Lediga jobb som Naturvetenskapligt arbete i Sandviken

Se lediga jobb som Naturvetenskapligt arbete i Sandviken. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Sandviken som finns hos arbetsgivaren.

Präster sökes

Ansök    Maj 17    Sandvikens Pastorat    Komminister
Vill du vara med och göra skillnad – på riktigt? Vi behöver dig som vill möta människor och som har i ditt kall att vara kyrka överallt, både inuti kyrkan och ute på stan. Du är trygg i din yrkesroll och har kraft, mod och engagemang. Välkommen till Sandvikens pastorat! Sandviken har natur, kultur, ekumenik – alltså mer än det som står på kvällstidningarnas löpsedlar. Vi är en industriort med stolta traditioner, samtidigt som vi är ett mångkulturellt o... Visa mer
Vill du vara med och göra skillnad – på riktigt? Vi behöver dig som vill möta människor och som har i ditt kall att vara kyrka överallt, både inuti kyrkan och ute på stan.

Du är trygg i din yrkesroll och har kraft, mod och engagemang. Välkommen till Sandvikens pastorat!

Sandviken har natur, kultur, ekumenik – alltså mer än det som står på kvällstidningarnas löpsedlar. Vi är en industriort med stolta traditioner, samtidigt som vi är ett mångkulturellt och modernt samhälle. Vi har ett rikt kulturliv, natursköna omgivningar och mycket sport – var beredd på att större delen av Sandviken stänger ner när SAIK bandy spelar hemmamatch.

I Sandvikens pastorat har vi god ekonomi, fina lokaler och fantastiska medarbetare. Varför skulle du som är präst vilja jobba i Sandvikens pastorat? En plats där droger, våld och dödsskjutningar stått på löpsedlarna de senaste åren? Varför? Eller kanske just därför.

Här finns som sagt sociala utmaningar, människor i behov av både andlig och materiell hjälp. Vi har resurserna för den materiella hjälpen, inte minst tack vare de Göranssonska stiftelserna i Sandviken, men vi behöver fler som kan bidra till att möta de andliga behoven. Är det dig vi söker?

Sandvikens pastorat söker två präster 
Nu söker vi två präster som tillsammans med oss aktivt vill driva och utveckla verksamheten i pastoratet. Som präst blir du en viktig del i det arbetet. Du behöver vara vigd präst inom Svenska kyrkan och vill leva församlingsliv tillsammans med oss. Vi arbetar såväl med materiell som själslig nöd. Du är mån om att göra kyrkan tillgänglig och närvarande i människors vardag. Integration är en viktig del i vårt arbete. Vår utgångspunkt i Sandvikens pastorat är att vi ska finnas där människor finns.

Präst, 100%, Björksätra, Årsunda, Österfärnebo

- Jobba mot barn och ungdom i deras verksamhet
- Konfirmandläsning
- Kryp och sjung samt Välsignat och klart
- Medverka vid Unga ledare och ungdomskväll
- Gudstjänst och förrättning enligt schema
- Samtalskontakter, t ex sorgegrupp tillsammans med diakon

Präst 100%, Centrum, Högbo

- Gudstjänster och förrättning enligt schema
- Medverka i olika grupper, kanske som ledare för någon grupp
- Samtalskontakter
- Gudstjänstgrupper och kyrkvärdar 

Vi erbjuder
Goda möjligheter till kompetensutveckling och utbildning. Vi värnar om en god arbetsmiljö och att våra medarbetare ska känna delaktighet och arbetsglädje. Pastoratet har stabil ekonomi och det finns utrymme för initiativ och samverkan inom flera områden. Våra förmåner är bland annat flexibla arbetstider och friskvårdsbidrag. Du kan läsa mer om Sandvikens pastorat på www.svenskakyrkan.se/sandviken 

Anställning
Tillsvidareanställning, 100% tjänstgöring dagtid, kvällar och helger. 

Du är prästvigd i Svenska kyrkan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga. Du har B-körkort och tillgång till egen bil.

Kontakt
Vik. kyrkoherde Kajsa Berg, tfn. 026-25 30 34 eller e-post: [email protected]
Enhetschef Björksätra, Årsunda, Österfärnebo, Rickard Berggren, tfn. 026-24 50 50 eller e-post: [email protected]
Enhetschef Centrum, Högbo, Helena Håll, tfn. 026-24 50 55

Facklig kontakt
KyrkA, Liisa Pirinen Johansson, tfn. 026-13 26 69

Ansökan
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering. Visa mindre

Präster sökes

Ansök    Okt 3    Sandvikens Pastorat    Komminister
Vi finns i hjärtat av Gästrikland längs Tidernas väg med vackra Storsjön i mitten. Vi har ett rikt kulturliv med kulturskola, symfoniorkester, jazzband, mm. Här finns också mycket att välja på inom friluftsområdet med golf, hästar, jakt och idrott för att inte tala om ett brett utbud inom föreningslivet. Sandviken har också goda förbindelser till närliggande städer som Uppsala, Västerås och Gävle. Sandvikens pastorat söker två präster 100% I pastoratet... Visa mer
Vi finns i hjärtat av Gästrikland längs Tidernas väg med vackra Storsjön i mitten.

Vi har ett rikt kulturliv med kulturskola, symfoniorkester, jazzband, mm. Här finns också mycket att välja på inom friluftsområdet med golf, hästar, jakt och idrott för att inte tala om ett brett utbud inom föreningslivet. Sandviken har också goda förbindelser till närliggande städer som Uppsala, Västerås och Gävle.

Sandvikens pastorat söker två präster 100%
I pastoratet har vi två församlingar, drygt sextio anställda och fem kyrkor. VI har verksamhetslokaler, körer, och gudstjänstfirande församlingar i flera av kyrkorna. Vi har en väl genomarbetad målskrivnings- och verksamhetsplan med tydliga mål, god ekonomi och bedriver en aktiv omvärldsspaning och samverkan med lokala aktörer för att hålla god kontakt med våra församlingsbor. Du kan läsa mer om Sandvikens pastorat på www.svenskakyrkan.se/sandviken.

I tjänsten ingår att fira regelbunden gudstjänst med våra diakoner, kyrkomusiker, präster och övriga i arbetslaget. I församlingarna finns en rik och öppen verksamhet med grupper från de yngsta barnen, till konfirmandåldern och ungdomsgrupper där du kan komma att ha en framskjuten roll.

Anställning
Tillsvidareanställning, 100 % tjänstgöring dagtid, kvällar och helger. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga. Du har B-körkort och tillgång till egen bil.

Du är prästvigd i Svenska kyrkan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga. Du har B-körkort och tillgång till egen bil.

Vi erbjuder
Goda möjligheter till kompetensutveckling och utbildning. Vi värnar om en god arbetsmiljö och att våra medarbetare ska känna delaktighet och arbetsglädje. Pastoratet har stabil ekonomi och det finns utrymme för initiativ och samverkan inom flera områden. Våra förmåner är bland annat flexibla arbetstider och friskvårdsbidrag.

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering. Visa mindre

Project Manager Sustainability | Jefferson Wells

Our costumer is a global leader in sustainable manufacturing solutions, committed to reducing their carbon footprint and promoting environmental stewardship. As part of their dedication to sustainability, they are now seeking a driven and passionate consult to join their global sustainability team. Start Date: April 1st, 2024 End Date: June 30th, 2025 Job Description: As a Sustainability Project Manager focusing on achieving Net Zero emissions, you w... Visa mer
Our costumer is a global leader in sustainable manufacturing solutions, committed to reducing their carbon footprint and promoting environmental stewardship. As part of their dedication to sustainability, they are now seeking a driven and passionate consult to join their global sustainability team.

Start Date: April 1st, 2024

End Date: June 30th, 2025Job Description: As a Sustainability Project Manager focusing on achieving Net Zero emissions, you will play a pivotal role in leading their efforts to reduce CO2 emissions and drive sustainable practices across their business area. You will lead the Net Zero sub-committee and collaborate with cross-functional teams to implement strategies aimed at achieving their sustainability goals. Your primary responsibilities will include developing and executing local SBTi roadmaps for Scope 1 and 2 emissions, optimizing product transportation, sourcing renewable energy, and fostering collaborative relationships with our suppliers to address upstream Scope 3 emissions. Additionally, you will closely collaborate with their procurement organization to establish sustainable ways of working.

Personal Requirements:

* Bachelor's degree in EHS (Environment, Health, and Safety) or Sustainability
* Proven track record of stakeholder management and networking
* Strong process orientation with a focus on delivering results.
* Experience with SBTi (Science-Based Targets initiative) is a plus.
* Fluent in English; proficiency in Swedish is advantageous.

Key Responsibilities:

* Lead the Net Zero sub-committee and drive cross-functional activities to reduce CO2 emissions.
* Develop and implement local SBTi roadmaps for Scope 1 and 2 emissions.
* Optimize product transportation and energy sourcing to minimize environmental impact.
* Collaborate with suppliers to address upstream Scope 3 emissions.
* Work closely with the procurement organization to establish sustainable ways of working.

Assignment Details:

* Travel required within the assignment, primarily between Sandviken and Stockholm sites.
* Minimum of 3 days per week at site.
* Remote work possible on designated days.

As we are a global company, good skills in English (Spoken and Written) are required as well as Skills in Swedish (Spoken and Written).Application

To apply for the position, click the "Apply now" button. For other questions about the position, please contact Tobias Troije at [email protected].

We work with ongoing selection and may fill the assignment as soon as we find the right person. Therefore, submit your application as soon as possible!About Jefferson Wells

Jefferson Wells is a value-driven company with the consultants` career goals in focus. We have a long-term commitment in our consultants to create a balance between private life and work life. As a consultant at Jefferson Wells, you develop a specific career plan together with your consultant manager based on your wishes and your skills. Through us, you get the opportunity to work at large international groups and smaller companies in many different industries. Visa mindre

KMA - Ansvarig till Norex

Norex-koncernen levererar stål- och skrotrelaterade tjänster till stålindustrin och bedriver internationell handel med stål. All Norex verksamhet grundas i vår vision “waste nothing” och vår mission att skapa ”sustainable steel solutions”. För våra stålverkskunder innebär det att Norex optimerar materialflöden och maximerar värdet. Norex tillgodoser våra kunders behov genom att investera i kunskap, utrustning, maskiner, personal och arbeta med ett långsikt... Visa mer
Norex-koncernen levererar stål- och skrotrelaterade tjänster till stålindustrin och bedriver internationell handel med stål. All Norex verksamhet grundas i vår vision “waste nothing” och vår mission att skapa ”sustainable steel solutions”.
För våra stålverkskunder innebär det att Norex optimerar materialflöden och maximerar värdet. Norex tillgodoser våra kunders behov genom att investera i kunskap, utrustning, maskiner, personal och arbeta med ett långsiktigt perspektiv – ett partnerskap.
Vi söker: Dig som har adekvat erfarenhet av att implementera strategiskt arbete i kärnverksamheten genom att driva projekt från start till slut. Du trivs med att arbeta verksamhetsnära i en entrepenörsinriktad kultur, där du får vara med och utveckla verksamheten och bidra till framgång. Om du är ödmjuk, trivs i en omväxlande roll där du får vara med och rita kartan framåt kommer du att trivas bra hos. I Norex-koncernen tror vi på att utväxla best practice principer mellan våra verksamheter. Hos oss får du möjlighet att leda och utveckla Norex arbetet för hållbara lösningar inom stålbranschen.
Ansvarsområden
I rollen som KMA-ansvarig ansvarar du för att driva och utveckla ett systematiskt arbete inom områdena Kvalité, Miljö, Arbetsmiljö och säkerhet i Norex service Sverige och Finland. Du blir huvudansvarig för KMA frågor såväl internt som externt. I din roll som KMA-ansvarig kommer du att stötta verksamheten både lokalt och centralt och är framför allt en stödfunktion för våra platschefer. Du kommer även att ha ett nära samarbete med våra Service division managers, Underhållsansvarig och HR. Vidare kommer du att vara ett stöd för verksamheten genom att bland annat arbeta med kvalitetssäkring, utföra och delta i revisioner, stötta verksamheten med internutbildning och utföra skyddsronder samt utredningar.
Arbetsuppgifter
Ansvara för att driva och stödja verksamheten i arbetet med att operationalisera strategier för ISO revision (9001, 14001, 45001)
Skapa enhetliga processer och rutiner inom kvalité, miljö, arbetsmiljö och säkerhet
Planera, genomföra och följa upp interna revisioner
Implementera systematiskt arbetsmiljöarbete
Säkerställa att regelverk efterlevs
Arbeta systematiskt med att förbättra och utveckla kvalitetssäkring, rutiner, produktionskontroller och effektivitet
Driva förbättringsarbete i samarbete med övriga medarbetare på företaget eller inom organisationen
Rapportera företagets hållbarhetsarbete

Kvalifikationer
Du har relevant eftergymnasial utbildning samt minst 5 års erfarenhet inom området. Vi tror att du har tidigare erfarenheter från industri, bygg, verkstad
eller transport. Du har rutin och erfarenhet av att arbeta med ISO-system och systematiskt förbättringsarbete. Du har god erfarenhet av att strukturerat arbeta med implementering av systematiskt kvalitéts-, miljö-, arbetsmiljö och säkerhetsarbete. För att bli framgångsrik i rollen är det viktigt att du har lätt för att bygga relationer, är lösningsorienterad och har en stark egen drivkraft. Har du implementerat ISO-system och arbetat med internutbildning, så är det meriterande. Därtill har du goda kunskaper i Office-paketet, särskilt i Excel och god systemförståelse. Du har goda kunskaper i svenska och engelska såväl tal som i skrift, talar du finska är det meriterande. B-körkort är ett krav då resor i tjänsten förekommer varje vecka.
Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning (provanställning 6 månader tillämpas)
Heltid, dagtid
Lön enligt överenskommelse
Tillträde omgående eller enligt överenskommelse
Placeringsort Göteborg, Region Dalarna, Gävleborg, Norrbotten
Resor förekommer i tjänsten

Ansökan skickas till [email protected], vi tillämpar löpande urval.
Har du frågor angående ansökningsförfarandet, eller om du vill veta mer om tjänsten, kontakta Cecilia Grönlund, 0709838465.
För våra stålverkskunder innebär det att Norex optimerar materialflöden och maximerar värdet. Norex tillgodoser våra kunders behov genom att investera i kunskap, utrustning, maskiner, personal och arbeta med ett långsiktigt perspektiv – ett partnerskap. Visa mindre

KMA - Ansvarig till Norex (Nyexad)?

Ansök    Maj 16    Prowork Bemanning AB    Miljöingenjör
Vi söker dig som är nyexad inom relevant yrkesområde? Du som har drivet och vill utvecklas i rollen. Norex-koncernen levererar stål- och skrotrelaterade tjänster till stålindustrin och bedriver internationell handel med stål. All Norex verksamhet grundas i vår vision “waste nothing” och vår mission att skapa ”sustainable steel solutions”. För våra stålverkskunder innebär det att Norex optimerar materialflöden och maximerar värdet. Norex tillgodoser våra k... Visa mer
Vi söker dig som är nyexad inom relevant yrkesområde? Du som har drivet och vill utvecklas i rollen.
Norex-koncernen levererar stål- och skrotrelaterade tjänster till stålindustrin och bedriver internationell handel med stål. All Norex verksamhet grundas i vår vision “waste nothing” och vår mission att skapa ”sustainable steel solutions”.
För våra stålverkskunder innebär det att Norex optimerar materialflöden och maximerar värdet. Norex tillgodoser våra kunders behov genom att investera i kunskap, utrustning, maskiner, personal och arbeta med ett långsiktigt perspektiv – ett partnerskap.
Vi söker Dig som vill utevcklas och få erfarenhet av att implementera strategiskt arbete i kärnverksamheten genom att driva projekt från start till slut. Du trivs med att arbeta verksamhetsnära i en entrepenörsinriktad kultur, där du får vara med och utveckla verksamheten och bidra till framgång. Om du är ödmjuk, trivs i en omväxlande roll där du får vara med och rita kartan framåt kommer du att trivas bra hos. I Norex-koncernen tror vi på att utväxla best practice principer mellan våra verksamheter. Hos oss får du möjlighet att leda och utveckla Norex arbetet för hållbara lösningar inom stålbranschen.
Ansvarsområden
I rollen som KMA-ansvarig ansvarar du för att driva och utveckla ett systematiskt arbete inom områdena Kvalité, Miljö, Arbetsmiljö och säkerhet i Norex service Sverige och Finland. Du blir huvudansvarig för KMA frågor såväl internt som externt. I din roll som KMA-ansvarig kommer du att stötta verksamheten både lokalt och centralt och är framför allt en stödfunktion för våra platschefer. Du kommer även att ha ett nära samarbete med våra Service division managers, Underhållsansvarig och HR. Vidare kommer du att vara ett stöd för verksamheten genom att bland annat arbeta med kvalitetssäkring, utföra och delta i revisioner, stötta verksamheten med internutbildning och utföra skyddsronder samt utredningar.
Arbetsuppgifter
Ansvara för att driva och stödja verksamheten i arbetet med att operationalisera strategier för ISO revision (9001, 14001, 45001)
Skapa enhetliga processer och rutiner inom kvalité, miljö, arbetsmiljö och säkerhet
Planera, genomföra och följa upp interna revisioner
Implementera systematiskt arbetsmiljöarbete
Säkerställa att regelverk efterlevs
Arbeta systematiskt med att förbättra och utveckla kvalitetssäkring, rutiner, produktionskontroller och effektivitet
Driva förbättringsarbete i samarbete med övriga medarbetare på företaget eller inom organisationen
Rapportera företagets hållbarhetsarbete

Kvalifikationer
Du har relevant utbildning och att du har tidigare erfarenheter från industri, bygg, verkstad eller transport. Har du någon erfarenhet av att arbeta med ISO-system och systematiskt förbättringsarbete är det meriterande. För att bli framgångsrik i rollen är det viktigt att du har lätt för att bygga relationer, är lösningsorienterad och har en stark egen drivkraft. Har du implementerat ISO-system och arbetat med internutbildning, så är det meriterande. Därtill har du goda kunskaper i Office-paketet, särskilt i Excel och god systemförståelse. Du har goda kunskaper i svenska och engelska såväl tal som i skrift, talar du finska är det meriterande. B-körkort är ett krav då resor i tjänsten förekommer (någon gång / kvartal)
Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning (provanställning 6 månader tillämpas)
Heltid, dagtid
Lön enligt överenskommelse
Tillträde omgående eller enligt överenskommelse
Placeringsort Göteborg, Region Dalarna, Gävleborg, Norrbotten
Resor förekommer i tjänsten

Ansökan skickas till [email protected], vi tillämpar löpande urval.
Har du frågor angående ansökningsförfarandet, eller om du vill veta mer om tjänsten, kontakta Cecilia Grönlund, 0709838465.
För våra stålverkskunder innebär det att Norex optimerar materialflöden och maximerar värdet. Norex tillgodoser våra kunders behov genom att investera i kunskap, utrustning, maskiner, personal och arbeta med ett långsiktigt perspektiv – ett partnerskap. Visa mindre

Global EHS Coordinator

Sandvik Coromant is a frontrunner in metal cutting and our industry leading position is based on decades of experience, core technical knowledge and passionate people. As innovators and change makers, we always push boundaries and test limits – rethinking, redefining, and redesigning to figure out what’s possible to achieve. We’re now looking for a positive and supportive Global EHS Coordinator – with particular focus on Health and Safety within a product... Visa mer
Sandvik Coromant is a frontrunner in metal cutting and our industry leading position is based on decades of experience, core technical knowledge and passionate people. As innovators and change makers, we always push boundaries and test limits – rethinking, redefining, and redesigning to figure out what’s possible to achieve.
We’re now looking for a positive and supportive Global EHS Coordinator – with particular focus on Health and Safety within a production environment – to help us advance further on our sustainability journey. Are you one who thrives in global settings and continuously wants to deepen your knowledge in the business that you conduct? Then come and join us at Sandvik Coromant!


Key performance areas
In this role, your main focus is to support our specialists and experts in the team regarding Health and Safety issues. Your contribution consists, for example, of the compilation of reports, analysis and evaluating new acquisitions. You have the opportunity to work with the whole value chain – from suppliers to production, via research and development to customer request. You follow up and support global EHS objectives and targets for our operations within the field of EHS, together with the organization. You conduct EHS projects within our organization, initiated by Coromant or our stakeholders. Working in close collaboration with our specialists and experts at our Production Units, you follow up on actions from incidents that occur, and develop and support the organization in finding synergies in the establishment and implementation of best practices.
As a key figure in the coordination of Health and Safety processes and activities within the organization, you are part of a network of EHS managers within our Sandvik Coromant Production Units. As Global EHS Coordinator you report directly to the Head of Sustainable Operations and EHS.
This is a global role with most of the team located in Sweden. Therefore, we would prefer it if you’d be seated in Stockholm or Sandviken. Some travel is included in this position.


Your profile
We’re looking for someone with a university degree relevant to this position or equivalent knowledge gained from work experience. Previous experience includes working in the health and safety area as well as knowledge about ISO 45001. You’re used to navigate in different chemical management systems and are able to analyze data in Power BI. As we operate in a global environment, your written and verbal English skills are excellent.
We place great value on your personal qualities! You’re a true team player and motivator, who enjoys working in a team where knowledge is shared amongst each other. You carry yourself through a supportive and service-minded approach, where you usually position yourself as a mediator within the team. You’re an effective communicator with the ability to present information to diverse groups and with the appropriate degree of formality, and you possess an ability to build efficient networks. Furthermore, your flexibility and openness to changes and varying tasks make you an asset to your coworkers and the business as a whole.


Application
Send your application no later than May 26, 2023. Read more about Sandvik Group and apply at home.sandvik/career (Job ID: R0054666).
As we aim for a fair recruitment process, we utilize assessment tools to safeguard objectivity. When you apply for this job, you will therefore receive an invitation via email to a personality and logic ability test. Feedback comes immediately after the test has been completed and the selection process begins after the application deadline.


Contact information
For further information about this position, please contact:?
Patrik Eurenius, Head of Sustainable Operations and EHS, +46 (0)26-26 60 34
?
Union contacts?- Sweden
Thomas Lilja, Unionen, +46 (0)26-26 66 59?
Göran Norell, Akademikerföreningen, +46 (0)26-26 65 74?
Peter Olsson-Andrée, Ledarna, +46 (0)26-26 19 84
For more information about the recruitment process, please contact HR Services, +46 (0)26?261?444.?


Recruitment Specialist?
Therese Rutqvist
Sandvik Coromant is part of the global industrial engineering group Sandvik and is at the forefront of developing manufacturing tools and machining solutions, with knowledge that drives the industry standards and innovations demanded by the metalworking industry now and in the next industrial era. Collaborations with educational institutions, extensive investment in research and development and strong customer partnership ensure the development of machining technologies that change, lead and drive the future of manufacturing. Sandvik Coromant owns over 1700 patents worldwide, employs around 8000 staff and is represented in more than 150 countries. Visa mindre

KMA - Ansvarig till Norex

Ansök    Mar 28    Prowork Bemanning AB    Miljöingenjör
Norex-koncernen levererar stål- och skrotrelaterade tjänster till stålindustrin och bedriver internationell handel med stål. All Norex verksamhet grundas i vår vision “waste nothing” och vår mission att skapa ”sustainable steel solutions”. För våra stålverkskunder innebär det att Norex optimerar materialflöden och maximerar värdet. Norex tillgodoser våra kunders behov genom att investera i kunskap, utrustning, maskiner, personal och arbeta med ett långsikt... Visa mer
Norex-koncernen levererar stål- och skrotrelaterade tjänster till stålindustrin och bedriver internationell handel med stål. All Norex verksamhet grundas i vår vision “waste nothing” och vår mission att skapa ”sustainable steel solutions”.
För våra stålverkskunder innebär det att Norex optimerar materialflöden och maximerar värdet. Norex tillgodoser våra kunders behov genom att investera i kunskap, utrustning, maskiner, personal och arbeta med ett långsiktigt perspektiv – ett partnerskap.
Vi söker: Dig som har adekvat erfarenhet av att implementera strategiskt arbete i kärnverksamheten genom att driva projekt från start till slut. Du trivs med att arbeta verksamhetsnära i en entrepenörsinriktad kultur, där du får vara med och utveckla verksamheten och bidra till framgång. Om du är ödmjuk, trivs i en omväxlande roll där du får vara med och rita kartan framåt kommer du att trivas bra hos. I Norex-koncernen tror vi på att utväxla best practice principer mellan våra verksamheter. Hos oss får du möjlighet att leda och utveckla Norex arbetet för hållbara lösningar inom stålbranschen.
Ansvarsområden
I rollen som KMA-ansvarig ansvarar du för att driva och utveckla ett systematiskt arbete inom områdena Kvalité, Miljö, Arbetsmiljö och säkerhet i Norex service Sverige och Finland. Du blir huvudansvarig för KMA frågor såväl internt som externt. I din roll som KMA-ansvarig kommer du att stötta verksamheten både lokalt och centralt och är framför allt en stödfunktion för våra platschefer. Du kommer även att ha ett nära samarbete med våra Service division managers, Underhållsansvarig och HR. Vidare kommer du att vara ett stöd för verksamheten genom att bland annat arbeta med kvalitetssäkring, utföra och delta i revisioner, stötta verksamheten med internutbildning och utföra skyddsronder samt utredningar.
Arbetsuppgifter
Ansvara för att driva och stödja verksamheten i arbetet med att operationalisera strategier för ISO revision (9001, 14001, 45001)
Skapa enhetliga processer och rutiner inom kvalité, miljö, arbetsmiljö och säkerhet
Planera, genomföra och följa upp interna revisioner
Implementera systematiskt arbetsmiljöarbete
Säkerställa att regelverk efterlevs
Arbeta systematiskt med att förbättra och utveckla kvalitetssäkring, rutiner, produktionskontroller och effektivitet
Driva förbättringsarbete i samarbete med övriga medarbetare på företaget eller inom organisationen
Rapportera företagets hållbarhetsarbete

Kvalifikationer
Du har relevant eftergymnasial utbildning samt minst 5 års erfarenhet inom området. Vi tror att du har tidigare erfarenheter från industri, bygg, verkstad
eller transport. Du har rutin och erfarenhet av att arbeta med ISO-system och systematiskt förbättringsarbete. Du har god erfarenhet av att strukturerat arbeta med implementering av systematiskt kvalitéts-, miljö-, arbetsmiljö och säkerhetsarbete. För att bli framgångsrik i rollen är det viktigt att du har lätt för att bygga relationer, är lösningsorienterad och har en stark egen drivkraft. Har du implementerat ISO-system och arbetat med internutbildning, så är det meriterande. Därtill har du goda kunskaper i Office-paketet, särskilt i Excel och god systemförståelse. Du har goda kunskaper i svenska och engelska såväl tal som i skrift, talar du finska är det meriterande. B-körkort är ett krav då resor i tjänsten förekommer varje vecka.
Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning (provanställning 6 månader tillämpas)
Heltid, dagtid
Lön enligt överenskommelse
Tillträde omgående eller enligt överenskommelse
Placeringsort Göteborg, Region Dalarna, Gävleborg, Norrbotten
Resor förekommer i tjänsten

Ansökan skickas till [email protected], vi tillämpar löpande urval.
Har du frågor angående ansökningsförfarandet, eller om du vill veta mer om tjänsten, kontakta Cecilia Grönlund, 0709838465.
För våra stålverkskunder innebär det att Norex optimerar materialflöden och maximerar värdet. Norex tillgodoser våra kunders behov genom att investera i kunskap, utrustning, maskiner, personal och arbeta med ett långsiktigt perspektiv – ett partnerskap. Visa mindre

KMA - Ansvarig till Norex

KMA Ansvarig till Norex Service Norex är en familjeägd koncern som med stora inköpsvolymer från stålverk med sekunda stål möjliggör en global försäljning till kunder i mer än 50 länder. Därtill utför Norex service inne på stålverk i Borlänge, Sandviken, Hofors, Smedjebacken och Oxelösund i Sverige och i Torneå och Brahestad i Finland. Norex service Sweden AB bedriver skrot och slaggrelaterade service åt stålverken inne på stålverken, med egen personal, for... Visa mer
KMA Ansvarig till Norex Service
Norex är en familjeägd koncern som med stora inköpsvolymer från stålverk med sekunda stål möjliggör en global försäljning till kunder i mer än 50 länder. Därtill utför Norex service inne på stålverk i Borlänge, Sandviken, Hofors, Smedjebacken och Oxelösund i Sverige och i Torneå och Brahestad i Finland.
Norex service Sweden AB bedriver skrot och slaggrelaterade service åt stålverken inne på stålverken, med egen personal, fordon och processutrustning. Målet är att höja värdet på materialet så att en maximal effekt och hållbar process kan nås för stålverken. Totalt är Norex koncernen 170 anställda, 140 av dessa jobbar inom Norex Service.
I rollen som KMA-ansvarig på Norex Service AB ansvarar du för att driva och utveckla ett systematiskt arbete inom områdena Kvalité, Miljö, Arbetsmiljö och säkerhet i Norex service Sverige och Finland.
Du blir huvudansvarig för KMA frågor såväl internt som externt och jobbar primärt som stödfunktion för platscheferna och i nära samråd med Sverigechef, HR och underhållsansvarig. Vidare kommer du att vara ett stöd för verksamheten genom att bland annat arbeta med kvalitetssäkring, utföra och delta i revisioner, stötta verksamheten med internutbildning och utföra skyddsronder samt utredningar.
Arbetsuppgifter
· Ansvara för att driva och stödja verksamheten i arbetet med att operationalisera strategier för ISO revision (9001, 14001, 45001)
· Skapa enhetliga processer och rutiner inom kvalité, miljö, arbetsmiljö och säkerhet samt skapa årshjul för respektive site
· Planera, genomföra och följa upp interna revisioner
· Implementera systematiskt arbete med riskanalyser, skyddsronder och andra undersökningar inom arbetsmiljö
· Säkerställa att regelverk för arbetsmiljö följs
· Arbeta systematiskt med att förbättra och utveckla kvalitetssäkring, rutiner, produktionskontroller och effektivitet
· Driva förbättringsarbete i samarbete med övriga medarbetare på företaget eller inom organisationen
· Rapportera företagets hållbarhetsarbete
Vi söker dig som har god erfarenhet av att strukturerat arbeta med implementering av systematiskt kvalitéts-, miljö-, arbetsmiljö och säkerhetsarbete, att driva projekt från start till slut. Du har dessutom erfarenhet av att arbeta med ISO-system och systematiskt förbättringsarbete, gärna i ledarroll.
Du har lätt för att bygga relationer, är lösningsorienterad och har en stark egen drivkraft.
Kvalifikationer:
Eftergymnasial utbildning – universitet, högskola eller yrkeshögskola. 5 års erfarenhet inom relevant område och bransch (industri, bygg, verkstad eller transport). Goda IT kunskaper (Excel, Office-paketet). Svenska och engelska. B-körkort. Meriterande om du kan finska.
Detta är en rekrytering och du blir direkt anställd av Norex service Sweden AB. Skicka din ansökan till [email protected] eller ring 0709838465 om du har några frågor. Geografiskt bor du med fördel i Mellansverige.
Genom att skicka in dina handlingar till oss på Prowork – så godkänner du vår Integritetspolicy som finns att läsa på www.prowork.se Visa mindre

KMA - Ansvarig till Norex

KMA Ansvarig till Norex Service Norex är en familjeägd koncern som med stora inköpsvolymer från stålverk med sekunda stål möjliggör en global försäljning till kunder i mer än 50 länder. Därtill utför Norex service inne på stålverk i Borlänge, Sandviken, Hofors, Smedjebacken och Oxelösund i Sverige och i Torneå och Brahestad i Finland. Norex service Sweden AB bedriver skrot och slaggrelaterade service åt stålverken inne på stålverken, med egen personal, for... Visa mer
KMA Ansvarig till Norex Service
Norex är en familjeägd koncern som med stora inköpsvolymer från stålverk med sekunda stål möjliggör en global försäljning till kunder i mer än 50 länder. Därtill utför Norex service inne på stålverk i Borlänge, Sandviken, Hofors, Smedjebacken och Oxelösund i Sverige och i Torneå och Brahestad i Finland.
Norex service Sweden AB bedriver skrot och slaggrelaterade service åt stålverken inne på stålverken, med egen personal, fordon och processutrustning. Målet är att höja värdet på materialet så att en maximal effekt och hållbar process kan nås för stålverken. Totalt är Norex koncernen 170 anställda, 140 av dessa jobbar inom Norex Service.
I rollen som KMA-ansvarig på Norex Service AB ansvarar du för att driva och utveckla ett systematiskt arbete inom områdena Kvalité, Miljö, Arbetsmiljö och säkerhet i Norex service Sverige och Finland.
Du blir huvudansvarig för KMA frågor såväl internt som externt och jobbar primärt som stödfunktion för platscheferna och i nära samråd med Sverigechef, HR och underhållsansvarig. Vidare kommer du att vara ett stöd för verksamheten genom att bland annat arbeta med kvalitetssäkring, utföra och delta i revisioner, stötta verksamheten med internutbildning och utföra skyddsronder samt utredningar.
Arbetsuppgifter
· Ansvara för att driva och stödja verksamheten i arbetet med att operationalisera strategier för ISO revision (9001, 14001, 45001)
· Skapa enhetliga processer och rutiner inom kvalité, miljö, arbetsmiljö och säkerhet samt skapa årshjul för respektive site
· Planera, genomföra och följa upp interna revisioner
· Implementera systematiskt arbete med riskanalyser, skyddsronder och andra undersökningar inom arbetsmiljö
· Säkerställa att regelverk för arbetsmiljö följs
· Arbeta systematiskt med att förbättra och utveckla kvalitetssäkring, rutiner, produktionskontroller och effektivitet
· Driva förbättringsarbete i samarbete med övriga medarbetare på företaget eller inom organisationen
· Rapportera företagets hållbarhetsarbete
Vi söker dig som har god erfarenhet av att strukturerat arbeta med implementering av systematiskt kvalitéts-, miljö-, arbetsmiljö och säkerhetsarbete, att driva projekt från start till slut. Du har dessutom erfarenhet av att arbeta med ISO-system och systematiskt förbättringsarbete, gärna i ledarroll.
Du har lätt för att bygga relationer, är lösningsorienterad och har en stark egen drivkraft.
Kvalifikationer:
Eftergymnasial utbildning – universitet, högskola eller yrkeshögskola. 5 års erfarenhet inom relevant område och bransch (industri, bygg, verkstad eller transport). Goda IT kunskaper (Excel, Office-paketet). Svenska och engelska. B-körkort. Meriterande om du kan finska.
Detta är en rekrytering och du blir direkt anställd av Norex service Sweden AB. Skicka din ansökan till [email protected] eller ring 0709838465 om du har några frågor. Geografiskt bor du med fördel i Mellansverige.
Genom att skicka in dina handlingar till oss på Prowork – så godkänner du vår Integritetspolicy som finns att läsa på www.prowork.se Visa mindre

Miljöingenjör till Ovako Hofors

Om företaget Ovako tillverkar rent, högkvalitativt specialstål till kunder inom kullager-, transport- och tillverkningsindustrin. Vårt stål möjliggör produkter som är lätta, tåliga och klimatsmarta. Vår hållbarhetsambition är hög. Vår produktion är koldioxidneutral sedan januari 2022 och baseras på återvunnet stål och fossilfri el. Ovako har cirka 2 900 anställda i mer än 30 länder med en omsättning på cirka 1000 miljoner euro. Vi är ett dotterbolag till S... Visa mer
Om företaget
Ovako tillverkar rent, högkvalitativt specialstål till kunder inom kullager-, transport- och tillverkningsindustrin. Vårt stål möjliggör produkter som är lätta, tåliga och klimatsmarta. Vår hållbarhetsambition är hög. Vår produktion är koldioxidneutral sedan januari 2022 och baseras på återvunnet stål och fossilfri el. Ovako har cirka 2 900 anställda i mer än 30 länder med en omsättning på cirka 1000 miljoner euro. Vi är ett dotterbolag till Sanyo Special Steel och en medlem av Nippon Steel Corporation, en av världens största stålproducenter.
Ovako erbjuder den lilla organisationens effektiva beslutsvägar och den stora organisationens trygghet. Hos Ovako kan du förvänta dig en fartfylld och framåtsyftande arbetsplats med högt i tak, god kamratanda och stor organisatorisk drivkraft.
År 2020,var Ovako först i världen att genomföra ett framgångsrikt fullskaleförsök med vätgas som bränsle där testet visade att det är möjligt att i fullskalig produktion värma stål med vätgas. Ovako bygger nu Sveriges största vätgasanläggning i Hofors som kraftigt kommer att minska koldioxidutsläppen från vår stålproduktion.

För mer information besök oss på www.ovako.com, www.sanyo-steel.co.jp och www.nipponsteel.com.
Se gärna vår företagsfilm – HÄR

Dina arbetsuppgifter
Som miljöingenjör verkar du som expert inom miljöområdet och stöttar verksamheten så att den sköts enligt rådande lagar, miljötillstånd och andra krav. Du driver på arbetet med miljörelaterade frågor så att företaget hela tiden utvecklas och förbättras och du handhar vissa kontakter med myndigheter och andra intressenter gällande miljöfrågor. Du kommer vara den som utvecklar och driver våra ledningssystem inom ISO 14001 och vara delaktig i utvecklingen av ISO 50001 och ISO 45001.
I tjänsten ingår även till viss del arbetsmiljöfrågor inom kemikalieområdet, men även andra områden kan bli aktuella.

Befattningen ingår i EHS-organisationen i Hofors. Som miljöingenjör kommer du att samverka med kollegor på våra övriga produktionsorter samt EHS centralt.

Din profil
För att du ska passa och trivas i rollen tror vi att du har en akademisk examen inom ämnena miljöjuridik, miljöteknik, kemi eller liknande. Du är hemmastadd i miljöbalkens utformning och innehåll och har ett stort intresse för miljöfrågor och vill arbeta med förbättring och utveckling av verksamhetens miljö- och arbetsmiljöarbete.

Du är handlingskraftig, initiativrik och tar ansvar för ditt arbete. Du har även god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. För att denna roll ska passa just dig är det viktigt att du gärna delar med dig av din kunskap och har förmågan att uttrycka dig väl på svenska, både i tal och skrift. Då mycket av arbetet sker i interaktion med andra trivs du bra med att samarbeta men har inga problem att självständigt lägga upp ditt arbete för dagen.

Ansökan
Vi samarbetar med Clockwork Rekrytering. Vid frågor, kontakta gärna rekryteringskonsult Anna Andersson 0708-215 318 eller [email protected]. Registrera din ansökan via www.clockworkpersonal.se så snart som möjligt, dock senast 2022-11-06. Visa mindre

Miljösamordnare till Ovako Hofors

Om företaget Ovako utvecklar högteknologiska stållösningar till och tillsammans med kunder inom kullager, transport och tillverkningsindustrin. Med vårt stål blir våra kunders slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs – vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter. Vår produktion är baserad på återvunnet skrot och omfattar stål i form av stänger, rör, ringar och förkomponenter. Ovako har cirka 2 800 anställda... Visa mer
Om företaget
Ovako utvecklar högteknologiska stållösningar till och tillsammans med kunder inom kullager, transport och tillverkningsindustrin. Med vårt stål blir våra kunders slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs – vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter.
Vår produktion är baserad på återvunnet skrot och omfattar stål i form av stänger, rör, ringar och förkomponenter. Ovako har cirka 2 800 anställda i mer än 30 länder och en omsättning på cirka 900 miljoner euro. Ovako är ett dotterbolag till Sanyo Special Steel och en del av stålkoncernen Nippon Steel Corporation, världens tredje största stålproducent med över 100 000 anställda globalt och en årlig omsättning på cirka 50 miljarder euro. Ovako erbjuder den lilla organisationens effektiva beslutsvägar och den stora organisationens trygghet. Hos Ovako kan du förvänta dig en fartfylld och framåtsyftande arbetsplats med högt i tak, god kamratanda och stor organisatorisk drivkraft.

Ovakos mål är ett stål utan koldioxidutsläpp. Med start från januari 2022 och tills målet är uppnått kommer företaget balansera de återstående koldioxidutsläppen i produktionen genom koldioxidkompensationer. År 2020,var Ovako först i världen att genomföra ett framgångsrikt fullskaleförsök med vätgas som bränsle där testet visade att det är möjligt att i fullskalig produktion värma stål med vätgas. Ovako bygger nu Sveriges största vätgasanläggning i Hofors som kraftigt kommer att minska koldioxidutsläppen från vår stålproduktion. För mer information besök oss på www.ovako.com.

Dina arbetsuppgifter
Som miljösamordnare verkar du som expert inom miljöområdet och stöttar verksamheten så att den sköts enligt rådande lagar, miljötillstånd och andra krav. Du driver på arbetet med miljörelaterade frågor så att företaget hela tiden utvecklas och förbättras och du handhar vissa kontakter med myndigheter och andra intressenter gällande miljöfrågor. Du kommer vara den som utvecklar och driver våra ledningssystem inom ISO 14001 och vara delaktig i utvecklingen av ISO 50001 och ISO 45001.
I tjänsten ingår även till viss del arbetsmiljöfrågor inom kemikalieområdet, men även andra områden kan bli aktuella.

Befattningen ingår i EHS-organisationen i Hofors. Som miljösamordnare kommer du att samverka med kollegor på våra övriga produktionsorter samt EHS centralt.

Din profil
För att du ska passa och trivas i rollen tror vi att du har en akademisk examen inom ämnena miljöjuridik, miljöteknik, kemi eller liknande. Du är hemmastadd i miljöbalkens utformning och innehåll och har ett stort intresse för miljöfrågor och vill arbeta med förbättring och utveckling av verksamhetens miljö- och arbetsmiljöarbete.

Du är handlingskraftig, initiativrik och tar ansvar för ditt arbete. Du har även god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. För att denna roll ska passa just dig är det viktigt att du gärna delar med dig av din kunskap och har förmågan att uttrycka dig väl på svenska, både i tal och skrift. Då mycket av arbetet sker i interaktion med andra trivs du bra med att samarbeta men har inga problem att självständigt lägga upp ditt arbete för dagen.

Ansökan
Vi samarbetar med Clockwork Rekrytering. Vid frågor, kontakta gärna rekryteringskonsult Anna Andersson 0708-215 318 eller [email protected]. Registrera din ansökan via www.clockworkpersonal.se så snart som möjligt, dock senast 2022-08-14. Visa mindre

LCA Specialist

Sandvik Materials Technology i Sandviken söker: LCA Specialist – SMT EMEA På Sandvik Materials Technology (SMT) är vårt uppdrag mycket mer än att leverera bra produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där ... Visa mer
Sandvik Materials Technology i Sandviken söker:
LCA Specialist – SMT EMEA

På Sandvik Materials Technology (SMT) är vårt uppdrag mycket mer än att leverera bra produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.

SMT är på en spännande resa mot att bli ett fristående börsnoterat bolag på Nasdaq Stockholm den 31 augusti, 2022. Vid tidpunkten för börsnoteringen kommer SMT att byta namn till Alleima.Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri.

Brinner du för miljö- och hållbarhetsfrågor? Är du nyfiken, driven och initiativrik och vill arbeta tillsammans med partners och kunder mot ett hållbart samhälle? Business Unit EMEA letar nu efter en LCA specialist med kundfokus för att utveckla vår verksamhet och arbeta för att uppfylla våra ambitiösa miljömål. Du blir en viktig spelare i ett nysatsande team där du jobbar nära kunder, produkter och marknad. Detta är en tjänst som innebär många externa och interna kontaktytor där du, över tid, har stora möjligheter att bidra till en förbättrad affär. Med andra ord – du blir en viktig person för vår fortsatta framgång. Låter detta intressant? Vi ser fram emot din ansökan!

Arbetsuppgifter
Trenden är att våra kunder frågar mer efter LCA data på våra produkter, för att i sin tur veta vilket klimatavtryck deras slutprodukter har. Vi som bolag jobbar aktivt i vårt klimatarbete för att reducera vårt koldioxidavtryck, och har gjort stora framsteg. Men vi har i dagsläget inte möjligheten att förmedla detta
fram och redovisa denna data på ett korrekt och effektivt sätt. Som LCA Specialist kommer du att jobba tätt tillsammas med samtliga organisationer inom BU EMEA, och ta fram och kalibrera data för att belysa vårt klimatavtryck på våra respektive produkter.

I rollen ingår även att tillammans med andra funtioner, skapa möjligheten att presentera LCA data på materialcertifikat. Arbetssättet kommer delsvis att bedrivas i projektform, där det är viktigt att kunna knyta goda och varaktiga relationer, både internt och extent. Du ansvarar också för att aktivt identifiera förbättringsmöjligheter och därmed bidra till vår kontinuerliga utveckling. Vidare har du ett nära och proaktivt samarbete med kollegor, chefer och andra intressenter i vår organisation.

Din profil
För att lyckas i din roll ser vi att du har erfarenhet inom LCA-området, det kan handla om livscykelanalyser, miljövarudeklarationer (EPD), klimatavtryck utifrån ett livscykelperspektiv, men även att bidra med beslutsunderlag avseende produkt- och processförbättringar. Har du också erfarenhet från stålindustrin alternativt någon form av utbildning i programvara för LCA, typ GABI är det meriterande. Du vet att du trivs i en kundnära miljö och är inriktad på att utvecklas inom företaget över tid. Då vi är lokaliserade i Sverige och arbetar i en global koncern besitter du även utmärkta kunskaper i svenska såväl som engelska, både i tal och skrift.

Vi är nu i slutet av en generationsväxling, och har under det senate två åren rekryterat in fem nya medarbetare. Tillsammans med dem blir du en viktig spelare i vårt nya team där ditt fokus kommer ligga i att stötta med miljöteknisk kunskap, förståelse för kundens krav och förväntingar på produkten. Tillsammans kommer vi att nå nya höga nivåer av service till våra kunder.

Då detta är ett nytt team som präglas av nyfikenhet och framåtanda lägger vi stor vikt vid dina personligheter som bidrar till vår gemansamma framgång. Några egenskaper som beskriver dig är att du besitter ett genuint intresse för miljöteknik samtidigt som du är en framåt, strukturerad person med förmåga till analys, utan att ha några problem med att fråga efter den information du behöver. Med dina kommunikativa och ödmjuka egenskaper bygger du starka relationer med din omgivning, du gillar att ta ansvar för din del i jobbet och uppskattar att vara en viktig lagspelare i vårt team.

Att arbeta med oss
På Sandvik är vi övertygade om att mångfald leder till en bättre omgivning för våra anställda, vårt företag och våra kunder. Vi erbjuder dig stora utvecklingsmöjligheter i en global industrikoncern med förmånliga anställningsvillkor som bland annat inkluderar tjänstepension, friskvård, gruppförsäkring, förstärkt föräldrapenning, utbildningsprogram och kompetensutveckling. Välkommen till oss!

Vill du veta mer om Sandvik Materials Technology?
Besök vår hemsida eller YouTube-kanal för att lära dig mer om vår spännande verksamhet.

Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Marcus Hillbom, rekryterande chef, 070-373 39 00

För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:
Per Hammas, ansvarig rekryterare, 079-098 49 50

Fackliga kontaktpersoner
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, 070 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, 070 314 24 43
Mikael Larsson, Unionen, 070 307 30 48


Välkommen med din ansökan senast 2022-07-03. Läs mer om Sandvik och ansök via home.sandvik/karriar, jobb-id: R0034569 I denna rekrytering applicerar vi löpande urval, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till vilka rekryteringskanaler och vilken typ av marknadsföring vi vill använda. Vi kommer därför inte att köpa några ytterligare annonsplatser eller tjänster för pågående rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.

Sandvik Materials Technology är ett affärsområde inom Sandvik-koncernen och en världsledande tillverkare av högt förädlade produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Spetskompetensen bygger på en integrerad produktionsplattform samt industriledande metallurgi och FoU-verksamhet. Omsättningen 2021 var drygt 13,4 miljarder SEK och antalet anställda omkring 5 500. Visa mindre

Komminister

Ansök    Maj 6    Ovansjö-Järbo Pastorat    Komminister
Ovansjö-Järbo pastorat är ett landsbygdspastorat i Gästrikland. Med en hög dopfrekvens på 74% och 68% medlemmar bildar vi ett pastorat som vill vara en mötesplats, växtplats och rastplats med Kristus i centrum. Med ledorden: ”Närvaro, Öppenhet och Hopp” Vi söker en komminister som Vill vara en del av våra församlingar och bidra med sina fina egenskaper i livets alla skeden. OBS! Vi tar inte emot ansökningar från personer som inte är utbildad präst!... Visa mer
Ovansjö-Järbo pastorat är ett landsbygdspastorat i Gästrikland. Med en hög dopfrekvens på 74% och 68% medlemmar bildar vi ett pastorat som vill vara en mötesplats, växtplats och rastplats med Kristus i centrum. Med ledorden: ”Närvaro, Öppenhet och Hopp”
Vi söker en komminister som
Vill vara en del av våra församlingar och bidra med sina fina egenskaper i livets alla skeden.

OBS! Vi tar inte emot ansökningar från personer som inte är utbildad präst! Visa mindre

Sommarvikarie miljöinspektör enskilda avlopp

Den 1 april 2016 bildades Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd med gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hälsa samt trafik. Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt ... Visa mer
Den 1 april 2016 bildades Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd med gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hälsa samt trafik.

Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning arbetar för en långsiktigt hållbar och god livsmiljö för invånarna i den tre kommunerna med sammanlagt 53 000 invånare.

Förvaltningen är indelad i fyra enheter vilka samarbetar med varandra för att på bästa sätt uppnå storkommunens fördelar med minskad sårbarhet, ökad flexibilitet, högre kvalitet, bättre effektivitet och rättssäkerhet. Miljö- och hållbarhetsenheten har idag ca 26 medarbetare och arbetar inom områdena miljöskydd, hälsoskydd, livsmedel, miljöstrategiskt arbete, energi- och klimatrådgivning samt naturvård.ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en sommarjobbare som ska arbeta med tillsyn av enskilda avlopp. Arbetsuppgifterna kommer i huvudsak ske tillsammans med en ordinarie inspektör men det kan också förekomma arbetsuppgifter av självständig art. Placeringen är i vårt hälsoskyddsteam.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som genomför en akademisk utbildning eller har avslutat dina studier inom miljö- och hälsoskydd eller annan likvärdig utbildning.

Du behöver ha samarbetsförmåga, initiativförmåga, förmåga att planera, strukturera och utföra självständigt arbete. Det är en fördel om du har körkort, men det är inget krav. Då arbetet kan innebära mycket kontakter med olika människor behöver du ha en god förmåga att kommunicera samt uttrycka dig i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande.

ÖVRIGT
I den här rekryteringen kommer fortlöpande urval att tillämpas, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser.

Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden. Visa mindre

Environmental Specialist

Ansök    Apr 13    AB SANDVIK Coromant    Miljöingenjör
At Sandvik Coromant and Sandvik Machining Solutions (SMS), we encourage new ideas, provide you with great opportunities for development, and are always looking for talented people who would like to extend their potential. We leverage our shared passion, diversity, open-mindedness, and cooperative spirit to shape the future of our industry – as well as the path of your career. We’re now looking for an Environmental Specialist to join our global company. D... Visa mer
At Sandvik Coromant and Sandvik Machining Solutions (SMS), we encourage new ideas, provide you with great opportunities for development, and are always looking for talented people who would like to extend their potential. We leverage our shared passion, diversity, open-mindedness, and cooperative spirit to shape the future of our industry – as well as the path of your career.
We’re now looking for an Environmental Specialist to join our global company. Do you want to work in an innovative environment with true global collaborations and refine your skills? Then this might be the job for you!


Your mission
You take the responsibility for supporting, developing and improving environmental work, in close cooperation with the production units in implementation and follow-up of long-term environmental objectives. You work across Coromant, SMS and Sandvik with initiatives in the environmental areas of the sustainable business targets, whilst acting as a representative in the SMS Environmental Group. This role includes supportive work for the production units – you help create CO2 reduction plans and source low carbon energy, reduce waste and increase circularity, and follow up on control of major accidents involving environmental impact. You conduct EHS Due Diligence for Coromant mergers and acquisitions and support integration of acquired companies.
This position allows for a flexible working location in either Sandviken, Kista, Västberga, Uppsala, or Gimo and involves international travel days.


Your profile
We’re looking for someone with a relevant university degree, for example in business or environmental science. Essential for this position is an overall knowledge within the EHS area and an extensive and detailed knowledge of environmental key points such as legislation, trends, demands along with questions and issues related to the manufacturing industry. You have good English communication skills and the ability to present information to groups with the intended degree of formality.
With an analytical mindset, you easily understand correlations and processes and have the capacity for driving forward improvements, projects and necessary changes if needed. Complementing this are your leadership skills and proactive workflow – you act on problems, identify and assess current as well as future needs. You’re humble, supportive and like to create meaningful relationships with both colleagues and stakeholders.

Our culture
At Sandvik Coromant, we believe that diversity of experience, perspective and background leads to a better environment for our employees, our business and our customers. We’re looking forward to meeting you!

How to apply
Send your application no later than May 8, 2022. Read more about Sandvik Group and apply at home.sandvik/career (Job ID: R0039668).
As we aim for an open and fair recruitment process, we utilize assessment tools to safeguard objectivity. Shortly after the last application date, you’ll therefore be asked to take a personality and logic ability test.

Contact information
Are you curious to know more about this position? Contact your future manager:
Lena Molin, Global EHS Manager, +46 (0)26 26 60 21

Union contacts
Thomas Lilja, Unionen, +46 (0)26 26 66 59
Kerstin Norlén, Akademikerföreningen, +46 (0)70 616 42 83
Peter Olsson-Andrée, Ledarna, +46 (0)26 26 19 84

For more information about the recruitment process, please contact HR Services at +46 (0)26 26 14 44.

Recruitment Specialist
Jessica Hill Holm
We have already decided on which advertising channels and marketing campaigns we wish to use, and respectfully decline any additional contacts.
Sandvik Coromant is part of the global industrial engineering group Sandvik and is at the forefront of developing manufacturing tools and machining solutions, with knowledge that drives the industry standards and innovations demanded by the metalworking industry now and in the next industrial era. Collaborations with educational institutions, extensive investment in research and development and strong customer partnership ensure the development of machining technologies that change, lead and drive the future of manufacturing. Sandvik Coromant owns over 1700 patents worldwide, employs around 7700 staff, and is represented in more than 150 countries. Visa mindre

Präst - med inriktning Barn & Unga

Ansök    Mar 14    Ovansjö-Järbo Pastorat    Komminister
Vi söker en präst med engagerade hjärtslag för barn, unga och familj. Vi är ett landsbygdspastorat som ligger mellan Gävle och Falun, med ca 30 minuter till båda städerna. Varmt välkommen med din ansökan! Andra uppdrag ryms i tjänsten. Visa mer
Vi söker en präst med engagerade hjärtslag för barn, unga och familj.
Vi är ett landsbygdspastorat som ligger mellan Gävle och Falun, med ca 30 minuter till båda städerna.
Varmt välkommen med din ansökan!
Andra uppdrag ryms i tjänsten. Visa mindre

Miljöinspektör

Ansök    Dec 16    Sandvikens kommun    Miljöinspektör
Den 1 april 2016 bildades Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd med gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hälsa samt trafik. Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt ... Visa mer
Den 1 april 2016 bildades Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd med gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hälsa samt trafik.

Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning arbetar för en långsiktigt hållbar och god livsmiljö för invånarna i den tre kommunerna med sammanlagt 53 000 invånare. Vi fortsätter nu arbetet med att skapa vår nya förvaltning, och du har i detta arbete chans att få vara delaktig och bidra till utvecklingen av en attraktiv arbetsgivare för drygt 80 medarbetare.
Förvaltningen är indelad i fyra enheter vilka samarbetar med varandra för att på bästa sätt uppnå storkommunens fördelar med minskad sårbarhet, ökad flexibilitet, högre kvalitet, bättre effektivitet och rättssäkerhet. Miljö- och hållbarhetsenheten har idag 24 medarbetare och arbetar inom områdena miljöskydd, hälsoskydd, livsmedel, miljöstrategiskt arbete, energi- och klimatrådgivning samt naturvård.

Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner
- semesterväxling
- årsarbetstid
- friskvårdsbidrag
- hälsofrämjande aktiviteter
- extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år
- personal- och fritidsföreningen PulsenARBETSUPPGIFTER
Vi söker en miljöinspektör som ska arbeta med tillsyn inom miljöskyddsområdet. Vi söker särskilt kunskaper inom förorenade områden, täktverksamheter och lantbruk. Andra arbetsuppgifter och arbetsområden kan ingå utifrån din profil, verksamhetens behov eller resursfördelning.
Tjänsten är placerad i miljöskyddsgruppen där tillsyn av olika typer av miljöfarlig verksamhet ingår. Utöver ovanstående omfattar även gruppens tillsynsområden bl a vindkraft, fordonsverkstäder, biltvättar, värmeverk och avloppsreningsverk.


KVALIFIKATIONER
Du har utbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Vi söker dig som är tillmötesgående men ändå tydlig. Du är initiativtagande, arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Du har lätt för att arbeta i grupp. Du är strukturerad och självgående vilket innebär att du är bra på att planera, prioritera och ta ansvar för dina arbetsuppgifter. I arbetet ingår mycket kontakter med företag, det är därför viktigt att du tycker om att möta människor. Du har en bra kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i tal och i skrift. Eftersom arbetet går ut på att göra avvägningar samt fatta beslut utifrån lagstiftningen är det viktigt med goda kunskaper inom miljöbalken.
Kunskaper inom miljöbalken är ett krav, liksom körkort.
Vi söker dig som har erfarenhet av tillsyn inom miljöbalken med inriktning på miljöskydd. Om du har erfarenhet av förorenade områden, täktverksamheter eller lantbruk är det meriterande. Även övrig erfarenhet inom miljö- och hälsoskyddsområdet är meriterande liksom erfarenhet av ärendehanteringssystemet Vision. Erfarenhet av myndighetsarbete och förvaltningsrätt kan också vara meriterande.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Alla tjänster på förvaltningen är säkerhetsklassade och du kommer att genomgå en säkerhetsprövning innan anställning.


ÖVRIGT
Som medarbetare i Sandvikens kommun har du ett av Sveriges viktigaste jobb. Hos oss arbetar 3000 superhjältar inom 200 olika yrken. Ledare och medarbetare som varje dag formar vår gemensamma framtid och bidrar till välfärden för Sandvikens 39 000 invånare.

I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden. Visa mindre

Processkemist

Sandvik Materials Technology i Sandviken söker: Processkemist Kom med på vår resa mot att bli ett fristående företag! Sandviks affärsområde Sandvik Materials Technology har inlett en spännande resa för att utforska möjligheten till en separat notering på Nasdaq Stockholmsbörsen - tidigast år 2022, förutsatt att omständigheterna bedöms vara rätta vid den tidpunkten. Med en tydlig riktning för vår resa framåt, med vår position som teknologiledare, progr... Visa mer
Sandvik Materials Technology i Sandviken söker:
Processkemist

Kom med på vår resa mot att bli ett fristående företag!

Sandviks affärsområde Sandvik Materials Technology har inlett en spännande resa för att utforska möjligheten till en separat notering på Nasdaq Stockholmsbörsen - tidigast år 2022, förutsatt att omständigheterna bedöms vara rätta vid den tidpunkten. Med en tydlig riktning för vår resa framåt, med vår position som teknologiledare, progressiv kundpartner och med ett driv kring hållbarhet, strävar vi efter att bli ett ännu starkare och oberoende företag inom vår bransch.

Vi letar nu efter drivna medarbetare för att utveckla vår verksamhet och arbeta för att uppfylla våra ambitiösa mål. Med en stark ledarskapsstrategi och proaktiva medarbetare är vi redo att fortsätta på vår tillväxtresa genom att utvecklas industriellt genom materialteknik.

Till vår avdelning i Sandviken, som arbetar med långsiktig processutveckling , söker vi nu en driven och nyfiken processkemist. Vi utmanar dig - tänk stort och våga ta klivet mot framtiden!

Arbetsuppgifter
I rollen som Processkemist ansvarar du för processtöd inom områdena betning, avfettning, smörjning samt återvinning och rening av processmedia. Du kommer att spela en viktig roll i att driva samt delta i våra utvecklings- och investeringsprojekt samt identifiera utvecklingspotentialer i våra processer via försök i lab-, pilot-, och driftskala. Vidare agerar du tekniskt processtöd i syfte att sprida kunskap, öka produktivitet eller hitta miljövänliga alternativ till vår produktion. I din roll stöttar du våra enheter globalt även om huvudelen av arbetet utgår från Sandviken.

Din profil
Vi söker dig som har för tjänsten en relevant universitets- eller högskoleutbildning, gärna inom kemi/kemiteknik. Har du tidigare produktionserfarenhet inom stålindustri är detta meriterande. Då vi arbetar i en riskfylld miljö bestitter du även ett högt säkerhets- och konsekvenstänk. Din datorvana är god, framförallt inom Office-paketet och då vi arbetar i en global organisation har du också goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och dina drivkrafter som utmärks av din nyfikenhet och förmåga att lösa problem och se alternativa lösningar. Du trivs i produktionsmiljö och då du har ett stort kontaktnät, både med produktionspersonal, leverantörer och kunder, använder du din goda kommunikationsförmåga för att engagera samtliga parter. Vidare tar du initiativ på ett målmedvetet och självständigt sätt och planerar och driver arbetet framåt, samtidigt som du också är flexibel när situationen kräver och anpassar dig till rådande omständigheter i produktionen. Noggrann och analytisk är ytterligare egenskaper som beskriver dig väl och du har en utbredd förståelse för att säkerheten alltid kommer främst.

Att arbeta med oss
På Sandvik är vi övertygade om att mångfald leder till en bättre omgivning för våra anställda, vårt företag och våra kunder. Vi erbjuder dig stora utvecklingsmöjligheter i en global industrikoncern med förmånliga anställningsvillkor som bland annat inkluderar tjänstepension, friskvård, gruppförsäkring, förstärkt föräldrapenning, utbildningsprogram och kompetensutveckling. Välkommen till oss!

Vill du veta mer om Sandvik Materials Technology?
Besök vår hemsida eller YouTube-kanal för att lära dig mer om vår spännande verksamhet.


Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Jan-Erik Sundström, rekryterande chef, 070-631 97 32

För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:
Per Hammas, ansvarig rekryterare, 079-098 49 50

Fackliga kontaktpersoner
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, 070 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, 070 314 24 43
Mikael Larsson, Unionen, 070 307 30 48


Välkommen med din ansökan senast 2022-03-06. Läs mer om Sandvik och ansök via home.sandvik/karriar, jobb-id: R0033844

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till vilka rekryteringskanaler och vilken typ av marknadsföring vi vill använda. Vi kommer därför inte att köpa några ytterligare annonsplatser eller tjänster för pågående rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.

Sandvik Materials Technology är ett affärsområde inom Sandvik-koncernen och en världsledande tillverkare av högt förädlade produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Spetskompetensen bygger på en integrerad produktionsplattform samt industriledande metallurgi och FoU-verksamhet. Omsättningen 2021 var drygt 13,4 miljarder SEK och antalet anställda omkring 5 500 Visa mindre

EHS Koordinator

Sandvik i Sandviken söker Operativ EHS Koordinator EHS KOORDINATOR MED SÄKERHET FRÄMST & GODA SAMARBETEN? VI VILL VETA MER OM DIG Produktområde (PA) Tube, inom Sandvik Materials Technology (SMT), är specialiserat inom sömlösa och svetsade rör och rördelar. Vi är världsledande inom området rörprodukter av avancerade legeringar och rostfria specialstål. Våra produkter och vår service bidrar till ökad produktivitet, processäkerhet oc... Visa mer
Sandvik i Sandviken söker
Operativ EHS Koordinator


EHS KOORDINATOR MED SÄKERHET FRÄMST & GODA SAMARBETEN? VI VILL VETA MER OM DIG
Produktområde (PA) Tube, inom Sandvik Materials Technology (SMT), är specialiserat inom sömlösa och svetsade rör och rördelar. Vi är världsledande inom området rörprodukter av avancerade legeringar och rostfria specialstål. Våra produkter och vår service bidrar till ökad produktivitet, processäkerhet och kostnadseffektivitet och tillsammans med våra kunder arbetar vi för att utvecklas och stå redo att möta framtidens behov på en ständigt växande global marknad.
Produktenhet Sandviken Hot ansvarar för den varma processen av rörtillverkningen i Sandviken uppdelat på tre tillverkningsavdelningar; Ämnesberedningen, Extrusion och Färdigställning.
Inom området EHS (Environment, Health and Safety) har vi som ansvar att begränsa miljöeffekter och se till att ingen medarbetare blir skadad i sitt jobb. Vi söker nu en kommunikativ, utåtriktad och driven EHS-koordinator med fokus på samarbete. Har du ett stort intresse för miljö, arbetsmiljö och säkerhet– ta då chansen att vara med och utveckla EHS-arbetet i vårt team genom att arbeta operativt så väl som strategiskt i vår verksamhet.
Arbetsuppgifter
Som EHS Koordinator hos oss arbetar du delvis strategiskt genom att stötta verksamheten med planering och uppföljning men du är också operativt aktiv och finns på plats för att ge stöd ute i produktionen. Du planerar och genomför brand- och utrymningsövningar, hanterar tillbudsrapportering samt bidrar med dina kunskaper i interna projekt och genom att arbeta med ständiga förbättringar. Du säkerställer också att arbetet bedrivs i enlighet med gällande lagar, standarder och övergripande mål för verksamheten och deltar vid EHS-revisioner, skyddsronder och utredning av incidenter för att säkerställa detta. I rollen har du ett stort nätverk och du samarbetar förebyggande med övriga EHS-resurser, skyddsombud och produktionspersonal för att minska risker och öka medvetenheten inom området.
Din profil
Vi söker dig som har arbetat ett antal år inom liknande roller och som har erfarenhet av att hantera EHS-relaterade frågor. Det är viktigt för oss att du har kunskap om produktion och tillhörande tillverkningsprocesser och du har tidigare arbetat med riskrapportering i rapporteringssystem såsom MIA. Din datorvana är mycket god, framförallt i Office-paketet, och du talar och skriver obehindrat på svenska. Då vi arbetar i en global organisation är det meriterande om du även behärskar engelska.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av engagemang, drivkraft och ett utpräglat säkerhetstänk. Att på ett systematiskt sätt arbeta med förändring och utveckling faller sig naturligt för dig, och du skapar väl fungerande samarbeten med alla delar i vår organisation. Du är också kommunikativ och för en öppen dialog med din omgivning, och genom att förstå både helhet och detaljer agerar du på avvikelser, tar aktivt ansvar för att uppmärksamma dessa och hittar säkra lösningar.
Att arbeta med oss
På Sandvik är vi övertygade om att mångfald leder till en bättre omgivning för våra anställda, vårt företag och våra kunder. Vi erbjuder dig stora utvecklingsmöjligheter i en global industrikoncern med förmånliga anställningsvillkor som bland annat inkluderar tjänstepension, friskvård, gruppförsäkring, förstärkt föräldrapenning, utbildningsprogram och kompetensutveckling. Välkommen till oss!
Vill du veta mer om Sandvik Materials Technology?
Besök vår hemsida eller YouTube-kanal för att lära dig mer om vår spännande verksamhet.
Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Per Malmkvist, rekryterande chef, 070 223 47 00
För frågor kring rekrytering, kontakta ansvarig rekryterare:
Per Hammas, 079 098 49 50


Fackliga kontaktpersoner:
Malin Löwenborg, IF Metall, 026-26 42 46
Välkommen med din ansökan senast 2021-05-16 Läs mer om Sandvik och ansök via www.sandvik.se/karriar jobb-id: R0027682
Sandvik Materials Technology är ett affärsområde inom Sandvik-koncernen och en världsledande tillverkare av högt förädlade produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Spetskompetensen bygger på en integrerad produktionsplattform samt industriledande metallurgi och FoU-verksamhet. Omsättningen 2020 var drygt 13,6 miljarder SEK och antalet anställda omkring 5 000. Visa mindre

Miljöinspektör miljöskydd

Den 1 april 2016 bildades Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd med gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hälsa samt trafik. Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt ... Visa mer
Den 1 april 2016 bildades Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd med gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hälsa samt trafik.

Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning arbetar för en långsiktigt hållbar och god livsmiljö för invånarna i den tre kommunerna med sammanlagt 53 000 invånare. Vi fortsätter nu arbetet med att skapa vår nya förvaltning, och du har i detta arbete chans att få vara delaktig och bidra till utvecklingen av en attraktiv arbetsgivare för drygt 70 medarbetare.

Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner
- semesterväxling
- årsarbetstid
- friskvård till förmånligt pris
- hälsofrämjande aktiviteter
- extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år
- personal- och fritidsföreningen Pulsen

Förvaltningen är indelad i fyra enheter vilka samarbetar med varandra för att på bästa sätt uppnå storkommunens fördelar med minskad sårbarhet, ökad flexibilitet, högre kvalitet, bättre effektivitet och rättssäkerhet. Miljö- och hållbarhetsenheten har idag 23 medarbetare och arbetar inom områdena miljöskydd, hälsoskydd, livsmedel, miljöstrategiskt arbete, energi- och klimatrådgivning samt naturvård.

En av våra medarbetare ska inom kort vara föräldraledig och vi söker nu en vikarie.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en miljöinspektör som ska arbeta med tillsyn inom miljöskyddsområdet. Arbetet kommer innefatta projektbaserad tillsyn på bland annat hästgårdar, lantbruk och avfall. Andra arbetsuppgifter och arbetsområden kan ingå utifrån din profil, verksamhetens behov eller resursfördelning.

Tjänsten är placerad i miljöskyddsgruppen där tillsyn av olika typer av miljöfarlig verksamhet såsom täktverksamheter, värmeverk, avloppsreningsverk, lantbruk, förorenade områden mm ingår.

KVALIFIKATIONER
Du har utbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Vi söker dig som är tillmötesgående men ändå tydlig. Du arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Du har lätt för att arbeta i grupp. Du är strukturerad och självgående vilket innebär att du är bra på att planera, prioritera och ta ansvar för dina arbetsuppgifter. I arbetet ingår mycket kontakter med företag, det är därför viktigt att du tycker om att möta människor. Du har en bra kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i tal och i skrift. Eftersom arbetet går ut på att göra avvägningar samt fatta beslut utifrån lagstiftningen är det viktigt med goda kunskaper inom miljöbalken.

Kunskaper inom miljöbalken är ett krav, liksom körkort.

Om du har erfarenhet av tillsyn av miljöfarlig verksamhet så är det meriterande. Även övrig erfarenhet inom miljö- och hälsoskyddsområdet är meriterande liksom erfarenhet av ärendehanteringssystemet Vision. Erfarenhet av myndighetsarbete och förvaltningsrätt kan också vara meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Alla tjänster på förvaltningen är säkerhetsklassade och du kommer att genomgå en säkerhetsprövning innan anställning.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sandvikens kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt via Aditro recruit/Offentliga jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden. Visa mindre

EHS Chef till Produktionsenhet Hot

Sandvik Materials Technology i Sandviken söker EHS Chef till produktionsenhetHot Produktområde (PA) Tube, inom Sandvik Materials Technology (SMT), är specialiserat inom sömlösa och svetsade rör och rördelar. Vi är världsledande inom området rörprodukter av avancerade legeringar och rostfria specialstål. Våra produkter och vår service bidrar till ökad produktivitet, processäkerhet och kostnadseffektivitet och tillsamma... Visa mer
Sandvik Materials Technology i Sandviken söker
EHS Chef till produktionsenhetHot


Produktområde (PA) Tube, inom Sandvik Materials Technology (SMT), är specialiserat inom sömlösa och svetsade rör och rördelar. Vi är världsledande inom området rörprodukter av avancerade legeringar och rostfria specialstål. Våra produkter och vår service bidrar till ökad produktivitet, processäkerhet och kostnadseffektivitet och tillsammans med våra kunder arbetar vi för att utvecklas och stå redo att möta framtidens behov på en ständigt växande global marknad.


Produktenhet Sandviken Hot ansvarar för den varma processen av rörtillverkningen i Sandviken uppdelat på tre tillverkningsavdelningar; Ämnesberedningen, Extrusion och Färdigställning.


Inom området EHS (Environment, Health and Safety) har vi som ansvar att begränsa miljöeffekter och se till att ingen medarbetare blir skadad i sitt jobb. Vi söker nu en kommunikativ, utåtriktad och driven EHS-koordinator med fokus på samarbete. Har du ett stort intresse för miljö, arbetsmiljö och säkerhet– ta då chansen att vara med och utveckla EHS-arbetet i vårt team genom att arbeta operativt så väl som strategiskt i vår verksamhet.


Placeringsort Sandviken.


Arbetsuppgifter
I din roll som EHS Chef för produktionsenheten (PU) Hot leder och samordnar du EHS-aktiviteter genom att utveckla och främja kontinuerlig förbättring inom lokala metoder, verktyg och processer.
Sandviks vision "Zero Harm" är en huvudprincip i alla våra verksamheter och en viktig del av din roll är att skapa arbetssätt och processer för att utveckla en kultur som bidrar till säker arbetsmiljö genom att informera och utbilda övriga delar av organisationen i enlighet med rådande direktiv, föreskrifter och lagstiftning.


Din profil
Vi söker dig som har en ingenjörsexamen med inriktning mot arbetsmiljö och har flerårig erfarenhet inom EHS varav minst ett antal år som chef inom området. Vidare så har du erfarenhet av att arbeta med internationella standarder för miljö, hälsa och säkerhet (ISO 14001 och OHSAS 18001 / ISO 45001). Svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav för tjänsten. Då vi arbetar i Office 365 är tidigare erfarenheter från deras olika applikationer meriterande.


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av ett starkt ledarskap, strategisk approach där du har en förmåga att analysera situationen, definiera vägen fram och säkerställa att vi når dit. Vi tror att detta kombinerat med ett holistiskt synsätt gör att du ser hur organisationens riktning på bästa sätt stöttas ur ett EHS-perspektiv och hur EHS måste agera proaktivt utifrån dess behov och förutsättningar. Du gillar att vara ute i verksamheten och är en god relationsskapare och kommunikatör. Vidare så lägger vi stort fokus på ditt ledarskap och vi tror du är en motiverande och utvecklande ledare med förmåga att tydliggöra en vision och att tillsammans med verksamheten sträva mot denna.


Att arbeta med oss
På Sandvik är vi övertygade om att mångfald leder till en bättre omgivning för våra anställda, vårt företag och våra kunder. Vi erbjuder dig stora utvecklingsmöjligheter i en global industrikoncern med förmånliga anställningsvillkor som bland annat inkluderar tjänstepension, friskvård, gruppförsäkring, förstärkt föräldrapenning, utbildningsprogram och kompetensutveckling. Välkommen till oss!


Vill du veta mer om Sandvik Materials Technology?
Besök vår hemsida eller YouTube-kanal för att lära dig mer om vår spännande verksamhet.
Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Patrik Skagerlind, rekryterande chef, 070 201 03 15


Fackliga kontaktpersoner
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, 026-26 39 93
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, 026-26 30 44
Mikael Larsson, Unionen, 026-26 31 66


I denna process applicerar vi löpande urval och uppmanar därför att skicka in din ansökan snarast. Välkommen med din ansökan senast 2021-06-06. Läs mer om Sandvik och ansök via home.sandvik/karriar, jobb-id: R0027813.


För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:
Per Hammas, ansvarig rekryterare, 079 098 49 50


Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till vilka rekryteringskanaler och vilken typ av marknadsföring vi vill använda. Vi kommer därför inte att köpa några ytterligare annonsplatser eller tjänster för pågående rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.
Sandvik Materials Technology är ett affärsområde inom Sandvik-koncernen och en världsledande tillverkare av högt förädlade produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Spetskompetensen bygger på en integrerad produktionsplattform samt industriledande metallurgi och FoU-verksamhet. Omsättningen 2020 var drygt 13,6 miljarder SEK och antalet anställda omkring 5 000. Visa mindre

Miljöinspektör med inriktning mot hälsoskydd

Den 1 april 2016 bildades Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd med gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hälsa samt trafik. Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt ... Visa mer
Den 1 april 2016 bildades Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd med gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hälsa samt trafik.

Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning arbetar för en långsiktigt hållbar och god livsmiljö för invånarna i den tre kommunerna med sammanlagt 53 000 invånare. Vi fortsätter nu arbetet med att skapa vår nya förvaltning, och du har i detta arbete chans att få vara delaktig och bidra till utvecklingen av en attraktiv arbetsgivare för drygt 70 medarbetare.

Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner
- semesterväxling
- årsarbetstid
- friskvård till förmånligt pris
- hälsofrämjande aktiviteter
- extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år
- personal- och fritidsföreningen Pulsen

Förvaltningen är indelad i fyra enheter vilka samarbetar med varandra för att på bästa sätt uppnå storkommunens fördelar med minskad sårbarhet, ökad flexibilitet, högre kvalitet, bättre effektivitet och rättssäkerhet. Miljö- och hållbarhetsenheten har idag ca 23 medarbetare och arbetar inom områdena miljöskydd, hälsoskydd, livsmedel, miljöstrategiskt arbete, energi- och klimatrådgivning samt naturvård.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en miljöinspektör som ska arbeta med hälsoskyddstillsyn enligt miljöbalken. Inom ramen för arbetet kan det ingå bland annat tillsyn av skolor och förskolor, hygienlokaler, stickande och skärande verksamheter, bostadstillsyn, klagomålsärenden mm. Det kan också ingå tobakstillsyn, tillsyn på verksamheter som säljer receptfria läkemedel, tillsyn enligt strålskyddslagstiftningen, smittskydd mm.

Arbetsuppgifter och arbetsområden kommer att anpassas utifrån sökandes profil, verksamhetens behov eller resursfördelning och kan komma att variera år till år.

Tjänsten är placerad i hälsoskyddsgruppen där det utöver hälsoskyddstillsynen ingår arbete med enskilda avlopp.

KVALIFIKATIONER
Du har utbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Vi söker dig som är flexibel, initiativrik, självständig, utåtriktad, beslutsam samt har lätt för att arbeta i grupp. Du är bra på att planera, prioritera och ta ansvar för dina arbetsuppgifter. I arbetet ingår mycket kontakter med företag och olika verksamheter, det är därför viktigt att du tycker om att möta människor. Du har en bra kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Eftersom arbetet går ut på att göra avvägningar samt fatta beslut utifrån lagstiftningen är det viktigt med goda kunskaper inom miljöbalken.

Kunskaper inom miljöbalken är ett krav, liksom körkort.

Om du har erfarenhet av arbete med tillsyn inom hälsoskydd så är det meriterande. Även övrig erfarenhet inom miljö- och hälsoskyddsområdet är meriterande liksom erfarenhet av ärendehanteringssystemet Vision. Erfarenhet av myndighetsarbete och förvaltningsrätt kan också vara meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Alla tjänster på förvaltningen är säkerhetsklassade och du kommer att genomgå en säkerhetsprövning innan anställning.


ÖVRIGT
Vi förbehåller oss rätten att tillämpa provanställning vid behov.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sandvikens kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt via Aditro recruit/Offentliga jobb och inte via e-post eller pappersformat. Visa mindre

Miljöinspektör med inriktning mot enskilda avlopp

Den 1 april 2016 bildades Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd med gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hälsa samt trafik. Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt ... Visa mer
Den 1 april 2016 bildades Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd med gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hälsa samt trafik.

Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning arbetar för en långsiktigt hållbar och god livsmiljö för invånarna i den tre kommunerna med sammanlagt 53 000 invånare. Vi fortsätter nu arbetet med att skapa vår nya förvaltning, och du har i detta arbete chans att få vara delaktig och bidra till utvecklingen av en attraktiv arbetsgivare för drygt 70 medarbetare.

Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner
- semesterväxling
- årsarbetstid
- friskvård till förmånligt pris
- hälsofrämjande aktiviteter
- extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år
- personal- och fritidsföreningen Pulsen

Förvaltningen är indelad i fyra enheter vilka samarbetar med varandra för att på bästa sätt uppnå storkommunens fördelar med minskad sårbarhet, ökad flexibilitet, högre kvalitet, bättre effektivitet och rättssäkerhet. Miljö- och hållbarhetsenheten har idag 23 medarbetare och arbetar inom områdena miljöskydd, hälsoskydd, livsmedel, miljöstrategiskt arbete, energi- och klimatrådgivning samt naturvård.

Vi söker nu en vikarie på 14 månader då en av våra medarbetare är föräldraledig.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en miljöinspektör som ska arbeta enskilda avlopp. Det kan gälla tillsyn eller handläggning av tillståndsärenden inom området. Därtill kan det tillkomma diverse uppgifter som arbete med enskilda dricksvattentäkter, strandbad, att stötta upp inom strategisk VA-planering med mera.

Tjänsten är placerad i hälsoskyddsgruppen där det utöver arbete med enskilda avlopp även ingår tillsyn av skolor och förskolor, hygienlokaler, bostadstillsyn, klagomålsärenden mm.

Andra arbetsuppgifter och arbetsområden kan ingå utifrån sökandes profil, verksamhetens behov eller resursfördelning.


KVALIFIKATIONER
Du har utbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Vi söker dig som är tillmötesgående men ändå tydlig. Du arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Du har lätt för att arbeta i grupp och du delar gärna med dig av dina erfarenheter. Du är strukturerad och självgående vilket innebär att du är bra på att planera, prioritera och ta ansvar för dina arbetsuppgifter. I arbetet ingår mycket kontakter med privatpersoner, det är därför viktigt att du tycker om att möta människor. Du har en bra kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i tal och i skrift. Eftersom arbetet går ut på att göra avvägningar samt fatta beslut utifrån lagstiftningen är det viktigt med goda kunskaper inom miljöbalken.

Kunskaper inom miljöbalken är ett krav, liksom körkort.

Om du har erfarenhet av arbete med tillsyn eller handläggning av enskilda avlopp så är det meriterande. Liksom kunskap inom Lagen om allmänna vattentjänster. Även övrig erfarenhet inom miljö- och hälsoskyddsområdet är meriterande liksom erfarenhet av ärendehanteringssystemet Vision. Erfarenhet av myndighetsarbete och förvaltningsrätt kan också vara meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 200 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden. Visa mindre

Miljöinspektör med inriktning mot hälsoskydd

För fem år sedan bildades Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd med gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hälsa samt trafik. Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt ... Visa mer
För fem år sedan bildades Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd med gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hälsa samt trafik.

Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning arbetar för en långsiktigt hållbar och god livsmiljö för invånarna i den tre kommunerna med sammanlagt 53 000 invånare. Vi fortsätter nu arbetet med att skapa vår nya förvaltning, och du har i detta arbete chans att få vara delaktig och bidra till utvecklingen av en attraktiv arbetsgivare för ca 80 medarbetare.

Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner
- semesterväxling
- årsarbetstid
- friskvård till förmånligt pris
- hälsofrämjande aktiviteter
- extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år
- personal- och fritidsföreningen Pulsen

Förvaltningen är indelad i fyra enheter vilka samarbetar med varandra för att på bästa sätt uppnå storkommunens fördelar med minskad sårbarhet, ökad flexibilitet, högre kvalitet, bättre effektivitet och rättssäkerhet. Miljö- och hållbarhetsenheten har idag 23 medarbetare och arbetar inom områdena miljöskydd, hälsoskydd, livsmedel, miljöstrategiskt arbete, energi- och klimatrådgivning samt naturvård.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en miljöinspektör som ska arbeta med hälsoskyddstillsyn enligt miljöbalken. Inom ramen för arbetet kan det ingå bland annat tillsyn av skolor och förskolor, hygienlokaler, stickande och skärande verksamheter, bostadstillsyn mm. Det kan också ingå tobakstillsyn, tillsyn på verksamheter som säljer receptfria läkemedel, tillsyn enligt strålskyddslagen eller smittskyddslagen.
Arbetsuppgifter och arbetsområden kommer att anpassas utifrån sökandes profil, verksamhetens behov eller resursfördelning och kan komma att variera år till år.

Tjänsten är placerad i hälsoskyddsgruppen där det utöver hälsoskyddstillsynen ingår arbete med enskilda avlopp.


KVALIFIKATIONER
Du har utbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Vi söker dig som är flexibel, initiativrik, självständig, utåtriktad, beslutsam samt har lätt för att arbeta i grupp. Du är bra på att planera, prioritera och ta ansvar för dina arbetsuppgifter. I arbetet ingår mycket kontakter med företag och olika verksamheter, det är därför viktigt att du tycker om att möta människor. Du har en bra kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Eftersom arbetet går ut på att göra avvägningar samt fatta beslut utifrån lagstiftningen är det viktigt med goda kunskaper inom miljöbalken.
Kunskaper inom miljöbalken är ett krav, liksom körkort.

Om du har erfarenhet av arbete med tillsyn inom hälsoskydd så är det meriterande. Även övrig erfarenhet inom miljö- och hälsoskyddsområdet är meriterande liksom erfarenhet av ärendehanteringssystemet Vision. Erfarenhet av myndighetsarbete och förvaltningsrätt kan också vara meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Alla tjänster på förvaltningen är säkerhetsklassade och du kommer att genomgå en säkerhetsprövning innan anställning.


ÖVRIGT
Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 200 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden. Visa mindre

Senior Forskningstekniker inom provberedning

Ansök    Dec 22    Randstad AB    Kemist
Arbetsbeskrivning Vill du jobba med varierande arbetsuppgifter som inkluderar förbättrings- och utvecklingsarbete? Har du ett starkt inre driv och ett intresse av att ständigt utveckla och utmana både dig själv och den verksamhet du arbetar i? Då ser vi fram emot din ansökan!  Enheten genererar provningsresultat av hög kvalitet, utvecklar nya och befintliga provningsmetoder samt deltar i forskning och utvecklingsprojekt. Vi arbetar med ett brett spektra a... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Vill du jobba med varierande arbetsuppgifter som inkluderar förbättrings- och utvecklingsarbete? Har du ett starkt inre driv och ett intresse av att ständigt utveckla och utmana både dig själv och den verksamhet du arbetar i? Då ser vi fram emot din ansökan! 

Enheten genererar provningsresultat av hög kvalitet, utvecklar nya och befintliga provningsmetoder samt deltar i forskning och utvecklingsprojekt. Vi arbetar med ett brett spektra av metoder, allt från standardiserade testmetoder till egenutvecklade komplexa metoder. För att stärka vår verksamhet söker vi nu en engagerad tekniker till en tjänst placerad i Sandviken. 

Ansvarsområden
Som tekniker genomför du löpande uppdrag enligt våra kunders önskemål vilket innebär att du planerar och genomför arbetet där den löpande provningen planeras av dig tillsammans med övriga teammedlemmar och internkunder. Vidare säkerställer du att vi hela tiden utvecklar nya metoder tillsammans med kollegor och våra beställare. Du identifierar och genomför förbättringar i våra processer samt bidrar till att hålla vår maskinpark och vår utrustning i gott skick. Du är också en viktig pusselbit i att identifiera investeringsbehov och driva investeringsärenden.
 
Du deltar aktivt i enhetens flexibilitetsarbete vilket innebär att du arbetar aktivt inom flera av våra områden. Vi arbetar i små team som självständigt planerar det dagliga arbetet inom de olika områdena. Det huvudsakliga ansvarsområdet är den centrala provberedningen. Bortsett från att ansvara för att det löpande provflödet upprätthålls innefattar tjänsten även stöd åt externa användare. Det är även önskvärt med ett engagemang i den övriga verksamheten på Metallfysik som till exempel mikroskopering men även andra arbetsuppgifter kan komma att bli aktuella. 

Arbetstider
Heltid, dagtid.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en teknisk utbildning alternativt flerårig relevant arbetslivserfarenhet inom något av våra områden. Erfarenhet av kemisk eller annan laborativ verksamhet är starkt meriterande. Din datorvana är god. Vidare ser vi att du har goda kunskaper i tal och skrift, i såväl svenska som engelska.


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som utmärks av ett starkt kvalitets- och säkerhetstänk. Du stimuleras av att arbeta noggrant och strukturerat och driver ditt eget arbete framåt. För att trivas i rollen är det viktigt med ett praktiskt handlag och förmåga att ta fram och genomföra nya lösningar, detta då arbetsuppgifterna till stor del är en form av ett hantverk som kräver stor noggrannhet. 
 
Din goda kommunikationsförmåga gör det lätt för dig att bygga och underhålla relationer. Vi uppskattar din kreativitet och förmåga att hitta nya vägar samtidigt trivs du med att ha ett visst löpande arbete där du förstår vikten av att utföra standardiserat arbete enligt rutiner. Att ta till dig nya kunskaper är en självklarhet för dig och du söker ofta upp den information som behövs, information hämtas från många olika källor så som kollegor, litteratur och externa kontakter. Du är flexibel och anpassar dig efter prioriteringar och rådande omständigheter. Detta kombinerat med en stor vilja och drivkraft att utveckla vår verksamhet gör att du kommer att trivas hos oss.


För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Ansökan
2021-01-22, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.
 
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Jan Andersson, rekryterande chef, 026-26 34 55
Alexandra Unstad, HR Generalist, 026 26 36 08

Fackliga kontakter
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, 026 -26 39 93
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, 026-26 30 44
Mikael Larsson, Unionen, 026-26 31 66 

Om företaget
På Sandvik Materials Technology (SMT) är vårt uppdrag mycket mer än att bara hantera bra produkter, teknik och processer - att arbeta tillsammans för att utveckla lösningar som är baserade på våra kunders behov och därigenom nå våra affärsmål är en bättre beskrivning av vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerhet som vår första prioritet skapar vi en arbetsmiljö där du kan växa både personligen och professionellt.


Strategisk forskning är en central funktion på SMT som stödjer alla tre divisionerna Rör, Band och Kanthal. Enheten för Metallfysik är placerad inom strategisk forskning och bidrar genom djup kompetens inom området metallografiska undersökningar samt därtill hörande arbetsmoment.
 
På Sandvik är vi övertygade om att mångfald leder till en bättre omgivning för våra anställda, vårt företag och våra kunder. Vi erbjuder dig stora utvecklingsmöjligheter i en global industrikoncern med förmånliga anställningsvillkor som bland annat inkluderar tjänstepension, friskvård, gruppförsäkring, förstärkt föräldrapenning, utbildningsprogram och kompetensutveckling. Välkommen till oss! Visa mindre

Senior Forskningstekniker, korrosionsprovning & värmebehandling

Ansök    Dec 22    Randstad AB    Kemist
Arbetsbeskrivning Vill du jobba i en självständig roll med stort eget ansvar i en engagerad arbetsgrupp där du har nära till kollegorna? Har du ett stort teknikintresse och brinner för att hitta lösningar på problem som kan uppstå? Då ser vi fram emot din ansökan!    Enheten genererar provningsresultat av hög kvalitet, utvecklar nya och befintliga provningsmetoder samt deltar i forskning och utvecklingsprojekt. Vi arbetar med ett brett spektra av metoder, ... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Vill du jobba i en självständig roll med stort eget ansvar i en engagerad arbetsgrupp där du har nära till kollegorna? Har du ett stort teknikintresse och brinner för att hitta lösningar på problem som kan uppstå? Då ser vi fram emot din ansökan! 
 
Enheten genererar provningsresultat av hög kvalitet, utvecklar nya och befintliga provningsmetoder samt deltar i forskning och utvecklingsprojekt. Vi arbetar med ett brett spektra av metoder, allt från standardiserade testmetoder till egenutvecklade komplexa metoder. För att stärka vår verksamhet söker vi nu en engagerad tekniker till en tjänst placerad i Sandviken. 

Ansvarsområden
Som tekniker genomför du löpande provning enligt våra kunders önskemål vilket innebär att du planerar och genomför försök samt rapporterar resultaten. Den löpande provningen planeras av dig tillsammans med övriga teammedlemmar och internkunder. Vidare säkerställer du att vi hela tiden utvecklar nya metoder tillsammans med kollegor och våra beställare. Du identifierar och genomför förbättringar i våra processer samt bidrar till att hålla vår maskinpark och vår utrustning i gott skick. Du är också en viktig pusselbit i att identifiera investeringsbehov.
 
Du deltar aktivt i enhetens flexibilitetsarbete vilket innebär att du arbetar aktivt inom flera av våra områden. Vi arbetar i små team som självständigt planerar det dagliga arbetet inom de olika områdena. Områdena kan vara korrosionsprovning, grundläggande mekanisk provning (dragprovning, slagprovning och hårdhet), krypprovning, värmebehandling, utmattningsprovning, samt special provning.

Arbetstider
Heltid, dagtid. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en teknisk utbildning alternativt flerårig relevant arbetslivserfarenhet inom något av våra områden. Erfarenhet av kemisk eller annan laborativ verksamhet är starkt meriterande samt erfarenhet av värmebehandling eller ugnsteknik. Din datorvana är god. Vidare ser vi att du har goda kunskaper i tal och skrift, i såväl svenska som engelska. 
 
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, du trivs med att arbeta noggrant och strukturerat och utmärks av ett praktiskt handlag och har förmåga att ta fram och genomföra lösningar. Du tar aktivt tag i dina uppgifter, både på egen hand och genom att initiera väl fungerande samarbeten. Din goda kommunikationsförmåga gör det lätt för dig att bygga och underhålla relationer. Vi uppskattar din kreativitet och förmåga att hitta nya vägar samtidigt trivs du med att ha ett visst löpande arbete där du förstår vikten av att utföra standardiserat arbete enligt rutiner. Att ta till dig nya kunskaper är en självklarhet för dig och du söker ofta upp den information som behövs. Du är flexibel och anpassar dig efter prioriteringar och rådande omständigheter. Detta kombinerat med en stor vilja och drivkraft att utveckla vår verksamhet gör att du kommer att trivas hos oss. 

Ansökan
2021-01-22, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.


För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta
Malin Kivisäkk, rekryterande chef, 026-26 36 46
Alexandra Unstad, HR Generalist, 026 26 36 08

Fackliga kontakter
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, 026 -26 39 93
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, 026-26 30 44
Mikael Larsson, Unionen, 026-26 31 66 

Om företaget
På Sandvik Materials Technology (SMT) är vårt uppdrag mycket mer än att bara hantera bra produkter, teknik och processer - att arbeta tillsammans för att utveckla lösningar som är baserade på våra kunders behov och därigenom nå våra affärsmål är en bättre beskrivning av vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerhet som vår första prioritet skapar vi en arbetsmiljö där du kan växa både personligen och professionellt.
 
Strategisk forskning är en central funktion på SMT som stödjer alla tre divisionerna Rör, Band och Kanthal. Enheten för Hållfasthet och Korrosion är placerad inom strategisk forskning och bidrar genom djup kompetens inom korrosion, hållfasthet samt värmebehandling.
 
På Sandvik är vi övertygade om att mångfald leder till en bättre omgivning för våra anställda, vårt företag och våra kunder. Vi erbjuder dig stora utvecklingsmöjligheter i en global industrikoncern med förmånliga anställningsvillkor som bland annat inkluderar tjänstepension, friskvård, gruppförsäkring, förstärkt föräldrapenning, utbildningsprogram och kompetensutveckling. Välkommen till oss! Visa mindre

Laborant inom Analytisk kemi

Sandvik Materials Technology i Sandviken söker: Laborant inom Analytisk kemi Sandvik Materials Technology (SMT) är ett affärsområde inom Sandvik-koncernen och en världsledande tillverkare av högt förädlade produkter i avancerade rostfria stål, speciallegeringar samt metalliska och keramiska motståndsmaterial för de mest krävande industrierna. I nära samarbete med våra kunder utvecklar vi innovativa tekniska lösningar och material, alltid med fokus på h... Visa mer
Sandvik Materials Technology i Sandviken söker:

Laborant inom Analytisk kemi

Sandvik Materials Technology (SMT) är ett affärsområde inom Sandvik-koncernen och en världsledande tillverkare av högt förädlade produkter i avancerade rostfria stål, speciallegeringar samt metalliska och keramiska motståndsmaterial för de mest krävande industrierna. I nära samarbete med våra kunder utvecklar vi innovativa tekniska lösningar och material, alltid med fokus på hållbarhet. Spetskompetensen bygger på en integrerad produktionsplattform samt en världsledande metallurgi och FoU-verksamhet.


Analytisk kemi på FoU är en produktions-, kvalitets-, utvecklings- och leveranskritisk verksamhet, vilket ställer höga krav på tillgänglighet och expertkunskap. Laboratoriet är ackrediterat enligt SS-EN/ISO 17025:2018. På Analytisk kemi utförs process-, produkt- och specialanalyser från produktion eller FoU. Våra kunder ställer höga krav på kvalitet, leveranstid och flexibilitet, vilket innebär stora utmaningar, men också möjlighet till personlig utveckling samt en chans att få arbeta med nya spännande tekniker. Totalt arbetar 26 personer på enheten Analytisk kemi, uppdelat på två grupper, Våtkemi och Chargekontrollen.


Nu söker vi en laborant till Våtkemin och tjänsten är dagtid.
Arbetsuppgifter
Som laborant initierar, planerar och utför du kemisk analys i samråd med våra interna kunder och din arbetsgrupp. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar provupplösning, våtkemisk analys, utvärdering och rapportering av analysresultat. Du har ansvar för utrustning och sköter dess underhåll, samt är ett stort stöd till verksamheten i det dagliga förbättrings- och kvalitetsarbetet. Du är även delaktig i metodutveckling och driftsättning av nya instrument i nära samarbete med våra utvecklingsingenjörer. I arbetet på Våtkemin används bl.a. analysteknikerna ICP-OES, ICP-MS, UV-VIS, IC och de klassiska våtkemiska analysmetoderna.

Din profil
Vi söker dig som är utbildad högskoleingenjör inom analytisk kemi eller motsvarande. Har du tidigare arbetat inom stålindustrin eller har erfarenhet av ovanstående analystekniker är det meriterande. Vi arbetar lokalt i en global miljö, vilket ställer krav på mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, du är strukturerad och noggrann med god samarbetsförmåga, samt med entusiasm ser utvecklingsmöjligheter för både dig och verksamheten. Du är resultatorienterad och med god analytisk förmåga, och du är effektiv genom att starta upp fler analyser samtidigt där det finns möjlighet. I rollen har du också ett kontaktnät inom olika delar i organisationen och du använder din goda kommunikationsförmåga och kundfokus för att skapa långvariga relationer.

Att arbeta med oss
På Sandvik är vi övertygade om att mångfald leder till en bättre omgivning för våra anställda, vårt företag och våra kunder. Vi erbjuder dig stora utvecklingsmöjligheter i en global industrikoncern med förmånliga anställningsvillkor som bland annat inkluderar tjänstepension, friskvård, gruppförsäkring, förstärkt föräldrapenning, utbildningsprogram och kompetensutveckling. Välkommen till oss!

Vill du veta mer om Sandvik Materials Technology?
Besök vår hemsida eller YouTube-kanal för att lära dig mer om vår spännande verksamhet.

Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Maria Backlund, rekryterande chef, 026-26 34 09


För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:
Marie From, ansvarig rekryterare, 026-26 03 11
Fackliga kontaktpersoner
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, 026-26 39 93
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, 026-26 30 44
Mikael Larsson, Unionen, 026-26 31 66
Välkommen med din ansökan senast 2021-02-01. Läs mer om Sandvik och ansök via home.sandvik/karriar, jobb-id: R0022656.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till vilka rekryteringskanaler och vilken typ av marknadsföring vi vill använda. Vi kommer därför inte att köpa några ytterligare annonsplatser eller tjänster för pågående rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.


Sandvik Materials Technology är ett affärsområde inom Sandvik-koncernen och en världsledande tillverkare av högt förädlade produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Spetskompetensen bygger på en integrerad produktionsplattform samt industriledande metallurgi och FoU-verksamhet. Omsättningen 2019 var drygt 15 miljarder SEK och antalet anställda omkring 6 000. Visa mindre

Testanalytiker på deltid till Werlabs

Om du under rådande Coronasituation vill göra skillnad och samhällsnytta så kan detta vara din möjlighet. Företaget Werlabs hjälper nu olika företag med att genomföra Antigen-test av Covid-19. Nu behöver de Biomedicinska Analytiker (BMA)/labbingenjörer på deltid med start omgående som ska hjälpa till med att analysera proverna för att avgöra huruvida medarbetaren på kundföretaget är smittbärare eller ej. Detta för att hjälpa Werlabs kunder att återgå till ... Visa mer
Om du under rådande Coronasituation vill göra skillnad och samhällsnytta så kan detta vara din möjlighet. Företaget Werlabs hjälper nu olika företag med att genomföra Antigen-test av Covid-19. Nu behöver de Biomedicinska Analytiker (BMA)/labbingenjörer på deltid med start omgående som ska hjälpa till med att analysera proverna för att avgöra huruvida medarbetaren på kundföretaget är smittbärare eller ej. Detta för att hjälpa Werlabs kunder att återgå till kontorsarbetet på ett säkert sätt. Personerna som testas ska inte ha något symptom vid testtillfället. Sök redan idag då vi rekryterar löpande!

OM TJÄNSTEN
Werlabs grundades i Stockholm 2013 och erbjuder idag en ma?ngd olika ha?lsokontroller till ma?nniskor som proaktivt vill följa, förstå och förbättra sin hälsa. Werlabs har nu ställt om sin verksamhet till att även fokusera på tester av Covid-19 och ska nu hjälpa ett företag i Sandviken med Antigen-testning av Covid 19 för deras personal. Testningen kommer utföras två dagar i veckan i syfte att säkerställa att kundens medarbetare inte bär på smittan och tar med den in till kontoret.

Testet utförs av sköterskor på plats genom topsning. Därefter ska testet analyseras av dig som BMA/labbingenjör. När detta är klart ska svaret registreras i systemet som heter Comachi. Arbetstiden kommer oftast att vara förlagd mellan kl 04.30-15.30 men andra arbetstider kan förekomma. Du kommer att få en gedigen utbildning och introduktion av Werlabs innan uppdragets start för att säkerställa en säker arbetsmiljö och ge dig rätt förutsättningar för att klara arbetsuppgifterna.

Du erbjuds


* En möjlighet att hjälpa dina medmänniskor i en tid när det behövs som mest
* En möjlighet att skaffa dig värdefull erfarenhet inom ditt studieområde
* Ett flexibelt arbete vid sidan av dina studier


Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

ARBETSUPPGIFTER
* Förbereda testet för analys samt genomföra analysen. Analysen är enkel, men behöver göras på en given tidpunkt för att den ska kunna utläsas korrekt vilket gör att din noggrannhet är av största vikt
* Registrera resultatet i systemet Comachi

VI SÖKER DIG SOM
* Studerar Biomedicinsk analytiker, labbingenjör eller annan utbildning där du fått erfarenhet av att hantera pipett. Vi tror att du studerat minst 1,5 år och gärna genomfört praktik
* Obehindrat behärskar svenska och engelska i tal samt skrift, då båda språken används i tjänsten
* Har möjlighet starta uppdraget omgående med utbildning v.49
* Har varit symptomfri i två veckor
* I denna rekryteringsprocess kommer vi lägga stor vikt vid personliga egenskaper

Som person är du:


* Noggrann
* Flexibel
* Ansvarstagande
* Serviceinriktad


Övrig information


* Start: Omgående
* Omfattning: Deltid, 1-2 arbetspass i veckan.
* Placering: Hos Werlabs kund i Sandviken
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Werlabs önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.


Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Werlabs grundades i Stockholm 2013 av allma?nla?karen Rickard Lagerqvist efter att han konstaterat att ma?nga av de folksjukdomar som han dagligen behandlade sina patienter fo?r hade kunnat fo?rebyggas. Ma?nga patienter var alltsa? sjuka, helt i ono?dan! Ett blodprov hade da?remot tidigt kunnat visa om dessa patienter befunnit sig i en riskzon fo?r att drabbas av livsstilssjukdomar.Idag erbjuder vi en ma?ngd olika ha?lsokontroller till ma?nniskor som proaktivt vill fo?lja, fo?rsta? och fo?rba?ttra sin ha?lsa. Du kan va?lja att go?ra din ha?lsokontroll pa? o?ver 140 olika provtagningssta?llen, fra?n Umeå i norr till Malmo? i so?der. Visa mindre

Miljöcontroller

Ansök    Nov 26    Sandvikens kommun    Miljöcontroller
Den 1 april 2016 bildades Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd med gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö och hälsa, hållbarhet samt trafik. Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framt... Visa mer
Den 1 april 2016 bildades Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd med gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö och hälsa, hållbarhet samt trafik.

Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning arbetar för en långsiktigt hållbar och god livsmiljö för invånarna i den tre kommunerna med sammanlagt 53 000 invånare. Vi fortsätter nu arbetet med att skapa vår nya förvaltning, och du har i detta arbete chans att få vara delaktig och bidra till utvecklingen av en attraktiv arbetsgivare för ca 80 medarbetare.

Miljö- och hållbarhetsenheten har idag 25 medarbetare och arbetar inom områdena miljöskydd, hälsoskydd, livsmedel, miljöstrategiskt arbete, energi- och klimatrådgivning samt naturvård. Tjänsten som miljöcontroller kommer vara placerad i en arbetsgrupp där miljöstrategiskt arbete samt energi- och klimatrådgivning ingår.

Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner
- semesterväxling
- årsarbetstid
- friskvård till förmånligt pris
- hälsofrämjande aktiviteter
- extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år
- personal- och fritidsföreningen Pulsen

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en miljöcontroller för att utveckla det miljöstrategiska arbetet med nulägesbeskrivningar av miljötillståndet i Sandviken, Hofors och Ockelbo kommuner samt miljöuppföljning av olika slag. I arbetsuppgifterna ingår kontakter med olika verksamheter i de tre kommunerna. Du ska kunna presentera miljöläge, analyser över utmaningar och bristområden samt vilka insatser som behövs. Det är viktigt att du kan presentera dina resultat på ett lättfattligt sätt. Såväl skriftliga som muntliga kommunikationsinsatser kommer vara en del av uppdraget. Tjänsten kommer att för det interna miljöarbetet fungera som stöd inom de tre kommunkoncernerna.

Miljöcontrollern kommer också delta i regionala och nationella nätverk för att ta lärdom av samt tillsammans med dessa utveckla nya kunskaper.

Detta är en helt ny tjänst hos oss och det kommer ligga på dig att tillsammans med chef och kollegor utveckla den utifrån dina idéer och din bästa förmåga. Vilka idéer och tankar kommer du ta med dig till oss?

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och erfarenhet inom miljö, klimat och hållbarhet. Du ska ha färdigheter att leta fram lämplig statistik och kunna presentera den för olika målgrupper. Analysförmåga och presentationsteknik är viktiga förmågor. Samarbetsförmåga är en annan mycket viktig egenskap. Du ska vara självgående och strukturerad samt har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Att informera och kunna tala inför såväl små som stora grupper och föra samtal kring hållbarhetsfrågor i olika forum är en viktig del av arbetsuppgifterna. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande.

Denna tjänst, liksom alla tjänster på förvaltningen, är säkerhetsklassad.

ÖVRIGT
Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden. Visa mindre

Miljöinspektör med inriktning mot enskilda avlopp

Den 1 april 2016 bildades Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd med gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hälsa samt trafik. Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt ... Visa mer
Den 1 april 2016 bildades Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd med gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hälsa samt trafik.

Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning arbetar för en långsiktigt hållbar och god livsmiljö för invånarna i den tre kommunerna med sammanlagt 53 000 invånare. Vi fortsätter nu arbetet med att skapa vår nya förvaltning, och du har i detta arbete chans att få vara delaktig och bidra till utvecklingen av en attraktiv arbetsgivare för drygt 70 medarbetare.

Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner
- semesterväxling
- årsarbetstid
- friskvård till förmånligt pris
- hälsofrämjande aktiviteter
- extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år
- personal- och fritidsföreningen Pulsen

Miljö- och hållbarhetsenheten har idag 23 medarbetare och arbetar inom områdena miljöskydd, hälsoskydd, livsmedel, miljöstrategiskt arbete, energi- och klimatrådgivning samt naturvård.

Då en av våra medarbetare nu ska vara föräldraledig söker vi en vikarie på minst ett år.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en miljöinspektör som ska arbeta enskilda avlopp. Det kan gälla tillsyn eller handläggning av tillståndsärenden. En mindre del av tjänsten kan också komma att innefatta uppdraget som gruppens systemadministratör i ärendehanteringssystemet Vision.

Tjänsten är placerad i hälsoskyddsgruppen där det utöver arbete med enskilda avlopp även ingår tillsyn av skolor och förskolor, hygienlokaler, bostadstillsyn, klagomålsärenden mm.

Andra arbetsuppgifter och arbetsområden kan ingå utifrån sökandes profil, verksamhetens behov eller resursfördelning.

KVALIFIKATIONER
Du har utbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Vi söker dig som är tillmötesgående men ändå tydlig. Du arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Du har lätt för att arbeta i grupp. Du är strukturerad och självgående vilket innebär att du är bra på att planera, prioritera och ta ansvar för dina arbetsuppgifter. I arbetet ingår mycket kontakter med privatpersoner, det är därför viktigt att du tycker om att möta människor. Du har en bra kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i tal och i skrift. Eftersom arbetet går ut på att göra avvägningar samt fatta beslut utifrån lagstiftningen är det viktigt med goda kunskaper inom miljöbalken.

Kunskaper inom miljöbalken är ett krav, liksom körkort.

Om du har erfarenhet av arbete med tillsyn eller handläggning av enskilda avlopp så är det meriterande. Även övrig erfarenhet inom miljö- och hälsoskyddsområdet är meriterande liksom erfarenhet av ärendehanteringssystemet Vision. Erfarenhet av myndighetsarbete och förvaltningsrätt kan också vara meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden. Visa mindre

Miljöingenjör

Sandvik Materials Technology i Sandviken söker Miljöingenjör PEDAGOGISK & STRUKTURERAD? VI GILLAR DET MED DIG Inom Sandvik Materials Technology (SMT) har vi ett uppdrag som sträcker sig över långt mer än att bara hantera produkter, teknik och processer - att tillsammans arbeta för att utveckla lösningar baserade på våra kunders behov och därigenom nå våra affärsmål är en bättre beskrivning av vår vardag. Med nyfikn... Visa mer
Sandvik Materials Technology i Sandviken söker


Miljöingenjör


PEDAGOGISK & STRUKTURERAD?
VI GILLAR DET MED DIG


Inom Sandvik Materials Technology (SMT) har vi ett uppdrag som sträcker sig över långt mer än att bara hantera produkter, teknik och processer - att tillsammans arbeta för att utveckla lösningar baserade på våra kunders behov och därigenom nå våra affärsmål är en bättre beskrivning av vår vardag. Med nyfikna medarbetare och säkerhet som första prioritet skapar vi en arbetsmiljö där du kan växa både personligt och professionellt. Här finns en självständig och utvecklande miljö där vi får möjlighet att utmana både oss själva och vårt team. Vi är verksamma i ett internationellt företag med en öppen kultur där vi aktivt arbetar för att skapa en arbetsplats som kännetecknas av mångfald och integration.


Funktionen EHS och denna roll med inriktning miljö bevakar miljötillståndet för hela Sandvik Group för orten Sandviken.


Arbetsuppgifter
Rollens huvudsyfte är att följa upp och bidra till god efterlevnad av miljötillståndet för Sandvik AB i Sandviken samt övriga lagkrav inom miljöområdet för SMT i Sandviken. I detta ingår att bistå vid incidentutredinngar, utbilda, genomföra revisioner samt uppdatera rutiner inom miljöområdet. Ge expertstöd till enheterna gällande miljö i både befintlig verksamhet och i projekt. Vidare kommer du svara för rapportering efter utförda utredningar och egenkontroll till myndigheter. Du kommer även representera SMT i externa nätverk gällande miljö exempelvis via Jernkontoret.


Vårt mål är inte bara att SMT ska klara miljötillståndet, vi vill driva kontinuerlig förbättringsarbete för att nå så bra nivåer som möjligt.


Din profil
Vi söker dig som med eftergymnasial examen med miljöinriktning. Du har några års yrkeserfarenhet samt specialistkompetens inom miljöområde förorenad mark.


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Då rollen jobbar tätt mot verksamheten är det viktigt att du har förmågan att skapa bra samarbete och relationer. Du är pedagogisk och kommunicerar på ett enkelt sätt nödvändigheten och nyttan av miljöarbete. Vidare så skapar du rutiner och verktyg, samt utbildar berörd personal så de kan jobba med miljöfrågor på bästa möjliga sätt. Detta rör också nya rutiner och arbetssätt som innebär att förändra vanor. Du har förmågan att både stötta och utmana.


Internt ”på kontoret” jobbar vi med tolkning av lagstiftning och t ex utveckling av nya rutiner, vilket kräver noggrannhet och analytisk förmåga. Avslutningsvis jobbar vi delvis i projektform samt alltid mot mål, så vi tror det är en stor fördel om man gillar att jobba strukturerat med uppföljning.


Vad är roligt med jobbet?


I EHS-teamet har alla ägarskap för huvudsakliga ansvarsområden. Det kan gälla både ämnesinriktning samt vilka fabriker/avdelningar i verksamheten man jobbar mot. Detta ger möjlighet att jobba långsiktigt, klura ut nya lösningar och driva dessa med verksamheten.


Vi sitter dock inte i stuprör, utan går delvis in i varandras ansvarsområden och är flexibla gällande överlämningar. Detta då vi lägger stor vikt vid att lära av varandra för kompetensutveckling och god helhetssyn.


Att arbeta med oss
På Sandvik är vi övertygade om att mångfald leder till en bättre omgivning för våra anställda, vårt företag och våra kunder. Vi erbjuder dig stora utvecklingsmöjligheter i en global industrikoncern med förmånliga anställningsvillkor som bland annat inkluderar tjänstepension, friskvård, gruppförsäkring, förstärkt föräldrapenning, utbildningsprogram och kompetensutveckling. Välkommen till oss!


Vill du veta mer om Sandvik Materials Technology?
Besök vår hemsida eller YouTube-kanal för att lära dig mer om vår spännande verksamhet.


Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Eva Olofsson, rekryterande chef, 026 26 39 86


För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:
André Söderholm, ansvarig rekryterare, 026-26 30 21


Fackliga kontaktpersoner
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, 026-26 39 93
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, 026-26 30 44
Mikael Larsson, Unionen, 026-26 31 66


Välkommen med din ansökan senast 2020-06-14 Läs mer om Sandvik och ansök via home.sandvik/karriar, jobb-id: R0018964.


Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till vilka rekryteringskanaler och vilken typ av marknadsföring vi vill använda. Vi kommer därför inte att köpa några ytterligare annonsplatser eller tjänster för pågående rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.


Sandvik Materials Technology är ett affärsområde inom Sandvik-koncernen och en världsledande tillverkare av högt förädlade produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Spetskompetensen bygger på en integrerad produktionsplattform samt industriledande metallurgi och FoU-verksamhet. Omsättningen 2019 var drygt 15 miljarder SEK och antalet anställda omkring 6 000. Visa mindre

Miljöinspektör, miljöskydd

Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd med gemensam förvaltning arbetar för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken med säte i Sandviken. Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar framtid samhälle. Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning arbetar för en långsiktigt hållbar och god livsmiljö för invånarna i de tre kommunerna med sammanlagt 53 000 invånare. Förvaltningen är indelad i fyra en... Visa mer
Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd med gemensam förvaltning arbetar för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken med säte i Sandviken. Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar framtid samhälle. Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning arbetar för en långsiktigt hållbar och god livsmiljö för invånarna i de tre kommunerna med sammanlagt 53 000 invånare.

Förvaltningen är indelad i fyra enheter vilka samarbetar med varandra för att på bästa sätt uppnå storkommunens fördelar med minskad sårbarhet, ökad flexibilitet, högre kvalitet, bättre effektivitet och rättssäkerhet. Miljö- och hållbarhetsenheten har idag 22 medarbetare och arbetar inom områdena miljöskydd, hälsoskydd, livsmedel, miljöstrategiskt arbete, energi- och klimatrådgivning samt naturvård.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en miljöinspektör som ska arbeta med tillsyn inom miljöskyddsområdet. Vi söker särskilt kunskaper inom VA, dagvatten och masshantering.
Tjänsten är placerad i miljöskyddsgruppen där tillsyn av olika typer av miljöfarlig verksamhet såsom täktverksamheter, värmeverk, avloppsreningsverk, lantbruk, förorenade områden mm ingår.
Andra arbetsuppgifter och arbetsområden kan ingå utifrån sökandes profil, verksamhetens behov eller resursfördelning.

KVALIFIKATIONER
Du har utbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Vi söker dig som är tillmötesgående men ändå tydlig. Du arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Du har lätt för att arbeta i grupp. Du är strukturerad och självgående vilket innebär att du är bra på att planera, prioritera och ta ansvar för dina arbetsuppgifter. I arbetet ingår mycket kontakter med företag, det är därför viktigt att du tycker om att möta människor. Du har en bra kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i tal och i skrift. Eftersom arbetet går ut på att göra avvägningar samt fatta beslut utifrån lagstiftningen är det viktigt med goda kunskaper inom miljöbalken.
Kunskaper inom miljöbalken är ett krav, liksom körkort.
Om du har erfarenhet av VA- och dagvattenarbete är det meriterande, likaså erfarenhet av tillsyn av miljöfarlig verksamhet. Även övrig erfarenhet inom miljö- och hälsoskyddsområdet är meriterande liksom erfarenhet av ärendehanteringssystemet Vision. Erfarenhet av myndighetsarbete och förvaltningsrätt kan också vara meriterande.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden. Visa mindre

Präst med särskilt ansvar för Järbo församling

Kom och jobba med oss i Ovansjö-Järbo pastorat! Vi söker en präst med särskilt ansvar för Järbo församling. Vårt pastorat är beläget i Gästrikland där Järbo som ort är en del av pastoratet och ligger ca 15 km norr om Sandviken. Kyrkan, förskola, skola, äldreboende och affär m.m. ligger centralt i Järbo. Kungsberget med dess stora skidanläggning ligger bara ca 7 km därifrån. Du kan läsa mer på vår hemsida.Vi tillämpar löpande urval vilket gör att vi gärna t... Visa mer
Kom och jobba med oss i Ovansjö-Järbo pastorat! Vi söker en präst med särskilt ansvar för Järbo församling. Vårt pastorat är beläget i Gästrikland där Järbo som ort är en del av pastoratet och ligger ca 15 km norr om Sandviken. Kyrkan, förskola, skola, äldreboende och affär m.m. ligger centralt i Järbo. Kungsberget med dess stora skidanläggning ligger bara ca 7 km därifrån. Du kan läsa mer på vår hemsida.Vi tillämpar löpande urval vilket gör att vi gärna tar emot din ansökan snarast möjligt. Visa mindre

Präst med särskilt ansvar för Järbo församling

Kom och jobba med oss i Ovansjö-Järbo pastorat! Vi söker en präst med särskilt ansvar för Järbo församling. Vårt pastorat är beläget i Gästrikland där Järbo som ort är en del av pastoratet och ligger ca 15 km norr om Sandviken. Kyrkan, förskola, skola, äldreboende och affär m.m. ligger centralt i Järbo. Kungsberget med dess stora skidanläggning ligger bara ca 7 km därifrån. Du kan läsa mer på vår hemsida.Välkommen med din ansökan!... Visa mer
Kom och jobba med oss i Ovansjö-Järbo pastorat! Vi söker en präst med särskilt ansvar för Järbo församling. Vårt pastorat är beläget i Gästrikland där Järbo som ort är en del av pastoratet och ligger ca 15 km norr om Sandviken. Kyrkan, förskola, skola, äldreboende och affär m.m. ligger centralt i Järbo. Kungsberget med dess stora skidanläggning ligger bara ca 7 km därifrån. Du kan läsa mer på vår hemsida.Välkommen med din ansökan! Visa mindre