Lediga jobb Alleima EMEA AB i Sandviken

Se alla lediga jobb från Alleima EMEA AB i Sandviken. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Sandviken som finns inom det yrket.

Strategisk inköpare till Alleima Strip Division

Ansök    Apr 19    Alleima EMEA AB    Inköpare
Strip Division inom Alleima utvecklar, tillverkar och säljer precisionsband på den globala marknaden inom bland annat konsument,-fordons och medicinsk industri. Vi är världsledande där vi verkar och strävar ständigt efter att hitta nya applikationer och segment där vi kan bidra till och lösa våra kunders utmaningar. Vi söker nu vår nästa skickliga medarbetare som med ett strategiskt mind-set ansvarar och utvecklar våra inköpsprocesser vidare för framtida t... Visa mer
Strip Division inom Alleima utvecklar, tillverkar och säljer precisionsband på den globala marknaden inom bland annat konsument,-fordons och medicinsk industri. Vi är världsledande där vi verkar och strävar ständigt efter att hitta nya applikationer och segment där vi kan bidra till och lösa våra kunders utmaningar.
Vi söker nu vår nästa skickliga medarbetare som med ett strategiskt mind-set ansvarar och utvecklar våra inköpsprocesser vidare för framtida tillväxt.


Din Roll
I den här rollen kommer du tillhöra ett team med gemensamt ansvar över hela värdekedjan från råmaterial till färdiga produkter. Ditt yttersta ansvar kommer ligga i dom strategiska inköpsbitarna gällande våra råmaterialsleverantörer genom kontakt med interna och externa leverantörer, både nationellt och internationellt. I det strategiska arbetet ser du till att sätta upp långsiktiga strategier samt genomför och levererar enligt uppsatta mål.
Huvudakliga arbetsuppgifter:
Leverantörsutveckling
Kontrakt/prisförhandlingar
Ledning av förbättringsmöten
Leverantörsutvärderingar
Kvalificering av nya leverantörer
Utformning av gemensamma långsiktiga planer med andra logistikfunktionerDu ingår i ett logistikteam i nära samarbete med inköpare, logistikutvecklare och vårt planeringsteam med placeringsort Sandviken.


Din Profil
Vi ser gärna att du har en relevant utbildning inom området, alternativt motsvarande erfarenhet inom inköp, ekonomi, logistik och produktion. Du har en bakgrund från strategiskt inköpsarbete inom tillverkningsindustrin och har förståelse för flöden och processer. Erfarenhet av internationella affärskontakter och relationsbyggande är meriterande.
För att passa in i rollen behöver vi dig som kan kombinera en stark laganda med en skarp analytisk förmåga och god förmåga att kommunicera i svenska och engelska, både i tal och skrift. Du är skicklig på att bygga och vårda relationer på ett professionellt sätt och samarbeta med kollegor för att nå gemensamma mål på ett effektivt och engagerande sätt.
Teamwork, inkludering och prestigelöshet är ”dealbreakers” för oss; en kultur som vi tror att du också värdesätter.


Vad du kan förvänta dig från oss
En kultur där vi jobbar som ett lag och hittar lösningar ihop för att skapa mervärde för våra kunder. Vi bygger processer tillsammans för att långsiktigt erbjuda våra kunder en hög leveransservice.
Alleima erbjuder som internationell koncern, en arbetsplats med stort fokus på medarbetarutveckling och trivsel. Inom bolaget finns stora möjligheter för vidareutbildning och framtida karriärmöjligheter.På Alleima är vi övertygade om att mångfald och inkludering leder till en bättre arbetsplats för våra anställda, vårt företag och våra kunder.
Vi bryr oss: Vi är stolta över det vi gör. Vi bryr oss om våra kunder, våra medarbetare, miljön, de samhällen där vi verkar och den framtid vi delar.
Vi levererar: Vi levererar på våra åtaganden, med ett lösningsorienterat tänkesätt gör vi det möjligt för våra kunder att vara deras allra bästa: effektivare, lönsammare och hållbarare
Vi utvecklas: Vi utvecklas ständigt. Tillsammans tar vi ledningen för att främja material, ambitioner, industrier, oss själva – och samhällen till det bättre.


Övrig information
Välkommen med din ansökan senast 2024-05-12.


För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Marcus Albertsson, rekryterande chef, 070 616 68 05


För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:
Josephine Marklund, HR Generalist, 072 084 80 93


Fackliga kontaktpersoner:
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, 070 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, 070 314 24 43
Stefan Jonsson, Unionen, 070 396 03 00


På Alleima är vårt uppdrag mycket mer än att leverera högkvalitativa produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.
Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri.
Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Följ med på vår resa! www.alleima.com Visa mindre

Automationselektriker till Alleima Strip Division

Ansök    Apr 19    Alleima EMEA AB    Automationselektriker
Alleima och produktionsområde Striptech söker en engagerad och passionerad individ som är redo att ta sina första steg inom elektrikeryrket som Automationselektriker. Avdelningen Strip i Sandviken bedriver förebyggande och avhjälpande underhåll med egna resurser och koordinerar övriga stödresurser från centrala, såväl som externa, organisationer. Alleima och Division Strip utvecklar, tillverkar och säljer precisionsband på den globala marknaden till kunde... Visa mer
Alleima och produktionsområde Striptech söker en engagerad och passionerad individ som är redo att ta sina första steg inom elektrikeryrket som Automationselektriker.
Avdelningen Strip i Sandviken bedriver förebyggande och avhjälpande underhåll med egna resurser och koordinerar övriga stödresurser från centrala, såväl som externa, organisationer. Alleima och Division Strip utvecklar, tillverkar och säljer precisionsband på den globala marknaden till kunder inom bland annat konsument - fordons- och medicinsk industri. Vi är världsledande där vi verkar och våra produkter och vår service bidrar till ökad produktivitet, processäkerhet och kostnadseffektivitet och tillsammans med våra kunder arbetar vi för att utvecklas och stå redo att möta framtidens behov på en ständigt växande global marknad.


Din roll
I rollen som automationselektriker kommer du får möjligheten att lära dig allt inom Automation kopplat till Industrin. Vi är dedikerade till att utbilda och utveckla nästa generation av automationstekniker och erbjuder en spännande möjlighet för den rätta personen att lära sig och växa in i rollen som Automationstekniker framåt och kunna arbeta självständigt.
Lära sig på plats:
Assistera i installation, underhåll och reparation av automationsutrustning.
Felsöka och göra ändringar/förbättringar i PLC- program, hårdvara, HMI och frekvensomriktare.
Arbeta med olika sensorer, motorer och ställdon för att automatisera och optimera processer.
Bidra till att utveckla och dokumentera arbetsprocesser.Din Profil
Vi söker dig som är elektriker och har arbetat inom yrket under ett par år, gärna som skiftgående elektriker eller eltekniker. Vi ser gärna att du har grundkunskaper inom PLC sedan innan samt har arbetat inom industrin, har du elektronikkunskap så är det meriterande för rollen. Vi ser även att du har en god problemlösningsförmåga och förmåga att arbeta självständigt och som en del av ett team. Då vi arbetar i en global koncern så är god kommunikationsförmåga i både svenska och engelska viktigt för denna roll.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som utmärks av att du är en driven person med ett intresse för att lära dig och utvecklas som person. Du som person är en problemlösare och ser vikten i att vara noggrann i ditt arbete.


Vad du kan förvänta dig av oss
På Alleima är vi övertygade om att mångfald och inkludering leder till en bättre arbetsplats för våra anställda, vårt företag och våra kunder.
Vi bryr oss: Vi är stolta över det vi gör. Vi bryr oss om våra kunder, våra medarbetare, miljön, de samhällen där vi verkar och den framtid vi delar.
Vi levererar: Vi levererar på våra åtaganden, med ett lösningsorienterat tänkesätt gör vi det möjligt för våra kunder att vara deras allra bästa: effektivare, lönsammare och hållbarare.
Vi utvecklas: Vi utvecklas ständigt. Tillsammans tar vi ledningen för att främja material, ambitioner, industrier, oss själva – och samhällen till det bättre.


Att arbeta med oss
Vi erbjuder dig stora utvecklingsmöjligheter i en global industrikoncern med förmånliga anställningsvillkor som bland annat inkluderar tjänstepension, friskvård, gruppförsäkring, förstärkt föräldrapenning, utbildningsprogram och kompetensutveckling. Välkommen till oss!


Övrig information
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Mats Jansson rekryterande chef, +46 70 641 53 08
För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta: ansvarig rekryterare, Josephine Marklund HR-Generalist +46 72 084 80 93


Fackliga kontaktpersoner:
Ilkka Kallio IF Metall, +46 70 241 20 85


Välkommen med din ansökan senast 2024-05-19


På Alleima är vårt uppdrag mycket mer än att leverera högkvalitativa produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.
Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri.
Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Följ med på vår resa! www.alleima.com Visa mindre

IT Service Manager within Treasury

Ansök    Jun 4    Alleima EMEA AB    IT-samordnare
Alleima Group Treasury ansvarar för att hantera gruppens finansiella flöden och infrasturktur för betalningar, finansiering, hantering av likviditetsrisker, service till dotterbolag avseende lån, finansiella placeringar samt valuta- och råvarusäkringar. Vi agerar som koncernens interna bank och tar ansvar för att utföra gruppens finansiella transaktioner. Vår roll sträcker sig även till att erbjuda support och rådgivning till våra dotterbolag inom områdena... Visa mer
Alleima Group Treasury ansvarar för att hantera gruppens finansiella flöden och infrasturktur för betalningar, finansiering, hantering av likviditetsrisker, service till dotterbolag avseende lån, finansiella placeringar samt valuta- och råvarusäkringar. Vi agerar som koncernens interna bank och tar ansvar för att utföra gruppens finansiella transaktioner. Vår roll sträcker sig även till att erbjuda support och rådgivning till våra dotterbolag inom områdena såsom ”cash management” och ”trade finance solutions”. Utöver detta är vi ansvariga för hantering av finansiella risker relaterade till pensionsavgångar och personalstiftelser.
Vi söker nu en IT Service Manager som vill ta ett helhetsgrepp över Treasurys IT-verktygslåda och kringliggande processer.

Om jobbet
I denna roll säkerställer du Treasurys förmåga att leverera på sina ansvarsområden som finansiella flöden, betalningar, service till dotterbolag, etc. Detta genom att arbeta med verktyg som finansiella system, processer, kvalitetssäkring och externa leverantörer.
Du har ansvar för projekt, upphandling, budget och drift av Treasury-relaterade IT-system. Tillsammans med Alleima Group IT säkerställer du att funktion och intergration med Alleima gruppens övriga system och IT-plattformar fungerar sömlöst. Vidare leder du IT-projekt som drivs av Treasury samt deltar och företräder Treasury i projekt som påverkar Treasuryverksamheten och Alleimagruppens betalningshantering. Du agerar kontaktperson gentemot interna och externa leverantörer för att säkerställa leverans enligt överenskommelse, agerar eskaleringspunkt samt driver kontinuerliga förbättringsåtgärder.
Exempel på arbetsuppgifter i detalj:
· Alleimagruppens betalningshanteringssystem (idag FIS Trax) med relaterade ”cash management” lösningar, kopplingar till banker och integrationer med Alleimagruppens ERP- och lönesystem.
· Alleima-gruppens nettingsystem för interna betalningar (idag CoProcess)
· Treasurys system för hantering av interna och externa finansiella transaktioner (idag Treasury Systems)
· System för avstämning av finansiella transaktioner (idag Finastra)
· Treasurys handels- och informationssystem (idag Bloomberg)
· Att delta i applikationsforum och återkommande möten avsedda för Alleimas samtliga IT Service Managers
· IT-budget, intern och extern IT-revision, IT-relaterade kontroller och behörighetsfrågor, IT relaterade prissättningsmodeller, kostnader och intäkter
Du rapporterar till Head of Group Treasury. Placeringsort för tjänsten är vårt kontor intill Humlegården i Stockholm.


Din Profil
Vi söker dig som inte bara tar hand om uppgifterna utan även strävar efter att göra skillnad och driva förbättringar både för Treasuryverksamheten och inom Alleimas Group IT funktion. Att leverera förstklassig service och arbeta proaktivt är en självklarhet för dig. I en föränderlig och komplex internationell miljö trivs du med att arbeta i nära samspel med dina kollegor och uppmuntrar till ömsesidig kunskapsöverföring för att tillsammans bidra till effektivisering och utveckling.
Vi tror att du har en universitets- eller högskoleexamen med för rollen relevant inriktning, och gärna med arbetslivserfarenhet från Treasury, bank eller finansiell institutions IT-funktion. Möjligen har du liknande erfarenhet från Fintech. Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet inom betal- och Treasuryrelaterade IT-system och verksamheter. Erfarenhet av ledning och deltagande i IT-projekt som involverar samordning av flera intressenter och leverantörer, samt arbete med specifika system och ramverk, såsom Alleimas betal- och Treasurysystem, applikationsförvaltning, ITIL och ITSM Serviceportal, ser vi som meriterande.
Förenklat är du profilen med nämnda Treasury-kunskap som kan IT-system tillräckligt väl eller mer en IT Service Manager som kan Treasury tillräckligt väl. Främst lägger vi dock stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker någon som kombinerar tjänstens noggrannhets- och strukturkrav med förmåga att fånga verksamhetens helhetsbehov, driva projekt och etablera samarbete med många kontaktytor.
Eftersom Alleima verkar globalt så är du flytande i svenska och engelska - både i tal och skrift
Vad du kan förvänta dig av oss
- En välkomnande arbetsplats som präglas av en lång historia. Genomgående är den stolthet vi bär med oss för det arbete som vi gör och vad det bidrar till.
- Hos oss är hälsa och säkerhet högsta prioritet; vi erbjuder ett konkurrenskraftigt förmånspaket med bland annat friskvård, sjukvårdsförsäkring, tandvårdsförsäkring samt pensionsplan.
På Alleima är vi övertygade om att mångfald och inkludering leder till en bättre arbetsplats för våra anställda, vårt företag och våra kunder.
Övrig information
För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:
André Söderholm, Alleima HR, +46 76 529 65 77
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Per Lindqvist, Head of Group Treasury Alleima, mobil +46 70 630 94 09
Fackliga kontaktpersoner:
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, 070 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, 070 314 24 43
Mikael Larsson, Unionen, 070 307 30 48
Välkommen med din ansökan senast 2024-06-10
På Alleima är vårt uppdrag mycket mer än att leverera högkvalitativa produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.
Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri.
Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Följ med på vår resa!

www.alleima.com Visa mindre

Industrielektriker med områdesansvar till Alleima

Ansök    Apr 18    Alleima EMEA AB    Maskinelektriker
Är du en industrielektriker som letar efter nästa utmaning? Skulle du trivas i en roll som ställer krav på flexibilitet och samarbete? Då ser vi fram emot din ansökan! Alleima, Division Strip är marknadsledande inom speciallegerade och rostfria band. Våra produkter och vår service bidrar till ökad produktivitet, processäkerhet och kostnadseffektivitet och tillsammans med våra kunder arbetar vi för att utvecklas och stå redo att möta framtidens behov på en ... Visa mer
Är du en industrielektriker som letar efter nästa utmaning? Skulle du trivas i en roll som ställer krav på flexibilitet och samarbete? Då ser vi fram emot din ansökan!
Alleima, Division Strip är marknadsledande inom speciallegerade och rostfria band. Våra produkter och vår service bidrar till ökad produktivitet, processäkerhet och kostnadseffektivitet och tillsammans med våra kunder arbetar vi för att utvecklas och stå redo att möta framtidens behov på en ständigt växande och global marknad.
Vi söker nu en driven elektriker till vår dagtidsstyrka som är delaktig i och bidrar till att förbättra vår produktion med avhjälpande, förebyggande och förbättrande underhåll.
Ständiga förbättringar är vår vardag och vi har ambitionen och engagemanget att erbjuda teknisk expertis och leverera service i världsklass.


Arbetsuppgifter
Som elektriker med områdesansvar på Strip kommer du att jobba med avhjälpande-, förebyggande-, förbättrande-underhåll, och i den här rollen främst mot förebyggande och förbättrande underhåll av maskinparken. Du gör detta i nära samarbete med driften och kollegor för att säkerställa att vår produktion presterar så bra som möjligt. I rollen ingår också att planera och bereda ditt eget arbete samt att sprida kunskap om den tekniska utvecklingen inom avdelningen. Arbetet utförs alltid i enlighet med Alleimas rutiner för hälsa, miljö och säkerhet.


Din profil
Vi söker dig som har en relevant teknisk gymnasieutbildning med inriktning mot el och kanske främst mot industrin, alternativt att du har arbetslivserfarenhet som anses likvärdig av arbete med el underhåll. Du har goda kunskaper av att kunna läsa och förstå el ritningar samt kunskap i Officepaketet. Har du ett brett tekniskt kunnande och god kännedom om styrsystem och felsökning är det meriterande. Du behöver hantera svenska och engelska i både tal och skrift.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper – du är serviceinriktad och lägger stort värde i bra dialoger och bygger relationer på tillit och förtroende. Du har förståelse och förmåga för att utföra systematiskt förbättringsarbete med syfte att höja anläggningseffektiviteten och är bra på att ta egna initiativ samtidigt som du har god samarbetsförmåga. Detta är viktigt då du både självständigt och i grupp ska kunna planera samt utföra underhållsåtgärder med hjälp av nödvändiga interna och externa kontakter.
För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.


Vad du kan förvänta dig av oss
På Alleima är vi övertygade om att mångfald och inkludering leder till en bättre arbetsplats för våra anställda, vårt företag och våra kunder.
Vi bryr oss: Vi är stolta över det vi gör. Vi bryr oss om våra kunder, våra medarbetare, miljön, de samhällen där vi verkar och den framtid vi delar.
Vi levererar: Vi levererar på våra åtaganden, med ett lösningsorienterat tänkesätt gör vi det möjligt för våra kunder att vara deras allra bästa: effektivare, lönsammare och hållbarare
Vi utvecklas: Vi utvecklas ständigt. Tillsammans tar vi ledningen för att främja material, ambitioner, industrier, oss själva – och samhällen till det bättre.

Att arbeta med oss
Vi erbjuder dig stora utvecklingsmöjligheter i en global industrikoncern med förmånliga anställningsvillkor som bland annat inkluderar tjänstepension, friskvård, gruppförsäkring, förstärkt föräldrapenning, utbildningsprogram och kompetensutveckling. Välkommen till oss!
Skiftformen är dagtid.


Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:?
Mats Jansson,?rekryterande chef, +46 70 641 53 08


För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:?
Josephine Marklund HR-Generalist +46 72 084 80 93


Facklig kontaktperson?
Ilkka Kallio, IF Metall, +46 70 241 20 85


På Alleima är vårt uppdrag mycket mer än att leverera högkvalitativa produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.?
Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri.?
Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Följ med på vår resa! www.alleima.com Visa mindre

R&D Technician Physical Metallurgy

At Alleima, we believe in delivering the highest quality product to our customers. That is why we invest heavily in research and development, and our unit for Physical Metallurgy is in the forefront of this effort. As part of our Strategic Research organization, the unit provides expert support to all of our divisions, Tube, Strip and Kanthal. We generate high-quality testing-results, develop new and existing testing methods, and participate in cutting-edg... Visa mer
At Alleima, we believe in delivering the highest quality product to our customers. That is why we invest heavily in research and development, and our unit for Physical Metallurgy is in the forefront of this effort. As part of our Strategic Research organization, the unit provides expert support to all of our divisions, Tube, Strip and Kanthal. We generate high-quality testing-results, develop new and existing testing methods, and participate in cutting-edge research development projects, all to ensure we stay ahead of the curve.
If you have experience working with surface analysis and physical properties (magnetic, electric and density) and having desire & commitment to deliver high quality results then do not miss this opportunity to come and join us in our team based in Sandviken, Sweden.


Your Role
The unit Physical Metallurgy, which is an integral part of Strategic Research Labs consists of several characterization and analytical techniques. These include surface analysis technique known as glow discharge optical emission spectroscopy (GD-OES), Physical property measurements, X-ray diffraction (XRD), light and electron microscopes (LOM+SEMs+TEM+EPMA), sample preparation laboratories and dilatometers. We have a group of highly competent and skillful engineers and technicians. The current position mainly involves collaborating with group members working with GD-OES, Interferometer and Physical properties. The responsibilities for the current position are as follows:
Perform measurements according to the expectations of our clients and be able to communicate the results.
Collaborate effectively with engineers in planning and executing the measurements.
Involve in continuous developments of methods along with engineers and clients.
Take responsibility of the machines & instruments by collaborating with the suppliers in the case of maintenance and break downs.
Plays a key role in the future investments in the areas you work with.About You
We are looking for an enthusiastic individual with a high school/gymnasium education or higher. While prior experience in our competence area is a plus, what matter to us is your eagerness to learn, develop and grow. If you have spent time in a laboratory environment, that´s an advantage, computer skills are a must. Knowledge of metallic materials, manufacturing processes, microstructures, that’s fantastic, but don´t worry if you´re not an expert just yet – we´re here to help develop those skills. Experience working with GD-OES, Interferometer, and instruments for measuring Physical properties can also be a merit.
You should be able to communicate in Swedish, both verbally and in writing. As we work in a global environment, communication skills in English will be good/advantageous.
At our core, we value your soft skills such as curiosity, creativity, self-motivated, patience, and solution-oriented mindset. You’ll excel both as an independent force and a collaborative team player, valuing adaptability and lending a hand when needed. If you’re driven to thrive and grow in our dynamic environment, we´re excited to welcome you on board as the catalyst for our success!


We are a company with an open-minded culture, actively working to create a workplace that is characterized by diversity and inclusion.


Additional Information
For further information about this position, please contact:
Raveendra Siriki, recruiting manager, +46 (0) 70 616 59 81


For more information about the recruitment process, please contact:
Elin Olsson, recruiting professional, +46 (0)76 720 16 99


Union contacts - Sweden
Mikael Larsson, Unionen, +46 (0)70 307 30 48
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, +46 (0)70 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, +46 (0)70 314 24 43


Last day to apply is 2024-04-03


At Alleima, our mission is much more than delivering high-quality products, technology, and processes - working together to develop solutions based on our customer’s needs and thus achieve our business goals, is a better way to describe our daily work. With curious employees and safety as our priority, we create a work environment where you can develop both personally and professionally.
With a clear direction for our journey ahead, utilizing our position as a technology leader, progressive customer partner, and sustainability driver, we aim to become an even stronger company in our industry.
Are you ready to take on this challenge together with us? Join us on our journey! www.alleima.com Visa mindre

R&D Engineer Physical Metallurgy

At Alleima, we believe in delivering the highest quality product to our customers. That is why we invest heavily in research and development, and our unit for Physical Metallurgy is in the forefront of this effort. As part of our Strategic Research organization, the unit provides expert support to all of our divisions, Tube, Strip and Kanthal. We generate high-quality testing-results, develop new and existing testing methods, and participate in cutting-edg... Visa mer
At Alleima, we believe in delivering the highest quality product to our customers. That is why we invest heavily in research and development, and our unit for Physical Metallurgy is in the forefront of this effort. As part of our Strategic Research organization, the unit provides expert support to all of our divisions, Tube, Strip and Kanthal. We generate high-quality testing-results, develop new and existing testing methods, and participate in cutting-edge research development projects, all to ensure we stay ahead of the curve.
If you have experience working with microstructure characterization techniques (EBSD & SEM) and having desire & commitment in contributing to developments of new alloys and improving manufacturing processes then do not miss this opportunity to come and join us in our team based in Sandviken, Sweden.


Your Role
The unit Physical Metallurgy, which is an integral part of Strategic Research Labs consists of several characterization and analytical techniques. These include X-ray diffraction (XRD), light and electron microscopes (LOM+SEMs+TEM+EPMA), dilatometers, surface analysis and physical property measuring instruments. We have a group of highly competent and skillful engineers and technicians. The current position mainly involves working independently as well as collaborating with different production and R&D units of Alleima with EBSD and SEM related techniques. The main responsibilities for the current position are as follows:


- Perform microstructure characterization using EBSD, TKD, SEM and EDS techniques of samples from different processes of different alloys such as stainless steels (austenitic, ferritic & duplex), nickel base super alloys, titanium, and zirconium alloys.
- Actively participate in the assigned projects by performing the related tasks in time and contribute with your knowledge & ideas.
- Effective communication of the results both verbally and in form of reports
- Involve in continuous developments of new characterization methods along with other engineers, technicians, and clients.
- Co-ordinate EBSD related activities such as training of other users, conducting seminars/workshops and collaborations both internally & externally.
- Participation in conferences and related forums to keep yourself updated with recent developments in the areas of EBSD and SEM.
- Plays a key role in the areas of your expertise for future investments.
About You
We are looking for someone with a technical degree either Ph. D or Master’s degree with relevant experience, preferably, within metallurgy and materials or physics. To be suited for this role you need to have good skills within scanning electron microscopy, and specifically EBSD. Good knowledge about stainless steels and nickel base super alloys, thermo-mechanical processes, deformation mechanisms and crystallographic texture is advantageous. Experience with other characterization techniques such as XRD to understand phases and deformation related mechanisms will be a merit. Excellent presentation and technical writing skills are expected for this role.
As we are based in Sweden but act in the international arena, your communication skills in Swedish and English are great, both verbally and in writing.
We place great value on your personal qualities, which are characterized by your problem-solving and communication skills. You are analytical and well organized, with strong accountability, as you always deliver high quality results on time. By being creative, confident and solution oriented, you support and develop our business, and you make decisions and prioritize your assignments when needed. Finally, you are a true team player with an outgoing personality and great networking skills – making it easy for you to collaborate professionally with both internal and external contacts.
If you’re driven to thrive and grow in our dynamic environment, we´re excited to welcome you on board as the catalyst for our success!
We are a company with an open-minded culture, actively working to create a workplace that is characterized by diversity and inclusion.


Additional Information
For further information about this position, please contact:
Raveendra Siriki, recruiting manager, +46 (0) 70 616 59 81


For more information about the recruitment process, please contact:
Elin Olsson, recruiting professional, +46 (0)76 720 16 99


Union contacts - Sweden
Mikael Larsson, Unionen, +46 (0)70 307 30 48
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, +46 (0)70 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, +46 (0)70 314 24 43

Last day to apply is 2024-03-31


At Alleima, our mission is much more than delivering high-quality products, technology, and processes - working together to develop solutions based on our customer’s needs and thus achieve our business goals, is a better way to describe our daily work. With curious employees and safety as our priority, we create a work environment where you can develop both personally and professionally.
With a clear direction for our journey ahead, utilizing our position as a technology leader, progressive customer partner, and sustainability driver, we aim to become an even stronger company in our industry.
Are you ready to take on this challenge together with us? Join us on our journey! www.alleima.com Visa mindre

Engineer in Thermal Spray to Strategic research Alleima

We are Alleima, here to advance industries through materials technology. Our development and manufacturing of advanced stainless steels and special alloys is world leading. We have two passions; Material perfection. And people. It is why we are fiercely devoted to giving our customers the absolute best in materials technology. And why we work together with clients to move industries, innovation, and society forward. At Strategic Research, which is a group ... Visa mer
We are Alleima, here to advance industries through materials technology. Our development and manufacturing of advanced stainless steels and special alloys is world leading. We have two passions; Material perfection. And people. It is why we are fiercely devoted to giving our customers the absolute best in materials technology. And why we work together with clients to move industries, innovation, and society forward.
At Strategic Research, which is a group function, we tailor new materials to customer needs and makes sure Alleima is ahead of the curve to support existing and new customer needs. We have a strong research portfolio and excellent materials characterization capabilities to serve this purpose. We generate high-quality testing-results, develop new and existing testing methods, and participate in cutting-edge research development projects, all to ensure we stay ahead of the curve.
As the hydrogen segment is a growth area in the society and of course also at Alleima, we are looking for a Thermal Spray Engineer to further enhance and drive innovation with our team based in Sandviken. Step into the forefront of green technology with us!

Your Role
The unit Surface Research is a part of the Strategic Research, and operates in areas such as functional surface coatings, new product development, and components for fuel cells and electrolyzers.
As a Thermal Spray Engineer, your main responsibility is advancing the thermal spray technology and your work is pivotal in shaping the future of thermal spray initiatives, ensuring sustained success in the field.
This role involves hands-on experiments, utilizing cutting-edge equipment to develop the next generation of materials within the growing hydrogen sector. Advanced process development and monitoring of the current and future state of thermal spray technology are central to this new role. You will also evaluate samples using material characterization techniques, such as SEM and XRD. Your day-to day tasks include engaging in practical laboratory work, meticulously documenting experiment results in technical reports, and establish work procedures for new equipment and technology, with a strong emphasis on safety considerations.


About You
We are looking for someone with a MSc or BSc in relevant field coupled with extensive hands-on experience in thermal spray and with a skillset in material characterization techniques. Candidates with experience from additive manufacturing or advanced welding may also be considered. Knowledge of laser machining technology, ATEX-classed operations and statistical analysis is considered meritorious.
The ideal candidate will not only exhibit technical prowess but will also shine as a collaborative team player. You have the responsiveness and maturity to understand and respect others’ perspectives, all while maintaining a principled stance on personal opinions. You also have the ability and are trustworthy in running projects or tasks independently, ensuring the fulfillment of the objectives outlined in the project plans.

What you can expect from us
Welcome to a workplace that thrives on creativity, collaboration, and support. Our R&D organisation is committed to creating a supportive and inclusive environment where everyone can bring their unique talents and ideas to the table. We understand that learning is a lifelong journey where we invest in continuous career development.


Additional Information
For further information about this position, please contact:
Jörgen Westlinder, recruiting manager, +46 (0)70 258 08 62
For more information about the recruitment process, please contact:
Elin Olsson, recruiting professional, +46 (0)76 720 16 99


Union contacts - Sweden
Mikael Larsson, Unionen, +46 (0)70 307 30 48
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, +46 (0)70 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, +46 (0)70 314 24 43

Welcome with your application no later than 2024-02-20.


At Alleima, our mission is much more than delivering high-quality products, technology, and processes - working together to develop solutions based on our customer’s needs and thus achieve our business goals, is a better way to describe our daily work. With curious employees and safety as our priority, we create a work environment where you can develop both personally and professionally.

With a clear direction for our journey ahead, utilizing our position as a technology leader, progressive customer partner, and sustainability driver, we aim to become an even stronger company in our industry.

Are you ready to take on this challenge together with us? Join us on our journey! www.alleima.com Visa mindre

ServiceNow Solution Architect to Alleima

At Alleima, ServiceNow is a key platform, and the strategy ahead is to utilize the platform on a wide basis within the entire company. During the last years many core modules have been implemented and we see the coming years as a way of automating and integrating even further. There is a rapid speed of innovation and implementation due to high demands from IT/business and Alleima intends to utilize the automation and AI capabilities within ServiceNow to ma... Visa mer
At Alleima, ServiceNow is a key platform, and the strategy ahead is to utilize the platform on a wide basis within the entire company. During the last years many core modules have been implemented and we see the coming years as a way of automating and integrating even further. There is a rapid speed of innovation and implementation due to high demands from IT/business and Alleima intends to utilize the automation and AI capabilities within ServiceNow to maximize efficiency.
The ServiceNow platform at Alleima utilizes an out-of-the-box architecture with minimal legacy dependencies making it possible to work proactive with stakeholders and product owners to implement new features and apply a forward-looking mindset.
As a ServiceNow Solution Architect you will work in a team devoted to ServiceNow supporting the company with efficient processes, technologies, and governance structures. Now is the time to further strengthen the internal team to fulfill the vision of an efficient, unified and automated ServiceNow platform.


Your role
We are searching for a practical ServiceNow Solution Architect to identify, design and deliver complex architectures, strategies, and specific solutions. You will be involved in creating the overall solution architecture and documentation, ensuring that solutions are technologically sound and adhere to current best practice guidelines for ServiceNow. You will identify the right technology solution for Alleima and be the trusted advisor to other teams within the IT community. By other words you are the focal point when it comes to questions and architectural decisions regarding the ServiceNow platform.
As an architect you keep up to date with ServiceNow platform and distribute your knowledge to the team and surrounding stakeholders. You will work in close collaboration with the ServiceNow Platform Owner to present the platform capabilities to the IT-community and specific business units.
Key responsibilities:
• Design and plan ServiceNow solutions, like custom apps and integrations, that meet client needs and industry standards.
• Work closely with stakeholders to understand business requirements and turn them into technical design.
• Help and guide developers to make sure ServiceNow projects are successful.
• Stay updated on ServiceNow changes and trends to bring in new ideas.
• Perform assessments and evaluations of existing ServiceNow implementations and offer recommendations for improvements.
• Make sure ServiceNow solutions are secure, scalable, and easy to maintain.
The team is situated in Sandviken and the location for this position is somewhat flexible with conditions to take in account.


About you
We believe that you have a bachelor’s degree in Computer Science, Information Technology or related field, or a similar experience through practical work. You have in-depth knowledge of the ServiceNow platform through several years work experience. Your experience includes acting in a context where you have a proven track record of working in a holistic manner, finding technical solutions within the platform either as an architect, system administrator or a platform developer.
You have certifications and/or several years of experience in one or more of the following areas: ITSM, ITOM and HRSD. Furthermore, you have knowledge in the CSDM framework, software asset management, application portfolio management and integrations.
You have excellent communication skills and the experience to get everyone onboard in decisions and discussions. You enjoy networking with different parts of our business and IT stakeholders at all levels on a global scale. By utilizing your expertise and experience you know how to steer discussions, finding the balance between short term wins and long-term strategic objectives.
You are a strong team player that values team performance as highly as your personal achievements. You have excellent skills in English, both speaking and written. Swedish and additional languages is merit.


What you can expect from us
Be a part of a strong structured team devoted to ServiceNow in a creative and fast paced environment
Deepen your knowledge of ServiceNow through continuous training and certifications
Grow professionally and individually through interactions with stakeholders and solving their needs and requirements, as well as celebrating the success of these achievements in the team

Additional Information
Send your application no later than 2024-02-16.
Are you interested in learning more about this exciting position? Please contact:
Tobias Lundberg Head of Governance & Enterprise Architecture, recruiting manager,
+46 (0)76 110 19 33


For more information about the recruitment process, please contact
Elin Olsson, recruitment specialist +46 (0)76 720 16 99


Union contacts – Sweden
Mikael Larsson, Unionen, +46 26 26 31 66
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, +46 26 26 39 93
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, +46 26 26 30 44


At Alleima, our mission is much more than delivering high-quality products, technology, and processes - working together to develop solutions based on our customer’s needs and thus achieve our business goals, is a better way to describe our daily work. With curious employees and safety as our priority, we create a work environment where you can develop both personally and professionally.
With a clear direction for our journey ahead, utilizing our position as a technology leader, progressive customer partner, and sustainability driver, we aim to become an even stronger company in our industry.
Are you ready to take on this challenge together with us? Join us on our journey! www.alleima.com Visa mindre

Reklamationsansvarig till Strip Division

Strip Division inom Alleima utvecklar, tillverkar och säljer precisionsband på den globala marknaden inom bland annat konsument,-fordons och medicinsk industri. Vi är världsledande där vi verkar och strävar ständigt efter att hitta nya applikationer och segment där vi kan bidra till och lösa våra kunders utmaningar. Vill du driva reklamationsärenden på plats i fabriken och förbättringsarbeten tillsammans med kollegor? Har du ett brinnande intresse för att ... Visa mer
Strip Division inom Alleima utvecklar, tillverkar och säljer precisionsband på den globala marknaden inom bland annat konsument,-fordons och medicinsk industri. Vi är världsledande där vi verkar och strävar ständigt efter att hitta nya applikationer och segment där vi kan bidra till och lösa våra kunders utmaningar.
Vill du driva reklamationsärenden på plats i fabriken och förbättringsarbeten tillsammans med kollegor? Har du ett brinnande intresse för att förbättra kvaliteten på våra produkter? Har du kunden i fokus? Då är det dig vi söker!


Din roll
Som reklamationsansvarig kommer du att arbeta med att kontrollera och följa reklamationer i flödet för att stötta i beslut när materialet inte möter kundens förväntan. Du kommer även bidra i jobbet med förbättringar för att få till en bättre kvalitet i våra maskiner.


Som reklamationsansvarig jobbar du också med att:
Vara mottagare och sammanhållande för reklamationsärenden på plats i fabriken.
Jobba med kvalitetsrutiner tillsammans med operatörer och annan berörd personal i samband med reklamationer.
Analysera och förbättra metoder, verktyg och processer inom ramen för kvalitet i samband med reklamationer.
Utföra rotorsaktsanalyser tillsammans med berörd personal vid behov.
Vara länken mellan produktionen, sälj, produktspecialister och kvalitetsingenjörer vid reklamationer.
Tillsammans med operatörer söka, dokumentera och åtgärda orsaker till kundreklamationer.

Resor kan förekomma i tjänsten.


Din Profil
Vi söker dig som först och främst har intresse för att förstå orsaken och viljan att förbättra kvaliteten på våra produkter genom noggrannhet, uthållighet och ett problemlösande grundperspektiv. Du har med fördel vana från reklamationsarbete och förstår processen för hur arbetet fungerar och rör dig obehindrat i både kontors- och produktionslokaler.
För att passa in i rollen behöver vi dig som har lätt för att skapa och upprätthålla bestående relationer samt har goda kunskaper i Svenska och Engelska i både tal och skrift.
Vidare ser vi att du har en analytisk och noggrann. Med ett systematiskt arbetssätt i kombination med en nyfikenhet ser du och lär dig både detaljer samt skaffar dig förståelse för helheten.
Tjänsten förutsätter att du har, eller snabbt skaffar, god kännedom om IT-system som krävs för rollen – CANEA ONE, PIP, MES, MLS, Excel, Powerpoint, Word, Outlook och databaser. Eftersom Produktionsteknik är en supportfunktion till produktionen är det viktigt att du är serviceinriktad och har god förmåga att kommunicera med alla medarbetare och chefer, å andra sidan är du också självständig och vågar utmana organisationen.
Vi arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering.


Vad du kan förvänta dig av oss
Du får arbeta med varierande arbetsuppgifter för att skapa lösningar utifrån kundens behov vid reklamationer.
Vi ger möjlighet till utveckling både professionellt och personligt.
Vi ser medarbetarna som det viktigaste för oss och värdesätter dig som du är.Vi bryr oss: Vi är stolta över det vi gör. Vi bryr oss om våra kunder, våra medarbetare, miljön, de samhällen där vi verkar och den framtid vi delar.
Vi levererar: Vi levererar på våra åtaganden, med ett lösningsorienterat tänkesätt gör vi det möjligt för våra kunder att vara deras allra bästa: effektivare, lönsammare och hållbarare
Vi utvecklas: Vi utvecklas ständigt. Tillsammans tar vi ledningen för att främja material, ambitioner, industrier, oss själva – och samhällen till det bättre.


Ytterligare information
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Cecilia Gill, rekryterande chef, 070-616 61 97, epost : [email protected]


För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:
Elin Olsson, ansvarig rekryterare, 076 720 16 99


Fackliga kontaktpersoner:
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, +46 70 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, +46 70 314 24 43
Stefan Jonsson, Unionen, +46 70 396 03 00


Välkommen med din ansökan senast den 2024-04-02.


På Alleima är vårt uppdrag mycket mer än att leverera högkvalitativa produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.
Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri.
Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Följ med på vår resa! www.alleima.com Visa mindre

Svetstekniker till Strategisk Forskning Alleima

Ansök    Dec 21    Alleima EMEA AB    Svetsare, manuell
Vi är Alleima, här för att förändra industrin genom materialteknologi. Vår utveckling och tillverkning av avancerade rostfria stål och special legeringar är världsledande. Vi har två passioner. Material och människor. Det är därför vi är obevekligt hängivna att ge våra kunder det absolut bästa inom materialteknologi. Vårt erbjudande och vår expertis gör våra kunders verksamheter säkrare, effektivare, lönsammare och hållbarare. Från FoU till slutprodukten ... Visa mer
Vi är Alleima, här för att förändra industrin genom materialteknologi. Vår utveckling och tillverkning av avancerade rostfria stål och special legeringar är världsledande.
Vi har två passioner. Material och människor. Det är därför vi är obevekligt hängivna att ge våra kunder det absolut bästa inom materialteknologi. Vårt erbjudande och vår expertis gör våra kunders verksamheter säkrare, effektivare, lönsammare och hållbarare.
Från FoU till slutprodukten gör vi det möjligt för våra kunder att hitta det bästa materialet och lösningarna för sina processer. Våra kunder kan lita på att vi utmanar dem och förutser deras nästa drag för att räkna ut vad de behöver innan de själva inser det. Det är så de kan lita på att vi alltid för dem framåt!
På Strategisk Forskning, som är en gruppfunktion, skräddarsyr vi nya material efter kundernas behov och ser till att Alleima ligger ett steg före för att stödja befintliga och nya kundbehov. Placering i Sandviken.Din roll
Som Svetstekniker på Strategisk Forskning ingår du i en Svets/Pulver enhet som ansvarar för svetsning, svetsutvärdering och tillhörande dokumentation till olika projekt och uppgifter som bedrivs inom eller genom Strategisk Forskning på Alleima. Förutom svetsningen ingår även provberedning (kapning, ingjutning, slipning, polering samt etsning) av prover för metallografi, samt metallografiska undersökningar. I arbetet ingår också att säkerställa att uppgifterna ovan genomförs med tillförlitlig kvalitet och i enlighet med diverse projektplaner.
I Svets/Pulver teamet kommer du att ha ett varierande och roligt arbete där svetsning varvas med dokumentation och undersökningar av prover. Teamet är en grupp med bra sammanhållning som består av tre svets- och två pulver ingenjörer samt en specialiserad svetstekniker.

Din profil
För denna roll söker vi dig med en teknisk gymnasie-examen med inriktning mot svets alternativt en teknisk examen med yrkeserfarenhet av praktisk svetsning inom MIG och TIG. MMA och SAW ser vi som meriterande. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet från produktions eller laboratoriemiljö.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av din noggrannhet och ditt detaljsinne i kombination med ett systematiskt arbetssätt. Du är en person som strävar efter ständiga förbättringar och rationella arbetsmetoder. Att arbeta självständigt och ta egna initiativ och beslut inom ramen för arbetsuppgifterna är naturligt för dig och du trivs i ett flexibelt arbete som bygger på bra samarbetsförmåga.Vad du kan förvänta dig av oss
På Alleima är vi övertygade om att mångfald leder till en bättre omgivning för våra anställda, vårt företag och våra kunder. Vi erbjuder dig stora utvecklingsmöjligheter i en global industrikoncern med förmånliga anställningsvillkor som bland annat inkluderar tjänstepension, friskvård, gruppförsäkring, förstärkt föräldrapenning, utbildningsprogram och kompetensutveckling.
Välkommen till oss!


Övrig information
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Amelie Norrby, rekryterande chef, +46 (0)73 597 30 61


För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:
Elin Olsson, rekryteringsspecialist, +46 (0) 76 720 16 99


Fackliga kontaktpersoner – Sverige
Mikael Larsson, Unionen Alleima Sandviken, +46 26 26 31 66
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen Alleima Sandviken, +46 26 26 39 93
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna Alleima Sandviken, +46 26 26 30 44

Välkommen med din ansökan senast den 12 januari 2024.

På Alleima är vårt uppdrag mycket mer än att leverera högkvalitativa produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.?
Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri.?
Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Följ med på vår resa! www.alleima.com Visa mindre

Director of New Technology to Strategic Research Alleima

Ansök    Nov 21    Alleima EMEA AB    Affärsutvecklare
We are Alleima, here to advance industries through materials technology. Our development and manufacturing of advanced stainless steels and special alloys is world leading. We have two passions. Material perfection. And people. This is why we are relentlessly devoted to giving our customers the absolute best in materials technology. And why we work together with clients to move industries, innovation and society forward. From R&D to the final product, we e... Visa mer
We are Alleima, here to advance industries through materials technology. Our development and manufacturing of advanced stainless steels and special alloys is world leading.
We have two passions. Material perfection. And people. This is why we are relentlessly devoted to giving our customers the absolute best in materials technology. And why we work together with clients to move industries, innovation and society forward.
From R&D to the final product, we enable our customers to find the best material and solutions for their processes. Our customers can depend on us to challenge them, to anticipate their next move, to work out what they need before they realize it themselves. That’s how they can rely on us to always move them forward.
Alleima is organized in three divisions – Tube, Kanthal and Strip, each with distinct products and end-market focus and all with a premium and leading offering.
At Strategic Research, which is a group function, we tailor new materials to customer needs and make sure Alleima is ahead of the curve to support existing and new customer needs. We have a strong research portfolio and excellent materials characterization capabilities to serve this purpose.


Your Role
We are searching for someone who can act as a bridge between the Strategic Research organization and the Business Development teams, mainly the central team, but also at the divisions. Your main target and objective is to facilitate growth for Alleima in new areas but also to be a link between Divisions for inorganic and organic growth by cross-functional technologies that are new to Alleima. The tasks may vary greatly over time, but some examples include:
- Investigations and business cases for new technology investments, organic or inorganic.
- Develop the Mergers & Acquisition pipeline from a technical perspective, typically for targets outside of the Divisions, and be the technology expert/coordinator in these M&A cases.
- Finding external financing support for new technology investments (e.g. EU and/or Swedish government) and drive those applications forward.
- Drive feasibility and pre-studies for new technology set-ups.
- Setting an open innovation process around new technology and drive such initiatives.
- Drive and coordinate strategy activities from a new technology and capabilities perspective, at R&D centrally at Alleima, and as a resource for the Divisions in specific cases.


As Director of New Technology, you have full responsibility to develop this area at Alleima – with the end goal of growing Alleima’s topline revenues outside of existing Divisions. To support you in driving this, you will have a small team of a couple of people reporting to you. You report to the Executive Vice President of Strategic Research, but you will also work very closely with the Business Development teams, and especially the central team under the Executive Vice President for Strategy, BD, M&A and IT.


About You
Your educational background is MSc or equivalent in the Science of Materials, Physics or Chemistry. You have a passion for materials and related production processes, as well as new technologies and tools. It is a strong merit if you have a solid combined experience in steel/alloys, business development and M&A. Since we operate on the global stage, your English skills must be excellent and it is an advantage if you are also proficient in the Swedish language.
We are sincerely interested in your personality – The position will include extensive internal and external collaboration and thus a strong stake-holder management skill is essential. Additionally, you are structured, self-going and result oriented. To be successful in this role, you need to be able to work on several things at the same time, without loosing focus on any of them. You also need to be able to present your findings to company executives in a confident way.
We are a company with an open-minded culture, actively working to create a workplace that is characterized by diversity and inclusion.


What you can expect from us
Welcome to a workplace that thrives on creativity, collaboration, and support. Our R&D organisation is committed to creating a supportive and inclusive environment where everyone can bring their unique talents and ideas to the table. We understand that learning is a lifelong journey where we invest in continuous career development.

If you are looking for a workplace where you can make a real impact, join us on our journey! Together we evolve, we care, and deliver innovative results.

Additional Information
For further information about this position, please contact:
Tom Eriksson, recruiting manager, +46 (0) 70 681 30 45


For more information about the recruitment process, please contact:
Elin Olsson, recruiting professional, +46 (0)76 720 16 99


Union contacts - Sweden
Mikael Larsson, Unionen, +46 (0)70 307 30 48
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, +46 (0)70 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, +46 (0)70 314 24 43

Last day to apply is 2023-12-08

At Alleima, our mission is much more than delivering high-quality products, technology, and processes - working together to develop solutions based on our customer’s needs and thus achieve our business goals, is a better way to describe our daily work. With curious employees and safety as our priority, we create a work environment where you can develop both personally and professionally.
With a clear direction for our journey ahead, utilizing our position as a technology leader, progressive customer partner, and sustainability driver, we aim to become an even stronger company in our industry.
Are you ready to take on this challenge together with us? Join us on our journey! www.alleima.com Visa mindre

Solution Architect Cyber Defense to Alleima

Are you ready to take your career to the next level? Do you want to be part of a team that is shaping the future of digital security at Alleima? If yes, then this is the opportunity for you! Come and join our team based in Sandviken. Your Role As an architectural leader for the enablement and development of a modern and future-proof digital security architecture, you will have a key role in creating and maintaining a cyberdefense landscape that supports... Visa mer
Are you ready to take your career to the next level? Do you want to be part of a team that is shaping the future of digital security at Alleima? If yes, then this is the opportunity for you! Come and join our team based in Sandviken.

Your Role
As an architectural leader for the enablement and development of a modern and future-proof digital security architecture, you will have a key role in creating and maintaining a cyberdefense landscape that supports both the existing and the emerging business processes of Alleima. You will work with cutting-edge technologies, both on-prem and in the cloud, and ensure compliance with the internal and external regulatory requirements that our business faces. You will also collaborate with the business stakeholders to drive the digital transformation of Alleima.


Your Profile
To be successful in this role you need to have a Bachelor of Science in IT or equivalent experience, including cybersecurity architecture. Additionally, a background in architectural and operational work in the digital security or cybersecurity area is essential. Deep understanding and experience in the security stack of Azure, AWS and its adjacent areas are crucial, as we are running a cloud-first environment.
To further enhance effectiveness in this position, it would be advantageous to possess prior experience in architectural and operational work in the OT or Scada security area. Similarly, experience in architectural and operational work within the network security area would be beneficial.
You are a responsible and result-oriented person who strives for excellence in everything you do. You are motivated by creating valuable solutions and building strong relationships with different parts of our business. You are a team player who values the team performance as much as your personal achievements.
You must be fluent in US English, as it is our corporate language and essential for communicating with global business stakeholders. Fluent Swedish and other languages are a plus.

What we offer you:
· A chance to grow and develop in a team with solid experience and competence in cybersecurity.
· A supportive and collaborative environment where you will be expected to contribute to the personal development of your team members and receive the same in return.

Additional Information
Send your application no later than 2024-01-10.
For further information about this position, please contact:
Robert Wennberg, recruiting manager, +46 (0)73?589 70 02

For more information about the recruitment process, please contact
Elin Olsson, recruitment specialist +46 (0)76 720 16 99

Union Contacts:
Mikael Larsson, Unionen, +46 (0)70-307 30 48?
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, +46 (0)70-651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, +46 (0)70-314 24 43?

At Alleima, our mission is much more than delivering high-quality products, technology, and processes - working together to develop solutions based on our customer’s needs and thus achieve our business goals, is a better way to describe our daily work. With curious employees and safety as our priority, we create a work environment where you can develop both personally and professionally.
With a clear direction for our journey ahead, utilizing our position as a technology leader, progressive customer partner, and sustainability driver, we aim to become an even stronger company in our industry.
Are you ready to take on this challenge together with us? Join us on our journey! www.alleima.com Visa mindre

R&D Engineer Physical Metallurgy

At Alleima, we believe in delivering the highest quality product to our customers. That is why we invest heavily in research and development, and our unit for Physical Metallurgy is in the forefront of this effort. As part of our Strategic Research organization, the unit provides expert support to all of our divisions, Tube, Strip and Kanthal. We generate high-quality testing-results, develop new and existing testing methods, and participate in cutting-edg... Visa mer
At Alleima, we believe in delivering the highest quality product to our customers. That is why we invest heavily in research and development, and our unit for Physical Metallurgy is in the forefront of this effort. As part of our Strategic Research organization, the unit provides expert support to all of our divisions, Tube, Strip and Kanthal. We generate high-quality testing-results, develop new and existing testing methods, and participate in cutting-edge research development projects, all to ensure we stay ahead of the curve.
If you have experience working with microstructure characterization techniques (EBSD & SEM) and having desire & commitment in contributing to developments of new alloys and improving manufacturing processes then do not miss this opportunity to come and join us in our team based in Sandviken, Sweden.


Your Role
The unit Physical Metallurgy, which is an integral part of Strategic Research Labs consists of several characterization and analytical techniques. These include X-ray diffraction (XRD), light and electron microscopes (LOM+SEMs+TEM+EPMA), dilatometers, surface analysis and physical property measuring instruments. We have a group of highly competent and skillful engineers and technicians. The current position mainly involves working independently as well as collaborating with different production and R&D units of Alleima with EBSD and SEM related techniques. The main responsibilities for the current position are as follows:


- Perform microstructure characterization using EBSD, TKD, SEM and EDS techniques of samples from different processes of different alloys such as stainless steels (austenitic, ferritic & duplex), nickel base super alloys, titanium, and zirconium alloys.
- Actively participate in the assigned projects by performing the related tasks in time and contribute with your knowledge & ideas.
- Effective communication of the results both verbally and in form of reports
- Involve in continuous developments of new characterization methods along with other engineers, technicians, and clients.
- Co-ordinate EBSD related activities such as training of other users, conducting seminars/workshops and collaborations both internally & externally.
- Participation in conferences and related forums to keep yourself updated with recent developments in the areas of EBSD and SEM.
- Plays a key role in the areas of your expertise for future investments.
About You
We are looking for someone with a technical degree either Ph. D or Master’s degree with relevant experience, preferably, within metallurgy and materials or physics. To be suited for this role you need to have good skills within scanning electron microscopy, and specifically EBSD. Good knowledge about stainless steels and nickel base super alloys, thermo-mechanical processes, deformation mechanisms and crystallographic texture is advantageous. Experience with other characterization techniques such as XRD to understand phases and deformation related mechanisms will be a merit. Excellent presentation and technical writing skills are expected for this role.
As we are based in Sweden but act in the international arena, your communication skills in Swedish and English are great, both verbally and in writing.
We place great value on your personal qualities, which are characterized by your problem-solving and communication skills. You are analytical and well organized, with strong accountability, as you always deliver high quality results on time. By being creative, confident and solution oriented, you support and develop our business, and you make decisions and prioritize your assignments when needed. Finally, you are a true team player with an outgoing personality and great networking skills – making it easy for you to collaborate professionally with both internal and external contacts.
If you’re driven to thrive and grow in our dynamic environment, we´re excited to welcome you on board as the catalyst for our success!
We are a company with an open-minded culture, actively working to create a workplace that is characterized by diversity and inclusion.


Additional Information
For further information about this position, please contact:
Raveendra Siriki, recruiting manager, +46 (0) 70 616 59 81


For more information about the recruitment process, please contact:
Elin Olsson, recruiting professional, +46 (0)76 720 16 99


Union contacts - Sweden
Mikael Larsson, Unionen, +46 (0)70 307 30 48
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, +46 (0)70 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, +46 (0)70 314 24 43

Last day to apply is 2023-12-01


At Alleima, our mission is much more than delivering high-quality products, technology, and processes - working together to develop solutions based on our customer’s needs and thus achieve our business goals, is a better way to describe our daily work. With curious employees and safety as our priority, we create a work environment where you can develop both personally and professionally.
With a clear direction for our journey ahead, utilizing our position as a technology leader, progressive customer partner, and sustainability driver, we aim to become an even stronger company in our industry.
Are you ready to take on this challenge together with us? Join us on our journey! www.alleima.com Visa mindre

Senior R&D Technician Physical Metallurgy to Alleima

Ansök    Okt 2    Alleima EMEA AB    Metallurg
At Alleima, we believe in delivering the highest quality product to our customers. That is why we invest heavily in research and development, and our unit for Physical Metallurgy is in the forefront of this effort. As part of our Strategic Research organization, the unit provides expert support to all of our divisions, Tube, Strip and Kanthal. We generate high-quality testing-results, develop new and existing testing methods, and participate in cutting-edg... Visa mer
At Alleima, we believe in delivering the highest quality product to our customers. That is why we invest heavily in research and development, and our unit for Physical Metallurgy is in the forefront of this effort. As part of our Strategic Research organization, the unit provides expert support to all of our divisions, Tube, Strip and Kanthal. We generate high-quality testing-results, develop new and existing testing methods, and participate in cutting-edge research development projects, all to ensure we stay ahead of the curve.
If you have experience working with microstructure characterization techniques and having desire & commitment to deliver high quality results then do not miss this opportunity to come and join us in our team based in Sandviken, Sweden.


Your Role
The unit Physical Metallurgy, which is an integral part of Strategic Research Labs consists of several characterization and analytical techniques. These include X-ray diffraction (XRD), light and electron microscopes (LOM+SEMs+TEM+EPMA), dilatometers, surface analysis and physical property measuring instruments. We have a group of highly competent and skillful engineers and technicians. The current position mainly involves collaborating with group members working with XRD, SEMs, sample preparation and dilatometers. The responsibilities for the current position are as follows:
- Perform measurements according to the expectations of our clients and be able to communicate the results.
- Collaborate effectively with engineers in planning and executing the measurements.
- Involve in continuous developments of methods along with engineers and clients.
- Take responsibility of the machines & instruments by collaborating with the suppliers in the case of maintenance and break downs.
- Plays a key role in the future investments in the areas you work with.


About You
We are looking for an enthusiastic individual with a high school/gymnasium education. While prior experience in our competence area is a plus, what matter to us is your eagerness to learn, develop and grow. If you have spent time in a laboratory environment, that´s an advantage, computer skills are a must. Knowledge of metallic materials, manufacturing processes, microstructures, that’s fantastic, but don´t worry if you´re not an expert just yet – we´re here to help develop those skills. Experience with X-ray diffraction and dilatometry measurement can also be a merit.
You should be able to communicate in Swedish, both verbally and in writing. As we work in a global environment, communication skills in English will be good/advantageous.
At our core, we value your soft skills such as curiosity, creativity, self-motivated, patience, and solution-oriented mindset. You’ll excel both as an independent force and a collaborative team player, valuing adaptability and lending a hand when needed.
If you’re driven to thrive and grow in our dynamic environment, we´re excited to welcome you on board as the catalyst for our success!

We are a company with an open-minded culture, actively working to create a workplace that is characterized by diversity and inclusion.
Additional Information
For further information about this position, please contact: Raveendra Siriki, recruiting manager, +46 (0) 70 616 59 81
For more information about the recruitment process, please contact: Elin Olsson, recruiting professional, +46 (0)76 720 16 99


Union contacts - Sweden
Mikael Larsson, Unionen, +46 (0)70 307 30 48
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, +46 (0)70 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, +46 (0)70 314 24 43

Last day to apply is 2023-10-20


At Alleima, our mission is much more than delivering high-quality products, technology, and processes - working together to develop solutions based on our customer’s needs and thus achieve our business goals, is a better way to describe our daily work. With curious employees and safety as our priority, we create a work environment where you can develop both personally and professionally.
With a clear direction for our journey ahead, utilizing our position as a technology leader, progressive customer partner, and sustainability driver, we aim to become an even stronger company in our industry.

Are you ready to take on this challenge together with us? Join us on our journey! www.alleima.com Visa mindre

IT Sourcing Manager to Alleima

Ansök    Okt 17    Alleima EMEA AB    Inköpare
At Alleima, we're more than a leading steel company – we're a global community of innovators, tirelessly working together to transform industries and redefine the future of materials technology. Every step we take towards a more sustainable future is fuelled by our shared ambition and a deep-seated commitment to progress. In this exiting role as IT Sourcing Manager, you will be responsible to partner with IT, senior leadership and other stakeholders to dev... Visa mer
At Alleima, we're more than a leading steel company – we're a global community of innovators, tirelessly working together to transform industries and redefine the future of materials technology. Every step we take towards a more sustainable future is fuelled by our shared ambition and a deep-seated commitment to progress.
In this exiting role as IT Sourcing Manager, you will be responsible to partner with IT, senior leadership and other stakeholders to develop and execute on the IT Sourcing strategy. Since we are a new organization we are currently working towards a more strategic position, acting as trusted advisors and together with our business lead and drive sourcing cases. If you are looking for an opportunity to apply your skills and knowledge, and at the same time contribute to developing the IT Procurement organization, this role might just be the perfect fit for you!


Your role
We are looking for an IT Sourcing Manager to further strengthen our team, for this position you can either work from Stockholm or Sandviken. We offer flexible work between the office and the comfort of your home. In this role you will have a central position with contacts in the entire IT organization at Alleima. The role offers many opportunities to collaborate with both the IT function and our business both in Sweden and internationally. Some of the tasks you will be responsible for is.
- Lead and drive sourcing cases and ensuring contracts with terms and conditions in line with business needs and objectives.
- Manage contracts and suppliers through their lifecycle, including collaboration with software asset management.
- Support development and implementation of strategic approaches for how to over time
- In collaboration with the IT and procurement organization, define, implement, and follow up on category strategies.
- Create, negotiate, and implement contract (Contract management). Support and measure use of and compliance with contracts overall, contract maintenance.
- Contribute to the continuous improvement of the function and share best practices.


We believe in the importance of fostering good and sustainable relationships with our stakeholders and suppliers, by being a good listener and communicate clearly, we believe you will succeed in this role.
Your Profile
For this role we believe you have a degree in finance, IT or similar together with a few years of experience working as a sourcing manager combined with an interest in IT. It´s also possible you work in an IT function today and have a few years’ experience from working with projects where you had close collaborations with sourcing or procurement.
With Alleima being a global organization, you might have stakeholders in multiple countries, it is important you are good communicator and that you feel comfortable communicating in English on a daily basis. If you speak and write Swedish this will be considered a strong advantage.
We consider each individuals personal attributes important, besides being an excellent listener with strong communication skills we believe that structure and a curious mind will help you to establish trust and foster good relationships with your stakeholders. We encourage you to share your ideas, and take lead on activities you identified will help our team to become better, together.


What you can expect from us
When you join us, you become part of our legacy. We are not just on a journey to transform industries; we are committed to creating a future where every idea, every innovation, and every individual counts. We are proud of where we've come from but are even more excited about where we are heading. At Alleima, every role matters, every voice is valued, and every team member plays a vital part in the story we are writing together.


Additional information
If you are interested in the position and wish to know more, please don`t hesitate to reach out.
Helena Beatty, Recruiting Manager, +46 70 973 52 95


Questions about the recruitment process? Please reach out to:
Elin Olsson, Recruiter, +46 76 720 16 99


Last day of application will be 7th of November 2023.


Union representatives
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, +46 70 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, +46 70 314 24 43
Mikael Larsson, Unionen, +46 70 307 30 48
At Alleima, our mission is much more than delivering high-quality products, technology, and processes - working together to develop solutions based on our customer’s needs and thus achieve our business goals, is a better way to describe our daily work. With curious employees and safety as our priority, we create a work environment where you can develop both personally and professionally.
With a clear direction for our journey ahead, utilizing our position as a technology leader, progressive customer partner, and sustainability driver, we aim to become an even stronger company in our industry.
Are you ready to take on this challenge together with us? Join us on our journey! www.alleima.com Visa mindre

R&D Manager to Alleima

Ansök    Sep 11    Alleima EMEA AB    Forskningschef
We are Alleima, here to advance industries through materials technology. Our development and manufacturing of advanced stainless steels and special alloys is world leading. We have two passions. Material perfection. And people. It is why we are fiercely devoted to giving our customers the absolute best in materials technology. And why we work together with clients to move industries, innovation and society forward. From R&D to the final product, we enable ... Visa mer
We are Alleima, here to advance industries through materials technology. Our development and manufacturing of advanced stainless steels and special alloys is world leading.
We have two passions. Material perfection. And people. It is why we are fiercely devoted to giving our customers the absolute best in materials technology. And why we work together with clients to move industries, innovation and society forward.
From R&D to the final product, we enable our customers to find the best material and solutions for their processes. Our customers can depend on us to challenge them. To anticipate their next move. To work out what they need before they realize it themselves. That’s how they can rely on us always to move them forward.
Alleima is organized in three divisions – Tube, Kanthal and Strip, each with distinct products and end-market focus and all with a premium and leading offering.
At Strategic Research, which is a group function, we tailor new materials to customer needs and makes sure Alleima is ahead of the curve to support existing and new customer needs. We have a strong research portfolio and excellent materials characterization capabilities to serve this purpose.
Your Role
The unit Physical Metallurgy, which is an integral part of Strategic Research Labs, alongside the units Mechanical Testing and Corrosion Research, operates in several technology areas, such as Electron Microscopy, Surface analysis, XRD and Physical properties is looking for a new R&D Manager. Do not miss this opportunity to join our team based in Sandviken, Sweden.
As R&D manager you are responsible for the operation and development of your team. To be successful, your focus will be on several items which all are vital for our ability to deliver to our clients, here are some examples:
· Ensure great environment, health, and safety in our workplace.
· Strategic planning of competence, method development and Investments, etc.
· Operational excellence, including team- and client collaboration.
· Engage in technical discussions with the team and its clients.
About You
Your educational background is MSc or PhD in the Science of Materials, Physics or Chemistry. You have a passion for materials characterization and an acumen to lead a team of 11 highly skilled engineers and laboratory technicians. It is a strong merit if you have solid experience in one or several of the technology areas we use in our work. You are proficient in the Swedish language and since we operate on the global stage, your English skills must be excellent.
We are sincerely interested in your personality – The position will include extensive collaboration with skilled staff in the Strategic Research function as well as with the R&D units organized in the divisions of Tube and Strip respectively. You need to present a well-developed self-esteem and it is a merit if you have experience from leading teams with many stakeholders and experience from leading in change is advantageous since we constantly need to adapt to changing demands. Additionally, you are structured and have a good sense of involving staff and peers in your work.
We are a company with an open-minded culture, actively working to create a workplace that is characterized by diversity and inclusion.
What you can expect from us
Welcome to a workplace that thrives on creativity, collaboration, and support. Our team is committed to creating a supportive and inclusive environment where everyone can bring their unique talents and ideas to the table. We understand that learning is a lifelong journey where we invest in continuous career development.

If you are looking for a workplace where you can make a real impact, join us on our journey! Together we evolve, we care, and deliver innovative results.Additional Information
For further information about this position, please contact:
Mattias Klockars, recruiting manager, +46 (0) 70 602 05 60


For more information about the recruitment process, please contact:
Elin Olsson, recruiting professional, +46 (0)76 720 16 99


Union contacts - Sweden
Mikael Larsson, Unionen, +46 (0)70 307 30 48
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, +46 (0)70 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, +46 (0)70 314 24 43

Last day to apply is 2023-09-29

At Alleima, our mission is much more than delivering high-quality products, technology, and processes - working together to develop solutions based on our customer’s needs and thus achieve our business goals, is a better way to describe our daily work. With curious employees and safety as our priority, we create a work environment where you can develop both personally and professionally.

With a clear direction for our journey ahead, utilizing our position as a technology leader, progressive customer partner, and sustainability driver, we aim to become an even stronger company in our industry.

Are you ready to take on this challenge together with us? Join us on our journey! www.alleima.com Visa mindre

Global Supply Chain and Logistics Manager to Strip Division

Ansök    Sep 26    Alleima EMEA AB    Logistikchef
Bli en inspirerande drivkraft i utvecklingen av Strip Division! På Strip blir du en del av en internationell organisation och ett världskänt varumärke som är ledande inom precicsionsbandstillverkning. Vårt serviceerbjudande ska alltid vara det bästa för våra kunder ur ett råvaru- och försörjningsperspektiv med en god balans mellan pris, kvalitet, hållbarhet och leveranssäkerhet. Vi letar efter en ledare som genom samarbete i organisationen och i rollen so... Visa mer
Bli en inspirerande drivkraft i utvecklingen av Strip Division!
På Strip blir du en del av en internationell organisation och ett världskänt varumärke som är ledande inom precicsionsbandstillverkning. Vårt serviceerbjudande ska alltid vara det bästa för våra kunder ur ett råvaru- och försörjningsperspektiv med en god balans mellan pris, kvalitet, hållbarhet och leveranssäkerhet.
Vi letar efter en ledare som genom samarbete i organisationen och i rollen som vår nya Global Supply Chain & Logistics Manager utvecklar vår försörjning & logistikavdelning och säkerställer vår försörjningskedja med en god balans mellan pris, kvalitet, hållbarhet och leveranssäkerhet. Med andra ord; Aktivt bidragande till att fortsätta arbetet mot en effektivare värdekedja för Striptech AB inom Alleima.


Din Roll
I rollen som Global Supply Chain & Logistics Manager för Striptech har du huvudansvaret för
- Logistik- och produktionsplanering
- Leda och driva inköpsarbetet tillsammans med dina medarbetare inom Supply Chain.
- Divisionens S&CP;-process med avseende på råvarubehov, kapitalbindning och inköpsvolymer i tätt samarbete med Planering, Marknad och Finans.

Du säkerställer att vi upprätthåller högsta standard och fortsätter att erbjuda våra kunder kvalitativa produkter och tjänster genom att kontinuerligt utvärdera våra leverantörer med hänsyn till pris, kvalitet, hållbarhet och leveranssäkerhet; vi skapar långsiktiga och hållbara relationer och överträffar våra kunders förväntningar. Vilket innebär:


- Identifiera och kvalificera nya leverantörer baserat på förändrade behov av externa råvaror.
- Ansvara för interna och externa leverantörsrelationer, inklusive prisförhandlingar, kontraktskrivning, serviceavtal och prognosticering mot våra leverantörer.
- Utveckla och underhålla effektiva inköpsstrategier och processer för kostnadseffektivitet, kvalitet och leveranssäkerhet,bland annt genom att vara divisionens representant inom Alleima Procurement Council.
- Ansvara för utveckling och förbättring av systemstöd och IT.
- Säkerställa ett effektivt arbetssätt för att uppdatera specifikationer och serviceavtal med leverantörer.

Som medlem i PU Strips ledningsgrupp deltar du aktivt i förbättrings- och strategiarbetet på produktionsenheten. Du har i din roll ett tydligt mandat att optimera behov och därigenom fungera både som kravställare och coach gentemot intressenter.


Placeringsort Sandviken.Din Profil
Vi söker dig med en gedigen erfarenhet inom logistik och inköp. Du har en högskoleexamen inom industriell ekonomi eller motsvarande relevant område och gärna arbetslivserfarenhet från stål-/processindustrin med kunskap om tillverkningsvägar och kundapplikationer inom vår bransch. Då vi arbetar i en internationell miljö behöver du utmärkta kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.
Vi ser att du tidigare har arbetat i en ledande befattning där dina starka ledaregenskaper och förmåga att driva förbättringar kommer att vara avgörande för att ta våra inköpsprocesser till nästa nivå.Vad du kan förvänta dig av oss
Hos oss blir du en en del i en välkomnande arbetsplats som präglas av en lång historia. Genomgående är den stolthet vi bär med oss för det arbete som vi gör och vad det bidrar till.
Vi vill göra skillnad på riktigt och nu får du möjlighet att vara med och bidra till att skapa en grön och fossilfri värdekedja. Bli en del av vårt team och känn stolthet i att vara en drivkraft för förändring!
Så om du är redo för en utmaning och vill vara en nyckelspelare i att forma vår organisations framgång genom effektiva inköpsprocesser ser vi fram emot att ta del av din ansökan.Övrig information
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Magnus Söderblom, rekryterande chef, +46 (0) 70 595 49 72


För mer information och frågor om rekryteringsprocessen kontakta:
Elin Olsson, ansvarig rekryterare, +46 (0) 76 720 16 99


Fackliga kontaktpersoner:
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, 070-651 73 81
Stefan Jonsson, Unionen, 070-396 03 00
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, 070-314 24 43
Ilkka Kallio, IF Metall, 070-241 20 85


Välkommen med din ansökan senast 2023-10-16.

På Alleima är vårt uppdrag mycket mer än att leverera högkvalitativa produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.?
Men tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri.?
Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Följ med på vår resa! www.alleima.com Visa mindre

Sustainability Controller till Alleima

Ansök    Sep 8    Alleima EMEA AB    Controller
Vill du vara med och göra varje siffra värdefull och leda vägen för en mer hållbar framtid? På Alleima pratar vi inte bara om hållbarhet – våra långsiktiga hållbarhetsmål återspeglar vårt åtagande att vara ledande inom hållbarhet och att främja en mer hållbar utveckling inom olika branscher genom innovativa och hållbara produkter och tjänster. Vi är inte bara på resan mot en hållbar framtid – vi leder vägen dit! I och med vårt starka fokus och framfart i... Visa mer
Vill du vara med och göra varje siffra värdefull och leda vägen för en mer hållbar framtid?
På Alleima pratar vi inte bara om hållbarhet – våra långsiktiga hållbarhetsmål återspeglar vårt åtagande att vara ledande inom hållbarhet och att främja en mer hållbar utveckling inom olika branscher genom innovativa och hållbara produkter och tjänster. Vi är inte bara på resan mot en hållbar framtid – vi leder vägen dit!
I och med vårt starka fokus och framfart inom hållbarhetsområdet, kommer vi att förstärka vårt team med en medarbetare att axla rollen som specialist inom hållbarhetsrapportering – bidra till att vi möter de existerande och kommande kraven, både internt och externt, och fortsätter driva vårt hållbarhetsarbete framåt.
Ta chansen att bli en del i vårt team i Sandviken!Din roll
I rollen som Sustainability Controller har du som huvudsakligt syfte att säkerställa att organisationen är fullt engagerad i och följer de högsta standarderna för hållbarhetsrapportering och praxis. Det innebär att systematiskt utföra, underhålla och utveckla rapportering och analys samt kommunicera hållbarhetsdata enligt existerande och kommande krav, både internt och externt. Vidare är du med och utvecklar valda delar av det övergripande hållbarhetsarbetet samt agerar vägledare gentemot organisationen.


Detta inkluderar att:
– Rapportera och redovisa enligt lagkrav och branschinitiativ såsom NFRD, CSRD, ESRS, EU Taxonomy, ÅRL, GRI, EcoVadis, SBTi, UNGC, UNSDG och andra relevanta standarder.
– Genomföra intern rapportering, analys och kommunikation av operationella nyckeltal och andra hållbarhetsrelaterade aspekter.
– Utveckla och implementera rapporteringsprocesser och rutiner för att möta nya krav på både extern och intern rapportering.
– Följa utvecklingen av ny och kommande lagstiftning inom hållbarhetsrapportering och säkerställa att organisationens efterlevnad.
– Driva utvecklingen och implementeringen av IT-lösningar för att underlätta hållbarhetsrapporteringen.


Din Profil
Vi söker dig med utbildning inom företagsekonomi och redovisning eller annan relevant akademisk utbildning för rollen. Du har kunskap och förståelse av finansiell redovisning och årsredovisning och har du tidigare erfarenhet inom just hållbarhetsrapportering ser vi det som starkt meriterande. Det är av stor vikt att kunna förstå och tolka ny och kommande lagstiftning inom hållbarhetsområdet.
Eftersom arbetet innebär att hantera en mängd komplex information är ditt analytiska och strukturerade arbetssätt avgörande. Du är inte bara en person som uppfyller våra rapporteringskrav, utan även en värdefull rådgivare för att hålla vår organisation i framkant av hållbarhetsutvecklingen.

Vad du kan förvänta dig av oss
Välkommen till Alleima, där du inte bara ansluter dig till ett företag – du blir en del av vårt arv och en viktig aktör i vår resa mot en mer hållbar framtid. Hos oss är vi stolta över våra rötter men ännu mer entusiastiska över den väg vi leder framåt. Varje roll är viktig, varje röst är värdefull och varje teammedlem spelar en avgörande roll. Hos oss har du möjligheten att vara med och forma framtiden inom hålllbarhet och göra verklig skillnad.


Övrig information
Kontakta gärna oss om du är intresserad av tjänsten och vill veta mer:?
Håkan Sundström, rekryterande chef, +46 70 634 39 95


Är du intresserad av rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare:?
Elin Olsson, ansvarig rekryterare, +46 76?720 16 99

Fackliga kontaktpersoner:
Mikael Larsson, Unionen, +46 70 307 30 48
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, +46 70 651 73 81?
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, +46 70 314 24 43?

Välkommen med din ansökan senast 2023-09-27.

På Alleima är vårt uppdrag mycket mer än att leverera högkvalitativa produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.?
Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri.?
Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Följ med på vår resa! www.alleima.com Visa mindre

R&D Corrosion Technician to Alleima

At Alleima, we believe in delivering the highest quality product to our customers. That is why we invest heavily in research and development, and our unit for Corrosion Research is in the forefront of this effort. As part of our Strategic Research organization, the unit provides expert support to all of our divisions, Tube, Striptech and Kanthal. We generate high-quality testing-results, develop new and existing testing methods, and participate in cutting-... Visa mer
At Alleima, we believe in delivering the highest quality product to our customers. That is why we invest heavily in research and development, and our unit for Corrosion Research is in the forefront of this effort. As part of our Strategic Research organization, the unit provides expert support to all of our divisions, Tube, Striptech and Kanthal. We generate high-quality testing-results, develop new and existing testing methods, and participate in cutting-edge research development projects, all to ensure we stay ahead of the curve.
If you have experience or interest in wet corrosion testing with passion for hands-on laboratory work and a commitment to quality, do not miss this opportunity to come and join us in our team based in Sandviken, Sweden.Your Role
As a R&D Corrosion Technician, your main responsibility includes:
- Planning and executing corrosion tests following strictly our internal procedures.
- Documenting and reporting of test results in a highly meticulous manner.
- Maintaining facilities in corrosion laboratory, e.g., testing baths, heaters, laboratory glassware, inventory of chemicals.
- Preparing sample for testing, i.e., wet grinding.About You
This role requires mainly hands-on task in a Corrosion Laboratory. To be successful in this role, you will need a minimum of high school education. Experience working with chemicals, e.g., sulfuric acid, hydrochloric acid, hydrofluoric acid, sodium hydroxide, is a merit.
You are keen on working with safety and deliver with high quality. You are self-motivated, meticulous, curious, effective with both short - and long - term planning. You have good knowledge on MS-office, e.g., word, excel. Furthermore, you are eager and willing to learn and develop new skills as needed. You have interest in lifelong learning since method development and continuous improvement are the key success factors for Corrosion Research Unit. With a service - oriented perspective and as a true team player, you are naturally good at interact and collaborate with others but can also carry out the work independently. Since agility and flexibility is one of the key success factors in our lab, you are willing to learn various methods and can step in to help others when needed.
As we interact in a global environment, we expect you to have communication skills in English, both verbally and in writing.What you can expect from us
Welcome to a workplace that thrives on creativity, collaboration, and support. Our team is committed to creating a supportive and inclusive environment where everyone can bring their unique talents and ideas to the table. We understand that learning is a lifelong journey where we invest in continuous career development.
If you are looking for a workplace where you can make a real impact, join us on our journey! Together we evolve, we care, and we deliver results for the future.

Additional Information

For further information about this position, please contact:
Namurata Pålsson, recruiting manager, +46 (0) 73 967 66 73


For more information about the recruitment process, please contact:
Elin Olsson, recruiting professional, +46 (0)76 720 16 99

Union contacts - Sweden
Mikael Larsson, Unionen, +46 70 307 30 48
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, +46 70 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, +46 70 314 24 43

Last day to apply is 2023-09-11

At Alleima, our mission is much more than delivering high-quality products, technology, and processes - working together to develop solutions based on our customer’s needs and thus achieve our business goals, is a better way to describe our daily work. With curious employees and safety as our priority, we create a work environment where you can develop both personally and professionally.
With a clear direction for our journey ahead, utilizing our position as a technology leader, progressive customer partner, and sustainability driver, we aim to become an even stronger company in our industry.
Are you ready to take on this challenge together with us? Join us on our journey! www.alleima.com Visa mindre

IT-inköpare till Alleima

Ansök    Aug 21    Alleima EMEA AB    Inköpare
Till vår centrala funktion Group IT Procurement söker vi nu en IT Inköpare. Denna spännande roll innebär mycket samarbete inom hela Alleimas IT organisation och du kommer att ingå i ett relativt nytt team som huvudsakligen består av seniora specialister. Om du letar efter en möjlighet att tillämpa och utveckla dina färdigheter och kunskaper och samtidigt bidra till vår funktions fortsatta utveckling, kan den här rollen passa dig perfekt! Din roll I den ... Visa mer
Till vår centrala funktion Group IT Procurement söker vi nu en IT Inköpare. Denna spännande roll innebär mycket samarbete inom hela Alleimas IT organisation och du kommer att ingå i ett relativt nytt team som huvudsakligen består av seniora specialister. Om du letar efter en möjlighet att tillämpa och utveckla dina färdigheter och kunskaper och samtidigt bidra till vår funktions fortsatta utveckling, kan den här rollen passa dig perfekt!

Din roll
I den här rollen kommer du att få möjligheten till många kontaktytor både inom IT, med leverantörer och verksamheten i Sverige och internationellt. Dina arbetsuppgifter kommer bla att vara:


• ta fram och analysera data från våra system
• Utveckla processer och vara en viktig del i etableringen/implementeringen av dessa
• Hantera dagliga inköpsbehov och administration från verksamheten
• Administrera vissa uppgifter i våra inköpsrelaterade system
• Förbereda och driva enklare upphandlingar (RFx)
• Genomföra leverantörsförhandlingar och följa upp befintliga avtal
• Säkerställa att leverantörsavtal implementeras
• Bidra till den långsiktiga inköpsstrategin
• Hantera affärsrelationen med leverantörer

I denna tjänst kan du antingen arbeta från Stockholm eller Sandviken. Vi erbjuder flexibelt arbete mellan kontoret och hemmet.Din Profil
Vi söker dig som är i början av din karrriär och vill utvecklas i en roll inom IT och inköp. Vi ser gärna att du har relevant utbildning inom området och gärna några års erfarenhet av inköp eller IT. Du har goda kunskaper inom Office-paketet och är en van användare av Excel. Då vi är en global organisation och har kontaktpersoner inom alla våra verksamheter ser vi att du är en god kommunikatör och hanterar svenska och engelska obehindrat, i både tal och skrift.

Hos oss är det viktigt att bygga pålitliga långsiktiga relationer med våra stakeholder och leverantörer. Du har en förmåga att anpassa dig till förändringar samt kan kommunicera tydligt och vara en god lyssnare med både affärs- och IT-intressenter på alla nivåer. För rätt person så finns potential att utvecklas samt kunna påverka och bygga rollen och avdelningen framåt, genom att tillsammans med övriga avdelningen vara delaktig i att utveckla och effektivisera arbetssätt och processer. Du är en stark lagspelare som värderar lagets prestation lika högt som dina personliga prestationer.

Vad du kan förvänta dig av oss
När du börjar hos oss blir du en del av vårt arv. Vi är inte bara på en resa för att omvandla industrier; Vi är fast beslutna att skapa en framtid där varje idé, varje innovation och varje individ räknas. Vi är stolta över var vi kommer ifrån men är ännu mer entusiastiska över vart vi är på väg. På Alleima är varje roll viktig, varje röst värderas och varje teammedlem spelar en viktig roll i berättelsen vi skriver tillsammans.


Ytterligare information
Om du är intresserad av tjänsten och vill veta mer, tveka inte att kontakta oss.
Helena Beatty, Rekryterande chef, +46 70 973 52 95


Frågor om rekryteringsprocessen? Vänligen kontakta oss:
Elin Olsson, Rekryterare , +46 76 720 16 99

Välkommen med din ansökan senast 2023-09-11. I denna rekrytering kan löpande urval tillämpas och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Fackliga kontaktpersoner
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, +46 70 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, +46 70 314 24 43
Mikael Larsson, Unionen, +46 70 307 30 48

På Alleima är vårt uppdrag mycket mer än att leverera högkvalitativa produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.?
Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri.?

Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Följ med på vår resa! www.alleima.com Visa mindre

Elkonstruktör Striptech, Alleima

Ansök    Aug 31    Alleima EMEA AB    Elkonstruktör
Har du någonsin undrat hur du kan göra riktig påverkan i arbetet som elkonstruktör? Om så är fallet, kan Strip Divisionen och vår teknikavdelning vara platsen för dig. Striptech utvecklar och tillverkar ett brett utbud av precisionsbandstål främst till kundsegmenten konsument, medicinteknik, industri och transport, där kniv-, doktorblad, rakbladsstål och kompressorventilstål är viktiga produkter. Men vårt arbete stannar inte där – vi utvecklar branschen o... Visa mer
Har du någonsin undrat hur du kan göra riktig påverkan i arbetet som elkonstruktör?
Om så är fallet, kan Strip Divisionen och vår teknikavdelning vara platsen för dig. Striptech utvecklar och tillverkar ett brett utbud av precisionsbandstål främst till kundsegmenten konsument, medicinteknik, industri och transport, där kniv-, doktorblad, rakbladsstål och kompressorventilstål är viktiga produkter. Men vårt arbete stannar inte där – vi utvecklar branschen och skapar en framtid där varje idé och varje individ spelar en avgörande roll.
Så, är du redo att ta din elkonstruktörskompetens till nästa nivå och vara experten inom ditt område och samtidigt bli en del av en framgånsgrik tradition som sträcker sig över tiden?
Din roll
I rollen som Elkonstruktör för Strip Divisionens produktionsenhet blir du en viktig del i vårt teknikteam. Du är den som agerar kravställare vid olika uppdragsupphandlingar inom teknik samt leder och utför sektionens arbete inom elkonstruktion. I nära samarbete med produktionsorganisationen arbetar du för att ständigt förbättra våra processer och effektivser våra arbetsflöden.


I det dagliga arbetet kommer du bland annat:
– Medverka i beslut om metoder, uppdragsupphandling, resursanskaffning och organisation avseende konstruktionsarbetet i uppdrag
– Organisera och planera uppdragen/arbetet inom sektionen, följa upp pågående projekt/uppdrag och slutresultat (måluppfyllelse, tid och kostnad)
– Ta fram underlag för anskaffning av maskinutrustningar och resurser
– Föreslå system och lösningar vid projektering och investering av produktionsutrustningar
– Säkerställa att konstruktioner och förändringar i maskiner följer lagar, direktiv, och krav.
– Driva självständiga uppdrag inom befattningsområdet
– Leda interna/externa grupper inom befattningsområdetDin Profil
Vi söker dig med högskole- eller gymnasieingenjörsexamen, eller motsvarande ingenjörskompetens alternativt betydande erfarenhet inom området. Erfarenhet inom el är en avgörande förutsättning för rollen och gärna tidigare arbete i en ansvarstagande roll inom Elkonstruktion. Du talar och skriver obehindrat på svenska. Då vi arbetar i en internationell miljö, ser vi gärna att du även har goda kunskaper i engelska.
Med dom formella kraven på plats är det som i slutändan är det viktigaste; din vilja att lära, utvecklas och bidra.
Att du gillar samarbete är en nödvändighet för att trivas hos oss. Vidare ser vi att du behöver viss fallenhet för struktur och ordning att driva dina egna ansvarsområden.


Vad du kan förvänta dig av oss
Säkerheten kommer alltid först! Vi erbjuder utöver det en spännande och utvecklande miljö inom en tekniskt avancerad produktionsenhet. Hos oss är varje roll viktig, varje röst är värdefull och varje teammedlem är en central aktör i den gemensamma historia vi skapar på Alleima.
På Alleima är vi övertygade om att mångfald och inkludering leder till en bättre arbetsplats för våra anställda, vårt företag och våra kunder.
Övrig information
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Gustaf Lejon, rekryterande chef, +46 70 673 80 96


För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:
Elin Olsson, ansvarig rekryterare, +46 76 720 16 99

Facklig kontaktperson:
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, +46 70 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, +46 70 314 24 43
Mikael Larsson, Unionen, +46 70 307 30 48
Ilkka Kallio, IF Metall, +46 70 241 20 85


Välkommen med din ansökan senast 2023-09-21.

På Alleima är vårt uppdrag mycket mer än att leverera högkvalitativa produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.
Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri.
Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Följ med på vår resa! www.alleima.com Visa mindre

Software Asset Manager till Alleima

Ansök    Aug 15    Alleima EMEA AB    IT-strateg
At Alleima, we're more than a leading steel company – we're a global community of innovators, tirelessly working together to transform industries and redefine the future of materials technology. Every step we take towards a more sustainable future is fuelled by our shared ambition and a deep-seated commitment to progress. Are you experienced in and have a passion for working with SAM (Software Asset Management), and motivated to take a driving role in deve... Visa mer
At Alleima, we're more than a leading steel company – we're a global community of innovators, tirelessly working together to transform industries and redefine the future of materials technology. Every step we take towards a more sustainable future is fuelled by our shared ambition and a deep-seated commitment to progress.
Are you experienced in and have a passion for working with SAM (Software Asset Management), and motivated to take a driving role in developing the SAM function at Alleima? We are looking for a candidate with strong communication skills and the ability to build successful business relationships with internal stakeholders and external vendors/resellers.
We’re on an exciting journey where we’re strengthening our team and ways of working, in order to push further forward. Does this sound interesting? We welcome you to be a part of this journey!?


Your role
We are looking for a Software Asst Manager to join our team, for this position you can either work from Stockholm or Sandviken. We offer flexible work between the office and the comfort of your home. In this role you will have a central position with contacts in the entire IT organization at Alleima. The role offers many opportunities to collaborate with both the IT function and our business both in Sweden and internationally.
Some of the tasks you will be responsible for is:
- Collect and load software entitlements into the central SAM tool (Servicenow) for the Group
- Maintain and update an accurate software entitlement repository inte the central SAM tool.
- Regularly provide compliance position reports to stakeholders for analytics purposes.
- Identify potential cost savings through software license optimization.
- Work closely with IT and sourcing teams to ensure compliance and cost efficiency.
- Handle software license renewals, upgrades, and downgrades.
- Conduct routine software audits for license agreement adherence and offer end-user training on compliance.
- Continuously monitor software usage, report findings, and contribute to ongoing functional improvement by sharing best practice.Your Profile
We’re looking for someone with a bachelor’s degree in computer science or information systems, and extensive experience within the SAM area. You have a proven track record of working in complex software asset environments in large, global and decentralized organizations with many stakeholders.
You also have experience with software asset management tools, in particular Servicenow, and knowledge in license auditing. Furthermore, you have experience of working in an environment where you’re motivated to take a driving part in developing our SAM capabilities.
With Alleima being a global organization, you will have stakeholders in multiple countries, it is important you are good communicator and that you feel comfortable communicating in English on a daily basis. If you speak and write Swedish this will be considered a strong advantage.
We truly value your personality! You’re open-minded and have excellent communication skills. To effectively manage our software assets, a combination of technical knowledge, business acumen, and strong stakeholder management skills is key. With your experience, strong drive and can-do attitude you play a vital part in helping us build for the future.What you can expect from us
When you join us, you become part of our legacy. We are not just on a journey to transform industries; we are committed to creating a future where every idea, every innovation, and every individual counts. We are proud of where we've come from but are even more excited about where we are heading. At Alleima, every role matters, every voice is valued, and every team member plays a vital part in the story we are writing together.


Additional information
If you are interested in the position and wish to know more, please don`t hesitate to reach out.
Helena Beatty, Head of IT Procurement, Recruiting Manager, +46 70 973 52 95


Questions about the recruitment process? Please reach out to:
Elin Olsson, Recruitment Professional, +46 76 720 19 66

Last day of application will be 4th of September. We reserve the right to fill the position before last day to apply, so please do not hesitate to submit your application.

Union representatives
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, +46 70 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, +46 70 314 24 43
Mikael Larsson, Unionen, +46 70 307 30 48

At Alleima, our mission is much more than delivering high-quality products, technology, and processes - working together to develop solutions based on our customer’s needs and thus achieve our business goals, is a better way to describe our daily work. With curious employees and safety as our priority, we create a work environment where you can develop both personally and professionally.
With a clear direction for our journey ahead, utilizing our position as a technology leader, progressive customer partner, and sustainability driver, we aim to become an even stronger company in our industry.
Are you ready to take on this challenge together with us? Join us on our journey! www.alleima.com Visa mindre

HR Rådgivare & Administratör till Alleima

Ansök    Aug 10    Alleima EMEA AB    HR-assistent
Vill Du vara del av ett team som alltid strävar efter att ge bästa service till kollegorna på Alleima? Gillar Du att ingen dag är den andra lik och det är Du som ser till att hitta lösningarna? Vi söker två nya teammedlemmar till HR Services. Din Roll I dessa två kombinerade roller får du variera dina arbetsuppgifter. Som HR Rådgivare tar du emot och besvarar ärenden gällande frågor om våra medarbetares anställning, lön, utbildning och är en guide för c... Visa mer
Vill Du vara del av ett team som alltid strävar efter att ge bästa service till kollegorna på Alleima? Gillar Du att ingen dag är den andra lik och det är Du som ser till att hitta lösningarna?
Vi söker två nya teammedlemmar till HR Services.


Din Roll
I dessa två kombinerade roller får du variera dina arbetsuppgifter. Som HR Rådgivare tar du emot och besvarar ärenden gällande frågor om våra medarbetares anställning, lön, utbildning och är en guide för chefer och medarbetare i våra HR-processer. Du tillhör ett team som backar upp Dig med sin kunskap inom våra olika områden av expertis i de frågor som kommer in till HR Services.
Den ena rollen kombineras med administrativt arbete med Alleimas Personalstiftelse som inkluderar bl a rehab-resor, remisshantering, projekt tillsammans med företagshälsovården, hantering av ansökningar för bidrag, styrelsemöten, årsredovisning och revisionsarbete.
Den andra rollen kombineras med arbetsuppgifter som Teamkoordinator där du inom teamet stöttar med mötesinbjudningar, att föra protokoll, dokumentation, boka besök, kontorsärenden och annat som stöttar teamet för att få det dagliga arbetet att flyta på.


Arbetsuppgifterna innehåller
Vara första kontakten i telefonen och ta emot, besvara och fördela ärenden i vårt ärendehanteringssystem
Delta i teamets utvecklingsarbete och själv driva effektivisering inom egna ansvarsområden
Kontakt med andra funktioner både internt och externt för att söka och vidarebefodra information
Samordna och administrera frågor och ärenden gällande Alleimas Personalstiftelse alternativt Samordning av möten och dokumentation och aktiviteter inom teametOm Dig
Att vara en del av vårt team innbär att du agerar sann detektiv – du letar efter svar, steg för steg, allt för att kunna ge den bästa servicen. Du drivs av att ständigt utvecklas och hos oss är varje ny fråga en möjlighet för dig att lära dig mer och växa som en viktig länk i vårt team. Du gillar att samarbeta för att nå den mest effektiva lösningen och är inte rädd för att proaktivt arbeta med förbättringsförslag och driva igenom dem. Integritet och skretess är grundpelare i allt arbete vilket är en självklarhet även för dig i ditt arbete.


Du har erfarenhet av administrativt, gärna HR-relaterat arbete där service har varit framträdande. Om du har arbetat i samordnande och koordinerande roller ser vi det som en fördel. Även erfarenhet från produktionsmiljö och/eller ekonomi och fakturering är meriterande. I denna roll behöver du ha egenskaper som gör att du lätt kan sätta dig in i tekniska lösningar och ser sammanhanget mellan processer och system. Då vi är ett globalt företag behöver du kunna engelska flytande både i tal och skrift.


Vad Du kan förvänta dig av oss
Vi vill att du känner dig inkluderad och att vi värderar olikheter högt på vår arbetsplats. Du blir en del av HR Services som servar hela Alleima i Sverige där du kommer att ha många sorters kontaktytor. Teamet består idag av femton lösningsfokuserade och trevliga kollegor. Vi är en del av ett nystartat företag med lång erfarenhet och det märks på vårt driv att ständigt utveckla och utvecklas, både som företag och individer.


Övrig information
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Ulrika Sannefur Danielsson, rekryterande chef, 070-616 60 37


För mer information och frågor om rekryteringsprocessen kontakta
Elin Olsson, ansvarig rekryterare, 076-720 16 99


Fackliga kontaktpersoner
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, 070-651 73 81
Stefan Jonsson, Unionen, 070-396 03 00
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, 070-314 24 43


Välkommen med din ansökan senast 2023-08-27. Intervjuer är planerade att genomföras från och med vecka 35.


På Alleima är vårt uppdrag mycket mer än att leverera högkvalitativa produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.
Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri.


Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Följ med på vår resa! www.alleima.com Visa mindre

IT Sourcing Manager till Alleima

Ansök    Jun 27    Alleima EMEA AB    Inköpare
At Alleima, we're more than a leading steel company – we're a global community of innovators, tirelessly working together to transform industries and redefine the future of materials technology. Every step we take towards a more sustainable future is fuelled by our shared ambition and a deep-seated commitment to progress. In this exiting role as IT Sourcing Manager, you will be responsible to partner with IT, senior leadership, and other stakeholders to ... Visa mer
At Alleima, we're more than a leading steel company – we're a global community of innovators, tirelessly working together to transform industries and redefine the future of materials technology. Every step we take towards a more sustainable future is fuelled by our shared ambition and a deep-seated commitment to progress.


In this exiting role as IT Sourcing Manager, you will be responsible to partner with IT, senior leadership, and other stakeholders to develop and execute on the IT Sourcing strategy. You will be part of a relatively new team that mainly consist of senior specialists, since we are a new organization, we are currently working to towards a more strategic position, acting as trusted advisors and together with our business lead and drive sourcing cases. If you are looking for an opportunity to apply your skills and knowledge, and at the same time contribute to developing the IT Procurement organization, this role might just be the perfect fit for you!
Your role
We are looking for an IT Sourcing Manager to further strengthen our team, for this position you can either work from Stockholm or Sandviken. We offer flexible work between the office and the comfort of your home. In this role you will have a central position with contacts in the entire IT organization at Alleima. The role offers many opportunities to collaborate with both the IT function and our business both in Sweden and internationally. Some of the tasks you will be responsible for is.


- Lead and drive sourcing cases and ensuring contracts with terms and conditions in line with business needs and objectives.
- Manage contracts and suppliers through their lifecycle, including collaboration with software asset management.
- Support development and implementation of strategic approaches for how to over time
- In collaboration with the IT and procurement organization, define, implement, and follow up on category strategies.
- Create, negotiateand implement contract (Contract management). Support and measure use of and compliance with contracts overall, contract maintenance.
- Contribute to the continuous improvement of the function and share best practices.


We believe in the importance of fostering good and sustainable relationships with our stakeholders and suppliers, by being a good listener and communicate clearly, we believe you will succeed in this role.

Your Profile
For this role we believe you have a degree in finance, IT or similar together with a few years of experience working as a sourcing manager combined with an interest in IT. It´s also possible you work in an IT function today and have a few years’ experience from working with projects where you had close collaborations with sourcing or procurement.


With Alleima being a global organization, you might have stakeholders in multiple countries, it is important you are good communicator and that you feel comfortable communicating in English on a daily basis. If you speak and write Swedish this will be considered a strong advantage.

We consider each individuals personal attributes important, besides being an excellent listener with strong communication skills we believe that structure and a curious mind will help you to establish trust and foster good relationships with your stakeholders. We encourage you to share your ideas,and take lead on activities you identified will help our team to become better, together.

What you can expect from us
When you join us, you become part of our legacy. We are not just on a journey to transform industries; we are committed to creating a future where every idea, every innovation, and every individual counts. We are proud of where we've come from but are even more excited about where we are heading. At Alleima, every role matters, every voice is valued, and every team member plays a vital part in the story we are writing together.


Additional information
If you are interested in the position and wish to know more, please don`t hesitate to reach out.
Helena Beatty, Recruiting Manager, +46 70 973 52 95


Questions about the recruitment process? Please reach out to:
Angelica From, Talent Acquisition Manager, +46 72 142 68 78
Last day of application will be 7th of July with planned interviews from the following week.Union representatives
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, +46 70 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, +46 70 314 24 43
Mikael Larsson, Unionen, +46 70 307 30 48


At Alleima, our mission is much more than delivering high-quality products, technology, and processes - working together to develop solutions based on our customer’s needs and thus achieve our business goals, is a better way to describe our daily work. With curious employees and safety as our priority, we create a work environment where you can develop both personally and professionally.
With a clear direction for our journey ahead, utilizing our position as a technology leader, progressive customer partner, and sustainability driver, we aim to become an even stronger company in our industry.
Are you ready to take on this challenge together with us? Join us on our journey! www.alleima.com Visa mindre

Kvalificerad ekonom med inriktning på skatt till Alleima AB

Ansök    Apr 28    Alleima EMEA AB    Redovisningsekonom
Letar du efter en spännande karriärmöjlighet inom redovisning och skatt? Alleima EMEA AB söker nu en kvalificerad redovisningsekonom med extra fokus på de svenska bolagens externa redovisning och skatt. Din Roll Som kvalificerad redovisningsekonom hos oss kommer du ha en viktig roll i teamet och organisationen där du ansvarar för den legala redovisningen samt rapportering till koncernen i enlighet med IFRS. Du ansvarar för dina delar av bokslutsproces... Visa mer
Letar du efter en spännande karriärmöjlighet inom redovisning och skatt? Alleima EMEA AB söker nu en kvalificerad redovisningsekonom med extra fokus på de svenska bolagens externa redovisning och skatt.

Din Roll
Som kvalificerad redovisningsekonom hos oss kommer du ha en viktig roll i teamet och organisationen där du ansvarar för den legala redovisningen samt rapportering till koncernen i enlighet med IFRS. Du ansvarar för dina delar av bokslutsprocessen och har ett huvudansvar för skatteberäkningar i nära samarbete med vår skatteavdelning. I rollen ingår även att upprätta bolagets årsredovisning och inkomstdeklaration samt att du kommer vara en sammanhållande person för genomförande av budgetprocessen för Alleimas stabsavdelningar samt uppföljning av densamma. För att lyckas med detta skapar du relationer och samarbeten med organisationens olika delar.

Placeringsort är Sandviken.

Din Profil
Vi söker dig med akademisk utbildning inom ekonomi och med flera års erfarenhet från kvalificerad redovisning och skatt. Du är har jobbat med bokslut och har erfarenhet av att upprätta årsredovisningar. Som expert inom ditt område arbetar du självständigt med dessa frågor och blir en värdefull medarbetare tillgång till teamet. Dessutom har du erfarenhet av att arbeta i ERP-system, och om du har erfarenhet av M3 ser vi det som meriterande. Som en global organisation med engelska som koncernspråk söker vi någon med goda kunskaper i både engelska och svenska.
Dina personliga egenskaper utmärks av din noggrannhet och struktur i ditt arbetet, samt en utmärkt kommunikativ förmåga. Dessutom engageras du av att arbeta i en dynamisk miljö och arbetar effektivt utan att tumma på din kvalité och leverenas. Du känner dig trygg i din kompetens och har en prestigelös inställning till din omgivning och därmed värderar dina personliga prestationer lika högt som teamets prestationer.


Vad du kan förvänta dig av oss
Hos oss på Alleima erbjuder vi en internationell arbetsmiljö där du får möjlighet att växa och utvecklas tillsammans. Vi lägger stor vikt vid både medarbetarskap och ledarskap och lever efter våra kärnvärde varje dag:
Vi bryr oss, vi levererar och vi utvecklas.


Övrig information
Kontakta gärna oss om du är intresserad av tjänsten och vill veta mer:
Claes Ahlqvist, rekryterande chef, +46 70-5349008

Är du intresserad av rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare:
Elin Olsson, ansvarig rekryterare, +46 76?720 16 99

Fackliga kontaktpersoner:
Mikael Larsson, Unionen, +46 70 307 30 48
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, +46 70 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, +46 70 314 24 43

Välkommen med din ansökan senast 2023-05-21. I denna rekrytering kan löpande urval och intervjuer tillämpas.

På Alleima är vårt uppdrag mycket mer än att leverera högkvalitativa produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.?
Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri.?
Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Följ med på vår resa! www.alleima.com Visa mindre

Sourcing and Supply Chain Manager Alleima Strip Division

Ansök    Jun 1    Alleima EMEA AB    Logistikchef
Bli en inspirerande drivkraft i den gröna omställningen! Vårt serviceerbjudande ska alltid vara det bästa för våra kunder ur ett råvaru- och försörjningsperspektiv med en god balans mellan pris, kvalitet, hållbarhet och leveranssäkerhet. Den här rollen innebär ett aktivt bidragande till att fortsätta arbetet mot en fossilfri värdekedja för Striptech AB inom Alleima. Din Roll I rollen som Sourcing and Supply Chain Manager har du huvudansvaret för interna... Visa mer
Bli en inspirerande drivkraft i den gröna omställningen!
Vårt serviceerbjudande ska alltid vara det bästa för våra kunder ur ett råvaru- och försörjningsperspektiv med en god balans mellan pris, kvalitet, hållbarhet och leveranssäkerhet. Den här rollen innebär ett aktivt bidragande till att fortsätta arbetet mot en fossilfri värdekedja för Striptech AB inom Alleima.

Din Roll
I rollen som Sourcing and Supply Chain Manager har du huvudansvaret för interna och externa leverantörsrelationer för inköp av råvaror samt legotjänster för Striptech AB vad gäller prisförhandlingar, kontaktskrivning, upprättande av serviceavtal och prognosticering mot våra leverantörer.
Utöver det driver du arbetet med att balansera kapitalbindning och produktion tillsammans med dina medarbetare inom Striptech AB:s grupp för Inköp & Supply Chain.

Du säkerställer att vi upprätthåller högsta standard och fortsätter att erbjuda våra kunder enastående produkter och tjänster genom att kontinuerligt utvärdera våra leverantörer med hänsyn till pris, kvalitet, hållbarhet och leveranssäkerhet; vi skapar långsiktiga och hållbara relationer och överträffar våra kunders förväntningar.


I rollen kommer du bland annat:
- Vara drivande i divisionens S&CP;-process med avseende på råvarubehov, kapitalbindning och inköpsvolymer i tätt samarbete med Planering, Marknad och Finans.
- Leda och driva inköpsarbetet tillsammans med dina medarbetare inom Supply Chain och i tätt samarbete med Marknad och Produktion.
- Driva arbetet med att identifiera och kvalificera nya leverantörer utifrån nya och förändrade behov av inköp av externa råvaror.
- Skapa och upprätthålla effektiva inköpsstrategier och processer för att säkerställa kostnadseffektivitet, kvalietet och leveranssäkerhet, bland annat genom att vara divisionens representant inom Alleima Procurement Council.
- Säkerställa ett väl utvecklat arbetssätt för att uppdatera specifikationer och serviceavtal med leverantörer

Placeringsort Sandviken.

Din Profil
Vi söker dig med en gedigen erfarenhet inom logistik och inköp. Du har en högskoleexamen inom industriell ekonomi eller motsvarande relevant område och gärna arbetslivserfarenhet från stål-/processindustrin med kunskap om tillverkningsvägar och kundapplikationer inom vår branch. Då vi arbetar i en internationell miljö behöver du utmärkta kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.
Vi ser att du tidigare har arbetat i en ledande befattning där dina starka ledaregenskaper och förmåga att driva förbättringar kommer att vara avgörande för att ta våra inköpsprocesser till nästa nivå.


Vad du kan förvänta dig av oss
Hos oss blir du en en del i en välkomnande arbetsplats som präglas av en lång historia. Genomgående är den stolthet vi bär med oss för det arbete som vi gör och vad det bidrar till.
Vi vill göra skillnad på riktigt och nu får du möjlighet att vara med och bidra till att skapa en grön och fossilfri värdekedja. Bli en del av vårt team och känn stolthet i att vara en drivkraft för förändring!
Så om du är redo för en utmaning och vill vara en nyckelspelare i att forma vår organisations framgång genom effektiva inköpsprocesser ser vi fram emot att ta del av din ansökan.
Övrig information
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Tommy Hedlund, rekryterande chef, 070- 616 31 14


För mer information och frågor om rekryteringsprocessen kontakta:
Elin Olsson, ansvarig rekryterare, 076-720 16 99


Fackliga kontaktpersoner:
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, 070-651 73 81
Stefan Jonsson, Unionen, 070-396 03 00
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, 070-314 24 43

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-22


På Alleima är vårt uppdrag mycket mer än att leverera högkvalitativa produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.

Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri.

Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Följ med på vår resa! www.alleima.com Visa mindre

HR Generalist Alleima Strip Division

Ansök    Maj 24    Alleima EMEA AB    HR-konsult/PA-konsult
Som HR Generalist spelar du en viktig roll i vår organisation! Tillsammans med vår HR-chef kommer du att ansvara för att hantera olika HR-processer och ge operativt stöd till Alleima Strip Division i Sandviken. Du kommer att vara en del av en dynamisk arbetsmiljö där du får möjlighet att lära dig och växa inom HR-området. Arbetsuppgifter Dina huvudsakliga ansvarsområden kommer att vara att stötta cheferna i organisationen tillsammans med HR-chefen för a... Visa mer
Som HR Generalist spelar du en viktig roll i vår organisation!
Tillsammans med vår HR-chef kommer du att ansvara för att hantera olika HR-processer och ge operativt stöd till Alleima Strip Division i Sandviken. Du kommer att vara en del av en dynamisk arbetsmiljö där du får möjlighet att lära dig och växa inom HR-området.


Arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga ansvarsområden kommer att vara att stötta cheferna i organisationen tillsammans med HR-chefen för att skapa en effektiv arbetskultur och se till att våra medarbetare trivs och utvecklas. Du kommer att vara involverad i förändringsprocesser och ta initiativ till förbättringar inom HR-organisationen.
Vi ser att du delar vår entusiasm för HR och är redo att ta dig an utmaningar. Som HR Generalist kommer du att vara en nyckelperson i att hantera olika HR-uppgifter och vara en viktig kontaktpunkt för våra anställda. Du kommer bland annat att vara involverad i processer som samt agera som


— Operativt stöd till chefer
— Driva och delta i rehabiliteringsärenden
— Delta i personalplanering och rekryteringsprocesser
— Facklig samverkan
— Personalutveckling


Placeringsort Sandviken.


Din profil
Vi söker dig som har en examen inom personalvetenskap eller motsvarande relevant ämnesområde. För att lyckas i denna roll har du tidigare arbetat i en produktionsorganisation och erfarenheter inom kollektivavtal, arbetsrätt och rehabilitering är meriterande.
Då vi arbetar i en internationell miljö behöver du utmärkta kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som utmärks av engagemang, mod och drivkraft. Att arbeta med ständiga förbättringar är en naturlig del av din karaktär och du trivs med att anta utmaningar. Med hjälp av din utmärkta kommunikationsförmåga, din känsla för service och din förmåga att engagera skapar och bibehåller du goda relationer inom dina många nätverk. Du är en lyhörd möjliggörare som inspirerar både medarbetare och chefer att tänka i nya banor och tillsammans prestera det yttersta för att nå gemensamma mål.


Vad du kan förvänta dig av oss
Vi tror på din potential och kommer att stödja din professionella utveckling. Du kommer att få möjlighet att växa och bygga en solid grund inom HR. Vi uppmuntrar till kreativitet och innovation och ser fram emot att se hur du bidrar till att förbättra vår HR-funktion.
Om du är redo att ta dina första steg som HR Generalist och vill vara en del av vårt team, då är detta rätt tillfälle för dig. Ansök nu och ta chansen att få en spännande start på din karriär inom HR hos oss!Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Tova Åberg, HR chef Alleima Strip Division, 070-205 52 86


För mer information och frågor om rekryteringsprocessen kontakta
Alexandra Unstad, HR Chef Alleima Common functions, 070-616 28 51


Fackliga kontaktpersoner
Mia Sundqvist, Akademikerföreningen, 070-651 73 81
Stefan Jonsson, Unionen, 070-396 03 00
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, 070-314 24 43


Välkommen med din ansökan senast 2023-06-12
Läs mer om Alleima och ansök via vår karriärsida, jobb-id: R0036111


På Alleima är vårt uppdrag mycket mer än att leverera högkvalitativa produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.
Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri. Visa mindre

Solution Architect Cyber Defense to Alleima

Looking for the opportunity to take your career to the next level? Look no further, here´s an opportunity to grow and be an architectural leader for the enablement and development of a modern and future proof Digital Security Architecture at Alleima. Your Role You will be a key player and with your team have full responsibility to enable and develop the Cyberdefense landscape for Alleima. That will include both supporting the existing business process... Visa mer
Looking for the opportunity to take your career to the next level? Look no further, here´s an opportunity to grow and be an architectural leader for the enablement and development of a modern and future proof Digital Security Architecture at Alleima.


Your Role
You will be a key player and with your team have full responsibility to enable and develop the Cyberdefense landscape for Alleima. That will include both supporting the existing business processes realized both on prem and in the cloud as well as driving the change to support a fully digitized business process. At the same time, supporting the external and internal regulatory requirements our business face.
You must feel interest both in the Architecture and Business as it will be important to liaise with the business stakeholders to support the digitalization of Alleima.?
?
The location can be flexible at any of our sites and international travel is a requirement for this role.

About You
We are looking for someone with a Bachelor of Science in IT or experience Alleima deem equivalent, including Cybersecurity Architecture. Previous experience architectural and operational work in the Digital Security area, is meritorious. As we are running a cloud first environment, you need to have deep understanding, and experience in the security stack of Azure, AWS and its adjacent areas.
You take responsibility for your assignments, and you follow through to achieve high quality results. Creating valuable solutions motivates you, and you enjoy networking with different parts of our business. You are a strong team player that value the team performance as high as your personal achievements
As US English is our corporate language, and networking with global business stakeholders is crucial to this role, English is a requirement. Fluent Swedish as well as other language skills are advantageous.


What you can expect from us
· Opportunity to grow and develop in a team with solid experience och competence in Cyber Security.
· A key focus in the Alleima Digital Security function is to enable all members to grow, as such you will be expected to contribute to the personal development of your team members while also being reciprocated.


Additional Information
Send your application no later than April 23, 2023. For this position selection and interviews can be conducted throughout the advertisement period, therefore the role might be filled before last application date.

For further information about this position, please contact:
Robert Wennberg, recruiting manager, +46 (0)73?589 70 02

For more information about the recruitment process, please contact
Elin Olsson, recruitment specialist +46 (0)76 720 16 99

Union Contacts:
Mikael Larsson, Unionen, 070-307 30 48?
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, 070-651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, 070-314 24 43?


At Alleima, our mission is much more than delivering high-quality products, technology, and processes - working together to develop solutions based on our customer’s needs and thus achieve our business goals, is a better way to describe our daily work. With curious employees and safety as our priority, we create a work environment where you can develop both personally and professionally.
With a clear direction for our journey ahead, utilizing our position as a technology leader, progressive customer partner, and sustainability driver, we aim to become an even stronger company in our industry.
Are you ready to take on this challenge together with us? Join us on our journey! www.alleima.com Visa mindre

Operational Excellence and IT manager

Ansök    Mar 21    Alleima EMEA AB    IT-strateg
We are looking for an Operational Excellence and IT manager to come and join our team! In this exciting role you will truly have the chance to take ownership of an area and build something from scratch. It’s also a chance to join an organization eager to adapt new solutions and continuously improve. Alleima is a leading manufacturer of precision strip steel. With world leading innovation and material knowledge we provide sustainable solutions for custom... Visa mer
We are looking for an Operational Excellence and IT manager to come and join our team! In this exciting role you will truly have the chance to take ownership of an area and build something from scratch. It’s also a chance to join an organization eager to adapt new solutions and continuously improve.


Alleima is a leading manufacturer of precision strip steel. With world leading innovation and material knowledge we provide sustainable solutions for customers in demanding niche applications, for example razor blade, electrical shaving, white goods. We are the experts for the experts. Join a division with high ambitions on growth. A division small enough to grasp yet with enormous potential to become a truly shining star.Your Role
As an Operational Excellence and IT manager for Strip Division you will be responsible for planning, implementing, managing, and overseeing the overall use of Information technologies at our division. Our IT infrastructure are mainly managed by our internal IT suppliers. You ensure that the technological level and IT support is up to date and able to support the business development within the division, all in a cost-effective and quality-assured manner. As a member of the Alleima IT management team you also are part of driving the IT strategic agendas within Alleima.

We trust that you in this role will:


- Be responsible for the quality processes and routines within the IT area and ensuring that they harmonize with Alleima strategy.
- Together with Alleima EA define the enterprise architecture strategy, roadmap, and governance to align with the organization's goals and objectives.
- Manage IT costs including budget and results within the division.
- Take lead and set the strategic agenda within the IT area and further follow up that the execution of strategy takes place according to plan.
- Take the initiative regarding business development, implementing our new ERP-system M3 and develop the overall IT Governance within the division.


Location for this position is flexible with continuously presence in Sandviken as a requirement.About You
We believe you have a solid IT background, where you have experience of driving strategic agendas, business development and project leading. You have knowledge of IT architecture, and you ensure to follow the technical development and current trends within the IT area. Your foundation is a university degree in a relevant field, or equivalent knowledge gained from work experience. As we work in an international environment, English is a requirement.


Your personality truly makes the difference, you are a people leader with good business acumen and a commercial mindset. You make decisions both from a detailed and a holistic point of view. We also value your great collaboration skills, your ability to communicate and build relationships at all levels of the organization. With your inspiring approach you easily make people follow your footsteps and further pave the way for the IT organization within Strip Division.What you can expect from us
At Alleima we are convinced that diversity and inclusion lead to a better workplace for our employees, our company, and our customers.
We care: We take pride in what we do. We care about our customers, our people, the environment, the communities in which we operate and the future we share.
We deliver: We deliver on our commitments, with a solution-oriented mindset, we enable our customers to be their very best: more efficient, profitable, and sustainable.
We evolve: We constantly evolve. Together we take the lead to advance materials, ambitions, industries, ourselves – and societies for the better.


Additional Information
For further information about this position, please contact:
Katarina Hammarsjö, Recruiting Manager +46 (0)76 112 85 58

For more information about the recruitment process, please contact
Elin Olsson, Recruitment Specialist +46 (0)76 720 16 99


Union contacts – Sweden
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna Alleima Sandviken, +46 (0)70 314 24 43
Stefan Jonsson, Unionen Alleima Sandviken, +46 (0)70 396 03 00
Lisa Lautrup, Akademikerföreningen, +46 (0)70 616 80 41

Welcome with your application no later than 2023-04-11.

At Alleima, our mission is much more than delivering high-quality products, technology, and processes - working together to develop solutions based on our customer’s needs and thus achieve our business goals, is a better way to describe our daily work. With curious employees and safety as our priority, we create a work environment where you can develop both personally and professionally.
With a clear direction for our journey ahead, utilizing our position as a technology leader, progressive customer partner, and sustainability driver, we aim to become an even stronger company in our industry.
Are you ready to take on this challenge together with us? Join us on our journey! www.alleima.com Visa mindre

Kvalificerad ekonom med inriktning på skatt till Alleima AB

Ansök    Apr 3    Alleima EMEA AB    Redovisningsekonom
Vill du ha ett jobb där du får bidra med din expertis och samtidigt ges goda möjligheter att utvecklas och växa? Brinner du för ekonomi och redovisning? Alleima EMEA AB söker nu en kvalificerad redovisningsekonom med extra fokus på de svenska bolagens skatteberäkning. Din Roll Som kvalificerad redovisningsekonom hos oss ingår du i ett team som ansvarar för den legala redovisningen samt rapportering till koncernen i enlighet med IFRS. Du ansvarar för dina... Visa mer
Vill du ha ett jobb där du får bidra med din expertis och samtidigt ges goda möjligheter att utvecklas och växa? Brinner du för ekonomi och redovisning? Alleima EMEA AB söker nu en kvalificerad redovisningsekonom med extra fokus på de svenska bolagens skatteberäkning.

Din Roll
Som kvalificerad redovisningsekonom hos oss ingår du i ett team som ansvarar för den legala redovisningen samt rapportering till koncernen i enlighet med IFRS.
Du ansvarar för dina delar av bokslutsprocessen och har ett huvudansvar för skatteberäkningar. I rollen ingår även att upprätta bolagets årsredovisning och inkomstdeklaration samt att du kommer vara en sammanhållande person för genomförande av budgetprocessen för Alleimas stabsavdelningar samt uppföljning av densamma. Detta innebär kontakter mot organisationens olika delar.

Placeringsort är Sandviken.


Din Profil
Vi söker dig med relevant akademisk utbildning inom ekonomi gärna med inriktning redovisning och skatt. Du har goda kunskaper inom redovisnings- och bokslutsprocessen då du arbetar självständigt med dessa frågor. Vidare ser vi att du besitter goda datakunskaper främst inom Excel. Då vi arbetar i SAP, men kommer att gå över till M3, är det meriterande om du har kunskaper i dessa system. Vi är ett internationellt företag med engelska som koncernspråk så för att lyckas i rollen krävs goda kunskaper i såväl engelska som svenska.

Dina personliga egenskaper utmärks av ditt noggranna och strukturerade arbetssätt och med god kommunikativ förmåga. Du är en stark lagspelare som värderar lagets prestationer lika högt som dina personliga prestationer.Vad du kan förvänta dig av oss
Hos oss på Alleima erbjuder vi en internationell arbetsmiljö där du får möjlighet att växa och utvecklas. Vi lägger stor vikt vid både medarbetarskap och ledearskap och lever efter våra kärnvärde varje dag:
Vi bryr oss, vi levererar och vi utvecklas.


Övrig information
Kontakta gärna oss om du är intresserad av tjänsten och vill veta mer:
Claes Ahlqvist, rekryterande chef, +46 70-5349008

Är du intresserad av rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare:
Elin Olsson, ansvarig rekryterare, +46 76?720 16 99

Fackliga kontaktpersoner:
Mikael Larsson, Unionen, +46 70 307 30 48
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, +46 70 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, +46 70 314 24 43

Välkommen med din ansökan senast 2023-04-24. I denna rekrytering kan löpande urval och intervjuer tillämpas.


På Alleima är vårt uppdrag mycket mer än att leverera högkvalitativa produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.?

Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri.?

Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Följ med på vår resa! www.alleima.com Visa mindre

Flödeschef till Division Strip

Division Strip är marknadsledande inom special legerade och rostfria band. Våra produkter och vår service bidrar till ökad produktivitet, processäkerhet och kostnadseffektivitet och tillsammans med våra kunder arbetar vi för att utvecklas och stå redo att möta framtidens behov på en ständigt växande global marknad. Vi söker nu en stöttande och engagerad flödeschef som med sitt situationsanpassade ledarskap vill vara med att driva utvecklingen av teamet så... Visa mer
Division Strip är marknadsledande inom special legerade och rostfria band. Våra produkter och vår service bidrar till ökad produktivitet, processäkerhet och kostnadseffektivitet och tillsammans med våra kunder arbetar vi för att utvecklas och stå redo att möta framtidens behov på en ständigt växande global marknad.
Vi söker nu en stöttande och engagerad flödeschef som med sitt situationsanpassade ledarskap vill vara med att driva utvecklingen av teamet såväl som produktionen. Vi söker dig som vill ha ett spännande arbete i en omväxlande miljö där du har förmånen att kombinera din passion för både människor och produktion.

Din roll
Som Flödeschef på Strip driver och utvecklar du produktionen och medarbetarna inom ansvarsområdet. Du ansvarar för kvalitet, leverans, produktionsteknik, ekonomi, människa och miljö – alltid med säkerheten i fokus. Genom ditt ledarskap skapar du ett starkt engagemang i teamet samt skapar goda och välfungerande relationer med våra supportfunktioner för att driva verksamheten framåt. Med beslut grundade i fakta gör du vad som är bäst för verksamheten, utveckling av processer, arbetssätt och din grupp. Dagligen uppmuntrar du också till en kultur av öppen kommunikation och tydlig återkoppling för att skapa en välfungerande arbetsmiljö där våra medarbetare trivs och presterar.

Din Profil
Vi söker dig med relevant högskoleutbildning, alternativt har du förvärvat dig motsvarande kunskaper och erfarenheter genom flera års arbete inom tillverkningsindustrin eller annan verksamhet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av ett förtroendeingivande ledarskap, ditt engagerande sätt och vilja att driva processer och utveckling framåt. Du bygger starka relationer med människor som bygger på tillit och skapar förutsättningar för väl fungerande team som har fokus på uppgiften. Du tar självständigt fram fakta, prioriterar och påvisar behov av förändring och förbättring. Du har en stark vilja och mod att genomföra de förbättringar och involverar de funktioner du ser behövs, du har även modet att be om hjälp när det behövs.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i ledande positioner sedan tidigare. Du förstår och drivs av Lean production principerna och har en vana av att jobba med TAK och högt satta mål.
Din kunskap i Microsoft Office är mycket god, likväl som dina kunskaper i svenska. Har du även kunskap i PowerBi så ser vi det som ett plus i kanten. Då vi arbetar i en global miljö så ser vi att goda kunskaper i det engelska språket som är förutsättning att lyckas i rollen.
Vi söker dig som har några års erfarenhet av ledarskap och har en tydlig bild av beteende och dina värderingar. Du bygger dina relationer på ett öppet, ärligt och tillitsfullt sätt, samtidigt som du involverar och engagerar när du driver våra processer framåt.

Vad du kan förvänta dig från oss:

- Du får jobba i ett team som driver ständiga förbättringar och transformerande ledarskap.
- Möjlighet att få jobba och utvecklas genom tvärfunktionella samarbeten.
- En central roll i vår utvecklingsresa där du personligen får utvecklas med stöd i din personliga utvecklingsplan.Övrig information
Välkommen med din ansökan senast 2023-02-10. I denna rekrytering kommer vi att tillämpa löpande urval och intervjuer.


För mer information om tjänsten så är du välkommen att kontakta:
Andreas Ferlin, rekryterande chef: 070-616 15 80

För frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta:
Elin Olsson, rekryterare: 076 - 720 16 99

Fackliga kontaktpersoner:
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna Alleima Sandviken, 070 314 24 43
Lisa Lautrup, Akademikerföreningen, 070 616 80 41
Stefan Jonsson, Unionen Alleima Sandviken, 070 396 03 00


På Alleima (tidigare Sandvik Materials Technology) är vårt uppdrag mycket mer än att leverera högkvalitativa produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.

Alleima noterades som fristående bolag på Nasdaq Stockholm den 31 augusti, 2022.Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri.

Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Följ med på vår resa!
www.alleima.com Visa mindre

R&D Corrosion Engineer

Ansök    Mar 21    Alleima EMEA AB    Kemiingenjör
At Alleima, we believe in delivering the highest quality product to our customers. That´s why we invest heavily in research and development, and our unit for Corrosion Research is in the forefront of this effort. As part of our Strategic Research organization, the unit provides expert support to all of our divisions, Tube, Striptech and Kanthal. We generate high-quality testing-results, develop new and existing testing methods, and participate in cutting-e... Visa mer
At Alleima, we believe in delivering the highest quality product to our customers. That´s why we invest heavily in research and development, and our unit for Corrosion Research is in the forefront of this effort. As part of our Strategic Research organization, the unit provides expert support to all of our divisions, Tube, Striptech and Kanthal. We generate high-quality testing-results, develop new and existing testing methods, and participate in cutting-edge research development projects, all to ensure we stay ahead of the curve.


If you are a highly skilled and experienced engineer with passion for innovation and a commitment to quality, don´t miss this opportunity to come and join us in our team based in Sandviken, Sweden.

Your Role
As a Corrosion Engineer, you will provide competencies in the areas of corrosion, with a particular focus on corrosion test and knowledge of corrosion-resistant alloys such as stainless steel and nickel alloys. You will independently perform corrosion test, including general and localized corrosion, such as pitting, crevice, intergranular, stress corrosion cracking, by using various methods, such as immersion, electrochemical, and SSRT. Additionally, you will supervise colleagues in performing corrosion tests and actively participate in internal and external projects on corrosion behavior of stainless steel and nickel alloys, such as alloy development and method development.About You
To be successful in this role, you will need master’s or doctoral degree in Corrosion Science, Chemistry, Material Science, Chemical Engineering, or a relevant field, along with in-depth knowledge or willingness to develop in-depth knowledge of corrosion-resistant alloys, both in theory and in the laboratory. You should also have experience working hands-on in a corrosion laboratory, knowledge of corrosion testing based on the international standards, ASTM and ISO, strong problem-solving and analytical skills, and the ability to work independently. As we interact in a global environment, we expect you to have excellent communication skills in English, both verbally and in writing.
Furthermore, you are eager and motivated to learn and develop new skills as needed. Theoretical and hands-on skills relevant to corrosion cracking and hydrogen embrittlement are a plus. With a service-oriented perspective and as a true team player, you naturally interact and collaborate with others, but can also operate independently.What you can expect from us
Welcome to a workplace that thrives on creativity, collaboration, and support. Our team is committed to creating a supportive and inclusive environment where everyone can bring their unique talents and ideas to the table. We understand that learning is a lifelong journey where we invest in continuous career development. You will have the opportunity to meet internal customers and to participate in research projects with both internal and external partners regarding application focused on alloy and materials design. We are dedicated to make difference, one project at a time.
If you are looking for a workplace where you can make a real impact, join us on our journey! Together we evolve, we care, and deliver amazing results.

Additional Information

For further information about this position, please contact:
Namurata Pålsson, recruiting manager, +46 (0) 73 967 66 73


For more information about the recruitment process, please contact:
Elin Olsson, recruiting professional, +46 (0)76 720 16 99

Union contacts - Sweden
Mikael Larsson, Unionen, +46 70 307 30 48
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, +46 70 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, +46 70 314 24 43

Last day to apply is 2023–04-12.

At Alleima, our mission is much more than delivering high-quality products, technology, and processes - working together to develop solutions based on our customer’s needs and thus achieve our business goals, is a better way to describe our daily work. With curious employees and safety as our priority, we create a work environment where you can develop both personally and professionally.
With a clear direction for our journey ahead, utilizing our position as a technology leader, progressive customer partner, and sustainability driver, we aim to become an even stronger company in our industry.
Are you ready to take on this challenge together with us? Join us on our journey! www.alleima.com Visa mindre

Supply Chain Manager till Surface Technology

Ansök    Jan 18    Alleima EMEA AB    Logistikchef
Surface Technology är en affärsenhet inom Alleima som arbetar inom förnyelsebar energi- och vätgas-industrin. Det är avancerad produkt- och processutveckling för storskalig produktion av belagda band för bränsleceller. Vår maskinpark består av toppmoderna och världsunika linjer för kontinuerlig PVD beläggning av stålband. Vi ligger också i utvecklingsfronten inom digitalisering och har hög intergration med våra partners. Vi är i ett expansivt skede och sö... Visa mer
Surface Technology är en affärsenhet inom Alleima som arbetar inom förnyelsebar energi- och vätgas-industrin. Det är avancerad produkt- och processutveckling för storskalig produktion av belagda band för bränsleceller. Vår maskinpark består av toppmoderna och världsunika linjer för kontinuerlig PVD beläggning av stålband. Vi ligger också i utvecklingsfronten inom digitalisering och har hög intergration med våra partners.
Vi är i ett expansivt skede och söker nu en Supply Chain Manager som vill vara med och driva vår utveckling.


Din Roll
Vi söker nu vår nästa skickliga medarbetare som med ett strategiskt mindset ansvarar och utvecklar våra inköps- och logistikprocesser vidare i vår starka tillväxt.
Som Supply Chain Manager ansvarar du för operativt som strategiskt inköp, planering och logistik. I rollen ingår chef & ledarskap för en dedikerad grupp som idag består av 4 medarbetare. Du leder och utvecklar hela kedjan från inköp till utgående leveranser och ser till att upprätthålla en långsiktighet i våra affärsrelationer med befintliga och potentiella partners. I det strategiska arbetet ser du till att sätta upp långsiktiga strategier samt genomför och levererar enligt satta mål. Majoriteten av inköp och partnerskap är på internationell basis. Vidare har du en plats i ledningsgruppen där du aktivt är med och driver utvecklingen av vår affär inom förnyelsebar energi.
Placeringsort för rollen är Sandviken och innefattar ca 30 resdagar/år.

Din Profil
I den här rollen tillhör du ett team med hög entreprenörisk anda där du med din prestigelösa hållning leder och driver utvecklingen av hela värdekedjan.
Vi ser gärna att du har en relevant utbildning på eftergymnasial nivå, alternativt motsvarande dokumenterad erfarenhet, inom inköp, ekonomi, logistisk och produktion. Du har en bakgrund från strategiskt inköpsarbete inom tillverkningsindustri och har förstålse för flöden och processer. Vi ser gärna att du därtill har erfarenhet att leda och utveckla medarbetare i en ledande roll. Erfarenhet av internationella affärskontakter och relationsbyggande är meriterande.
Då vi verkar i en internationell koncern, behöver du goda kunskaper i engelska, i både tal och skrift. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.


Vad du kan förvänta dig från oss:
- På Surface Technology kommer du till en enhet med högt entreprenörskap och en kultur av ödmjukhet, lösningsorinterat och starkt driv. Hos oss gäller verkligen ”laget före jaget”.
- Alleima erbjuder som internationell koncern, en arbetsplats med stort fokus på medarbetar- utveckling och trivsel. Inom bolaget finns stora möjligheter för vidareutbildning och karriär- möjligheter.
Övrig information
Välkommen med din ansökan senast 2023-02-12. Vänligen skicka ansökan så fort som möjligt då urval sker löpande och tjänst kan komma tillsättas innan ansäkningstidens slutdatum.


För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Henrik Fintling, rekryterande chef, +46 (0)72 083 59 37


För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:
Elin Olsson, ansvarig rekryterare, +46 (0)76 720 16 99


Fackliga representanter:
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, +46 70 314 24 43
Lisa Lautrup, Akademikerföreningen, +46 70 616 80 41
Stefan Jonsson, Unionen, +46 70 396 03 00

På Alleima (tidigare Sandvik Materials Technology) är vårt uppdrag mycket mer än att leverera högkvalitativa produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.
Alleima noterades som fristående bolag på Nasdaq Stockholm den 31 augusti, 2022.Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri.
Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Följ med på vår resa!
www.alleima.com Visa mindre

ITOM/CMDB Coordinator till Alleima

Ansök    Jan 5    Alleima EMEA AB    IT-strateg
Till vår centrala IT organisation söker vi nu en junior ITOM/CMDB Coordinator som kommer att arbeta i ett team med gedigna kompetenser och erfarenheter inom IT Service Management och Enterprise Arkitektur. Teamet består av 6 medarbetare och det har blivit dags att utöka gruppen för att fortsätta automatisera och effektivisera de ITIL-processer som stödjer en modern IT-verksamhet på Alleima. Din Roll Din roll som ITOM/CMDB Coordinator består till stor del... Visa mer
Till vår centrala IT organisation söker vi nu en junior ITOM/CMDB Coordinator som kommer att arbeta i ett team med gedigna kompetenser och erfarenheter inom IT Service Management och Enterprise Arkitektur. Teamet består av 6 medarbetare och det har blivit dags att utöka gruppen för att fortsätta automatisera och effektivisera de ITIL-processer som stödjer en modern IT-verksamhet på Alleima.

Din Roll
Din roll som ITOM/CMDB Coordinator består till stor del att arbeta på daglig basis med IT-plattformen ServiceNow, vilket är hjärtat i de informationsflöden som finns inom IT på Alleima. Mer specifikt kommer du till stor del att arbeta med konfigurationsdata som hämtas från servrar, klienter och applikationer samt skapa kopplingar och systemsamband i plattformen som används vid felsökning och incidenthantering. Du kommer att vara processägare inom delar av ITIL-området samt verka för att automatisera insamling av data.


Vidare kommer du att ha en uppgift i att administrera och konfigurera plattformen samt stödja andra team med teknisk kompetens inom ServiceNow. Du kommer med tiden att få ta mer och mer ansvar för att driva möten och säkerställa återanvändbara lösningar som går att skala på global basis inom Alleima för att på så vis kunna säkerställa att konfigurationsdata om servrar och applikationer finns i ServiceNow.

Placeringsort för tjänsten är Sandviken.

Din Profil
Du är en driven och nyfiken person som gärna är i början på din IT-karriär. För att lyckas i denna roll ser vi att du har en högskole-/yrkesförberedande utbildning i grunden eller har skaffat dig relevant kunskap på annat sätt. Du har ett intresse för IT-infrastruktur och trivs med att kommunicera kring komplexa IT-lösningar för att göra dom begripliga.
Det är meriterande om du har arbetat med konfiguration av servrar, nätverk och IT-system och trivs i rollen som administratör. Som person är du analytiskt lagd, noggrann och problemlösande.
Då detta är en global roll som måste du behärska svenska och engelska i både tal och skrift.

Vad du kan förvänta dig av oss
- Utbildningar och certifieringar i ServiceNow
- Få möjlighet att arbeta med erfarna kollegor och partners inom området och på så sätt växa både som person och i arbetet
- En öppen och välkomnade atmosfär med vidare möjligheter inom AlleimaÖvrig information
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Tobias Lundberg Head of Governance & Enterprise Architecture, rekryterande chef, +46 (0)76 110 19 33


För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:
Elin Olsson, ansvarig rekryterare +46 (0)76 720 16 99


Fackliga kontaktpersoner:
Mikael Larsson, Unionen, +46 70 307 30 48
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, +46 70 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, +46 70 314 24 43

Välkommen med din ansökan senast 27 jan, 2023.


På Alleima (tidigare Sandvik Materials Technology) är vårt uppdrag mycket mer än att leverera högkvalitativa produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.
Alleima noterades som fristående bolag på Nasdaq Stockholm den 31 augusti, 2022. Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri.
Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Följ med på vår resa! www.alleima.com Visa mindre

Sustainability Specialist till Alleima

Ansök    Jan 17    Alleima EMEA AB    Redovisningsekonom
Hållbarhet är en integrerad del av vår verksamhet och ett av koncernens strategiska fokusområden, Industry leading Sustainability. EU har nyligen beslutat om ett nytt direktiv för hållbarhetsredovisning, Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) som träder i kraft 1 januari 2024. Alleima behöver därav stärka upp med dig som vill vara del av detta mycket omfattande och viktiga arbete, och samtigt få möjlighet att ta hållbarhetsredovisning till en ... Visa mer
Hållbarhet är en integrerad del av vår verksamhet och ett av koncernens strategiska fokusområden, Industry leading Sustainability. EU har nyligen beslutat om ett nytt direktiv för hållbarhetsredovisning, Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) som träder i kraft 1 januari 2024. Alleima behöver därav stärka upp med dig som vill vara del av detta mycket omfattande och viktiga arbete, och samtigt få möjlighet att ta hållbarhetsredovisning till en ny nivå på Alleima.
Alleima kommer under 2023 och 2024 arbeta intensivt med att göra organisationen och företaget redo för CSRD. Fokus på arbetet kommer vara att tolka lagstiftningen, utveckla processer, mätningar, redovisningar och annat som visar att Alleima möter kraven i direktivet.


Tjänsten kommer vara en projektanställning under 18 månader med placering i Sandviken.

Din roll
För koncernen kommer du ha en viktig sammanhållande roll i arbetet. I projektet kommer du tillsammans med ytterligare resurser från centrala och koncerngemensamma nyckelfunktioner samt representanter från våra divisioner att:
- Förbereda internt ramverk för utökad hållbarhetsrapportering
- Sätta upp redovisningsprinciper och rapportering utifrån gällande ny lagstiftning (CSRD) och redovisningsregler (ESRS), så att vi möter de nya kraven på företag för hållbarhetsredovisning
Arbetet drivs i projektform och innebär interaktion med representanter från fler viktiga funktioner/roller som träffas av CSRD. Projektet ska leverera en rapporteringsprocess som möjliggör redovisning i enlighet med CSRD, och som omfattar Alleimas väsentliga hållbarhetsaspekter samt är robust och klarar externa granskningskrav mot regelverket Projektet ska dessutom lägga vikt på att rapporteringen blir effektiv och att redovisningens innehåll är värdeskapande, såväl för externa intressenter som för oss inom företaget.

Din Profil
För att lyckas och trivas i rollen tror vi att du behöver en bred allmänkunskap samt ett stort intresse inom hållbarhet. Vi ser att du gärna har en finansiell bakgrund inom redovisning och vidare har förståelse för lagtext och förmågan att se hur den påverkar oss som koncern. Har du tidigare arbetat i projekt och drivit processutveckling ser vi det som meriterande. Rollen innebär många kontaktytor och det är viktigt att du är en god relationsbyggare med god kommunikativ förmåga.


Vad du kan förvänta dig från oss:
I den här rollen ges du möjlighet att vara med från start och bygga strukturer från grunden för den framtida hållbarhetsredovisningen inom Alleima. Du kommer vara en viktig del i att sätta tonen för hur Alleima utåt sett kommer synas inom hållbarhetsområdet. Så med stora utvecklingsmöjligheter är du med och gör skillnad för Alleima och det fortsatta hållbarhetsarbetet.
Ytterligare information
Kontakta gärna oss om du är intresserad av tjänsten och vill veta mer:?
Håkan Sundström, rekryterande chef, +46 70 634 39 95


Fackliga kontaktpersoner:
Mikael Larsson, Unionen, +46 70 307 30 48
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, +46 70 651 73 81?
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, +46 70 314 24 43?

Är du intresserad av rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare:?
Elin Olsson, ansvarig rekryterare, +46 76?720 16 99


Välkommen med din ansökan senast 6 februari 2023.

På Alleima (tidigare Sandvik Materials Technology) är vårt uppdrag mycket mer än att leverera högkvalitativa produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.

Alleima noterades som fristående bolag på Nasdaq Stockholm den 31 augusti, 2022.Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri.

Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Följ med på vår resa!
www.alleima.com Visa mindre

Finance Manager till Alleima

Ansök    Dec 22    Alleima EMEA AB    Ekonomichef
På Alleima, är vårt uppdrag mycket mer än att leverera bra produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kommer att utvecklas både som person och i ditt arbete. Är du en erfaren ekonom med mycket goda ku... Visa mer
På Alleima, är vårt uppdrag mycket mer än att leverera bra produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kommer att utvecklas både som person och i ditt arbete.
Är du en erfaren ekonom med mycket goda kunskaper i redovisning? Ser du ditt nästa steg i karriären i en arbetsledande position med operativt ekonomiarbete kombinerat med för företaget väldigt viktiga uppgifter där du har möjlighet till att få saker att hända?
Vi söker nu en ekonomichef till vår centrala ekonomifunktion med placering i Sandviken.

Din roll
I rollen som ekonomichef för Alleima EMEA AB är du ansvarig för gruppfunktionernas ekonomi såsom redovisning, bokslut, årsredovisning och deklarationer, internkontroll, budget och prognos samt controlling. Du leder ett team på fem ekonomer och har ett samordningsansvar för de svenska bolagen i redovisningsfrågor samt gör årsredovisningar och deklarationer för dessa bolag. Vidare har du ansvar för att driva processutveckling inom funktionen. Utredningar och projekt är också en del av den dagliga verkamheten, under 2023 kommer implementation av nytt ekonomisystem att påbörjas där du kommer ha en central roll.


Din Profil
Vi söker dig som är utbildad civilekonom med flera års erfarenhet inom redovisning, gärna inom större industribolag eller revisionsbyrå. Du har goda kunskaper om redovisningsregler, K3 och IFRS samt i att leda bokslut och budgetarbete. Du är van användare av excel och kunskaper i ekonomisystemen SAP och M3 är en fördel. Då vi verkar i en global koncern behöver du goda språkkunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av att du är strukturerad och analytisk med förmågan att lyfta blicken och se helheten. Du har lätt för att ta initiativ och är van att ta ansvar, vilket i kombination med din noggranna sida gör att du alltid kan säkra kvalitet i ditt arbete samt hålla strikta deadlines. Du har goda ledaregenskaper och förstår att grunden för framgång utgörs av starka team där medarbetare får möjlighet att utvecklas. Som person är du positiv och kommunikativ, vilket gör det lätt för dig att bygga och underhålla relationer.Vad du kan förvänta dig av oss:
På Alleima är vi övertygade om att mångfald och inkludering leder till en bättre arbetsplats för våra anställda, vårt företag och våra kunder.


Vi bryr oss:?Vi är stolta över det vi gör. Vi bryr oss om våra kunder, våra medarbetare, miljön, de samhällen där vi verkar och den framtid vi delar.
Vi levererar:?Vi levererar på våra åtaganden, med ett lösningsorienterat tänkesätt gör vi det möjligt för våra kunder att vara deras allra bästa: effektivare, lönsammare och hållbarare
Vi utvecklas:?Vi utvecklas ständigt. Tillsammans tar vi ledningen för att främja material, ambitioner, industrier, oss själva – och samhällen till det bättre.

Ytterligare information
Välkommen med din ansökan senast 20 januari, 2023.


Kontakta gärna oss om du är intresserad av tjänsten och vill veta mer:?
Olof Bengtsson, rekryterande chef, +46 76?118 74
?
Fackliga kontaktpersoner:
Mikael Larsson, Unionen, +46 70 307 30 48
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, +46 70 651 73 81?
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, +46 70 314 24 43?


Är du intresserad av rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare:?
Elin Olsson, ansvarig rekryterare, +46 76?720 16 99


På Alleima (tidigare Sandvik Materials Technology) är vårt uppdrag mycket mer än att leverera högkvalitativa produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.
Alleima noterades som fristående bolag på Nasdaq Stockholm den 31 augusti, 2022.Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri.
?
Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Följ med på vår resa!? www.alleima.com Visa mindre

CIO Alleima Group IT

We are looking for a CIO (Chief Information Officer) to join our team! In this exciting role you will be part of a new team where a mix of internal knowledge and new external perspectives comes together to deliver on the business needs. As CIO at Alleima, you have the possibility to merge your strong background in information technologies with your passion to be the in the lead of one of our key enablers to fulfill the company strategy. Your Role As a CIO... Visa mer
We are looking for a CIO (Chief Information Officer) to join our team! In this exciting role you will be part of a new team where a mix of internal knowledge and new external perspectives comes together to deliver on the business needs.
As CIO at Alleima, you have the possibility to merge your strong background in information technologies with your passion to be the in the lead of one of our key enablers to fulfill the company strategy.
Your Role
As a CIO at Alleima, you will be responsible for planning, implementing, managing, and overseeing the overall use of Information Technologies at our company. In this global role one of your key responsibilities will be to strive for constant development and challenge boundaries to make way for IT as a business enabler, as well as lead and develop your team.
Your own organization have done a journey over the last couple of years – by growing over 2000% and acquired new areas of competences to further explore.
Exciting to say the least!
As CIO you
— Leads the annual Group IT strategy process and development of the IT business plan.
— Are responsible for Group IT costs including budget and results.
— Leads and develop the Group IT Management Team which includes 8 direct reports.
— Manage personnel and EHS activities within your organization.
This role can require international travels and the position is somewhat flexible, preferable placed in Sandviken, Sweden but Stockholm is an option.
You will report directly to Executive Vice President and Head of Strategy, M&A and IT.
About You
We believe you have a broad understanding and knowledge of concepts, theories, and principles across all IT domains. You don’t need to be the expert, but you must have the passion!
You have a background leading personnel in managerial position and have held different senior positions within IT, where you have worked with strategic questions, business planning and organizational development. You have a BSc in a relevant field or have significant work experience.
Furthermore, you understand the complexity of a global decentralized structure, with both the possibilities as well as the importance of great stakeholder management.
You have
— The ability to see the bigger picture and make priorities from a holistic perspective and company strategy priorities.
— High integrity and independency combined with flexibility, team spirit and ability to collaborate across organizational boundaries.
— Structured, analytical, and goal-oriented persona.
— The ability to lead change.
— Commercial mindset.
For this position you are fluent in Swedish and English, both verbal and written.

What you can expect from us
We welcome you into this traditional Swedish company feeling with a global existence in its new era. Being a 160-year-old startup has its perks.
As we strongly believe that both personal and career development is important, at Alleima you will receive a good and great network, development opportunities and a good dose of challenges. All and all for us as people and company to evolve, being able to deliver and be taken cared off, as well as our partners.

Are you ready to take on this challenge together with us? Join us on our journey! www.alleima.com.
Send your application no later than 2023-01-08
Job ID: R0035269

Are you interested in learning more about this exciting position? Please contact:
Mikael Blazquez, Executive Vice President and Head of Strategy, M&A and IT, recruiting manager
+46 (0)70 6766933
For more information about the recruitment process, please contact
Alexandra Unstad, HR Manager Group Functions & Strategic Research
+46 (0)70 616 28 51


Union contacts - Sweden
Mikael Larsson, Unionen, +46 70 307 30 48
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, +46 70 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, +46 70 314 24 43

At Alleima (formerly Sandvik Materials Technology), our mission is much more than delivering high-quality products, technology, and processes - working together to develop solutions based on our customers' needs and thus achieve our business goals, is a better way to describe our daily work. With curious employees and safety as our priority, we create a work environment where you can develop both personally and professionally.
Alleima was listed as a stand-alone company on the Nasdaq Stockholm Exchange on August 31, 2022. With a clear direction for our journey ahead, utilizing our position as a technology leader, progressive customer partner, and sustainability driver, we aim to become an even stronger company in our industry. Visa mindre

Planerare till Alleima

Ansök    Dec 16    Alleima EMEA AB    Logistiker
Är du intresserad av att arbeta i en spännande och varierande roll med många kontaktytor? Känns det inspirerande och utmanade att hantera snabba förändringar men att du samtidigt uppskattar processer och struktur? Sök då jobbet som Produktionsplanerare inom Precision Strip!? Strip Division inom Alleima, utvecklar, tillverkar och säljer precisionsband på den globala marknaden till kunder inom bland annat konsument,- fordons- och medicinsk industri. Vi är... Visa mer
Är du intresserad av att arbeta i en spännande och varierande roll med många kontaktytor? Känns det inspirerande och utmanade att hantera snabba förändringar men att du samtidigt uppskattar processer och struktur? Sök då jobbet som Produktionsplanerare inom Precision Strip!?


Strip Division inom Alleima, utvecklar, tillverkar och säljer precisionsband på den globala marknaden till kunder inom bland annat konsument,- fordons- och medicinsk industri. Vi är världsledande där vi verkar och strävar ständigt efter att hitta nya applikationer och segment där vi kan bidra till och lösa våra kunders utmaningar.


Din roll
På avdelningen för produktionsplanering så hanterar vi planering av material som skall gå igenom fabriken. Ditt arbete sker till största del i samarbete med vår produktion, mot våra säljenheter runt om i världen samt andra stakeholders inom vår organisation såsom marknad, kvalite och inköp.??
?Som produktionsplanerare är du den som får saker att hända och ansvarar för att skapa dagliga och långsiktiga tillverkningsplaner för produkter och produktgrupper inom Precision Strip. Du samlar in status och information kring tillverkning och behov från kunder och vår produktion. Du ansvarar även för kontakten med våra säljenheter och svarar på deras orderrelaterade frågor, ordermottagning, orderbokning och hela vägen till fakturering och leverans.?
Du planerar så att rätt material körs i rätt maskin, vid rätt tidpunkt samtidigt som du säkerställer vår lagerstatus. Tillsammans med leverantörer och dina kollegor säkerställer du att planeringen går i lås genom att skapa en anpassad struktur efter kundens behov.??Din Profil
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom industriell ekonomi eller logistik, alternativt har du skaffat dig likvärdiga kunskaper från tidigare arbetslivserfarenhet. Några års erfarenhet inom produktionsplanering samt kunskap om material- och produktionsstyrningssystem ser vi som meriterande. Du är van användare av Office 365 och framför allt Excel. Då vi arbetar i en global miljö så krävs det att dina kunskaper i svenska och engelska är goda, både i tal och skrift.??
?Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som utmärks av engagemang, kreativitet och analytisk förmåga. Att samarbeta med andra, utvärdera olika situationer och agera utifrån nya omständigheter är naturligt för dig då du uppskattar en varierande arbetsmiljö med många olika kontaktytor, både internt och externt. Du har lätt för att se verksamheten ur sin helhet och för att se vilka åtgärder som krävs för att nå önskat resultat.??
?
Vad du kan förvänta dig av oss:
Hos oss kommer du till en arbetsplats där vi jobbar tillsammans, delar erfarenheter och tar hand om varandra.?Vi tar vara på kompetens och det finns hela tiden utvecklingsmöjligheter både som person och i arbetet.
Du får jobba och verka i en global organisation.
Tjänsten har placering i Sandviken men hos oss gör vi jobbet där det passar bäst – det innebär att vi ibland jobbar hemifrån och ibland på kontoret.?


Ytterligare information:
Välkommen med din ansökan senast 13 jan 2023. Urval och intervjuer sker löpande.


För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:?
Joa Elfsberg, rekryterande chef, 070-616 44 27?
?
Fackliga kontaktpersoner?
Lisa Lautrup, Akademikerföreningen, 070-616 80 41?
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, 070-314 24 43
Stefan Jonsson, Unionen, 070-396 03 00?

För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:?
Elin Olsson, ansvarig rekryterare, 076-720 16 99


På Alleima (tidigare Sandvik Materials Technology) är vårt uppdrag mycket mer än att leverera högkvalitativa produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.???

Alleima noterades som fristående bolag på Nasdaq Stockholm den 31 augusti, 2022.Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri.???
?
Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Följ med på vår resa!?
www.alleima.com Visa mindre

Instrumenttekniker till Alleima

Strip Division inom Alleima, utvecklar, tillverkar och säljer precisionsband på den globala marknaden till kunder inom bland annat konsument,- fordons- och medicinsk industri. Vi är världsledande där vi verkar och strävar ständigt efter att hitta nya applikationer och segment där vi kan bidra till och lösa våra kunders utmaningar. I denna viktiga roll som instrumenttekniker hos oss får du möjlighet att skapa de bästa tänkbara lösningarna för förebyggande o... Visa mer
Strip Division inom Alleima, utvecklar, tillverkar och säljer precisionsband på den globala marknaden till kunder inom bland annat konsument,- fordons- och medicinsk industri. Vi är världsledande där vi verkar och strävar ständigt efter att hitta nya applikationer och segment där vi kan bidra till och lösa våra kunders utmaningar.
I denna viktiga roll som instrumenttekniker hos oss får du möjlighet att skapa de bästa tänkbara lösningarna för förebyggande och avhjälpande underhåll. Du är med och bidrar till att säkerställa tillgänglighet och effektivitet i våra flöden inom underhåll på Alleima, Strip Divisionen, som är marknadsledande inom speciallegerade och rostfria band.

Din roll
I rollen som instrumenttekniker utför du underhållsarbeten på el- instrument- och automationsutrustning med både förebyggande och avhjälpande insatser i vår maskinpark. I nära samarbete med produktionen löser ni eventuella problem och arbetar proktivt för att undvika problem och öka effektiviteten.

Vanligt förekommande uppgifter är:


- Installation, underhåll och reparation av våra instrument såsom planhet och rakhetsmätare, tjockleksmätare, röntgenutrustning,
- Felsökning på process- och maskinutrustning
- Identifiera, analysera och praktiskt implementera förbättringar i produktionsutrustningen
- Mjuklödning, kontaktpressning, ritläsning samt bearbetning såsom exempelvis håltagning.
- Du driver underhållsprojekt, planerar och utför underhållsåtgärder med hjälp av interna och externa kontakter.

Du behärskar mekanik väl och elektronik hela vägen ner på komponentnivå.
Rollen ingår i tjäntemannakollektivet och innefattar dagtidsarbete.

Din Profil
Vi söker dig som har ett brinnande intresse för el, elektronik och mekanik och har elteknisk gymnasieutbildning med inriktning mot styr- och reglerteknik samt erfarenhet av elektriskt underhåll men du kan också ha skaffat dig likvärdiga kunskaper och erfarenheter genom tidigare arbeten. Du har erfarenhet av instrumentenheter, meriterande är om det är just av planhet/rakhetsmätare,tjockleksmätare samt röntgen och laserutrustning. Du är van att felsöka och har en god analytisk förmåga med en känsla för kvalitet. Vidare behöver du behärska svenska och engelska i tal och skrift.


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som utmärks av ditt ansvarstagande och strukturerade arbetssätt där problemlösning är en naturlig del i din vardag. Du utför ditt arbete med noggrannhet för att säkra leveranser av hög kvalitet och vågar ta initiativ till utveckling, både personligen och i teamet. Som lagspelare är du självgående samtidigt som du värdesätter samarbete och att tillsammans uppnå goda resultat.


Vad du kan förvänta dig av oss:
- Ett utmanande och roligt arbete.
- Kompetenta kollegor som alla jobbar mot samma mål.
- “Ensam är stark men tillsammans är vi starkare”. Framgång firar vi tillsammans!Övrig Information
Välkommen med din ansökan senast 16 dec 2022. Urval sker löpande och tjänsten kan tillsättas tidigare.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Mats Jansson, rekryterande chef, +46 70 641 53 08


För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:
Elin Olsson, ansvarig rekryterare, +46 76 720 16 99

Facklig kontaktperson:
Ilkka Kallio, IF Metall, +46 70 241 20 85


På Alleima (tidigare Sandvik Materials Technology) är vårt uppdrag mycket mer än att leverera högkvalitativa produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.
Alleima noterades som fristående bolag på Nasdaq Stockholm den 31 augusti, 2022. Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri.

Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Följ med på vår resa! www.alleima.com Visa mindre

Processingenjör till Surface Technology

På Alleima, är vårt uppdrag mycket mer än att leverera bra produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kommer att utvecklas både som person och i ditt arbete. Surface Technology är en affärsenhet inom... Visa mer
På Alleima, är vårt uppdrag mycket mer än att leverera bra produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kommer att utvecklas både som person och i ditt arbete.
Surface Technology är en affärsenhet inom Alleima som arbetar fokuserat med avancerad produkt- och processutveckling för storskalig produktion av belagda band för bränsleceller. Inom Surface Technology utvecklar vi just nu framtidens produkter för flera applikationsområden inom förnybar energi med ett fokus på flödesplattor i bränsleceller. Hjärtat i vår maskinpark utgörs av våra toppmoderna och världsunika linjer för kontinuerlig PVD beläggning av metalliska band. Vi ligger också i utvecklingsfronten inom digitalisering och följer våra processparametrar och produktkvalitet i realtid.
Vi är i ett expansivt skede och söker därför en processingenjör som vill vara med och driva vår utveckling.

Din roll
I rollen som Processingenjör för Surface Technology förväntas du att medverka till stärka affärserbjudandet för våra belagda band. Du identifierar, initierar och driver projekt och uppgifter avseende produkt- och processutveckling som efter utförande rapporteras till berörda intressenter både skriftligen och muntligen. Du säkerställer kvalitet genom nära samarbete med kvalitets- och marknadsorganisationerna och bistår där med din produkt- och processkompetens.

I rollen ingår även:

- Stötta produktionen vid behov gällande kvalitetsstörningar och förbättringar
- Bistå produktionen med utbildningsaktiviteter och instruktioner
- Representera processutveckling i produktgrupper och andra tvärfunktionella grupper

Din Profil
Vi söker dig som är utbildad ingenjör inom material, maskin eller fysik. Du har några års erfarenhet inom tillverkningsindustrin och god kännedom om rostfria ståls materiallära samt tillverkningsprocesser. Kunskap om beläggningsprocesser och ingående parametrars påverkan på beläggningsresultat är meriterande. Du är van att arbeta i projekt och med projektstyrning med avseende på planering, utförande och uppföljning.
Vi värdesätter dina personliga egenskaper som utmärks av ditt driv och ödmjukhet. Du trivs med att arbeta i projekt och med projektstyrning med avseende på planering, utförande och uppföljning. Samarbete är självklart för dig och du värderar teamets prestation lika högt som dina personlig prestationer.
Då vi arbetar i en global organisation kommunicerar du flytande på både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Vad du kan förvänta dig av oss
- Att få vara en nyckelperson i en spännnade resa mot en hållbar framtid
- Att få jobba med utveckling av avancerade industriella processer
- Att få utveckla spetskompetens inom ett växande teknikområde
- Att få jobba i ett entreprenöriellt team med gemensam vision för framtiden
Ytterligare information:
Välkommen med din ansökan senast 2022-12-11


För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Håkan Holmberg, rekryterande chef, +46 (0)70 313 90 62


För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:
Elin Olsson, ansvarig rekryterare, +46 (0)76 720 16 99

Fackliga representanter:
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna SMT Sandviken, +46 70 314 24 43
Stefan Jonsson, Unionen SMT Sandviken, +46 70 396 03 00
Lisa Lautrup, Akademikerföreningen, +46 70 616 80 41


På Alleima (tidigare Sandvik Materials Technology) är vårt uppdrag mycket mer än att leverera högkvalitativa produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.
Alleima noterades som fristående bolag på Nasdaq Stockholm den 31 augusti, 2022.Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri.
Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Följ med på vår resa! www.alleima.com Visa mindre

Solution Architect, Identity and Access Management to Alleima

Looking for the opportunity to take your career to the next level? Look no further, here you will be an architectural leader for the enablement and development of a modern and future proof Identity & Access Management for Alleima. Your Role You will be a key player and with your team have full responsibility to enable and develop the new Identity landscape for Alleima, which includes both supporting the existing business processes realized both on prem ... Visa mer
Looking for the opportunity to take your career to the next level? Look no further, here you will be an architectural leader for the enablement and development of a modern and future proof Identity & Access Management for Alleima.

Your Role
You will be a key player and with your team have full responsibility to enable and develop the new Identity landscape for Alleima, which includes both supporting the existing business processes realized both on prem and in the cloud as well as driving the change to support a fully digitized business process while at the same time supporting the external and internal regulatory requirements our business face.
You must feel at home both in the Architecture and Business as it will be very important to liaise with the business stakeholders to support the digitalization of Alleima.?
?
Location for this position is somewhat flexible at any of our main sites. International travel is a requirement for this role.
You will report to the Head of Digital Security & Compliance.

About You
We are looking for someone with a Bachelor of Science in IT or equivalent experiences, including Identity & Access Management Architecture. Previous experience architectural and operational work in the I&AM; or Security area, is required.?
As we are running a hybrid environment, deep competence and experience in Azure Active Directory and its adjacent areas is a requirement, as well as competence in the on prem Active Directory and its adjacent areas. End2End automated IAM provisioning experience as well as IAM experience of a modern multi-vendor IAM-environment will be advantageous.?
As English is our corporate language, and networking with global business stakeholders is crucial to this role, English is a requirement. Fluent Swedish as well as other language skills are advantageous.

A key focus in the Alleima Digital Security function is to enable all members to grow, as such you will be expected to contribute to the personal development of your team members while also being reciprocated.

What you can expect from us
· An opportunity to grow both personally and professionally
· Work in a modern infrastructureAdditional Information
Send your application no later than November 30, 2022. For this position selection and interviews can be conducted throughout the advertisement period, therefore the role might be filled before last application date.

For further information about this position, please contact:
Robert Wennberg, recruiting manager, +46 (0)73?589 70 02

For more information about the recruitment process, please contact
Elin Olsson, recruitment specialist +46 (0)76 720 16 99

Union contacts:
Mikael Larsson, Unionen, 070-307 30 48?
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, 070-651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, 070-314 24 43?

At Alleima (formerly Sandvik Materials Technology), our mission is much more than delivering high-quality products, technology, and processes - working together to develop solutions based on our customers' needs and thus achieve our business goals, is a better way to describe our daily work. With curious employees and safety as our priority, we create a work environment where you can develop both personally and professionally.
Alleima was listed as a stand-alone company on the Nasdaq Stockholm Exchange on August 31, 2022. With a clear direction for our journey ahead, utilizing our position as a technology leader, progressive customer partner, and sustainability driver, we aim to become an even stronger company in our industry.

Are you ready to take on this challenge together with us? Join us on our journey! www.alleima.com. Visa mindre

Solution Architect, Cyber Defense

Looking for the opportunity to take your career to the next level? Look no further, here you will be an architectural leader for the enablement and development of a modern and future proof Digital Security Architecture. Your Role You will be a key player and with your team have full responsibility to enable and develop the new Cyberdefense landscape for Alleima, which includes both supporting the existing business processes realized both on prem and i... Visa mer
Looking for the opportunity to take your career to the next level? Look no further, here you will be an architectural leader for the enablement and development of a modern and future proof Digital Security Architecture.


Your Role
You will be a key player and with your team have full responsibility to enable and develop the new Cyberdefense landscape for Alleima, which includes both supporting the existing business processes realized both on prem and in the cloud as well as driving the change to support a fully digitized business process while at the same time supporting the external and internal regulatory requirements our business face.
You must feel at home both in the Architecture and Business as it will be very important to liaise with the business stakeholders to support the digitalization of Alleima.? ?
Location for this position is somewhat flexible at any of our main sites. International travel is a requirement for this role.
You will report to the Head of Digital Security & Compliance.

About You
We are looking for someone with a Bachelor of Science in IT or experience Alleima deem equivalent, including Cybersecurity Architecture. Previous experience architectural and operational work in the Digital Security area, is required.?
As we are running a cloud first environment, deep competence, and experience in the security stack of Azure, AWS and its adjacent areas is a requirement.
Preference will be given to holders of relevant Digital Security certifications, e.g.: CISSP, GIAC, etc. ?
You take responsibility for your assignments, and you follow through to achieve high quality results. Creating valuable solutions motivates you, and you enjoy networking with different parts of our business. You are a strong team player that value the team performance as high as your personal achievements
As US English is our corporate language, and networking with global business stakeholders is crucial to this role, English is a requirement. Fluent Swedish as well as other language skills are advantageous.
A key focus in the Alleima Digital Security function is to enable all members to grow, as such you will be expected to contribute to the personal development of your team members while also being reciprocated.


What you can expect from us
Opportunity to grow
Work in a modern infrastructure
Work with stimulating and interesting colleaguesAdditional Information
Send your application no later than December 11, 2022. For this position selection and interviews can be conducted throughout the advertisement period, therefore the role might be filled before last application date.

For further information about this position, please contact:
Robert Wennberg, recruiting manager, +46 (0)73?589 70 02


For more information about the recruitment process, please contact
Elin Olsson, recruitment specialist +46 (0)76 720 16 99


Union Contacts:
Mikael Larsson, Unionen, 070-307 30 48?
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, 070-651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, 070-314 24 43?


At Alleima (formerly Sandvik Materials Technology), our mission is much more than delivering high-quality products, technology, and processes - working together to develop solutions based on our customers' needs and thus achieve our business goals, is a better way to describe our daily work. With curious employees and safety as our priority, we create a work environment where you can develop both personally and professionally.
Alleima was listed as a stand-alone company on the Nasdaq Stockholm Exchange on August 31, 2022. With a clear direction for our journey ahead, utilizing our position as a technology leader, progressive customer partner, and sustainability driver, we aim to become an even stronger company in our industry.
Are you ready to take on this challenge together with us? Join us on our journey! www.alleima.com. Visa mindre

Sales and Marketing Manager to Surftech Technology

Ansök    Nov 1    Alleima EMEA AB    Försäljningschef
At Alleima, our mission is much more than delivering good products, technology, and processes - working together to develop solutions based on our customers' needs and thus achieve our business goals, is a better way to describe our daily work. With curious employees and safety as our priority, we create a work environment where you can develop both personally and professionally. Surface Technology has a Product portfolio based upon an advanced steel strip... Visa mer
At Alleima, our mission is much more than delivering good products, technology, and processes - working together to develop solutions based on our customers' needs and thus achieve our business goals, is a better way to describe our daily work. With curious employees and safety as our priority, we create a work environment where you can develop both personally and professionally.
Surface Technology has a Product portfolio based upon an advanced steel strip coating process. The Products sets the industry standard as a key component used in various applications within Hydrogen society. Hydrogen and renewables are important areas and are keys to lower the world’s usage of fossil fuels. It is viewed as a very strategic area for Alleima going forward.
We are now seeking to strengthen our business with a Sales & Marketing Manager for our Surface Technology business - someone who wants to take an active part in the commercialization of profitable growth within the renewable energy segment.Your Role
The role includes full responsibility in the commercial area. As a commercial leader you are expected to capture market opportunities, develop existing business, and generate profitable growth.
As a part of Surface Technology management team, you will work closely with the entire organization to support and take the lead in our business development. Implementation of business strategy, negotiations, pricing models and the establishment of long-term business relationships are expected in the role. In addition, as a member of the management team, you will set strategic and tactical goals.
It is a new role and it will require the development and implementation of commercial structures, processes, operational work based on a strategic approach. You need to have good communication skills, in both English and Swedish and furthermore leadership experience is required as it includes both direct and indirect reports globally.
The location for this position is somewhat flexible, but presence in Sandviken, Sweden, at least two to four days a week is expected. International travel is a natural part of the job.
You will report directly to our Business Unit Manager, Surface Technology.About You
We are looking for someone with a university degree, and experience of technical sales or with relevant qualifications acquired through documented experience.
In this position, you need both technical knowledge and good business acumen. You understand industrial business, B2B, and have experience in both direct and project sales. You have proved success in sales, structured strategy approach and business development. Experience of fast-growing businesses is advantageous.
We see you as a self-motivated team-player who sets the team first combined with your empowering and inspiring leadership skills.
As we operate in Sweden and in an international business environment, your communication skills in Swedish and English are excellent, both verbally and in writing. Further language skills are seen as a merit.What you can expect from us:

· Be a part of a committed and entrepreneurial organization
· Excellent opportunities to evolve the business and yourself
· Form and set up a new department
· Last, but not least, you will be a part of our journey into a green energy world.Additional Information:
Welcome with your application no later than 2022-11-23.
Selection and interviews will be conducted throughout the advertisement period, therefore the position might be filled before last application date.

For further information about this position, please contact:
Henrik Fintling, recruiting manager +46 (0)72 083 59 37

For more information about the recruitment process, please contact
Elin Olsson, recruitment specialist +46 (0)76 720 16 99


Union contacts:
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna , +46 70 314 24 43
Stefan Jonsson, Unionen, +46 70 396 03 00
Lisa Lautrup, Akademikerföreningen, +46 70 616 80 41


At Alleima (formerly Sandvik Materials Technology), our mission is much more than delivering high-quality products, technology, and processes - working together to develop solutions based on our customers' needs and thus achieve our business goals, is a better way to describe our daily work. With curious employees and safety as our priority, we create a work environment where you can develop both personally and professionally.
Alleima was listed as a stand-alone company on the Nasdaq Stockholm Exchange on August 31, 2022. With a clear direction for our journey ahead, utilizing our position as a technology leader, progressive customer partner, and sustainability driver, we aim to become an even stronger company in our industry.

Are you ready to take on this challenge together with us? Join us on our journey! www.alleima.com. Visa mindre

Produktspecialist till Alleima Strip Division

Ansök    Okt 27    Alleima EMEA AB    Produktutvecklare
Strip Division inom Alleima, utvecklar, tillverkar och säljer precisionsband på den globala marknaden till kunder inom bland annat konsument,- fordons- och medicinsk industri. Vi är världsledande där vi verkar och strävar ständigt efter att hitta nya applikationer och segment där vi kan bidra till och lösa våra kunders utmaningar. Är du driven, strukturerad och har erfarenhet av teknisk försäljning/marknadsföring? Är du kommunikativ och har lätt för att s... Visa mer
Strip Division inom Alleima, utvecklar, tillverkar och säljer precisionsband på den globala marknaden till kunder inom bland annat konsument,- fordons- och medicinsk industri. Vi är världsledande där vi verkar och strävar ständigt efter att hitta nya applikationer och segment där vi kan bidra till och lösa våra kunders utmaningar.
Är du driven, strukturerad och har erfarenhet av teknisk försäljning/marknadsföring? Är du kommunikativ och har lätt för att skapa, utveckla och bibehålla kontakter och relationer?
Då kan du vara vår nya Produktspecialist, välkommen med din ansökan!

Din roll
Som Produktspecialist på Strip Division hanterar, utvecklar och genomför du marknadsaktiviteter inom tilldelade produktkonton för att möjliggöra att affärer utvecklas och nya ordrar genereras.

I rollen ingår även att:


-Bidra i marknadsföring och verksamhetsutveckling inom Strip Division.
-Tekniska och kontraktuella utvärderingar av nya ordrar.
-Bidra i prissättning, produkt och portfolioförvaltning
-Driva ärendehantering för tilldelade produkter
-Bistå med support och back-up till marknadsteamet.

Du rapporterar till Global Product Manager, Hardened and Tempered på Strip Marketing
Placeringen på tjänsten är Sandviken och ca 20 resdagar per år globalt ingår i rollen.

Din profil
Vi söker dig som är utbildad ingenjör inom det tekniska området som vi anser som relevant. Du är kunnig inom materialkunskap och kanske har du redan kunskap om några av våra produkter. Har du erfarenhet från tillverkningsindustri är det något vi ser som meriterande. Du har några års erfarenhet av marknadsföring eller försäljning av tekniska/industriella produkter och du vet hur det är att förhålla sig till en lång försäljningscykel. Då vi arbetar i en global organisation kommunicerar du flytande på både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt på dina personliga egenskaper. Du är driven, initiativrik, strukturerad och noggrann. För att passa i rollen och trivas med den är det viktigt att du är kommunikativ och har lätt för att bibehålla och utveckla kontakter både inom och utanför företaget.

Vad du kan förvänta dig från oss:
Vi ger möjlighet till utveckling både professionellt och personligt
Vi ser medarbetarna som det viktigaste för oss och värdesätter dig som du är
Du får arbeta med varierande arbetsuppgifter för att skapa lösningar utifrån kundens behovYtterligare information:
Kontakta gärna oss om du är intresserad av tjänsten och vill veta mer:
Remco Jongen, rekryterande chef, +31 (6) 51288962


Är du intresserad av rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare:
Elin Olsson, rekryterare, +46 (70) 76?720 16 99

Fackliga kontaktpersoner:
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna Alleima Sandviken, 070?314 24 43
Stefan Jonsson, Unionen Alleima Sandviken, 070?396 03 00
Lisa Lautrup, Akademikerföreningen, 070?616 80 41

Välkommen med din ansökan senast 2022-11-18. Läs mer om Alleima och ansök via www.alleima.com, jobb-id: R0035088.

På Alleima (tidigare Sandvik Materials Technology) är vårt uppdrag mycket mer än att leverera högkvalitativa produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.???
Alleima noterades som fristående bolag på Nasdaq Stockholm den 31 augusti, 2022. Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri.???
?
Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Följ med på vår resa!?
www.alleima.com Visa mindre

ServiceNow Solution Architect to Alleima

As a ServiceNow Solution Architect you will work in a team devoted to ITSM and together, support the company with efficient processes, technologies, and governance structures. Now is the time to further strengthen the team to fulfill the vision of an efficient, unified, and automated ServiceNow platform. At Alleima, ServiceNow is a key platform and the strategy ahead is to utilize the platform on a wide basis within the entire company. During the last yea... Visa mer
As a ServiceNow Solution Architect you will work in a team devoted to ITSM and together, support the company with efficient processes, technologies, and governance structures. Now is the time to further strengthen the team to fulfill the vision of an efficient, unified, and automated ServiceNow platform.
At Alleima, ServiceNow is a key platform and the strategy ahead is to utilize the platform on a wide basis within the entire company. During the last year many core modules has been implemented and we see the coming years as a way of automating and integrating even further. There is a high speed of innovation and implementation due to high demands from IT and business.
Take this opportunity to be part of a highly experienced ITSM-team working with best-of-breed products within the ITSM area.


Your role
We are searching for a practical ServiceNow Solution Architect to identify, design and deliver complex architectures, strategies, and specific solutions. You will be involved in creating the overall solution architecture and documentation, ensuring that solutions are technologically sound and adheres to current best practice guidelines for ServiceNow. You will identify the right technology solution for Alleima and be the trusted advisor to other teams within the IT community. By other words you are the focal point when it comes to questions and issues regarding the ServiceNow platform within the company.
The role also includes scripting and configuration within the platform, and you have deep understanding of the ITSM-module and surrounding capabilities within the platform. You keep up to date with ServiceNow platform and distribute your knowledge to the team and surrounding stakeholders.
You will work in close collaboration with the ServiceNow Platform Owner (Service Manager) to present the platform capabilities to the IT-community and specific business units.
The team is situated in Sandviken and the location for this position is somewhat flexible with conditions to take in account.


About you
We believe that you have a bachelor’s degree in Computer Science, Information Technology or a related field, or a similar experience through practical work. You will have in-depth knowledge of the ServiceNow platform through several years work experience and a demonstrable understanding of Service Management concepts and principles. Your experience includes acting in a context where you have a proven track record of working in a holistic manner, finding technical solution within the platform either as an architect, system administrator or a platform developer.
You have excellent communication skills and the knowledge to get everyone onboard in decisions and discussions. You enjoy networking with different parts of our business and IT stakeholders at all levels on a global scale. By utilizing your expertise and experience you know how to steer discussions, finding the balance between short term wins and long-term strategic objectives
You are a strong team player that value the team performance as high as your personal achievements. You have excellent skills in English, both speaking and writing. Swedish and additional languages is merit.


What you can expect from us
· Be a part of a strong structured team devoted to ITSM processes and technologies in a creative and fast paced environment
· Deepen your knowledge of ServiceNow through continuous training and certifications
· Grow professionally and individually through interactions with stakeholders and solving their needs and requirements, as well as celebrating the success of these achievements in the team
Additional Information
Send your application no later than November 25, 2022.

Are you interested in learning more about this exciting position? Please contact:
Tobias Lundberg Head of Governance & Enterprise Architecture, recruiting manager, +46 (0)76 110 19 33

For more information about the recruitment process, please contact
Elin Olsson, recruitment specialist +46 (0)76 720 16 99


Union contacts – Sweden
Mikael Larsson, Unionen, +46 26 26 31 66
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, +46 26 26 39 93
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, +46 26 26 30 44At Alleima (formerly Sandvik Materials Technology), our mission is much more than delivering high-quality products, technology, and processes - working together to develop solutions based on our customers' needs and thus achieve our business goals, is a better way to describe our daily work. With curious employees and safety as our priority, we create a work environment where you can develop both personally and professionally.
Alleima was listed as a stand-alone company on the Nasdaq Stockholm Exchange on August 31, 2022. With a clear direction for our journey ahead, utilizing our position as a technology leader, progressive customer partner, and sustainability driver, we aim to become an even stronger company in our industry.
Are you ready to take on this challenge together with us? Join us on our journey! www.alleima.com. Visa mindre

Service Manager SAP

Ansök    Okt 10    Alleima EMEA AB    IT-metodansvarig
Inom funktionen IT Finance and Legal, Alleima, så kommer du att vara en del av ett relativt nytt team bestående av olika roller där alla har olika bakgrund och erfarenheter. Alla har sina egna områden att ansvara för och med hjälp av varandra sätter vi upp en stabil och bra IT miljö så vi kan stötta verksamheten på bästa sätt. Din roll Som Service Manager inom Group IT Finance så har du en bred roll som innefattar ett helhetsansvar för applikationer och... Visa mer
Inom funktionen IT Finance and Legal, Alleima, så kommer du att vara en del av ett relativt nytt team bestående av olika roller där alla har olika bakgrund och erfarenheter. Alla har sina egna områden att ansvara för och med hjälp av varandra sätter vi upp en stabil och bra IT miljö så vi kan stötta verksamheten på bästa sätt.

Din roll
Som Service Manager inom Group IT Finance så har du en bred roll som innefattar ett helhetsansvar för applikationer och tjänster inom ditt tjänsteområde SAP. Det innebär nära kontakt med verksamheten och både interna och externa leverantörer. Du säkerställer leverans enligt överenskommelse, agerar som eskaleringspunkt och jobbar med kontinuerliga förbättringsåtgärder där det behövs.
Inom rollen kommer du att hantera operativ och taktisk planering och deltar i samt leder relevanta applikationsforum och projekt. Du arbetar aktivt med intern och extern audit och har även ett finansiellt ansvar såsom hantering av budget, uppföljning av tjänsten samt prissättningsmodell/distribuering av kostnader.
Placeringsort för tjänsten är Sandviken


Din profil
Vi söker dig som har en akadmisk utbildning alternativt har förvärvat motsvarande kunskaper genom relevant arbetslivserfarenhet inom IT och/eller ekonomi och en allmän teknisk kunskap om IT-lösningar och ERP system, främst SAP. Du har erfarenhet och kunskap om applikationsförvaltning och erfarenhet av Service management och ITIL-ramverket, alternativt en finansiell bakgrund med intresse och förmåga att lära dig IT. ­­Har du erfarenhet av ITSM Service portal ses det som meriterande.
Denna roll kräver utmärkt kommunikationsförmåga på svenska och engelska med förmåga att kommunicera med samtliga intressenter både lokalt och globalt. Du har ett analytiskt och problemlösande tankesätt, du är självgående och kan arbeta självständigt samtidigt som du värdesätter samarbete och att tillsammans uppnå goda resultat.

Vad du kan förvänta dig från oss:
- Du kommer att vara en del av en nyckelorganisation inom IT som stödjer och förbättrar processer och arbetssätt för användningen av applikationerna inom tjänsten. De lösningar du tillhandahåller hjälper slutanvändarna direkt.
- En möjlighet att få vara med och bidra till förbättringsarbete och stabiliseringen av en helt ny IT funktion i nära samarbete med andra.
- Du kommer att bli involverad i vår befintliga applikationssvit och ha en aktiv nyckelroll i en successiv utfasning av befintligt ERP system och implementering av framtida lösning.
Additional Information
Välkommen med din ansökan senast 6 november, 2022

Kontakta gärna oss om du är intresserad av tjänsten och vill veta mer:
Åsa Aspfors, rekryterande chef, +46 70 589 76 26

Är du intresserad av rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare:
Elin Olsson, rekryterare, +46 76?720 16 99

Fackliga kontaktpersoner:
Mikael Larsson, Unionen, +46 70 307 30 48
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, +46 70 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, +46 70 314 24 43


På Alleima (tidigare Sandvik Materials Technology) är vårt uppdrag mycket mer än att leverera högkvalitativa produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.
Alleima noterades som fristående bolag på Nasdaq Stockholm den 31 augusti, 2022.Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri.
Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Följ med på vår resa! www.alleima.com Visa mindre

HR Process System Specialist to Alleima

Ansök    Okt 10    Alleima EMEA AB    IT-metodansvarig
Your Role As HR System Process Specialist, you will work with our global HCM system, Workday, and together with colleagues you are responsible for system configuration, report creation and business support. The main focus for this role is Learning, Talent and Performance. In addition, you keep attention to HR trends and development and understand how Workday can be improved to support the HR processes in the most efficient way. You act as an important spe... Visa mer
Your Role
As HR System Process Specialist, you will work with our global HCM system, Workday, and together with colleagues you are responsible for system configuration, report creation and business support. The main focus for this role is Learning, Talent and Performance.
In addition, you keep attention to HR trends and development and understand how Workday can be improved to support the HR processes in the most efficient way.
You act as an important speaking partner by coordinating and supporting the business in relevant HR process areas and strategic reporting. You ensure that HR information, standards, processes, and routines are aligned with the overall directives for Alleima Group. Additionally, you support our common global HR objectives by simplifying concepts and proactively network to ensure that collected data is accurate, timely and provided by the right source. You also assure that the business has relevant tools and data available to take strategic decisions.
The position is located at Alleima site in Sandviken.


About You
We think you have a University Degree or have gained equivalent knowledge through experience. We are looking for an experienced HR professional who wants to develop into the IT area, alternatively an IT professional who wants to move into the area of IT for HR. We appreciate if you have experience of analyzing data as well as creating structures and reports. An understanding of HR processes as well as experience of Workday is advantageous. You have genuine interest in IT systems and, more specifically, how IT systems add value to the HR business.
We are sincerely interested in and value your personality. You are organized, thorough and pay close attention to detail – while at the same time being able to understand overall concepts, structures, and processes. With a natural talent for solving problems and identifying improvements, you enhance our systems in ways that benefit the organization and our employees. You take responsibility for your assignments, and you follow through to achieve high quality results. Creating valuable solutions motivates you, and you enjoy networking with different parts of our business. You have excellent skills in English, both speaking and writing.

What you can expect from us:

· Problem solving and active collaboration with your colleague and numerous contacts throughout the business.
· You’ll be part of a key organization within IT to support and enhance use of Workday.
· The solutions you provide will directly help end users. So, you’re not alone and your work has direct impact for others.

Additional Information
Send your application no later than October 24, 2022. Selection and interviews will be conducted throughout the advertisement period, therefore the role might be filled before last application date.

Are you interested in learning more about this exciting position? Please contact:?
Helen Andersson, recruiting manager, +46 (0)70 249 44 00


For more information about the recruitment process, please contact:
Elin Olsson, recruitment specialist +46 (0)76?720 16 99

Union contacts - Sweden
Mikael Larsson, Unionen, +46 70 307 30 48
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, +46 70 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, +46 70 314 24 43


At Alleima (formerly Sandvik Materials Technology), our mission is much more than delivering high-quality products, technology, and processes - working together to develop solutions based on our customers' needs and thus achieve our business goals, is a better way to describe our daily work. With curious employees and safety as our priority, we create a work environment where you can develop both personally and professionally.
Alleima was listed as a stand-alone company on the Nasdaq Stockholm Exchange on August 31, 2022. With a clear direction for our journey ahead, utilizing our position as a technology leader, progressive customer partner, and sustainability driver, we aim to become an even stronger company in our industry.
Are you ready to take on this challenge together with us? Join us on our journey! www.alleima.com. Visa mindre

Senior Business Development Project Manager to Alleima

Ansök    Okt 7    Alleima EMEA AB    Affärsutvecklare
Strip Division within Alleima is a world leading producer and supplier of precision strip products. Our products enter the most demanding applications with the toughest demands regarding dimensional tolerances, mechanical properties, and alloy cleanliness to mention a few. We serve many industries in niche segments like medical, compressor technology for domestic and industrial cooling/heating and the automotive, electrical shavers, consumer, and more. Our... Visa mer
Strip Division within Alleima is a world leading producer and supplier of precision strip products. Our products enter the most demanding applications with the toughest demands regarding dimensional tolerances, mechanical properties, and alloy cleanliness to mention a few. We serve many industries in niche segments like medical, compressor technology for domestic and industrial cooling/heating and the automotive, electrical shavers, consumer, and more.
Our strong position on the market is based on our global sales and marketing presence and a very strong product portfolio based on market leading materials, process and application knowledge.
To strengthen the growth and expansion of our business within the Alleima Strip Division, we are now looking for a driven Senior Business Development Project Manager – An entrepreneur with a true passion for business, technology, and unparalleled customer focus.


Your Role
In this key role, the Senior Business Development Project Manager will be responsible for identifying and driving Strategic Business Development activities with focus on prioritized business segments that will secure new business for the Strip Division. The role also includes M&A activities such as target screening and driving M&A projects.
In addition to the business development work, you will, together with the team and internal stakeholders from around the world, participate in the annual strategy development cycle.
In this position, you report to the Head of Business Development and R&D for the Strip Division. Location is somewhat flexible with regular presence in Sandviken and will also require occasional traveling to e.g., U.S., Europe, and Asia, depending on project.


Your mission:


- Identify, analyze, and drive new business development activities outside today’s business segments, in alignment with Strip Division strategy


- Generate business cases for new product development opportunities


- Identify and analyze possible targets regarding M&A


- Drive the process for competitor and business intelligence
About You
We are looking for someone with a M.Sc. degree in Engineering and/or a degree in Business Administration. In addition to your education, you have minimum 10 years’ work experience from a similar role within the manufacturing industry. This includes a solid track record of project leadership capabilities. This role requires you to work in a global setting so excellent English skills is a must.
You are results-based and focus on attaining targets and deliverables, where your strategic mindset combined with your analytical features enables you to easy spot the details we need to move forward. You have well-developed communication (written and verbal), interpersonal skills, and possess the ability to communicate effectively with people from different settings and organizational levels. Your stakeholder management and communication skills are excellent, and you know how to interact with a large number of stakeholders of different backgrounds and opinions. You are a self-motivated team player who plans and prioritizes your time effectively.


At Alleima, we believe that diversity of experience, perspective, and background leads to a better environment for our employees, our business and our customers.


What you can expect from us:


An organization where we value sustainability in aspects of work life, products, and environmentA dynamic work environment where you have an impact on the strategic direction of the division’s growth opportunityA global business with a global organization offering a wide network covering all major geographical markets.

Additional Information
Send your application no later than October 30, 2022.


For further information about this position, please contact:
Jesper Ederth, recuriting manager +46 (0)70 247 04 00


For more information about the recruitment process, please contact:
Elin Olsson, recruitment specialist +46 (0)76 720 16 99
Union contacts – Sweden
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna Alleima Sandviken, +46 (0)70 314 24 43
Stefan Jonsson, Unionen Alleima Sandviken, +46 (0)70 396 03 00
Lisa Lautrup, Akademikerföreningen, +46 (0)70 616 80 41


At Alleima (formerly Sandvik Materials Technology), our mission is much more than delivering high-quality products, technology, and processes - working together to develop solutions based on our customers' needs and thus achieve our business goals, is a better way to describe our daily work. With curious employees and safety as our priority, we create a work environment where you can develop both personally and professionally.
Alleima was listed as a stand-alone company on the Nasdaq Stockholm Exchange on August 31, 2022. With a clear direction for our journey ahead, utilizing our position as a technology leader, progressive customer partner, and sustainability driver, we aim to become an even stronger company in our industry.


Are you ready to take on this challenge together with us? Join us on our journey! www.alleima.com. Visa mindre

Accounting Professional

Ansök    Sep 21    Alleima EMEA AB    Redovisningsekonom
Strip Division inom Alleima, utvecklar, tillverkar och säljer precisionsband på den globala marknaden till kunder inom bland annat konsument,- fordons- och medicinsk industri. Vi är världsledande där vi verkar och strävar ständigt efter att hitta nya applikationer och segment där vi kan bidra till och lösa våra kunders utmaningar. Att arbeta med finans inom Alleima innebär att aktivt stötta organisationen i beslutsfattande och ekonomisk kompetensutvecklin... Visa mer
Strip Division inom Alleima, utvecklar, tillverkar och säljer precisionsband på den globala marknaden till kunder inom bland annat konsument,- fordons- och medicinsk industri. Vi är världsledande där vi verkar och strävar ständigt efter att hitta nya applikationer och segment där vi kan bidra till och lösa våra kunders utmaningar.
Att arbeta med finans inom Alleima innebär att aktivt stötta organisationen i beslutsfattande och ekonomisk kompetensutveckling genom att säkerställa hög kvalitet i våra processer och erbjuda, effektiva, pålitliga och relevanta analyser och uppföljning inom finansområdet.

Din roll
I rollen som Accounting Professional arbetar du med löpande redovisning och bokslutsarbete för Alleima StripTech AB.
Där ansvarar du för uppgifter såsom:
· Personalredovisning
Pension
Semester och tidssaldon
Bonus och resultatandelar

· Skatt och moms
Skatterapportering
Deklaration av arbetsgivaravgiftter och f-skatt
Momsdeklaration
Löneskatt

· Anläggningstillgångar
Avskrivningar
Investeringar

I arbetsuppgifterna ingår även delta i utvecklingen av Alleima Sveriges ekonomisystem och processer med tillhörande sidosystem. Arbetet innehåller både löpande och projektbetonade arbetsuppgifter där du utifrån givna ramar har stor möjlighet att själv planera och genomföra arbetet. Som Accounting Professional arbetar du aktivt i olika projekt samt deltar i utveckling och förbättring av både grupp- och verksamhetsprocesser. Du är den på StripTech som kan vägleda organisationen i redovisningsfrågor med fokus på lön, pension, skatt och moms.

Din Profil
Vi söker dig som är civilekonom eller har motsvarande kompetens med minst treårs erfarenhet av redovisning. Det är viktigt att du har djup förståelse för finansprocesser, rapportering och redovisning och ser gärna att du har arbetat med redovisning i ett större tillverkande bolag. Då vi arbetar i en internationell miljö behöver du ha goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som utmärks av att du alltid levererar av hög kvalité och har en bra kommunikativ förmåga. Du är en prestigelös person med stort engagemang både i ditt arbete och i företagets verksamhet. Att arbeta självständigt är naturligt för dig, samtidigt som du är en lagspelare som ser till gruppens bästa.

Vad du kan förvänta dig från oss:
· Du ges ett helhetsansvar inom redovisning och överblicken över hela den legala enheten.
· Du får möjlighet att planera ditt eget arbete
· Du blir en del av ett drivet och positivt team


Ytterligare information:
Skicka din ansökan redan idag då urval sker löpande. Senast datum för ansökan 2022-10-12.

Kontaktuppgifter
Kontakta gärna oss om du är intressera av tjänsten och vill veta mer:
Karin Wanhatalo, rekryterande chef, +46 76?768 66 26

Är du intresserad av rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare:
Elin Olsson, rekryterare, +46 76?720 16 99

Fackliga kontaktpersoner:
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna Alleima Sandviken, 070?314 24 43
Stefan Jonsson, Unionen Alleima Sandviken, 070?396 03 00
Lisa Lautrup, Akademikerföreningen, 070?616 80 41


På Alleima (tidigare Sandvik Materials Technology) är vårt uppdrag mycket mer än att leverera högkvalitativa produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.
Alleima noterades som fristående bolag på Nasdaq Stockholm den 31 augusti, 2022.Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri. Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Följ med på vår resa! www.alleima.com Visa mindre

Manager Welding & Powder Research to Alleima

The Strategic Research is a central core function at Alleima supporting all three divisions, Tube, Strip and Kanthal. We work with long-term strategic goals, to move the company in a materials evolution direction. Our materials are used in the most demanding environments where our products contribute to our customers productivity, process reliability, sustainability and cost efficiency. At the department of Materials Design we now have an open position as ... Visa mer
The Strategic Research is a central core function at Alleima supporting all three divisions, Tube, Strip and Kanthal. We work with long-term strategic goals, to move the company in a materials evolution direction. Our materials are used in the most demanding environments where our products contribute to our customers productivity, process reliability, sustainability and cost efficiency.
At the department of Materials Design we now have an open position as Manager for Welding & Powder Research. This is a cross-functional unit which consists of seven highly skilled engineers, specialists and technicians as well as a welding lab. The team supports R&D projects and activities as well as technical production- and market support. The main focus is materials development, both related to welding/weldability as well as in the field of powder metallurgy. The unit also supports the organization with competence within welding and powder technology processes.
The location for this position is Sandviken, Sweden.


Your Role
As Manager for Welding and Powder Research you are responsible for managing and developing the personnel as well as secure the prioritization and progress of projects and activities within the unit. You involve your team in planning and following up goals and assignments, both as a team and individually. You will also manage annual budget and financial targets, actively work with HSE&S and drive continuous improvement initiatives.


About You
We are looking for someone with the ambition to work and act as a leader in a manager role. You have previous experience from a role within R&D or a similar function and an education within Materials Science. You have acquired adequate competence from a background in either welding or powder technology/metallurgy. You have good knowledge of efficient R&D processes and experience from managing R&D projects and project teams. A strategic mindset and ability to prioritize is a prerequisite as the position requires handling of both short- and long-term tasks from various stakeholders. As we operate on the global stage, your English skills must be good, both verbal and written, while knowledge of Swedish is advantageous.
We are sincerely interested in your personality – you have good communication skills characterized by honesty, transparency and open-minded attitude. You are attentive to the needs, input and competence of colleagues from different levels and positions which you effectively utilize to form decisions without protraction – even in face of uncertainties. Additionally, you are structured and thorough, with the ability to finish what you start.
What you can expect from us in the strategic research function of Alleima
A central role with possibility to create a big impact for all divisions of Alleima in developing our future materials
Short communication paths between colleagues and management with possibility to influence and freedom to act.
Opportunity to grow as a leader and material scientist with possibility to advance and take on larger responsibilities
We are a company with an open-minded culture, actively working to create a workplace that is characterized by diversity and inclusion.Additional Information
For further information about this position, please contact:
Martin Östlund, recruiting manager, +46 (0)70 616 1983


For more information about the recruitment process, please contact:
Elin Olsson, recruitment specialist, +46 (0)76 720 16 99


Union contacts
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, +46 (0)70 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, +46 (0)70 314 24 43
Mikael Larsson, Unionen, +46 (0)70 307 30 48


Send your application no later than 2022-10-05.


At Alleima (formerly Sandvik Materials Technology), our mission is much more than delivering high-quality products, technology, and processes - working together to develop solutions based on our customers' needs and thus achieve our business goals, is a better way to describe our daily work. With curious employees and safety as our priority, we create a work environment where you can develop both personally and professionally.
Alleima was listed as a stand-alone company on the Nasdaq Stockholm Exchange on August 31, 2022. With a clear direction for our journey ahead, utilizing our position as a technology leader, progressive customer partner, and sustainability driver, we aim to become an even stronger company in our industry.
Are you ready to take on this challenge together with us? Join us on our journey!www.alleima.com. Visa mindre

ITSM Manager to Alleima

Ansök    Okt 6    Alleima EMEA AB    IT-strateg
As a ITSM manager you will work in a team devoted to ITSM and together, support the company with efficient processes and governance structures. The Governance & Enterprise Architecture team is a diverse group with 6 members, including ITSM Managers, Service Manager and Information Architect. Now is the time to further strengthen the team to fulfill the vision of efficient, automated and supportive ITSM processes/tools. The ITSM manager role is vital for th... Visa mer
As a ITSM manager you will work in a team devoted to ITSM and together, support the company with efficient processes and governance structures. The Governance & Enterprise Architecture team is a diverse group with 6 members, including ITSM Managers, Service Manager and Information Architect. Now is the time to further strengthen the team to fulfill the vision of efficient, automated and supportive ITSM processes/tools. The ITSM manager role is vital for the successful implementation and operations of ITSM processes/IT-systems and you will work close with many stakeholders in the IT-community on a global scale.
At Alleima there is a clear focus and vision from the top management on the Governance and EA team to operate with a clear mandate and with the proper resources.??

Your role?
In this role you will be one out of three ITSM-managers and work with a broad range of areas within ITSM that includes both development of new processes, governing the implemented ones and securing way of working of the main ITSM-processes. In a holistic manner, strategic and tactical, you ensure that ways of working, information and processes related to ITSM are efficient and stable towards the end users. Your knowledge will provide input for ongoing development of ITSM tools (e.g., ServiceNow) to ensure maximum effectiveness with respect to process execution and reporting capabilities.
You will deliver core service management/ITIL processes, including problem, incident, change, configuration, request, service level management and continuous improvement as well as leading the development and adoption of operational best practices for the service processes.?As owner and manager of the ITIL processes you will serve and decide on strategy to serve service owners in their development of service offerings and capabilities.

The role also include:
- Support towards end users in the ServiceNow platform, ensuring their knowledge in Service Catalog management and utilizing ServiceNow in the intended way described in Knowledge Base articles and governing documents.??
- Provide guidance and direction to Service Management staff who in turn will assist with day-to-day process support activities (e.g. ServiceDesk, Service Owners, Major Incident Managers, etc.).?
- Define KPI:s and provide data/information to support these KPI:s in order to manage and develop tools, processes and ways of working in an efficient and controlled way.
- Participate in system evaluation and PoC:s for systems related to the ITSM-area, contributing with business process knowledge to ensure system solutions are fit-for-purpose and be a focal point and soundboard in the area of Service Design and Architecture (TBM, Service Modeling)?
Location for this position is initial Sandviken but somewhat flexible to any of our sites in Sweden.
?
About you?
We believe that you have a bachelor’s degree in Computer Science, Information Technology or a related field, or a similar experience through practical work. We believe you have a strong background and thorough understanding of the IT Service Environment to be successful in this position as there is high pace of process development and implementation within the company.??
As an individual you strive to enhance processes and find it challenging and rewarding to find bottlenecks and gaps within the ITSM area. You are analytical and can map out “the big picture” for others, finding and collecting data to enhance the way of working within the company.??
You have excellent communication skills and the knowledge to get everyone onboard in decisions and discussions. You enjoy networking with different parts of our business and IT stakeholders at all levels on a global scale. By utilizing your expertise and experience you know how to steer discussions, finding the balance between short term wins and long-term strategic objectives.??
You can adapt to rapidly changing conditions and find it rewarding to get the best possible solution and you stand your ground when needed. We see you as a strong team player that value the team performance as high as your personal achievements. With responsibility for your assignments, you follow through to achieve high quality results.
You have excellent skills in English, both speaking and writing as well as great communication skills in Swedish.
In addition to normal benefits, we offer profit-sharing bonus.??


What you can expect from us?
?Be part of a highly experienced ITSM-team working with best-of-breed products within the ITSM area.??
Continuous training and certification within the IT Service Management and ServiceNow
Continue to expand ITSM and ServiceNow towards all parts of the company

?
?Additional Information?
Send your application no later than October 28, 2022.?Selection and interviews will be conducted throughout the advertisement period, therefore the role might be filled before last application date.

Are you interested in learning more about this exciting position? Please contact:?
Tobias Lundberg Head of Governance & Enterprise Architecture, recruiting manager, ?+46 (0)76?110 19 33?


For more information about the recruitment process, please contact:
Elin Olsson, recruitment specialist +46 (0)76?720 16 99?
?
Union contacts - Sweden?
Mikael Larsson, Unionen, +46 70 307 30 48
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, +46 70 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, +46 70 314 24 43
?
At Alleima (formerly Sandvik Materials Technology), our mission is much more than delivering high-quality products, technology, and processes - working together to develop solutions based on our customers' needs and thus achieve our business goals, is a better way to describe our daily work. With curious employees and safety as our priority, we create a work environment where you can develop both personally and professionally.??
Alleima was listed as a stand-alone company on the Nasdaq Stockholm Exchange on August 31, 2022. With a clear direction for our journey ahead, utilizing our position as a technology leader, progressive customer partner, and sustainability driver, we aim to become an even stronger company in our industry. ?
?Are you ready to take on this challenge together with us? Join us on our journey! www.alleima.com. Visa mindre

Instrumenttekniker till Alleima

Instrumenttekniker Som instrumenttekniker får du möjlighet att skapa de bästa tänkbara lösningarna för förebyggande och avhjälpande underhåll. Du är med och bidrar till att säkerställa tillgänglighet och effektivitet i våra flöden inom underhåll på Alleima, Strip Divisionen, marknadsledande inom speciallegerade och rostfria band. Din roll I rollen som instrumenttekniker utför du underhållsarbeten på el- instrument- och automationsutrustning med både för... Visa mer
Instrumenttekniker
Som instrumenttekniker får du möjlighet att skapa de bästa tänkbara lösningarna för förebyggande och avhjälpande underhåll. Du är med och bidrar till att säkerställa tillgänglighet och effektivitet i våra flöden inom underhåll på Alleima, Strip Divisionen, marknadsledande inom speciallegerade och rostfria band.

Din roll
I rollen som instrumenttekniker utför du underhållsarbeten på el- instrument- och automationsutrustning med både förebyggande och avhjälpande insatser i vår maskinpark. I nära samarbete med produktionen löser ni eventuella problem och arbetar proktivt för att undvika problem och öka effektiviteten.

Vanligt förekommande uppgifter är:
- Installation, underhåll och reparation av våra instrument såsom planhetsmätare, tjockleksmätare och röntgenutrustning.
- Felsökning på process- och maskinutrustning
- Identifiera, analysera och praktiskt implementera förbättringar i produktionsutrustningen.


Vidare behöver du ha kunskap inom mjuklödning och kontaktpressning, ritläsning samt bearbetning såsom håltagning.
Tjänsten kräver nogranhet men också en nyfikenhet att lära sig nya saker samt att tycka om att jobba självständigt men även i team med förbättringar.
Skiftformen är för närvarande dagtid


Din Profil
Vi söker dig som har en elteknisk gymnasieutbildning med inriktning mot styr- och reglerteknik, men du kan också ha skaffat dig likvärdiga kunskaper och erfarenheter genom tidigare arbeten. Du har erfarenhet av instrumentenheter, meriterande är om det är just av planhet/tjockleksmätare samt röntgen och laserutrustning. Du är van att felsöka och har en god analytisk förmåga med en känsla för kvalitet. Vidare behöver du behärska svenska och engelska i tal och skrift samt ha kunskaper inom PC och Office 365.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som eltekniker är du ansvarstagande och ordningsam och du gillar att arbeta med problemlösning av olika slag. Du är nyfiken och tar gärna initiativ till utveckling, både personligen och i teamet, och du utför ditt arbete med fokus på säkra leveranser av hög kvalitet. I rollen har du många olika kontaktytor och med din flexibilitet och goda kommunikationsförmåga skapar du väl fungerande samarbeten och ger utmärkt service till våra kunder. Detta är viktigt då du både självständigt och i grupp ska kunna driva underhållsprojekt samt planera och utföra underhållsåtgärder med hjälp av nödvändiga interna och externa kontakter.


Vad du kan förvänta dig av oss:
- En grupp med olika individer men med samma målbild.
- “Ensam är stark men tillsammans är vi starkare”
- Framgång firar vi tillsammans.


Övrig Information
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Mats Jansson, rekryterande chef, +46 70 641 53 08
För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:
Elin Olsson, ansvarig rekryterare, +46 76 720 16 99
Facklig kontaktperson:
Ilkka Kallio, IF Metall, +46 70 241 20 85


Välkommen med din ansökan senast 2022-09-28


På Alleima är vi övertygade om att mångfald leder till en bättre omgivning för våra anställda, vårt företag och våra kunder. Vi erbjuder dig stora utvecklingsmöjligheter i en global industrikoncern med förmånliga anställningsvillkor som bland annat inkluderar tjänstepension, friskvård, gruppförsäkring, förstärkt föräldrapenning, utbildningsprogram och kompetensutveckling.

På Alleima (tidigare Sandvik Materials Technology) är vårt uppdrag mycket mer än att leverera högkvalitativa produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.
Alleima noterades som fristående bolag på Nasdaq Stockholm den 31 augusti, 2022. Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri. Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Följ med på vår resa! www.alleima.com Visa mindre

Provrumstekniker till Alleima

Surface Technology är en mindre produktionsenhet som arbetar fokuserat med avancerad produkt- och produktionsutveckling. I rollen som provrumstekniker är du med och utvecklar framtidens produkter inom flera områden men med fokus på detaljer i bränsleceller. Du får följa med på en spännande resa in i ett expansivt skede. Din roll Som provrumstekniker arbetar du med beredning och utförande av provning inom hela produktionsenheten vilket innefattar mekan... Visa mer
Surface Technology är en mindre produktionsenhet som arbetar fokuserat med avancerad produkt- och produktionsutveckling. I rollen som provrumstekniker är du med och utvecklar framtidens produkter inom flera områden men med fokus på detaljer i bränsleceller. Du får följa med på en spännande resa in i ett expansivt skede.

Din roll
Som provrumstekniker arbetar du med beredning och utförande av provning inom hela produktionsenheten vilket innefattar mekanisk provning, provning av ytegenskaper samt provning av beläggningstjocklekar. I arbetet ingår även att säkerställa och aktivt utveckla våra metoder och rutiner samt rapportering och avvikelsehantering. Arbetet bedrivs i nära samarbete inom flera samarbetsytor såsom produktionsenheten, forskning, logistik och marknad.
Arbetet sker just nu på dagtid men andra skiftformer kommer att införas inom närmaste året.

Din Profil
Vi söker dig som har en gymnasieutbildning med teknisk inriktning. Har du tidigare erafrenhet av arbete inom provning och/eller kvalitetsarbete så är det meriterande. Du har god PC-vana. Då vi verkar i en global miljö har du goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av att du är noggrann och analytisk med ett stort intresse för provningsteknik. Du trivs att arbeta i en miljö med högt tempo och har förmåga att strukturera och prioritera dina uppgifter. Samarbete och att bygga relationer faller dig naturligt och du motiveras av att delta i verksamhetsutveckling inom ett avsnitt med stark tillväxt i en global koncern.

Vad du kan förvänta dig av oss:
-Nyfikna medarbetare med säkerhet som prio 1.
-Arbetsmiljö där du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.
-Problemlösande organisation med korta beslutsvägar.

Övrig Information

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Anders Ekelund, rekryterande chef, +46 (0)70?350 66 25

För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:
Elin Olsson, ansvarig rekryterare, +46 (0)76?720 16 99

Facklig kontaktperson:
Ilkka Kallio, IF Metall, +46 70?241 20 85

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-03

På Alleima är vi övertygade om att mångfald leder till en bättre omgivning för våra anställda, vårt företag och våra kunder. Vi erbjuder dig stora utvecklingsmöjligheter i en global industrikoncern med förmånliga anställningsvillkor som bland annat inkluderar tjänstepension, friskvård, gruppförsäkring, förstärkt föräldrapenning, utbildningsprogram och kompetensutveckling.


På Alleima (tidigare Sandvik Materials Technology) är vårt uppdrag mycket mer än att leverera högkvalitativa produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.
Alleima noterades som fristående bolag på Nasdaq Stockholm den 31 augusti, 2022. Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri. Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Följ med på vår resa!?www.alleima.com. Visa mindre