Lediga jobb som Informatör/Kommunikatör i Sandviken

Se lediga jobb som Informatör/Kommunikatör i Sandviken. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Sandviken som finns hos arbetsgivaren.

Kommunikatör – med driv och speciella förmågor

Kommunikation är nödvändig för all utveckling. Vi på Informationskontoret ansvarar för kommunens övergripande, långsiktiga kommunikationsarbete samt ger stöd till verksamheterna i deras dagliga arbete. Med vår samlade kompetens vägleder vi till kreativa och kvalitativa lösningar?som stöder en kommunikativ utveckling i mötet med medborgarna såväl som i det dagliga arbetet bland medarbetare. På så sätt bidrar vi till att leva, bo och arbeta i Sandvikens k... Visa mer
Kommunikation är nödvändig för all utveckling. Vi på Informationskontoret ansvarar för kommunens övergripande, långsiktiga kommunikationsarbete samt ger stöd till verksamheterna i deras dagliga arbete.

Med vår samlade kompetens vägleder vi till kreativa och kvalitativa lösningar?som stöder en kommunikativ utveckling i mötet med medborgarna såväl som i det dagliga arbetet bland medarbetare. På så sätt bidrar vi till att leva, bo och arbeta i Sandvikens kommun.?

Din anställning är på informationskontoret. Vi är idag 9 medarbetare som arbetar med operativt och strategiskt kommunikationsarbete samt utveckling av digitala kanaler som intranät, och externa webbplatser. Vi är ett prestigelöst gäng som trivs tillsammans, lyfter och kompletterar varandras kompetenser för att lösa våra uppdrag. Vi gör varandra bättre och har kul på jobbet.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer delta i och själv leda olika typer av kommunikationsuppdrag. Lyssna in upplevda kommunikationsbehov, analysera, planera och genomföra kommunikationsinsatser som ger effekt.

Du kommer även stärka arbetsgruppen men en eller flera egna förmågor inom grafisk design, skriva användarcentrerat för webb eller skapa material för e-learning. Du behöver kunna se vad som ska göras och vara den som ser till att det blir gjort.

Du kommer jobba med andra, såväl kollegor inom kommunikationsområdet som inom kommunens olika verksamheter. Informationskontoret ansvarar för flertalet digitala verksamhetssystem och du kan bli systemförvaltare till något av dessa.

Kommunikation handlar mycket om människor och relationer så ditt arbete kommer vara varierat och ena dagen inte den andra lik.

Informationskontoret är en stabsfunktion inom Kommunstyrelseförvaltningen och du är en del kommunens kommunikationsstab vid kris.

Många vill ha vårt stöd så vi har mycket att göra! Vi söker därför en eller kanske två medarbetare som med olika kompetenser förstärker ett härligt gäng.
/Informationschef Odd Westby

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning eller annan kvalificerad eftergymnasial utbildning inom kommunikationsområdet.

Du behöver ha erfarenhet som kommunikatör och även en eller flera specialinriktningar som stärker oss i vårt kommunikativa uppdrag.

Det vi söker är bland annat kompetens som:
• Grafisk designer, UX, UI
• Skriva användarcentrerat för webb, webbredaktör
• Skapa material för e-learning

Erfarenhet och förmåga att självständigt driva uppdrag såväl som att samverka med andra är en nödvändighet. Detsamma gäller förmågan att jobba strukturerat och hantera flera pågående arbeten samtidigt.

På Informationskontoret jobbar vi med en mängd programvaror och IT-system så du är självklart en trygg datoranvändare med en vilja att vara med och utveckla moderna digitala arbetssätt.

Förutom din kompetens inom kommunikationsområdet så tycker du att det är roligt att träffa människor samt har förmågan att inspirera och sprida en positiv känsla. Du har också skinn på näsan och kan i dialog med verksamheterna stå upp för dina förslag och kunskaper inom kommunikation.

Som del i kommunens krisorganisation behöver du förmåga att arbeta strukturerat under tidspress.

Samhällsintresse är viktigt i rollen som kommunikatör i samhällets tjänst! Lokal kännedom gör arbetet enklare och vi ser därför gärna att du är bosatt i Gästrikland.

Vid frågor om tjänsten - kontakta informationschef
Odd Westby 026-24 12 35


ÖVRIGT
I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser.

Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden. Visa mindre

Kommunikatör

Företagsutbildarnas verksamhet, IUC Gävleborg, arbetar aktivt med stöd till små och medelstora industriföretag i regionen. Deras uppdrag är att samordna och stimulera kompetensutveckling, innovationskraft och affärsmöjligheter för industrin i Gävleborg för att gynna en hållbar utveckling och tillväxt. De söker nu en kommunikatör som vill vara med på uppdraget. Är det du? Urval sker löpande, så skicka in din ansökan redan idag! OM TJÄNSTEN IUC Gävleborg ... Visa mer
Företagsutbildarnas verksamhet, IUC Gävleborg, arbetar aktivt med stöd till små och medelstora industriföretag i regionen. Deras uppdrag är att samordna och stimulera kompetensutveckling, innovationskraft och affärsmöjligheter för industrin i Gävleborg för att gynna en hållbar utveckling och tillväxt. De söker nu en kommunikatör som vill vara med på uppdraget. Är det du? Urval sker löpande, så skicka in din ansökan redan idag!

OM TJÄNSTEN

IUC Gävleborg är ett industriellt utvecklingscentrum med uppdrag att stärka tillväxt och konkurrenskraft i tillverkande industriföretag i Gävleborg. Deras uppdrag är att arbeta nära företagen genom att lyssna, fånga upp behov och hitta smarta vägar för konkreta utvecklingsinsatser. Detta gör de genom att vara en neutral mötesplats mellan näringslivet, akademin och den offentliga sektorn. Rollen som kommunikatör erbjuder en stor variation av arbetsuppgifter där du hjälper till med allt från att kommunicera med industriföretagen och nå ut med information till att ansvara för events eller andra externa aktiviteter.

Du erbjuds
- Att arbeta tillsammans med likasinnade kollegor som strävar efter att åstadskomma en positiv förändring
- Ett stimulerande arbete med stor variation i arbetsuppgifterna
- Vara med och bidra till den gröna omställningen i världen

ARBETSUPPGIFTER

Arbetsuppgifter


* Ta fram en övergripande kommunikationsplan för verksamhetsområdet och tillhörande projekt i samverkan med verksamhetschef
* Organisera, planera och följa upp kommunikationsarbetet enligt planen
* Ta fram interna och externa presentationsmaterial och mallar i enlighet med grafisk profil
* Samla in information från verksamhet och omvärlden samt skapa, publicera och uppdatera innehåll i olika digitala kanaler och nyhetsbrev
* Agera rådgivare och stötta chefer och medarbetare gällande kommunikationsfrågor
* Medverka vid planering och genomförande av externa aktiviteter såsom branschdagar, nätverksträffar, seminarier och webbinarier
* Vara ett stöd i att optimera och förbättra verksamhetens metoder, stödmaterial och underlag


VI SÖKER DIG SOM
- Har en eftergymnasial utbildning, lägst YH med inriktning PR och kommunikation eller liknande
- Har några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
- Har förmåga att anpassa språk och budskap till olika mottagare
- Har en god vana av att vara ett kommunikativt stöd till andra funktioner
- Har ett genunit intresse för hållbarhetsfrågor
- Har erfarenhet av att skapa innehåll i sociala medier
- Innehar B-körkort
- Har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, då kommunikation och dokumentation genomförs på båda språken

Det är meriterande om du har
- Erfarenhet av film, foto och fotoredigering
- Erfarenhet från industriell verksamhet
- Erfarenhet av att arbeta med EU-finansierade utvecklingsprojekt

Om du har en portfolio får du gärna lägga med den i din ansökan.

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:
- Samarbetsinriktad
- Innovativ
- Självgående
- Kvalitetsmedveten

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Genom goda relationer, korta kontaktvägar och samlad kunskap ger IUC Gävleborg stöd till små och medelstora industriföretag i regionen. Deras uppdrag är att samordna och stimulera kompetensutveckling, innovationskraft och affärsmöjligheter för industrin i Gävleborg för att gynna en hållbar utveckling och tillväxt. Via deras samarbetspartners och nätverk regionalt och nationellt kan de också förmedla viktiga kontakter och utvecklingsmöjligheter som leds av andra än dom själva. De omvärldsbevakar och nätverkar kontinuerligt för att kunna förmedla fler möjligheter till företagen i Gävleborg.

IUC Gävleborg är en del i Företagsutbildarnas verksamhet. Företagsutbildarna är en ekonomisk förening dedikerad till kvalitetssäkring och samordning av alla typer av utbildningar. Deras mål är att erbjuda mervärde genom kompetensutveckling på både kort och lång sikt. Företagsutbildarna ägs av över 160 medlemsföretag. Visa mindre

Internal Communications Professional

Ansök    Okt 26    SANDVIK AB    Informatör/Kommunikatör
Are you a confident, curious and driven communicator who’s eager to explore new possibilities and ready to create messages that really get people’s attention? At Sandvik Mining and Rock Solutions, and the Rock Tools Marketing and Communications team, we’re now looking for an Internal Communications Professional to join us. We offer you a world of opportunities – global networks, competent and passionate colleagues, flexible settings and constant developmen... Visa mer
Are you a confident, curious and driven communicator who’s eager to explore new possibilities and ready to create messages that really get people’s attention? At Sandvik Mining and Rock Solutions, and the Rock Tools Marketing and Communications team, we’re now looking for an Internal Communications Professional to join us.
We offer you a world of opportunities – global networks, competent and passionate colleagues, flexible settings and constant development. Sounds interesting? Keep reading, and we’ll tell you a bit more!
About your job
You’re a master of communication – providing strategic and objective communication actions to our business. Your main focus is our internal communication, and you create strong awareness, clear understanding and an increased pride of our direction, priorities, objectives, vision, and core values for all our employees across all relevant functions within the Rock Tools Division. Planning, drafting, editing and publishing content are essential parts of your weekly agenda. In addition, you’re our face to the outside with the power to inspire, engage, and shape the perception of our business – protecting and enhancing our company’s brand and reputation.
Your responsibility also include:
Actively maintaining high-quality internal communication channels and content.
Supporting stakeholders and internal customers in creating effective communication structures.
Providing training on communication policies, frameworks, and supporting tools.
Developing, implementing and ensuring the quality of communication policies and governance structures.

The location for this job is in Sandviken with presence on site at least three days a week.
Your profile
We’re looking for a communications professional with a university degree in communications or marketing – or equivalent knowledge gained from a working career. You have experience of working in large, international organizations and know how to quickly break down information, capture the essence and spread the word. You’re a comfortable user of Office 365 and knowledge in the Adobe Suite, filming and editing skills and different publishing tools is advantageous. As we work in a global setting, you need excellent verbal and written English and Swedish skills.
Yes, your background is important, but?we’re?equally interested in your soft skills and personality – characterized by your structured and independent way and positive mindset. You act with integrity, are calm and systematic in your work, and with an eye for details and passion for the written word,
you create crispy and easy to understand communication. Being a small team, we expect you to be comfortable contributing in various areas. Add to this a passion for collaboration and a great ability to create networks, and you’re the perfect match for this job!
Our culture
At Sandvik, we’re tech driven, innovative and entrepreneurial. We believe that success is a team effort so we value diversity and are committed to creating an inclusive culture where people can be themselves and reach their full potential. So, we invest in supporting each other, learning together and celebrating our differences. Visit our stories hub, LinkedIn or Facebook to get to know us further.
Application
Send your application no later than November 9, 2023. Job ID: R0060018
Contact information
For further information about this position, please contact:
Petter Bengtsson, recruiting manager, +46 (0)70 616 24 53
Union contacts – Sweden
Per Hedman, Unionen, +46 (0)26 26 50 14
Fredrik Andersson, Akademikerföreningen , +46 (0)26 26 27 18
Linda Adamsson, Ledarna, +46 (0)26 26 16 01

For more information about the recruitment process, please contact HR Services at [email protected].
Recruitment Specialist
Heidi Pynnönen
Sandvik Mining and Rock Solutions is a business area within the Sandvik Group and a global leading supplier of equipment and tools, parts, service, digital solutions and sustainability-driving technologies for the mining and construction industries. Application areas include rock drilling, rock cutting, loading and hauling, tunneling and quarrying. In 2022, sales were approximately 57 billion SEK with about 16,200 employees. Visa mindre

Vikariat - Kommunikatör & Evenemangsproducent

Högbo Bruk är Sandvikens största rekreationsområde. Här finns friluftsliv, sport, konsthantverk, shopping, evenemang, kulturhistoria, mat och boende. Allting omgärdat av herrgårdarna, de röda längorna, kvarnen, stallet och bruksparken som ger Högbo dess karaktär och minner om det som varit. Varje år kommer en halv miljon besökare hit för att njuta av livet och utmana sig själva. Det 100 hektar stora bruksområdet är både en historisk plats och ett modernt ... Visa mer
Högbo Bruk är Sandvikens största rekreationsområde. Här finns friluftsliv, sport, konsthantverk, shopping, evenemang, kulturhistoria, mat och boende. Allting omgärdat av herrgårdarna, de röda längorna, kvarnen, stallet och bruksparken som ger Högbo dess karaktär och minner om det som varit.

Varje år kommer en halv miljon besökare hit för att njuta av livet och utmana sig själva. Det 100 hektar stora bruksområdet är både en historisk plats och ett modernt levande bruk. Här växte det järnbruk fram som skulle bli startskottet till stålföretaget Sandvik. Området Högbo Bruk ägs, förvaltas och utvecklas av Högbo Bruks AB på uppdrag av Sandvikens Kommun.

I Högbo Bruks AB arbetar 115 personer varav de allra flesta via arbetsmarknadspolitiska åtgärder. En del har funktionsnedsättningar, andra är på väg in i det svenska samhället. Vi tar till vara på varandras kunskaper, kulturer och drivkrafter. Här har alla möjlighet att utvecklas i sin egen takt. Det ger en enorm bredd och dynamik i allt vi gör tillsammans!


ARBETSUPPGIFTER
Högbo Bruks AB söker en kommunikatör och evenemangsproducent som ska arbeta operativt och strategiskt med marknadsföring, information och evenemang. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp om 2-3 personer och stötta upp teamet medan gruppens kommunikationsansvarige är föräldraledig. Högbo Bruks VD kommer att ansvara över kommunikationen under vikariatet, medan din roll huvudsakligen innebär att arbeta med löpande arbetsuppgifter.

Som kommunikatör på Högbo Bruk arbetar du mångsidigt, effektivt och flexibelt med organisationens olika kommunikationskanaler såsom hemsida, sociala medier och trycksaker. Du kommer även att producera och förmedla intern information, exempelvis medarbetarutskick, månadsblad och personalkataloger. Arbetet omfattar grafisk formgivning, layout, text, foto och film, men även att ordna skyltning, hänvisningar och annan fysisk turistinformation på området. Du är snabbfotad och arbetar effektivt med brådskande uppgifter.

Du kommer att ha en stor roll inom evenemangen som genomförs på området, och tillsammans med kommunikationsteamet producera och förverkliga planerna. Allt från bokningar av aktörer och musik till produktion av evenemangets marknadsföring och skyltning. Som evenemangsproducent i Högbo arbetar du självständigt och ofta på egen hand. Några exempel på evenemang är valborgsmässoafton, midsommarfirande och julmarknad.

I rollen arbetar du kontinuerligt med uppdrag från den ideella företagarföreningen Destination Högbo Bruk. Arbetsuppgifterna har sin utgångspunkt i föreningens årliga verksamhetsplan, som är en kommunikation- och evenemangsplan.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har ett stort intresse för kommunikation och evenemang. Du har gärna en utbildning inom området eller arbetslivserfarenhet som gör dig nyfiken och bekväm i rollen. Du har god vana att arbeta i Adobe Creative Cloud, främst InDesign, och ett stort intresse för bild- och textproduktion. Tydliga budskap, på smart och enkel svenska, är din grej! Du är noggrann i ditt arbete, och samtidigt stor respekt för deadlines och effektivitet.

För att trivas i rollen som kommunikatör och evenemangsproducent på Högbo Bruk behöver du vara ambitiös, ansvarstagande och kunna ta egna initiativ och beslut vid behov. Som person är du positiv, lösningsorienterad och bidrar med härlig energi till gruppen.

God samarbetsförmåga och ett öppet sinne för olikheter kommer du långt med på Högbo Bruk. Här jobbar många människor i arbetsmarknadspolitiska åtgärder och det är vår gemensamma uppgift att stärka varandra och på så vis främja varje individs personliga utveckling.

Körkort B är ett krav då vi arbetar över ett stort område. I tjänsten förekommer även kvälls- och helgarbete vid evenemang.

Ytterligare meriterande kunskaper:
- Photoshop och/eller Lightroom
- Sitevision (eller liknande webbpubliceringsverktyg)
- Word
- Powerpoint
- Filmredigering, helst i Premiere Pro
- Drönarkörkort/vana att flyga drönare

ÖVRIGT
Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Högbo Bruks AB gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden. Visa mindre

Communications Business Partner – Global Sales & Marketing

Are you interested in joining an inclusive and fun working environment where we enable innovation and healthy collaborations? At Sandvik Coromant, we’re now looking for an experienced Communications Business Partner for our Internal Communications unit. Our mission is clear – we’re shaping the future together with our employees, customers, partners and owners, and effective and engaging internal communication is key in accomplishing it. Welcome to be a par... Visa mer
Are you interested in joining an inclusive and fun working environment where we enable innovation and healthy collaborations? At Sandvik Coromant, we’re now looking for an experienced Communications Business Partner for our Internal Communications unit.
Our mission is clear – we’re shaping the future together with our employees, customers, partners and owners, and effective and engaging internal communication is key in accomplishing it. Welcome to be a part of our team!
About the job
In this position, you lead the communications efforts for the Sales & Marketing function – both globally and for our two European sales areas. Within the scope of the job, you’re part of the respective management team and also have a coordinating role in the global S&M communication team. Working closely with both the divisional Vice President and the respective sales area managers, you support the management team with both strategic and practical implementation – focusing on the strategic communication plan and to link global and local strategy. The role also includes being an active participant in the global communication team. Using a wide range of communication channels, you create innovative, high-quality and well-timed content in your communication.
Your job also include:
Guiding the organization on strategic communication aspects.
Developing and facilitating the strategic communication plan for the function.
Ensuring easy-to-understand communication of Sandvik Coromorant’s objectives and strategy in close cooperation with the function's management.
Coaching managers and other key stakeholders in leadership communication as required.
Contributing to the development of global internal communication processes, tools, approaches and guidelines.
Leading and supporting various communication activities at both global and local level.
Supporting various change initiatives with communication expertise.
Perform crisis management.
Supporting and advising on intranet matters within the organization.
Drafting, publishing and distributing internal communication.

This position allows for a flexible working location from any of our Sandvik Coromant European units. The role includes some travel.
About you
We’re looking for an experienced communicator, with a degree in communication, journalism or equivalent skills and education. You have extensive experience in a similar position and are used to working in a global environment – in terms of cultural background and different professional groups, as well as experience of working in a management team. Microsoft Office 365, SharePoint and Teams are key platforms for how we communicate and collaborate, and we consider experience in copywriting and storytelling a plus. As we’re a global organization, excellent written and verbal communication skills in English are essential.
We’re sincerely interested in your personality! You have a strategic mindset while simultaneously being an operational doer who stays focused on delivering results in times of parallel assignments and deadlines. Change management communication is a key success factor in this job, and you understand how to prioritize activities that create value and how to communicate effectively with different stakeholders to stay relevant. You’re a self-starter with a collaborative and easy-going attitude and are curious to find new and smarter ways to communicate. You have an innovative mindset and enjoy learning new digital tools.
Our culture
Innovation is in our DNA and we’re proud to shape the future of manufacturing in close collaboration with our customers and partners. We believe in an inclusive, equal and open-minded culture, and we nurture our diversities to form a solid foundation for achieving great results. Add fair and rewarding benefits, as well as many different career opportunities in an inspiring global environment. Meet some of your future colleagues at our career page or visit our website, LinkedIn or Facebook page to get to know us further.
How to apply
Send your application no later than September 24, 2023. Read more about Sandvik Group and apply at home.sandvik/career (Job ID: R0055461).
As we aim for a fair recruitment process, we utilize assessment tools to safeguard objectivity. When you apply for this job, you will therefore receive an invitation via email to a personality and logic ability test. Feedback comes immediately after the test has been completed and the selection process begins after the application deadline.
Contact information
Are you curious to know more about this position? Contact your future manager:
Petra Ode, Head of Internal Communications, [email protected]
Union contacts
Thomas Lilja, Unionen, +46 (0)26 26 66 59
Göran Norell, Akademikerföreningen, +46 (0)26-26 65 74
Peter Olsson-Andrée, Ledarna, +46 (0)26 26 19 84

For more information about the recruitment process, please contact HR Services at +46 (0)26-26 14 44.
Recruitment Specialist
Lotta Amnebjer Nordqvist
Sandvik Coromant is part of the global industrial engineering group Sandvik and is at the forefront of developing manufacturing tools and machining solutions, with knowledge that drives the industry standards and innovations demanded by the metalworking industry now and in the next industrial era. Collaborations with educational institutions, extensive investment in research and development and strong customer partnership ensure the development of machining technologies that change, lead and drive the future of manufacturing. Sandvik Coromant owns over 1700 patents worldwide, employs around 8000 staff and is represented in more than 150 countries. Visa mindre

Technical Training Development Specialis

Do you have a metal cutting background with technical sales or technical product management experience and know how to design, develop, and create technical training? Then, this could be the perfect opportunity for you!?We’re currently looking for a?Technical Training Development Specialist. At the Sandvik Coromant Academy, an integral part of the Marketing team, we commit to serving to equip our customers with applications skills and know-how to enable ... Visa mer
Do you have a metal cutting background with technical sales or technical product management experience and know how to design, develop, and create technical training? Then, this could be the perfect opportunity for you!?We’re currently looking for a?Technical Training Development Specialist.
At the Sandvik Coromant Academy, an integral part of the Marketing team, we commit to serving to equip our customers with applications skills and know-how to enable them to troubleshoot and maximize the value of their investments in our tooling solutions. Through our training programs, we act as an important support for our front-line sales teams in acquiring and improving their technical and selling skills.
About the job
In this position, you are responsible for developing, designing, writing and producing content for technical and application training programs, based on customers’ needs. You create training content to equip both internal sales and our customers with relevant technical competencies and know-how to maximize the total value of Sandvik Coromant’s solution offer. You collaborate globally across functions in the matrix organization with subject matter experts to design, develop and produce both online and workshop-based global technical and application training programs. You also analyze the technical competence needs of the industries, customers feedback and requests from the organization and engage the product management team and relevant stakeholders to evaluate and assess appropriate technical training programs to support sales growth.
You communicate and distribute training internally and externally via different channels, such as intranet, web, and sales and marketing communities
Also included in your responsibility:
Following up on technical training survey data and addressing areas of improvements and priority needs of the business.
Evaluating curriculum design and technical content development to ensure high quality delivery that meets customers' needs – addressing customers’ pain points and application of learning and knowledge.
Following up and support Train-the-Trainers implementation of key new training initiatives with Sales Organizations.
Auditing and evaluating technical training programs for continuous improvement to keep abreast with customers' latest trend and needs as well as frontline sales’ focus.
Collaborating with different teams in technical training content review, updates and creation of new content and assets, as well as proofreading of translated training material.
Maintaining and updating technical training programs to ensure Sandvik Coromant technical and application competence continuing to stay relevant to our customers and industries.

The location for this position is flexible within Europe.
About you
We’re looking for someone with a background in technical sales, engineering, or technical product management – combined with an understanding of the manufacturing value chain and processing. You have experience in developing global programs or leading global projects in a diverse network between different functions. To be successful in this role, you have good knowledge of customers’ technical, and application needs and requirements – connecting it with the company’s total offer and solutions in content design and development. You have experience or expertise in instructional design, development and producing technical training content of customer value. Having basic understanding of CAD/CAM is an advantage though not necessary. As we operate in a global setting, excellent written and verbal skills in English are required.
You’re a creative, self-motivated, and strong problem-solver, and you constantly pursuing new thinking and new ideas in the technical training content and design – bringing value to business and customers. You enjoy working with digital technology and you know how to facilitate and carry out technical training. Excellent in stakeholder management is key and you work in full transparency, trust, and collaboration with cognitive inclusion with all stakeholders.?With qualities as independent and proactive you go far in this role. Add to that, being a strong team player, keen to learn and willing to take on challenges, and you have a great chance of succeeding with us.
Our culture
Innovation is in our DNA and we’re proud to shape the future of manufacturing in close collaboration with our customers and partners. We believe in an inclusive, equal and open-minded culture, and we nurture our diversities to form a solid foundation for achieving great results. Add fair and rewarding benefits, as well as many different career opportunities in an inspiring global environment. Meet some of your future colleagues at our career page or visit our website, LinkedIn or Facebook page to get to know us further.
How to apply
Send your application no later than August 27, 2023. Read more about Sandvik Group and apply at home.sandvik/career (Job ID: R0056472).
As we aim for a fair recruitment process, we utilize assessment tools to safeguard objectivity. When you apply for this job, you will therefore receive an invitation via email to a personality and logic ability test. Feedback comes immediately after the test has been completed and the selection process begins after the application deadline.
Contact information
Are you curious to know more about this position? Contact your future manager:
Corina Kheo, Manager of Sandvik Coromant Academy, +65?969?438 63
Union contacts, Sweden
Thomas Lilja, Unionen, +46 (0)26-26 66 59
Göran Norell, Akademikerföreningen, +46 (0)26-26 65 74
Peter Olsson-Andrée, Ledarna, +46 (0)26-26 19 84

For more information about the recruitment process, please contact HR Services at [email protected].
Recruitment Specialist
Jessica Hill Holm Visa mindre

Internal Communication Specialist

Internal Communication Specialist We are looking for an expert in internal communication to strengthen our organization. As Communications Specialist you will be responsible for IPCOs internal communication and communicate, inform and engage with our IPCO employees across the globe. Your main channel will be our intranet, but you will also produce presentations, material and media for other channels. You will be part of a global team reporting to Global H... Visa mer
Internal Communication Specialist
We are looking for an expert in internal communication to strengthen our organization. As Communications Specialist you will be responsible for IPCOs internal communication and communicate, inform and engage with our IPCO employees across the globe. Your main channel will be our intranet, but you will also produce presentations, material and media for other channels.

You will be part of a global team reporting to Global Head of HR, Communication & Sustainability.

In this role you will act as a specialist in communications, delivering solutions, strong content and results that meet the business needs. The ideal candidate will have the experience and skills to create business communications as well as execute on set actions.

Key Responsibilities

- Plan, lead and produce communication content
- Consult and advice management with presentations, messages and newsletters
- Manage our intranet with updated and relevant information
- Create and maintain internal communication material
- Create and deliver engaging internal campaigns
- Deliver internal communication plans to support business needs


Qualifications

- University degree in a relevant field or equivalent work experience
- Experience of internal communication responsibilities in an international environment
- Experience with managing intranet and / or other internal communication channels
- Excellent verbal and written communications skills in Swedish and English
- Structured and efficient doer who thrives in an independent role
- Proactive and persistent with great interpersonal skills


Additional information

Target Start Date: December 1

Location: Hybrid, offices in Stockholm and Sandviken

If you have any questions regarding the position, you are welcome to contact Linda Ahlqvist, Group Head of HR, Communication & Sustainability at [email protected] about the recruitment process you are welcome to contact Emma Brunnander, [email protected]

Apply no later than October 14th Visa mindre

Technical Training Development Specialis

Do you have a metal cutting background with technical sales or technical product management experience and know how to design, develop, and create technical training? Then, this could be the perfect opportunity for you!?We’re currently looking for a?Technical Training Development Specialist. At the Sandvik Coromant Academy, an integral part of the Marketing team, we commit to serving to equip our customers with applications skills and know-how to enable ... Visa mer
Do you have a metal cutting background with technical sales or technical product management experience and know how to design, develop, and create technical training? Then, this could be the perfect opportunity for you!?We’re currently looking for a?Technical Training Development Specialist.
At the Sandvik Coromant Academy, an integral part of the Marketing team, we commit to serving to equip our customers with applications skills and know-how to enable them to troubleshoot and maximize the value of their investments in our tooling solutions. Through our training programs, we act as an important support for our front-line sales teams in acquiring and improving their technical and selling skills.


About the job
In this position, you are responsible for developing, designing, writing and producing content for technical and application training programs, based on customers’ needs. You create training content to equip both internal sales and our customers with relevant technical competencies and know-how to maximize the total value of Sandvik Coromant’s solution offer. You collaborate globally across functions in the matrix organization with subject matter experts to design, develop and produce both online and workshop-based global technical and application training programs. You also analyze the technical competence needs of the industries, customers feedback and requests from the organization and engage the product management team and relevant stakeholders to evaluate and assess appropriate technical training programs to support sales growth.
You communicate and distribute training internally and externally via different channels, such as intranet, web, and sales and marketing communities
Also included in your responsibility:?
Following up on technical training survey data and addressing areas of improvements and priority needs of the business.
Evaluating curriculum design and technical content development to ensure high quality delivery that meets customers' needs – addressing customers’ pain points and application of learning and knowledge.?
Following up and support Train-the-Trainers implementation of key new training initiatives with Sales Organizations.
Auditing and evaluating technical training programs for continuous improvement to keep abreast with customers' latest trend and needs as well as frontline sales’ focus.
Collaborating with different teams in technical training content review, updates and creation of new content and assets, as well as proofreading of translated training material.
Maintaining and updating technical training programs to ensure Sandvik Coromant technical and application competence continuing to stay relevant to our customers and industries.?The location for this position is flexible within Europe.?


About you
We’re looking for someone with a background in technical sales, engineering, or technical product management – combined with an understanding of the manufacturing value chain and processing. You have experience in developing global programs or leading global projects in a diverse network between different functions. To be successful in this role, you have good knowledge of customers’ technical, and application needs and requirements – connecting it with the company’s total offer and solutions in content design and development. You have experience or expertise in instructional design, development and producing technical training content of customer value. Having basic understanding of CAD/CAM is an advantage though not necessary. As we operate in a global setting, excellent written and verbal skills in English are required.
You’re a creative, self-motivated, and strong problem-solver, and you constantly pursuing new thinking and new ideas in the technical training content and design – bringing value to business and customers. You enjoy working with digital technology and you know how to facilitate and carry out technical training. Excellent in stakeholder management is key and you work in full transparency, trust, and collaboration with cognitive inclusion with all stakeholders.?With qualities as independent and proactive you go far in this role. Add to that, being a strong team player, keen to learn and willing to take on challenges, and you have a great chance of succeeding with us.


Our culture
Innovation is in our DNA and we’re proud to shape the future of manufacturing in close collaboration with our customers and partners. We believe in an inclusive, equal and open-minded culture, and we nurture our diversities to form a solid foundation for achieving great results. Add fair and rewarding benefits, as well as many different career opportunities in an inspiring global environment. Meet some of your future colleagues at our career page or visit our website, LinkedIn or Facebook page to get to know us further. ?

How to apply
Send your application no later than August 7, 2023. Read more about Sandvik Group and apply at home.sandvik/career (Job ID: R0056472).
As we aim for a fair recruitment process, we utilize assessment tools to safeguard objectivity. When you apply for this job, you will therefore receive an invitation via email to a personality and logic ability test. Feedback comes immediately after the test has been completed and the selection process begins after the application deadline.


Contact information
Are you curious to know more about this position? Contact your future manager:
Corina Kheo, Manager of Sandvik Coromant Academy, +65?969?438 63

Union contacts, Sweden
Thomas Lilja, Unionen, +46 (0)26-26 66 59
Göran Norell, Akademikerföreningen, +46 (0)26-26 65 74
Peter Olsson-Andrée, Ledarna, +46 (0)26-26 19 84
For more information about the recruitment process, please contact HR Services at [email protected].

Recruitment Specialist
Jessica Hill Holm Visa mindre

Kommunikatör – trygg i sig själv och redo för spännande utmaningar

Kommunikation är nödvändig för all utveckling. Vi på Informationskontoret ansvarar för kommunens övergripande, långsiktiga kommunikationsarbete samt ger stöd till verksamheterna i deras dagliga arbete. Med vår samlade kompetens vägleder vi till kreativa och kvalitativa lösningar som stöder en kommunikativ utveckling i mötet med medborgarna såväl som i det dagliga arbetet bland medarbetare. På så sätt bidrar vi till att många gör varandra bättre och inspi... Visa mer
Kommunikation är nödvändig för all utveckling. Vi på Informationskontoret ansvarar för kommunens övergripande, långsiktiga kommunikationsarbete samt ger stöd till verksamheterna i deras dagliga arbete.

Med vår samlade kompetens vägleder vi till kreativa och kvalitativa lösningar som stöder en kommunikativ utveckling i mötet med medborgarna såväl som i det dagliga arbetet bland medarbetare. På så sätt bidrar vi till att många gör varandra bättre och inspirera till att leva, bo och arbeta i Sandvikens kommun.

Din anställning är på informationskontoret. Vi är idag 9 medarbetare som arbetar med operativt och strategiskt kommunikationsarbete samt utveckling av digitala kanaler som intranät, och externa webbplatser. Vi är ett prestigelöst gäng som trivs tillsammans, lyfter och kompletterar varandras kompetenser för att lösa våra uppdrag. Vi gör varandra bättre och ha kul på jobbet.

Ditt arbete kommer vara fokuserat till Omsorgsförvaltningen, en av våra viktigaste verksamheter, med omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättningar.

För att du ska känna dig trygg, såväl med dina vänner Informationskontoret som dina vänner inom omsorgsförvaltningen när de söker ditt stöd, kommer du dela din arbetsplats mellan dessa verksamheter.

Vi erbjuder bland annat dessa förmåner:
- semesterväxling
- årsarbetstid
- friskvårdsbidrag
- hälsofrämjande aktiviteter
- extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år
- personal- och fritidsföreningen Pulsen

ARBETSUPPGIFTER
Kommunikatör med speciellt ansvar för Omsorgsförvaltningen.

Vi söker dig som tycker om att arbeta både strategiskt och operativt. Du trivs att jobb med andra, såväl kollegor inom kommunikationsområdet som kollegor med annan erfarenhet och uppdrag.

Du har en förmåga att möta upplevda kommunikationsbehov, analysera och utveckla så kommunikationsinsatser får önskad effekt. Du kan planera och driva kommunikativa projekt och är trygg i flera av verktygen som finns i kommunikatörsyrkets verktygslåda. Allt från att skriva texter, fota, filma, sociala medier, webb, enklare grafisk formgivning till att coacha andras kommunikativa utveckling.

Som kommunikatör för Omsorgsförvaltningen är du med och stöttar i det dagliga arbetet samtidigt som du vid större kommunikationsinsatser är med och leder arbetet. Du arbetar också nära ledningsgruppen.

Du är en person som ser vad som behöver göras och som ser till att det blir gjort. Du är bra på att forma och förmedla budskap och bygga relationer både internt och externt. Du trivs med att arbeta med människor och gillar när den ena dagen inte är den andra lik.

Informationskontoret är en stabsfunktion inom Kommunstyrelseförvaltningen och du är en del kommunens kommunikationsstab vid kris eller allvarlig händelse. Det gör att du behöver ha förmåga att arbeta strukturerat och under tidspress.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom kommunikationsområdet. Du har erfarenhet av att planera och projektleda olika typer av kommunikationsprojekt. Du är trygg i svenska språket och kan omsätta komplexa frågeställningar till lättbegripliga budskap.

På Informationskontoret jobbar vi med en mängd programvaror och IT-system så du är självklart en trygg datoranvändare med en vilja att vara med och utveckla moderna digitala arbetssätt.

Förutom din kompetens inom kommunikationsområdet så tycker du att det är roligt att träffa människor samt har förmågan att inspirera och sprida en positiv känsla. Du har också skinn på näsan och kan i dialog med verksamheterna stå upp för dina förslag och kunskaper inom kommunikation.

Samhällsintresse är viktigt i rollen som kommunikatör i samhällets tjänst! Lokal kännedom gör arbetet enklare och vi ser därför gärna att du är bosatt i Gästrikland.

Vid frågor om tjänsten - kontakta informationschef
Odd Westby 026-24 12 35

ÖVRIGT
I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser.

Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden. Visa mindre

Digital kommunikatör med känsla för formgivning

I 22 år har vi stöttat människor och företag effektivt från idé till verklighet för att skapa hållbara produkter, tjänster och företag. Vi tillför vägledning, kontakter och kunskap för att få företag och samhällen att utvecklas på ett hållbart sätt. Vårt engagemang ligger i mötet mellan människor och vi tror att all förändring börjar med en idé eller vilja att göra skillnad. Sandbacka Science Park i Sandviken är en av Sveriges cirka 40 science parks och Gä... Visa mer
I 22 år har vi stöttat människor och företag effektivt från idé till verklighet för att skapa hållbara produkter, tjänster och företag. Vi tillför vägledning, kontakter och kunskap för att få företag och samhällen att utvecklas på ett hållbart sätt. Vårt engagemang ligger i mötet mellan människor och vi tror att all förändring börjar med en idé eller vilja att göra skillnad. Sandbacka Science Park i Sandviken är en av Sveriges cirka 40 science parks och Gävleborgs enda. Vi arbetar tillsammans med människor i näringslivet, akademin och offentlig sektor för digital utveckling inom industrin, för ett hållbart energisystem med utsläppsfria transporter och gör det med människan i fokus. Sandbacka Science Park tillhör Sandvikens kommuns näringslivskontor och arbetar via projekt på uppdrag av bland annat EU. Vi har en central roll i det regionala stödsystemet för innovation och utveckling med syfte att skapa hållbar tillväxt.

Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner
- semesterväxling
- årsarbetstid
- friskvårdsbidrag
- hälsofrämjande aktiviteter
- extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år
- personal- och fritidsföreningen Pulsen

ARBETSUPPGIFTER
Som digital kommunikatör kommer du att skapa målgruppsanpassat innehåll till våra sociala medier, producera nyhetsbrev och uppdatera innehållet på vår webbplats. I rollen ingår också att utforma digitala kampanjer med stöd från vår kommunikationsstrategi. Några av dina främsta verktyg i vardagen kommer att vara mobiltelefonen, kameran, datorn, Canva, Adobe-sviten och webbverktyget Sitevision.

Du kommer att ingå i en total arbetsgrupp om 24 personer i Sandbacka Science Parks verksamhet och dina närmsta kollegor finns i kommunikationsteamet bestående av fyra personer. Det är en snabbfotad verksamhet som möter vår målgrupps behov och framtidens utmaningar. Gemensamt i vårt team är att vi skapar en bättre framtid för regionens företag och uppmuntrar nya innovationer och lösningar för en välmående planet.

Vårt kommunikationsteam arbetar främst med egen produktion av foto, kortare filmer, webbutveckling, pressrealeser, texter och layout. Tillsammans planerar vi vårt arbete med fokus på att uppfylla verksamhetsmålen och målen inom våra olika projekt. Vi värnar om vårt varumärke och använder kommunikationen som verktyg för att stärka det.

Som digital kommunikatör trivs du med varierande arbetsuppgifter och att arbeta i olika projekt. Du kommer att arbeta nära projektledare, kommunikatörer och kommunikationsansvarig.

KVALIFIKATIONER
För att trivas i rollen är det naturligt för dig att arbeta självständigt och i grupp. Du gillar att driva utvecklingen av vår digitala närvaro och har örat mot marken när det gäller användarnas digitala beteenden. Du gillar kontakt med människor, hålla dig uppdaterad om omvärlden och att skriva digital copy. Du har kunskaper och färdigheter som gör dig trygg i rollen att ansvara över våra sociala medier och för att kunna skapa digital copy, storytelling, digitala kampanjer och grafiskt material.

Du som söker tjänsten har utbildning i kommunikation, marknadsföring eller motsvarande på högskolenivå. Dessutom ser vi att du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Du har också god förmåga och erfarenhet av att använda såväl Microsoft Office-paketet som Adobe-sviten.

ÖVRIGT
Varför jobba hos oss?
Hos oss finns stora möjligheter att växa och utvecklas. Vi erbjuder en kreativ arbetsplats där vi alltid strävar efter att ta tillvara människor olika perspektiv och erfarenheter. Vi är måna om att arbeta hållbart för att du, vi som organisation och planeten ska hålla länge. För oss är det viktigt att du ska få utvecklas och bidra genom att i hög utsträckning försöka ta tillvara dina idéer och det du brinner för.

I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser.

Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden. Visa mindre

Digital Content Marketing Specialist to Sandvik Materials Technology

Sandvik Materials Technology is looking for a Digital Content Marketing Specialist At Sandvik Materials Technology (SMT), our mission is much more than delivering good products, technology, and processes - working together to develop solutions based on our customer’s needs and thus achieve our business goals, is a better way to describe our daily work. With curious employees and safety as our priority, we create a work environment where you can develop bot... Visa mer
Sandvik Materials Technology is looking for a
Digital Content Marketing Specialist
At Sandvik Materials Technology (SMT), our mission is much more than delivering good products, technology, and processes - working together to develop solutions based on our customer’s needs and thus achieve our business goals, is a better way to describe our daily work. With curious employees and safety as our priority, we create a work environment where you can develop both personally and professionally.
SMT is on an exciting journey towards becoming a standalone company and will be listed on the Nasdaq Stockholm on August 31, 2022. On the day of listing, SMT will be renamed Alleima.
With a clear direction for our journey ahead, utilizing our position as a technology leader, progressive customer partner, and sustainability driver, we aim to become an even stronger company in our industry.
Are you ready to take on this challenge together with us? Join us on our journey!


About The Job
We are looking for you who is a communicator and a content producer at heart with strong writing skills and top-notch social media and digital thinking.
Entering this role, you will be developing, maintaining and publishing high-quality digital content for our corporate channels, that inspires, engages and educates our main stakeholders.
Content and production items can be, but are not limited to, customer cases, features, social media posts, infographics, explainers and presentations. You will ensure relevance and return on investment, SEO/SEM together with our agency partners, and be responsible for the management of our social media channels.
The main purpose is to communicate and position our new brand, to showcase how we advance industries through materials technology, and how our unique and leading expertise enables more efficient, more profitable and more sustainable processes for our customers.
Additionally, this role actively contributes to corporate communications, such as the Annual & Sustainability report and employer branding.


The role includes:
- create corporate content that is inspiring, engaging and educating and publish content, news and features in corporate channels
- with input from our different divisions, coordinate relevant corporate content and ensure brand consistency and a consistent tone of voice both visually and verbally giving clear proof points for our aspired positioning
- monitor, track, and follow up on our content performance; reach, engagement as well as web traffic
- together with the manager, build and continuously improve our digital content marketing reporting
- participate in specific web development projects to deliver improved UX and functionality


As Digital Content Marketing Specialist, you are reporting to the Head of Corporate Communications and the location is somewhat flexible, either our site in Sandviken or Stockholm.


About You
We are looking for someone with a background in marketing and communication with a keen eye for detail and highly creative. To ensure success as a Digital Content Marketing Specialist, you enjoy networking with different parts of our business as well as external stakeholders. We see you as someone who values collaboration and achieving great results with others and still has the drive to work independently and take your own initiatives.
Working in a global environment calls for fluency in verbal and written English where Swedish is meritorious.


What’s in it for you?
Where to begin? In this role, you will work with creative colleagues in a global network, in a global company that is on an exciting journey with the aim to grow both organically and by investments. As a digital content marketing specialist, you will be one of the key players in the Corporate Communications and Group Communications team and have an important role in contributing to our branding and positioning going forward.
We are a company with an open-minded, innovative culture, actively working to create a workplace that is characterized by diversity and inclusion.


Application & Contacts
Welcome with your application no later than August 27, 2022.
Read more about Sandvik Materials Technology and apply via home.sandvik/karriar, job ID: R0033735


Are you interested in learning more about this exciting job? Please contact:
Carina Aspenberg, recruiting manager, +46 72 083 72 57


For more information about the recruitment process, please contact:
Elin Olsson, recruitment specialist, +46 76 720 16 99
Union contacts
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, +46 70 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, +46 70 314 24 43
Mikael Larsson, Unionen, +46 70 307 30 48


Sandvik Materials Technology is a business area within the Sandvik Group and a world-leading manufacturer of high value-added products in advanced stainless steels and special alloys as well as products for industrial heating. The cutting-edge expertise is based on an integrated production platform and industry-leading metallurgy and R&D??. In 2021, sales were approximately 13.4 billion SEK with about 5,500 employees. Visa mindre

Demopersonal i Sandviken september-december

Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare. Vi söker nu event/demo-personal till höstens kommande butiksdemos. Det kan handla om allt från att bjuda på choklad till att grädda våfflor etc. Är man en person som gillar att prata med folk och som kan ta instruktioner väl så är jobbet i sig inte svårt. Är man glad och trevlig... Visa mer
Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare.
Vi söker nu event/demo-personal till höstens kommande butiksdemos.
Det kan handla om allt från att bjuda på choklad till att grädda våfflor etc. Är man en person som gillar att prata med folk och som kan ta instruktioner väl så är jobbet i sig inte svårt. Är man glad och trevlig kommer man väldigt långt i denna bransch!
Vi vill utöka vår personalbas med ytterligare glad och driven personal då vi börjat få förfrågningar från kunder som vill köra butiksdemos i höst.
Dagar och tider:
Varierar mellan uppdragen, men oftast är det:
Onsdag-fredag kl 11-19
Lördag kl 10-17
Lön: 140 kr/h (ink sem.ers och ob)


Om du kan och vill jobba så ansöker du på följande vis:
1. Gå in på www.eventpersonal.se och skapa en profil (gör den så utförlig som möjligt). Skriv "FJ demo" som referensnummer i din profil.
2. Invänta sedan ett verifieringsmail, OBS detta kan hamna i din skräppost så titta där. Klicka på länken i verifieringsmailet för att slutföra din registrering av profil.
3. I nästa steg kommer vi skicka ut jobbförfrågningar till din mejl som du då svarar på om du kan och vill jobba.


?Sök nu, vi har massor av roliga event och demos på gång i höst! Visa mindre

Recruitment Communications Specialist - Sandvik Group

Ansök    Jun 9    SANDVIK AB    Informatör/Kommunikatör
One of the key success factors for Sandvik Group is our brilliant people – the ones who brought us to the market leading position we hold today, and the ambassadors of our brand and culture. Do you want a central role in growing our organization? For our Nordics Recruitment team, we’re now looking for a driven, collaborative and visionary Communications Specialist. Let’s talk a bit about the job You’re part of a small communications team working closely wi... Visa mer
One of the key success factors for Sandvik Group is our brilliant people – the ones who brought us to the market leading position we hold today, and the ambassadors of our brand and culture. Do you want a central role in growing our organization? For our Nordics Recruitment team, we’re now looking for a driven, collaborative and visionary Communications Specialist.
Let’s talk a bit about the job
You’re part of a small communications team working closely with our recruitment specialists; supporting them with everything surrounding adverts, marketing and modern ways of interesting top candidates. Your words are key as we aim to attract new talents and bring them on as future Sandvik enthusiasts, and you make sure that your texts meet the requirements and expectations from our hiring managers. We write for many different target groups and adapt our messages in line with diverse business strategies, something that’s both challenging and very rewarding in the day to day job. You’re also eager to develop and improve our recruitment function together with the team.

And now that you’ve read part of the advert, can you think of a handful ways to put your own touch to it? Great, it’s that innovative, creative mind we’re looking for! You’ve got a passion for writing and the ability to transform our broad variety of roles into appealing content – texts that are true to our different brands and tell our company story, while showcasing the reality of the job our candidates have ahead of them.
And what about you?
You listen, ask curious questions and explore new ways of creating and marketing job adverts, while still sticking to the brief and ensuring a timely delivery of relevant content. Naturally, you’re a service-driven team player with the best collaboration skills, and you like being busy and having many ongoing projects at the same time. Some administration also occurs as you need to make sure we’re spotted in the right channels for our audiences, that your work is invoiced and that our internal planning is up to date.
As for background and experience, you’ve practiced your writing skills in previous assignments – perhaps as a copywriter – and we consider experience from recruitment or employer branding as very valuable. You might have a communications degree or relevant courses, but work experience goes equally far. A must for us is of course excellent skills in written and verbal English and Swedish. It’s great if you also have some experience from working in InDesign and Photoshop, together with a keen interest in digital marketing approaches.
Our culture?and what you get
At Sandvik, we’re tech driven, innovative and entrepreneurial. We believe that diversity inspires, so we invest in supporting each other, growing together and celebrating our differences. Development is a major focus area for us, and you’ll learn from competent colleagues, broad global networks and from access to LinkedIn Learning. We also have awesome employee benefits and give freedom to find that perfect mix between work, family life and interests.
We offer flexible working conditions – meaning you can work from home or from your favorite outdoor spot – although our team office is in Sandviken and you need to spend some time here with us.
Want to know more about Sandvik Group? Visit our stories hub, LinkedIn or Facebook.
Now put that excitement and creativity in text and send us your application
As we have an ongoing selection process for this recruitment, we kindly ask you to send your application as soon as possible and no later than June 23, 2022. Read more about our company and apply at home.sandvik/career (Job ID: R0043053). Please feel free to include some of your previous work – preferably both in English and in Swedish – when sending us your application.
Contact us
Are you interested in learning more about this job? Please contact:
Lisbeth Häggström, Acting Manager and Senior Recruitment Specialist, +46 (0)70 203 16 20
Union contacts
Kristina Sundell, Unionen, +46 (0)70-211 64 00???
Erik Knebel, Akademikerföreningen, +46 (0)173-846 10
Peter Olsson-Andrée, Ledarna, +46 (0) 26-26 19 84
For more information about our recruitment process, please contact HR Services, +46 (0)26?261 444. Visa mindre

Digital Communication Specialist

Ansök    Jun 10    SANDVIK AB    Informatör/Kommunikatör
Sandvik Manufacturing Solutions (SMF) is on an exciting growth journey, building the new digital era of manufacturing. We have the know-how and innovative mindset to develop ideas into pioneering tech solutions and are ready to lead this work, raise the bar higher, and enforce our position as top industrial player for digital manufacturing solutions. SMF is a business area segment within Sandvik Group with around 1 900 people worldwide incorporating the ... Visa mer
Sandvik Manufacturing Solutions (SMF) is on an exciting growth journey, building the new digital era of manufacturing. We have the know-how and innovative mindset to develop ideas into pioneering tech solutions and are ready to lead this work, raise the bar higher, and enforce our position as top industrial player for digital manufacturing solutions.
SMF is a business area segment within Sandvik Group with around 1 900 people worldwide incorporating the three divisions of Design & Planning Automation, Additive Manufacturing and Industrial Metrology. Our ambition is to grow the business to 6 billion SEK by 2025 through organic and acquisitional growth.
We’re now looking for a Digital Communication Specialist – an experienced and dedicated team player who wants to be part of building something new and thrive in breaking new ground in a digital arena. This is a unique opportunity to join SMF on an exciting journey where communication plays a central part in succeeding with the business strategy.

Your mission
In this brand-new position, you’re playing a key role in establishing our digital presence for SMF. Your tasks include analyzing and understanding our target groups, designing and developing our digital channel strategies and matrix along with both web and social media as well as online communities. As part of a new team, you contribute to efficient external and internal communication by ensuring that SMF has the digital communication channels and distribution strategies needed. Together in the team, you ensure that the channels and its content are continuously developed to reflect the brand and strategy ensuring high quality messaging to relevant stakeholders and a consistent tone-of-voice. You’re part of a bigger network which makes a way for building relationships and fruitful collaboration across the Sandvik Group.
Your assignments combine both creative and analytical work in a fun and supportive environment. As the SMF Communication function is new, you take part in developing the way of working with communications within SMF and you have a great opportunity to shape your own role. The role includes editing and producing films, podcasts, webinars and other content as well as web editing and SEO, together with creating digital marketing campaigns, structuring content in different channels and interacting with agencies. Working in a software intense setting, you monitor and engage in online communities and engage our organization in the right conversations. You monitor, track and follow-up our content, as well as create distribution and publishing strategies on our channels. You collaborate closely in the team, supporting and engaging in each other's topics to succeed with the mission together.
You report to the Vice President and Head of Communication at SMF. This position allows for work in either Sandviken or Stockholm. Other locations can be considered for the right candidate and some flexibility is required to support our global organization within its different time zones.

Your character
We’re looking for someone with a degree in Marketing or Communication and experience from managing social media and various communication platforms. You’re digitally savvy, constantly looking for the latest trends and know where to find different target audiences and how to utilize various channels in the best way possible. Complementing this, you have experience in areas touching project management, strategic and operative digital communication management, preferably in an international B2B environment or B2C company. You’re an efficient user of different Microsoft 365 programs such as Yammer, SharePoint, Teams and PowerPoint. Working in a global arena as this one calls for fluency in English, both in written and verbal form, and Swedish is beneficial.
Most notably, you’re a true team player who both take their own initiatives, whilst simultaneously engaging with a collaborative mindset. You’re an enthusiastic individual with good skills in communication and a comprehensive understanding of digital marketing and all its surrounding technology. You have solid networking skills with an interest in getting to know the business you navigate in. Last of all, you’re curious and humble enough to ask any question that arises. Sounds like you would fit in? We can´t wait to get your application.

Our Sandvik culture
Sandvik is a global high-tech engineering group with a decentralized way of working and a culture were focusing on customer value, innovation, fair play, continuous improvements and strong performance are encouraged. For us, it is clear that diversity of experience, perspective and background forms a solid foundation for achieving great results. Learn more about our business by visiting or website, LinkedIn or Facebook.

Application
Send your application no later than June 26, 2022. Read more about Sandvik Group and apply at home.sandvik/career (Job ID: R0042202).
As we aim for an open and fair recruitment process, we utilize assessment tools to safeguard objectivity. Shortly after the last application date, you’ll therefore be asked to take a personality and logic ability test.

Contact information
For further information about this position, please contact:
Sandra Anderstedt, recruiting manager, +46 (0)70 339 97 30

Union contacts - Sweden
Thomas Lilja, Unionen, +46 (0)26 26 66 59
Kerstin Norlén, Akademikerföreningen, +46 (0)70 616 42 83
Peter Olsson-Andrée, Ledarna, +46 (0)26 26 19 84
For more information about the recruitment process, please contact HR Services, +46 (0)26?261 444.

Recruitment Specialist
Lisbeth Häggström
Sandvik Mining and Rock Solutions is a business area within the Sandvik Group and a global leading supplier of equipment and tools, parts,?service, digital?solutions and sustainability-driving technologies for the mining and construction industries. Application areas include rock drilling, rock cutting, loading and hauling, tunneling and quarrying. In 2021, sales were approximately 41?billion SEK with about 15,600 employees. Visa mindre

Kommunikatör, 100%

Vi finns i hjärtat av Gästrikland längs Tidernas väg med vackra Storsjön i mitten. Vi har ett rikt kulturliv med kulturskola, symfoniorkester, jazzband, mm. Här finns också mycket att välja på inom friluftsområdet med golf, hästar, jakt och idrott för att inte tala om ett brett utbud inom föreningslivet. Sandviken har också goda förbindelser till närliggande städer som Uppsala, Västerås och Gävle. KOMMUNIKATÖR 100% Vi söker dig som tillsammans med oss akti... Visa mer
Vi finns i hjärtat av Gästrikland längs Tidernas väg med vackra Storsjön i mitten. Vi har ett rikt kulturliv med kulturskola, symfoniorkester, jazzband, mm. Här finns också mycket att välja på inom friluftsområdet med golf, hästar, jakt och idrott för att inte tala om ett brett utbud inom föreningslivet. Sandviken har också goda förbindelser till närliggande städer som Uppsala, Västerås och Gävle.
KOMMUNIKATÖR 100%
Vi söker dig som tillsammans med oss aktivt vill driva och utveckla verksamheten i pastoratet.
Som vår kommunikatör är du ansiktet utåt mot församlingen. Du tycker om och stimuleras av att kommunicera i ord och bild och av att möta människor. Du tycker om att ha många bollar i luften och har en stor servicevana. En stor social kompetens och nyfikenhet på människor är en tillgång.
ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att driva och utveckla flödet av den interna och externa kommunikationen i pastoratet. I uppgifterna ingår att skapa och publicera innehåll på intranät, externwebb och i sociala kanaler. Du ska upprätta kommunikationsplaner, samordna och genomföra kommunikationsinsatser samt utföra uppföljningar utifrån uppsatta mål.
VI SÖKER DIG SOM
Har god kunskap/utbildning i Adobes program InDesign och Photoshop. Du har också erfarenhet i layout (tryck, press och webb) samt film och redigering. Tidigare erfarenhet av och kunskaper i KBOK är en merit. Vi förutsätter att du har god erfarenhet inom intern och extern kommunikation. Du har goda kunskaper i att formulera dig i tal och skrift.
I tjänsten ingår att vara GDPR-ombud samt pastoratets IT-stöd.
VI ERBJUDER
Goda möjligheter till kompetensutveckling och utbildning. Vi värnar om en god arbetsmiljö och att våra medarbetare ska känna delaktighet och arbetsglädje. Våra förmåner är bland annat flexibla arbetstider och friskvårdsbidrag. Du kan läsa mer om Sandvikens pastorat på www.svenskakyrkan.se/sandviken.
ANSTÄLLNING
Tillsvidareanställning, 100 % tjänstgöring med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar löpande urval. Vi ser gärna att du är medlem i Svenska kyrkan och delar dess värdegrund.
Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter på www.svenskakyrkan.se/sandviken/gdpr.
Välkommen med din ansökan!

Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Eventpersonal till butiksevent i Sandviken

Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare. Vi söker nu mycket eventpersonal till olika butiksaktiveringar runtom i Sandviken för vårens stora kampanjer. Våra kunders butiksdemos har nu äntligen ett startdatum, 25 april! Sedan löper detta på under våren. Det kan handla om att bjuda på något så enkelt som inslagen godis ti... Visa mer
Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare.
Vi söker nu mycket eventpersonal till olika butiksaktiveringar runtom i Sandviken för vårens stora kampanjer.
Våra kunders butiksdemos har nu äntligen ett startdatum, 25 april! Sedan löper detta på under våren. Det kan handla om att bjuda på något så enkelt som inslagen godis till att tillreda en maträtt. (Självklart får man all utbildning som krävs) Är man en person som gillar att prata med folk och som kan ta instruktioner väl så är jobbet i sig inte svårt. Är man glad och trevlig kommer man väldigt långt i denna bransch!
Dagar och tider:
Vecka: 17-20 (25 april - 20 maj)
Vecka: 22-24 (30 maj - 19 juni)
Vi matchar ihop dig med de uppdrag som passar din tillgänglighet! Vanligtvis sker butiksdemos onsdag-lördag under butikens öppettider.
Lön: från 135kr/h och uppåt beroende på uppdrag, tid etc. (ink sem.ers och OB)


Om du kan och vill jobba så ansöker du på följande vis:
1. Gå in på www.eventpersonal.se och skapa en profil (gör den så utförlig som möjligt). Skriv " RH Sandviken" som referensnummer i din profil. (Har du redan en profil hos oss så behöver du inte ansöka denna väg. Vi kontaktar dig för detta uppdrag om din profil passar jobbet)
2. Skriv i din profil vilka dagar du är tillgänglig under vecka 17-20 samt vecka 22-24. Skriv också vad du gjort tidigare inom butiksdemo, event, kundbemötande etc. eller om du har annan relevant erfarenhet.
3. Invänta sedan ett verifieringsmail, OBS detta kan hamna i din skräppost så titta där. Klicka på länken i verifieringsmailet för att slutföra din registrering av profil.
4. I nästa steg kommer vi kontakta dig som ansökt och gjort en profil på vår webbsida och boka in en kort Zoom-intervju.
?Sök nu, vi har massor av roliga event och demos på gång! Visa mindre

Communication Specialist

At Sandvik Coromant, our mission is clear – we’re shaping the future together with our employees, customers, partners and owners, and effective and engaging internal communication is key in accomplishing it. We pride ourselves on pushing boundaries and testing limits by rethinking, redefining and redesigning to figure out what’s possible to achieve. We offer a global, innovative and inclusive setting, with passionate and brilliant minds in an exciting envi... Visa mer
At Sandvik Coromant, our mission is clear – we’re shaping the future together with our employees, customers, partners and owners, and effective and engaging internal communication is key in accomplishing it. We pride ourselves on pushing boundaries and testing limits by rethinking, redefining and redesigning to figure out what’s possible to achieve. We offer a global, innovative and inclusive setting, with passionate and brilliant minds in an exciting environment with stakeholders all over the world.
We’re now looking for a Communication Specialist to ensure that our strategy is understood, supported, and executed by our global Supply organization. You’ll be a key player in our competent communication team and an important member of the management team for our global Supply function at Sandvik Coromant. Are you our next addition? We can’t wait to hear from you!


In this role, you report to the Head of Internal Communications, and you create engagement to secure an understanding and pride around our brand, company strategy and business. You strategically support our global Supply organization through a consistent communication structure, as you confidently drive and develop communication plans and activities. Your work aims at giving insight, direction, and energy to the organization, and you continuously monitor what should be communicated – when, how, and to whom.
In addition, you proactively source, create and publish news from across the organization to raise awareness of changes, activities and development. You assist in communicating key messages and initiatives in an innovative and engaging ways, and you collaborate closely with internal stakeholders to facilitate content creation. As required, you also take responsibility for developing, managing and delivering project-based communication.
You’re either based at our Head office in Sandviken, Sweden, or at one of our Sandvik Coromant production facilities around the world. Travel is normally included in the role, approximately 2-4 times yearly.


We're looking for someone with a degree in Communication, Journalism, Marketing or equivalent, and we think you've been working in a similar production setting for multiple years. You have good knowledge in O365, intranet platforms, Adobe Photoshop and PowerPoint. In addition, you have basic knowledge of photography and are skilled in editorial work. Our corporate language is English, and since a large part of our Supply organization is based in Sweden, Swedish is beneficial in this position but not a must.
We truly value your personality, characterized by your analytical mind that helps you spot communication needs and attract target groups with the right adaptive messages. You’re independent, confident and enjoy initiating and driving your own projects, while working equally well in teams. As you thrive when coaching others in communication, you have no problems giving constructive feedback and advice. You make an excellent project manager, showing high integrity when handling confidential information. To truly succeed in this role, you must have a passion for strategic internal communication and a curiosity for digital channels and keep up to date with trends in this area to continue to push us forward as a communicative organization.
About us
Sandvik Coromant is a market leading supplier of tools, tooling solutions and know-how for the metalworking industry, and we employ over 7 900 brilliant people all around the globe. Innovation is in our DNA and we’re proud to shape the future of manufacturing in close collaboration with our customers and partners. We believe in an inclusive, equal and open-minded culture, and we nurture our diversities to form a solid foundation for achieving great results. Do you want to know more about our business? Visit our website, LinkedIn or Facebook page.
Application
Send your application no later than June 12, 2022.
Read more about Sandvik Group and apply at home.sandvik/career (Job ID: R0041701).


As we aim for an open and fair recruitment process, we utilize assessment tools to safeguard objectivity. Shortly after the last application date, you’ll therefore be asked to take a personality and logic ability test.
Recruiting Manager
Petra Ode, Head of Internal Communication Sandvik Coromant
Contact information
For further information about this position, please contact:
Jenny Fernqvist, Head of Portfolio and Content Marketing, +46 (0)70 616 08 25
Li Sjöström, HR Business Partner, +46 (0)73 764 32 97
Union contacts – Sweden
Thomas Lilja, Unionen, +46 (0)26 266 659
Göran Norell, Akademikerföreningen, +46 (0)26 266 574
Peter Olsson-Andrée, Ledarna, +46 (0)26 261 984
For more information about the recruitment process, please contact HR Services, +46 (0)26 261 444.
Recruitment Specialist
Adam Frykman Visa mindre

Digital Marketing Specialist

Ansök    Maj 31    SANDVIK AB    Informatör/Kommunikatör
For Sandvik Mining and Rock Solutions and division Rock Tools, we’re now searching for a passionate, curious, and data driven Digital Marketing Specialist. Are you looking for a supportive, diverse, and experienced team to join? A team with as much passion for communication as yourself in an enterprise that – really – has realized the value of the communication functions? Then we’ve got the perfect job for you! Communication is key in most organizations an... Visa mer
For Sandvik Mining and Rock Solutions and division Rock Tools, we’re now searching for a passionate, curious, and data driven Digital Marketing Specialist. Are you looking for a supportive, diverse, and experienced team to join? A team with as much passion for communication as yourself in an enterprise that – really – has realized the value of the communication functions? Then we’ve got the perfect job for you!
Communication is key in most organizations and especially in our highly decentralized global Sandvik world. One of our missions within Marketing & Communications is to enforce the Sandvik Rock Tools brands digitally. Now we’re looking for a new addition to our team, that can come with new insights to help us raise the bar even higher. So, are you a digital doer with a passion for marketing in the digital channels landscape? And do you love to dig into various areas and collaborate closely with your colleagues with the common goal of creating marketing success? Great! You should work with us!
Your mission
In this position, you’re responsible for the maintenance of our digital content – including updating web content, editing, and adjusting marketing materials for different channels with a strong focus on SEO and SEM. You manage, communicate and implement social media content with texts, pictures, and videos in collaboration with our social media agency. If you know your way around video production, including filming and editing, it is beneficial You work with multiple sales areas and marketing departments, product managers, and other stakeholders at all levels in Sweden and internationally. Being the one planning, building, and optimizing the digital campaigns you also produce the yearly digital marketing execution plan, and measure how our digital marketing channels and campaigns are performing – reporting the important metrics and KPIs. A big part of your role is to coordinate A/B tests to find the best converting web modules and to find the development areas for our websites.
The location for this job is Sandviken, and some travel is included in the job.
Your character
We’re looking for someone with a degree in marketing communication from a college or university or equivalent education from another recognized school of marketing or communication. Necessary skills and knowledge gained from previous work in the field are also considered equivalent. You know your way in the Adobe Suite – especially Photoshop and Premiere Pro, while skills in After Effects is beneficial. You manage Google Analytics, social media advertising, SEM, SEO, and display well. It’s an advantage if you have knowledge of social media management systems and Google Data Studio, or at least you’re extremely eager to learn. Working in a global environment calls for fluency in written and verbal English and we consider Swedish skills as a plus.
We highly value your soft skills and are primarily looking for your passion for marketing and digital communication. You’re a true team player and a self-doer who works well independently and at the same time pitch in wherever is needed. As you’re a good listener, you easily grasp the needs of our business, and you have a multi-tasking nature that supports you in driving different projects simultaneously. Add a passion for digital collaboration and a great ability to create networks, and you’re the perfect match for this job!
Intrigued? Check out our exciting world!
Rock Tools delivers advanced products and solutions for the mining and construction industries, and we serve customers across all continents. We’re tech driven, innovative and entrepreneurial, and we believe that success is a team effort so we?value?diversity?and are committed to creating an inclusive culture where people can be themselves and reach their full?potential. We also give you the freedom to find that perfect mix between work, family life and interests. Visit our website, LinkedIn or Facebook to get to know us further.?
Application
Send your application no later than June 15, 2022. Read more about Sandvik Group and apply at home.sandvik/career (Job ID: R0041587).
Contact information
For further information about this position, please contact:
Petter Bengtsson, recruiting manager, +46 (0) 70 616 24 53
Union contacts - Sweden
Per Hedman, Unionen, +46 (0)26 265 014
Rickard Andreasson, Akademikerföreningen, +46 (0)26 265 183
Linda Adamsson, Ledarna, +46 (0)026 261 601

For more information about the recruitment process, please contact HR Services, +46 (0)26 261 444.
Recruitment Specialist
Lisbeth Häggström
Sandvik Mining and Rock Solutions is a business area within the Sandvik Group and a global leading supplier of equipment and tools, parts, service, digital solutions and sustainability-driving technologies for the mining and construction industries. Application areas include rock drilling, rock cutting, loading and hauling, tunneling and quarrying. In 2021, sales were approximately 41 billion SEK with about 15,600 employees.
?#LI-DNI Visa mindre

Kommunikatör

Kommunikatör Vill du ha ett varierande, innehållsrikt och utvecklande arbete där du träffar intresserade och förväntansfulla besökare och kollegor varje dag? Sök då jobbet som kommunikatör hos oss på Folkets hus i Sandviken, den självklara mötesplatsen, mitt i centrum. Om företaget Arbetsplatsen Folkets Hus ligger vid Jansasparken mitt i Sandvikens centrum och är en del av Kulturcentrum. Sandvikens Folkets Hus är en medlemsägd förening med Sandvikens kommu... Visa mer
Kommunikatör
Vill du ha ett varierande, innehållsrikt och utvecklande arbete där du träffar intresserade och förväntansfulla besökare och kollegor varje dag? Sök då jobbet som kommunikatör hos oss på Folkets hus i Sandviken, den självklara mötesplatsen, mitt i centrum.
Om företaget
Arbetsplatsen Folkets Hus ligger vid Jansasparken mitt i Sandvikens centrum och är en del av Kulturcentrum. Sandvikens Folkets Hus är en medlemsägd förening med Sandvikens kommun och IF Metall som största andelsägare.
Folkets hus i Sandviken bildades 1903 och äger fastigheten som uppgår till 16 400 m2. Förutom flertalet externa hyresgäster har vi också flera konferenslokaler, en teatersalong för 450 personer, en lobbybar och en nyrenoverad restaurang (Restaurang Bolaget) med plats för 800 personer. Flera kvällar i veckan har vi företagsevent, konserter, teaterföreställningar, föreningsmöten eller någon typ av underhållning i restaurangen.
Vi vill ha medarbetare som trivs, mår bra och känner att arbetet går att kombinera med familjeliv och en innehållsrik fritid. Därför erbjuder vi bl a flexibla arbetstider, 2000 kr i friskvårdsbidrag, arbetskläder, frukost och förmånliga luncher.
Arbetsuppgifter
I rollen som kommunikatör på Folkets hus i Sandviken har du som främsta uppgift att marknadsföra och kommunicera våra säljande verksamheter, konferens, evenemang, fastighet och restaurang. Idag marknadsför vi oss bl a. via annonser, sociala medier, hemsida, företagssamarbeten, affischer, och säljbrev. Du har säkert fler idéer?
Som del i tjänsten ska du också operativt arbeta med våra konferenser ca 16 timmar i veckan. Förbereda lokalerna, möta konferensgästerna och finnas tillgänglig för dem under deras besök hos oss.
Ditt arbete styrs till stora delar av dig själv, ditt driv och dina egna initiativ men bygger samtidigt mycket på dialog och samarbete med dina kollegor. Du leds av- och rapporterar till Event och konferenschefen.
Kvälls- och helgjobb förekommer.
Vi sätter stort värde i att du
· Tycker om att möta människor
· Tycker att det är roligt med varierande uppgifter
· Engageras av att samarbeta med människor på alla nivåer i organisationen
· Har en god kommunikationsförmåga och är snabb till handling
Formell kompetens
Vi söker dig som är utbildad inom kommunikation/marknadsföring och har minst fem års arbetslivserfarenhet.
Erfarenhet av konferens- och/eller mötesindustrin är meriterande.
Goda kunskaper i Officepaketet är ett krav.
Du är duktig på att skriva, talar svenska obehindrat och har mycket goda kunskaper i att arbeta med sociala medier.
Du har goda kunskaper i Photoshop, Indesign, Illustrator eller annat lämpligt layoutprogram för att skapa affischer/flyers och digitalt marknadsföringsmaterial.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som har förmåga att vara drivande och proaktiv. Du är självständig och strukturerad samtidigt som du har en mycket god samarbetsförmåga.
Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort
Heltid, Sandvikens Folkets Hus.
Tillsvidaretjänst
Vi tillämpar provanställning.
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse. Intervjuer kommer ske löpande och tjänsten kan
komma att tillsättas innan ansökningstidens slut.
Intresserad?
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Event & Konferenschef Andreas Tuveson 070 206 32 59
eller VD Johan Nilsson 070 366 86 12
Ansök snarast, då intervjuer kan ske löpande, till [email protected] dock senast 7 januari. Märk ansökan med ”Kommunikatör Folkets hus”. Vi behandlar din ansökan konfidentiellt. Visa mindre

Communication Professional

Sandvik Materials Technology i Sandviken söker: Kommunikatör BRINNER DU FÖR KOMMUNIKATION OCH UTVECKLING? DÅ VILL VI VETA MER OM DIG Kom med på vår resa mot att bli ett fristående företag! Sandviks affärsområde Sandvik Materials Technology har inlett en spännande resa för att utforska möjligheten till en separat notering på Nasdaq Stockholmsbörsen - tidigast år 2022, förutsatt att omständigheterna bedöms vara rätta vid den tidpunkten. Med en tydlig ... Visa mer
Sandvik Materials Technology i Sandviken söker:
Kommunikatör

BRINNER DU FÖR KOMMUNIKATION OCH UTVECKLING?
DÅ VILL VI VETA MER OM DIG

Kom med på vår resa mot att bli ett fristående företag!

Sandviks affärsområde Sandvik Materials Technology har inlett en spännande resa för att utforska möjligheten till en separat notering på Nasdaq Stockholmsbörsen - tidigast år 2022, förutsatt att omständigheterna bedöms vara rätta vid den tidpunkten. Med en tydlig riktning för vår resa framåt, med vår position som teknologiledare, progressiv kundpartner och med ett driv kring hållbarhet, strävar vi efter att bli ett ännu starkare och oberoende företag inom vår bransch.

Vi letar nu efter utmärkta medarbetare för att utveckla vår verksamhet och arbeta för att uppfylla våra ambitiösa mål. Med en stark ledarskapsstrategi och proaktiva medarbetare är vi redo att fortsätta på vår tillväxtresa att utvecklas industriellt genom materialteknik. Tube är en division inom Sandviken Materials Techology med knappt 4000 medarbetare globalt. Vi erbjuder och tillverkar avancerade rörlösningar för säker drift i de mest utmanande miljöerna över hela världen. Divisionens kommunikationsavdelning ansvarar för både intern och extern kommunikation i nära samarbete med våra olika enheter runt om i världen.

Är du redo att ta den här utmaningen tillsammans med oss? Vi erbjuder en inspirerande arbetsmiljö med utvecklingsmöjligheter för rätt person. Välkommen med din ansökan!


Arbetsuppgifter
Som kommunikatör inom Tube divisionen arbetar du både strategiskt och operativt då vi är ett litet team med ett stort uppdrag. Nu söker vi två internkommunikatörer till teamet och beroende på din profil och erfarenhet kan olika ansvarsområden bli aktuella.

Du kombinerar ett kreativt sinne med förmåga att få saker gjorda, du vet hur kommunikation används för att påverka och att kunskap om målgruppen är grunden för att skapa relevant innehåll. Du kommer att planera, utföra och följa upp kommunikationsinsatser i såväl digitala kanaler som vid evenemang, fysiska möten och liknande. Du har förmåga att snabbt kunna skapa dig en överblick, har starkt fokus på leverans och deadlines, men du är samtidigt flexibel när det krävs. För att trivas i teamet behöver du vara målfokuserad, organiserad och strukturerad. Du är självgående och har förmåga att kombinera strategier och planer med improvisation.

Vi söker nu dig som vill växa och utvecklas vidare i några av följande uppdrag:
· Arbeta strukturerat med kommunikation kopplat till verksamhetens resultat för divisionen och mot Sandvik Materials Technology.
· Koordinera och producera underlag och innehåll till olika produktioner kopplat till företagets kommunikation
· Ansvara för och utveckla kommunikation kopplat till vår site i Sandviken, inklusive kriskommunikation
· Driva och utveckla kommunikation och innehåll som skapar engagemang och motivation inom divisionen
· Utveckla vår kommunikation om strategisk riktning för divisionen
·


Din profil
Vi söker dig som har en högskole- eller universitetsexamen inom medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik eller likvärdig utbildning och arbetslivserfarenhet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av ett kommunikativt förhållningssätt. Vi ser gärna att du är serviceinriktad, lyhörd, prestigelös och har mycket god samarbetsförmåga. Du har lätt att se helheten, prioritera och snabbt sätta dig in i nya uppdrag. Du har en hög digital mognad och förmåga att paketera budskap i text och visuellt på ett målgruppsanpassat sätt. Du är en mycket god skribent och gärna med vana av att arbeta med grafisk form. Flytande språkkunskaper i svenska och engelska, skrift och tal, är en förutsättning.


Att arbeta med oss
På Sandvik är vi övertygade om att mångfald leder till en bättre omgivning för våra anställda, vårt företag och våra kunder. Vi erbjuder dig stora utvecklingsmöjligheter i en global industrikoncern med förmånliga anställningsvillkor som bland annat inkluderar tjänstepension, friskvård, gruppförsäkring, förstärkt föräldrapenning, utbildningsprogram och kompetensutveckling. Välkommen till oss!

Vill du veta mer om Sandvik Materials Technology?
Besök vår hemsida eller YouTube-kanal för att lära dig mer om vår spännande verksamhet.

Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Sandra Diekmann, rekryterande chef, 070-616 25 66

För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:
Agnes Jansson, ansvarig rekryterare, 076-495 02 40

Fackliga kontaktpersoner
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, 070 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, 070 314 24 43
Mikael Larsson, Unionen, 070 307 30 48


Välkommen med din ansökan senast 2022-03-20. Läs mer om Sandvik och ansök via home.sandvik/karriar, jobb-id: R0033830.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till vilka rekryteringskanaler och vilken typ av marknadsföring vi vill använda. Vi kommer därför inte att köpa några ytterligare annonsplatser eller tjänster för pågående rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.

Sandvik Materials Technology är ett affärsområde inom Sandvik-koncernen och en världsledande tillverkare av högt förädlade produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Spetskompetensen bygger på en integrerad produktionsplattform samt industriledande metallurgi och FoU-verksamhet. Omsättningen 2021 var drygt 13,4 miljarder SEK och antalet anställda omkring 5 500 Visa mindre

Communication Specialist

At Sandvik Coromant, we pride ourselves on pushing boundaries and testing limits by rethinking, redefining and redesigning to figure out what’s possible to achieve. We offer a global, innovative and inclusive setting, with passionate and brilliant minds in an exciting environment with stakeholders all over the world. Our mission is clear – we’re shaping the future together with our employees, customers, partners and owners, and effective and engaging inter... Visa mer
At Sandvik Coromant, we pride ourselves on pushing boundaries and testing limits by rethinking, redefining and redesigning to figure out what’s possible to achieve. We offer a global, innovative and inclusive setting, with passionate and brilliant minds in an exciting environment with stakeholders all over the world.
Our mission is clear – we’re shaping the future together with our employees, customers, partners and owners, and effective and engaging internal communication is key in accomplishing it.
We’re now looking for a Communication Specialist to drive the communication within our global Supply organization where one main focus is to ensure that our strategy is understood and executed by our organization. When joining us in this position, you’ll be a management team member for our global Supply function at Sandvik Coromant and a key player in our competent communication team! Are you our next addition? We can’t wait to hear from you!
Your mission
As our new Communication Specialist, you report to the Head of Internal Communications. You create a commitment to secure an understanding and pride around our brand, company strategy, and business. In addition to all our local production facilities, you also support our global supply organization – consisting of functions such as procurement and planning. Your role is to strategically support and provide them with communication plans and activities supporting our strategy through a consistent communication structure. When driving and developing our internal communication strategies, you continuously monitor what should be communicated - when, how, and to whom.
Your work aims at giving insight, direction, and energy to the organization. In addition, you proactively identify, create and publish news from across the organization to raise awareness of changes, activities and share achievements. You assist in communicating key messages and initiatives in an innovative and engaging way, and you collaborate closely with internal stakeholders to facilitate the creation of content. As required, you also take responsibility for developing, managing and delivering project-based communication.
You’re based either in our head office in Sandviken, Sweden, or in one of our Sandvik Coromant production facilities around the world. Travel is normally included in the role, approximately four times yearly.


Your profile
We're looking for someone with a degree in Communication, Journalism, Marketing or equivalent, and we think you've been working in a similar production setting for at least three years. You have good knowledge in Office 365, intranet platforms, Adobe Photoshop and PowerPoint. In addition, you have basic knowledge of photography and are skilled in editorial work. Our corporate language is English, and since a large part of our supply organization is based in Sweden, Swedish is beneficial in this position but not a must.


We truly value your personality, characterized by your analytical mind that helps you spot communication needs and attract target groups with the right adaptive messages. You’re independent and enjoy initiating and driving your own projects, and you work equally well in teams. Thriving when coaching others in communication, you have no problems giving constructive feedback and advice. And demonstrating an organized and structured way of working, you make an excellent project manager, showing high integrity when handling confidential information. To truly succeed in this role, you must have a passion for strategic internal communication and a curiosity for digital channels and keep up to date with trends in this area to continue to push us forward as a communicative organization.


About us
Sandvik Coromant is a market leading supplier of tools, tooling solutions and know-how for the metalworking industry, and we employ over 7 900 brilliant people all around the globe. Innovation is in our DNA and we’re proud to shape the future of manufacturing in close collaboration with our customers and partners. We believe in an inclusive, equal and open-minded culture, and we nurture our diversities to form a solid foundation for achieving great results. Do you want to know more about our business? Visit our website, LinkedIn or Facebook page.


Application
Send your application no later than January 9, 2022.
Read more about Sandvik Group and apply at home.sandvik/career (Job ID: R0036115).
As we aim for an open and fair recruitment process, we utilize assessment tools to safeguard objectivity. Shortly after the last application date, you’ll therefore be asked to take a personality and logic ability test.
Contact information
For further information about this position, please contact:
Sandra Anderstedt, recruiting manager, +46 (0)26 26 65 84
Union contacts – Sweden
Thomas Lilja, Unionen, +46 (0)26 266 659
Göran Norell, Akademikerföreningen, +46 (0)26 266 574
Peter Olsson-Andrée, Ledarna, +46 (0)26 261 984


For more information about the recruitment process, please contact HR Services, +46 (0)26 261 444.
Recruitment Specialist
Adam Frykman
We have already decided on which advertising channels and marketing campaigns we wish to use, and respectfully decline any additional contacts. Visa mindre

Internal Communications Specialist, Sandvik Materials Technology

Ansök    Nov 8    Randstad AB    Informatör/Kommunikatör
Job description Join our journey towards becoming a stand-alone company!      Sandvik’s business area Sandvik Materials Technology has initiated an exciting journey to explore the possibility of a separate listing on the Nasdaq Stockholm Exchange during the second or third quarter 2022, subject to approval by Sandvik’s shareholders. With a clear direction for our journey ahead, utilizing our position as technology leader, progressive customer partner and s... Visa mer
Job description
Join our journey towards becoming a stand-alone company!  
  
Sandvik’s business area Sandvik Materials Technology has initiated an exciting journey to explore the possibility of a separate listing on the Nasdaq Stockholm Exchange during the second or third quarter 2022, subject to approval by Sandvik’s shareholders. With a clear direction for our journey ahead, utilizing our position as technology leader, progressive customer partner and sustainability driver, we aim to become an even stronger and independent company within our industry.  
  
We are now looking for excellent people to develop our business and work towards fulfilling our ambitious goals. With a strong leadership strategy and a proactive workforce, we are ready to continue on our growth journey by advancing industries through materials technology.  
  
Are you ready to take on this challenge together with us? We are already now starting to onboard several competences in the process to prepare for a new organizational set-up. We offer an inspiring work environment with development opportunities for the right professional.

Responsibilities
As Internal & Change Communications Specialist you will be overall responsible for internal communications at SMT.
This includes that you will work with proactive planning and delivering on internal communication actions and campaigns, handling webinars, internal town hall meetings (if applicable), and creating executive briefs, internal releases, Q&A’s and other internal communication material. 


You will establish clear communication targets and plans for our staff functions and follow through on communication activities. Ensure internal communication directives and governance for SMT, provide strategic and operational support in regards to internal communication and coordinate with Division Communication departments, monitor and evaluate internal communication. 


Main responsibilities: 
Plan, drive and execute SMT internal communications from a Group perspective. 
Provide strategic and operational advice, plan and execute internal communication for the staff functions. 
Create effective structures for internal communication and develop content and materials (channels, ways of communicating and frequency). 
Support in development of SMT corporate messaging platforms for internal use (communication material on for example vision, core values, strategy or business priorities and changes).
Be an ambassador for internal communication procedures, frameworks and governance as needed at SMT 
Support SMT Management in collaborating with business leaders to streamline, coordinate and improve communication with all employees. 


Qualifications
You have a Bachelor's or Master’s degree in communications, or business related field and/or M.B.A skills/education.
You have excellent to expert skills in internal communication planning and implementation, digital platforms for communication, internal editorial work and in collaborating and leading internal stakeholders. 


You also have a strong business understanding and a business-oriented mindset. Proven track record of being able to work with senior stakeholders and the ability to handle many projects/stakeholders simultaneously. You have a solid understanding of digital and data-driven media techniques, how to use the digital platforms as a tool for marketing and communicating to a variety of audiences. You have experience of budgeting and cost follow up. 


Expert in effective, global communications and identifies development needs of communication channels and tools.
Expert in oral communications (English and Swedish)
Expert in written communications (English and Swedish) 
Excelling or Expert in internal communication
Excelling or Expert in content, internal publishing

We are sincerely interested in and value your personality. You have a strategic and operational mindset, social confidence, takes initiative and work independently - sets short and long-term plans with a strong business interest, organize and prioritize your work and the work of others in an efficient manner. You know how to be decentralized, flexible, service oriented, supportive and data-driven.

Application
Are you interested in learning more about this exciting job? Please contact: 
 
Elja Nordlöf, VP & Head of Communications Sandvik Materials Technology, 070 616 53 59
 
Julia Söderberg, Recruitment Consultant Randstad, +46 (0) 76 828 12 35

Last application date: 2021-11-23

Union contacts 
Mikael Larsson, Unionen SMT Sandviken, 070 307 30 48

Maria Sundqvist, Akademikerföreningen SMT Sandviken, 070 651 73 81

Kjell-Åke Klockervold, Ledarna SMT Sandviken, 070 314 24 43

About the company
Sandvik Materials Technology is a business area within the Sandvik Group and a world-leading manufacturer of high value-added products in advanced stainless steels and special alloys as well as products for industrial heating. The cutting-edge expertise is based on an integrated production platform and industry-leading metallurgy and R&D. In 2020, sales were approximately 13.6 billion SEK with about 5,000 employees.

https://www.youtube.com/watch?v=Nu95LvWFUXk Visa mindre

Content Producer to Sandvik Materials Technology

Ansök    Nov 8    Randstad AB    Informatör/Kommunikatör
Job description Join our journey towards becoming a stand-alone company!     Sandvik’s business area Sandvik Materials Technology has initiated an exciting journey to explore the possibility of a separate listing on the Nasdaq Stockholm Exchange during the second or third quarter 2022, subject to approval by Sandvik’s shareholders. With a clear direction for our journey ahead, utilizing our position as technology leader, progressive customer partner and su... Visa mer
Job description
Join our journey towards becoming a stand-alone company!  
 
Sandvik’s business area Sandvik Materials Technology has initiated an exciting journey to explore the possibility of a separate listing on the Nasdaq Stockholm Exchange during the second or third quarter 2022, subject to approval by Sandvik’s shareholders. With a clear direction for our journey ahead, utilizing our position as technology leader, progressive customer partner and sustainability driver, we aim to become an even stronger and independent company within our industry.  
 
We are now looking for excellent people to develop our business and work towards fulfilling our ambitious goals. With a strong leadership strategy and a proactive workforce, we are ready to continue on our growth journey by advancing industries through materials technology.  
 
Are you ready to take on this challenge together with us? We are already now starting to onboard several competences in the process to prepare for a new organizational set-up. We offer an inspiring work environment with development opportunities for the right professional. 

Responsibilities
As a Visual and Content Production Specialist you will be the producer of SMT visual content such as images and photos, powerpoints and videos for external and internal communication purposes in order to create excellent corporate content both internally and externally. You will also be the producer of texts, employee and customer interviews and podcasts for social media, our website, internal newsletter and intranet.
 
You will be project lead for production of social media and internal communication campaigns on different topics. Project leader for photo and film related initiatives, such as photo sessions and image projects, image bank administration and brand portal administration. 
 
You will act as support to organization in brand related questions regarding imagery and visual layout and support coordination for corporate exhibition projects and productions related to organizational meetings, live-broadcasts and events such as Annual General Meeting and Capital Markets Day.
 
Main responsibilities:
 Plan, coordinate and follow through on content productions in close collaboration with organizational stakeholders, such as staff functions, Employer Branding, IR, Sustainability, Divisional Communication departments and in line with the overall content management process.
Produce relevant and engaging content, presentations and excellent storytelling with a multi-channel approach.
Go-to-person for all image and visual identity related questions.
Follow up and measure impact of content productions.
Go-to-person for content productions and coordination/speaking partner for external suppliers.    


Qualifications
You have a Bachelor's or Master’s degree in communications or design or equivalent background. 
You have excellent skills in content production such as texts, films, photos, podcasts, internal and external editorial work and in collaborating and leading internal stakeholders. 
 
You have strong business understanding and a business-oriented mindset. Proven track record of being able to work with senior stakeholders. Ability to handle many projects/stakeholders simultaneously. Solid understanding of digital and data-driven media techniques, how to use the digital platforms as a tool for marketing and communicating to a variety of audiences. 
 
Expert in oral communications (English and Swedish) 
Expert in written communications for our different channels (English and Swedish language/s) 
Excellent skills in film- and video productions, photography and tools such as Adobe InDesign, Illustrator and Photoshop.
You can easily put together a visually appealing Powerpoint, create short films and take excellent images or rework available images according to our visual brand identity. 

 
We are sincerely interested in and value your personality. You are a content-creator at heart and contribute with a service-minded approach. You will be supporting corporate content activities with the production of images, films, texts and layout and support events such as the Annual General Meeting and Capital Markets Day with productions of presentations, images and exhibition-materials. You will be the go-to person, when it comes to films and live-streaming events on our web.  As a digital native, you speak the language of web and social media and contribute with the production of images and films for different content items, such as interviews and stories about our business.

Application
Are you interested in learning more about this exciting job? Please contact: 
 
Elja Nordlöf, VP & Head of Communications 
Sandvik Materials Technology, 070 616 53 59
 
Julia Söderberg, Recruitment Consultant Randstad, +46 (0) 76 828 12 35

Last application date: 2021-11-23

Union contacts 
Mikael Larsson, Unionen SMT Sandviken, 070 307 30 48

Maria Sundqvist, Akademikerföreningen SMT Sandviken, 070 651 73 81

Kjell-Åke Klockervold, Ledarna SMT Sandviken, 070 314 24 43

About the company
Sandvik Materials Technology is a business area within the Sandvik Group and a world-leading manufacturer of high value-added products in advanced stainless steels and special alloys as well as products for industrial heating. The cutting-edge expertise is based on an integrated production platform and industry-leading metallurgy and R&D. In 2020, sales were approximately 13.6 billion SEK with about 5,000 employees.
 
https://www.youtube.com/watch?v=Nu95LvWFUXk Visa mindre

Web Editor till Sandvik Materials Technology

Ansök    Nov 9    Randstad AB    Informatör/Kommunikatör
Arbetsbeskrivning Har du ett öga för text och struktur? Ser du dig själv som en kreativ skribent som drivs av utveckling? Vill du vara med från start och skapa innehåll för vår nya webbplats? Då kan du vara vår nya Web Editor, välkommen med din ansökan! På Sandvik Materials Technology (SMT) är vårt uppdrag mycket mer än att leverera bra produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att ... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Har du ett öga för text och struktur? Ser du dig själv som en kreativ skribent som drivs av utveckling? Vill du vara med från start och skapa innehåll för vår nya webbplats? Då kan du vara vår nya Web Editor, välkommen med din ansökan!

På Sandvik Materials Technology (SMT) är vårt uppdrag mycket mer än att leverera bra produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.
 
SMT har påbörjat en spännande resa att utforska möjligheten till att bli ett eget börsnoterat bolag på Nasdaq Stockholm – tidigast 2022, förutsatt rätt omständigheter för den givna tidpunkten. Med en tydlig riktning för den resa vi står inför, där vi utnyttjar vår position som ledare inom teknologin, progressiv affärspartner och där vi sitter i förarsätet vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare och självständigt företag inom vår industri.

Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Häng med på vår resa till att bli ett fristående bolag!

Ansvarsområden
Som Web Editor har du helhetsansvaret för innehåll på webbplatsen kopplat till information om företaget. Du arbetar främst med att skriva, underhålla och lägga ut innehåll och nyheter på både engelska och svenska. Du utformar innehållet på webben utifrån redan framtagna ramar samtidigt som du även arbetar en hel del i verktygen bakom. Rollen är till stor del självständig men du kommer även att arbeta tillsammans med andra i ett team.

I rollen ingår att:
Producera innehåll.
Skapa nya sidor och sektioner såväl som att uppdatera befintliga sidor och sektioner.
Översätta innehåll.
Mäta och analysera resultat på publiceringar.
Leda och delta i projekt relaterade till webben.
Jobba med kvalitetssäkring.
Analysera hur hemsidan kan utvecklas och förbättras.


Arbetstider
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Arbetstid: Dagtid
Placering: Sandviken

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av strategiskt arbete med content management och digital marknadsföring, kanske har du tidigare arbetat som kommunikatör. Vi tror att du har en utbildning inom marknadsföring eller kommunikation. Du talar flytande svenska och engelska och skriver obehindrat på både svenska och engelska, engelska är huvudspråket på vår webbplats.

Erfarenhet av att arbeta med webbplatformen Optimizely (före detta Episerver)  ser vi som ett stort plus.

För att passa och trivas i rollen ser du dig själv som en analytisk visionär. Du har förmågan att hantera flera uppgifter samtidigt och känner dig bekväm i att fatta de beslut som krävs samt att arbeta under tidspress. Då vi är ett stort företag så har du lätt för att samarbeta med andra och är relationsbyggande. Du tar gärna kontakt med personer som kan hjälpa dig framåt, för att hitta de bästa lösningarna, både inom och utanför organisationen.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Ansökan
Senast 2021-11-28 önskar vi få din ansökan. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Nathalie Löfvenmark, Rekryteringskonsult, [email protected]

Fackliga representanter:
Mikael Larsson, Unionen SMT Sandviken, +46 70 307 30 48
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen SMT Sandviken, +46 70 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna SMT Sandviken, +46 70 314 24 43

Om företaget
Sandvik Materials Technology är ett affärsområde inom Sandvik-koncernen och en världsledande tillverkare av högt förädlade produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Spetskompetensen bygger på en integrerad produktionsplattform samt industriledande metallurgi och FoU-verksamhet. Omsättningen 2020 var drygt 13,6 miljarder SEK och antalet anställda omkring 5 000.

På Sandvik är vi övertygade om att mångfald leder till en bättre omgivning för våra anställda, vårt företag och våra kunder. Vi erbjuder dig stora utvecklingsmöjligheter i en global industrikoncern med förmånliga anställningsvillkor som bland annat inkluderar tjänstepension, friskvård, gruppförsäkring, förstärkt föräldrapenning, utbildningsprogram och kompetensutveckling. Välkommen till oss! Visa mindre

Kommunikatör Näringsliv

Sandviken är i en expansiv fas där internationella och nationella etableringar kommer att bidra till en stark utveckling för vårt lokala och regionala näringsliv. Näringslivskontorets uppgift är att skapa förutsättningar för tillväxt och gott företagande. Näringslivskontoret arbetar med både strategiska och operativa insatser för att möjliggöra att företag skapas, att befintliga företag kan utvecklas samt att attrahera nya företag att etablera sig i kommun... Visa mer
Sandviken är i en expansiv fas där internationella och nationella etableringar kommer att bidra till en stark utveckling för vårt lokala och regionala näringsliv.
Näringslivskontorets uppgift är att skapa förutsättningar för tillväxt och gott företagande. Näringslivskontoret arbetar med både strategiska och operativa insatser för att möjliggöra att företag skapas, att befintliga företag kan utvecklas samt att attrahera nya företag att etablera sig i kommunen.

ARBETSUPPGIFTER
Näringslivskontoret söker Kommunikatör med uppgift att vara ett stöd i näringslivsutvecklingsarbetet med bland annat ansvar för Näringslivsenhetens externa kommunikation. Du arbetar i nära samarbete med befintliga näringslivsutvecklare i arbetet med att utveckla framtidens Sandviken med hållbara, starka företag.

KVALIFIKATIONER
Du har kunskap och erfarenheter av kommunikativt arbete i både tal och skrift i svenska och engelska. Erfarenhet och kunskap att arbete med bild, film och text. Personliga egenskaper som vi ser som viktiga är god samarbetsförmåga samt förmåga att ta egna initiativ och arbeta självständigt.
I grunden har du relevant utbildning på universitet/högskolenivå inom kommunikation eller annan utbildning/erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig.
Erfarenhet av eget företagande är meriterande.

ÖVRIGT
Urval sker löpande under ansökningstiden.

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

PERSONALFÖRMÅNER
Sandvikens kommun erbjuder ett flertal personalförmåner. Inom många av våra yrkeskategorier erbjuds semesterväxling och årsarbetstid. Du kan även utöva friskvård till förmånligt pris och delta i hälsofrämjande aktiviteter som gör att vi mår bra till kropp och själ. Pulsen är vår personal- och fritidsförening som vi är mycket stolta över, som erbjuder många aktiviteter och dessutom är en av Sveriges bästa personalföreningar.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden. Visa mindre

Kommunikatör – nytänkande och engagerad

Kommunikation är en viktig del av all utveckling. Vi på Informationskontoret ansvarar för kommunens övergripande, långsiktiga kommunikationsarbete samt ger stöd till verksamheterna i deras dagliga arbete. Med vår samlade kompetens vill vi vägleda till kreativa och kvalitativa lösningar?som stöder en kommunikativ utveckling ut mot medborgarna och internt.?På så sätt vill vi bidra vi till att många gör varandra bättre och inspirera till att leva, bo och a... Visa mer
Kommunikation är en viktig del av all utveckling. Vi på Informationskontoret ansvarar för kommunens övergripande, långsiktiga kommunikationsarbete samt ger stöd till verksamheterna i deras dagliga arbete.

Med vår samlade kompetens vill vi vägleda till kreativa och kvalitativa lösningar?som stöder en kommunikativ utveckling ut mot medborgarna och internt.?På så sätt vill vi bidra vi till att många gör varandra bättre och inspirera till att leva, bo och arbeta i Sandvikens kommun.?

Vi är idag sex medarbetare varav hälften främst arbetar med praktiskt och strategiskt kommunikationsarbete och hälften främst arbetar med utveckling av digitala kanaler som intranät, externa webbplatser och e-tjänster. Vi är ett prestigelöst gäng som trivs tillsammans, lyfter och kompletterar varandras kompetenser för att lösa våra uppdrag. Vi gör varandra bättre och har kul på jobbet.

Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner
- semesterväxling
- årsarbetstid
- friskvård till förmånligt pris
- hälsofrämjande aktiviteter
- extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år
- personal- och fritidsföreningen Pulsen

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som drivs av lust till kreativitet och kommunikation. Du är modig, nyfiken och har förmågan att forma kommunikation som människor tar till sig. Du är en person som ser vad som behöver göras och som ser till att det blir gjort.

Du kan arbeta självständigt med ansvar för projekt och produktioner. I ditt arbete är du extra skarp inom några av kommunikatörsyrkets olika kompetenser. Det kan vara att skriva texter, fota, filma, animera, sociala medier, webb, grafisk formgivning m.m.

Vi söker dig som trivs med att arbeta med människor och som gillar när den ena dagen inte är den andra lik. Du är bra på att forma och förmedla budskap och bygga relationer både internt och externt.

Du är lyhörd, tydlig och du har en kreativ ådra som gör att du gärna omsätter idéer i praktiken. Kanske har du erfarenhet av reklam och marknadsföring.

Du kan även komma att vara projektledare för evenemang och produktioner då Informationskontoret arrangerar Nationaldagen samt genomför informationskampanjer och större utvecklingsprojekt. Informationskontoret är en stabsfunktion inom kommunstyrelseförvaltningen och du är en del kommunens kommunikationsstab vid kris eller allvarlig händelse. Det gör att du behöver ha förmåga att arbeta strukturerat och under tidspress.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom kommunikationsområdet och med spetskompetens inom något område.

T.ex.
• Grafisk produktion
• Animeringar
• Foto
• Specialkunskap inom sociala medier
• Mångkulturell kommunikation
• Inkluderande kommunikation
• Webbutveckling
• Storytelling
• Copy

Du har erfarenhet av att jobba i CMS-verktyg, behärskar delar av Adobe Creative Suite, kan hantera digitala kanaler och sociala medier. På Informationskontoret jobbar vi med en mängd programvaror och IT-system så du är självklart en trygg datoranvändare med en vilja att vara med och utveckla moderna digitala arbetssätt.

Du är trygg i svenska språket och skriver med lätthet såväl enkelt och tydligt som säljande och inspirerande.

Förutom din kompetens inom kommunikationsområdet så tycker du att det är roligt att träffa människor och har förmågan att inspirera och sprida en positiv känsla. Samtidigt har du skinn på näsan och kan i dialog med verksamheterna stå upp för dina förslag och kunskaper inom kommunikation.

Samhällsintresse är viktigt i rollen som kommunikatör i samhällets tjänst! Lokal kännedom gör arbetet enklare och vi ser därför gärna att du är bosatt i Gästrikland.

Vid frågor om tjänsten - kontakta informationschef
Odd Westby 026-24 12 35

ÖVRIGT
Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 200 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden. Visa mindre

Informatör, Kulturcentrum (vikariat)

Vi söker en informatör till kultur- och fritidsförvaltningens kulturenhet, med placering på Kulturcentrum i Sandviken. Kulturenheten producerar och samordnar program- och konstverksamhet på Kulturcentrum samt förmedlar skolföreställningar och samordnar Kulturlöftet som säkerställer att alla elever i Sandvikens förskolor och skolor får ta del av professionella kulturupplevelser och möjligheter till eget kulturutövande varje läsår. Vi ansvarar också för mus... Visa mer
Vi söker en informatör till kultur- och fritidsförvaltningens kulturenhet, med placering på Kulturcentrum i Sandviken.

Kulturenheten producerar och samordnar program- och konstverksamhet på Kulturcentrum samt förmedlar skolföreställningar och samordnar Kulturlöftet som säkerställer att alla elever i Sandvikens förskolor och skolor får ta del av professionella kulturupplevelser och möjligheter till eget kulturutövande varje läsår. Vi ansvarar också för museer, offentlig konst och ger stöd till föreningar och studieförbund för kultur- och folkbildningsverksamhet.

Kulturenheten är en del av kultur- och fritidsförvaltningen som även ansvarar för bibliotek, kulturskola, bad, idrotts- och friluftsliv och mötesplatser för ungdomar.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten är omväxlande med både administrativa, praktiska och kreativa uppgifter. Som informatör samordnar du vårt arbete med kommunikation och marknadsföring av Kulturcentrums program- och konstverksamhet och framställer material för publicering via tryckta och digitala kanaler samt på sociala medier.

I arbetet ingår att bistå vår kultursamordnare med kommunikation och administration av Kulturlöftet, handlägga ansökningar och anmälningar och delta i kultur- och fritidsförvaltningens löpande arbete med fakturahantering.

Viss kvälls- och helgtjänstgöring kan förekomma.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med ett stort intresse för kultur och scenkonst, som vill vara med och utveckla Kulturcentrum som kulturhus och mötesplats. Du är van att kommunicera och marknadsföra kulturverksamhet för barn, ungdomar och vuxna målgrupper, med för tjänsten relevant utbildning inom kommunikation och pr.

Du har fokus på ett gott bemötande och är serviceinriktad, förmår hantera oförutsedda situationer och är prestigelös och öppen i ditt arbetssätt. God administrativ och planeringsmässig förmåga är ett krav, liksom god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med webbpubliceringssystem och sociala medier, och kan behärska verktyg som Adobe Photoshop och Indesign.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 200 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden. Visa mindre

Flerspråkig företagsambassadör

Ansök    Aug 22    Eyes4work AB    Informatör/Kommunikatör
Eyes4work startades med målsättningen att tillsammans med lokalt förankrad personal och samarbetspartners skapa effektiva kedjor där utbildning, matchning och validering är delar i den process som leder individen framåt, mot ett nytt jobb eller vidare mot nästa mål.Som eyes4works företagsambassadör i Sandviken arbetar du tillsammans med dina kollegor i våra olika uppdrag inom utbildning/validering och matchning. Du skall i din roll informera, presentera oc... Visa mer
Eyes4work startades med målsättningen att tillsammans med lokalt förankrad personal och samarbetspartners skapa effektiva kedjor där utbildning, matchning och validering är delar i den process som leder individen framåt, mot ett nytt jobb eller vidare mot nästa mål.Som eyes4works företagsambassadör i Sandviken arbetar du tillsammans med dina kollegor i våra olika uppdrag inom utbildning/validering och matchning. Du skall i din roll informera, presentera och marknadsföra våra tjänster.Du kommer exempelvis att delta vid olika evenemang, mässor och rekryteringsträffar. Har du erfarenhet inom matchningstjänster och/eller validering är det ett plus men inget krav. Som person är du driven, säljande och relationsskapande. Talar du något av språken arabiska, somaliska, tigrinja eller persiska är det meriterande.Uppdraget är vid behov men kan vid bra resultat utökas till högre tjänstgöringsgrad.Skicka din ansökan redan idag till: [email protected] Visa mindre

Kvalitetsutvecklare, omsorgsförvaltningen

Omsorgsförvaltningen med cirka 1275 anställda omfattar verksamhetsområdena ordinärt boende, vård- och omsorgsboende och specialenheter samt en handläggarenhet. Utöver ledningsgrupp och linjeorganisation finns stödfunktioner såsom ekonomer och administrativt stöd. Omsorgsförvaltningen erbjuder ett meningsfullt och betydelsefullt arbete. Vår strävan är att vård och omsorg ska bygga på samarbete mellan den enskilde, närstående och medarbetare. Omsorgsförval... Visa mer
Omsorgsförvaltningen med cirka 1275 anställda omfattar verksamhetsområdena ordinärt boende, vård- och omsorgsboende och specialenheter samt en handläggarenhet. Utöver ledningsgrupp och linjeorganisation finns stödfunktioner såsom ekonomer och administrativt stöd.
Omsorgsförvaltningen erbjuder ett meningsfullt och betydelsefullt arbete. Vår strävan är att vård och omsorg ska bygga på samarbete mellan den enskilde, närstående och medarbetare.

Omsorgsförvaltningens administrativa stöd omfattar allmän administration, HR, personalförsörjningsverksamhet samt personliga ombud. Enheten med ca 20 medarbetare, stödjer förvaltningens arbete, chefer och medarbetare.

PERSONALFÖRMÅNER
Vi erbjuder dig bland annat dessa personalförmåner
- semesterväxling
- årsarbetstid
- friskvård till förmånligt pris
- hälsofrämjande aktiviteter
- extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år
- personal- och fritidsföreningen Pulsen

ARBETSUPPGIFTER
Omsorgsförvaltningen söker en Kvalitetsutvecklare. I dina arbetsuppgifter ingår att ta fram metoder och rutiner för att säkra kvaliteten inom förvaltningen. Du förväntas leda processer framåt samt ge handledning och stöd i utvecklingsarbetet utifrån aktuell forskning och lagrum.
Du kommer att bidra med att ta fram och arbeta enligt beslutade åtgärdsplaner, arbeta med uppföljning kopplat till verksamhetens ledningssystem och verksamhetsplan, t ex avseende målstyrning, myndigheters krav, nationella och egna undersökningar, göra analyser och beskriva processer. I arbetsuppgifterna ingår även arbete med t ex informationsmaterial och intranät. Du kommer att arbete med stödjande system för planering, uppföljning och analys.

Vi står i stora förändringar med bland annat ökande volymer och målgrupper med alltmer komplexa hjälpbehov samt ny teknik. Vi måste tänka nytt och arbeta långsiktigt med utveckling av kärnverksamheten, med den enskilde individen i fokus. Jobbet är både utmanande och stimulerande och det finns utrymme att samspela med olika funktioner.
Du får använda din kreativitet och vara lösningsfokuserad. Du är med och bidrar till att omvandla politikens vilja till en hållbar förvaltning. Här får du chansen att jobba med strategiska utvecklingsfrågor på förvaltningsövergripande nivå på uppdrag av nämnd och förvaltningsledning. Du bidrar till omvärldsbevakning kopplat till vård och omsorg och bidrar på så sätt till att verksamheten bedrivs med god kvalitet.
Tjänsten kräver att du har förmåga att samarbeta med olika funktioner både internt och externt.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har lämplig högskoleutbildning och erfarenhet för uppdragen. Du har ett stort intresse för frågorna samt en god pedagogisk förmåga. Du har förmåga att arbeta självständigt med utvecklingsfrågor och omvärldsbevakning, samtidigt som du kan samarbeta i grupp med kollegor, samverkansparter m fl.
Som person är du strukturerad, noggrann, engagerande och motiverande. Du har lätt för att lära dig nya saker, uttrycker dig väl i tal och skrift samt har en drivkraft att göra skillnad.

Vi erbjuder dig ett spännande, omväxlande och utmanande arbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden. Visa mindre

Kommunikatör med superhjältekrafter

Informationskontoret är en del av kommunstyrelseförvaltningen, och består idag av sex medarbetare som ser fram mot en ny kollega. Sandvikens Kommun har under många år utmärkt sig som en av landets främsta kommuner när det gäller IT-utveckling och kommunens webbplats sandviken.se placerar sig ofta högt i olika undersökningar. Nu söker vi dig som vill vara med oss på vår spännande resa att ge bra, bättre och bäst service till medborgare, anställda och bes... Visa mer
Informationskontoret är en del av kommunstyrelseförvaltningen, och består idag av sex medarbetare som ser fram mot en ny kollega.

Sandvikens Kommun har under många år utmärkt sig som en av landets främsta kommuner när det gäller IT-utveckling och kommunens webbplats sandviken.se placerar sig ofta högt i olika undersökningar.
Nu söker vi dig som vill vara med oss på vår spännande resa att ge bra, bättre och bäst service till medborgare, anställda och besökare i alla våra digitala kanaler.


Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner
- semesterväxling
- årsarbetstid
- friskvård till förmånligt pris
- hälsofrämjande aktiviteter
- extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år
- personal- och fritidsföreningen Pulsen

ARBETSUPPGIFTER
När en av våra kommunikatörer ska fokusera på en av våra viktiga förvaltningar behöver vi förstärka vårt team för att möta övriga behov. Därför söker vi dig som är en trygg och självständig kommunikatör, har förmåga till helhetsansvar och att själv skapa kommunikativa strategier och material.

Men vi tror också att du har några speciella kommunikativa superkrafter som kan tillföra oss kompetenser vi inte har eller behöver mer av.

I ditt arbete ingår att enskilt och i team möta verksamheterna, analysera och strukturera deras kommunikationsbehov, för att sedan enskilt eller tillsammans med övriga medarbetare på Informationskontoret hjälpa dem vidare.

Du kan även få uppdrag som projektledare då Informationskontoret arrangerar evenemang samt genomför informationskampanjer och större utvecklingsprojekt. Det gör att du behöver ha förmåga att arbeta strukturerat och under tidspress.

Du är även en del av organisationens kommunikationsstab vid kris eller allvarlig händelse.

KVALIFIKATIONER
Vi ser att du är utbildad inom kommunikation och har erfarenhet. Men vi söker också dig som brinner extra och har valt att fördjupa dig inom något område. T.ex.

• Animeringar/Rörlig grafik
• Filmproduktion
• Foto
• Sociala medier
• Mångkulturell kommunikation
• Inkluderande kommunikation
• Språkkunskaper
• Copy
• Grafisk form
• Webbutveckling/Sitevision

Som kommunikatör är du trygg i svenska språket. Förutom din kompetens inom kommunikationsområdet så behöver du tycka det är roligt att träffa människor och ha förmågan att inspirera och sprida en positiv känsla. Samtidigt har du skinn på näsan och kan i dialog med verksamheterna stå upp för dina förslag och kunskaper inom kommunikation.

På Informationskontoret jobbar vi med en mängd programvaror och IT-system så du är självklart en trygg datoranvändare med en vilja att lära dig nya system och digitala arbetssätt.

Samhällsintresse är viktigt i rollen som kommunikatör i samhällets tjänst! Lokal kännedom gör arbetet enklare och vi ser därför gärna att du är bosatt i Gästrikland.

Tjänsten är tillsvidare och provanställning på 6 månader kan bli aktuell.

ÖVRIGT
Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 200 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden. Visa mindre

Näringslivskoordinator / Kommunikatör

Skapa förutsättningar för tillväxt och gott företagande Näringslivskoordinator/Kommunikatör till Sandviken Sandviken är i en expansiv fas där internationella och nationella etableringar kommer att bidra till en stark utveckling för vårt lokala och regionala näringsliv. Näringslivskontorets uppgift är att skapa förutsättningar för tillväxt och gott företagande. Näringslivskontoret arbetar med både strategiska och operativa insatser för att möjliggöra att... Visa mer
Skapa förutsättningar för tillväxt och gott företagande

Näringslivskoordinator/Kommunikatör till Sandviken

Sandviken är i en expansiv fas där internationella och nationella etableringar kommer att bidra till en stark utveckling för vårt lokala och regionala näringsliv.
Näringslivskontorets uppgift är att skapa förutsättningar för tillväxt och gott företagande. Näringslivskontoret arbetar med både strategiska och operativa insatser för att möjliggöra att företag skapas, att befintliga företag kan utvecklas samt att attrahera nya företag att etablera sig i kommunen.

PERSONALFÖRMÅNER
Sandvikens kommun erbjuder ett flertal personalförmåner. Inom många av våra yrkeskategorier erbjuds semesterväxling och årsarbetstid. Du kan även utöva friskvård till förmånligt pris och delta i hälsofrämjande aktiviteter som gör att vi mår bra till kropp och själ. Pulsen är vår personal- och fritidsförening som vi är mycket stolta över, som erbjuder många aktiviteter och dessutom är en av Sveriges bästa personalföreningar.ARBETSUPPGIFTER
Näringslivskontoret söker Näringslivskoordinator/Kommunikatör med uppgift att vara ett stöd i Näringslivskontorets arbete med bland annat ansvar för Näringslivskontorets externa kommunikation. Du arbetar i nära samarbete med befintliga näringslivsutvecklare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har erfarenhet av arbete i näringslivet, gärna med kund-/säljinriktning. Du har kunskap och erfarenheter av kommunikativt arbete i både tal och skrift. Personliga egenskaper som vi ser som viktiga är god samarbetsförmåga samt förmåga att ta egna initiativ och arbeta självständigt.
I grunden har du relevant utbildning på universitet/högskolenivå inom exempelvis kommunikation, marknadsekonomi eller annan utbildning/erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig.


ÖVRIGT
Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden. Visa mindre

Kommunikatör till Sandviken Energi

Sandviken Energi är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi cirka 150 medarbetare och omsätter cirka 470 miljoner kronor. Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrens... Visa mer
Sandviken Energi är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi cirka 150 medarbetare och omsätter cirka 470 miljoner kronor. Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrenskraft och levererar prisvärda produkter med hög driftsäkerhet.
www.sandvikenenergi.se

Sandviken Energi är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, vattenkraft, bredband, gatuunderhåll samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi cirka 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor.
 
Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrenskraft och levererar prisvärda produkter med hög driftsäkerhet.
 
Vill du vara med att skapa och bidra till utvecklingen av digitala kommunikationskanaler som gör vardagen bekvämare för Sandviken Energis kunder? Kanske är det dig vi söker!
 
 
Dina arbetsuppgifter
Som kommunikatör på Sandviken Energi bidrar du till våra samhällsnyttiga verksamheter. I din roll är du med i en utvecklingsresa för att möta upp nya krav på kommunikation från såväl våra kunder som organisation och samhälle i stort. Vi tror att du tänker digitalt först.
 
Du tillhör Kommunikationsavdelningen och du har en viktig roll för vår externa och interna kommunikation. Du kommer att arbeta med alla våra kanaler, med fokus på webb, digitala och sociala kanaler samt analys och utveckling av dessa. I rollen ingår samtidigt operativt arbete med att bland annat ta fram och publicera vårt kommunikationsmaterial, planera och genomföra informationskampanjer, event mm. Du kommer även att agera beställare vid framtagande av kommunikationsmaterial i samverkan med externa resurser. Du har regelbundet kontakt med media och du deltar som kommunikatör i våra projekt samt vid kriskommunikation.
 
Du är med och bidrar till att driva processer och utveckling av våra kommunikationsinsatser, där internt samarbete med alla våra verksamheter är är mycket viktigt.
 
 
Kvalifikationer
Du har kommunikationsutbildning från högskola eller universitet med lägst kandidatexamen inom exempelvis medie- och kommunikationsvetenskap eller journalistik, alternativt motsvarande utbildning som vi bedömer relevant. Du behöver ha minst ett par års arbetslivserfarenhet av praktiskt kommunikationsarbete, till exempel som kommunikatör, eller från liknande roller på reklam- /PR- /kommunikationsbyrå.
 
Vi ser gärna att du har digital inriktning, med god erfarenhet från att jobba i SiteVision eller något annat CMS-verktyg. Du är en van kommunikatör som har en fallenhet för att uttrycka dig i tal och skrift, med mycket god datorvana och erfarenhet av Office-paketet. Kompetens inom Adobe Creative Cloud är meriterande, likaså foto-/filmvana.
 
Du har en vilja och förmåga att representera organisationen i flera sammanhang, också vid mediakontakter.
 
För att lyckas i rollen som kommunikatör hos oss behöver du vara kommunikativ, initiativrik och självgående. Du är också relationsskapande och har en god samarbetsförmåga. Du behöver vara uthållig, flexibel och snabbt anpassa dig till nya situationer och hitta lösningar för dem.
 
Då vi ständigt förbättrar och förändrar våra arbetssätt finns det stora möjligheter att påverka ditt arbete. Vår grundsyn är att vi tillsammans gör varandra bättre.

 
Körkort
B-körkort är ett krav. Visa mindre