Lediga jobb Balkefors & Ponsiluoma Chefsrekrytering i Sandviken

Se alla lediga jobb från Balkefors & Ponsiluoma Chefsrekrytering i Sandviken. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Sandviken som finns inom det yrket.

Elkraftsingenjör till Sandviken Energi

Sandviken Energi AB är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Bolaget är också delägare i elhandelsföretaget Bixia AB. Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar vå... Visa mer
Sandviken Energi AB är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Bolaget är också delägare i elhandelsföretaget Bixia AB.
Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrenskraft och levererar prisvärda produkter med hög driftsäkerhet.
www.sandvikenenergi.se

- du optimerar kommunens elnät
 
Sandviken Energis affärsområde Elnät ansvarar för det lokala elnätet i Sandvikens kommun.
Vi söker dig som vill bidra i ett starkt och lösningsorienterat team med mycket positiv energi. Tillsammans bidrar ni till ständiga förbättringar av verksamheten och till en trygg och effektiv leverantör av samhällsviktiga funktioner.
 
Ditt uppdrag
Som elkraftsingenjör kommer du att ha en viktig roll i den fortsatta utvecklingen av ett effektivt elnät. Du arbetar med underhåll och drift av elnätet, vilket innefattar att utreda, analysera, utvärdera och driva igenom investeringar i syfte att förebygga och avhjälpa.
 
Exempel på arbetsuppgifter:
- sammanställer rapporter och samlar data över befintliga och framtida projekt och förstudier
- leder och deltar i projekt
- kartlägger och analyserar störningar i elnätet samt tar fram förslag och driver igenom förebyggande åtgärder
- optimerar selektivplaner och reläskyddsinställningar
- ansvarar för driften av kommunikationssystemen i och mellan våra anläggningar och system
 


Kvalifikationer
Vi ser att du som söker i grunden har en elkraftsingenjörsutbildning från högskola, yrkesutbildning eller motsvarande. Du har arbetslivserfarenhet av drift och underhåll av elanläggningar. Du är en van IT-användare och bekväm vid att arbeta i flera olika system.
 
Som person är du ansvarsfull, tar initiativ och har en god servicekänsla. Du är samverkansorienterad och har en god förmåga att självständigt planera och prioritera ditt arbete. Rollen innebär mycket kontakter både internt och externt, vilket kräver att du har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.
 
B-körkort är ett krav. Tjänsten är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning och lämplighetsbedömning kommer att ske.

 
Välkommen att bidra till Sandviken Energis fortsatta utveckling! Visa mindre

HR-strateg till Kunskapsförvaltningen, Sandvikens kommun

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare. I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå ... Visa mer
Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.
I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.
www.sandviken.se


- du utvecklar HR-arbetet och bidrar på ledningsnivå
 
Förvaltningen förstärker sin ledningsfunktion och söker nu en HR-strateg för arbete både strategiskt och operativt inom området. Du ingår i ledningsgruppen, där du bidrar med HR-perspektivet för det pågående strategiska utvecklingsarbetet och rapporterar direkt till skolchefen. Du utvecklar och implementerar enhetliga processer för att effektivisera HR-arbetet utifrån verksamhetens behov. Tillsammans med två HR-konsulter, vilka du arbetsleder, arbetar ni nära övriga funktioner inom organisationen och delar på stödet mot cheferna i löpande HR-frågor.
 
Kvalifikationer:
Vi söker dig med högskoleutbildning inom HR-området eller motsvarande. Du har några års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete, gärna i en arbetsledande befattning och inom en politiskt styrd organisation. Meriterande om du har erfarenhet av arbete från förskola eller skola.
 
Rollen innebär många kontaktytor och kräver att du har lätt för att samarbeta, har en god kommunikativ förmåga och ett konsultativt förhållningssätt. Du är trygg och stabil med god självinsikt.
 
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Körkort och tillgång till egen bil är ett krav.
 
Välkommen att vara med på det gemensamma uppdraget att åstadkomma ett utbildningssystem av god kvalitet, där barn och elever, oavsett bakgrund, kan utvecklas så långt som möjligt. Visa mindre

Chef Affärsutveckling till Sandvikenhus

Om arbetsplatsen Sandvikenhus erbjuder attraktiva och trygga bostäder och lokaler med hög service. Vi utvecklar och förädlar lägenheter, bostadsområden och boendemiljöer. Vi planerar och projektleder, förvärvar och förvaltar fastigheter och mark. Därutöver ansvarar vi även för drift, skötsel och reparationer av Sandvikens kommuns fastigheter. Våra hus har sett flera generationer Sandvikenbor växa upp; allt sedan företaget grundades 1962. När vi förändrar o... Visa mer
Om arbetsplatsen
Sandvikenhus erbjuder attraktiva och trygga bostäder och lokaler med hög service. Vi utvecklar och förädlar lägenheter, bostadsområden och boendemiljöer. Vi planerar och projektleder, förvärvar och förvaltar fastigheter och mark. Därutöver ansvarar vi även för drift, skötsel och reparationer av Sandvikens kommuns fastigheter.
Våra hus har sett flera generationer Sandvikenbor växa upp; allt sedan företaget grundades 1962. När vi förändrar och bygger nytt, är det för att skapa ett levande Sandviken med attraktiva bostadsmiljöer i många år framåt. De bostäder vi förvaltar och planerar idag, ska fortfarande vara en del av ett attraktivt Sandviken om femtio eller hundra år.
Vi är ett allmännyttigt bostadsbolag, vilket dels betyder att vi bidrar till bostadsförsörjningen i kommunen och dels att vi har ett samhällsansvar. Det är viktigt för oss att vi bidrar till en positiv utveckling och tillväxt i Sandvikens kommun, vilket vi bland annat gör genom att samarbeta med olika företag, organisationer, föreningar och evenemang som arbetar för dessa frågor.

Övrigt
Vi är ett engagerat gäng som brinner för att skapa trygga hem för våra hyresgäster. När vi rekryterar nya medarbetare letar vi efter aktiva ambassadörer som känner lika starkt som vi för våra värderingar och vår vision. Vi strävar efter att uppnå en jämn könsfördelning inom våra respektive områden och ser mångfald som en styrka. Vi är 140 anställda och bovärdar är den största yrkesgruppen.
Hos oss arbetar vi med både människor, fastigheter och teknik. Du får en omväxlande arbetsroll och ofta många personliga kontakter. Våra kunder ställer nya krav på sitt boende, kollektiva standardlösningar ersätts av individuella önskemål. Den nya tekniken medför både krav och möjligheter. Därför är det viktigt att vi på Sandvikenhus hela tiden lär oss nya saker. Vi satsar stort på kompetensutveckling. Den utgår alltid från varje medarbetares yrkesområde och individuella behov.
Välkommen till oss!


- Utvecklingsdriven, trygg och coachande ledare
 
Som Chef Affärsutveckling får du möjlighet att utveckla ditt ledarskap genom att ansvara för en bred verksamhetsdel inom Sandvikenhus AB. Verksamheter som ingår i ditt ansvar är kommunikation, marknad, IT, boendesocial verksamhet, hållbarhetsfrågor, kundtjänst och redovisning. Rollen innefattar ett direkt personalansvar för åtta medarbetare, varav två är enhetschefer för kundtjänst- respektive redovisningsenheten. Du har personal- och budgetansvar för totalt ca 25 medarbetare inom avdelningen. 
 
Du är en trygg och coachande ledare som tillsammans med dina medarbetare utvecklar verksamheten och sätter upp inspirerande mål. Du har förmågan att leda via andra och tillvarata och vidareutveckla varje individs kompetens. 
 
Exempel på arbetsuppgifter:
- Vidareutveckla, både interna och externa processer inom hela bolaget.
- Utveckla organisationens verksamhet utifrån allmännyttans roll och syfte.
- Tillsammans med IT-strateg driva och ansvara för bolagets digitalisering.
- Strategiskt driva processer inom ramen för hållbarhetsfrågor.
Du ingår i Sandvikenhus ledningsgrupp och rapporterar direkt till VD, samt deltar i relevanta möten inom kommunkoncernen.
 
Kvalifikationer
Du har erfarenhet av ledarskap inom minst ett av tjänstens verksamhetsområden och har även erfarenhet av att leda andra chefer. Ditt arbetssätt är strukturerat och metodiskt där du skapar delaktighet kring bolagets målsättningar. Du skapar engagemang hos dina medarbetare och leder och utvecklar dem genom målstyrning och uppföljning. God samarbetsförmåga, sociala färdigheter och brett samhällsintresse är ett krav.
 
Du har en god förståelse för ekonomi samt förmåga att skapa och utveckla relationer, både internt och externt. Beaktande rollens omfattning ser vi gärna även att du har erfarenhet av digitaliseringsprocesser och hållbarhetsfrågor. Meriterande är om du också har viss juridisk kompetens.
I grunden har du en relevant högskoleexamen eller likvärdiga arbetslivserfarenheter. 
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
 
Välkommen att bidra till Sandvikenhus fortsatta utveckling! Visa mindre

Kart- och lantmäterichef, Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltningen

2016 bildades Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd med gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hållbarhet samt trafik. Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete ... Visa mer
2016 bildades Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd med gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hållbarhet samt trafik.

Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning arbetar för en långsiktigt hållbar och god livsmiljö för invånarna i den tre kommunerna med sammanlagt 53 000 invånare. Vi fortsätter nu arbetet med att vidareutveckla vår förvaltning, och du har i detta arbete chans att bidra till utvecklingen av en attraktiv arbetsgivare för ca 70 medarbetare.


- utvecklingsorienterad och tydlig ledare med stort samhällsintresse
 
Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning bildades 2016 som en gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken – ca 53 000 invånare. Uppdraget är att utveckla samhällsbyggnadsprocessen utifrån framtida möjligheter och med organisationens kompetens i grunden. Hur ta sig an alla digitala lösningar?

Dina arbetsuppgifter
I uppdraget som enhetschef för Kart- och lantmäterienheten leder du 18 medarbetare inom verksamheterna kart, mät, geografisk information och KLM. Tillhandahållande av korrekt geografisk information och dess följdprodukter utgör en viktig och grundläggande del i samhället. Genom ett bra och nära samarbete, såväl inom samhällsbyggnadsförvaltningen som utanför med berörda aktörer, medverkar enheten till en hållbar och effektiv samhällsbyggnadsprocess.
Med ett coachande förhållningssätt leder och stöttar du dina medarbetare för att på bästa sätt tillvarata kompetenser i syfte att uppnå enhetens mål och få medarbetarna att växa med uppdragen. Du är strukturerad, vilket bland annat visas i hur du leder, fördelar och följer upp arbetet inom enheten. Du tillhör ledningsgruppen för samhällsbyggnadsförvaltningen och rapporterar till förvaltningschefen och till den kommungemensamma nämnden. Att samarbeta är en självklarhet för dig och du har lätt för att skapa engagemang och delaktighet. Du har budget- och personalansvar för enheten.
 
Kvalifikationer
Du är en god ledare med erfarenhet av personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar. Vi letar efter dig som ser lösningar och möjligheter och får med dig människor. Som person trivs du med att leda, stötta och motivera andra. Du skapar och behåller goda relationer, som präglas av dialog och ömsesidigt utbyte. Du är stabil, resultatinriktad och självgående. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.
Erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation är meriterande. Om du har varit projektledare och har god processkunskap så är även det meriterande.
Du har en relevant högskole-/universitetsutbildning, flerårig arbetslivserfarenhet samt kunskap om de lagar och förordningar som berör aktuella verksamheter.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav.
 
Sandvikens Kommun (värdkommunen) erbjuder ett flertal personalförmåner. Inom många av våra yrkeskategorier erbjuds semesterväxling och årsarbetstid. Du kan även utöva friskvård till förmånligt pris och delta i hälsofrämjande aktiviteter, som gör att vi mår bra till kropp och själ. Pulsen är vår personal- och fritidsförening som vi är mycket stolta över. Föreningen erbjuder många aktiviteter och är en av Sveriges bästa personalföreningar.
 
Välkommen att bli en nyckelperson för Västra Gästriklands fortsatta utveckling!
Krav:

Körkort:
* B (Personbil) Visa mindre

Ekonomiassistent till Folkets Hus Sandviken

Arbetsplatsen Folkets Hus ligger vid Jansasparken mitt i Sandvikens centrum. Sandvikens Folkets Hus är en medlemsägd förening med Sandvikens kommun och IF Metall som största andelsägare. Vi bildades 1903 och har en fastighet på 16 400 m2. Vi har konferenslokaler, teatersalong för 450 personer, lobbybar, restaurang för 850 personer samt många externa hyresgäster. Folkets Hus är öppet alla dagar och har varje vardag lunchservering. Flera kvällar i veckan har... Visa mer
Arbetsplatsen Folkets Hus ligger vid Jansasparken mitt i Sandvikens centrum. Sandvikens Folkets Hus är en medlemsägd förening med Sandvikens kommun och IF Metall som största andelsägare. Vi bildades 1903 och har en fastighet på 16 400 m2. Vi har konferenslokaler, teatersalong för 450 personer, lobbybar, restaurang för 850 personer samt många externa hyresgäster. Folkets Hus är öppet alla dagar och har varje vardag lunchservering. Flera kvällar i veckan har vi företagsevent, konserter, teater eller underhållning i restaurangen.
Läs mer på: www.sandvikenfh.se


Vill du arbeta med varierande uppgifter i en bred roll på en familjär arbetsplats? En av Sandvikens största mötesplatser söker en ekonomiassistent!
 
Som ekonomiassistent kommer du bland annat att arbeta med redovisning, avstämningar, kassahantering, leverantörs- och kundreskontra, betalningar, fakturering och rapportering. Du har också ansvar för hantering och administration av löner. Du kommer att få ta stort eget ansvar över dina arbetsuppgifter men arbetar i nära samarbete med ekonomichef och övriga kollegor i organisationen.
 
Kvalifikationer
Vi söker dig med några års erfarenhet av liknade ekonomiarbete och relevant utbildning. Har du erfarenhet av löneadministration ses det som meriterande. Rollen innebär många kontaktytor både internt och externt, vilket kräver att du kommunicerar bra på svenska och engelska.
Som person är du noggrann och strukturerad med hög social kompetens. Du tar ansvar för ditt arbete och med förmågan att själv prioritera dina uppgifter. För att passa in i organisationen är det viktigt att du är engagerad och prestigelös.
 
Välkommen att bli en lagspelare i den fortsatta tillväxten! Visa mindre

Fjärrvärmetekniker till Sandviken Energi

Sandviken Energi AB är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Bolaget är också delägare i elhandelsföretaget Bixia AB. Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar vå... Visa mer
Sandviken Energi AB är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Bolaget är också delägare i elhandelsföretaget Bixia AB.
Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrenskraft och levererar prisvärda produkter med hög driftsäkerhet.
www.sandvikenenergi.se

- du tar initiativ och ser till att skapa nöjda kunder
 
Fjärrvärmeverksamheten inom Sandviken Energi producerar och distribuerar fjärrvärme till centralorten Sandviken samt tätorterna Järbo och Storvik. De är en Reko fjärrvärmeleverantör, vilket betyder att de lever upp till högt ställda krav på öppenhet, jämförbarhet och förtroende. För deras kunder innebär det en trygghet!
 
Ditt uppdrag
Din roll blir att upprätthålla Sandviken Energis service mot villakunder med fjärrvärme samt att inom kort tillhandahålla tjänster för större fjärrvärmekunder. Här kommer att krävas hög servicenivå och tillgänglighet för att bidra till nöjda kunder. Sandviken Energi arbetar med ständiga förbättringar för operationell överlägsenhet. 

De huvudsakliga arbetsuppgifterna blir att utföra underhåll av fjärrvärmecentraler, exempelvis utbyte av komponenter samt driftsättning av nya fjärrvärmecentraler tillsammans med kunder. Dessutom blir det viktigt med rådgivning vid frågor kring deras fjärrvärmecentraler och att bistå övriga i arbetsgruppen i olika arbetsuppgifter, ex. vid inkopplingsarbeten. Du kommer även att utföra värmemätarbyten. 
 
Du rapporterar till Distributionschefen.
 
Kvalifikationer
Du har gärna några års arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna kunskaper i reglerteknik och svets- och lödkunskap. Meriterande om du arbetat i något datoriserat underhållssystem och du har grundläggande kunskap i MS Officeprogrammen. I grunden har du en driftteknikerutbildning (inom VVS- eller energiteknik) eller likvärdigt. Du talar god svenska och engelska samt gärna ett ytterligare språk. 
Du tar initiativ och hjälper vid behov dina kollegor, är en självständig problemlösare och tar hjälp om så behövs för att alltid på bästa sätt hjälpa kunden. Du är analytisk, noggrann och tar ansvar för de som ska göras. Du har lätt för att samarbeta med andra och flexibel att prova andra lösningar samt förståelse och lojal mot ditt uppdrag.

Det är ett dagtidsuppdrag på heltid, och beredskap ingår i tjänsten enligt schema.
 
Välkommen att bidra till Sandviken Energis fortsatta utveckling!


Krav:

Körkort:
* B (Personbil) Visa mindre

Chef Projektkontor till Sandviken Energi

Sandviken Energi AB är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Bolaget är också delägare i elhandelsföretaget Bixia AB. Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar vå... Visa mer
Sandviken Energi AB är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Bolaget är också delägare i elhandelsföretaget Bixia AB.
Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrenskraft och levererar prisvärda produkter med hög driftsäkerhet.
www.sandvikenenergi.se

- du etablerar samordning av koncernens projekt
 
Är du rätt person för en inspirerande utvecklingsresa?
 
Sandviken Energi tar nu nästa steg i att bygga upp en effektiv och kompetent stödfunktion till hela koncernen genom den nya avdelningen Verksamhetsstöd. Verksamhetsstöd har till uppdrag att stödja affärsområdena att fortsätta skapa värde genom ett processorienterat och standardiserat arbetssätt.
 
Chef projektkontor kommer att ansvara för den koncernövergripande projektportföljen, projektmodell, samordning av projekt och entreprenader samt inköpsprocessen/inköpsstrategi. Dessutom leder du en enhet bestående av två projektledare och en inköpare.
 
Din uppgift blir att etablera projektkontoret och du arbetar både operativt och strategiskt för att bidra till en hög kvalitet i enhetens aktiviteter.
Projektkontoret driver övergripande entreprenad-/anläggningsprojekt samt större utvecklingsprojekt på kort och lång sikt.

Du har personal-, budget- och ekonomiansvar för din enhet, rapporterar till avdelningschefen och ingår i ledningsgruppen för Verksamhetsstöd.
 
Kvalifikationer:
Vi ser att du har en bred och övergripande kunskap inom projekt- och portföljstyrning samt anläggning/entreprenad. Du har tidigare haft ledande befattning och arbetat med verksamhetsutveckling. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att etablera och driva ett projektkontor samt att du har vissa kunskaper inom inköpsområdet. Du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

Du är en kommunikativ ledare som ser dina medarbetare som den viktigaste resursen för att nå målen. För dig är det självklart att det som traditionellt betraktas som mjuka frågor är vägen till att nå enhetens mål där alla medarbetare får bästa förutsättningarna att göra ett riktigt bra jobb. Du har en hög grad av personlig mognad där insikterna om dina styrkor och utvecklingsområden hjälper dig att utöva ett tryggt och tydligt ledarskap. Du vågar fatta självständiga beslut och får eget mandat att driva enhetens frågor. Vi ser gärna att du är en kreativ problemlösare som tycker om att driva förändringar, är serviceorienterad och tycker om att vara nära verksamheten. Som person är du prestigelös, självgående och engagerad. Stor vikt kommer att läggas vid de personliga egenskaperna.

B-körkort är ett krav. Tjänsten är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning och lämplighetsbedömning kommer att ske.
 
Välkommen att bidra till Sandviken Energis fortsatta utveckling! Visa mindre

Chef Säkerhet till Sandviken Energi

Sandviken Energi AB är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Bolaget är också delägare i elhandelsföretaget Bixia AB. Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar vå... Visa mer
Sandviken Energi AB är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Bolaget är också delägare i elhandelsföretaget Bixia AB.
Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrenskraft och levererar prisvärda produkter med hög driftsäkerhet.
www.sandvikenenergi.se

- koncernövergripande säkerhets- och hållbarhetsarbete
 
Är du rätt person för en inspirerande utvecklingsresa?
 
Sandviken Energi tar nu nästa steg i att bygga upp en effektiv och kompetent stödfunktion till hela koncernen genom den nya avdelningen Verksamhetsstöd. Verksamhetsstöd har till uppdrag att stödja affärsområdena att fortsätta skapa värde genom ett processorienterat och standardiserat arbetssätt.
 
Chef säkerhet kommer att ansvara för koncernövergripande säkerhetsarbete, miljö- och arbetsmiljö samt fastighetsfrågor. Dessutom leder du en enhet bestående av en miljöingenjör, en arbetsmiljöingenjör och en fastighetssamordnare.
 
Du leder och utvecklar det koncernövergripande arbetet inom området och får möjlighet att bidra till en hög kvalitet i enhetens aktiviteter.
Rollen innebär till stor del att ansvara för och arbeta både operativt och strategiskt med samordning av koncernens övergripande säkerhetsfrågor. Exempelvis gäller det krisberedskap, brandskydd, skalskydd och säkerhetsskydd. Du kommer att stödja verksamheterna i deras genomförande av risk- och säkerhetsanalyser samt följa upp beslutade åtgärder. Du samverkar med kommunens säkerhetsavdelning.
Sandviken Energis systematiska miljö- och arbetsmiljöarbete och samordning av fastighetsfrågor ingår även i rollen, vilket du leder via dina medarbetare.

Du har personal-, budget- och ekonomiansvar för din enhet, rapporterar till avdelningschefen och ingår i ledningsgruppen för Verksamhetsstöd.
 
Kvalifikationer:
Vi ser att du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med säkerhetsfrågor i samhällsviktig verksamhet. Du har gedigen kunskap inom säkerhetsområdet och erfarenhet av att skapa struktur och systematik i dessa frågor. Du har erfarenhet av ledarskap samt gärna kunskaper inom arbetsmiljö-, energi-, och miljöfrågor. Relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande.

Du är en kommunikativ ledare som ser dina medarbetare som den viktigaste resursen för att nå målen. För dig är det självklart att det som traditionellt betraktas som mjuka frågor är vägen till att nå enhetens mål där alla medarbetare får bästa förutsättningarna att göra ett riktigt bra jobb. Du har en hög grad av personlig mognad där insikterna om dina styrkor och utvecklingsområden hjälper dig att utöva ett tryggt och tydligt ledarskap. Du vågar fatta självständiga beslut och får eget mandat att driva enhetens frågor. Vi ser gärna att du är en kreativ problemlösare som tycker om att driva förändringar, är serviceorienterad och tycker om att vara nära verksamheten. Som person är du prestigelös, självgående och engagerad. Stor vikt kommer att läggas vid de personliga egenskaperna.
 
B-körkort är ett krav. Tjänsten är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning och lämplighetsbedömning kommer att ske.
 

Välkommen att bidra till Sandviken Energis fortsatta utveckling! Visa mindre

Chef IT/Verksamhetsutveckling till Sandviken Energi

Sandviken Energi AB är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Bolaget är också delägare i elhandelsföretaget Bixia AB. Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar vå... Visa mer
Sandviken Energi AB är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Bolaget är också delägare i elhandelsföretaget Bixia AB.
Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrenskraft och levererar prisvärda produkter med hög driftsäkerhet.
www.sandvikenenergi.se

- du utvecklar IT-strategier och processer
 
Är du rätt person för en inspirerande utvecklingsresa?
 
Sandviken Energi tar nu nästa steg i att bygga upp en effektiv och kompetent stödfunktion till hela koncernen genom den nya avdelningen Verksamhetsstöd. Verksamhetsstöd har till uppdrag att stödja affärsområdena att fortsätta skapa värde genom ett processorienterat och standardiserat arbetssätt.
 
Chef IT/Verksamhetsutveckling kommer att ansvara för bland annat IT-arkitektur, den digitala arbetsplatsen, integrationslösningar, process- och informationsmodellering, systemägande (affärssystem, kartsystem) och IT-säkerhet. Dessutom leder du en enhet av fem verksamhetsutvecklare och en dokumentsamordnare.
 
Du har det övergripande ansvaret för IT-strategi och verksamhetsutvecklingsprocess och får möjlighet att bidra till en hög kvalitet i enhetens aktiviteter.
Du arbetar både operativt och strategiskt och får en viktig roll vid införande av nya system och tekniska lösningar, där du är delaktig från planering till driftsättning.
 
Du har personal-, budget- och ekonomiansvar din enhet, rapporterar till avdelningschefen och ingår i ledningsgruppen för Verksamhetsstöd.
 
Kvalifikationer:
Vi ser att du har erfarenhet av ledarskap, verksamhetsutveckling och en bred och övergripande kunskap inom IT och teknik. Meriterande om du har erfarenhet av LEAN och ITIL. Du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. 
 
Du är en kommunikativ ledare som ser dina medarbetare som den viktigaste resursen för att nå målen. För dig är det självklart att det som traditionellt betraktas som mjuka frågor är vägen till att nå enhetens mål där alla medarbetare får bästa förutsättningarna att göra ett riktigt bra jobb. Du har en hög grad av personlig mognad där insikterna om dina styrkor och utvecklingsområden hjälper dig att utöva ett tryggt och tydligt ledarskap. Du vågar fatta självständiga beslut och får eget mandat att driva enhetens frågor. Vi ser gärna att du är en kreativ problemlösare som tycker om att driva förändringar, är serviceorienterad och tycker om att vara nära verksamheten. Som person är du prestigelös, självgående och engagerad. Stor vikt kommer att läggas vid de personliga egenskaperna.
 
B-körkort är ett krav. Tjänsten är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning och lämplighetsbedömning kommer att ske.

 
Välkommen att bidra till Sandviken Energis fortsatta utveckling! Visa mindre

Entreprenadingenjör till Sandviken Energi

Sandviken Energi är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi cirka 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrens... Visa mer
Sandviken Energi är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi cirka 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrenskraft och levererar prisvärda produkter med hög driftsäkerhet.
www.sandvikenenergi.se

- nyckelperson till infrastrukturbolag 
 
Uppdraget
Sandviken Energi söker en entrenad-/planeringsingenjör inom affärsområde Gata/Entreprenad. I tjänsten ingår att medverka vid upphandlingar av entreprenader och konsulttjänster från idé till slutförande så som att göra förfrågningsunderlag, projektering, vara kontrollant och beställarombud/projektledare, göra förstudier, kalkyler, tidplaner och att göra uppföljningar och rapportera till beställare på Sandvikens kommun.

I de fall Sandviken Energi gata genomför interna entreprenader inom SEAB förväntas det att entreprenadingenjören genomför kalkylering, framställer anbud, tidplaner, upphandlar material, redovisar projektets framfart och ekonomi löpande i nära samarbete med byggets arbetsledare samt söker vissa av de, för entreprenadens genomförande, erforderliga tillstånd. Du har kontakt med andra kommunala förvaltningar. Du tar ansvar för resursplanering, budgetarbete och ekonomisk uppföljning av den egna löpande verksamheten. Vinterberedskap som arbetsledare ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Du har ingenjörsexamen inom byggteknik, samhällsbyggnad, väg och vatten eller motsvarande, samt goda kunskaper/erfarenheter inom AMA-systemet, AB04, ABK 09 och entreprenadjuridik. Du har relevant datorvana och vana att arbeta i cad- och GIS-system. Du har gärna erfarenhet av  entreprenadtekniskt arbete inom väg och anläggning.

Du har en stark vilja att lyckas i ditt arbete. God planerings- och problemlösningsförmåga och ett strukturerat arbetssätt är viktiga framgångsfaktorer i denna roll. Vi tror också att du har ett kund- och serviceinriktat synsätt, är innovativ, duktig på att skapa och upprätthålla goda relationer och verkar för en bra arbetsmiljö.
 
Välkommen att bidra till Sandviken Energis fortsatta utveckling!

 


Krav:

Körkort:
* B (Personbil) Visa mindre

Ekonomichef till Almab Storvik AB och Ingenjörsfirma G Hedlund AB

Almab Storvik AB utvecklar och marknadsför utrustning för automatisering av sågverk och hyvlerier. Sedan 1928 har bolaget bedrivit tillverkning med huvudkontor i Storvik och byggt upp en ledande kunskap, utrustning och eftermarknadsservice. Bolaget har 30 anställda och omsätter 90 miljoner årligen. Ingenjörsfirma Gösta Hedlund AB är ett mekaniskt verkstadsföretag som tillverkar maskinutrustning till företrädesvis sågverksindustrin och cellulosaindustrin. ... Visa mer
Almab Storvik AB utvecklar och marknadsför utrustning för automatisering av sågverk och hyvlerier. Sedan 1928 har bolaget bedrivit tillverkning med huvudkontor i Storvik och byggt upp en ledande kunskap, utrustning och eftermarknadsservice. Bolaget har 30 anställda och omsätter 90 miljoner årligen. Ingenjörsfirma Gösta Hedlund AB är ett mekaniskt verkstadsföretag som tillverkar maskinutrustning till företrädesvis sågverksindustrin och cellulosaindustrin. Bolaget har ca 20 anställda och en omsättning på drygt 50 miljoner. Sedan 2019 ingår de båda bolagen i ARAT Group med Storskogen som ägare.


Är du en skicklig projektekonom som trivs i projektbolag med affärsdriven miljö, så är detta jobbet för dig!

I rollen som ekonomichef ansvarar du för Almab Storvik AB och Ingenjörsfirma G Hedlund AB. Bolagen befinner sig i en spännande tillväxtfas med sina kompletterande och unika produktsortiment till sågverksindustrin och kunderna finns över hela världen. Tillsammans omsätter bolagen ca 150 msek och har totalt ca 50 anställda. Almab´s huvudkontor ligger i Storvik och Ingenjörsfirma G Hedlund i Alfta. Bolagen ingår i Arat Group som ägs av Storskogen.

I nära samarbete med bolagens VD och lokal organisation tillför du ett optimalt och effektivt ekonomistöd på såväl praktisk som strategisk nivå. Bolagens verksamhet bedrivs i projektform varvid projektredovisning är en central del i båda bolagen. Tillsammans med VD och projektledning upprättar du prognoser inför bokslut och säkerställer implementering av nödvändiga processer och rutiner för en kvalitativ uppföljning. Du ansvarar för att säkerhetsställa redovisning, skatter och avgifter, månadsrapportering till ARAT Group, prognoser, budgetarbete, bistår med analyser, för och efterkalkyler mm. Du kommer även att arbeta operativt med löpande redovisning. På varje ort finns en lokal administrativ resurs som ingår inom ekonomi. Inom ARAT Group finns det tre ekonomichefer samt en CFO för gruppen.

Din bakgrund
Du har en högskoleutbildning inom ekonomiområdet i grunden och tidigare erfarenhet från ett mindre bolag där du har haft likvärdig roll. Du skall ha erfarenhet av projektredovisning. Du är en erfaren excelanvändare och är en van användare av integrerade lösningar. Din engelska är god i såväl tal som skrift. Arbetet kommer innebära närvaro i Storvik och Alfta som i utgångsläget fördelas lika. Tjänsten kan inkludera tjänstebil.

Som ekonom är du framför allt driven, prestigelös och resultatorienterad och har ett stort intresse för att skapa affärsnytta tillsammans med andra.

Rätt person erbjuds en möjlighet att vara med i en spännande tillväxtresa där din insats som ekonom gör skillnad! Visa mindre

Verksamhetsutvecklare IT till Sandviken Energi

Sandviken Energi AB är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Bolaget är också delägare i elhandelsföretaget Bixia AB. Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar vå... Visa mer
Sandviken Energi AB är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Bolaget är också delägare i elhandelsföretaget Bixia AB.
Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrenskraft och levererar prisvärda produkter med hög driftsäkerhet.
www.sandvikenenergi.se

- ansvar och utveckling av koncernövergripande IT-säkerhet
 
Är du rätt person för en inspirerande utvecklingsresa?
 
Sandviken Energi tar nu nästa steg i att bygga upp en effektiv och kompetent stödfunktion till hela koncernen genom den nya avdelningen Verksamhetsstöd. Verksamhetsstöd har till uppdrag att stödja affärsområdena att fortsätta skapa värde genom ett processorienterat och standardiserat arbetssätt.
 
Enheten Verksamhetsutveckling & IT kommer att ansvara för bland annat IT-arkitektur, den digitala arbetsplatsen, integrationslösningar, process- och informationsmodellering, systemägande (affärssystem, kartsystem) och IT-säkerhet. Den kommer att bestå av fem verksamhetsutvecklare, vilket vi nu söker den femte samt en dokumentsamordnare.
 
Din roll blir att leda, utveckla och samordna arbetet kring informations- och IT-säkerhet. Du kartlägger och förbättrar processer, genomför förstudier och föreslår lösningar på både tekniska och/eller verksamhetsutvecklande karaktär. Du analyserar nätverkstrafik för att upptäcka och utreda informations- och IT-säkerhetsincidenter samt genomför tekniska utvärderingar och rådgivning. Du är kravställare inom området vid upphandlingar, är kontaktperson mot myndigheter och har ansvar för incidentrapportering. Denna position kommer att ha ett nära samarbete med kommunens informations- och IT-säkerhetsfunktioner.
 
Kvalifikationer:
Vi ser att du har dokumenterad erfarenhet av verksamhetsutveckling och process- och informationsmodellering. Du har förståelse om exempelvis säkerhetsskyddslagen, NIS-direktiven, dataskyddsförordningen och ISO-27000-serien eller likande standarder. Vi tror att du i grunden har en utbildning inom IT- och informationssäkerhet från högskola, yrkesutbildning eller motsvarande.
 
Du är självgående och har förmåga att planera samt prioritera ditt dagliga arbete. Du vågar fatta självständiga beslut samtidigt som du får stort eget mandat att driva IT-säkerhetsfrågor.
 
B-körkort är ett krav. Tjänsten är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning och lämplighetsbedömning kommer att ske.
 
Välkommen att bidra till Sandviken Energis fortsatta utveckling! Visa mindre

Samhällsbyggnadschef till Västra Gästriklands Samhällsbyggnadsförvaltning

2016 bildades Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd med gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hälsa samt trafik. Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får d... Visa mer
2016 bildades Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd med gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hälsa samt trafik.

Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning arbetar för en långsiktigt hållbar och god livsmiljö för invånarna i den tre kommunerna med sammanlagt 53 000 invånare. Vi fortsätter nu arbetet med att vidareutveckla vår förvaltning, och du har i detta arbete chans att bidra till utvecklingen av en attraktiv arbetsgivare för ca 70 medarbetare.


- utvecklingsorienterad och trygg ledare med stort samhällsintresse
 
Västra Gästrikland är i en spännande fas med framtida utmaningar! Efter några års anpassning till förändringar inom arbetsmarknaden, tar nu industrisatsningar och den viktiga etableringen av Microsoft regionen in i nya möjligheter inom samhällsutveckling.
 
Sandvikens, Hofors och Ockelbo kommun samverkar i en gemensam förvaltning, Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning, där Sandvikens kommun verkar som värdkommun.
 
Ditt uppdrag:
Som samhällsbyggnadschef ansvarar du för de tre kommunernas samhällsutveckling, genom förvaltningens verksamhet gentemot nämnden för Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd. Nämnden fullgör de samverkande kommunernas uppgifter inom miljö- och livsmedelsområdet, plan- och byggområdet, geografisk information och trafik. Nämnden har också ansvar för bland annat kommunal energi- och klimatrådgivning, bostadsanpassning, färdtjänst, skolskjuts och det kommunala Lantmäteriet. De tre sistnämnda gäller endast för Sandvikens kommun. Digitaliseringsresan är påbörjad och du har förmågan att utveckla effektiva processer för att kunna möta behovet av en digitaliserad samhällsbyggnadsprocess. 

Du leder och samordnar förvaltningens arbete och har ansvar för personal, ekonomi och verksamhet samt ansvarar för regionens övergripande fysiska planering. Du är direkt underställd kommundirektören (Sandviken) och ingår i dennes ledningsgrupp, samt kan även bidra i Ockelbo och Hofors ledningsgrupper.
 
Kvalifikationer: 
Vi tror att du har en akademisk utbildning med någon form av samhällsbyggnadsperspektiv. Du har flerårig erfarenhet som chef och ledare och erfarenhet av ekonomi- och personalansvar. Vi förutsätter också att du har ett stort intresse för frågor som rör utveckling, samhällsplanering och miljö – hållbart samhälle.

Du har förståelse för ditt uppdrag och kan se helheter. Du har också en positiv grundsyn och erfarenhet att arbeta med utvecklingsfrågor. Du är resultat- och målinriktad samt drivande i utvecklings- och kvalitetsarbete. Du är kommunikativ, inger förtroende och skapar goda relationer och stöttar samarbete. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
 
Välkommen att bli en nyckelperson för Västra Gästriklands fortsatta utveckling! Visa mindre

Chef konferens till Folkets Hus Sandviken

Arbetsplatsen Folkets Hus ligger vid Jansasparken mitt i Sandvikens centrum. Sandvikens Folkets Hus är en medlemsägd förening med Sandvikens kommun och IF Metall som största andelsägare. Vi bildades 1903 och har en fastighet på 16 400 m2. Vi har konferenslokaler, teatersalong för 450 personer, lobbybar, restaurang för 850 personer samt många externa hyresgäster. Folkets Hus är öppet alla dagar och har varje vardag lunchservering. Flera kvällar i veckan ha... Visa mer
Arbetsplatsen Folkets Hus ligger vid Jansasparken mitt i Sandvikens centrum. Sandvikens Folkets Hus är en medlemsägd förening med Sandvikens kommun och IF Metall som största andelsägare. Vi bildades 1903 och har en fastighet på 16 400 m2.
Vi har konferenslokaler, teatersalong för 450 personer, lobbybar, restaurang för 850 personer samt många externa hyresgäster. Folkets Hus är öppet alla dagar och har varje vardag lunchservering. Flera kvällar i veckan har vi företagsevent, konserter, teater eller underhållning i restaurangen.

Läs mer på: www.sandvikenfh.se


Vill du fortsätta att skapa en attraktiv konferensverksamhet mitt i Sandvikens centrum? Sandvikens Folkets Hus söker en kundorienterad och modern konferenschef för ansvar över ekonomi, resultat och verksamhet.
 
Din roll blir att ha både det övergripande och operativa ansvaret för konferensverksamheten med kapacitet för upp till 450 personer, receptionen i kulturcentrum samt marknadsföringsfrågor för Folkets Hus olika verksamheter.
Du leder arbetet för värdskap i toppklass och hittar nätverk för framtida och fortsatta samarbeten, gärna genom att hitta nya sätt att överträffa gästens förväntningar. Du har personalansvar för fyra medarbetare i konferens och reception.
Som direkt underställd Sandvikens Folkets Hus VD och en del av ledningsgruppen är du engagerad i att utveckla hela verksamheten och komma med nya idéer.
 
Kvalifikationer
Vi söker dig med erfarenhet från liknande arbetsuppgifter, gärna från hotell, restaurang eller tjänsteförsäljning.
 
Som person är du utåtriktad, positiv och utvecklingsorienterad. Du är bra på att bygga relationer, har ett affärsmässigt tänk och en hög aktivitetsnivå samtidigt som du motiverar och utvecklar dina medarbetare. För att passa in i organisationen är det viktigt att du är förändringsbenägen, engagerad och prestigelös. Du trivs och finner glädje i att aktivt nätverka och knyta nya kontakter till företaget.
 
Välkommen att bli en lagspelare i den fortsatta tillväxten! Visa mindre

Chef konferens till Folkets Hus Sandviken

Arbetsplatsen Folkets Hus ligger vid Jansasparken mitt i Sandvikens centrum. Sandvikens Folkets Hus är en medlemsägd förening med Sandvikens kommun och IF Metall som största andelsägare. Vi bildades 1903 och har en fastighet på 16 400 m2. Vi har konferenslokaler, teatersalong för 450 personer, lobbybar, restaurang för 850 personer samt många externa hyresgäster. Folkets Hus är öppet alla dagar och har varje vardag lunchservering. Flera kvällar i veckan ha... Visa mer
Arbetsplatsen Folkets Hus ligger vid Jansasparken mitt i Sandvikens centrum. Sandvikens Folkets Hus är en medlemsägd förening med Sandvikens kommun och IF Metall som största andelsägare. Vi bildades 1903 och har en fastighet på 16 400 m2.
Vi har konferenslokaler, teatersalong för 450 personer, lobbybar, restaurang för 850 personer samt många externa hyresgäster. Folkets Hus är öppet alla dagar och har varje vardag lunchservering. Flera kvällar i veckan har vi företagsevent, konserter, teater eller underhållning i restaurangen.

Läs mer på: www.sandvikenfh.se


Vill du fortsätta att skapa en attraktiv konferensverksamhet mitt i Sandvikens centrum? Sandvikens Folkets Hus söker en kundorienterad och modern konferenschef för ansvar över ekonomi, resultat och verksamhet.
 
Din roll blir att ha både det övergripande och operativa ansvaret för konferensverksamheten med kapacitet för upp till 450 personer, receptionen i kulturcentrum samt marknadsföringsfrågor för Folkets Hus olika verksamheter.
Du leder arbetet för värdskap i toppklass och hittar nätverk för framtida och fortsatta samarbeten, gärna genom att hitta nya sätt att överträffa gästens förväntningar. Du har personalansvar för fyra medarbetare i konferens och reception.
Som direkt underställd Sandvikens Folkets Hus VD och en del av ledningsgruppen är du engagerad i att utveckla hela verksamheten och komma med nya idéer.
 
Kvalifikationer
Vi söker dig med erfarenhet från liknande arbetsuppgifter, gärna från hotell, restaurang eller tjänsteförsäljning.
 
Som person är du utåtriktad, positiv och utvecklingsorienterad. Du är bra på att bygga relationer, har ett affärsmässigt tänk och en hög aktivitetsnivå samtidigt som du motiverar och utvecklar dina medarbetare. För att passa in i organisationen är det viktigt att du är förändringsbenägen, engagerad och prestigelös. Du trivs och finner glädje i att aktivt nätverka och knyta nya kontakter till företaget.
 
Välkommen att bli en lagspelare i den fortsatta tillväxten! Visa mindre

Två underhållsingenjörer till Sandviken Energi

Sandviken Energi är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi cirka 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrens... Visa mer
Sandviken Energi är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi cirka 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrenskraft och levererar prisvärda produkter med hög driftsäkerhet. Hos oss förutsätter vi en öppen kommunikation där alla delar med sig av åsikter och erfarenheter. Då vi ständigt förbättrar och förändrar våra arbetssätt finns det stora möjligheter att påverka ditt arbete. Vår grundsyn är att vi tillsammans gör varandra bättre.
www.sandvikenenergi.se

-med ansvar för det systematiska underhållsarbetet inom affärsområde Vatten
 
Vi söker dig som vill vara med på fortsättningen av vår resa till att utveckla Sandviken Energis VA-verksamhet till ett föredöme inom VA-branschen. Rollens fokus är uppbyggnad och implementering av ett säkert, effektivt och systematiserat underhållsarbete enligt bolagets processer. Tanken är att en tjänst fokuserar på distributionssidan och den andra tjänsten på VA-verken, men där båda jobbar i tätt samarbete med varandra och övriga medarbetare inom affärsområdet.
 
Rollen är bred och innefattar ansvar för planering, beredning, projektering och genomförande av arbetsordrar och projekt inom olika områden. Du arbetar med planerat underhåll, såväl förebyggande som avhjälpande, där djupare projektering är nödvändig. I rollen arbetar du även löpande med inköp och upphandling av material och tjänster i samarbete med inköpsorganisationen. Arbetet bedrivs med utgångspunkt i bolagets gemensamma processer för projekt och underhåll och du deltar också aktivt i övriga förbättringsarbeten inom koncernen.
 
Genom ditt dagliga arbete säkerställs en bra och säker drift av anläggningarna och bidrar i stor omfattning till att vi når våra mål.


Kvalifikationer:Vi söker dig med teknisk utbildning på högskolenivå, alternativt erhållen kunskap genom erfarenhet och tidigare arbeten. Du har troligen några års erfarenhet från likvärdig roll med fokus på underhåll. Projektledarerfarenhet är meriterande och god datorvana är en förutsättning.
 
Som person är du ansvarstagande, självständig och en god lagspelare. Du ser problemlösning och förbättringsarbete som inspirerande utmaningar. Det är självklart för dig att sätta säkerhet i första hand och du kan bidra med struktur och ordning och reda. Tjänsten kommer eventuellt att säkerhetsklassas och kräver därför svenskt medborgarskap. B-körkort är ett krav.Krav:

Körkort:
* B (Personbil) Visa mindre

Entreprenadingenjör till Sandviken Energi

Sandviken Energi är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi cirka 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrens... Visa mer
Sandviken Energi är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi cirka 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrenskraft och levererar prisvärda produkter med hög driftsäkerhet.
www.sandvikenenergi.se

- nyckelperson till infrastrukturbolag 
 
Uppdraget
Sandviken Energi söker en entrenad-/planeringsingenjör inom affärsområde Gata/Entreprenad. I tjänsten ingår att medverka vid upphandlingar av entreprenader och konsulttjänster från idé till slutförande så som att göra förfrågningsunderlag, projektering, vara kontrollant och beställarombud/projektledare, göra förstudier, kalkyler, tidplaner och att göra uppföljningar och rapportera till beställare på Sandvikens kommun.

I de fall Sandviken Energi gata genomför interna entreprenader inom SEAB förväntas det att entreprenadingenjören genomför kalkylering, framställer anbud, tidplaner, upphandlar material, redovisar projektets framfart och ekonomi löpande i nära samarbete med byggets arbetsledare samt söker vissa av de, för entreprenadens genomförande, erforderliga tillstånd. Du har kontakt med andra kommunala förvaltningar. Du tar ansvar för resursplanering, budgetarbete och ekonomisk uppföljning av den egna löpande verksamheten. Vinterberedskap som arbetsledare ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Du har ingenjörsexamen inom byggteknik, samhällsbyggnad, väg och vatten eller motsvarande, samt goda kunskaper/erfarenheter inom AMA-systemet, AB04, ABK 09 och entreprenadjuridik. Du har relevant datorvana och vana att arbeta i cad- och GIS-system. Du har gärna erfarenhet av  entreprenadtekniskt arbete inom väg och anläggning.

Du har en stark vilja att lyckas i ditt arbete. God planerings- och problemlösningsförmåga och ett strukturerat arbetssätt är viktiga framgångsfaktorer i denna roll. Vi tror också att du har ett kund- och serviceinriktat synsätt, är innovativ, duktig på att skapa och upprätthålla goda relationer och verkar för en bra arbetsmiljö.
 
Välkommen att bidra till Sandviken Energis fortsatta utveckling!

 


Krav:

Körkort:
* B (Personbil) Visa mindre

Ekonomichef till Almab Storvik AB och Ingenjörsfirma G Hedlund AB

Almab Storvik AB utvecklar och marknadsför utrustning för automatisering av sågverk och hyvlerier. Sedan 1928 har bolaget bedrivit tillverkning med huvudkontor i Storvik och byggt upp en ledande kunskap, utrustning och eftermarknadsservice. Bolaget har 30 anställda och omsätter 90 miljoner årligen. Ingenjörsfirma Gösta Hedlund AB är ett mekaniskt verkstadsföretag som tillverkar maskinutrustning till företrädesvis sågverksindustrin och cellulosaindustrin. ... Visa mer
Almab Storvik AB utvecklar och marknadsför utrustning för automatisering av sågverk och hyvlerier. Sedan 1928 har bolaget bedrivit tillverkning med huvudkontor i Storvik och byggt upp en ledande kunskap, utrustning och eftermarknadsservice. Bolaget har 30 anställda och omsätter 90 miljoner årligen. Ingenjörsfirma Gösta Hedlund AB är ett mekaniskt verkstadsföretag som tillverkar maskinutrustning till företrädesvis sågverksindustrin och cellulosaindustrin. Bolaget har ca 20 anställda och en omsättning på drygt 50 miljoner. Sedan 2019 ingår de båda bolagen i ARAT Group med Storskogen som ägare.


Är du en skicklig projektekonom som trivs i projektbolag med affärsdriven miljö, så är detta jobbet för dig!

I rollen som ekonomichef ansvarar du för Almab Storvik AB och Ingenjörsfirma G Hedlund AB. Bolagen befinner sig i en spännande tillväxtfas med sina kompletterande och unika produktsortiment till sågverksindustrin och kunderna finns över hela världen. Tillsammans omsätter bolagen ca 150 msek och har totalt ca 50 anställda. Almab´s huvudkontor ligger i Storvik och Ingenjörsfirma G Hedlund i Alfta. Bolagen ingår i Arat Group som ägs av Storskogen.

I nära samarbete med bolagens VD och lokal organisation tillför du ett optimalt och effektivt ekonomistöd på såväl praktisk som strategisk nivå. Bolagens verksamhet bedrivs i projektform varvid projektredovisning är en central del i båda bolagen. Tillsammans med VD och projektledning upprättar du prognoser inför bokslut och säkerställer implementering av nödvändiga processer och rutiner för en kvalitativ uppföljning. Du ansvarar för att säkerhetsställa redovisning, skatter och avgifter, månadsrapportering till ARAT Group, prognoser, budgetarbete, bistår med analyser, för och efterkalkyler mm. Du kommer även att arbeta operativt med löpande redovisning. På varje ort finns en lokal administrativ resurs som ingår inom ekonomi. Inom ARAT Group finns det tre ekonomichefer samt en CFO för gruppen.

Din bakgrund
Du har en högskoleutbildning inom ekonomiområdet i grunden och tidigare erfarenhet från ett mindre bolag där du har haft likvärdig roll. Du skall ha erfarenhet av projektredovisning. Du är en erfaren excelanvändare och är en van användare av integrerade lösningar. Din engelska är god i såväl tal som skrift. Arbetet kommer innebära närvaro i Storvik och Alfta som i utgångsläget fördelas lika. Tjänsten kan inkludera tjänstebil.

Som ekonom är du framför allt driven, prestigelös och resultatorienterad och har ett stort intresse för att skapa affärsnytta tillsammans med andra.

Rätt person erbjuds en möjlighet att vara med i en spännande tillväxtresa där din insats som ekonom gör skillnad! Visa mindre

Dokumentationskoordinator till Sandviken Energi

Sandviken Energi är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi cirka 150 medarbetare och omsätter cirka 470 miljoner kronor. Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrens... Visa mer
Sandviken Energi är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi cirka 150 medarbetare och omsätter cirka 470 miljoner kronor. Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrenskraft och levererar prisvärda produkter med hög driftsäkerhet.
www.sandvikenenergi.se

- självständigt driver och kvalitetssäkrar du dokumentationsprocesserna
 
Uppdraget:
Det löpande underhållsarbetet är kärnan i verksamheten på Vatten. Syftet med befattningen är att tillse att nödvändig dokumentation finns och hålls uppdaterad för att möjliggöra effektivitet i beredning och planering av underhållsåtgärder och planerade investeringsprojekt.
 
I rollen som dokumentationskoordinator kommer du att, med fokus på VA, arbeta i vårt system och ansvara för affärsområdets anläggningsdokumentation.  Du kommer även vara en kravställare gentemot organisationen och kvalitetssäkra dokumentationen av nätinformationen i deras projekt. Du har ett nära samarbete och daglig kontakt med personal och konsulter inom området, till vilka du förmedlar Sandviken Energi´s dokumentationskrav för nya anläggningar och nätinformation om befintliga anläggningar.
I din roll arbetar du över hela affärsområdet. Det innebär att du på ett liknande sätt som du ansvarar för dokumentationen av distributionsanläggningarna även arbetar med produktionsanläggningarnas dokumentation. Olika systemstöd används och du arbetar för att dessa används på ett effektivt och integrerat sätt så långt som möjligt.
Du är en mycket viktig del av underhållsprocessen som är central för det underhållsarbete som bedrivs inom affärsområdet. Du arbetar metodiskt med ständiga förbättringar.
Du ser i din roll till att underhållssystemet nyttjas på ett effektivt sätt genom möjliggörande av optimalt nyttjande av våra systemstöd inom underhållsarbetet. Arbetet bedrivs i nära samarbete med övriga medarbetare inom affärsområdet. Du rapporterar till Avdelningschef Utredning.
 
Kvalifikationer: 
Du behöver för rollen ha kunskap och erfarenhet från arbete med teknisk dokumentation, gärna från byggbranschen, industrin eller Va-verksamhet. Du har i tidigare uppdrag arbetat och verkat som en del i en grupp som genomfört mer komplexa process/projekt. Du behöver ha mycket god förmåga att hantera datoriserade systemstöd, så som Excel, ArcGIS, kartsystem och liknande. Då arbetet innebär att säkerställa och kvalitetssäkra dokumentation krävs goda kunskaper i svenska, och med fördel, även engelska. Grundläggande ritningsförståelse är en förutsättning.
I rollen är det en fördel om du har en teknisk utbildning och/eller så har du relevant arbetslivserfarenhet.
Du har god teknisk förståelse och en förmåga att vara noggrann och ansvarstagande. Du behöver ha lätt för att skapa dig en helhetssyn och klarar av att självständigt planera ditt arbete. Vi söker en pedagogisk, driven och målmedveten person, som kan vara både kravställande och stöttande.
 
Välkommen att bli nyckelperson till effektivt underhållsarbete! Visa mindre

Kommunikatör till Sandviken Energi

Sandviken Energi är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi cirka 150 medarbetare och omsätter cirka 470 miljoner kronor. Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrens... Visa mer
Sandviken Energi är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi cirka 150 medarbetare och omsätter cirka 470 miljoner kronor. Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrenskraft och levererar prisvärda produkter med hög driftsäkerhet.
www.sandvikenenergi.se

Sandviken Energi är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, vattenkraft, bredband, gatuunderhåll samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi cirka 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor.
 
Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrenskraft och levererar prisvärda produkter med hög driftsäkerhet.
 
Vill du vara med att skapa och bidra till utvecklingen av digitala kommunikationskanaler som gör vardagen bekvämare för Sandviken Energis kunder? Kanske är det dig vi söker!
 
 
Dina arbetsuppgifter
Som kommunikatör på Sandviken Energi bidrar du till våra samhällsnyttiga verksamheter. I din roll är du med i en utvecklingsresa för att möta upp nya krav på kommunikation från såväl våra kunder som organisation och samhälle i stort. Vi tror att du tänker digitalt först.
 
Du tillhör Kommunikationsavdelningen och du har en viktig roll för vår externa och interna kommunikation. Du kommer att arbeta med alla våra kanaler, med fokus på webb, digitala och sociala kanaler samt analys och utveckling av dessa. I rollen ingår samtidigt operativt arbete med att bland annat ta fram och publicera vårt kommunikationsmaterial, planera och genomföra informationskampanjer, event mm. Du kommer även att agera beställare vid framtagande av kommunikationsmaterial i samverkan med externa resurser. Du har regelbundet kontakt med media och du deltar som kommunikatör i våra projekt samt vid kriskommunikation.
 
Du är med och bidrar till att driva processer och utveckling av våra kommunikationsinsatser, där internt samarbete med alla våra verksamheter är är mycket viktigt.
 
 
Kvalifikationer
Du har kommunikationsutbildning från högskola eller universitet med lägst kandidatexamen inom exempelvis medie- och kommunikationsvetenskap eller journalistik, alternativt motsvarande utbildning som vi bedömer relevant. Du behöver ha minst ett par års arbetslivserfarenhet av praktiskt kommunikationsarbete, till exempel som kommunikatör, eller från liknande roller på reklam- /PR- /kommunikationsbyrå.
 
Vi ser gärna att du har digital inriktning, med god erfarenhet från att jobba i SiteVision eller något annat CMS-verktyg. Du är en van kommunikatör som har en fallenhet för att uttrycka dig i tal och skrift, med mycket god datorvana och erfarenhet av Office-paketet. Kompetens inom Adobe Creative Cloud är meriterande, likaså foto-/filmvana.
 
Du har en vilja och förmåga att representera organisationen i flera sammanhang, också vid mediakontakter.
 
För att lyckas i rollen som kommunikatör hos oss behöver du vara kommunikativ, initiativrik och självgående. Du är också relationsskapande och har en god samarbetsförmåga. Du behöver vara uthållig, flexibel och snabbt anpassa dig till nya situationer och hitta lösningar för dem.
 
Då vi ständigt förbättrar och förändrar våra arbetssätt finns det stora möjligheter att påverka ditt arbete. Vår grundsyn är att vi tillsammans gör varandra bättre.

 
Körkort
B-körkort är ett krav. Visa mindre

AO-chef Gata/Entreprenad till Sandviken Energi

Sandviken Energi är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi cirka 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrens... Visa mer
Sandviken Energi är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi cirka 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrenskraft och levererar prisvärda produkter med hög driftsäkerhet.
www.sandvikenenergi.se

- projektorienterad ledare med erfarenhet av entreprenad
 
Hos det kommunala infrastrukturbolaget Sandviken Energi pågår en förändringsresa där ständiga förbättringar och processutveckling är ledande.  
 
Uppdraget:
Sandvikens kommun har tilldelat Sandviken Energi och affärsområdet Gata att genomföra ett kommunaltekniskt uppdrag - allt anläggande och skötsel av vägar och gator. Det utgör ca 70% deras omsättning och verksamhet. AO Gata konsulteras även av kommunen gällande projektering av olika gatuinvesteringsprojekt.
Dessutom är AO Gata till stor del spindeln i nätet för övriga affärsområden i o m deras behov av entreprenad vid underhålls- och förbättringsarbeten.Som affärsområdeschef för Gata har du verksamhets-, budget- och personalansvar för drygt 20 medarbetare. Du ingår i Sandviken Energis ledningsgrupp och du rapporterar till VD.
 
Du ansvarar för:

• drift & underhåll av vägnätet på uppdrag av Sandvikens kommun. Det är innefattar förbättringar, renhållning, snöröjning/sandning, sandupptagning samt belysning för drygt ca 15 mil vägnät, via egen regi alternativt entreprenörer
• internt entreprenadarbete tillsammans med övriga affärsområden - AO Kraft & Värme, AO Elnät, AO Vatten och AO Stadsnät, med hjälp av egen maskinpark/personal eller via entreprenörer
• entreprenadprojekt beställt via Sandvikens kommuns tekniska avdelning, via egen regi alternativt entreprenörer
• egen verkstad för reparationer som även erbjuds övriga kommunala bolag
I maskinparken ingår ett drygt 10-tal lastbilar, lastmaskiner och väghyvlar som servas och repareras via egen verkstad, vilket också stödjer övriga kommunala bolag. Du blir involverad tillsammans med inköpare i det inköpsarbete som krävs för relevant maskinpark samt upphandling av olika entreprenörer.

 
Kvalifikationer: 
Du är en dokumenterat trygg och utvecklingsorienterad ledare, som har erfarenhet av att leda relativt stora entreprenadprojekt. Du har ett eget driv och har lätt för att samarbeta och knyta kontakter. Som person är du strukturerad, kommunikativ och lösningsorienterad.
Du har gärna ett högskoleutbildning inom ex. väg och vatten, samhällsbyggnad eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Meriterande är om du är van med upphandling/inköp och gärna inom LOU. 
  Visa mindre

Chef Medborgarservice till Sandviken

Som ledare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Ditt ledarskap präglas av mod, tydlighet och nyfikenhet. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare. I våra verksamheter arbetar 3000 människor inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud a... Visa mer
Som ledare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Ditt ledarskap präglas av mod, tydlighet och nyfikenhet. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.
I våra verksamheter arbetar 3000 människor inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.
www.sandviken.se


- Processorienterad och tydlig ledare
 
Uppdrag:
Du utvecklar kundservice i toppklass!
Medborgarservice ska verka för en enhetlig och effektiv ärendehantering, och därigenom ge förbättrad tillgänglighet och service till invånarna vid deras kommunkontakter. Du har ett operativt fokus att främst utveckla, kvalitetssäkra och följa upp processerna. Det interna samarbetet med verksamheterna blir viktigt för enhetens framgång. Det innefattar verksamhetsutveckling och att arbeta efter ”ständiga förbättringar” utifrån medborgarnas behov av service. Som ett verktyg för utveckling använder du dig av strukturerad uppföljning av medborgarnytta och kundnöjdhet.
 
Du har budget- och personalansvar för sju medarbetare, och du rapporterar till Chef för kommunledningskontoret.
 
Kvalifikationer:
Du är drivande samt har vana att organisera verksamheter utifrån mål och delmål. Du har ett samhällsengagemang och vill driva förändringar. Du är coachande i ditt ledarskap och skapar långsiktigt relationer till medborgare och medarbetare. Du har ett mer projektorienterat arbetssätt där du skapar delaktighet i implementering av processer.
 
Du har god erfarenhet av liknande kundserviceverksamhet och har i grunden en relevant högskoleutbildning eller likvärdiga arbetslivserfarenheter.
 
Du brinner för medborgarnas behov! Visa mindre

Automationsingenjör till Sandviken Energi

Sandviken Energi är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi cirka 150 medarbetare och omsätter cirka 470 miljoner kronor. Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrens... Visa mer
Sandviken Energi är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi cirka 150 medarbetare och omsätter cirka 470 miljoner kronor. Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrenskraft och levererar prisvärda produkter med hög driftsäkerhet.
www.sandvikenenergi.se

- du är strukturerad och processorienterad 
 
Vi söker dig som vill vara med och driva Sandviken Energi´s intressanta och spännande resa till att bli ett föredöme inom värme & kraft. I rollen arbetar du med att säkerställa hög tillgänglighet på deras anläggningar genom att vara verksamhetens nav inom automationsområdet.
 
Dina arbetsuppgifter
Generellt är ditt uppdrag är att skapa och underhålla en struktur och ett arbetssätt så att verksamhetens arbete inom automationsområdet kan bedrivas på ett systematiskt sätt. Du ska tillse att det finns rutiner och hjälpmedel så att arbetet kan bedrivas med ett effektivt förebyggande underhåll. Du ansvarar för att bygga upp och fortlöpande utveckla system och arbetssätt för verksamhetens automation skall skötas för att säkerställa en bra och säker drift. Du ingår i produktionsteamet för affärsområdet värme & kraft, vilket inkl. fjärrvärme.
 
Du ansvarar för våra lösningar för styrning och övervakning av våra anläggningar. Du kommer att få möjlighet att följa och driva projekt från idé till driftsatt anläggning. Du ansvarar för våra styrsystem samt äger och driver förbättringar mot verksamhetens huvudsakliga inriktning.
 
Som automationsingenjör tillser du att det finns tekniska underhållsplaner för ditt ansvarsområde så att det planerade, förebyggande underhållet bedrivs på ett så effektivt sätt som möjligt. Du bistår driftansvariga och chefer med planering, upprättande av tidplaner, förstudier till projekt och tillser att dessa projekt bedrivs enligt bolagets riktlinjer.
 
Du bidrar till verksamhetens arbete med uppföljning av nyckeltal och analyser inom ditt ansvarsområde för att driva det mot ständig förbättringar.
 
Med din processkunskap, tekniska kompetens och erfarenhet är du med och utvecklar vår verksamhet och våra anläggningar. Du säkerställer den dagliga leveransen till våra kunder och tryggar omgivande miljö och människors hälsa i ditt dagliga arbete.
 
Kvalifikationer
För att lyckas bra i rollen ser vi att du har en teknisk utbildning på högskolenivå, alternativt från yrkeshögskola, med något års erfarenhet inom automation. Du har gärna erfarenhet av PLC- och HMI-programmering. Du har mycket kontakt med både leverantörer och kollegor och du behöver därför kunna uttrycka dig väl på svenska i så väl tal som skrift. Du har gärna erfarenhet av projektledning - att tillsammans med medarbetare driva mot ett mål/resultat.
 
God datorvana är en förutsättning.
 
Personliga egenskaper
Som person trivs du med att ta ansvar och är trygg med att arbeta självständigt, men du är samtidigt en god lagspelare. Det är viktigt att du har ett eget driv och engagemang i det du gör. Du ser problemlösning och ett ständigt förbättringsarbete som inspirerande utmaningar och det är självklart för dig att sätta din och andras säkerhet i första hand. Du trivs i struktur och ordning och reda.
 
Hos oss förutsätter vi en öppen kommunikation där alla delar med sig av åsikter och erfarenheter. Då vi ständigt förbättrar och förändrar våra arbetssätt finns det stora möjligheter att påverka ditt arbete. Vår grundsyn är att vi tillsammans gör varandra bättre.
 
Säkerhetsklassad tjänst
Då tjänsten är säkerhetsklassad ska du vara svensk medborgare och säkerhetsprövning kommer att ske.
 
Körkort
B-körkort är ett krav. Visa mindre

Utvecklingsingenjör till IPCO i Sandviken

IPCO is an Industrial Process solution group with 600 employees, 35+ sales & service offices globally, production in Asia, Europe and North America and 200 M EURO in annual sales. We develop customized solutions for the process industry and we are dedicated to provide productivity in the processing of more than 1200 different products across the sulphur, chemical, fertilizer, chocolate and food industries. We also provide Double Belt Press solutions with S... Visa mer
IPCO is an Industrial Process solution group with 600 employees, 35+ sales & service offices globally, production in Asia, Europe and North America and 200 M EURO in annual sales. We develop customized solutions for the process industry and we are dedicated to provide productivity in the processing of more than 1200 different products across the sulphur, chemical, fertilizer, chocolate and food industries. We also provide Double Belt Press solutions with Steel and Teflon® belts, including up- and downstream equipment and precision scattering systems as well as solid and perforated steel belts used for improving productivity and quality in the processing of products as diverse as wood-based panels, paper, food, film and more.
www.ipco.com


Nu har du möjlighet att få vara med och utveckla framtidens produktionsanläggning!

IPCO fortsätter att utveckla verksamheten för att kunna erbjuda näst generations produkter till kunder som finns över hela världen. IPCO står nu inför att uppgradera, utveckla och förbättra produktionsanläggningarna i Sandviken och den nyförvärvade anläggningen i Forsbacka.

Som utvecklingsingenjör brinner du för att ta fram tekniska lösningar till komplexa problem och för att skapa bästa förutsättningar för industrialisering av nya produkter både kvalitetsmässigt och produktionsmässigt. Du kommer att ansvara för utvecklingen av maskiner, mätmetoder samt nyckelprocesser som bl. a. slipning och riktning. I din roll ansvarar du också för kompetensöverföring till operatörerna, underhållspersonal och produktionscheferna i ett led att tillsammans ständigt leverera mer och mer komplexa produkter till högsta kvalité. Du kommer att arbeta med i första hand produktion, kunder samt externa leverantörer. Du tillhör teknikfunktionen vid IPCOs produktionsanläggning i Sandviken.


Din bakgrund

Du är civilingenjör med flerårig erfarenhet från industrin (eller likvärdig) där varje kundorder är unik och där kvalitetskrav och toleransnivåer är avgörande faktorer. Dina språkkunskaper i svenska och engelska är mycket bra. Erfarenhet från flera branscher värdesätts.

Som person är du innovativ, drivande och analytisk och har lätt för att omsätta idéer till handling tillsammans med andra. Du är inte rädd för att jobba på detaljnivå och lägga stort fokus på tekniska lösningar men ändå se helheten i projektet. Du trivs bra i en miljö där det är korta beslutsvägar, hög tillit till medarbetare och stor frihet under ansvar.
Vi hoppas att du vill vara en del av en världsledande koncern inom en tekniskt utmanande bransch i stark tillväxt! Visa mindre

Inköpare till Sandviken Energi

Sandviken Energi är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi cirka 150 medarbetare och omsätter cirka 470 miljoner kronor. Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrens... Visa mer
Sandviken Energi är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi cirka 150 medarbetare och omsätter cirka 470 miljoner kronor. Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrenskraft och levererar prisvärda produkter med hög driftsäkerhet.
www.sandvikenenergi.se

- du projektleder och genomför hållbara och effektiva upphandlingar

Uppdrag:
Som inköpare blir ditt uppdrag att driva, genomföra och utveckla upphandlingar och upphandlingsprocessen. Du har en nära dialog med affärsområdena och agerar konsultativt inför och under upphandlingar inom de olika varu- & tjänstekategorierna. Din nyfikenhet och ditt omvärldsbevakande förhållningssätt gör att du utvecklar ett nära, proffessionellt och affärsmässigt samarbete med olika relevanta leverantörer. 
Utifrån Sandviken Energis prioriterade behov genomför du tillsammans med affärsområdena upphandlingar av ramavtal, förnyad konkurrensutsättning utifrån gällande ramavtal, samt direktupphandlingar utförda i konkurrens.

Att utveckla upphandlingsprocessen utifrån rutiner, metoder och mallar inom upphandling och avtalsförvaltning är en annan viktig arbetsuppgift. Du bidrar med din kompetens och utbildar företaget i grundläggande upphandlingskunskap, som ger fördelar i framtida upphandlingsarbeten. Inköparen ingår i avdelningen Hållbarhet.

Kvalifikationer:
Du ska ha jobbat ett par år med inköp och har kunskap av offentlig upphandling (LOU/LUF) och även av entreprenadupphandlingar AB 04/ABT06. Du har arbetat i ett etablerat upphandlingssystem och ser digitalisering som ett steg framåt. Du kan inköpsprocessens alla steg och kan arbeta med olika utvärderingsmodeller och prissättningar.
Du är affärsmässig och drivs av den goda affären. För dig är att ta ansvar självklart. Du drivs av att leverera resultat som bidrar till verksamhetens mål. Din projektledningsförmåga syns i ditt sätt att leda och utveckla inköpsprocesserna med de olika intressenterna. Kanske främst genom din pedagogiska och kommunikativa förhållningssätt.

Jobbet kräver att du kan läsa, tolka och förstå lagstiftningstext och du kan även utrycka dig väl både i skrift och tal.

Välkommen till ett spännande inköpsuppdrag! Visa mindre

Order - / inköpsadministratör till BUMAX AB i Åshammar

BUMAX AB producerar rostfria fästelement som används i de mest kritiska applikationer som tex U-båtar, oljeriggar, flygplan, partikelacceleratorer, vindkraftverk, satelliter, fusionsreaktorer och bilar. BUMAX AB har i dag ca 60 anställda med produktionsanläggning i Åshammar (Sandviken kommun) och säljavdelning i Örebro. BUMAX AB är en del av BUFAB koncernen med mer än 1300 anställda i 27 länder. www.bumax-fasteners.com - du blir spindeln i nätet på l... Visa mer
BUMAX AB producerar rostfria fästelement som används i de mest kritiska applikationer som tex U-båtar, oljeriggar, flygplan, partikelacceleratorer, vindkraftverk, satelliter, fusionsreaktorer och bilar. BUMAX AB har i dag ca 60 anställda med produktionsanläggning i Åshammar (Sandviken kommun) och säljavdelning i Örebro. BUMAX AB är en del av BUFAB koncernen med mer än 1300 anställda i 27 länder.
www.bumax-fasteners.com


- du blir spindeln i nätet på logistikavdelningen
 
BUMAX AB producerar rostfria fästelement i form av premiumprodukter som används i de mest kritiska applikationer världen över. Exempel på användningsområden är ubåtar, oljeriggar, flygplan, partikelacceleratorer, vindkraftverk, satelliter, fusionsreaktorer och bilar. Kunderna utgörs av krävande högteknologiska bolag och finns över hela världen.
 
I rollen får du arbeta med inköp av produktionsmaterial och legobeställningar. Dina främsta arbetsuppgifter blir att lägga beställningar mot inkommande behov och sköta de dagliga frågorna kring leverans, produkter och lager. Du arbetar självständigt med stöd av dina kollegor på logistikavdelningen som idag består av fem personer. I tjänsten ingår dagliga kundkontakter med både nationella och internationella leverantörer och legotillverkare.
 
Din bakgrund
Vi ser att du som söker har några års erfarenhet av självständigt arbete med liknade uppgifter. Rollen innebär till största del brett administrativt arbete, vilket kräver en god struktur och ett gott ordningssinne. Att du har god datorvana ser vi som en självklarhet, likaså att du uttrycker dig obehindrat i tal och skrift på såväl svenska som engelska.Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet vid tillsättningen av denna position. Som person ser vi att du är handlingskraftig och serviceinriktad. Du har en positiv inställning och hanterar prestigelöst flera uppgifter genom att samarbeta och kommunicera med din omgivning för att nå bästa resultat. 
 
Välkommen till ett multinationellt bolag med en nära och familjär organisation! Visa mindre

Teknisk handläggare till Sandviken Energi

Sandviken Energi är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi cirka 150 medarbetare och omsätter cirka 470 miljoner kronor. Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrens... Visa mer
Sandviken Energi är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi cirka 150 medarbetare och omsätter cirka 470 miljoner kronor. Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrenskraft och levererar prisvärda produkter med hög driftsäkerhet.
www.sandvikenenergi.se

- du koordinerar och bidrar till utveckling av samhällsviktig funktion

Sandviken Energis affärsområde Elnät ansvarar för det lokala elnätet i Sandvikens kommun.

Vi söker dig som vill vara med och bidra i en utmanande och spännande resa till att utveckla elnätet, arbetssätt, processer och arbetet mot en säker och effektiv leverans till affärsområdets kunder.

Du kommer att bli en viktig del i ett starkt och lösningsorienterat team med mycket positiv energi. Tillsammans bidrar ni till ständiga förbättringar av verksamheten och till en trygg och effektiv leverantör av samhällsviktiga funktioner.

Dina arbetsuppgifter
Som teknisk handläggare kommer du att vara en viktig sammanhållande länk och den naturliga kontaktvägen för inkommande ärenden. Du administrerar föranmälan, svarar på allmänna anslutningsfrågor från fastighetsägare och förmedlar tekniska anslutningsfrågor till projektörer/beredare från installatörer. Du har den övergripande kollen och driver på, bevakar och följer upp.

Exempel på arbetsuppgifter:
- skapa offertunderlag
- utveckla och förbättra interna processer och rutiner
- kund och installatörskontakter
- handlägga och administrera anslutningsärenden
- beredning av mindre omfattande anslutningsärenden
- dokumenthantering

Kvalifikationer:
Du har tidigare arbetat i en serviceinriktad roll med liknande arbetsuppgifter. Du är van att vara en spindel i nätet med viljan att tillföra ordning och reda. Du har god systemvana och gärna erfarenhet av ärendehanteringssystem och/eller kartsystem. Skulle du ha EBR utbildningar inom beredning ses det självklart som meriterande. Arbetet innebär flera kontaktytor, både internt och externt, vilket kräver en god förmåga att kommunicera såväl muntligt som skriftligt.

Som person är du kundorienterad, analytisk och med förmågan att prioritera och driva arbetet framåt.

Hos oss förutsätter vi en öppen kommunikation där alla delar med sig av åsikter och erfarenheter. Då vi ständigt förbättrar och förändrar våra arbetssätt finns det stora möjligheter att påverka ditt arbete. Vår grundsyn är att vi tillsammans gör varandra bättre.

Säkerhetsprövning
Då tjänsten är säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning och lämplighetsbedömning att ske. Visa mindre

Utvecklingsingenjör till IPCO i Sandviken

IPCO is an Industrial Process solution group with 600 employees, 35+ sales & service offices globally, production in Asia, Europe and North America and 200 M EURO in annual sales. We develop customized solutions for the process industry and we are dedicated to provide productivity in the processing of more than 1200 different products across the sulphur, chemical, fertilizer, chocolate and food industries. We also provide Double Belt Press solutions with S... Visa mer
IPCO is an Industrial Process solution group with 600 employees, 35+ sales & service offices globally, production in Asia, Europe and North America and 200 M EURO in annual sales. We develop customized solutions for the process industry and we are dedicated to provide productivity in the processing of more than 1200 different products across the sulphur, chemical, fertilizer, chocolate and food industries. We also provide Double Belt Press solutions with Steel and Teflon® belts, including up- and downstream equipment and precision scattering systems as well as solid and perforated steel belts used for improving productivity and quality in the processing of products as diverse as wood-based panels, paper, food, film and more.
www.ipco.com


Nu har du möjlighet att få vara med och utveckla framtidens produktionsanläggning!

IPCO fortsätter att utveckla verksamheten för att kunna erbjuda näst generations produkter till kunder som finns över hela världen. IPCO står nu inför att uppgradera, utveckla och förbättra produktionsanläggningarna i Sandviken och den nyförvärvade anläggningen i Forsbacka.

Som utvecklingsingenjör brinner du för att ta fram tekniska lösningar till komplexa problem och för att skapa bästa förutsättningar för industrialisering av nya produkter både kvalitetsmässigt och produktionsmässigt. Du kommer att ansvara för utvecklingen av maskiner, mätmetoder samt nyckelprocesser som bl. a. slipning och riktning. I din roll ansvarar du också för kompetensöverföring till operatörerna, underhållspersonal och produktionscheferna i ett led att tillsammans ständigt leverera mer och mer komplexa produkter till högsta kvalité. Du kommer att arbeta med i första hand produktion, kunder samt externa leverantörer. Du tillhör teknikfunktionen vid IPCOs produktionsanläggning i Sandviken.


Din bakgrund

Du är civilingenjör med flerårig erfarenhet från industrin (eller likvärdig) där varje kundorder är unik och där kvalitetskrav och toleransnivåer är avgörande faktorer. Dina språkkunskaper i svenska och engelska är mycket bra. Erfarenhet från flera branscher värdesätts.

Som person är du innovativ, drivande och analytisk och har lätt för att omsätta idéer till handling tillsammans med andra. Du är inte rädd för att jobba på detaljnivå och lägga stort fokus på tekniska lösningar men ändå se helheten i projektet. Du trivs bra i en miljö där det är korta beslutsvägar, hög tillit till medarbetare och stor frihet under ansvar.
Vi hoppas att du vill vara en del av en världsledande koncern inom en tekniskt utmanande bransch i stark tillväxt! Visa mindre

HR - generalist till Sandviken Energi

Sandviken Energi är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi cirka 150 medarbetare och omsätter cirka 470 miljoner kronor. Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrens... Visa mer
Sandviken Energi är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi cirka 150 medarbetare och omsätter cirka 470 miljoner kronor. Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrenskraft och levererar prisvärda produkter med hög driftsäkerhet.
www.sandvikenenergi.se

-  en möjlighet att utveckla HR-processerna i en omväxlande miljö

Dina arbetsuppgifter
Sandviken Energi är ett infrastrukturbolag inom samhällsbyggnad som syftar till att stödja hushåll och verksamheter i stort inom ex. energi, fjärrvärme, vatten & avlopp, gata samt stadsnät.

Bolaget förstärker sin HR-organisation och söker nu en HR-generalist som kommer att ansvara för det breda operativa personalarbetet inom koncernen.  Tillsammans med HR-chefen säkerställer ni att det finns en samsyn, hög kvalité och ett gemensamt arbetssätt i HR-arbetet över hela koncernen. Ni bygger ett effektivt och servicefokuserat HR-team och erbjuder HR-stöd till chefer och medarbetare utifrån verksamhetens behov.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig med högskoleutbildning med inriktning mot HR. Du har några års erfarenhet av brett operativt HR-arbete med HR-frågor som lönerevision, arbetsmiljöarbete, kollektivavtalsfrågor, rehabilitering etc.

Rollen innebär många kontakter över hela organisationen, vilket kräver att du är serviceinriktad och kommunikativ. Du är strukturerad och har förmågan att utveckla och implementera enhetliga processer. För att trivas i rollen ser vi att du gillar högt tempo och är prestigelös.

Hos oss förutsätter vi en öppen kommunikation där alla delar med sig av åsikter och erfarenheter. Då vi ständigt förbättrar och förändrar våra arbetssätt finns det stora möjligheter att påverka ditt arbete. Vår grundsyn är att vi tillsammans gör varandra bättre.

Du erbjuds ett varierat arbete i en omväxlande miljö där du har förmånen att kombinera din passion för både processer och människor.

Välkommen att bli en nyckelperson inom Sandviken Energis fortsatta utveckling! Visa mindre

Ekonomichef - Maximalfönster Åshammar

Maximalfönster är ett växande fönstertillverkningsföretag som tillverkar aluminiumfönster för boendemiljö. Våra kunder är till största del entreprenadföretag som har bostadsrättsföreningar och allmännyttan som slutkund. Mestadels säljer vi till Mälardalen. Vi omsätter idag cirka 80 miljoner och är ett 50-tal anställda. Läs mer: www.maximalfonster.se Maximalfönster har haft en positiv utveckling och vill fortsätta expansiva resan! Uppdrag: Vi söker di... Visa mer
Maximalfönster är ett växande fönstertillverkningsföretag som tillverkar aluminiumfönster för boendemiljö. Våra kunder är till största del entreprenadföretag som har bostadsrättsföreningar och allmännyttan som slutkund. Mestadels säljer vi till Mälardalen. Vi omsätter idag cirka 80 miljoner och är ett 50-tal anställda.
Läs mer: www.maximalfonster.se

Maximalfönster har haft en positiv utveckling och vill fortsätta expansiva resan!

Uppdrag:
Vi söker dig som trivs i en självständig roll och kan ta ett helhetsansvar över ekonomifunktionen. Du arbetar nära den dagliga verksamheten. Du får en central roll i att ge råd och stöttning till ledningen gällande finansiella beslut och planer som hjälper företaget att nå sina mål. Du rapporterar till VD och styrelse. Tjänsten är på heltid med placering i Åshammar.

Arbetsuppgifterna består av:
-         Löpande bokföring inklusive kund- och leverantörsreskontra
-         Månadsbokslut
-         Moms och skatter
-         Analys, budget- och prognosarbete
-         Resultatrapportering
-         Bokslut och årsredovisning
-         Lönehantering
-         Kontaktperson mot revisorer, bank och myndigheter avseende legala och redovisningsmässiga frågor

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har akademisk eller eftergymnasial utbildning med minst fem års relevant arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet från producerande företag.

Som person har du ett driv, är en ”doer”, gillar siffror och får saker att hända. Du trivs i en självständig roll där du strukturerar, styr och tar ansvar för ditt arbete. Vidare är du kommunikativ och har förmågan att vara lyhörd. För att lyckas i tjänsten har du kontroll på detaljerna samtidigt som du kan hålla ett helhetsperspektiv.

De arbetar i Visma administration och lön och WinPlan affärssystem. Givetvis är Excel ett verktyg de använder mycket.

Välkommen att stödja Maximalfönster i deras utveckling! Visa mindre

Kommundirektör till Sandviken

Som ledare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Ditt ledarskap präglas av mod, tydlighet och nyfikenhet. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare. I våra verksamheter arbetar 3000 människor inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud a... Visa mer
Som ledare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Ditt ledarskap präglas av mod, tydlighet och nyfikenhet. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.
I våra verksamheter arbetar 3000 människor inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.
www.sandviken.se


- är du vår proaktiva och resultatorienterade ledare?

Sandvikens kommun är i en spännande fas med framtida utmaningar! Efter några års anpassning till förändringar inom arbetsmarknaden, tar nu industrisatsningar och den viktiga etableringen av Microsoft kommunen in i nya möjligheter.

Ditt uppdrag:
Du blir en nyckelperson i kommunens utveckling genom att vara framsynt, proaktiv och resultatorienterad.

Som kommundirektör är du kommunens ledande tjänsteman, och du blir direkt underställd kommunstyrelsen. Ditt uppdrag blir att implementera, genomföra och följa upp de politiska besluten. Vi ser att du har stor förståelse för rollerna inom en politiskt styrd organisation, och därigenom förstår vikten av långsiktiga strategier och samarbete med tjänstemän och förtroendevalda.

Du har en ledande roll i en komplex organisation och förväntas ha stort samhällsintresse samt håller dig uppdaterad om omvärldens förändringar och kommunsektorns framtidsutmaningar.

Du leder dina förvaltnings- och stabschefer genom ett strukturerat och framåtskridande ledningsgruppsarbete.

Din bakgrund:
Vi söker dig som är en driven och kommunikativ ledare, med dokumenterad flerårig erfarenhet från ledande befattning på hög nivå. Du har erfarenhet av att leda andra chefer och har drivit strategiskt utvecklingsarbete.

Du stimuleras av förändring, och tycker att det är viktigt med helhetssyn. Du förutser problem och har lätt att utveckla alternativa planer. Du har relevant akademisk utbildning eller likvärdig arbetslivserfarenhet.

Lämna din intresseanmälan senast 3 april 2019 Visa mindre

Ekonomichef - Sandvikens kommun

Som ledare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Ditt ledarskap präglas av mod, tydlighet och nyfikenhet. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare. I våra verksamheter arbetar 3000 människor inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud a... Visa mer
Som ledare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Ditt ledarskap präglas av mod, tydlighet och nyfikenhet. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.
I våra verksamheter arbetar 3000 människor inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.
www.sandviken.se


- du fortsätter utveckla ekonomiprocesserna genom ditt trygga ledarskap

Sandvikens kommun är i en spännande fas med framtida utmaningar! Efter några års anpassning till förändringar inom arbetsmarknaden, tar nu industrisatsningar och den viktiga etableringen av Microsoft kommunen in i nya möjligheter.

Uppdraget:
Som ekonomichef har du ett övergripande ansvar för budgetprocessen och övriga processer inom ekonomiområdet. Du kommer att ingå i kommunens ledningsgrupp där du förväntas bidra till att helhetsperspektivet utvecklas samt att stödja kommundirektören att utveckla budgetprocessen.
Ditt uppdrag blir att ta vid med utvecklingsarbetet av ekonomiavdelningens arbetsprocesser för att möta framtidens utmaningar. Nya förutsättningar såsom förändrad demografi, förändrade ekonomiska förutsättningar samt behov av att digitalisera ett antal av kommunens processer. Här ges du möjlighet att med ett tryggt och tillitsbaserat ledarskap inspirera och leda kommunen mot en modern och tydlig ekonomistyrning. De använder verksamhetsstyrsystemet Hypergene (beslutsstöd för verksamhetsstyrning) där implementering pågår av de olika processerna.

Att hela tiden arbeta med ständiga förbättringar, våga fråga sig varför och att vara modig att prova blir viktigt för dig och genom den delaktighet du skapar med dina tretton medarbetare. Utöver det krävs samarbete och koordinering av ca tio ekonomer, anställda av respektive förvaltning i verksamheten. Ekonomiavdelningen och ekonomichef blir dessutom involverad i arbetet i koncernen tillsammans med koncernekonom och flertalet bolagsekonomer. Koncernen innefattar flera kommunala bolag bl.a. bostads- och energibolag som ägs av Sandviken kommuns moderbolag Sandvikens Stadshus AB.

Kvalifikationer: 
För att lyckas i rollen tror vi att du är en erfaren ledare med förmåga att genom tydlighet, trygghet och humor leda och inspirera andra. Vidare är du en strategisk, analytisk och serviceinriktad person med stark förmåga att se samband och etablera samarbete. Du drivs av en vilja att fatta långsiktigt hållbara beslut och fokuserar gärna på processer. Som ekonomichef ser du helheter och strategier men har också förmåga att driva och slutföra specifika frågor. Du är inte rädd för att tänka nytt och vill möta framtidens behov på ett klokt och balanserat sätt. Som ledare är du tillgänglig, trygg och modig och har inga problem med att delegera eller ställa krav. Du har god förmåga att på ett pedagogiskt sätt resonera kring samt förklara samband och resultat. Vi tror också att du är nyfiken kring vilken information som finns bakom siffrorna och arbetar gärna med input från hela kommunens organisation.

I grunden har du en relevant akademisk examen inom ekonomi och flerårigt ledarskap i en komplex organisation. Du har ett stort samhällsintresse och nyfikenhet för samhällsutveckling, samt meriterande att ha arbetat i en politiskt styrd organisation - även om det inte är ett krav.

Övrigt:
Sandvikens kommundirektör går i pension efter tio år i den rollen. Den rekryteringsprocessen pågår och planen är att ny kommundirektör ska bli klar för det uppdraget, för att vara med och bidra i slutet av rekryteringen av ny ekonomichef.

Välkommen att bli en nyckelperson för Sandvikens fortsatta utveckling! Visa mindre

VD Folkets Hus Sandviken

Folkets Hus Sandviken är den marknadsledande mötesplatsen, konferensanläggningen, nöjesarrangören. Vi är navet i det lokala kultur- och nöjeslivet och en del av Kulturcentrum. Sandvikens Folkets Hus är en ekonomisk förening som ägs av ett antal andelsägare. Restaurang Bolaget är ett helägt dotterbolag till Sandvikens Folkets Hus. Vi är en av Sandvikens största mötesplatser med teatersalong för 450 personer, flera konferenslokaler och en restaurang med... Visa mer
Folkets Hus Sandviken är den marknadsledande mötesplatsen, konferensanläggningen, nöjesarrangören. Vi är navet i det lokala kultur- och nöjeslivet och en del av Kulturcentrum. Sandvikens Folkets Hus är en ekonomisk förening som ägs av ett antal andelsägare. Restaurang Bolaget är ett helägt dotterbolag till Sandvikens Folkets Hus.

Vi är en av Sandvikens största mötesplatser med teatersalong för 450 personer, flera konferenslokaler och en restaurang med kapacitet för 850 personer. Flera kvällar i veckan har vi olika event så som företagsmiddagar, födelsedagsfester, konserter, krog-shower, teatrar samt föreläsningar.

Läs mer på: www.sandvikenfh.se- som erfaren ledare vidareutvecklar du kund- och säljfokus samt bidrar till nya nätverk

Sandvikens Folkets Hus är mötesplatsen där invånarna, organisationer, kulturliv och företag ges möjlighet till stimulerande upplevelser vilket utvecklar, berikar och aktiverar dem till deltagande i ett levande samhälle. Folkets Hus är en del i konceptet Kulturcentrum – som bidrog till att Sandviken blev Årets kulturkommun 2018


Uppdraget:
Som VD inom Folkets Hus fortsätter du utvecklingen av Sandvikens Folkets Hus till fortsatt en av Sveriges mest framgångsrika. Du driver och coachar ett utvecklingsorienterat team av medarbetare, som dels vill erbjuda mer till befintliga besökare och dels vill hitta nya kunder som ska få ta del av verksamheten. Du leder och följer upp genom ett framåtlutat och coachande arbetssätt och skapar delaktighet och engagemang i att sätta och nå uppsatta mål. För dig är att det naturligt att bygga nya och relevanta nätverk som bidrar till att utveckla hela verksamheten.

Folkets Hus äger fastigheten på 16 400 m2 och har många externa hyresgäster som kan ses som basen i verksamheten. Viktigt att du bidrar till en bra framförhållning och planering inom underhåll/investeringar och att vårda befintliga hyresgäster samt hitta nya. Detta ger stabila ekonomiska förutsättningar för fortsatt utveckling.


Kvalifikationer:
Du har erfarenhet att driva och leda en hel verksamhet utifrån budget/vinst- och personalansvar, gärna inom likvärdig bransch. Exempelvis kan du ha verkat inom hotell, restaurang, event eller kommersiella fastigheter.
Du har relevant grundkunskap inom de olika områdena av verksamhetsstöd, ex. ekonomi, HR, IT och hållbarhet. Du har gärna en högskoleexamen eller likvärdiga arbetslivserfarenheter.

Du är driven, har lätt för att samarbeta och skapa engagerade medarbetare. Du har erfarenhet av att bygga kontaktytor/nätverk.

Du köper in på organisationens värderingar och har förståelse för dess kommersiella förutsättningar samt vikten av tillgänglighet för de många människorna. Visa mindre