Lediga jobb som Forskningsingenjör, metallurgi i Sandviken

Se lediga jobb som Forskningsingenjör, metallurgi i Sandviken. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Sandviken som finns hos arbetsgivaren.

Forskningsingenjör Varmbearbetning

Produktområde Tube inom Alleima, är specialiserat inom sömlösa och svetsade rör och rördelar. Vi är världsledande inom området rörprodukter av avancerade legeringar och rostfria specialstål. Våra produkter och vår service bidrar till ökad produktivitet, processäkerhet och kostnadseffektivitet och tillsammans med våra kunder arbetar vi för att utvecklas och stå redo att möta framtidens behov på en ständigt växande global marknad. Enheten för Processutveck... Visa mer
Produktområde Tube inom Alleima, är specialiserat inom sömlösa och svetsade rör och rördelar. Vi är världsledande inom området rörprodukter av avancerade legeringar och rostfria specialstål. Våra produkter och vår service bidrar till ökad produktivitet, processäkerhet och kostnadseffektivitet och tillsammans med våra kunder arbetar vi för att utvecklas och stå redo att möta framtidens behov på en ständigt växande global marknad.


Enheten för Processutveckling Varmbearbetning inom FoU Metallurgi bedriver processutveckling och tekniskt stöd till division Tube, och har en central roll vid utveckling av nya produkter. Nu söker vi en driven och nyfiken forskningsingenjör som vill ansluta sig till vårt team i Sandviken. Hos oss har du stora möjligheter att utvecklas inom en spännande verksamhet och forma expertkunskaper som tillför stort värde för vår produktion och våra produkter. Du arbetar till stor del i projektform och identifierar nya och innovativa lösningar för processer, produkter och material, och tillsammans med teamet skapar du förutsättningar för att både möta och överträffa våra kunders behov. Vi utmanar dig - tänk stort och våga ta klivet mot framtiden!


Din roll
Som forskningsingenjör ansvarar du för processutveckling inom varmbearbetning av avancerade ämnen och rörprodukter med betoning på extrusionsprocessen.


Arbetsuppgifter:
Ansvara för utveckling av processer med fokus på rörtillverkning av avancerade stållegeringar, nickelbaser och titanlegeringar i samarbete med andra avdelningar inom forskning och produktion.
Vara ett processtöd för produktionen är en viktig del av ditt uppdrag och du engagerar dig i support och utveckling av mätningar, processändringar och produktionsuppföljningar samt instruerar operatörer, ibland utanför kontorstid.
Fungera som kontaktperson till externa parter, i utvecklingsprojekt och som kundkontakt, samt utföra omvärldsbevakning för produktionsprocesser inom varmbearbetning och andra aktuella områden.
Projekt med fokus på hållbarhet som bidrar till att nå Alleima’s övergripande hållbarhetsmål som du kan läsa mer om här: Alleima’s hållbarhetsresaResor förekommer i denna tjänsten.


Din Profil
Vi söker dig som är utbildad civilingenjör inom materialteknik, maskinteknik, teknisk fysik eller liknande. Tidigare arbetslivserfarenhet inom stålindustrins produktion är meriterande för denna roll. Din datorvana är god, framför allt inom Office-paketet och då vi arbetar i en global organisation har du också goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.
Vi lägger stor vikt vid din personlighet och dina drivkrafter som utmärks av din nyfikenhet och förmåga att lösa problem och se alternativa lösningar. Du trivs i produktionsmiljö och då du har ett stort kontaktnät, både med produktionspersonal och kunder, använder du din goda kommunikationsförmåga för att engagera samtliga inblandade parter. Vidare tar du initiativ på ett målmedvetet och självständigt sätt och planerar och driver arbetet framåt, men du är också flexibel när situationen kräver och anpassar dig till rådande omständigheter i produktionen. Noggrann och analytisk är ytterligare egenskaper som beskriver dig väl och du har en utbredd förståelse för att säkerheten alltid kommer främst.


Vad du kan förvänta dig av oss
På Alleima är vi övertygade om att mångfald och inkludering leder till en bättre arbetsplats för våra anställda, vårt företag och våra kunder.
Vi bryr oss: Vi är stolta över det vi gör. Vi bryr oss om våra kunder, våra medarbetare, miljön, de samhällen där vi verkar och den framtid vi delar.
Vi levererar: Vi levererar på våra åtaganden, med ett lösningsorienterat tankesätt gör vi det möjligt för våra kunder att vara deras allra bästa: effektivare, lönsammare och hållbarare
Vi utvecklas: Vi utvecklas ständigt. Tillsammans tar vi ledningen för att främja material, ambitioner, industrier, oss själva – och samhällen till det bättre.


Övrig information
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Andreas Rosberg, rekryterande chef, +46 70 414 18 19


För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:
Sara Kühner, ansvarig rekryterare, +46 76 495 02 40


Fackliga kontaktpersoner:
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, 070 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, 070 314 24 43
Mikael Larsson, Unionen, 070 307 30 48


Välkommen med din ansökan senast 2023-09-03
På Alleima är vårt uppdrag mycket mer än att leverera högkvalitativa produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.

Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri.

Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Följ med på vår resa! www.alleima.com Visa mindre

Forskningsingenjör Metallurgi

Till vår avdelning i Sandviken, som arbetar med långsiktig processutveckling i Stålverket, söker vi nu en driven och nyfiken forskningsingenjör för att jobba med oss inom Stålforskningen. På Alleima har du stora möjligheter att utvecklas i en spännande och unik verksamhet och forma expertkunskaper inom metallurgi och materialkunskap som adderar stort värde för vår produktion och leverans. Du arbetar i projektform och identifierar nya och innovativa lösning... Visa mer
Till vår avdelning i Sandviken, som arbetar med långsiktig processutveckling i Stålverket, söker vi nu en driven och nyfiken forskningsingenjör för att jobba med oss inom Stålforskningen. På Alleima har du stora möjligheter att utvecklas i en spännande och unik verksamhet och forma expertkunskaper inom metallurgi och materialkunskap som adderar stort värde för vår produktion och leverans. Du arbetar i projektform och identifierar nya och innovativa lösningar för processer, produkter och material, och tillsammans med teamet skapar du förutsättningar för att både möta och överträffa våra kunders behov.


Vi utmanar dig - tänk stort och våga ta klivet mot framtiden!


Din roll


Som forskningsingenjör hos oss arbetar du med en av våra kärnkompetenser – metallurgi och ditt arbete kommer att bestå av flera olika typer av uppdrag:
Ansvara för utveckling av processer med fokus på utbyten, renhet och framtagning av nya legeringar i samarbete med andra avdelningar inom forskning och produktion.
Vara ett processtöd för produktionen är en viktig del av ditt uppdrag och du engagerar dig i support och utveckling inom vissa provningar och andra mättekniska uppgifter.
Fungera som kundnära tekniskt marknadsstöd där du arbetar med reklamationer och förfrågningar, och du handleder också utsedda resurser i tekniska frågor.
Projekt med fokus på hållbarhet som bidrar till att nå Alleima’s övergripande hållbarhetsmål som du kan läsa mer om här: Alleima’s hållbarhetsresaDu kommer även att ha stor möjlighet att påverka och forma din roll utefter dina såväl som företagets intresseområden.


Din Profil


Vi söker dig som är utbildad civilingenjör med inriktning mot materialteknik eller motsvarande. Har du tidigare erfarenhet av arbete inom stålindustri, och framför allt stålverk, är det meriterande men vi lägger lika stort värde i dina akademiskt erhållna färdigheter inom materialkunskap och processmetallurgi. Då vi utgår från Sverige men arbetar i en global organisation har du goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.


Vi lägger stor vikt vid din personlighet och dina drivkrafter som utmärks av din nyfikenhet, förmåga att lösa problem och se alternativa metoder och processer. På ett målmedvetet och självständigt sätt planerar och driver du arbetet framåt, men du är också flexibel när situationen kräver och anpassar dig till rådande omständigheter i produktionen. Noggrann och analytisk är ytterligare egenskaper som beskriver dig väl och du har en förståelse för att säkerheten alltid kommer främst. I rollen har du ett stort kontaktnät, både med produktionspersonal och kunder, och du använder din goda kommunikationsförmåga och tydlighet för att säkerställa att alla inblandade parter har korrekt information.


Vad du kan förvänta dig av oss


På Alleima är vi övertygade om att mångfald och inkludering leder till en bättre arbetsplats för våra anställda, vårt företag och våra kunder.


Vi bryr oss: Vi är stolta över det vi gör. Vi bryr oss om våra kunder, våra medarbetare, miljön, de samhällen där vi verkar och den framtid vi delar.
Vi levererar: Vi levererar på våra åtaganden, med ett lösningsorienterat tankesätt gör vi det möjligt för våra kunder att vara deras allra bästa: Mer effektiva, lönsamma och hållbara
Vi utvecklas: Vi utvecklas ständigt. Tillsammans tar vi ledningen för att främja material, ambitioner, industrier, oss själva – och samhällen till det bättre.


Övrig information


För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Lars Karlsson, Rekryterande Chef, +46 79-060 10 26


För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:
Per Hammas, ansvarig rekryterare, +46 79-098 49 50


Fackliga kontaktpersoner:
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, 070 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, 070 314 24 43
Mikael Larsson, Unionen, 070 307 30 48


Välkommen med din ansökan senast 2023-05-28


På Alleima är vårt uppdrag mycket mer än att leverera högkvalitativa produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.


Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri.


Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Följ med på vår resa! www.alleima.com Visa mindre

R&D Corrosion Technician to Alleima

At Alleima, we believe in delivering the highest quality product to our customers. That is why we invest heavily in research and development, and our unit for Corrosion Research is in the forefront of this effort. As part of our Strategic Research organization, the unit provides expert support to all of our divisions, Tube, Striptech and Kanthal. We generate high-quality testing-results, develop new and existing testing methods, and participate in cutting-... Visa mer
At Alleima, we believe in delivering the highest quality product to our customers. That is why we invest heavily in research and development, and our unit for Corrosion Research is in the forefront of this effort. As part of our Strategic Research organization, the unit provides expert support to all of our divisions, Tube, Striptech and Kanthal. We generate high-quality testing-results, develop new and existing testing methods, and participate in cutting-edge research development projects, all to ensure we stay ahead of the curve.
If you have experience or interest in wet corrosion testing with passion for hands-on laboratory work and a commitment to quality, do not miss this opportunity to come and join us in our team based in Sandviken, Sweden.Your Role
As a R&D Corrosion Technician, your main responsibility includes:
- Planning and executing corrosion tests following strictly our internal procedures.
- Documenting and reporting of test results in a highly meticulous manner.
- Maintaining facilities in corrosion laboratory, e.g., testing baths, heaters, laboratory glassware, inventory of chemicals.
- Preparing sample for testing, i.e., wet grinding.About You
This role requires mainly hands-on task in a Corrosion Laboratory. To be successful in this role, you will need a minimum of high school education. Experience working with chemicals, e.g., sulfuric acid, hydrochloric acid, hydrofluoric acid, sodium hydroxide, is a merit.
You are keen on working with safety and deliver with high quality. You are self-motivated, meticulous, curious, effective with both short - and long - term planning. You have good knowledge on MS-office, e.g., word, excel. Furthermore, you are eager and willing to learn and develop new skills as needed. You have interest in lifelong learning since method development and continuous improvement are the key success factors for Corrosion Research Unit. With a service - oriented perspective and as a true team player, you are naturally good at interact and collaborate with others but can also carry out the work independently. Since agility and flexibility is one of the key success factors in our lab, you are willing to learn various methods and can step in to help others when needed.
As we interact in a global environment, we expect you to have communication skills in English, both verbally and in writing.What you can expect from us
Welcome to a workplace that thrives on creativity, collaboration, and support. Our team is committed to creating a supportive and inclusive environment where everyone can bring their unique talents and ideas to the table. We understand that learning is a lifelong journey where we invest in continuous career development.
If you are looking for a workplace where you can make a real impact, join us on our journey! Together we evolve, we care, and we deliver results for the future.

Additional Information

For further information about this position, please contact:
Namurata Pålsson, recruiting manager, +46 (0) 73 967 66 73


For more information about the recruitment process, please contact:
Elin Olsson, recruiting professional, +46 (0)76 720 16 99

Union contacts - Sweden
Mikael Larsson, Unionen, +46 70 307 30 48
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, +46 70 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, +46 70 314 24 43

Last day to apply is 2023-09-11

At Alleima, our mission is much more than delivering high-quality products, technology, and processes - working together to develop solutions based on our customer’s needs and thus achieve our business goals, is a better way to describe our daily work. With curious employees and safety as our priority, we create a work environment where you can develop both personally and professionally.
With a clear direction for our journey ahead, utilizing our position as a technology leader, progressive customer partner, and sustainability driver, we aim to become an even stronger company in our industry.
Are you ready to take on this challenge together with us? Join us on our journey! www.alleima.com Visa mindre

Forskningsingenjör

Alleima och Division Tube är en marknadsledande tillverkare av sömlösa rör och andra långa produkter. På Tube R&D arbetar vi med produktutveckling av rostfria stål, nickelbaslegeringar samt titan- och zirkoniumlegeringar för att stärka vår marknadsposition och möta kundens ökande krav. Vi driver även framgångsrika lanseringar av nya produkter, applikationer och material. På enheten Product development High temperature and Special metals söker vi nu en fors... Visa mer
Alleima och Division Tube är en marknadsledande tillverkare av sömlösa rör och andra långa produkter. På Tube R&D arbetar vi med produktutveckling av rostfria stål, nickelbaslegeringar samt titan- och zirkoniumlegeringar för att stärka vår marknadsposition och möta kundens ökande krav. Vi driver även framgångsrika lanseringar av nya produkter, applikationer och material. På enheten Product development High temperature and Special metals söker vi nu en forskningsingenjör med ett genuint intresse för produktutveckling och produktionsprocesser.
Placeringsort Sandviken, resor ingår i tjänsten.


Din roll
Som forskningsingenjör är dina ansvarsområden att driva utvecklingsprojekt av nya produkter men även att vara en länk mellan marknad och forskning för att bygga kompetens inom högtemperaturkorrosion och identifiera nya produktbehov.
Vanliga arbetsuppgifter:
· Delta i och leda produktutvecklingsprojekt. Detta innebär ansvar inom projektplanering och dokumentering, säkra framdrift samt reagera på avvikelser av projektet.
· Omvärldsbevakning avseeende produkter inom högtemperaturområdet. Bygga kontaktnät genom att interagera med ett brett spektrum av målgrupper internt och externt.
· Materialundersökningar vid produktionsförsök och testinstallation.
· Stötta den övriga organisationen gällande tekniska frågeställningar kopplat till material, applikation och produktion.
· Idégenerering och via applikations- och marknadsanalyser identifiera viktiga säljargument för våra nya produkter.
Din Profil
Vi söker dig som har en civilingenjörsexamen eller är disputerad inom materialvetenskap, kemiteknik, eller teknisk fysik. Vidare har du god kännedom kring austentiska legeringar och gärna högtemperaturkorrosion. Erfarenhet av projektledning är starkt meriterande. Då du kommer att delta i externa sammanhang ser vi att du utifrån din djupa kompetens är bekväm med att diskutera tekniska frågeställningar med kunder och andra organisationer. Vidare ser vi att du har erfarenhet och förståelse för kundkrav, standarder och specifikationer. Vi är ett globalt företag vilket ställer krav på att du har goda kunskaper i engelska.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av att du är driven och vill se framdrift, men är ändå noggrann och förstår strategin som behövs för att lansera nya produkter. Du är duktigt på att skapa och bibehålla kontakter med både produktionen, marknad samt externa forskningsparter. Det är viktigt för dig med gemenskap där alla bidrar, men du arbetar likväl självständigt. Arbetsplats kan vara på resande fot såväl som i produktionen. Arbete utanför ordinarie arbetstid förekommer också.

Vad du kan förvänta dig av oss
På Alleima är vi övertygade om att mångfald och inkludering leder till en bättre arbetsplats för våra anställda, vårt företag och våra kunder.
Vi bryr oss: Vi är stolta över det vi gör. Vi bryr oss om våra kunder, våra medarbetare, miljön, de samhällen där vi verkar och den framtid vi delar.
Vi levererar: Vi levererar på våra åtaganden, med ett lösningsorienterat tänkesätt gör vi det möjligt för våra kunder att vara deras allra bästa: effektivare, lönsammare och hållbarare
Vi utvecklas: Vi utvecklas ständigt. Tillsammans tar vi ledningen för att främja material, ambitioner, industrier, oss själva – och samhällen till det bättre.

Övrig information
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Tommy Sand, rekryterande chef, +46 76 720 61 55

För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:
Sara Kühner, ansvarig rekryterare, +46 76 495 02 40
Fackliga kontaktpersoner:
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, 070 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, 070 314 24 43
Mikael Larsson, Unionen, 070 307 30 48


Välkommen med din ansökan senast 2023-02-12
På Alleima är vårt uppdrag mycket mer än att leverera högkvalitativa produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.??
?
Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri.??
?
Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Följ med på vår resa! www.alleima.com Visa mindre

Forskningsingenjör Varmbearbetning

Enheten för Processutveckling Varmbearbetning inom Alleima FoU Metallurgi bedriver processutveckling och tekniskt stöd till division Tube och har en central roll vid utveckling av nya produkter. Hos oss har du stora möjligheter att utvecklas inom en spännande verksamhet och forma expertkunskaper som tillför stort värde för vår produktion och våra produkter. Du arbetar till stor del i projektform och identifierar nya och innovativa lösningar för processer, ... Visa mer
Enheten för Processutveckling Varmbearbetning inom Alleima FoU Metallurgi bedriver processutveckling och tekniskt stöd till division Tube och har en central roll vid utveckling av nya produkter. Hos oss har du stora möjligheter att utvecklas inom en spännande verksamhet och forma expertkunskaper som tillför stort värde för vår produktion och våra produkter. Du arbetar till stor del i projektform och identifierar nya och innovativa lösningar för processer, produkter och material, och tillsammans med teamet skapar du förutsättningar för att både möta och överträffa våra kunders behov. Vi utmanar dig - tänk stort och våga ta klivet mot framtiden!


Din roll


Som forskningsingenjör ansvarar du för processutveckling inom varmbearbetning av framförallt bandprodukter. I rollen har du både ett teoretiskt och ett praktiskt tillvägagångsätt där du dels ansvarar för dokumentation, rapporter och analyser samt att du är aktivt på plats ute i vår produktion där du utför mätningar, processändringar och produktionsuppföljningar. Vidare bidrar du med support i investeringsprojekt och utför omvärldsbevakning för produktionsprocesser inom varmbearbetning och andra aktuella områden, samt interagerar med ett brett spektrum av målgrupper intern och externt.
Ansvara för utveckling av processer med fokus på utbyten, kvalitet och processtabilitet i samarbete med andra avdelningar inom forskning, kvalitet och produktion.
I nära samarbete med kollegor och andra avdelningar inom Alleima utveckla och bearbeta nästa generations bandmaterial.
Fungera som kundnära tekniskt marknadsstöd där du arbetar med reklamationer, förfrågningar samt process- och produktoptimeringar.Din Profil


Vi söker dig som är utbildad civilingenjör inom materialdesign, maskinteknik, teknisk fysik eller motsvarande. Har du tidigare produktionserfarenhet inom processindustri är detta meriterande. Din datorvana är god, framför allt inom Office-paketet och då vi arbetar i en global organisation har du också goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.


Vi lägger stor vikt vid din personlighet och dina drivkrafter som utmärks av din nyfikenhet och förmåga att lösa problem och se alternativa lösningar. Du trivs i produktionsmiljö och då du har ett stort kontaktnät, både med produktionspersonal och med kunder, använder du din goda kommunikationsförmåga för att engagera samtliga inblandade parter. På ett målmedvetet och självständigt sätt tar du initiativ och planerar och driver arbetet framåt, du är även flexibel när situationen kräver och anpassar dig till rådande omständigheter i produktionen. Noggrann och analytisk är ytterligare egenskaper som beskriver dig väl och du har ett utbrett säkerhetstänk i ditt arbetssätt.


Vad du kan förvänta dig av oss


På Alleima är vi övertygade om att mångfald och inkludering leder till en bättre arbetsplats för våra anställda, vårt företag och våra kunder. I din roll kan du förvänta dig att erbjudas intressanta utbildningar för vidare fortbildning inom ett brett område.


Vi bryr oss: Vi är stolta över det vi gör. Vi bryr oss om våra kunder, våra människor, miljön, de samhällen där vi verkar och den framtid vi delar.


Vi levererar: Vi levererar på våra åtaganden, med ett lösningsorienterat tankesätt gör vi det möjligt för våra kunder att vara deras allra bästa: effektivare, lönsammare och mer hållbara.


Vi utvecklas: Vi utvecklas ständigt. Tillsammans tar vi ledningen för att främja material, ambitioner, industrier, oss själva – och samhällen till det bättre.


Övrig information


För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Peter Tjerngren, rekryterande chef, +46 70 531 96 26


För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:
Per Hammas, ansvarig rekryterare, +46 79-098 49 50


Fackliga kontaktpersoner:
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, 070 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, 070 314 24 43
Mikael Larsson, Unionen, 070 307 30 48


Välkommen med din ansökan senast 2022-12-11


På Alleima (tidigare Sandvik Materials Technology) är vårt uppdrag mycket mer än att leverera högkvalitativa produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete.


Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.
Alleima noterades som fristående bolag på Nasdaq Stockholm den 31 augusti, 2022. Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri.


Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Följ med på vår resa! www.alleima.com Visa mindre

Forskningsingenjör - Metallurgi

Till vår avdelning i Sandviken, som arbetar med långsiktig processutveckling i Stålverket, söker vi nu en driven och nyfiken forskningsingenjör för att jobba med oss inom Stålforskningen. På Alleima har du stora möjligheter att utvecklas i en spännande och unik verksamhet och forma expertkunskaper inom metallurgi och materialkunskap som adderar stort värde för vår produktion och leverans. Du arbetar i projektform och identifierar nya och innovativa lösning... Visa mer
Till vår avdelning i Sandviken, som arbetar med långsiktig processutveckling i Stålverket, söker vi nu en driven och nyfiken forskningsingenjör för att jobba med oss inom Stålforskningen. På Alleima har du stora möjligheter att utvecklas i en spännande och unik verksamhet och forma expertkunskaper inom metallurgi och materialkunskap som adderar stort värde för vår produktion och leverans. Du arbetar i projektform och identifierar nya och innovativa lösningar för processer, produkter och material, och tillsammans med teamet skapar du förutsättningar för att både möta och överträffa våra kunders behov.


Vi utmanar dig - tänk stort och våga ta klivet mot framtiden!


Din Roll


Som forskningsingenjör hos oss arbetar du med en av våra kärnkompetenser – metallurgi och ditt arbete består av flera olika typer av uppdrag:
Ansvara för utveckling av processer med fokus på utbyten, renhet och framtagning av nya legeringar i samarbete med andra avdelningar inom forskning och produktion.
Vara ett processtöd för produktionen är en viktig del av ditt uppdrag och du engagerar dig i support och utveckling inom vissa provningar och andra mättekniska uppgifter.
Fungera som kundnära tekniskt marknadsstöd där du arbetar med reklamationer och förfrågningar, och du handleder också utsedda resurser i tekniska frågor.
Projekt med fokus på hållbarhet som bidrar till att nå Alleima’s övergripande hållbarhetsmål som du kan läsa mer om här: Alleima’s hållbarhetsresaDin Profil


Vi söker dig som är utbildad civilingenjör med inriktning mot materialteknik eller motsvarande. Har du tidigare erfarenhet av arbete inom stålindustri, och framför allt stålverk, är det meriterande men vi lägger lika stort värde i dina akademiskt erhållna färdigheter inom materialkunskap och processmetallurgi. Då vi utgår från Sverige men arbetar i en global organisation har du goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.


Vi lägger stor vikt vid din personlighet och dina drivkrafter som utmärks av din nyfikenhet, förmåga att lösa problem och se alternativa metoder och processer. På ett målmedvetet och självständigt sätt planerar och driver du arbetet framåt, men du är också flexibel när situationen kräver och anpassar dig till rådande omständigheter i produktionen. Noggrann och analytisk är ytterligare egenskaper som beskriver dig väl och du har en förståelse för att säkerheten alltid kommer främst. I rollen har du ett stort kontaktnät, både med produktionspersonal och kunder, och du använder din goda kommunikationsförmåga och tydlighet för att säkerställa att alla inblandade parter har korrekt information.


Vad du kan förvänta dig av oss


En dynamisk och lärorik arbetsplats där samarbete krävs för att lösa den gemensamma uppgiften
En arbetsplats där vi lägger stor vikt vid såväl ledarskap som medarbetarskap
Vi jobbar för att efterleva Alleima’s kärnvärden, varje dag:
Vi bryr oss
Vi levererar
Vi utvecklasÖvrig information


För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Lars Karlsson, Rekryterande Chef, +46 79-060 10 26


För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:
Per Hammas, ansvarig rekryterare, +46 79-098 49 50


Fackliga kontaktpersoner:
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, 070 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, 070 314 24 43
Mikael Larsson, Unionen, 070 307 30 48


Välkommen med din ansökan senast 2022-11-20


På Alleima är vi övertygade om att mångfald leder till en bättre omgivning för våra anställda, vårt företag och våra kunder. Vi erbjuder dig stora utvecklingsmöjligheter i en global industrikoncern med förmånliga anställningsvillkor som bland annat inkluderar tjänstepension, friskvård, gruppförsäkring, förstärkt föräldrapenning, utbildningsprogram och kompetensutveckling.


På Alleima (tidigare Sandvik Materials Technology) är vårt uppdrag mycket mer än att leverera högkvalitativa produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.


Alleima noterades som fristående bolag på Nasdaq Stockholm den 31 augusti, 2022. Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri.
Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Följ med på vår resa! www.alleima.com Visa mindre

Manager Welding & Powder Research to Alleima

The Strategic Research is a central core function at Alleima supporting all three divisions, Tube, Strip and Kanthal. We work with long-term strategic goals, to move the company in a materials evolution direction. Our materials are used in the most demanding environments where our products contribute to our customers productivity, process reliability, sustainability and cost efficiency. At the department of Materials Design we now have an open position as ... Visa mer
The Strategic Research is a central core function at Alleima supporting all three divisions, Tube, Strip and Kanthal. We work with long-term strategic goals, to move the company in a materials evolution direction. Our materials are used in the most demanding environments where our products contribute to our customers productivity, process reliability, sustainability and cost efficiency.
At the department of Materials Design we now have an open position as Manager for Welding & Powder Research. This is a cross-functional unit which consists of seven highly skilled engineers, specialists and technicians as well as a welding lab. The team supports R&D projects and activities as well as technical production- and market support. The main focus is materials development, both related to welding/weldability as well as in the field of powder metallurgy. The unit also supports the organization with competence within welding and powder technology processes.
The location for this position is Sandviken, Sweden.


Your Role
As Manager for Welding and Powder Research you are responsible for managing and developing the personnel as well as secure the prioritization and progress of projects and activities within the unit. You involve your team in planning and following up goals and assignments, both as a team and individually. You will also manage annual budget and financial targets, actively work with HSE&S and drive continuous improvement initiatives.


About You
We are looking for someone with the ambition to work and act as a leader in a manager role. You have previous experience from a role within R&D or a similar function and an education within Materials Science. You have acquired adequate competence from a background in either welding or powder technology/metallurgy. You have good knowledge of efficient R&D processes and experience from managing R&D projects and project teams. A strategic mindset and ability to prioritize is a prerequisite as the position requires handling of both short- and long-term tasks from various stakeholders. As we operate on the global stage, your English skills must be good, both verbal and written, while knowledge of Swedish is advantageous.
We are sincerely interested in your personality – you have good communication skills characterized by honesty, transparency and open-minded attitude. You are attentive to the needs, input and competence of colleagues from different levels and positions which you effectively utilize to form decisions without protraction – even in face of uncertainties. Additionally, you are structured and thorough, with the ability to finish what you start.
What you can expect from us in the strategic research function of Alleima
A central role with possibility to create a big impact for all divisions of Alleima in developing our future materials
Short communication paths between colleagues and management with possibility to influence and freedom to act.
Opportunity to grow as a leader and material scientist with possibility to advance and take on larger responsibilities
We are a company with an open-minded culture, actively working to create a workplace that is characterized by diversity and inclusion.Additional Information
For further information about this position, please contact:
Martin Östlund, recruiting manager, +46 (0)70 616 1983


For more information about the recruitment process, please contact:
Elin Olsson, recruitment specialist, +46 (0)76 720 16 99


Union contacts
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, +46 (0)70 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, +46 (0)70 314 24 43
Mikael Larsson, Unionen, +46 (0)70 307 30 48


Send your application no later than 2022-10-05.


At Alleima (formerly Sandvik Materials Technology), our mission is much more than delivering high-quality products, technology, and processes - working together to develop solutions based on our customers' needs and thus achieve our business goals, is a better way to describe our daily work. With curious employees and safety as our priority, we create a work environment where you can develop both personally and professionally.
Alleima was listed as a stand-alone company on the Nasdaq Stockholm Exchange on August 31, 2022. With a clear direction for our journey ahead, utilizing our position as a technology leader, progressive customer partner, and sustainability driver, we aim to become an even stronger company in our industry.
Are you ready to take on this challenge together with us? Join us on our journey!www.alleima.com. Visa mindre

Senior Engineer in high temperature corrosion

Sandvik Materials Technology in Sandviken is looking for a Senior Engineer in high temperature corrosion At Sandvik Materials Technology (SMT), our mission is much more than delivering good products, technology, and processes - working together to develop solutions based on our customers' needs and thus achieve our business goals, is a better way to describe our daily work. With curious employees and safety as our priority, we create a work environment whe... Visa mer
Sandvik Materials Technology in Sandviken is looking for a
Senior Engineer in high temperature corrosion
At Sandvik Materials Technology (SMT), our mission is much more than delivering good products, technology, and processes - working together to develop solutions based on our customers' needs and thus achieve our business goals, is a better way to describe our daily work. With curious employees and safety as our priority, we create a work environment where you can develop both personally and professionally.
SMT is on an exciting journey towards becoming a standalone company and will be listed on the Nasdaq Stockholm on August 31, 2022. On the day of listing, SMT will be renamed Alleima.
With a clear direction for our journey ahead, utilizing our position as a technology leader, progressive customer partner, and sustainability driver, we aim to become an even stronger company in our industry.

Are you ready to take on this challenge together with us? Join us on our journey!

The position is in the Strategic research organization in the team of Surface research in Sandviken, Sweden. One objective is to support existing business in coated products in collaboration with the business unit Surface Technology. Also, develop new coatings or new surface modified materials for future products for SMT are fundamental for the team.

About the job
As Senior Engineer in Surface research, you are responsible for leading or participating in development initiatives that cover applications in the energy conversion and energy storage segments. In this position, your focus area is the performance and function of our thin film coatings for interconnect plates in high temperature solid oxide cells, using advanced material characterization methods, to investigate mechanisms controlling product performance. Important tasks include planning of project and assignments with follow-ups and reporting of findings. Further tasks are to continuously increase the knowledge of surface modified materials, to support launch of new products. In addition, you actively follow the research community as well as trends and progress in the growing green hydrogen segment.

Our assignments are based on technical requirements and demands from both external customers and the internal production organization. You enjoy meeting, collaborating and communicating with multiple stakeholders maintaining qualitative and successful relationships e.g. with universities and customers.

About you
We are looking for someone with a documented background of working with high temperature corrosion applications as well as with advanced microstructural and material characterization techniques. Education in high temperature corrosion, material chemistry/physics or similar field on a Master level is required, but applicants with a Ph.D. degree will also be considered. Practical experience in material characterization techniques, such as electron microscope techniques or x-ray methods, preferably in thin film coatings are valuable assets. As we interact in a global environment, we expect you to have excellent communication skills in English, both verbally and in writing.

We are truly interested in your personality – you have a positive and curious mindset, along with a structured and efficient way of working. You are eager and motivated to acquire new knowledge and identify viable conventional as well as unconventional solutions. Moreover, you easily prioritize your daily challenges and tasks to achieve high quality results. With a service-oriented perspective and as a true team player, you naturally interact and collaborate with others, but can also operate independently. We require you to be able to structurally plan and execute your research activities along with the careful analysis and documentation of your results. As a strong communicator, you share knowledge and information within the organization in an inspiring and pedagogical way.

Application
Are you interested in learning more about this exciting job? Please contact:


Jörgen Westlinder, Manager Surface Research
Mobile : +46 70 258 08 62


Elin Olsson, Recruitment specialist
Mobile : +46 76 720 16 99

Send your application no later than 27 august, 2022. Job ID: R0033775


Union contacts
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, +46 70 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, +46 70 314 24 43
Mikael Larsson, Unionen, +46 70 307 30 48

Sandvik Materials Technology is a business area within the Sandvik Group and a world-leading manufacturer of high value-added products in advanced stainless steels and special alloys as well as products for industrial heating. The cutting-edge expertise is based on an integrated production platform and industry-leading metallurgy and R&D??. In 2020, sales were approximately 13.6 billion SEK with about 5,000 employees. Visa mindre

Senior R&D Engineer - Powder Alloy Development

New technologies emerge on the market as we speak, and right now the industry considers near net shape technologies such as Additive Manufacturing (AM) and Metal Injection Molding (MIM) to be some of the disruptive frontrunners. The core of these new manufacturing technologies lies in the metal powder, which is also labeled a ‘recognized sustainable manufacturing technology’. With this comes, naturally, an increasing demand for metal powder – a demand that... Visa mer
New technologies emerge on the market as we speak, and right now the industry considers near net shape technologies such as Additive Manufacturing (AM) and Metal Injection Molding (MIM) to be some of the disruptive frontrunners. The core of these new manufacturing technologies lies in the metal powder, which is also labeled a ‘recognized sustainable manufacturing technology’. With this comes, naturally, an increasing demand for metal powder – a demand that’s expected to continue growing.
Our Powder R&D department is responsible for creating a foundation for continuous improvements and innovations within powder alloy development and for optimizing our processes within powder manufacturing in alignment with our customers’ demands and challenges. We’re now looking for a Senior R&D Engineer with proven skills within the powder metallurgy area to join our team, in a position where you make a true impact on our operations by working both hands-on and on a strategic level!

Your mission – creating powerful synergies by bringing your expertise to the table
In this role, you’re responsible for setting a structure for gathering and securing knowledge within material development of new powder-based alloys. You add value with your extensive knowledge in the area by taking an active part in alloy development at our production sites in Sandviken and Wales, and by participating in lab testing and customer visits to conduct field testing of our offerings. You represent and present Sandvik in conferences, forums and webinars and you continuously expand on your own knowledge, as you capture and develop new ideas and apply them in a way that adds value to the business.
This position is located in Sandviken, with some global travel as a natural part of the assignment.

Your character – a proactive doer with the ability to turn complex theories into practice
We’re looking for someone with several years’ hands-on experience in materials research and proven competency within powder metallurgy. You have a degree in Material Science (preferably a PhD), in Powder Metallurgy, Physics or a similar field, and experience of working with computational tools for materials and alloy design is considered a plus. As we operate in a global environment, digital literacy, remote working and effective communication is in your second nature, as well as a proven efficiency in English, both in written and verbal form.
We’re fascinated by your social skills and your ability to thrive on constantly evolving your knowledge and mindset; challenging both yourself and the organization. You’re genuinely interested in the area and keeping track of what’s going on in the industry comes naturally to you – allowing you to always stay ahead of the game. Being a true team player, you act as a role model by sharing insights and best practices to develop both the team and the business in the right direction. As you interact and lead projects with many different stakeholders, both internally and externally, you understand the importance of clear communication and building trustworthy and long-lasting relationship.

Application
Send your application no later than October 25, 2022. Read more about Sandvik Group and apply at home.sandvik/career (Job ID: R0046528).
As we aim for an open and fair recruitment process, we utilize assessment tools to safeguard objectivity. When you apply for this job, you’ll therefore get an invitation to a personality and logic ability test. The invitation will come via email directly after you apply, and you’ll receive feedback directly after the application deadline.

Contact information
For further information about this position, please contact:
Rickard Sandberg, recruiting manager, +46 (0)26 260 609

Union contacts - Sweden
Thomas Lilja, Unionen, 026-266 659
Kerstin Norlén, Akademikerföreningen,?+46 (0)70 616 42 83
Peter Olsson-Andrée, Ledarna, 026-261 984

For more information about the recruitment process, please contact HR Services, +46 (0)26 261 444.

Recruitment Specialist
Magnus Pålsson
Sandvik Manufacturing and?Machining Solutions is a business area within the Sandvik Group and a global market-leading manufacturer of tools and tooling systems for advanced industrial metal cutting.?The business area also comprises the areas of additive manufacturing and digital manufacturing. In 2021, sales were approximately 37 billion SEK with about 20,000 employees. Visa mindre

Senior R&D Engineer – Cutting Tools

At Sandvik Cormorant, our expertise in metal cutting is based on a profound understanding of the realities of doing business in our industry, and with a strong focus on customer experience and new industry trends, we’re ready for the demands of tomorrow’s manufacturing. We’re now looking for an experienced R&D Engineer to join our Cutting Tool Research team. You’ll be part of one of the strongest research teams in the world when it comes to cutting tools a... Visa mer
At Sandvik Cormorant, our expertise in metal cutting is based on a profound understanding of the realities of doing business in our industry, and with a strong focus on customer experience and new industry trends, we’re ready for the demands of tomorrow’s manufacturing.
We’re now looking for an experienced R&D Engineer to join our Cutting Tool Research team. You’ll be part of one of the strongest research teams in the world when it comes to cutting tools and you’ll generate solutions that end up in our products used by thousands of customers all over the world.
Your mission
In this role, you’re focusing on gathering and building the knowledge needed for our company’s future products together with your colleagues. An equally important part is to make use of the knowledge, and therefore you support others, codify knowledge and take part in other knowledge sharing activities. You monitor and engage in the global research front within metal cutting and work in knowledge development projects together with skilled and experienced colleagues.
You complement the team with a special focus on robust design, which means that you analyze suggested product solutions and contribute to making them less sensitive to small changes, like variations in production outcome or changes due to usage of the tools.
The location for this position is Sandviken, and you'll have the opportunity to work some of your time remotely. The role requires some business travel.
Your profile
We’re looking for someone with a bachelor’s degree in engineering or similar field, with proven theoretical and practical experience gained from several years of work in a relevant area. A master’s degree and understanding of cutting tools and cutting processes is an advantage, likewise is knowledge in FEM and Matlab. As we operate in an international setting, you’re fluent in English, while knowledge of Swedish is a plus.
Your personality truly makes the difference! With a technical interest and your strong analytical skills, you have a good ability to learn and understand advanced technology. You use a systematic and scientific approach in your work, and keeping order and structure is important to you. Eager to learn and share your knowledge, you like to collaborate with others showing team spirit and social agility.
Our culture
At Sandvik Coromant, we believe that diversity of experience, perspective and background leads to a better environment for our employees, our business and our customers. We’re looking forward to meeting you!
How to apply
Send your application no later than May 15, 2022.
Read more about Sandvik Group and apply at home.sandvik/career (Job ID: R0039188).
As we aim for an open and fair recruitment process, we utilize assessment tools to safeguard objectivity. Shortly after the last application date, you’ll therefore be asked to take a personality and logic ability test.
Contact information
Are you curious to know more about this position? Contact your future manager:
Erik Tyldhed, R&D Manager Cutting Tool Research, +46 (26) 26 46 52
Union contacts
Thomas Lilja, Unionen, +46 (0)26-26 66 59
Robert Brandt, Akademikerföreningen, +46 (0)26-26 65 47
Peter Olsson-Andrée, Ledarna, +46 (0)26-26 19 84

Recruitment Specialist
Magnus Pålsson
We have already decided on which advertising channels and marketing campaigns we wish to use, and respectfully decline any additional contacts.
Sandvik Coromant is part of the global industrial engineering group Sandvik and is at the forefront of developing manufacturing tools and machining solutions, with knowledge that drives the industry standards and innovations demanded by the metalworking industry now and in the next industrial era. Collaborations with educational institutions, extensive investment in research and development and strong customer partnership ensure the development of machining technologies that change, lead and drive the future of manufacturing. Sandvik Coromant owns over 1700 patents worldwide, employs around 7700 staff, and is represented in more than 150 countries. Visa mindre

Forskningsingenjör

Sandvik Materials Technology i Sandviken söker Forskningsingenjör ÄR DU DRIVEN OCH BRINNER FÖR PRODUKTUTVECKLING? DÅ HAR VI EN INTRESSANT MÖJLIGHET! På Sandvik Materials Technology (SMT) är vårt uppdrag mycket mer än att leverera bra produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utveckl... Visa mer
Sandvik Materials Technology i Sandviken söker
Forskningsingenjör

ÄR DU DRIVEN OCH BRINNER FÖR PRODUKTUTVECKLING?
DÅ HAR VI EN INTRESSANT MÖJLIGHET!

På Sandvik Materials Technology (SMT) är vårt uppdrag mycket mer än att leverera bra produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.

SMT är på en spännande resa mot att bli ett fristående börsnoterat bolag på Nasdaq Stockholm den 31 augusti, 2022. Vid tidpunkten för börsnoteringen kommer SMT att byta namn till Alleima. Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri.

Division Tube är en marknadsledande tillverkare av sömlösa rör och andra långa produkter. På Tube R&D arbetar vi med produktutveckling av rostfria stål, nickelbaslegeringar samt titan- och zirkoniumlegeringar för att stärka vår marknadsposition och möta kundens ökande krav. Vi driver framgångsrika lanseringar av nya produkter, applikationer och material. På enheten Product development High temperature and Special metals söker vi nu en forskningsingenjör med ett genuint intresse för produktutveckling och produktionsprocesser.

Placeringsort Sandviken, resor ingår i tjänsten.

Arbetsuppgifter
Som forskningsingenjör är dina ansvarsområden att driva utvecklingsprojekt av nya produkter men även att vara en länk mellan marknad och forskning för att bygga kompetens inom högtemperaturkorrosion och identifiera nya produktbehov. Arbetsuppgifter inkluderar; projektplanering med tidsplan och budget, säkra framdrift av projektet, statusrapportering för styrgrupp och externa sammanhang, samt att reagera på avvikelser. Du säkerställer att såväl försök och projektet dokumenteras noggrant. I rollen ingår även att utföra omvärldsbevakning avseende produkter för högtemperaturområdet, samt att interagera med ett brett spektrum av målgrupper internt och externt. Du kommer också att bidra till lansering av nya produkter genom att bistå med applikations- och marknadsanalyser där du identifierar viktiga säljargument för våra nya produkter.

Du och dina kollegor har ett gemensamt ansvar att arbeta med idégenerering inom Divison Tubes affärsområde, att genomföra materialundersökningar vid reklamationer, att genomföra produktionsförsök och testinstallationer samt att stötta den övriga organisationen gällande tekniska frågeställningar koppat till material, applikation och produktion.

Din profil
Vi söker dig som har en civilingenjörsexamen eller är disputerad inom materialvetenskap, kemiteknik, eller teknisk fysik. Vidare har du god kännedom kring austentiska legeringar och gärna högtemperaturkorrosion. Erfarenhet av projektledning är starkt meriterande. Du kommer att delta i externa sammanhang och är bekväm med att utifrån din djupa kompetens diskutera tekniska frågeställningar med kunder och myndigheter. Du har kunskap och förståelse för kundkrav, standarder och specifikationer. Du har också goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av att du är driven och vill se framdrift, men är ändå noggrann och förstår strategin som behövs för att lansera nya produkter. Du är duktig på att skapa och bibehålla kontakter med både produktionen, marknad samt externa forskningsparter. För dig är det viktigt med gemenskap och att alla bidrar, men du arbetar lika väl självständigt. Att arbetsuppgifter varierar är någonting du uppskattar, din arbetsplats kan vara på resande fot såväl som i produktionen. Arbete utanför ordinarie arbetstid förekommer också.

Att arbeta med oss
På Sandvik är vi övertygade om att mångfald leder till en bättre omgivning för våra anställda, vårt företag och våra kunder. Vi erbjuder dig stora utvecklingsmöjligheter i en global industrikoncern med förmånliga anställningsvillkor som bland annat inkluderar tjänstepension, friskvård, gruppförsäkring, förstärkt föräldrapenning, utbildningsprogram och kompetensutveckling. Välkommen till oss!

Vill du veta mer om Sandvik Materials Technology?
Besök vår hemsida eller YouTube-kanal för att lära dig mer om vår spännande verksamhet.

Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Tommy Sand, rekryterande chef, 070-637 66 26

För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:
Agnes Jansson, ansvarig rekryterare, 076-495 02 40

Fackliga kontaktpersoner
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, 070 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, 070 314 24 43
Mikael Larsson, Unionen, 070 307 30 48


Välkommen med din ansökan senast 2022-08-28.Läs mer om Sandvik och ansök via home.sandvik/karriar, jobb-id: R0034582.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till vilka rekryteringskanaler och vilken typ av marknadsföring vi vill använda. Vi kommer därför inte att köpa några ytterligare annonsplatser eller tjänster för pågående rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.

Sandvik Materials Technology är ett affärsområde inom Sandvik-koncernen och en världsledande tillverkare av högt förädlade produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Spetskompetensen bygger på en integrerad produktionsplattform samt industriledande metallurgi och FoU-verksamhet. Omsättningen 2021 var drygt 13,4 miljarder SEK och antalet anställda omkring 5 500 Visa mindre

Manager Welding & Powder Research to Sandvik Materials Technology

Sandvik Materials Technology in Sandviken is looking for a Manager Welding & Powder Research At Sandvik Materials Technology (SMT), our mission is much more than delivering good products, technology, and processes - working together to develop solutions based on our customers' needs and thus achieve our business goals, is a better way to describe our daily work. With curious employees and safety as our priority, we create a work environment where you can d... Visa mer
Sandvik Materials Technology in Sandviken is looking for a
Manager Welding & Powder Research
At Sandvik Materials Technology (SMT), our mission is much more than delivering good products, technology, and processes - working together to develop solutions based on our customers' needs and thus achieve our business goals, is a better way to describe our daily work. With curious employees and safety as our priority, we create a work environment where you can develop both personally and professionally.

SMT is on an exciting journey towards becoming a standalone company and will be listed on the Nasdaq Stockholm on August 31, 2022. On the day of listing, SMT will be renamed Alleima.

With a clear direction for our journey ahead, utilizing our position as a technology leader, progressive customer partner, and sustainability driver, we aim to become an even stronger company in our industry.

Are you ready to take on this challenge together with us? Join us on our journey!ATTENTIVE & COMMUNICATIVE LEADER?
WE VALUE THAT IN YOU

The Strategic Research function is a central core function at SMT supporting all three divisions, Tube, Strip and Kanthal. We work with long-term strategic goals, to move the company in a materials evolution direction. Our materials are used in the most demanding environments where our products contribute to our customers productivity, process reliability, sustainability and cost efficiency.

At the department of Materials Design we now have an open position as Manager for Welding & Powder Research. This is a cross-functional unit which consists of seven highly skilled engineers, specialists and technicians as well as a welding lab. The team supports R&D projects and activities as well as technical production- and market support. The main focus is materials development, both related to welding/weldability as well as in the field of powder metallurgy. The unit also supports the organization with competence within welding and powder technology processes.

The location for this position is Sandviken, Sweden.

About the job
As Manager for Welding and Powder Research you are responsible for managing and developing the personnel as well as secure the prioritization and progress of projects and activities within the unit. You involve your team in planning and following up goals and assignments, both as a team and individually. You will also manage annual budget and financial targets, actively work with HSE&S and drive continuous improvement initiatives.


About you
We are looking for someone with experience from a role within R&D or a similar function and an education within Materials Science. You have acquired solid competence from a background in either welding or powder technology/metallurgy. You have good knowledge of efficient R&D processes and experience from managing R&D projects and project teams. A strategic mindset and ability to prioritize is a prerequisite as the position requires handling of both short- and long-term tasks from various stakeholders. As we operate on the global stage, your English skills must be good, both verbal and written, while knowledge of Swedish is advantageous.

We are sincerely interested in your personality – you have good communication skills characterized by honesty, transparency and open-minded attitude. You are attentive to the needs, input and competence of colleagues from different levels and positions which you effectively utilize to form decisions without protraction – even in face of uncertainties. Additionally, you are structured and thorough, with the ability to finish what you start.

We are a company with an open-minded culture, actively working to create a workplace that is characterized by diversity and inclusion.

Contact information
For further information about this position, please contact:
Martin Östlund, recruiting manager, +46 (0)70 616 1983

Union contacts
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, +46 (0)70 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, +46 (0)70 314 24 43
Mikael Larsson, Unionen, +46 (0)70 307 30 48

Send your application no later than June 20th. Apply on Sandvik´s career page, Job ID: R0034516

For more information about the recruitment process, please contact

HR Manager Strategic Research
Alexandra Unstad, +46 (0)70 616 28 51

Sandvik Materials Technology is a business area within the Sandvik Group and a world-leading manufacturer of high value-added products in advanced stainless steels and special alloys as well as products for industrial heating. The cutting-edge expertise is based on an integrated production platform and industry-leading metallurgy and R&D??. In 2021, sales were approximately 13.4 billion SEK with about 5,500 employees. Visa mindre

Forskningsingenjör Extrusion

Sandvik Materials Technology i Sandviken söker: Forskningsingenjör Extrussion Inom Sandvik Materials Technology (SMT) har vi ett uppdrag som sträcker sig långt mer än att bara hantera produkter, teknik och processer - att tillsammans arbeta för att utveckla lösningar baserade på våra kunders behov och därigenom nå våra affärsmål är en bättre beskrivning av vår vardag. Med nyfikna medarbetare och säkerhet som första prioritet skapar vi en arbetsmiljö där ... Visa mer
Sandvik Materials Technology i Sandviken söker:
Forskningsingenjör Extrussion


Inom Sandvik Materials Technology (SMT) har vi ett uppdrag som sträcker sig långt mer än att bara hantera produkter, teknik och processer - att tillsammans arbeta för att utveckla lösningar baserade på våra kunders behov och därigenom nå våra affärsmål är en bättre beskrivning av vår vardag. Med nyfikna medarbetare och säkerhet som första prioritet skapar vi en arbetsmiljö där du kan växa både personligen och professionellt.


SMT har påbörjat en spännande resa. Nu undersöks möjligheten att noteras separat på Nasdaq/ Stockholmsbörsen som ett självständigt bolag - redan 2022 om förutsättningarna är de rätta. Med en tydlig riktning för vår väg framåt och genom den ledande position vi har inom vår teknologi – som partner till våra kunder och som drivande inom hållbarhet – strävar vi efter att stå ännu starkare som självständigt bolag i vår bransch.


Produktområde Tube, inom SMT, är specialiserat inom sömlösa och svetsade rör och rördelar. Vi är världsledande inom området rörprodukter av avancerade legeringar och rostfria specialstål. Våra produkter och vår service bidrar till ökad produktivitet, processäkerhet och kostnadseffektivitet och tillsammans med våra kunder arbetar vi för att utvecklas och stå redo att möta framtidens behov på en ständigt växande global marknad.


Enheten för Processutveckling Varmbearbetning inom FoU Metallurgi bedriver processutveckling och tekniskt stöd till division Tube, och har en central roll vid utveckling av nya produkter. Nu söker vi en driven och nyfiken forskningsingenjör som vill ansluta sig till vårt team i Sandviken. Hos oss har du stora möjligheter att utvecklas inom en spännande verksamhet och forma expertkunskaper som tillför stort värde för vår produktion och våra produkter. Du arbetar till stor del i projektform och identifierar nya och innovativa lösningar för processer, produkter och material, och tillsammans med teamet skapar du förutsättningar för att både möta och överträffa våra kunders behov. Vi utmanar dig - tänk stort och våga ta klivet mot framtiden!


Arbetsuppgifter
Som forskningsingenjör ansvarar du för processutveckling inom varmbearbetning av avancerade ämnen och rörprodukter med betoning på extrusionsprocessen. Fokus i denna roll är att utveckla samt stödja rörtillverkning av avancerade stållegeringar, nickelbaser och titanlegeringar. I rollen har du både ett teoretiskt och ett praktiskt tillvägagångsätt där du dels ansvarar för dokumentation, rapporter och analyser men du är också aktivt på plats ute i vår produktion där du utför mätningar, processändringar och produktionsuppföljningar samt instruerar operatörer, ibland utanför kontorstid. Vidare bidrar du med support i investeringsprojekt och utför omvärldsbevakning för produktionsprocesser inom varmbearbetning och andra aktuella områden, samt interagerar med ett brett spektrum av målgrupper intern och externt


Din profil
Vi söker dig som är utbildad civilingenjör inom materialteknik, maskinteknik, teknisk fysik eller liknande. Har du tidigare produktionserfarenhet inom stålindustri är detta meriterande. Din datorvana är god, framförallt inom Office-paketet och då vi arbetar i en global organisation har du också goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.


Vi lägger stor vikt vid din personlighet och dina drivkrafter som utmärks av din nyfikenhet och förmåga att lösa problem och se alternativa lösningar. Du trivs i produktionsmiljö och då du har ett stort kontaktnät, både med produktionspersonal och kunder, använder du din goda kommunikationsförmåga för att engagera samtliga inblandade parter. Vidare tar du initiativ på ett målmedvetet och självständigt sätt och planerar och driver arbetet framåt, men du är också flexibel när situationen kräver och anpassar dig till rådande omständigheter i produktionen. Noggrann och analytisk är ytterligare egenskaper som beskriver dig väl och du har en utbredd förståelse för att säkerheten alltid kommer främst.


Att arbeta med oss
På Sandvik är vi övertygade om att mångfald leder till en bättre omgivning för våra anställda, vårt företag och våra kunder. Vi erbjuder dig stora utvecklingsmöjligheter i en global industrikoncern med förmånliga anställningsvillkor som bland annat inkluderar tjänstepension, friskvård, gruppförsäkring, förstärkt föräldrapenning, utbildningsprogram och kompetensutveckling. Välkommen till oss!


Vill du veta mer om Sandvik Materials Technology?
Besök vår hemsida eller YouTube-kanal för att lära dig mer om vår spännande verksamhet.


Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Peter Tjerngren, rekryterande chef, 070 531 96 26


För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:
Per Hammas, ansvarig rekryterare, 079-098 49 50


Fackliga kontaktpersoner
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, 070 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, 070 314 24 43
Mikael Larsson, Unionen, 070 307 30 48
Malin Löwenborg, IF Metall, 070 616 30 76


Välkommen med din ansökan senast 2021-01-30. Läs mer om Sandvik och ansök via home.sandvik/karriar, jobb-id: R0033704


Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till vilka rekryteringskanaler och vilken typ av marknadsföring vi vill använda. Vi kommer därför inte att köpa några ytterligare annonsplatser eller tjänster för pågående rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.


Sandvik Materials Technology är ett affärsområde inom Sandvik-koncernen och en världsledande tillverkare av högt förädlade produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Spetskompetensen bygger på en integrerad produktionsplattform samt industriledande metallurgi och FoU-verksamhet. Omsättningen 2020 var drygt 13,6 miljarder SEK och antalet anställda omkring 5 000. Visa mindre

Ingenjör OFP & Mätteknik

Ingenjör OFP & Mätteknik Till vår verkstad för utveckling och referenstillverkning söker vi nu en erfaren medarbetare till vår mekaniska verkstad med kunskaper inom såväl konventionell maskinbearbetning som moderna NC-styrda gnistbearbetningsmaskiner. Arbetsuppgifter Vi erbjuder omväxlande och utmanande arbetsuppgifter som kännetecknas av en hög precision och kvalitetsnivå. Vårat primära åtagande är tillverkning av referensmaterial som används för of... Visa mer
Ingenjör OFP & Mätteknik

Till vår verkstad för utveckling och referenstillverkning söker vi nu en erfaren medarbetare till vår mekaniska verkstad med kunskaper inom såväl konventionell maskinbearbetning som moderna NC-styrda gnistbearbetningsmaskiner.

Arbetsuppgifter
Vi erbjuder omväxlande och utmanande arbetsuppgifter som kännetecknas av en hög precision och kvalitetsnivå.

Vårat primära åtagande är tillverkning av referensmaterial som används för oförstörande provning av SMT TUBEs produkter och du kommer att vara en i gruppen som tillverkar dessa.

Våra övriga arbetsuppgifter på den mekaniska verkstaden spänner över ett stort område, bl.a. bänkarbete, konventionell svarvning/fräsning/sågning/borrning, NC-styrd fräsning, svetsning (TIG, MIG, MMA, lödning) samt EDM (gnistbearbetning) i styrda maskiner.

Du arbetar med att problemlösa tillsammans med kunder och kollegor för att sedan i arbetsgruppen utveckla, konstruera, tillverka och dokumentera både detaljer och enklare maskiner, såväl som reparation och underhåll av äldre detaljer/maskiner.

Vi vill också att du är van att arbeta med dator (Microsoft Office) samt att du även har grundläggande kunskaper inom CAD – CAM och mätteknik.

Naturligtvis kommer du att få utbildning på de speciella arbetsuppgifter/maskiner som vi har och beroende på din profil och tidigare erfarenhet kan även viss anpassning av arbetsuppgifter göras.

För rätt person erbjuder tjänsten stora möjligheter till personligt ansvarstagande, utveckling och lärande.

Din profil
Vi söker dig som har en bakgrund som verktygsmakare, mekaniker, NC-operatör eller elektriker med intresse för mekanik.
Du har någon form av teknisk utbildning eller innehar betydande erfarenhet från motsvarande arbete.
Stor vikt läggs vid att du tar ett ansvar för gruppens leverans och att du tillsammans med dina kollegor planerar och prioriterar uppdragen.

Som medarbetare hos oss arbetar du i en liten grupp i nära kontakt med våra uppdragsgivare så du måste kunna kommunicera obehindrat i tal och skrift (svenska / engelska).

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av att du gärna tar dig an utmaningar, är villig att lära, att du delar med dig av dina kunskaper och har lätt för att samarbeta.


Att arbeta med oss
På Sandvik är vi övertygade om att mångfald leder till en bättre omgivning för våra anställda, vårt företag och våra kunder. Vi erbjuder dig stora utvecklingsmöjligheter i en global industrikoncern med förmånliga anställningsvillkor som bland annat inkluderar tjänstepension, friskvård, gruppförsäkring, förstärkt föräldrapenning, utbildningsprogram och kompetensutveckling. Välkommen till oss!

Vill du veta mer om Sandvik Materials Technology?
Besök vår hemsida eller YouTube-kanal för att lära dig mer om vår spännande verksamhet.Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Jaan Kokk, rekryterande chef, 026-26 40 14

Fackliga kontaktpersoner
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, 026-26 39 93
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, 026-26 30 44
Mikael Larsson, Unionen, 026-26 31 66


Välkommen med din ansökan senast 2021-09-19. Läs mer om Sandvik och ansök via home.sandvik/karriar, jobb-id: R0030423.

För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:
Marie From, ansvarig rekryterare, 026-26 03 11

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till vilka rekryteringskanaler och vilken typ av marknadsföring vi vill använda. Vi kommer därför inte att köpa några ytterligare annonsplatser eller tjänster för pågående rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.


Sandvik Materials Technology är ett affärsområde inom Sandvik-koncernen och en världsledande tillverkare
av högt förädlade produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell
värmning. Spetskompetensen bygger på en integrerad produktionsplattform samt industriledande metallurgi
och FoU-verksamhet. Omsättningen 2020 var drygt 13,6 miljarder SEK och antalet anställda omkring 5 000. Visa mindre

Forskningsingenjör Produktutveckling

Sandvik Materials Technology i Sandviken söker: Forskningsingenjör Sandvik Materials Technology (SMT) är en världsledande tillverkare av högt förädlade produkter i avancerade rostfria stål, speciallegeringar samt metalliska och keramiska motståndsmaterial för de mest krävande industrierna. Spetskompetensen bygger på en integrerad produktionsplattform samt en högkvalitativ metallurgi och forskningsverksamhet. SMT har ... Visa mer
Sandvik Materials Technology i Sandviken söker:
Forskningsingenjör

Sandvik Materials Technology (SMT) är en världsledande tillverkare av högt förädlade produkter i avancerade rostfria stål, speciallegeringar samt metalliska och keramiska motståndsmaterial för de mest krävande industrierna. Spetskompetensen bygger på en integrerad produktionsplattform samt en högkvalitativ metallurgi och forskningsverksamhet.

SMT har påbörjat en spännande resa. Nu undersöks möjligheten att noteras separat på Nasdaq/ Stockholmsbörsen som ett självständigt bolag - redan 2022 om förutsättningarna är de rätta. Med en tydlig riktning för vår väg framåt och genom den ledande position vi har inom vår teknologi – som partner till våra kunder och som drivande inom hållbarhet – strävar vi efter att stå ännu starkare som självständigt bolag i vår bransch.

Enheten för Produktutveckling Metallurgi inom FoU Metallurgi ansvarar för produktutveckling inom stång, smidesämnen, borrstål och ämnesrör. Nu söker vi en driven och nyfiken forskningsingenjör som vill ansluta sig till vårt team i Sandviken. Hos oss har du stora möjligheter att utvecklas i en spännande och unik verksamhet, och forma material- och bearbetningsprocesser som adderar stort värde för vår produktion och våra produkter. Du arbetar i projektform och identifierar nya och innovativa lösningar för produkter, processer och material. Tillsammans med enheten skapar du förutsättningar för att både möta och överträffa våra kunders behov.

Arbetsuppgifter
Som forskningsingenjör hos oss driver och deltar du i produkt- och processutvecklingsprojekt med huvudfokus på produkten bergborr. Tillsammans med produktion och marknad driver du långsiktig kompetensuppbyggnad för produkterna samt kontinuerligt förbättringsarbete avseende egenskaper och produktionskostnad. Du tar fram nya idéer till framtida produkter, samt är med och utvecklar dessa och är forskningens naturliga kontaktyta mot produktion och marknad. Du fungerar även som kundnära tekniskt marknadsstöd där du arbetar med reklamationer och förfrågningar, och du handleder också organisationen i tekniska frågor inom eget segment.

Din profil
Vi söker dig som är utbildad civilingenjör inom materialteknik, teknisk fysik, maskinteknik eller liknande. Erfarenhet och/eller forskarutbildning är meriterande. Du har gärna erfarenhet av forskning och utveckling inom ståltillverkning och djup kunskap i materialteknik. Du har kompetens inom processerna för metallurgisk tillverkning, varmbearbetning samt färdigställning av stål, och förståelse för samband mellan mikrostruktur och egenskaper.

Du är bekväm i att styra, leda och koordinera aktiviteter och har erfarenhet av projektledning av små och medelstora projekt. Din datorvana är mycket god och du använder statistiska metoder samt god vana av att analysera processdata. Då vi utgår från Sverige men arbetar i en global organisation har du goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och dina drivkrafter som utmärks av din nyfikenhet, förmåga att lösa problem och se alternativa metoder och processer. På ett målmedvetet och självständigt sätt planerar och driver du arbetet framåt men du är också flexibel när situationen kräver. Noggrann och analytisk är ytterligare egenskaper som beskriver dig väl och du har en förståelse för att säkerheten alltid kommer främst. I rollen har du ett stort kontaktnät, både med produktionspersonal och kunder, och du använder din goda kommunikationsförmåga och tydlighet för att säkerställa att alla inblandade parter har korrekt information.


Att arbeta med oss
På Sandvik är vi övertygade om att mångfald leder till en bättre omgivning för våra anställda, vårt företag och våra kunder. Vi erbjuder dig stora utvecklingsmöjligheter i en global industrikoncern med förmånliga anställningsvillkor som bland annat inkluderar tjänstepension, friskvård, gruppförsäkring, förstärkt föräldrapenning, utbildningsprogram och kompetensutveckling. Välkommen till oss!

Vill du veta mer om Sandvik Materials Technology?
Besök vår hemsida eller YouTube-kanal för att lära dig mer om vår spännande verksamhet.

Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Mattias Sandström, Rekryterande chef, 070-616 46 89

Fackliga kontaktpersoner
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, 070 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, 070 314 24 43
Mikael Larsson, Unionen, 070 307 30 48


Välkommen med din ansökan senast 2021-11-14. Läs mer om Sandvik och ansök via home.sandvik/karriar, jobb-id: R0033284

För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:
Per Hammas, ansvarig rekryterare, 079-098 49 50

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till vilka rekryteringskanaler och vilken typ av marknadsföring vi vill använda. Vi kommer därför inte att köpa några ytterligare annonsplatser eller tjänster för pågående rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.

Sandvik Materials Technology är ett affärsområde inom Sandvik-koncernen och en världsledande tillverkare
av högt förädlade produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Spetskompetensen bygger på en integrerad produktionsplattform samt industriledande metallurgi
och FoU-verksamhet. Omsättningen 2020 var drygt 13,6 miljarder SEK och antalet anställda omkring 5 000. Visa mindre

R&D Engineer - CVD

We’re now looking for an R&D Engineer to join our CVD (Chemical Vapor Deposition) team in Västberga, Stockholm – someone who wants to make a future mark in this core technological area of our business. We offer you the opportunity to work with R&D and cutting-edge technology in an innovative environment with state-of-the-art equipment for materials development, materials characterization and metal machining. This position is temporary for approximately 1,5... Visa mer
We’re now looking for an R&D Engineer to join our CVD (Chemical Vapor Deposition) team in Västberga, Stockholm – someone who wants to make a future mark in this core technological area of our business. We offer you the opportunity to work with R&D and cutting-edge technology in an innovative environment with state-of-the-art equipment for materials development, materials characterization and metal machining.
This position is temporary for approximately 1,5 years, due to parental leave, with fair chances of an extended employment for the right candidate.
Your mission
The CVD team within Sandvik Coromant is responsible for designing, developing, and validating coating materials for cutting tools - aiming to identity new and effective ways to ensure resilience and high performance during machining. In this role, you develop novel coating materials for CVD; contributing with your expertise in both knowledge building projects and product development projects. You actively interact with our internal and external stakeholders to ensure excellent cooperation. Managing patents is also a natural part of your job to protect our technology and innovations.
Your profile
We’re looking for someone with a Master’s in Chemistry, Physics or Materials Science and we consider a PhD as highly valuable. With the position being time limited, a good understanding of the properties of CVD hard coatings is required. Developed skills in advanced material characterization or in project management are strongly appreciated. As we’re a truly global organization, you also need excellent written and verbal skills in English.
We’re sincerely interested in your personality, characterized by your analytical and curious mind. You truly enjoy a challenge and to creatively find new solutions, and you’re a structured and confident problem-solver. As you interact with many functions in our organization, as well as our external partners, you have an excellent ability to communicate and build relations that leads you to successful collaborations and future development.
At Sandvik Coromant, we believe that diversity of experience, perspective and background leads to a better environment for our employees, our business and our customers. We’re looking forward to meeting you!
Application
Send your application no later than September 1st, 2021. Read more about Sandvik Group and apply at home.sandvik/career (Job ID: R0030116).
Contact information
For further information about this position, please contact:
Emmanuelle Göthelid, recruiting manager, +46 (0)8 726 66 89
Union contacts - Sweden
Håkan Johnsson, Unionen, +46 (08) 726 69 53
Carl-Åke Jansson, Akademikerföreningen, +46 (08) 726 63 47
For more information about the recruitment process, please contact HR Services, +46 (0)26?261?444.
Recruitment Specialist
Anton Karlsson
We have already decided on which advertising channels and marketing campaigns we wish to use, and respectfully decline any additional contacts. Visa mindre

Forskningsingenjör Processmetallurgi

Sandvik Materials Technology i Sandviken söker Forskningsingenjör inom metallurgi Sandvik Materials Technology (SMT) är en världsledande tillverkare av högt förädlade produkter i avancerade rostfria stål, speciallegeringar samt metalliska och keramiska motståndsmaterial för de mest krävande industrierna. Spetskompetensen bygger på en integrerad produktionsplattform samt en högkvalitativ metallurgi och forskningsverksam... Visa mer
Sandvik Materials Technology i Sandviken söker
Forskningsingenjör inom metallurgi


Sandvik Materials Technology (SMT) är en världsledande tillverkare av högt förädlade produkter i avancerade rostfria stål, speciallegeringar samt metalliska och keramiska motståndsmaterial för de mest krävande industrierna. Spetskompetensen bygger på en integrerad produktionsplattform samt en högkvalitativ metallurgi och forskningsverksamhet.


SMT har påbörjat en spännande resa. Nu undersöks möjligheten att noteras separat på Nasdaq/ Stockholmsbörsen som ett självständigt bolag - redan 2022 om förutsättningarna är de rätta. Med en tydlig riktning för vår väg framåt och genom den ledande position vi har inom vår teknologi – som partner till våra kunder och som drivande inom hållbarhet – strävar vi efter att stå ännu starkare som självständigt bolag i vår bransch.


Till vår avdelning i Sandviken, som arbetar med långsiktig processutveckling i Stålverket, söker vi nu en driven och nyfiken forskningsingenjör. Hos oss har du stora möjligheter att utvecklas i en spännande och unik verksamhet och forma expertkunskaper inom metallurgi och materialkunskap som adderar stort värde för vår produktion och leverans. Du arbetar i projektform och identifierar nya och innovativa lösningar för processer, produkter och material, och tillsammans med teamet skapar du förutsättningar för att både möta och överträffa våra kunders behov. Vi utmanar dig - tänk stort och våga ta klivet mot framtiden!


Arbetsuppgifter
Som forskningsingenjör hos oss arbetar du med en av våra kärnkompetenser – metallurgi. Du ansvarar för utveckling av processer med fokus på utbyten, renhet och framtagning av nya legeringar i samarbete med andra avdelningar inom forskning och produktion.


Att vara ett processtöd för produktionen är en viktig del av ditt uppdrag och du engagerar dig i diverse provningar och mättekniska uppgifter. Du deltar aktivt i investeringsuppdrag samt driver utvecklingsprojekt för att stärka processer, produkter och material. Slutligen fungerar du som kundnära tekniskt marknadsstöd där du arbetar med reklamationer och förfrågningar, och du handleder också utsedda resurser i tekniska frågor.


Din profil
Vi söker dig som är utbildad civilingenjör med inriktning mot materialteknik. Har du tidigare erfarenhet av arbete inom stålindustri, och framförallt stålverk, är det meriterande men vi lägger lika stort värde i dina akademiskt erhållna färdigheter inom materialkunskap och processmetallurgi. Din datorvana är god, framförallt inom Office-paketet och för tjänsten behöver du även ett B-körkort. Då vi utgår från Sverige men arbetar i en global organisation har du goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.


Vi lägger stor vikt vid din personlighet och dina drivkrafter som utmärks av din nyfikenhet, förmåga att lösa problem och se alternativa metoder och processer. På ett målmedvetet och självständigt sätt planerar och driver du arbetet framåt, men du är också flexibel när situationen kräver och anpassar dig till rådande omständigheter i produktionen. Noggrann och analytisk är ytterligare egenskaper som beskriver dig väl och du har en förståelse för att säkerheten alltid kommer främst. I rollen har du ett stort kontaktnät, både med produktionspersonal och kunder, och du använder din goda kommunikationsförmåga och tydlighet för att säkerställa att alla inblandade parter har korrekt information.


Att arbeta med oss
På Sandvik är vi övertygade om att mångfald leder till en bättre omgivning för våra anställda, vårt företag och våra kunder. Vi erbjuder dig stora utvecklingsmöjligheter i en global industrikoncern med förmånliga anställningsvillkor som bland annat inkluderar tjänstepension, friskvård, gruppförsäkring, förstärkt föräldrapenning, utbildningsprogram och kompetensutveckling. Vi arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering.


Välkommen till oss!


Vill du veta mer om Sandvik Materials Technology?
Besök vår hemsida eller YouTube-kanal för att lära dig mer om vår spännande verksamhet.


Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Lars Karlsson, Rekryterande Chef, 026-26 91 26
Per Hammas, Rekryterare, 079 098 49 50


Fackliga kontaktpersoner
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, 026-26 39 93
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, 026-26 30 44
Mikael Larsson, Unionen, 026-26 31 66


I denna rekryteringsprocess kommer urval att ske löpande. Välkommen med din ansökan senast 2021-06-27. Läs mer om Sandvik och ansök via www.sandvik.se/karriar, jobb-id: R0029119.


Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till vilka rekryteringskanaler och vilken typ av marknadsföring vi vill använda. Vi kommer därför inte att köpa några ytterligare annonsplatser eller tjänster för pågående rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.


Sandvik Materials Technology är ett affärsområde inom Sandvik-koncernen och en världsledande tillverkare av högt förädlade produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Spetskompetensen bygger på en integrerad produktionsplattform samt industriledande metallurgi och FoU-verksamhet. Omsättningen 2020 var drygt 13,6 miljarder SEK och antalet anställda omkring 5 000. Visa mindre

Forskningsingenjör Varmbearbetning

Sandvik Materials Technology i Sandviken söker Forskningsingenjörer inom varmbearbetning Var med på Sandvik Materials Technology’s resa mot att bli ett självständigt bolag! Inom Sandvik Materials Technology (SMT) har vi ett uppdrag som sträcker sig långt mer än att bara hantera produkter, teknik och processer - att tillsammans arbeta för att utveckla lösningar baserade på våra kunders behov och därigenom nå våra affä... Visa mer
Sandvik Materials Technology i Sandviken söker
Forskningsingenjörer inom varmbearbetning


Var med på Sandvik Materials Technology’s resa mot att bli ett självständigt bolag!


Inom Sandvik Materials Technology (SMT) har vi ett uppdrag som sträcker sig långt mer än att bara hantera produkter, teknik och processer - att tillsammans arbeta för att utveckla lösningar baserade på våra kunders behov och därigenom nå våra affärsmål är en bättre beskrivning av vår vardag. Med nyfikna medarbetare och säkerhet som första prioritet skapar vi en arbetsmiljö där du kan växa både personligt och professionellt. Här finns en självständig och utvecklande miljö där vi får möjlighet att utmana både oss själva och vårt team. Vi är verksamma i ett internationellt företag med en öppen kultur där vi aktivt arbetar för att skapa en arbetsplats som kännetecknas av mångfald och integration.


SMT har påbörjat en spännande resa. Nu undersöks möjligheten att noteras separat på Nasdaq/ Stockholmsbörsen som ett självständigt bolag - redan 2022 om förutsättningarna är de rätta. Med en tydlig riktning för vår väg framåt och genom den ledande position vi har inom vår teknologi – som partner till våra kunder och som drivande inom hållbarhet – strävar vi efter att stå ännu starkare som självständigt bolag i vår bransch.


Enheten för Processutveckling Varmbearbetning inom FoU Metallurgi bedriver processutveckling och tekniskt stöd till division Tube och har en central roll vid utveckling av nya produkter. Nu söker vi fler forskningsingenjörer som vill ansluta sig till vårt team i Sandviken. Hos oss har du stora möjligheter att utvecklas inom en spännande verksamhet och forma expertkunskaper som tillför stort värde för vår produktion och våra produkter. Du arbetar till stor del i projektform och identifierar nya och innovativa lösningar för processer, produkter och material, och tillsammans med teamet skapar du förutsättningar för att både möta och överträffa våra kunders behov. Vi utmanar dig - tänk stort och våga ta klivet mot framtiden!


Arbetsuppgifter
Som forskningsingenjör ansvarar du för processutveckling inom varmbearbetning av band- och stångprodukter. I rollen har du både ett teoretiskt och ett praktiskt tillvägagångsätt där du dels ansvarar för dokumentation, rapporter och analyser samt att du är aktivt på plats ute i vår produktion där du utför mätningar, processändringar och produktionsuppföljningar, ibland utanför kontorstid. Vidare bidrar du med support i investeringsprojekt och utför omvärldsbevakning för produktionsprocesser inom varmbearbetning och andra aktuella områden, samt interagerar med ett brett spektrum av målgrupper intern och externt.


Din profil
Vi söker dig som är utbildad civilingenjör inom materialdesign, maskinteknik, teknisk fysik eller motsvarande. Har du tidigare produktionserfarenhet inom processindustri är detta meriterande. Din datorvana är god, framförallt inom Office-paketet och då vi arbetar i en global organisation har du också goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.


Vi lägger stor vikt vid din personlighet och dina drivkrafter som utmärks av din nyfikenhet och förmåga att lösa problem och se alternativa lösningar. Du trivs i produktionsmiljö och då du har ett stort kontaktnät, både med produktionspersonal och med kunder, använder du din goda kommunikationsförmåga för att engagera samtliga inblandade parter. På ett målmedvetet och självständigt sätt tar du initiativ och planerar och driver arbetet framåt, du är även flexibel när situationen kräver och anpassar dig till rådande omständigheter i produktionen. Noggrann och analytisk är ytterligare egenskaper som beskriver dig väl och du har ett utbrett säkerhetstänk i ditt arbetssätt.


Att arbeta med oss
På Sandvik är vi övertygade om att mångfald leder till en bättre omgivning för våra anställda, vårt företag och våra kunder. Vi erbjuder dig stora utvecklingsmöjligheter i en global industrikoncern med förmånliga anställningsvillkor som bland annat inkluderar tjänstepension, friskvård, gruppförsäkring, förstärkt föräldrapenning, utbildningsprogram och kompetensutveckling. Vi arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering.


Välkommen till oss!
Vill du veta mer om Sandvik Materials Technology?
Besök vår hemsida eller YouTube-kanal för att lära dig mer om vår spännande verksamhet.
Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Peter Tjerngren, rekryterande chef, +46 70 531 96 26
Per Hammas, Rekryterare, +46 79 098 49 50


Fackliga kontaktpersoner
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, 026-26 39 93
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, 026-26 30 44
Mikael Larsson, Unionen, 026-26 31 66


Välkommen med din ansökan senast 2021-06-27. Läs mer om Sandvik och ansök via home.sandvik/karriar, jobb-id: R0028652


Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till vilka rekryteringskanaler och vilken typ av marknadsföring vi vill använda. Vi kommer därför inte att köpa några ytterligare annonsplatser eller tjänster för pågående rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.


Sandvik Materials Technology är ett affärsområde inom Sandvik-koncernen och en världsledande tillverkare av högt förädlade produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Spetskompetensen bygger på en integrerad produktionsplattform samt industriledande metallurgi och FoU-verksamhet. Omsättningen 2020 var drygt 13,6 miljarder SEK och antalet anställda omkring 5 000. Visa mindre

Senior R&D Engineer

Sandvik Materials Technology in Sandviken is looking for a Senior R&D Engineer DRIVEN & AMBITIOUS? WE LIKE THAT ABOUT YOU At Sandvik Materials Technology (SMT) our mission is much more than delivering good products, technology and processes – working together to develop solutions based on our customers’ needs, and, thereby, achieving our business goals is a better description of our daily work. With curious co-workers and safety as our first priority... Visa mer
Sandvik Materials Technology in Sandviken is looking for a
Senior R&D Engineer


DRIVEN & AMBITIOUS?
WE LIKE THAT ABOUT YOU


At Sandvik Materials Technology (SMT) our mission is much more than delivering good products, technology and processes – working together to develop solutions based on our customers’ needs, and, thereby, achieving our business goals is a better description of our daily work. With curious co-workers and safety as our first priority, we create a work environment where you can grow both personally and professionally.


The Strategic Research organization is a central function at SMT supporting all divisions with material solutions of the future and maintaining our world leading position as a materials technology company. We are a dynamic organization with dedicated teams consisting of a diverse range of motivated technicians, engineers, specialists and experts who combine their efforts in developing world leading material solutions for current and future customer demands. Our materials are used in the most challenging environments where our products contribute to our customers efficiency, productivity and process reliability.


Our Welding and Powder Research team is organized within Strategic Research and focuses on alloy and application development. Our materials are produced via conventional metallurgy processes as well as via powder metallurgy processes such as Gas Atomization (GA) followed by Additive Manufacturing (AM) or Hot Isostatic Pressing (HIP). Applications include tubes, bar, strip, wire or components produced in Near Net Shape (NNS) or Net Shape (NS). A key aspect in developing new alloys and applications is to ensure good weldability, and this is one of the main responsibilities of the team. Relevant welding technologies include TIG, MIG and MMA. Another main responsibility of the team is to drive, develop and utilize the full potential of our powder metallurgy related business (GA, AM and HIP). This cross-functional organization of the team enables efficient and synergic problem-solving capabilities.


We are now looking for a goal-oriented and driven Senior R&D Engineer to strengthen our Welding and Powder Research team in our mission to solve material challenges of the future. You are a person who have a large general technology interest and have a true passion and enthusiasm for the development of materials and alloys for the future. We offer you an inspiring research environment at the frontline of several exciting areas of technology.


Job Summary
As Senior R&D Engineer you lead and participate in various projects ranging from strategic alloy development, solving manufacturing process related issues to application development in collaboration with customers. You will work closely with all divisions within SMT supporting welding and powder metallurgy development, as well as establishing contacts with relevant parts of SMT where our competence in welding and powder metallurgy could be utilized to solve complex problems for customers or improve our own productivity and profitability.


Our projects and assignments are based on technical requirements and demands from both external customers and the internal sales & marketing organization. You enjoy leading projects, including collaborating and communicating with multiple stakeholders maintaining qualitative and prosperous relationships.


Your profile
We are looking for someone with a Master of Science (MSc.) degree, or a PhD, in materials science, metallurgy, physics or chemistry, and proven track record of some years’ experience from materials research, process and product/application development. Furthermore, we are looking for someone with experience in welding metallurgy and strong project leading capabilities. Experience from working with powder metallurgy or additive manufacturing is advantageous, specifically with topics related to both welding and powder such as hot cracking issues. Experience from working with Ni base alloys, superaustenitic alloys, duplex alloys and FeCrAl alloys is also advantageous. Since you will actively participate in technical discussion in international context within the competence area, excellent communication skills in English is a prerequisite for the position, and knowledge in Swedish is desirable.


We place a great weight on your personal qualities, as exemplified by your ambitious drive and creative mind. You have the ability to analyze and solve complex problems, as well as the pedagogical ability to present these at an adapted level for recipients with varying technical background. With your outgoing personality and communication skills, you enjoy the opportunity to lead projects and represent our business in multiple forums and have the ability of presenting to large audiences. In addition, you are an excellent team player - acting with integrity and trust and having both the interest and the ability to develop relationships with stakeholders internally and externally.


We are a company with an open-minded culture, actively working to create a workplace that is characterized by diversity and inclusion.


Contact information
For further information about this position, please contact:
Martin Östlund, recruiting manager, +46 (0)26 26 90 07


Union contacts
Mona Davik, Akademikerföreningen, +46 (0) 26-26 50 28
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, +46 (0) 26-26 30 44
Mikael Larsson, Unionen, +46 (0) 26-26 31 66


Send your application no later than 2020-01-05. Read more about Sandvik and apply at www.sandvik.com/career. Job ID: R0015315


For more information about the recruitment process, please contact:
Alexandra Unstad, acting HR manager Strategic Research, +46 (0)26 26 36 08


Prior to this recruitment, we have already decided on which advertising channels and marketing campaigns we wish to utilize. In light of this, we respectfully decline any additional contact with marketing or recruitment agencies.


Sandvik Materials Technology is a business area within the Sandvik Group and a world-leading manufacturer of high value-added products in advanced stainless steels and special alloys as well as products for industrial heating. The cutting-edge expertise is based on an integrated production platform and industry-leading metallurgy and R&D??. In 2018, sales were approximately 15 billion SEK with about 6,000 employees. Visa mindre

Senior R&D Engineer - Rock Tools Rotary & Raiseboring

Right now, Sandvik Mining and Rock Solutions and division Rock Tools is looking for an experienced and business-minded R&D Engineer to work with our Rotary & Raiseboring products. Are you eager to develop the next generation of our solutions, explore how we can commercialize our work and join forces with our customers to find the best results? Then we really want to meet you! R&D is the soul of our work, as we deliver cutting edge products and solutions ... Visa mer
Right now, Sandvik Mining and Rock Solutions and division Rock Tools is looking for an experienced and business-minded R&D Engineer to work with our Rotary & Raiseboring products. Are you eager to develop the next generation of our solutions, explore how we can commercialize our work and join forces with our customers to find the best results? Then we really want to meet you!


R&D is the soul of our work, as we deliver cutting edge products and solutions to our mining and construction customers across the globe. This job is a great chance to learn and share knowledge - in a diverse setting where collaboration, flexibility and customer focus really matter. By bringing revolutionary thinking, trying new ideas and creatively challenge what we already know, we’re ready to shape the future of this industry.


About the job
As Senior R&D Engineer, you’re part of our Rotary & Raiseboring Product Development team, and we play a key role in ensuring increased performance of our products, as well as adding true value for all customers using our knowledge. You identify, develop and utilize experimental and numerical methods within Rotary & Raiseboring rock drilling applications, which is an important factor for us to stay successful in our product development. The experimental part of your job includes developing and performing measurements in a controlled lab environment, as well as in field applications. You use FEM simulations – such as stress analyses, force analyses, linear and non-linear dynamic analysis, fatigue and structural optimization – and other analytical methods to design and evaluate the experimental set-up, and to optimize the performance of our products. You also actively engage in finding new measuring methods and looking at improvements in our current processes, all in line with customer and market demands.


We operate in a complex setting with many interfaces, where strong collaboration is central. For us this means sharing knowledge, supporting colleagues, inspiring others and showing true team spirit. You make sure to keep all our stakeholders in the loop, and not to forget your close interactions with both local and global R&D teams. For this job, we need you to be based in Sandviken and some planned travel may occur.


About you
We think that you have a M.Sc. in Mechanical Engineering, Engineering Physics or another similar area, combined with a few years’ from working in the field. You have both knowledge and practical experience of working with solid mechanics and measurements using strain gauges. This means that you’re skilled in identifying opportunities, and in understanding the usefulness of numerical and experimental methods within product development. A Ph.D. and a background within stress analyses in rock drilling applications is a clear advantage. Acting in our global environment, you also need to communicate fluently in English, while knowledge of Swedish is beneficial.


You have a curious and analytical mind, and you thrive when you get to solve a proper problem by trying out different solutions – aiming for the highest quality and the best end result. You dig deep to understand how we can improve the customer experience, see a challenge as something positive, and know how to structure and prioritize to make things happen. On top of this, you’re always looking to educate yourself and acquire new knowledge, and you happily share your findings with people around you to lift the competence of our entire organization.


Our culture
At Sandvik Mining and Rock Solutions we believe in finding that perfect mix between work, family life and interests, and we happily support our employees in balancing this. For us, it’s also clear that our diversities form a solid foundation for achieving great results. Visit our website, LinkedIn or Facebook to get to know us further.


How to apply?
Please send us your application no later than January 24, 2021. Read more about Sandvik Group and apply at home.sandvik/career (Job ID: R0022896).


Contact us
Are you interested in learning more about this position? Please contact:
Rangayya Naidu Irrinki, recruiting manager, +46 (0)70 616 37 35


Union contacts – Sweden
Per Hedman, Unionen, +46 (0)26 265?014
Rickard Andreasson, Akademikerföreningen, +46 (0)26 265?183?
Linda Adamsson, Ledarna, +46 (0)26?261 601
Fredrik Håf, IF Metall, +46 (0)26 262 228


For more information about our recruitment process, please contact HR Services, +46 (0)26 261 444.


Recruitment Specialist
Lisbeth Häggström


We have already decided on what advertising channels and marketing campaigns we wish to use, and respectfully decline any additional contacts. Visa mindre