Lediga jobb som Bibliotekarie i Sandviken

Se lediga jobb som Bibliotekarie i Sandviken. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Sandviken som finns hos arbetsgivaren.

Barnbibliotekarie

Ansök    Jun 20    Sandvikens kommun    Bibliotekarie
Har du ett stort engagemang för barns och ungas läsning och vill arbeta på en rolig och stimulerande arbetsplats? Sandvikens folkbibliotek söker nu en vikarierande barnbibliotekarie eftersom en av våra barnbibliotekarier ska vara föräldraledig. Tjänsten är placerad på huvudbiblioteket som ligger mitt i Kulturcentrum. Arbetet sker i nära samarbete med personal från Litteraturhuset Trampolin som arbetar med barns delaktighet och berättande med olika estetis... Visa mer
Har du ett stort engagemang för barns och ungas läsning och vill arbeta på en rolig och stimulerande arbetsplats?

Sandvikens folkbibliotek söker nu en vikarierande barnbibliotekarie eftersom en av våra barnbibliotekarier ska vara föräldraledig. Tjänsten är placerad på huvudbiblioteket som ligger mitt i Kulturcentrum. Arbetet sker i nära samarbete med personal från Litteraturhuset Trampolin som arbetar med barns delaktighet och berättande med olika estetiska uttryck.

Sandvikens folkbibliotek består förutom huvudbiblioteket och Litteraturhuset Trampolin av fem filialbibliotek i Björksätra, Storvik, Järbo, Åshammar och Österfärnebo. Biblioteksenheten är en del av Kultur- och fritidsförvaltningen som även ansvarar för kulturskola, konsthall, museer, evenemang, föreningsstöd, badhus, idrott och friluftsliv.

Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner:
- friskvårdsbidrag
- hälsofrämjande aktiviteter
- extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år
- personal- och fritidsföreningen Pulsen

ARBETSUPPGIFTER
Som barnbibliotekarie ingår du i ett arbetslag tillsammans med vår andra barnbibliotekarie, två biblioteksassistenter och våra tre verksamhetsutvecklare på Litteraturhuset Trampolin.

Arbetsuppgifter som ingår i tjänsten:
· Planera och genomföra bokskola för kommunens 6-åringar samt bokprat för åk 2.
· Delta i litteraturprojekt för åk 3 och 5 tillsammans med övrig personal på Kulturcentrum.
· Planera och genomföra läsfrämjande aktiviteter för barn på fritiden i samarbete med övrig personal på Kulturcentrum och filialpersonal.
· Möta, vägleda och hjälpa besökare genom schemalagda informationspass i biblioteket, samt vid behov även i bibliotekets reception. Kvälls- och helgarbete ingår.
· Delta i förvaltningens barnrättsarbete.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har ett stort engagemang för barns och ungas läsning och gärna provar olika metoder för att stimulera till läslust.

Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som bedöms likvärdig är ett krav.

Utöver det ser vi gärna att du har:
· Erfarenhet av arbete med barn och unga.
· Erfarenhet av arbete på bibliotek.
· God förmåga att kommunicera i tal och skrift, gärna på fler språk än svenska.

Som person är du nyfiken och kreativ med stort intresse för att bidra till verksamhetens gemensamma mål.

Du är strukturerad och kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt.

Vi söker dig som har lätt för att samarbeta och har ett positivt och lösningsinriktat förhållningssätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
I den här rekryteringen kommer vi att tillämpa fortlöpande urval till intervju, så tveka inte med att skicka in din ansökan!

I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser.

Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden. Visa mindre

Skolbibliotekarie filialföreståndare

Kultur- och fritidskontoret ansvarar bl a för kulturskola, bibliotek, museer, evenemang, konsthall, föreningsbidrag, kulturhistoriska miljöer, idrott och friluftsliv. Sandvikens folkbibliotek ligger i Kulturcentrum centralt i Sandviken. I organisationen ingår fem filialbibliotek samt Litteraturhuset Trampolin. Nu söker vi en vikarie till biblioteksfilialen i Björksätra. Björksätra bibliotek är ett integrerat skol- och folkbibliotek där du träffar människo... Visa mer
Kultur- och fritidskontoret ansvarar bl a för kulturskola, bibliotek, museer, evenemang, konsthall, föreningsbidrag, kulturhistoriska miljöer, idrott och friluftsliv.
Sandvikens folkbibliotek ligger i Kulturcentrum centralt i Sandviken. I organisationen ingår fem filialbibliotek samt Litteraturhuset Trampolin.
Nu söker vi en vikarie till biblioteksfilialen i Björksätra. Björksätra bibliotek är ett integrerat skol- och folkbibliotek där du träffar människor i alla åldrar! Vi finns vid Björksätra Mitt, i samma byggnad som Björksätraskolan.
Skolan är indelad i två byggnader, den ena inrymmer årskurs F-6 och fritidshem samt årskurs 7-9 i den andra. På skolan går 624 elever varav många från olika kulturer.

Björksätra bibliotek är nyrenoverat och står inför en nystart både i samarbetet med skolan och hur vi arbetar med allmänheten. Här arbetar en bibliotekarie och en biblioteksassistent. Personalen på våra filialbibliotek träffas både i en filialgrupp och i en arbetsgrupp med Litteraturhuset Trampolin som ger stöd i utvecklingen av verksamheten. I rollen som skolbibliotekarie ingår du även i kommunens skolbiblioteksgrupp.
Tjänsten är uppdelad 50/50 mellan skolbiblioteksarbete och filialblioteksarbete

ARBETSUPPGIFTER
Dina viktigaste arbetsuppgifter kommer att vara att planera och utveckla skolbiblioteksarbetet, etablera och vårda kontakter med lärare och skolledning samt hjälpa och guida eleverna med informationssökning och läsning.
Planeringen av skolbiblioteksarbetet är en del i att formulera en arbetsplan för Björksätra bibliotek som helhet och att tillsammans med kollegor långsiktigt planera bibliotekets service och utbud.
I arbetet ingår alla på ett filialbibliotek förekommande uppgifter, till exempel bokprat, mediehantering och tjänstgöring i disk.

KVALIFIKATIONER
• Tycka om att möta och arbeta med barn och ungdomar
• Erfarenhet av att jobba med delaktighet och bemötande
• Du är en idérik person som är bekväm med att arbeta både själv och i grupp
• Du är bra på att formulera dig i tal och skrift
• Du gillar att testa nya idéer i nya sammanhang och bygger snabbt nya nätverk
• Det är meriterande att kunna något av de språk som är vanliga bland besökare och elever, till exempel arabiska eller persiska
• Bibliotekarieutbildning eller annan utbildning inom kultur eller pedagogik som arbetsgivaren bedömer som likvärdig

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser gärna nyexaminerade bibliotekarier som vill testa sina kunskaper i en kreativ miljö, så väl som sökande med bred erfarenhet av liknande verksamhet.

ÖVRIGT
PERSONALFÖRMÅNER
Sandvikens kommun erbjuder ett flertal personalförmåner. Inom många av våra yrkeskategorier erbjuds semesterväxling och årsarbetstid. Du kan även utöva friskvård till förmånligt pris och delta i hälsofrämjande aktiviteter som gör att vi mår bra till kropp och själ.Pulsen är vår personal- och fritidsförening som erbjuder många aktiviteter och är dessutom utsedd till en av Sveriges bästa personalföreningar.

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden. Visa mindre

Bibliotekspedagog och lärare till Västerbergs folkhögskola

Ansök    Maj 5    REGION GÄVLEBORG    Bibliotekarie
Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften. Västerbergs folkhögskola ligger i Storvik, Sandvikens kommun, med goda kommunikationer och pendlingsavstånd till bland annat Gävle och Falun. Hos oss möte... Visa mer
Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Västerbergs folkhögskola ligger i Storvik, Sandvikens kommun, med goda kommunikationer och pendlingsavstånd till bland annat Gävle och Falun. Hos oss möter du människor med olika bakgrund och i alla åldrar från 18 år och uppåt. Folkhögskolan ger förberedelse för resten av livet och är en utbildningsform för vuxna som vill ha formell kompetens, en yrkesutbildning, utveckla sina skapande sidor eller fördjupa sina ämneskunskaper inom olika områden. Vi är ungefär 40 medarbetare och 260 deltagare på skolan.


ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten har två delar om ca 50% vardera som delvis tangerar varandra; Bibliotekspedagog och lärare i Sv/SO.
Bibliotekspedagogdelen innebär ansvar för och utveckling av skolbiblioteket som en viktig del i folkhögskolans demokrati- och folkbildningsarbete. I nära samarbete med skolans lärare möter bibliotekspedagogen kursdeltagarna i läsfrämjande insatser, mediakunskap, informationshantering med mera, och har stor frihet att utveckla biblioteket till en central samlingspunkt på skolan.
Det ingår också att anpassa och utveckla verksamhet och tjänster för kursdeltagare med varierande bakgrund och förutsättningar. Bibliotekpedagogen registrerar inköpta böcker och hanterar boklån digitalt.

Lärare i svenska eller SO undervisar på allmän kurs, som motsvarar grundskolan och gymnasieskolan, med stor variation i upplägg och utformning. SO läses med NO i ämnesövergripande block. Allmän kurs har studieomdömen som bedömningsform. De studerande är vuxna med varierande skolbakgrund och undervisningsgrupperna består vanligtvis av 12-20 deltagare. Arbetslagsarbete och andra sedvanliga lärararbetsuppgifter ingår.
Tjänsten kan komma att delas av två sökande om arbetsgivaren finner det lämpligt.

Läs mer om våra olika förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner

KVALIFIKATIONER
Utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap, lärarutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig och adekvat för tjänsten.
Goda IT-kunskaper, dokumenterad MIK
Erfarenhet av biblioteksarbete liksom pedagogiskt arbete med vuxna och erfarenhet av arbete med lärplattform är meriterande
God samarbetsförmåga och vilja att samarbeta med skolans olika arbetslag, men också att ta eget ansvar.
Folkhögskolelärarexamen och/eller kunskap och erfarenhet från folkhögskola är meriterande.


ÖVRIGT
Med 7 500 medarbetare är vi länets största arbetsgivare. Det ger oss styrka att driva utvecklingen framåt för ett livskraftigt Gävleborg. Vårt uppdrag är spännande och komplext. Oavsett vilken roll du har hos oss hjälper du invånarna i länet och gör nytta i samhället. Vi ligger i framkant i samhällsutvecklingen och satsar på att du som medarbetare ska få växa och utvecklas. Hos oss får du använda hela din kraft för att tillsammans med dina kollegor skapa framtidens Gävleborg.

Förvaltningen Trafik, kultur och folkhögskolor samlar vårt arbete med länets kollektivtrafik, kultur samt utbildning och folkbildning. Vi som arbetar här ser till att tåg och bussar rullar, att Gävleborg har ett aktivt kulturliv och att den som vill kan höja sin utbildningsbehörighet, växa och utvecklas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Vi har redan beslutat var vi vill synas med våra platsannonser samt vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa annonsplats eller tjänster för pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden. Visa mindre