Lediga jobb Balkefors & Ponsiluoma AB i Sandviken

Se alla lediga jobb från Balkefors & Ponsiluoma AB i Sandviken. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Sandviken som finns inom det yrket.

Teknisk Projektledare

Du agerar länk till framtidens produktionsteknik för regionens företag   Anser du att tillverkande företag kan bli mer konkurrenskraftiga med hjälp av ny teknik och produktionsmetoder? Om du vill arbeta i projekt vars syfte är att stötta företag i regionen att utforska och nyttja nya tekniska lösningar, är det här rätt tjänst för dig! Din uppgift blir att leda och arbeta operativt inom projekt som visar vägen och möjliggör en utvecklingsresa för regionen... Visa mer
Du agerar länk till framtidens produktionsteknik för regionens företag
 
Anser du att tillverkande företag kan bli mer konkurrenskraftiga med hjälp av ny teknik och produktionsmetoder? Om du vill arbeta i projekt vars syfte är att stötta företag i regionen att utforska och nyttja nya tekniska lösningar, är det här rätt tjänst för dig!

Din uppgift blir att leda och arbeta operativt inom projekt som visar vägen och möjliggör en utvecklingsresa för regionens företag. Arbetet sker i nära samarbete med företag och andra aktörer i regionen. Vi tror att du har ett nyfiket intresse för områden såsom AI, automation, additiv tillverkning och cybersäkerhet.

Sandbacka Science Park har sin hemvist organisatoriskt i Sandvikens kommun, men arbetar även på uppdrag av andra finansiärer, via företrädelsevis projektmedel, som Region Gävleborg, Vinnova, Tillväxtverket med flera. Verksamheten värdesätter mångfald och utgör en energifylld och kreativ arbetsplats.

Din bakgrund

Du har:

• Erfarenhet inom projektledning.
• God kommunikativ förmåga såväl i svenska som engelska i tal och skrift och erfarenhet från att samverka med en mångfald av aktörer.
• Utbildningsbakgrund inom exempelvis industriell ekonomi, datateknik/systemvetenskap eller annan relevant akademisk utbildning och/eller några års erfarenhet av teknikutveckling från industrin.

Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av förändringsledning inom digitalisering eller produktionsteknik. Du får gärna ha erfarenhet från industrin samt kompetens inom områden såsom additiv tillverkning, automation, AI och/eller cybersäkerhet.

Du är van att effektivt leda projekt från idé till implementering. Du har goda ledaregenskaper, hög integritet och du vågar prioritera och ställa krav. Som person är du leveransfokuserad, strukturerad och har god kunskap och ett nyfiket intresse för utveckling och trender inom det tekniska området.

För att trivas i rollen bör du ha ett genuint intresse för science parkens samhällsuppdrag och vara ständigt nyfiken på nya möjligheter.

Välkommen att vara med och göra avtryck tillsammans med företag och science park i en dynamisk och innovativ miljö!I 24 år har Sandbacka Science Park stöttat företag och gjort verklighet av nytänkande idéer till hållbara produkter, tjänster och företag. Sandbacka Science Park i Sandviken är en av Sveriges cirka 30 science parks och Gävleborgs enda. Science parken skapar forum för människor som vill göra hållbara affärer och för samarbeten som påverkar. På riktigt. En plats för människor att mötas, samverka och utvecklas. Verksamheten är idag fokuserad på tre spetsområden - grön omställning, digital utveckling och mod att utveckla. Det är i samarbetet och relationerna mellan företag, akademi och samhälle som Sandbacka Science Park driver utveckling för att skapa fler konkurrenskraftiga företag genom hållbara och digitala lösningar. Allt med människan i fokus. Visa mindre

Rektor grundskola - Sandviken

Ansök    Jun 4    Balkefors & Ponsiluoma AB    Rektor
- du drivs av att utveckla elevernas lärande och utveckling genom god undervisning byggd på forskning och beprövad erfarenhet Kunskapsförvaltningens grundskolor omorganiserar och söker nu en rektor till den nya fjärde rektorsområdet, arbetet med att se över grundskoleorganisationen kommer att fortsätta under de närmsta året. Varje grundskoleområde leds av en ledningsgrupp bestående av rektor samt ett antal biträdande rektorer. Vi söker nu en rektor till ... Visa mer
- du drivs av att utveckla elevernas lärande och utveckling genom god undervisning byggd på forskning och beprövad erfarenhet

Kunskapsförvaltningens grundskolor omorganiserar och söker nu en rektor till den nya fjärde rektorsområdet, arbetet med att se över grundskoleorganisationen kommer att fortsätta under de närmsta året. Varje grundskoleområde leds av en ledningsgrupp bestående av rektor samt ett antal biträdande rektorer.

Vi söker nu en rektor till det nya Västra grundskoleområde. I detta område ingår område ingår centrala skolorna Norrsätra, Vallhov, samt skolorna i Storvik, Järbo och Jäderfors. Det utgör ca 230 medarbetare och därav 7 biträdande rektorer, samt ca 1 500 elever.

Arbetsuppgifter
Du rapporterar till Verksamhetschef, ingår dels i en rektorsgrupp av sju rektorer (tre för grundskolan, två för förskolan, en för anpassad grundskola och en för gymnasiet), dels i grundskolans ledningsgrupp.

Uppdraget i ledningsgruppen innefattar bland annat att utveckla och förvalta förhållningssätt och perspektiv som ska genomsyra hur vi gemensamt leder hela grundskolan. Tillsammans strävar vi efter en hög måluppfyllelse samt att arbeta utifrån frågeställningar om hur förvaltning och verksamhet kan stödja varandras uppdrag. Som representanter i ledningsgruppen så har vi ett gemensamt ansvar för helheten och att vi genomför fattade beslut. 

Nya Västra grundskoleområdet behöver en rektor med tydligt fokus på det pedagogiska ledarskapet och högre måluppfyllelse. Ditt ansvar blir att driva den strategiska pedagogiska utvecklingen i denna riktning och arbeta med att eleven fortsatt blir i fokus.

Du kommer att vara chef och ledare genom att leda andra ledare och chefer och ansvarar för att driva ett systematiskt och hållbart kvalitetsarbete i området men också inom grundskolan som helhet. Du kommer att ha övergripande ansvar för ditt skolområde gällande ekonomi, personal samt det strategiskt övergripande administrativa arbetet så som rapportering i vårt verksamhetssystem Hypergene. 

Som rektor agerar du som en god representant för Sandvikens kommun, i samverkan med olika parter, såväl inom som utom förvaltningen.

Kvalifikationer
Du har relevant högskolexamen, meriterande är genomförd befattningsutbildning. Vi ser att du har några års arbetslivserfarenhet som skolledare, gärna inom grundskola. Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du skapar engagemang och delaktighet hos såväl medarbetare som andra du möter i ditt uppdrag. 

Du har goda kunskaper inom IT, administration och ekonomi. Uppdraget kräver att du med ett strukturerat arbetssätt kan prioritera och nå satta tidsramar. Du kan kommunicera på ett tydligt sätt i både tal och skrift och har förmåga att få ditt budskap att nå fram till olika intressenter. 

Du har en personlig mognad, förmåga att ta initiativ och analytiskt lösa olika problem. Du är även mål- och resultatinriktad samt kan se saker ur ett större perspektiv. Stor vikt kommer att läggas vid ovan beskrivna personliga egenskaper. 

Du har körkort och tillgång till bil. Du anställs tillsvidare utifrån din grundkompetens, med ett tidsbegränsat chefsförordnande med möjlighet till förlängning. 

Om arbetsplatsen
Sandvikens kommuns förskolor och skolor styrs av både nationella och kommunala mål. Varje enhet följer upp och utvärderar sin verksamhet, gör en resultatanalys och formulerar utvecklingsåtgärder. Det är av yttersta vikt att var och en i organisationen ser och tar sitt ansvar för det gemensamma uppdraget att åstadkomma ett utbildningssystem av god kvalitet, där barn och elever, oavsett bakgrund, kan utvecklas så långt som möjligt.
Under rubriken Utbildning & förskola, www.sandviken.se finns ytterligare information om förskolan och skolan. 
 
Kontaktpersoner

Birgitta Orrebo 
Verksamhetschef 
026-241464
[email protected]
 
Fackliga företrädare
 
Eva Aronsson
Sveriges Skolledare
026-241569
[email protected]
 
Malin Björnson
Sveriges Lärare
072-8805818
 
 


Som ledare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Ditt ledarskap präglas av mod, tydlighet och nyfikenhet. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.
I våra verksamheter arbetar 3000 människor inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.
www.sandviken.se

Sandviken erbjuder dig bland annat dessa förmåner 
- semesterväxling 
- årsarbetstid 
- friskvårdsbidrag
- hälsofrämjande aktiviteter 
- extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år 
- personal- och fritidsföreningen Pulsen Visa mindre

Projektledare

För att trivas i rollen bör du ha ett genuint intresse för science parkens samhällsuppdrag och vara ständigt nyfiken på nya möjligheter. Välkommen att vara med och göra avtryck i den digitala transformationen tillsammans med företag och science park i en dynamisk och innovativ miljö! I 24 år har Sandbacka Science Park stöttat företag och gjort verklighet av nytänkande idéer till hållbara produkter, tjänster och företag. Sandbacka Science Park i Sandvike... Visa mer
För att trivas i rollen bör du ha ett genuint intresse för science parkens samhällsuppdrag och vara ständigt nyfiken på nya möjligheter.

Välkommen att vara med och göra avtryck i den digitala transformationen tillsammans med företag och science park i en dynamisk och innovativ miljö!


I 24 år har Sandbacka Science Park stöttat företag och gjort verklighet av nytänkande idéer till hållbara produkter, tjänster och företag. Sandbacka Science Park i Sandviken är en av Sveriges cirka 30 science parks och Gävleborgs enda. Science parken skapar forum för människor som vill göra hållbara affärer och för samarbeten som påverkar. På riktigt. En plats för människor att mötas, samverka och utvecklas. Verksamheten är idag fokuserad på tre spetsområden - grön omställning, digital utveckling och mod att utveckla. Det är i samarbetet och relationerna mellan företag, akademi och samhälle som Sandbacka Science Park driver utveckling för att skapa fler konkurrenskraftiga företag genom hållbara och digitala lösningar. Allt med människan i fokus. Visa mindre

Chef bygg och förvaltningsstöd - Sandviken

-Utvecklingsorienterad och trygg ledare med stort intresse för samhällsbyggnadsfrågor De tre kommunerna Sandviken, Hofors och Ockelbo förenas i en gemensam samhällsbyggnadsförvaltning och nämnd (VGS) där de nu söker en enhetschef för bygg och förvaltningsstöd. Tillsammans med olika aktörer planeras och förverkligas attraktiva och hållbara kommuner där boende, besökare och näringsidkare trivs och växer. Du utgår från värdkommunen Sandviken där du har din ar... Visa mer
-Utvecklingsorienterad och trygg ledare med stort intresse för samhällsbyggnadsfrågor
De tre kommunerna Sandviken, Hofors och Ockelbo förenas i en gemensam samhällsbyggnadsförvaltning och nämnd (VGS) där de nu söker en enhetschef för bygg och förvaltningsstöd. Tillsammans med olika aktörer planeras och förverkligas attraktiva och hållbara kommuner där boende, besökare och näringsidkare trivs och växer. Du utgår från värdkommunen Sandviken där du har din arbetsplats. 
 
Uppdraget: 
Tjänsten innebär ett chefsuppdrag för enheten bygg och förvaltningsstöd. Ditt uppdrag är att vara en modig ledare, som coachar medarbetare till att vara modiga samhällsbyggare. Du leder och vidareutvecklar arbetet med handläggning av bygglov, bostadsanpassningsbidrag, parkeringstillstånd, energirådgivning, tillsyn enligt PBL och förvaltningens registratur.
Enheten är uppdelad i två team med teamledare. Där finns totalt 23 medarbetare för vilka du har verksamhets-, budget-, personal- och arbetsmiljöansvar. Du en del av förvaltningens ledningsgrupp, där ni tillsammans leder förvaltningen utifrån politiska viljeinriktningar och samhällsutvecklingen. Förvaltningens ekonom finns på din enhet, vars kompetens gagnar alla, så klart.
Uppdraget utförs i en kultur som präglas av helhetssyn, samverkan och dialog. Som chef samverkar du med många olika intressenter. Du bygger relationer, utvecklar samarbeten och coachar medarbetare. Du identifierar behov, sätter mål och leder arbetet på ett sätt som skapar möjligheter för goda resultat som gagnar samhällsutvecklingen på lång sikt och medarbetarnas växande. Du söker nya perspektiv och idéer genom att stimulera förändring inom organisationen.
 
Din bakgrund
Du har:
Flerårig erfarenhet som chef och ledare- du har ett coachande förhållningssätt, ger och tar feedback på bra sätt och bygger tillitsfulla relationer till dina medarbetare och chefskollegor. Du agerar utifrån ett helhetsperspektiv och är genuint nyfiken på, och lyhörd för, omvärlden och på dina medarbetares och kollegors tankar. Du har god samverkanskompetens och är bra på att föra dialog. Du inger förtroende och står upp för fattade beslut.
Erfarenhet av att leda strategiskt utvecklingsarbete- du leder i förändring på ett förtroendefullt och lösningsorienterat sätt. Innovation och mod driver vår processorienterade utveckling framåt. Du vill leda verksamheten så att regeringens färdplan mot en digital och obruten samhällsbyggnadsprocess förverkligas.
Insikt i att leda och arbeta inom politiskt styrd organisation - du har fokus på medborgarnas bästa och gör kloka avvägningar mellan sociala, ekologiska och ekonomiska perspektiv.
Goda kunskaper i svenska språket- såväl i tal som i skrift.
Erfarenhet av plan- och bygglagen är meriterande, men utgör inget krav.
Välkommen att bidra till samhällsutveckling med oss i Sandviken, Hofors och Ockelbo!

 
 
 2016 bildades VGS med gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hälsoskyddsområdena.

Som medarbetare på VGS är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. VGS arbetar för en långsiktigt hållbar och god livsmiljö för invånarna i de tre kommunerna med sammanlagt 53 000 invånare. Vi fortsätter nu arbetet med att vidareutveckla vår förvaltning, och du har i detta arbete chans att bidra till utvecklingen av en attraktiv arbetsgivare för ca 83 medarbetare.

Krav:

Körkort:
* B (Personbil) Visa mindre

Anläggningsansvarig - Sandviken

- Du driver utvecklingsresan av framtidens hållbara och digitaliserade VA-anläggning! Sandviken Energi skapar förutsättningar för tillväxt investerar bland annat i vårt viktigaste livsmedel – dricksvattnet. Sandviken Energi Vatten fortsätter infrastruktursatsningen genom ett proaktivt, modernt och systematiskt arbetssätt för att ständigt leverera ett högkvalitativt vatten till kunderna samt ett mer hållbart omhändertagande av dag- och spillvatten. Du få... Visa mer
- Du driver utvecklingsresan av framtidens hållbara och digitaliserade VA-anläggning!

Sandviken Energi skapar förutsättningar för tillväxt investerar bland annat i vårt viktigaste livsmedel – dricksvattnet. Sandviken Energi Vatten fortsätter infrastruktursatsningen genom ett proaktivt, modernt och systematiskt arbetssätt för att ständigt leverera ett högkvalitativt vatten till kunderna samt ett mer hållbart omhändertagande av dag- och spillvatten.


Du får en självständig nyckelroll och det övergripande ansvaret för underhåll och investeringar i distributionsanläggningarna.


Uppdraget:
Som anläggningsansvarig kommer du att ha det övergripande ansvaret för underhåll, projekt och utveckling i verksamhetens distributionsanläggningar. Anläggningarna består av ledningsnät (dryga 80 mil), pumpstationer (ca 80) och tryckstegringsstationer som alla är kritiska för en fungerande VA-försörjning.

Fokus i rollen är att arbeta med planering på kort och lång sikt, uppföljning och utveckling av anläggningarnas tekniska standard samt utveckling och uppföljning av underhållsplaner samt investeringsplaner. Som anläggningsansvarig arbetar du med ett långsiktigt fokus, men med närhet till den dagliga drift- och underhållsverksamheten. Du har tydligt ansvar och bidrar med ordning och reda samt systematiska arbetssätt för att nå ständig förbättring på anläggningarna. Du har ofta rollen som projektägare och beställare för uppdrag och projekt i varierande storlek.


Som Anläggningsansvarig kommer du att vara ansvarig för:• Distributionsanläggningarnas förvaltning, förnyelseplanering, underhåll och utveckling (Asset Management)

• Arbetsmiljö, miljöfrågor och brandskydd på anläggningarna

• Att anläggningen genom ett rätt planerat förebyggande och avhjälpande underhåll uppfyller   ställda krav på tillgänglighet

• Att ta fram och följa budget för kostnader och investeringar

• Investeringar och investeringsplaner

• Utveckling och digitalisering av ledningsnätet

• Evaluering av ny teknik, gällande exempelvis livstidsförlängning

• Att anläggningen uppfyller gällande regelverk


Din bakgrund:
Du vill ha en roll där din sociala förmåga kommer till användning, där externa och interna kontakter är en stor del av vardagen. Du kommer med vision och mod kring utveckling av befintlig anläggning samt kravställning på framtida anläggningar. Du har erfarenhet och ett stort intresse av drift, underhåll och utveckling av tekniska system.


Vi tror att du tidigare arbetat inom industrin, underhåll, anläggningsentreprenad eller inom VA-sektorn. Erfarenhet av infrastrukturprojekt är meriterande, men mer avgörande är att du har intresset av att ständigt utvecklas.


Du är en person som är trygg i din uppfattning och värderingar men också ödmjuk inför andras perspektiv. Du har mod att testa nytt och att utmana gamla sanningar - fråga varför. Som person är du reflekterande, resultatorienterad samt öppen för förändring och utveckling. I din roll främjar du samarbete över gränser och har en god förmåga att hantera situationer som präglas av osäkerhet och oklara förutsättningar. Du agerar kundorienterat och affärsmässigt samt är en god kommunikatör som inger förtroende och är en god förebild för omgivningen.


För oss är det viktigt att dina personliga egenskaper stämmer överens med våra värderingar så att du känner dig som en naturlig del i av vår verksamhet.

För att lyckas i rollen har du troligtvis en relevant teknisk högskoleutbildning eller motsvarande förmågor som du fått från tidigare erfarenheter. Goda kunskaper i Officepaketet och att obehindrat kunna nyttja och tillämpa digitala verktyg är viktigt, då digitalisering och automatisering är, och kommer att vara, en grundläggande del i verksamhetens framtid.


Välkommen att bidra till utvecklingen av vårt viktigaste livsmedel - vatten!
Sandviken Energi AB är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Vårt arbete påverkar livet för alla i kommunen - det ställer höga krav på att vi erbjuder trygga, driftsäkra och prisvärda tjänster av hög kvalitet!

Vi är en trygg och stabil arbetsgivare som skapar samhällsnytta för dagens och för kommande generationer. Vi har fokus på säkerhet och hållbar arbetsmiljö - hos oss ska du kunna jobba ett helt arbetsliv utan att ta skada. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och vi tror på en jämställd arbetsplats med mångfald. Vi ser styrkan i våra olikheter och genom en inkluderade kultur lyckas vi allra bäst med vårt uppdrag. Vår värdegrund, som uttrycks i rubrikerna ansvarstagande, engagerade och öppna, lägger grunden för hur vårt arbete bedrivs och hur vi bemöter varandra och våra kunder.
www.sandvikenenergi.se Visa mindre

Programansvarig Digital utveckling

Är du också övertygad om att tillverkande företag kan bli mer konkurrenskraftiga genom rätt stöd inom digitalisering? Lockas du av att få arbeta med digital transformation i branscher med stor utvecklingspotential i nära samarbete med andra, är det här rätt tjänst för dig! Din uppgift blir att visa vägen och möjliggöra digitaliseringsresan för regionens företag. Du identifierar och analyserar företagens behov, förmedlar samt faciliterar och skräddarsyr u... Visa mer
Är du också övertygad om att tillverkande företag kan bli mer konkurrenskraftiga genom rätt stöd inom digitalisering?

Lockas du av att få arbeta med digital transformation i branscher med stor utvecklingspotential i nära samarbete med andra, är det här rätt tjänst för dig!

Din uppgift blir att visa vägen och möjliggöra digitaliseringsresan för regionens företag. Du identifierar och analyserar företagens behov, förmedlar samt faciliterar och skräddarsyr utvecklande insatser. I nära samarbete med företag, offentliga aktörer och akademi ansvarar du för science parkens digitala programområde. Omvärldsbevakning och deltagande i nationella och europeiska samarbeten inom området utgör en annan viktig del av uppdraget. Allt med syfte att stödja och stärka företagens och regionens konkurrenskraft.Sandbacka Science Park har sin hemvist organisatoriskt i Sandvikens kommun, men arbetar även på uppdrag av andra finansiärer, via företrädelsevis projektmedel, som Region Gävleborg, Vinnova, Tillväxtverket med flera. Verksamheten värdesätter mångfald och utgör en energifylld och kreativ arbetsplats. Du rapporterar till utvecklingschefen och rollen innefattar produkt- och utvecklingsansvar för programområdet.

Din bakgrund

Du har:• erfarenhet från verksamhetsutveckling och projektledning

• god kommunikativ förmåga såväl i svenska som engelska i tal och skrift och erfarenhet från att samverka med en mångfald av aktörer

• utbildningsbakgrund inom exempelvis industriell ekonomi, datateknik/systemvetenskap eller annan relevant akademisk utbildning


Meriterande:
• erfarenhet av förändringsledning inom digitalisering med påvisad effekthemtagning

• erfarenhet av systemimplementering inom industrin

• erfarenhet från både offentligt och privat verksamhet


Som person är du driven, analytisk och har ett stort nyfiket intresse för teknikutveckling och dess trender. Du trivs i en roll där fokus ligger på att samverka och nätverka i syfte att utveckla relationer inom digitalisering och utvecklingsfrågor. Att kunna förstå kundbehov på djupet, samtidigt ha förmågan att skräddarsy och paketera erbjudanden som driver tillväxt är en av dina naturliga styrkor och en av de många sätt du bidrar till framgång i rollen.


För att trivas i rollen bör du ha ett genuint intresse för science parkens samhällsuppdrag och vara ständigt nyfiken på nya möjligheter.


Välkommen att vara med och göra avtryck i den digitala transformationen tillsammans med företag och science park i en dynamisk och innovativ miljö!


I 24 år har Sandbacka Science Park stöttat företag och gjort verklighet av nytänkande idéer till hållbara produkter, tjänster och företag. Sandbacka Science Park i Sandviken är en av Sveriges cirka 30 science parks och Gävleborgs enda. Science parken skapar forum för människor som vill göra hållbara affärer och för samarbeten som påverkar. På riktigt. En plats för människor att mötas, samverka och utvecklas. Verksamheten är idag fokuserad på tre spetsområden - grön omställning, digital utveckling och mod att utveckla. Det är i samarbetet och relationerna mellan företag, akademi och samhälle som Sandbacka Science Park driver utveckling för att skapa fler konkurrenskraftiga företag genom hållbara och digitala lösningar. Allt med människan i fokus. Visa mindre

Affärsutvecklare till Sandviken

Är du den naturliga länken mellan regionens företag och Sandbacka Science Park?  Din uppgift blir att fånga upp företagens behov som du sedan med hjälp av dina kollegor omvandlar till erbjudanden som skapar företagsnytta. Du tillbringar en stor del av din tid till att nätverka, medverka i forum men framför allt till företagsbesök. En rad erbjudanden finns utvecklade och paketerade för att supportera företagen vad gäller utveckling av idéer och innovatione... Visa mer
Är du den naturliga länken mellan regionens företag och Sandbacka Science Park? 

Din uppgift blir att fånga upp företagens behov som du sedan med hjälp av dina kollegor omvandlar till erbjudanden som skapar företagsnytta. Du tillbringar en stor del av din tid till att nätverka, medverka i forum men framför allt till företagsbesök. En rad erbjudanden finns utvecklade och paketerade för att supportera företagen vad gäller utveckling av idéer och innovationer liksom mer specifikt med deras gröna och digitala omställning. Din uppgift blir att matcha dessa erbjudanden med företagens behov.

 


Sandbacka Science Parks uppdrag är att behovsanpassat stödja företag för långsiktig och hållbar tillväxt med fokus på tre spetsområden- grön omställning, digital utveckling och mod att utveckla. Därigenom bidrar science parken till att minska koldioxidutsläppen och med hjälp av digitaliseringens möjligheter ökar vi konkurrenskraften och den digitala mognaden hos företag. Allt med människan i fokus. Sandbacka Science Park har sin hemvist organisatoriskt i Sandvikens kommun, men arbetar även på uppdrag av andra finansiärer, via företrädelsevis projektmedel, som Region Gävleborg, Vinnova, Tillväxtverket med flera. Verksamheten värdesätter mångfald och utgör en energifylld och kreativ arbetsplats.


 

Din bakgrund 

Du har:• erfarenhet från att skapa och utveckla kundrelationer

• erfarenhet från att delta i utvecklingsfrågor och stort intresse för samhällsutveckling

• god kommunikativ förmåga såväl i svenska som engelska i tal och skrift och erfarenhet från att samverka med en mångfald av aktörer


Meriterande:• tidigare erfarenhet från näringslivet och insikt i företagares förutsättningar och möjligheter.

• intresse för teknik- och tjänsteutveckling, mångfaldsarbete, entreprenörskap och innovationsmiljö. Med nyfikenhet och stor portion service utgör du den första kontaktytan och säkerställer att science parken som team möter upp kundbehov och tillför mervärde på ett effektivt och lösningsorienterat sätt. För att trivas i rollen bör du ha ett genuint intresse för science parkens samhällsuppdrag och vara ständigt nyfiken på nya möjligheter. 

 

Välkommen att få bli del av en etablerad science park med höga ambitioner vidare mot en hållbar framtid! 

 I 23 år har Sandbacka Science Park stöttat företag och gjort verklighet av nytänkande idéer till hållbara produkter, tjänster och företag. Sandbacka Science Park i Sandviken är en av Sveriges cirka 30 science parks och Gävleborgs enda. Vi skapar forum för människor som vill göra hållbara affärer och för samarbeten som påverkar. På riktigt.Vi får människor att mötas, samverka och utvecklas. Det är i samarbetet och relationerna mellan företag, akademi, studenter och samhälle som gör att vi kan driva utveckling för att skapa fler hållbara och digitala lösningar. Tillsammans löser vi vår tids utmaningar som förändrar framtiden. Visa mindre

Programansvarig för "Mod att utveckla"

Vill du sprida kunskap om hur psykologisk trygghet och mångfald bidrar till hållbar lönsamhet?   Som programansvarig för fokusområde "Mod att utveckla" erbjuds du möjligheten att vara med i tidig fas och konkretisera och leda utvecklingen av science parkens erbjudande inom det beteendevetenskapliga området. Du identifierar företagens behov och förmedlar samt faciliterar utvecklande insatser. I nära samarbete med företagen, offentliga aktörer och akademi ... Visa mer
Vill du sprida kunskap om hur psykologisk trygghet och mångfald bidrar till hållbar lönsamhet?

 

Som programansvarig för fokusområde "Mod att utveckla" erbjuds du möjligheten att vara med i tidig fas och konkretisera och leda utvecklingen av science parkens erbjudande inom det beteendevetenskapliga området. Du identifierar företagens behov och förmedlar samt faciliterar utvecklande insatser. I nära samarbete med företagen, offentliga aktörer och akademi tar du fram kundanpassade lösningar, allt med syfte att stödja verksamhetsbehov inom programområdet och stärka företagens och regionens konkurrenskraft.

 

Sandbacka Science Park har sin hemvist organisatoriskt i Sandvikens kommun, men arbetar även på uppdrag av andra finansiärer, via företrädelsevis projektmedel, som Region Gävleborg, Vinnova, Tillväxtverket med flera. Verksamheten värdesätter mångfald och utgör en energifylld och kreativ arbetsplats. Du rapporterar till utvecklingschefen och rollen innefattar produkt- och utvecklingsansvar för programområdet.

 


 

Din bakgrund 

Du har:• erfarenhet från personalledning och medarbetarutveckling

• erfarenhet från att facilitera och leda verksamhetsutveckling

• god kommunikativ förmåga såväl i svenska som engelska i tal och skrift och erfarenhet från att samverka med en mångfald av aktörer

• beteendevetenskaplig utbildningsbakgrund i någon form


 

Meriterande:• kompetens inom mångfald, inkludering och förändringsledning och god teoretisk grund.

• erfarenhet från både offentligt och privat verksamhet


 


Som person är du öppen och trivs med att skapa, utveckla och bibehålla goda relationer. Ditt engagemang och din goda kommunikativa förmåga gör dig och din organisation till en uppskattad och självklar samarbetspartner i en stor bredd av forum.  Du har lätt för att identifiera kundbehov och kan paketera erbjudanden som driver tillväxt.

 

För att trivas i rollen bör du ha ett genuint intresse för science parkens samhällsuppdrag och vara ständigt nyfiken på nya möjligheter. 

 

Välkommen vara med och göra nya avtryck för en etablerad science park med höga ambitioner! 

 I 23 år har Sandbacka Science Park stöttat företag och gjort verklighet av nytänkande idéer till hållbara produkter, tjänster och företag. Sandbacka Science Park i Sandviken är en av Sveriges cirka 30 science parks och Gävleborgs enda. Vi skapar forum för människor som vill göra hållbara affärer och för samarbeten som påverkar. På riktigt. Vi får människor att mötas, samverka och utvecklas. Det är i samarbetet och relationerna mellan företag, akademi, studenter och samhälle som gör att vi kan driva utveckling för att skapa fler hållbara och digitala lösningar. Tillsammans löser vi vår tids utmaningar som förändrar framtiden. Verksamheten är idag fokuserad på tre spetsområden- grön omställning, digital utveckling och mod att utveckla. Därigenom bidrar science parken till att minska koldioxidutsläppen och med hjälp av digitaliseringens möjligheter ökar vi konkurrenskraften och den digitala mognaden hos företag. Allt med människan i fokus Visa mindre

Chef Samhällsplanering - Sandviken

-Trygg och processorienterad ledare med stort intresse för hållbar samhällsbyggnad Samhällsplanering innebär en utvecklande och balanserad förmåga att väga olika intressen gentemot varandra. På så sätt skapas förutsättningar för en hållbar utveckling i våra samhällen. De tre kommunerna Sandviken, Hofors och Ockelbo förenas i en gemensam samhällsbyggnadsförvaltning och nämnd (VGS) där de nu söker en Chef Samhällsplanering. Tillsammans med olika aktörer pla... Visa mer
-Trygg och processorienterad ledare med stort intresse för hållbar samhällsbyggnad

Samhällsplanering innebär en utvecklande och balanserad förmåga att väga olika intressen gentemot varandra. På så sätt skapas förutsättningar för en hållbar utveckling i våra samhällen. De tre kommunerna Sandviken, Hofors och Ockelbo förenas i en gemensam samhällsbyggnadsförvaltning och nämnd (VGS) där de nu söker en Chef Samhällsplanering. Tillsammans med olika aktörer planeras och förverkligas attraktiva och hållbara kommuner där boende, besökare och näringsidkare kan trivas och växa.


Uppdraget: 
De söker nu en erfaren chef och ledare som blir ansvarig för att leda och utveckla medarbetare och verksamhet på planenheten. Här finns ett ansvar för översiktsplanering samt beredning och beslut i planeringsprocessen för att anta, ändra eller upphäva detaljplaner och områdesbestämmelser. Uppdraget innefattar också strategiskt klimatarbete och ett samordningsansvar för klimatanpassning samt inom ramen för fastighetsbildningsärenden bevaka allmänna intressen. Det innefattar även att initiera, bereda, följa upp och vara rådgivande i samhällsbyggnadsfrågor för den kommunala fysiska planeringen och bostadspolitiken. I planchefens roll ingår också en nära dialog med nämnder och politiker inför beredning av beslut.


Uppdraget utförs i en kultur som präglas av helhetssyn, samverkan och dialog. Planchefen och enheten samverkar med många olika intressenter vilket ställer krav på dig som chef att bygga relationer och kunna leda genom att utveckla samarbeten och coacha medarbetare. Intressenterna kan vara invånare, näringsliv, markägare, exploatörer, företag, föreningar, myndigheter, andra verksamheter i organisationen och politiker.


Enheten innefattar planarkitekter, stadsarkitekt och samhällsplanerare med olika spetskompetenser vilket blir 15 medarbetare inkl. två teamledare. Du rapporterar till samhällsbyggnadschefen och ingår i förvaltningens ledningsgrupp. Du har verksamhets-, budget-, personal- och arbetsmiljöansvar. Du utgår från värdkommunen Sandviken där du har din arbetsplats. Din titel blir planchef.


Din bakgrund: 
VGS söker nu framför allt en trygg och prestigelös ledare som har stort intresse för hållbarhets- och samhällsbyggnadsfrågor, Du har troligtvis erfarenhet av arbete inom samhällsplanering eller närliggande verksamhet. Du har förståelse och insikt att leda och arbeta inom politiskt styrd organisation och bidra till medborgarnas bästa med hjälp av kloka avvägningar i sociala, ekologiska och ekonomiska perspektiv. Du bygger förtroende genom att utveckla relationer och du söker nya perspektiv och idéer genom att stimulera förändring inom organisationen.


Du har relevant högskoleexamen och gärna goda kunskaper om samhällsplanering och insatt i lagar och regler som berör uppdraget. Ledaregenskaperna och din erfarenhet som chef och ledare är mest väsentligt.


Välkommen att leda och utveckla hållbar samhällsplanering tillsammans med oss i Sandviken, Hofors och Ockelbo!
2016 bildades VGS med gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hälsoskyddsområdena.

Som medarbetare på VGS är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. VGS arbetar för en långsiktigt hållbar och god livsmiljö för invånarna i de tre kommunerna med sammanlagt 53 000 invånare. Vi fortsätter nu arbetet med att vidareutveckla vår förvaltning, och du har i detta arbete chans att bidra till utvecklingen av en attraktiv arbetsgivare för ca 83 medarbetare.

Krav:

Körkort:
* B (Personbil) Visa mindre

Rektor grundskola - Sandviken

Ansök    Jun 7    Balkefors & Ponsiluoma AB    Rektor
- du drivs av att utveckla elevernas lärande och utveckling genom god undervisning byggd på forskning och beprövad erfarenhet   Kunskapsförvaltningens grundskolor är organisatoriskt indelade i tre grundskoleområden: Centrala, Västra och Södra grundskoleområdet. Varje grundskoleområde leds av en ledningsgrupp bestående av rektor samt ett antal biträdande rektorer.    Vi söker nu en rektor till det Centrala grundskoleområde. I detta område ingår centrala sko... Visa mer
- du drivs av att utveckla elevernas lärande och utveckling genom god undervisning byggd på forskning och beprövad erfarenhet
 
Kunskapsförvaltningens grundskolor är organisatoriskt indelade i tre grundskoleområden: Centrala, Västra och Södra grundskoleområdet. Varje grundskoleområde leds av en ledningsgrupp bestående av rektor samt ett antal biträdande rektorer. 
 
Vi söker nu en rektor till det Centrala grundskoleområde. I detta område ingår centrala skolorna Västanbyn och  Murgårdsskolan, samt skolorna i  Österfärnebo, Årsunda, Alsjö, Kungsgården och modersmålslärarna. Det utgör ca 240 medarbetare och därav 8 biträdande rektorer, samt ca 1 300 elever.
 
Arbetsuppgifter
Du rapporterar till Verksamhetschef, ingår dels i en rektorsgrupp av sex rektorer (tre för grundskolan, två för förskolan och en för gymnasiet), dels i grundskolans ledningsgrupp.
 
Uppdraget i ledningsgruppen innefattar bland annat att utveckla och förvalta förhållningssätt och perspektiv som ska genomsyra hur vi gemensamt leder hela grundskolan. Tillsammans strävar vi efter en hög måluppfyllelse samt att arbeta utifrån frågeställningar om hur förvaltning och verksamhet kan stödja varandras uppdrag. Som representanter i ledningsgruppen så har vi ett gemensamt ansvar för helheten och att vi genomför fattade beslut. 
 
Centrala grundskoleområdet behöver en rektor med tydligt fokus på det pedagogiska ledarskapet och högre måluppfyllelse. Ditt ansvar blir att driva den strategiska pedagogiska utvecklingen i denna riktning och arbeta med att eleven fortsatt blir i fokus.
 
Du kommer att vara chef och ledare genom att leda andra ledare och chefer och ansvarar för att driva ett systematiskt och hållbart kvalitetsarbete i området men också inom grundskolan som helhet. Du kommer att ha övergripande ansvar för ditt skolområde gällande ekonomi, personal samt det strategiskt övergripande administrativa arbetet så som rapportering i vårt verksamhetssystem Hypergene. 
 
Som rektor agerar du som en god representant för Sandvikens kommun, i samverkan med olika parter, såväl inom som utom förvaltningen.
 
Kvalifikationer
Du har relevant högskolexamen, meriterande är genomförd befattningsutbildning. Vi ser att du har några års arbetslivserfarenhet som skolledare, gärna inom grundskola. Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du skapar engagemang och delaktighet hos såväl medarbetare som andra du möter i ditt uppdrag. 
 
Du har goda kunskaper inom IT, administration och ekonomi. Uppdraget kräver att du med ett strukturerat arbetssätt kan prioritera och nå satta tidsramar. Du kan kommunicera på ett tydligt sätt i både tal och skrift och har förmåga att få ditt budskap att nå fram till olika intressenter. 
Du har en personlig mognad, förmåga att ta initiativ och analytiskt lösa olika problem. Du är även mål- och resultatinriktad samt kan se saker ur ett större perspektiv. Stor vikt kommer att läggas vid ovan beskrivna personliga egenskaper. 
 
Du har körkort och tillgång till bil. 
Du anställs tillsvidare utifrån din grundkompetens, med ett tidsbegränsat chefsförordnande med möjlighet till förlängning. 
 
Om arbetsplatsen
Sandvikens kommuns förskolor och skolor styrs av både nationella och kommunala mål. Varje enhet följer upp och utvärderar sin verksamhet, gör en resultatanalys och formulerar utvecklingsåtgärder. Det är av yttersta vikt att var och en i organisationen ser och tar sitt ansvar för det gemensamma uppdraget att åstadkomma ett utbildningssystem av god kvalitet, där barn och elever, oavsett bakgrund, kan utvecklas så långt som möjligt.
Under rubriken Utbildning & förskola, www.sandviken.se finns ytterligare information om förskolan och skolan. 
 

Kontaktpersoner
Birgitta Orrebo 
Verksamhetschef 
026-241464
[email protected]
 
Fackliga företrädare
Eva Aronsson
Sveriges Skolledare
026-241569
[email protected]
 
Malin Björnson
Sveriges Lärare
072-8805818
 
Anette Almström Kovacic
Sveriges Lärare
026-24 16 21
Som ledare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Ditt ledarskap präglas av mod, tydlighet och nyfikenhet. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.
I våra verksamheter arbetar 3000 människor inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.
www.sandviken.se

Sandviken erbjuder dig bland annat dessa förmåner 
- semesterväxling 
- årsarbetstid 
- friskvårdsbidrag
- hälsofrämjande aktiviteter 
- extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år 
- personal- och fritidsföreningen Pulsen Visa mindre

Planarkitekt, Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning

- Driven samhällsbyggare som vill skapa framtidens samhälle   Om arbetsplatsen Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning (VGS) är en gemensam förvaltning för Hofors, Ockelbo och Sandvikens kommuner. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hälsa. Vi är ca 90 medarbetare   Som medarbetare hos VGS är du varje dag med och fo... Visa mer
- Driven samhällsbyggare som vill skapa framtidens samhälle
 
Om arbetsplatsen
Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning (VGS) är en gemensam förvaltning för Hofors, Ockelbo och Sandvikens kommuner. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hälsa. Vi är ca 90 medarbetare
 
Som medarbetare hos VGS är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. VGS arbetar för en långsiktigt hållbar och god livsmiljö för invånarna i våra tre kommuner med sammanlagt 53 000 invånare. 
Vi fortsätter nu arbetet med att skapa vår nya planenhet som i dagsläget består av planarkitekter, samhällsplanerare, stadsarkitekt och klimatstrateg. Här har du chansen att bli en del av vårt trevliga team och ta del av flera förmåner som bland annat:
·         Semesterväxling
·         Årsarbetstid
·         Friskvårdsbidrag
·         Friskvårdstimme
·         Hälsofrämjande aktiviteter
·         Extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år
·         Personal- och fritidsföreningen Pulsen
  
Ditt uppdrag: 
Vill du vara motorn i samhällsbyggnadsprocessen och skapa framtidens samhälle? 
Med ditt engagemang och din kompetens leder du planarbetet tillsammans med våra duktiga kollegor. Planuppdragen är en viktig del i kommunernas samhällsbyggnadsprocess, vilket förutsätter ett genuint intresse för hållbar samhällsutveckling och en förmåga att se helhetsperspektivet.  
 
Som planarkitekt på VGS kommer du att arbeta både strategiskt och operativt med olika typer av samhällbyggnadsprojekt. Just nu sker flera etableringar och utvecklingsprojekt i våra tre kommuner. Det innebär ett intressant arbete att ta fram detaljplaner, planprogram och delta i strategiska projekt såsom ÖP och FÖP-arbeten. Med andra ord vara med från idé till färdig plan. I uppdraget ingår att du driver dina egna planprojekt som grundar sig i helhetssyn, dialog och samverkan.
 
Du har många kontaktytor och samarbetar nära andra kollegor på VGS, övriga förvaltningar eller bolag i de tre kommunerna. Även kontakter med konsulter, företagare, privata fastighetsägare, politiker och medborgare är en viktig del av arbetet. Du förväntas vara en god ambassadör för verksamheten i dina möten med allmänheten och du behärskar svenska i tal och skrift.
 
Dina kvalifikationer:
Du har utbildning på kandidatnivå, exempelvis som samhällsplanerare, fysisk planerare eller motsvarande. Du behöver ha några års erfarenhet inom detaljplanering eller motsvarande. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en kommunal organisation.
Du har grundkunskaper i PBL och övrig lagstiftning som påverkar den fysiska planeringen. Kunskap i Focus Detaljplan är meriterande.
 
Du gillar att jobba tillsammans med andra kollegor och att samverka med olika aktörer. Som person är du flexibel, engagerad och samarbetsvillig. Du ligger steget före, har ett brett perspektiv och ser helheter. Du är strukturerad vilket innebär att du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du sätter upp och håller tidsramar samtidigt som du är noggrann. Du är kreativ och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat. 
 
Övrigt:
Tjänsten kan till viss del utformas efter dina tidigare erfarenheter och intressen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
 
Urval och intervjuer kan ske löpande så skicka in din ansökan redan nu!


2016 bildades Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd med gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hållbarhet samt trafik.

Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning arbetar för en långsiktigt hållbar och god livsmiljö för invånarna i den tre kommunerna med sammanlagt 53 000 invånare. Vi fortsätter nu arbetet med att vidareutveckla vår förvaltning, och du har i detta arbete chans att bidra till utvecklingen av en attraktiv arbetsgivare för ca 70 medarbetare.


Krav:

Körkort:
* B (Personbil) Visa mindre

CFO/Vice VD

Ansök    Apr 24    Balkefors & Ponsiluoma AB    Ekonomichef
- erfaren ledare inom finans- och investeringsfrågor   Vi söker en ambitiös och erfaren CFO/vice VD med en bakgrund inom finans- och investeringsfrågor för att ansluta sig till Sandvikenhus ledningsteam. I denna nyckelroll kommer du att arbeta nära VD och ha övergripande ansvar för att driva och utveckla den finansiella strategin. Du agerar som strategisk rådgivare och stödjer dina kollegor i ledningen.    Du har det övergripande ansvaret för redovisning, ... Visa mer
- erfaren ledare inom finans- och investeringsfrågor
 
Vi söker en ambitiös och erfaren CFO/vice VD med en bakgrund inom finans- och investeringsfrågor för att ansluta sig till Sandvikenhus ledningsteam. I denna nyckelroll kommer du att arbeta nära VD och ha övergripande ansvar för att driva och utveckla den finansiella strategin. Du agerar som strategisk rådgivare och stödjer dina kollegor i ledningen. 
 
Du har det övergripande ansvaret för redovisning, den ekonomiska förvaltningen, prognoser samt rapporteringen till ägarna. Då verksamheten hanterar stor låneportfölj, gör köp och försäljning av fastigheter samt gör stora investeringar blir finanskontroll, riskhantering och affärsmannaskap viktigt. Tillsammans med VD identifierar och utvärderar ni affärsmöjligheter och säkerställer att de är på rätt väg för att uppnå de finansiella målen. Vid behov blir du föredragande för styrelsen och företrädare inom kommunkoncernen eller andra externa intressenter, bland annat ansvarig revisor. Du ersätter även VD vid behov.
 
Du rapporterar till VD och ingår i dennes ledningsgrupp. Du har chefsansvar för bolagets controller. 
 
Din bakgrund:
Du har en bevisad förmåga att skapa och genomföra effektiva finansiella strategier och du har säkerligen stor erfarenhet av finansiellt ledarskap i en relevant roll från privat eller offentlig verksamhet.
 
Du har en kandidatexamen i ekonomi, företagsekonomi eller en annan relevant disciplin. Alternativt har du en likvärdig arbetslivserfarenhet. Som person har du lätt för att samarbeta, är ambitiös och tycker om mänskliga möten. Du håller dig ajour i omvärldsorienterade frågor genom din nyfikenhet och ditt affärssinne.
 
Välkommen att vidareutveckla Sandvikens bostadsmarknad!Sandvikenhus erbjuder attraktiva och trygga bostäder och lokaler med hög service. Vi utvecklar och förädlar lägenheter, bostadsområden och boendemiljöer. Vi planerar och projektleder, förvärvar och förvaltar fastigheter och mark. Därutöver ansvarar vi även för drift, skötsel och reparationer av Sandvikens kommuns fastigheter.
Våra hus har sett flera generationer Sandvikenbor växa upp; allt sedan företaget grundades 1962. När vi förändrar och bygger nytt, är det för att skapa ett levande Sandviken med attraktiva bostadsmiljöer i många år framåt. De bostäder vi förvaltar och planerar idag, ska fortfarande vara en del av ett attraktivt Sandviken om femtio eller hundra år.
Vi är ett allmännyttigt bostadsbolag, vilket dels betyder att vi bidrar till bostadsförsörjningen i kommunen och dels att vi har ett samhällsansvar. Det är viktigt för oss att vi bidrar till en positiv utveckling och tillväxt i Sandvikens kommun, vilket vi bland annat gör genom att samarbeta med olika företag, organisationer, föreningar och evenemang som arbetar för dessa frågor.
Läs mer: www.sandvikenhus.se Visa mindre

Redovisningsekonom med finansansvar - Sandviken

- du arbetar med bolagsekonomi och finansiering/upplåning för koncernen   Sandvikens kommun är i en spännande fas med framtida utmaningar!   Efter några års anpassning till förändringar inom arbetsmarknaden, tar nu industrisatsningar och den viktiga etableringen av Microsoft kommunen in i nya möjligheter.    Sandvikens Stadshus AB är moderbolag i Sandviken kommunala bolagskoncern och verkar som kommunens holdingbolag för exempelvis Sandvikenhus AB, Sandvik... Visa mer
- du arbetar med bolagsekonomi och finansiering/upplåning för koncernen
 
Sandvikens kommun är i en spännande fas med framtida utmaningar!
 
Efter några års anpassning till förändringar inom arbetsmarknaden, tar nu industrisatsningar och den viktiga etableringen av Microsoft kommunen in i nya möjligheter. 
 
Sandvikens Stadshus AB är moderbolag i Sandviken kommunala bolagskoncern och verkar som kommunens holdingbolag för exempelvis Sandvikenhus AB, Sandviken Energi AB, Högbo Bruks AB och Göransson Arena AB. Bolaget ägs till 100 % av Sandvikens kommun.

Uppdraget:
Som Redovisningsekonom hanterar du löpande ekonomiadministration och redovisning för bolagskoncernens moderbolag Sandvikens Stadshus AB och bidrar med din kompetens inom aktiebolag- och koncernredovisning samt bokslutsarbete.
 
En stor del av uppdraget blir att samordna och koordinera finansieringsprocessen i kommunen och bolagskoncernen. Din roll blir efter relevant introduktion att ansvara för behovet av upplåning samt att följa upp och planera likviditeten. Det gör du i nära samarbete med kommunens ekonomichef och koncernekonom, koncernbolagens ekonomiavdelningar samt banker vid låneupphandlingar. En noggrann planering av likviditet och av koncernens upplåning har du helhetssyn över koncernens finansieringsstruktur. 
 
Du kommer att ha ett nära samarbete med kommunens koncernekonom och rapporterar till Ekonomichefen för Sandvikens kommun. Din arbetsplats blir kommunens ekonomi- och inköpskontor.

Kvalifikationer: 
För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du är en erfaren redovisningsekonom och du tillförs vid behov övrig relevant kompetens. Du har några års erfarenhet av redovisning av aktiebolag och gärna viss bokslutskompetens. Om du även har arbetat med finansredovisning och likviditetsplanering så är det ett stort plus. 
 
Du har lätt för att samarbeta med andra och är analytisk. Du arbetar systematiskt och metodiskt samt vill vidareutvecklas inom redovisningsområdet.
 
I grunden har du en högskoleexamen inom ekonomi eller likvärdig utbildning. Då det i tjänsten ligger mycket kommunikation mot tjänstemän, banker, bolag och politik, så vill vi att du klarar av att hantera kommunikation i tal och skrift på svenska.
 
Välkommen att bli en nyckelperson för Sandvikens fortsatta samhällsutveckling!

 


I våra verksamheter arbetar 3000 människor inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.
www.sandviken.se Visa mindre

Rektor grundskola - Sandviken

Ansök    Mar 1    Balkefors & Ponsiluoma AB    Rektor
- du drivs av att utveckla elevernas lärande och utveckling genom god undervisning byggd på forskning och beprövad erfarenhet   Kunskapsförvaltningens grundskolor är organisatoriskt indelade i tre grundskoleområden: Centrala, Västra och Södra grundskoleområdet. Varje grundskoleområde leds av en ledningsgrupp bestående av rektor samt ett antal biträdande rektorer.    Vi söker nu en rektor till det Centrala grundskoleområde. I detta område ingår centrala sko... Visa mer
- du drivs av att utveckla elevernas lärande och utveckling genom god undervisning byggd på forskning och beprövad erfarenhet
 
Kunskapsförvaltningens grundskolor är organisatoriskt indelade i tre grundskoleområden: Centrala, Västra och Södra grundskoleområdet. Varje grundskoleområde leds av en ledningsgrupp bestående av rektor samt ett antal biträdande rektorer. 
 
Vi söker nu en rektor till det Centrala grundskoleområde. I detta område ingår centrala skolorna Västanbyn och  Murgårdsskolan, samt skolorna i  Österfärnebo, Årsunda, Alsjö, Kungsgården och modersmålslärarna. Det utgör ca 240 medarbetare och därav 8 biträdande rektorer, samt ca 1 300 elever.
 
Arbetsuppgifter
Du rapporterar till Verksamhetschef, ingår dels i en rektorsgrupp av sex rektorer (tre för grundskolan, två för förskolan och en för gymnasiet), dels i grundskolans ledningsgrupp.
 
Uppdraget i ledningsgruppen innefattar bland annat att utveckla och förvalta förhållningssätt och perspektiv som ska genomsyra hur vi gemensamt leder hela grundskolan. Tillsammans strävar vi efter en hög måluppfyllelse samt att arbeta utifrån frågeställningar om hur förvaltning och verksamhet kan stödja varandras uppdrag. Som representanter i ledningsgruppen så har vi ett gemensamt ansvar för helheten och att vi genomför fattade beslut. 
 
Centrala grundskoleområdet behöver en rektor med tydligt fokus på det pedagogiska ledarskapet och högre måluppfyllelse. Ditt ansvar blir att driva den strategiska pedagogiska utvecklingen i denna riktning och arbeta med att eleven fortsatt blir i fokus.
 
Du kommer att vara chef och ledare genom att leda andra ledare och chefer och ansvarar för att driva ett systematiskt och hållbart kvalitetsarbete i området men också inom grundskolan som helhet. Du kommer att ha övergripande ansvar för ditt skolområde gällande ekonomi, personal samt det strategiskt övergripande administrativa arbetet så som rapportering i vårt verksamhetssystem Hypergene. 
 
Som rektor agerar du som en god representant för Sandvikens kommun, i samverkan med olika parter, såväl inom som utom förvaltningen.
 
Kvalifikationer
Du har relevant högskolexamen, meriterande är genomförd befattningsutbildning. Vi ser att du har några års arbetslivserfarenhet som skolledare, gärna inom grundskola. Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du skapar engagemang och delaktighet hos såväl medarbetare som andra du möter i ditt uppdrag. 
 
Du har goda kunskaper inom IT, administration och ekonomi. Uppdraget kräver att du med ett strukturerat arbetssätt kan prioritera och nå satta tidsramar. Du kan kommunicera på ett tydligt sätt i både tal och skrift och har förmåga att få ditt budskap att nå fram till olika intressenter. 
Du har en personlig mognad, förmåga att ta initiativ och analytiskt lösa olika problem. Du är även mål- och resultatinriktad samt kan se saker ur ett större perspektiv. Stor vikt kommer att läggas vid ovan beskrivna personliga egenskaper. 
 
Du har körkort och tillgång till bil. 
Du anställs tillsvidare utifrån din grundkompetens, med ett tidsbegränsat chefsförordnande med möjlighet till förlängning. 
 
Om arbetsplatsen
Sandvikens kommuns förskolor och skolor styrs av både nationella och kommunala mål. Varje enhet följer upp och utvärderar sin verksamhet, gör en resultatanalys och formulerar utvecklingsåtgärder. Det är av yttersta vikt att var och en i organisationen ser och tar sitt ansvar för det gemensamma uppdraget att åstadkomma ett utbildningssystem av god kvalitet, där barn och elever, oavsett bakgrund, kan utvecklas så långt som möjligt.
Under rubriken Utbildning & förskola, www.sandviken.se finns ytterligare information om förskolan och skolan. 
 

Kontaktpersoner
Birgitta Orrebo 
Verksamhetschef 
026-241464
[email protected]
 
Fackliga företrädare
Eva Aronsson
Sveriges Skolledare
026-241569
[email protected]
 
Malin Björnson
Sveriges Lärare
072-8805818
 
Anette Almström Kovacic
Sveriges Lärare
026-24 16 21
Som ledare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Ditt ledarskap präglas av mod, tydlighet och nyfikenhet. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.
I våra verksamheter arbetar 3000 människor inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.
www.sandviken.se

Sandviken erbjuder dig bland annat dessa förmåner 
- semesterväxling 
- årsarbetstid 
- friskvårdsbidrag
- hälsofrämjande aktiviteter 
- extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år 
- personal- och fritidsföreningen Pulsen Visa mindre

Utvecklingschef till Sandbacka Science Park

-en nyfiken, involverande och engagerande ledare    Som utvecklingschef kommer du att leda utvecklingen för en av Sveriges 40 science parks och förädla och bevara rollen som Gävleborgs science park i det regionala stödsystemet för innovation och utveckling. Du driver och möjliggör fortsatt utveckling av verksamheten utifrån kundbehov och med affärs- och samhällsnytta i fokus.   Uppdraget är att som kommunens representant i näringslivet behovsanpassat stödj... Visa mer
-en nyfiken, involverande och engagerande ledare 
 
Som utvecklingschef kommer du att leda utvecklingen för en av Sveriges 40 science parks och förädla och bevara rollen som Gävleborgs science park i det regionala stödsystemet för innovation och utveckling. Du driver och möjliggör fortsatt utveckling av verksamheten utifrån kundbehov och med affärs- och samhällsnytta i fokus.
 
Uppdraget är att som kommunens representant i näringslivet behovsanpassat stödja företag för långsiktig och hållbar tillväxt. Verksamheten är idag fokuserad på tre spetsområden- grön omställning, digital utveckling och mod att utveckla. Därigenom bidrar science parken till att minska koldioxidutsläppen och med hjälp av digitaliseringens möjligheter ökar vi konkurrenskraften och den digitala mognaden hos företag. Allt med människan i fokus.
 
En rad erbjudanden finns utvecklade och paketerade för att supportera företagen vad gäller utveckling av idéer och innovationer liksom mer specifikt med deras gröna och digitala omställning. Sandbacka science park har sin hemvist organisatoriskt i Sandvikens kommun, men arbetar även på uppdrag av andra finansiärer, via företrädelsevis projektmedel, som Region Gävleborg, Vinnova, Tillväxtverket med flera.
 
Verksamheten präglas av mångfald och utgör en energifylld och kreativ arbetsplats bestående av ett tjugotal medarbetarre, varav två är direktrapporterande chefer. Du rapporterar till näringslivschefen och ingår i kommunledningsgruppen. Rollen innefattar personalansvar, budgetansvar, ansvar för kontakter till de nationella och internationella branschorganisationerna för science parks och innovationsmiljöer, SISP och IASP.
 
 
Din bakgrund

 
Du har:

• erfarenhet från att driva och delta i utvecklings- och innovationsfrågor och stort intresse för samhällsutveckling
• flerårig erfarenhet från någon form av ledarroll och erfarenhet av förändringsledning
• god kommunikativ förmåga såväl i svenska som engelska i tal och skrift och erfarenhet från att samverka med en mångfald av aktörer
• någon form av relevant akademisk utbildning i grunden eller motsvarande 
 
Meriterande:

• tidigare erfarenhet från näringslivet och insikt i företagares förutsättningar och möjligheter.
• erfarenhet från teknik- och tjänsteutveckling, mångfaldsarbete , entreprenörskap och innovationsmiljö. 
 
Som person är du öppen och trivs med att skapa, utveckla och bibehålla goda relationer. Ditt engagemang och din goda kommunikativ förmåga gör dig och din organisation till en uppskattad och självklar samarbetspartner i en stor bredd av forum.  Du har lätt för att identifera kundbehov och kan paketera affärsmässiga erbjudanden som driver tillväxt.
 
För att trivas i rollen bör du ha ett genuint intresse för science parkens samhällsuppdrag och vara ständigt nyfiken på nya möjligheter. 
 
Välkommen att visa intresse för att få leda en unik och etablerad science park med höga ambitioner vidare mot en hållbar framtid!

 
 


I 22 år har Sandbacka Science Park stöttat företag och gjort verklighet av nytänkande idéer till hållbara produkter, tjänster och företag. Sandbacka Science Park i Sandviken är en av Sveriges cirka 40 science parks och Gävleborgs enda. Vi skapar forum för människor som vill göra hållbara affärer och för samarbeten som påverkar. På riktigt.Vi får människor att mötas, samverka och utvecklas. Det är i samarbetet och relationerna mellan företag, akademi, studenter och samhälle som gör att vi kan driva utveckling för att skapa fler hållbara och digitala lösningar. Tillsammans löser vi vår tids utmaningar som förändrar framtiden. Visa mindre

Chef Kommunledningskontoret - Sandviken

-         Driven ledare med stort samhällsintresse   Sandvikens kommun är i en spännande fas med framtida utmaningar! Efter några års anpassning till förändringar inom arbetsmarknaden, tar nu industrisatsningar och den viktiga etableringen av Microsoft kommunen in i nya möjligheter.      Uppdraget: Kommunledningskontoret har en central roll i kommunal verksamhet då de skapar förutsättningar för ständiga förbättringar och utveckling av metodik, strukturer o... Visa mer
-         Driven ledare med stort samhällsintresse
 
Sandvikens kommun är i en spännande fas med framtida utmaningar!
Efter några års anpassning till förändringar inom arbetsmarknaden, tar nu industrisatsningar och den viktiga etableringen av Microsoft kommunen in i nya möjligheter. 
 
 
Uppdraget:
Kommunledningskontoret har en central roll i kommunal verksamhet då de skapar förutsättningar för ständiga förbättringar och utveckling av metodik, strukturer och planering av kommunens framåtskridande. 
 
Som Chef Kommunledningskontoret arbetar du nära den politiska ledningen och kommundirektören i kommunens strategiska arbete. 
 
Du driver och leder kommunledningskontoret som har till uppgift att vara kommunfullmäktiges, kommunstyrelsens och valnämndens administrativa stöd, samt stöd till kommundirektör. Kontoret handlägger administrativa och samordnande uppgifter för den politiska ledningen, juridiska frågor, svarar på frågor om kommunal verksamhet och service (via medborgarservice) samt kommunarkiv och överförmyndarenhet.
 
Kontoret leder och stödjer också strategiska frågor inom kommunkoncernen och arbetar med övergripande planering, utredning och utveckling är avgörande. Ett av uppdragen som pågår är den organisatoriska kulturresan som ytterligare ska driva det strategiska uppdraget inom kommunen.
 
Du rapporterar till Kommundirektören och bidrar i ledningsgruppsarbetet. 

Kvalifikationer: 
För att bli framgångsrik i rollen som Chef Kommunledningskontoret ser vi att du är en trygg och erfaren ledare som i en komplex verksamhet av specialister leder, driver och skapar delaktighet mot utvecklande resultat. Du är väl insatt i offentlig verksamhet och har ett stort, brett och levande samhällsengagemang.
 
Du har lätt för att se helheten i uppdraget och tar hänsyn till övergripande aspekter i prioriteringar. Du utvärderar varje handling och beslut utifrån nuvarande och framtida medborgarbehov. Du driver och tar nya initiativ och söker självständigt upp nya utmaningar. 
 
Du identifierar andras behov och samverkar genom att främja och utveckla andras idéer. Du delar med dig av information och expertkunskaper. 
 
Du har relevant högskoleutbildning i grunden eller arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdigt.
 
Välkommen att bli en nyckelperson för Sandvikens fortsatta utveckling!
 


Som ledare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Ditt ledarskap präglas av mod, tydlighet och nyfikenhet. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.
I våra verksamheter arbetar 3000 människor inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.
www.sandviken.se Visa mindre

Financial Controller till Sandvik Materials Technology i Sandviken

-en utvecklings- och systemintresserad redovisningsekonom    Sandvik Materials Technology(SMT) har påbörjat en spännande resa till att bli ett eget börsnoterat bolag på Nasdaq Stockholm och uppbyggnad av egna funktioner pågår intensivt sen ett tag tillbaka. Bolaget implementerar M3 som nytt ERP-system, något som du i denna roll blir tydligt involverad i. I rollen som Financial controller kommer du att vara en del av  AB SMT Tubes ekonomifunktion i Sandvike... Visa mer
-en utvecklings- och systemintresserad redovisningsekonom 
 
Sandvik Materials Technology(SMT) har påbörjat en spännande resa till att bli ett eget börsnoterat bolag på Nasdaq Stockholm och uppbyggnad av egna funktioner pågår intensivt sen ett tag tillbaka. Bolaget implementerar M3 som nytt ERP-system, något som du i denna roll blir tydligt involverad i. I rollen som Financial controller kommer du att vara en del av  AB SMT Tubes ekonomifunktion i Sandviken som totalt omfattar ett tjugotal medarbetare. Funktionen ansvarar för löpande redovisning och bokslut för bolagen AB SMT Tube och SMT Rock Drill Steel AB.
 
Vid avdelningen återfinns två redovisningsekonomer som blir dina närmaste kollegor och du får ett eget ansvar för redovisning av råvaru- och valutasäkringar, samt uppföljning av den interna fakturahubben, interna betalningar (netting) samt balansräkningssäkringar för AB SMT Tube.  I rollen ingår till stor del att delta i projekt och arbeta med utveckling av processer.
 
Din bakgrund
Vi söker Dig som har relevant utbildning inom ekonomi från högskola eller universitet samt minst fem års erfarenhet av redovisning, gärna från industri. För att lyckas i rollen krävs god kommunikativ förmåga på både svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt. Du har ett gediget systemintresse och vi ser gärna att du är van att arbeta mot tydliga deadlines.
 
Vi lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är noggrann, strukturerad och utför ditt arbete med hög integritet. Du drivs av att få bidra till ständiga förbättringar och utveckla arbetssätt och processer. Med god kommunikativ förmåga skapar du ett förtroendefullt samarbete med kollegor och bidrar till en positiv arbetsmiljö.
Välkommen att visa intresse för en roll där du får vara med och påverka och bli delaktig i en spännande resa !

Urval kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut.
 


På Sandvik Materials Technology (SMT) är uppdraget mycket mer än att leverera bra produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklas de bästa lösningarna efter kunders behov. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som första prioritet, skapas en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.? SMT är på en spännande resa mot att bli ett fristående börsnoterat bolag på Nasdaq Stockholm den 31 augusti, 2022. Vid tidpunkten för börsnoteringen kommer SMT att byta namn till Alleima.
Med en tydlig riktning för resan, där de nyttjar sin position som teknologiledare, progressiv affärspartner och är drivande vad gäller hållbarhet, syftar verksamheten till att bli ett ännu starkare bolag inom industri.?

Sandvik och Sandvik Materials Technology är övertygade om att mångfald leder till en bättre omgivning för sina anställda, företaget och kunder. Bolaget erbjuder stora utvecklingsmöjligheter i en global industrikoncern med förmånliga anställningsvillkor som bland annat inkluderar tjänstepension, friskvård, gruppförsäkring, förstärkt föräldrapenning, utbildningsprogram och kompetensutveckling. Visa mindre

Beredare/Inköpare – SITAB Sandviken

- nyckelperson till tillverkande industri inom svets & plåt   SITAB tillgodoser bygg-, stål- och pappersindustrins behov av specialtillverkade komponenter, reservdelar, reparationer och service. Med höga krav på utbildning och certifieringar arbetar de hållbart utifrån branschens kvalitetskrav, system och standarder. SITAB har verkstäder i Söderfors och i Sandviken, där huvudkontoret finns och ca 40 medarbetare. De startade 1989 och är ett stabilt företag ... Visa mer
- nyckelperson till tillverkande industri inom svets & plåt
 
SITAB tillgodoser bygg-, stål- och pappersindustrins behov av specialtillverkade komponenter, reservdelar, reparationer och service. Med höga krav på utbildning och certifieringar arbetar de hållbart utifrån branschens kvalitetskrav, system och standarder. SITAB har verkstäder i Söderfors och i Sandviken, där huvudkontoret finns och ca 40 medarbetare. De startade 1989 och är ett stabilt företag som utvecklas hela tiden. Tillsammans de nära samarbetet med kunderna har de byggt upp en spetskompetens inom grova konstruktioner, beräkningar och tillverkning. Det nära samarbetet gör att de har en verksamhet som präglas av flexibilitet och kundanpassade lösningar.
 
Ditt uppdrag:
Som Beredare är du spindeln i nätet och utifrån kundernas förfrågningar bereder du underlag för inköp och produktion samt hållbara kalkyler för ett långsiktigt partnerskap med kunden. Du har troligtvis en grund inom svetsarbeten, vilket medför att du tar bra affärsmässiga beslut i offertarbeten i många fall via direktkontakter med kunden. Rollen blir en mix mellan administrativt arbete via ex. offertarbeten och kundkontakter. Men även interna kontakter tillsammans med produktionspersonalen om hur genomföra olika konstruktionsarbeten osv.
 
Kunden kommer främst från verkstadsindustrin, processindustrin eller byggbranschen där det ibland ställs krav kring certifering SS-EN 1090-1 och liknande. Du har ansvaret för att företaget inköpskanaler och underleverantörer för vissa produkter/produktionsarbeten.
 
Vem söker vi?
Du har troligtvis en god bakgrund inom industri, och gärna erfarenhet att inköp och/eller försäljning via mer komplext beredningsarbete. Du har säkerligen viss erfarenhet av att läsa ritningar, bereda arbeten och skapa en utvecklande affär för både företaget och kunden samt förståelse för kunders behov. SITAB är såklart beredda att ge dig kompletterande utbildning omgående, ex. att läsa CAD-ritningar. 
 
Du gillar ett självständigt arbete - att dels arbeta med administrativa uppgifter och att dels ha kundkontakter. Du har lätt för att bygga långsiktiga relationer och har lätt för att prata med personer på alla nivåer. Du har en initiativförmåga som får saker att hända. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och har körkort för minst personbil. Du är placerad vid huvudkontoret i Sandviken.
.
Välkommen att bidra till verksamhetens utveckling!


Läs mer om SITAB: www.sitab.nu

Krav:

Körkort:
* B (Personbil) Visa mindre

Planarkitekt, Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning

Ansök    Jun 29    Balkefors & Ponsiluoma AB    Planarkitekt
- Driven samhällsbyggare som vill skapa framtidens samhälle   Om arbetsplatsen Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning (VGS) är en gemensam förvaltning för Hofors, Ockelbo och Sandvikens kommuner. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hälsa samt trafik. Vi är ca 90 medarbetare   Som medarbetare hos VGS är du varje da... Visa mer
- Driven samhällsbyggare som vill skapa framtidens samhälle
 
Om arbetsplatsen
Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning (VGS) är en gemensam förvaltning för Hofors, Ockelbo och Sandvikens kommuner. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hälsa samt trafik. Vi är ca 90 medarbetare
 
Som medarbetare hos VGS är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. VGS arbetar för en långsiktigt hållbar och god livsmiljö för invånarna i våra tre kommuner med sammanlagt 53 000 invånare. 
Vi fortsätter nu arbetet med att skapa vår nya planenhet som i dagsläget består av planarkitekter, samhällsplanerare, stadsarkitekt, klimatstrateg och trafikplanerare. Här har du chansen att bli en del av vårt trevliga team och ta del av flera förmåner som bland annat:
·         Semesterväxling
·         Årsarbetstid
·         Friskvårdsbidrag
·         Friskvårdstimme
·         Hälsofrämjande aktiviteter
·         Extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år
·         Personal- och fritidsföreningen Pulsen
  
Ditt uppdrag: 
Vill du vara motorn i samhällsbyggnadsprocessen och skapa framtidens samhälle? 
Med ditt engagemang och din kompetens leder du planarbetet tillsammans med våra duktiga kollegor. Planuppdragen är en viktig del i kommunernas samhällsbyggnadsprocess, vilket förutsätter ett genuint intresse för hållbar samhällsutveckling och en förmåga att se helhetsperspektivet.  
Som planarkitekt på VGS kommer du att arbeta både strategiskt och operativt med olika typer av samhällbyggnadsprojekt. Just nu sker flera etableringar och utvecklingsprojekt i våra tre kommuner. Det innebär ett intressant arbete att ta fram detaljplaner, planprogram och delta i strategiska projekt såsom ÖP och FÖP-arbeten. Med andra ord vara med från idé till färdig plan. I uppdraget ingår att du driver dina egna planprojekt som grundar sig i helhetssyn, dialog och samverkan.
Du har många kontaktytor och samarbetar nära andra kollegor på VGS, övriga förvaltningar eller bolag i de tre kommunerna. Även kontakter med konsulter, företagare, privata fastighetsägare, politiker och medborgare är en viktig del av arbetet. Du förväntas vara en god ambassadör för verksamheten i dina möten med allmänheten och du behärskar svenska i tal och skrift.
 
Dina kvalifikationer:
Du har utbildning på kandidatnivå, exempelvis som samhällsplanerare, fysisk planerare eller motsvarande. Du behöver ha tidigare erfarenhet inom detaljplanering eller motsvarande. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en kommunal organisation.
Du har grundkunskaper i PBL och övrig lagstiftning som påverkar den fysiska planeringen. Kunskap i Focus Detaljplan är meriterande.
Du gillar att jobba tillsammans med andra kollegor och att samverka med olika aktörer. Som person är du flexibel, engagerad och samarbetsvillig. Du ligger steget före, har ett brett perspektiv och ser helheter. Du är strukturerad vilket innebär att du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du sätter upp och håller tidsramar samtidigt som du är noggrann. Du är kreativ och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat. 
 
Övrigt:
Tjänsten kan till viss del utformas efter dina tidigare erfarenheter och intressen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en godkänd säkerhetsprövningsintervju och registerkontroll hos Säkerhetspolisen behövs för att få börja jobba hos oss.
Urval och intervjuer kan ske löpande så skicka in din ansökan redan nu!


2016 bildades Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd med gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hållbarhet samt trafik.

Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning arbetar för en långsiktigt hållbar och god livsmiljö för invånarna i den tre kommunerna med sammanlagt 53 000 invånare. Vi fortsätter nu arbetet med att vidareutveckla vår förvaltning, och du har i detta arbete chans att bidra till utvecklingen av en attraktiv arbetsgivare för ca 70 medarbetare.


Krav:

Körkort:
* B (Personbil) Visa mindre

Beredare – SITAB Sandviken

- självständig och affärsinriktad nyckelperson till fortsatta utvecklingen   SITAB tillgodoser bygg-, stål- och pappersindustrins behov av specialtillverkade komponenter, reservdelar, reparationer och service. Med höga krav på utbildning och certifieringar arbetar de hållbart utifrån branschens kvalitetskrav, system och standarder. SITAB har verkstäder i Söderfors och i Sandviken, där huvudkontoret finns och ca 40 medarbetare. De startade 1989 och är ett s... Visa mer
- självständig och affärsinriktad nyckelperson till fortsatta utvecklingen
 
SITAB tillgodoser bygg-, stål- och pappersindustrins behov av specialtillverkade komponenter, reservdelar, reparationer och service. Med höga krav på utbildning och certifieringar arbetar de hållbart utifrån branschens kvalitetskrav, system och standarder. SITAB har verkstäder i Söderfors och i Sandviken, där huvudkontoret finns och ca 40 medarbetare. De startade 1989 och är ett stabilt företag som utvecklas hela tiden. Tillsammans de nära samarbetet med kunderna har de byggt upp en spetskompetens inom grova konstruktioner, beräkningar och tillverkning. Det nära samarbetet gör att de har en verksamhet som präglas av flexibilitet och kundanpassade lösningar.
 
Ditt uppdrag:
Som Beredare är du spindeln i nätet och utifrån kundernas förfrågningar bereder du underlag för inköp och produktion samt hållbara kalkyler för ett långsiktigt partnerskap med kunden. Du har troligtvis en grund inom svetsarbeten, vilket medför att du tar bra affärsmässiga beslut i offertarbeten i många fall via direktkontakter med kunden. Rollen blir en mix mellan administrativt arbete via ex. offertarbeten och kundkontakter. Men även interna kontakter tillsammans med produktionspersonalen om hur genomföra olika konstruktionsarbeten osv.
 
Kunden kommer främst från verkstadsindustrin, processindustrin eller byggbranschen där det ibland ställs krav kring certifering SS-EN 1090-1 och liknande. Du har ansvaret för att företaget inköpskanaler och underleverantörer för vissa produkter/produktionsarbeten.
 
Vem söker vi?
Du har troligtvis en god bakgrund inom industri, och erfarenhet att köpa in och/eller sälja via mer komplext beredningsarbete. Du har vana att förstå kunders behov, läsa CAD-ritningar, bereda arbeten och skapa en utvecklande affär för både företaget och kunden. Förutom att läsa CAD-ritningar är det bra om du kan korrigera vid behov i CAD-program. Meriterande om du har erfarenhet av SS-EN 1090.
 
Du gillar ett självständigt arbete - att dels arbeta med administrativa uppgifter och att dels ha kundkontakter. Du har lätt för att bygga långsiktiga relationer och har lätt för att prata med personer på alla nivåer. Du har en initiativförmåga som får saker att hända. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och har körkort för minst personbil. Du är placerad vid huvudkontoret i Sandviken.
.
Välkommen att bidra till verksamhetens utveckling!


Läs mer om SITAB: www.sitab.nu Visa mindre

Financial Controller till Sandvik Materials Technology i Sandviken

-en utvecklings- och systemintresserad redovisningsekonom    Sandvik Materials Technology(SMT) har påbörjat en spännande resa till att bli ett eget börsnoterat bolag på Nasdaq Stockholm och uppbyggnad av egna funktioner pågår intensivt sen ett tag tillbaka. Bolaget implementerar M3 som nytt ERP-system, något som du i denna roll blir tydligt involverad i. I rollen som Financial controller kommer du att vara en del av  AB SMT Tubes ekonomifunktion i Sandvike... Visa mer
-en utvecklings- och systemintresserad redovisningsekonom 
 
Sandvik Materials Technology(SMT) har påbörjat en spännande resa till att bli ett eget börsnoterat bolag på Nasdaq Stockholm och uppbyggnad av egna funktioner pågår intensivt sen ett tag tillbaka. Bolaget implementerar M3 som nytt ERP-system, något som du i denna roll blir tydligt involverad i. I rollen som Financial controller kommer du att vara en del av  AB SMT Tubes ekonomifunktion i Sandviken som totalt omfattar ett tjugotal medarbetare. Funktionen ansvarar för löpande redovisning och bokslut för bolagen AB SMT Tube och SMT Rock Drill Steel AB.
 
Vid avdelningen återfinns två redovisningsekonomer som blir dina närmaste kollegor och du får ett eget ansvar för redovisning av råvaru- och valutasäkringar, samt uppföljning av den interna fakturahubben, interna betalningar (netting) samt balansräkningssäkringar för AB SMT Tube.  I rollen ingår till stor del att delta i projekt och arbeta med utveckling av processer.
 
Din bakgrund
Vi söker Dig som har relevant utbildning inom ekonomi från högskola eller universitet samt minst fem års erfarenhet av redovisning, gärna från industri. För att lyckas i rollen krävs god kommunikativ förmåga på både svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt. Du har ett gediget systemintresse och vi ser gärna att du är van att arbeta mot tydliga deadlines.
 
Vi lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är noggrann, strukturerad och utför ditt arbete med hög integritet. Du drivs av att få bidra till ständiga förbättringar och utveckla arbetssätt och processer. Med god kommunikativ förmåga skapar du ett förtroendefullt samarbete med kollegor och bidrar till en positiv arbetsmiljö.
Välkommen att visa intresse för en roll där du får vara med och påverka och bli delaktig i en spännande resa !

Urval kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut.
 


På Sandvik Materials Technology (SMT) är uppdraget mycket mer än att leverera bra produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklas de bästa lösningarna efter kunders behov. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som första prioritet, skapas en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.? SMT är på en spännande resa mot att bli ett fristående börsnoterat bolag på Nasdaq Stockholm den 31 augusti, 2022. Vid tidpunkten för börsnoteringen kommer SMT att byta namn till Alleima.
Med en tydlig riktning för resan, där de nyttjar sin position som teknologiledare, progressiv affärspartner och är drivande vad gäller hållbarhet, syftar verksamheten till att bli ett ännu starkare bolag inom industri.?

Sandvik och Sandvik Materials Technology är övertygade om att mångfald leder till en bättre omgivning för sina anställda, företaget och kunder. Bolaget erbjuder stora utvecklingsmöjligheter i en global industrikoncern med förmånliga anställningsvillkor som bland annat inkluderar tjänstepension, friskvård, gruppförsäkring, förstärkt föräldrapenning, utbildningsprogram och kompetensutveckling. Visa mindre

HR-chef - Sandvikens kommun

- vidareutveckla kommunens HR-processer   Sandvikens kommun är i en spännande fas med framtida utmaningar! Efter några års anpassning till förändringar inom arbetsmarknaden, tar nu industrisatsningar och den viktiga etableringen av Microsoft kommunen in i nya möjligheter.   Uppdraget: Som HR-chef har du ett övergripande ansvar för att driva utveckling inom kommunens HR-processer. Ditt uppdrag att leda personalkontoret innebär att skapa förutsättningar för ... Visa mer
- vidareutveckla kommunens HR-processer
 
Sandvikens kommun är i en spännande fas med framtida utmaningar! Efter några års anpassning till förändringar inom arbetsmarknaden, tar nu industrisatsningar och den viktiga etableringen av Microsoft kommunen in i nya möjligheter.
 
Uppdraget:
Som HR-chef har du ett övergripande ansvar för att driva utveckling inom kommunens HR-processer. Ditt uppdrag att leda personalkontoret innebär att skapa förutsättningar för att vara en god arbetsgivare som stärker kommunens arbetgivarvarumärke och som ger möjlighet att attrahera, rekrytera, utveckla och behålla kompetens. 
 
Personalkontoret ansvarar för tolkning av lagar och avtal inom det arbetsrättsliga området och även för hur kommunens anställningsvillkor och personalpolitik ska utformas. De arbetar strategiskt med riktlinjer och rutiner, råd, stöd och omvärldsbevakning. Att utarbeta former för samverkan och dialog med arbetstagarorganisationerna ingår i ansvarsområdet. 
 
Du blir chef för HR-strateger, förhandlingschef samt lönechef. Personalkontoret arbetar även nära förvaltningarnas HR-konsulter, samt även koncernens bolag. Du kommer att ingå i kommunens ledningsgrupp där du förväntas bidra till att utveckla hela Sandviken. Du rapporterar till Kommundirektören.
 
Att hela tiden arbeta med ständiga förbättringar, våga fråga sig varför och att vara modig att prova blir viktigt för dig och genom den delaktighet du skapar med dina medarbetare. 
 
Kvalifikationer: 
För att lyckas i rollen tror vi att du är en erfaren ledare med förmåga att genom tydlighet, trygghet och humor leda och inspirera andra. Vidare är du en strategisk, analytisk och serviceinriktad person med stark förmåga att se samband och etablera samarbete. Du drivs av en vilja att fatta långsiktigt hållbara beslut och fokuserar gärna på processer. Som HR-chef ser du helheter och strategier men har också förmåga att driva och slutföra specifika frågor. Du är inte rädd för att tänka nytt och vill möta framtidens behov på ett klokt och balanserat sätt. Som ledare är du tillgänglig, trygg och modig och har inga problem med att delegera eller ställa krav. Du har god förmåga att på ett pedagogiskt sätt resonera kring samt förklara samband och resultat. 

I grunden har du en relevant akademisk examen inom HR och flerårigt ledarskap i en komplex organisation. Du har ett stort samhällsintresse och nyfikenhet för samhällsutveckling, det är meriterande att ha arbetat i en politiskt styrd organisation - även om det inte är ett krav.
 
Välkommen att bli en nyckelperson för Sandvikens fortsatta utveckling!


Som ledare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Ditt ledarskap präglas av mod, tydlighet och nyfikenhet. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.
I våra verksamheter arbetar 3000 människor inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.
www.sandviken.se Visa mindre

Rektor grundskola - Sandviken

Ansök    Apr 8    Balkefors & Ponsiluoma AB    Rektor
- du drivs av att utveckla elever genom ett systematiskt och hållbart kvalitetsarbete   Kunskapsförvaltningens grundskolor är organisatoriskt indelade i tre grundskoleområden: Centrala, Västra och Södra grundskoleområdet. Varje grundskoleområde leds av en ledningsgrupp bestående av rektor samt ett antal biträdande rektorer.    Vi söker nu en rektor till Södra grundskoleområdet. I detta område ingår skolorna Björksätraskolan F-9, Jernvallsskolan F-6 och Sät... Visa mer
- du drivs av att utveckla elever genom ett systematiskt och hållbart kvalitetsarbete
 
Kunskapsförvaltningens grundskolor är organisatoriskt indelade i tre grundskoleområden: Centrala, Västra och Södra grundskoleområdet. Varje grundskoleområde leds av en ledningsgrupp bestående av rektor samt ett antal biträdande rektorer. 
 
Vi söker nu en rektor till Södra grundskoleområdet. I detta område ingår skolorna Björksätraskolan F-9, Jernvallsskolan F-6 och Sätra skola F-6. Området har totalt knappt 200 medarbetare i olika yrkeskategorier samt cirka 1300 elever. 
 
Arbetsuppgifter
Du ingår som en av tre rektorer i ledningsgruppen för grundskolans och grundsärskolans verksamhetsområde, där du representerar Södra grundskoleområdet. 
 
Uppdraget i ledningsgruppen innefattar bland annat att utveckla och förvalta förhållningssätt och perspektiv som ska genomsyra hur vi gemensamt leder hela grundskolan. Tillsammans strävar vi efter en hög måluppfyllelse samt att arbeta utifrån frågeställningar om hur förvaltning och verksamhet kan stödja varandras uppdrag. Som representanter i ledningsgruppen så har vi ett gemensamt ansvar för helheten och att vi genomför fattade beslut. 
Södra grundskoleområdet behöver en rektor med tydligt fokus på det pedagogiska ledarskapet och högre måluppfyllelse. Ditt ansvar blir att driva den strategiska pedagogiska utvecklingen i denna riktning. 
 
Du kommer att vara chef och ledare genom att leda andra ledare och chefer. Du kommer att ha övergripande ansvar för ditt skolområde gällande ekonomi, personal samt det strategiskt övergripande administrativa arbetet så som rapportering i vårt verksamhetssystem Hypergene. 
Som rektor agerar du som en god representant för Sandvikens kommun, i samverkan med olika parter, såväl inom som utom förvaltningen.
 
Kvalifikationer
Du har relevant högskolexamen, meriterande är genomförd befattningsutbildning. Vi ser att du har några års arbetslivserfarenhet som skolledare, gärna inom grundskola. Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du skapar engagemang och delaktighet hos såväl medarbetare som andra du möter i ditt uppdrag. 
 
Du har goda kunskaper inom IT, administration och ekonomi. Uppdraget kräver att du med ett strukturerat arbetssätt kan prioritera och nå satta tidsramar. Du kan kommunicera på ett tydligt sätt i både tal och skrift och har förmåga att få ditt budskap att nå fram till olika intressenter. 
Du har en personlig mognad, förmåga att ta initiativ och analytiskt lösa olika problem. Du är även mål- och resultatinriktad samt kan se saker ur ett större perspektiv. Stor vikt kommer att läggas vid ovan beskrivna personliga egenskaper. 
 
Du har körkort och tillgång till bil. 
Du anställs tillsvidare utifrån din grundkompetens, med ett tidsbegränsat chefsförordnande med möjlighet till förlängning. 
 
Urval och intervjuer kan ske löpande - sök gärna omgående.
 
Om arbetsplatsen
Sandvikens kommuns förskolor och skolor styrs av både nationella och kommunala mål. Varje enhet följer upp och utvärderar sin verksamhet, gör en resultatanalys och formulerar utvecklingsåtgärder. Det är av yttersta vikt att var och en i organisationen ser och tar sitt ansvar för det gemensamma uppdraget att åstadkomma ett utbildningssystem av god kvalitet, där barn och elever, oavsett bakgrund, kan utvecklas så långt som möjligt.
Under rubriken Utbildning & förskola, www.sandviken.se finns ytterligare information om förskolan och skolan. 
 

Kontaktpersoner
Birgitta Orrebo 
Verksamhetschef 
026-241464
[email protected]
 
Fackliga företrädare
Johan Larsson
Sveriges skolledarförbund
026-241144
[email protected]
 
Lena Dyremark
Lärarförbundets skolledarförening
026-240019
[email protected]
 
Malin Björnson
Lärarnas Riksförbund
[email protected]
 
Anette Almström Kovacic
Lärarförbundet
026-24 16 21Som ledare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Ditt ledarskap präglas av mod, tydlighet och nyfikenhet. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.
I våra verksamheter arbetar 3000 människor inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.
www.sandviken.se

Sandviken erbjuder dig bland annat dessa förmåner 
- semesterväxling 
- årsarbetstid 
- friskvårdsbidrag
- hälsofrämjande aktiviteter 
- extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år 
- personal- och fritidsföreningen Pulsen Visa mindre

Ekonomichef - Sandvikens kommun

Ansök    Feb 7    Balkefors & Ponsiluoma AB    Ekonomichef
- genom helhetssyn, samverkan och dialog vidareutvecklar du ekonomiprocesserna Sandvikens kommun är i en spännande fas med framtida utmaningar! Efter några års anpassning till förändringar inom arbetsmarknaden, tar nu industrisatsningar och den viktiga etableringen av Microsoft kommunen in i nya möjligheter. Uppdraget: Som ekonomichef har du ett övergripande ansvar för budgetprocessen och övriga processer inom ekonomiområdet. Du kommer att ingå i kommune... Visa mer
- genom helhetssyn, samverkan och dialog vidareutvecklar du ekonomiprocesserna

Sandvikens kommun är i en spännande fas med framtida utmaningar! Efter några års anpassning till förändringar inom arbetsmarknaden, tar nu industrisatsningar och den viktiga etableringen av Microsoft kommunen in i nya möjligheter.

Uppdraget:
Som ekonomichef har du ett övergripande ansvar för budgetprocessen och övriga processer inom ekonomiområdet. Du kommer att ingå i kommunens ledningsgrupp där du förväntas bidra till att helhetsperspektivet utvecklas samt att stödja kommundirektören att utveckla budgetprocessen.
Ditt uppdrag blir att ta vid med utvecklingsarbetet av ekonomi- och inköpskontoret arbete för att möta framtidens utmaningar. Nya förutsättningar såsom förändrad demografi, förändrade ekonomiska förutsättningar samt behov av att digitalisera ett antal av kommunens processer. Här ges du möjlighet att med ett tryggt och tillitsbaserat ledarskap inspirera och leda kommunen mot en modern och tydlig ekonomistyrning. 

Att hela tiden arbeta med ständiga förbättringar, våga fråga sig varför och att vara modig att prova blir viktigt för dig och genom den delaktighet du skapar med dina sjutton medarbetare. Utöver det krävs samarbete och koordinering med förvaltningarnas ekonomer. Ekonomikontoret och ekonomichef blir dessutom involverad i arbetet i koncernen tillsammans med koncernekonom och flertalet bolagsekonomer. Koncernen innefattar flera kommunala bolag bl.a. bostads- och energibolag som ägs av Sandviken kommuns moderbolag Sandvikens Stadshus AB.

Kvalifikationer: 
För att lyckas i rollen tror vi att du är en erfaren ledare med förmåga att genom tydlighet, trygghet och humor leda och inspirera andra. Vidare är du en strategisk, analytisk och serviceinriktad person med stark förmåga att se samband och etablera samarbete. Du drivs av en vilja att fatta långsiktigt hållbara beslut och fokuserar gärna på processer. Som ekonomichef ser du helheter och strategier men har också förmåga att driva och slutföra specifika frågor. Du är inte rädd för att tänka nytt och vill möta framtidens behov på ett klokt och balanserat sätt. Som ledare är du tillgänglig, trygg och modig och har inga problem med att delegera eller ställa krav. Du har god förmåga att på ett pedagogiskt sätt resonera kring samt förklara samband och resultat. Vi tror också att du är nyfiken kring vilken information som finns bakom siffrorna och arbetar gärna med input från hela kommunens organisation.

I grunden har du en relevant akademisk examen inom ekonomi och flerårigt ledarskap i en komplex organisation. Du har ett stort samhällsintresse och nyfikenhet för samhällsutveckling, det är meriterande att ha arbetat i en politiskt styrd organisation - även om det inte är ett krav.

Välkommen att bli en nyckelperson för Sandvikens fortsatta utveckling!


Som ledare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Ditt ledarskap präglas av mod, tydlighet och nyfikenhet. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.
I våra verksamheter arbetar 3000 människor inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.
www.sandviken.se Visa mindre

Materialspecialist till IPCO i Sandviken

IPCO is an Industrial Process solution group with 600 employees, 35+ sales & service offices globally, production in Asia, Europe and North America and 200 M EURO in annual sales. We develop customized solutions for the process industry and we are dedicated to provide productivity in the processing of more than 1200 different products across the sulphur, chemical, fertilizer, chocolate and food industries. We also provide Double Belt Press solutions with S... Visa mer
IPCO is an Industrial Process solution group with 600 employees, 35+ sales & service offices globally, production in Asia, Europe and North America and 200 M EURO in annual sales. We develop customized solutions for the process industry and we are dedicated to provide productivity in the processing of more than 1200 different products across the sulphur, chemical, fertilizer, chocolate and food industries. We also provide Double Belt Press solutions with Steel and Teflon® belts, including up- and downstream equipment and precision scattering systems as well as solid and perforated steel belts used for improving productivity and quality in the processing of products as diverse as wood-based panels, paper, food, film and more.
www.ipco.com


Kan du bidra med materialteknisk kompetens inom stål och avancerade processlösningar?
Känner du dig manad att driva utveckling av nästa generations produkter?
 
IPCO erbjuder världsledande processlösningar som kräver djup kunskap om kundens produktionsprocess inom ett brett spektrum av branscher och geografiska områden. Som ett led i den fortsatta expansionsresan söker vi nu ännu en driven specialist till teknikfunktionen vid produktionsanläggningen i Sandviken. I rollen får du ägna lika stor del av din tid till proaktivt utredningsarbete som till att bidra med daglig support inom materialteknik till kollegor inom produktion,marknad och service. Du bidrar med ideer och driver utveckling av nya materialtekniska lösningar i nära samarbete med interna och externa intressenter. Med fokus på materialegenskaper skapar du bästa förutsättningar för befintliga och nya produkter i nära samarbete med kunder, både kvalitets- och produktionsmässigt.
 
Du tillhör teknikfunktionen vid IPCOs produktionsanläggning i Sandviken och du kommer även att vara delaktig i utveckling av bolagets framtida anläggning i Forsbacka. 
 
Din bakgrund
Du är civilingenjör inom materiallära eller motsvarande och vi ser gärna att du har erfarenhet från verkstadsindustri. Erfarenhet från att arbeta med likvärdiga stålprodukter, där varje kundorder är unik och där kvalitetskrav och toleransnivåer är avgörande faktorer är meriterande. Dina språkkunskaper i svenska och engelska är mycket bra i såväl tal som skrift. 
 
Som person är du analytisk och innovativ. Du har ett systematiskt, pedagogiskt och involverande arbetssätt och är en god lagspelare. Du trivs bra i en miljö där det är korta beslutsvägar, hög tillit till medarbetare och frihet under ansvar.
 
Ta steget och bli en del av IPCOs  tillväxtresa! Visa mindre

VD till Högbo Bruk Sandviken

- trygg och samarbetsorienterad lagledare som med delaktighet förädlar unik verksamhet   Friluftsområdet och det kulturhistoriska Högbo Bruk är Sandvikens och industriföretaget Sandviks vagga och idag Mellansveriges stora ”friluftslunga”. Högbo Bruk är ett kommunalt bolag som ägs av Sandvikens kommun och besöks året runt av människor från hela landet. Tillsammans med ett 15-tal hyresgäster, bland annat erkänt duktiga Högbo Brukshotell, erbjuds ett besöksmå... Visa mer
- trygg och samarbetsorienterad lagledare som med delaktighet förädlar unik verksamhet
 
Friluftsområdet och det kulturhistoriska Högbo Bruk är Sandvikens och industriföretaget Sandviks vagga och idag Mellansveriges stora ”friluftslunga”. Högbo Bruk är ett kommunalt bolag som ägs av Sandvikens kommun och besöks året runt av människor från hela landet. Tillsammans med ett 15-tal hyresgäster, bland annat erkänt duktiga Högbo Brukshotell, erbjuds ett besöksmål som innefattar exempelvis matupplevelser, konferenser, golf, skidspår, naturområden, MTB, kanot, marknader, hantverkare och mycket mera för alla åldrar.
 
Högbo Bruk är en serviceorganisation som driver och förvaltar hela friluftsområdet som bland annat innefattar 125 byggnader, 2 500 ha skog (samt även 3 200 ha skog övrigt inom kommunen), många mil spår för längdskidor och MTB samt parkområden, vägar/parkeringar osv.
 
Via verksamhetsledare drivs större delen av allt service- och underhållsarbete genom att vara Sandvikens största arbetsgivare för personer med olika former av nedsatt arbetsförmåga. Här inryms ca 25 arbetslag med arbete inom bland annat snickeri, måleri, städ, el, VVS, kommunikation, guidning, skogsskötsel, växthusodling osv. Högbo Bruk har idag nästan 150 medarbetare.
 
Läs mer: www.hogbobruk.se
 
Ditt uppdrag: 
Vi söker en ny VD som är en trygg lagledare och tar denna kulturhistoriska miljö och diversifierade verksamhet vidare. Uppdraget blir att tillsammans med engagerade medarbetare och styrelse utveckla verksamheten hållbart och långsiktigt vidare. 
 
Verksamheten kan delas in i tre huvuddelar:

• Serviceverksamhet: drift och underhåll av fastigheter, skog och mark, vägar, parkeringar, skidspår, mountainbike-leder. Dessutom serviceåtgärder anpassat till ca 15 olika hyresgäster inom området. Tillsammans med medarbetarna fortsätter ni de höga ambitionerna av att vara Hållbara inom all drift och underhåll.
• Utflyktsmålet: tillsammans med drivna hyresgäster skapa och bidra till evenemang och upplevelser till ca 500 000 besökare årligen från hela Sverige.
• Arbetsmarknads- & integrationsaktiviteter: i nära samarbete med ex. Arbetsförmedlingen, kommunens övriga verksamheter leder och skapar ni möjligheter för individen som för stunden befinner sig utanför arbetslivet att hitta sin mening med arbetslivet. En viktig del i ditt uppdrag blir att med din och medarbetarnas nyfikenhet av människor kunna se individens fallenhet och talang och därigenom omsätta den i projekt, utveckla befintliga eller skapa nya avdelningar i verksamheten som i sin tur förstärker Högbo Bruks verksamheter.
Du rapporterar till en politiskt tillsatt styrelse. Högbo Bruks medarbetare finns inom ekonomi/administration, skogsförvaltning samt arbetsledning inom de olika serviceområdena.
 
Din bakgrund: 
Vi söker en VD/lagledare som leder med hjärtat på rätta stället. Du har stort eget intresse av det mänskliga mötet, är kreativ och ser potentialen i varje individ. Du är kreativ och ser möjligheter som smittar av sig till övriga medarbetare. Du skapar och öppnar alltid för delaktighet men tar beslut när så behövs. Du lyssnar aktivt och försöker först att förstå och sedan förstås och håller andra informerade samt ger feedback. Du samverkar genom att främja och utveckla andras idéer. 
 
Du har intresse och förståelse för Högbos kulturhistoriska miljö och ser vikten av dessa värderingar: en plats för människan, tid för människan och till för människan.
 
I grunden har du en relevant högskoleutbildning eller likvärdig arbetslivserfarenhet samt god ekonomiskt och teknisk förståelse.
 
Välkommen att utveckla verksamheten i "talangfabriken" Högbo Bruk!
 
Välkommen att lämna in din intresseanmälan.


www.hogbobruk.se

Krav:

Körkort:
* B (Personbil) Visa mindre

Klimatstrateg till VGS Sandviken

- Du driver, tydliggör och initierar frågor inom klimatanpassning för ett hållbart samhälle   Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning (VGS) har en stark vilja att utveckla ett långsiktigt hållbart och robust samhälle. Det handlar om att skapa en långsiktig förmåga i samhället att hantera riskerna med klimatförändringarna. Klimatanpassningsuppdraget har VGS för tre kommuners räkning; Sandviken, Hofors och Ockelbo där Sandviken valt att satsa extra m... Visa mer
- Du driver, tydliggör och initierar frågor inom klimatanpassning för ett hållbart samhälle
 
Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning (VGS) har en stark vilja att utveckla ett långsiktigt hållbart och robust samhälle. Det handlar om att skapa en långsiktig förmåga i samhället att hantera riskerna med klimatförändringarna. Klimatanpassningsuppdraget har VGS för tre kommuners räkning; Sandviken, Hofors och Ockelbo där Sandviken valt att satsa extra medel för uppdraget. Stort fokus behöver läggas på kommunala VA-planer och dagvattenstrategier. Behov finns även av fördjupade planer inom blå infrastruktur enligt det nya åtgärdsprogrammet för vattenförvaltningen 2021–2026.
 
Ditt uppdrag:
I den nya tjänsten som klimatstrateg får du en viktig roll att projektleda/samordna kommunens vattenarbete utifrån EU:s vattendirektiv. Ansvaret ligger även i denna roll för strategisk styrning av kommunens dagvattenhantering. I uppdraget ingår samordningsansvaret för att ta fram, genomföra och följa upp dagvattenstrategier samt ge stöd till kommunkoncernens organisationer avseende övergripande dagvatten-, skyfalls- och recipientfrågor. Även frågor för att skapa långsiktighet i dricksvattenförsörjning och för att hantera skyfall, torka och bränder ingår i uppdraget. Helt enkelt medverka till att klimatanpassningsfrågorna hanteras på bästa sätt i samhällsbyggnadsprocessen.
Du har en drivande och sammanhållande roll att i kommunens arbete för att säkerställa att kommunen genomför tillräckligt med åtgärder för att nå upp till kraven i vattendirektivet samt samordnar arbetet med angränsande kommuner och regionen.
 
Du föreslår och tar fram relevanta analyser och handlingsplaner, som underlättar kommunens samhällsplanering och operativa arbete. Du samordnar synpunktshanteringen vid framtagning av yttranden till interna och externa remisser. Att omvärldsbevaka, bedöma och sprida information inom klimatområdet är en självklarhet.
 
Kvalifikationer:
Du har troligtvis erfarenhet av att projektleda och samverka genom samordning av liknande uppdrag. Du har lätt för, och god förmåga, att kommunicera, analysera och samverka och tycker även om att arbeta självständigt och ta ansvar för att driva ditt arbete framåt. Du har säkerligen en högskoleutbildning inom klimatanpassning (gärna tvärvetenskaplig) eller likvärdig utbildning. 
Du har goda kunskaper om hydrologi, klimatutsläpp, klimatförändringar och olika typer av extremväder, 
Du har även goda kunskaper om samhällets sårbarhet för olika typer av extremväder samt anpassningsmöjligheter.
Du förstår vikten av, och kan leda, risk- och sårbarhetsanalysarbeten.
 
Vi ser gärna att du har erfarenheter inom GIS och myndighetsarbete inom politisk styrd organisation samt processkunskap. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. 
 
Välkommen att kraftsamla kring klimatanpassningsuppdraget!


2016 bildades Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd med gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hållbarhet samt trafik.

Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning arbetar för en långsiktigt hållbar och god livsmiljö för invånarna i den tre kommunerna med sammanlagt 53 000 invånare. Vi fortsätter nu arbetet med att vidareutveckla vår förvaltning, och du har i detta arbete chans att bidra till utvecklingen av en attraktiv arbetsgivare för ca 70 medarbetare.

Krav:

Körkort:
* B (Personbil) Visa mindre

Materialspecialist till IPCO i Sandviken

IPCO is an Industrial Process solution group with 600 employees, 35+ sales & service offices globally, production in Asia, Europe and North America and 200 M EURO in annual sales. We develop customized solutions for the process industry and we are dedicated to provide productivity in the processing of more than 1200 different products across the sulphur, chemical, fertilizer, chocolate and food industries. We also provide Double Belt Press solutions with S... Visa mer
IPCO is an Industrial Process solution group with 600 employees, 35+ sales & service offices globally, production in Asia, Europe and North America and 200 M EURO in annual sales. We develop customized solutions for the process industry and we are dedicated to provide productivity in the processing of more than 1200 different products across the sulphur, chemical, fertilizer, chocolate and food industries. We also provide Double Belt Press solutions with Steel and Teflon® belts, including up- and downstream equipment and precision scattering systems as well as solid and perforated steel belts used for improving productivity and quality in the processing of products as diverse as wood-based panels, paper, food, film and more.
www.ipco.com


Kan du bidra med materialteknisk kompetens inom stål och avancerade processlösningar?
Känner du dig manad att driva utveckling av nästa generations produkter?
 
IPCO erbjuder världsledande processlösningar som kräver djup kunskap om kundens produktionsprocess inom ett brett spektrum av branscher och geografiska områden. Som ett led i den fortsatta expansionsresan söker vi nu ännu en driven specialist till teknikfunktionen vid produktionsanläggningen i Sandviken. I rollen får du ägna lika stor del av din tid till proaktivt utredningsarbete som till att bidra med daglig support inom materialteknik till kollegor inom produktion,marknad och service. Du bidrar med ideer och driver utveckling av nya materialtekniska lösningar i nära samarbete med interna och externa intressenter. Med fokus på materialegenskaper skapar du bästa förutsättningar för befintliga och nya produkter i nära samarbete med kunder, både kvalitets- och produktionsmässigt.
 
Du tillhör teknikfunktionen vid IPCOs produktionsanläggning i Sandviken och du kommer även att vara delaktig i utveckling av bolagets framtida anläggning i Forsbacka. 
 
Din bakgrund
Du är civilingenjör inom materiallära eller motsvarande och vi ser gärna att du har erfarenhet från verkstadsindustri. Erfarenhet från att arbeta med likvärdiga stålprodukter, där varje kundorder är unik och där kvalitetskrav och toleransnivåer är avgörande faktorer är meriterande. Dina språkkunskaper i svenska och engelska är mycket bra i såväl tal som skrift. 
 
Som person är du analytisk och innovativ. Du har ett systematiskt, pedagogiskt och involverande arbetssätt och är en god lagspelare. Du trivs bra i en miljö där det är korta beslutsvägar, hög tillit till medarbetare och frihet under ansvar.
 
Ta steget och bli en del av IPCOs  tillväxtresa! Visa mindre

Förvaltningschef Omsorg – Sandvikens kommun

Ansök    Okt 20    Balkefors & Ponsiluoma AB    Omsorgschef
Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare. I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå k... Visa mer
Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.
I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.
www.sandviken.se

- trygg och kommunikativ ledare som balanserat tänker nytt
 
Sandvikens kommun är i en spännande fas inom samhällsbyggandet och har ambitionen att växa till 50 000 invånare. De globala storföretagen Sandvik AB och Microsoft har större anläggningar på orten och här finns ett rikt näringsliv med många mindre och medelstora företagen samt stor ideell sektor. Influenser från olika kulturer och länder tas tacksamt tillvara och bidrar till att skapa kreativa miljöer. 
 
I Sandviken är världen alltid närvarande. Här känner vi oss hemma och gör varandra bättre.
 
Uppdraget:
Som förvaltningschef för Omsorgsförvaltningen är du ytterst ansvarig för all verksamheten inom förvaltningen utifrån Omsorgsnämndens uppdrag. Förvaltningen innehåller omsorg för äldre och personer med funktionshinder samt hemsjukvård, innefattar ca 1 200 medarbetare och en budgetomslutning på ca 750 miljoner.
 
Du verkar för en kompetent och kostnadsmedveten organisation och arbetar för att verksamheten håller en hög kvalitet utifrån förvaltningens och nämndens mål med medborgaren i fokus. En fortsatt satsning på exempelvis digitalisering ska leda till ständiga förbättringar för både brukaren och verksamhetens leverans. 
 
Uppdraget blir att implementera och förankra långsiktiga målsättningar tillsammans med medarbetarna, och att därifrån driva, coacha, leda och följa upp mot målen. Du stödjer och utmanar organisationen och låter grupper och enskilda medarbetare få verka och ta initiativ för utveckling och att tänka nytt.
 
Du utvecklar din trovärdighet och legitimitet i organisationen, och förhåller dig öppet och accepterande för att vinna andras förtroende. Du ansvarar för att arbetet bedrivs i enlighet med de lagkrav, processer och policys som utgör ramarna för verksamheten.
 
Du bidrar i kommundirektörens ledningsgruppsarbete med helhetssyn för hela Sandvikens kommunkoncern. Du är underställd kommundirektören. 
 
Kvalifikationer:
För att bli framgångsrik i rollen tror vi att du är en erfaren ledare med förmåga att genom tydlighet, med trygghet och nyfikenhet leda och inspirera medarbetare. Vidare är du en strategisk, analytisk och serviceinriktad person med stark förmåga att se samband och etablera samarbeten/nätverk. Du drivs av en vilja att fatta långsiktigt hållbara beslut och av att lyckas nå målen. 
 
Du är inte rädd för att tänka nytt och vill möta framtidens behov på ett klokt och balanserat sätt. Som ledare är du tillgänglig, trygg och modig och har inga problem med att delegera eller ställa krav. Du har god förmåga att på ett pedagogiskt sätt resonera kring och förklara samband samt resultat.
 
Du har god erfarenhet av utvecklingsarbeten och förståelse för det interna arbetet för att skapa en omsorgsförvaltning med hög kvalitet för verksamheten/brukarna samt medarbetaren. I grunden har du en relevant akademisk examen och flerårig erfarenhet av att leda chefer/experter i ett komplext uppdrag. Vi ser gärna att du har relevant kännedom om förvaltningens lagar och förordningar, alternativt rätt intresse att ta till dig dessa.
Du har ett stort samhällsintresse och nyfikenhet för samhällsutveckling.
Vi värdesätter att du har erfarenhet av politiskt styrda organisationer.
 
Välkommen att bli en nyckelperson för Sandvikens fortsatta samhällsutveckling! Visa mindre

IT-chef Sandvikens kommun

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare. I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå k... Visa mer
Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.
I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.
www.sandviken.se

- trygg ledare som driver digitalisering och upprätthåller driftsäkerheten
 
Sandvikens kommun är i en spännande fas inom samhällsbyggande och har ambitionen att växa till 50 000 invånare. De globala storföretagen Sandvik AB och Microsoft har större anläggningar på orten och här finns ett rikt näringsliv med många mindre och medelstora företagen samt stor ideell sektor. Influenser från olika kulturer och länder tas tacksamt tillvara och bidrar till att skapa kreativa miljöer. 
 
Uppdraget:
Vi söker nu en IT-chef som fortsätter vidareutvecklingen av en kompetent IT-verksamhet. Du säkerställer vikten av hög driftsäkerhet samt har blick för och bidrar till verksamheten med visioner mot framtidens digitalisering och IT-utveckling. IT-kontoret är ett verksamhetsstöd till förvaltningarna och därigenom blir konsultativt förhållningssätt, samverkan, dialog och helhetperspektiv ledorden. 
 
Tillsammans med dina medarbetare levererar ni en IT-säker och informationssäker drift. Du är omvärldsorienterad och utvärderar framtida systemlösningar utifrån bästa verksamhetsvärdet och matchning mot befintliga lösningar. Ni stödjer förvaltningarna i verksamhetutveckling och bidrar vid anskaffningsprocessen av IT-upphandlingar/inköp.
 
Du blir en av nyckelpersonerna för ökad digital mognad i hela organisationen/verksamheten. Du tar det strategiska ansvaret för IT-utvecklingen där förvaltningarna är ansvariga för sin egna verksamhetsutveckling.
 
Du bidrar i kommundirektörens ledningsgruppsarbete med helhetssyn för hela Sandvikens kommunkoncern. Du är underställd kommundirektören.
 
Kvalifikationer:
För att bli framgångsrik i rollen tror vi att du är en erfaren ledare med förmåga att genom tydlighet, trygghet och nyfikenhet leda och inspirera andra. Vidare är du en strategisk, analytisk och serviceinriktad person med stark förmåga att se samband och etablera samarbeten/nätverk genom samverkan. Du drivs av en vilja att fatta långsiktigt hållbara beslut. Du är inte rädd för att tänka nytt och vill möta framtidens behov på ett klokt och balanserat sätt. Som ledare är du tillgänglig, trygg och modig och har inga problem med att delegera eller ställa krav. Du har god förmåga att på ett pedagogiskt sätt resonera kring och förklara samband samt resultat. 
Du har god erfarenhet av IT-drift och säkerhet, samt komplex strategisk IT-utveckling. Du har kunskap om digital tjänsteleverans utifrån metoder, modeller och processer och ekonomiskt mest fördelaktigt, samt är van med ett konsultativt arbetssätt.
I grunden har du relevant högskoleexamen eller likvärdig arbetslivserfarenhet. 
 
Välkommen att bli en nyckelperson för Sandvikens fortsatta samhällsutveckling! Visa mindre

Affärscontroller - Maximalfönster Åshammar

Maximalfönster är ett växande fönstertillverkningsföretag som tillverkar aluminiumfönster för boendemiljö. Våra kunder är till största del entreprenadföretag som har bostadsrättsföreningar och allmännyttan som slutkund. Mestadels säljer vi till Mälardalen. Vi omsätter idag cirka 80 miljoner och är 35 anställda. Läs mer: www.maximalfonster.se - affärsdriven controller till fortsatta utvecklingsresan Uppdrag: Maximalfönster är i stark tillväxt och söke... Visa mer
Maximalfönster är ett växande fönstertillverkningsföretag som tillverkar aluminiumfönster för boendemiljö. Våra kunder är till största del entreprenadföretag som har bostadsrättsföreningar och allmännyttan som slutkund. Mestadels säljer vi till Mälardalen. Vi omsätter idag cirka 80 miljoner och är 35 anställda.
Läs mer: www.maximalfonster.se

- affärsdriven controller till fortsatta utvecklingsresan

Uppdrag:
Maximalfönster är i stark tillväxt och söker dig som i en självständig roll utvecklar ekonomifunktionen. Du får en central roll att tillsammans med VD och ledningen besluta om finansiella mål och hur utveckla företaget. Du arbetar nära verksamheten och tar initiativ till utveckling och förbättringar. 

Arbetsuppgifterna består bl. a. av:
-         Månadsbokslut
-         Analys, budget- och prognosarbete
-         Resultatrapportering
-         Bokslut och årsredovisning
-         Kontaktperson mot revisorer, bank och myndigheter avseende legala och redovisningsmässiga frågor
 
Initialt ingår ansvaret med löpande redovisning och kund- och leverantörsreskontra. Lönehanteringen är outsourcad och din roll blir kravställande. Tjänsten är på heltid med placering i Åshammar, strax utanför Sandviken. 

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har relevant arbetslivserfarenhet inom controlling/redovisning och som vill vara med och utveckla företag/organisationer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av tillverkande företag och/eller har intresse av att förstå verksamheten.

Som person har du ett driv, är en ”doer”, gillar siffror och får saker att hända. Du trivs i en självständig roll där du strukturerar, styr och tar ansvar för ditt arbete. Vidare är du kommunikativ och har förmågan att vara lyhörd. För att lyckas i tjänsten har du kontroll på detaljerna samtidigt som du kan hålla ett helhetsperspektiv.

De arbetar i Visma och WinPlan affärssystem. Givetvis är Excel ett verktyg du hanterar mycket väl. Vi söker dig som har akademisk eller eftergymnasial utbildning, alternativt likvärdig arbetslivserfarenhet.
 
Det kan eventuellt ske intervjuer löpande under ansökningstiden.

Välkommen att bli nyckelperson inom Maximalfönster Visa mindre

Fjärrvärmeingenjör till Sandviken Energi

I över 100 år har Sandviken Energi skapat möjlighet för människor och näringsliv i Sandvikens kommun att växa. Vårt arbete påverkar livet för alla i kommunen - det ställer höga krav på att vi erbjuder trygga, driftsäkra och prisvärda tjänster av hög kvalitet. Vår historia började 1914, när Sandviken Yttre Belysnings AB bildades. Sedan dess har vi bytt namn, utvecklats till en koncern med över 160 medarbetare och en omsättning på cirka 500 miljoner kronor. ... Visa mer
I över 100 år har Sandviken Energi skapat möjlighet för människor och näringsliv i Sandvikens kommun att växa. Vårt arbete påverkar livet för alla i kommunen - det ställer höga krav på att vi erbjuder trygga, driftsäkra och prisvärda tjänster av hög kvalitet. Vår historia började 1914, när Sandviken Yttre Belysnings AB bildades. Sedan dess har vi bytt namn, utvecklats till en koncern med över 160 medarbetare och en omsättning på cirka 500 miljoner kronor. Vi är en trygg och stabil arbetsgivare som skapar samhällsnytta för dagens och för kommande generationer.
Läs mer: www.sandvikenenergi.se

-        nyckelperson till den fortsatta fjärrvärmeutvecklingen
 
Välkommen att bidra till Sandviken Energis fortsatta utveckling! Vi erbjuder en spännande arbetsplats med ett gäng härliga kollegor där du har goda möjligheter att växa och utvecklas. Vi har fokus på säkerhet och hållbar arbetsmiljö - hos oss ska du kunna jobba ett helt arbetsliv utan att ta skada. Vi värnar om att alla ska ha balans mellan arbete och fritid och som medarbetare hos oss har du möjlighet till friskvård på arbetstid, träna i vårt eget gym och delta i andra friskvårdsaktiviteter, då vi uppmuntrar till ett friskt och hälsosamt liv. Hos oss förutsätter vi en öppen kommunikation där alla delar med sig av sina åsikter och erfarenheter. Då vi ständigt utvecklar våra arbetssätt finns det stora möjligheter att påverka ditt arbete. Vår grundsyn är att vi tillsammans gör varandra bättre.
 
Som fjärrvärmeingenjör hos Sandviken Energi blir ditt uppdrag att bereda och planera underhållsarbeten och installationer i fjärrvärmenätet samt i fjärrvärmecentraler. Du kommer att ansvara för kalkyler i både mindre och större projekt samt säkerställa att arbetet genomförs på ett arbetsmiljömässigt säkert sätt. Arbetet kräver ett nära samarbete med kollegor inom företaget, samt externa samarbetspartners.
I arbetet ingår också att bereda och planera för anslutningar av nya fjärrvärmekunder, vilket ofta sker i nära samarbete med en projektingenjör hos oss. Du kan vid behov behöva axla en arbetsledande roll i mindre omfattning, dock utan personalansvar.

 
 Arbetsuppgifter kan vara bl. a:

• Dimensionering av energimätare för kundanläggningar.
• Arbeta med underlag och dimensionering för beställning av energimätare till nya fjärrvärmecentraler och årsvis revision
• Samordning av personalresurser tillsammans med Projektingenjören av egna personalinsatser vid ny- och reinvesteringsprojekt 
• Sammanställning av underlag och att genomföra effektberäkning av kundanläggningar. 
• Upprätthålla och vidareutveckla servicetjänster till kunder
• Bistå Distributionschefen vid budget, prognos och kalkylarbeten
• Upprätta fakturaunderlag för utförda tjänster m.m.
• Ta fram arbetsbeskrivningar och riskanalyser 
 
Med din kunskap, tekniska kompetens och erfarenhet är du med och utvecklar verksamheten och anläggningarna. Du har kompetens att dagligen optimera distributions- och produktionsprocessen för att erhålla högsta möjliga leveranskvalitet samt minimera störningar i leveransen av värme till våra kunder.
 
Dina kvalifikationer:
Med din tekniska kompetens, kunskap och erfarenhet är du med och utvecklar vår verksamhet och våra anläggningar. Du har kompetens att dagligen kunna optimera distributions- och produktionsprocessen för att erhålla högsta möjliga leveranskvalitet samt minimera störningar i leveransen av värme till våra kunder. Du har troligtvis några års erfarenhet av likvärdigt arbete med fjärrvärme eller VVS- anläggningar, gärna med fokus på beredning och planering och/eller arbetsledning.
 
I rollen ingår många kontakter med såväl interna och externa utförare och därför är goda och tydliga kommunikationsegenskaper viktiga, för att arbetet ska genomföras effektivt. Det är därför också av vikt att du uttrycker dig väl på svenska, i såväl tal som skrift. Du är ansvarstagande, strukturerad och noggrann samtidigt som du tar egna initiativ och självständigt driver utvecklingen framåt. Du är också analytisk och kan se helheten. Du kommer att samarbeta med många kollegor inom Sandviken Energis olika avdelningar vilket kräver god samarbets- och kommunikationsförmåga. Hög integritet samt uthållighet är andra viktiga egenskaper för denna roll.
 
Du har säkerligen en utbildning som högskole- eller civilingenjör med inriktning bygg, VVS, miljö eller energi. Det är också meriterande med utbildning inom Heta arbeten, Arbete på väg, BAS P/U och AMA Anläggning.
 
Välkommen att vara med och vidareutveckla Sandvikens fjärrvärme! Visa mindre

Affärscontroller - Maximalfönster Åshammar

Maximalfönster är ett växande fönstertillverkningsföretag som tillverkar aluminiumfönster för boendemiljö. Våra kunder är till största del entreprenadföretag som har bostadsrättsföreningar och allmännyttan som slutkund. Mestadels säljer vi till Mälardalen. Vi omsätter idag cirka 80 miljoner och är 35 anställda. Läs mer: www.maximalfonster.se - affärsdriven controller till fortsatta utvecklingsresan Uppdrag: Maximalfönster är i stark tillväxt och söke... Visa mer
Maximalfönster är ett växande fönstertillverkningsföretag som tillverkar aluminiumfönster för boendemiljö. Våra kunder är till största del entreprenadföretag som har bostadsrättsföreningar och allmännyttan som slutkund. Mestadels säljer vi till Mälardalen. Vi omsätter idag cirka 80 miljoner och är 35 anställda.
Läs mer: www.maximalfonster.se

- affärsdriven controller till fortsatta utvecklingsresan

Uppdrag:
Maximalfönster är i stark tillväxt och söker dig som i en självständig roll utvecklar ekonomifunktionen. Du får en central roll att tillsammans med VD och ledningen besluta om finansiella mål och hur utveckla företaget. Du arbetar nära verksamheten och tar initiativ till utveckling och förbättringar. 

Arbetsuppgifterna består bl. a. av:
-         Månadsbokslut
-         Analys, budget- och prognosarbete
-         Resultatrapportering
-         Bokslut och årsredovisning
-         Kontaktperson mot revisorer, bank och myndigheter avseende legala och redovisningsmässiga frågor
 
Initialt ingår ansvaret med löpande redovisning och kund- och leverantörsreskontra. Lönehanteringen är outsourcad och din roll blir kravställande. Tjänsten är på heltid med placering i Åshammar, strax utanför Sandviken. 

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har relevant arbetslivserfarenhet inom controlling/redovisning och som vill vara med och utveckla företag/organisationer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av tillverkande företag och/eller har intresse av att förstå verksamheten.

Som person har du ett driv, är en ”doer”, gillar siffror och får saker att hända. Du trivs i en självständig roll där du strukturerar, styr och tar ansvar för ditt arbete. Vidare är du kommunikativ och har förmågan att vara lyhörd. För att lyckas i tjänsten har du kontroll på detaljerna samtidigt som du kan hålla ett helhetsperspektiv.

De arbetar i Visma och WinPlan affärssystem. Givetvis är Excel ett verktyg du hanterar mycket väl. Vi söker dig som har akademisk eller eftergymnasial utbildning, alternativt likvärdig arbetslivserfarenhet.
 
Det kan eventuellt ske intervjuer löpande under ansökningstiden.

Välkommen att bli nyckelperson inom Maximalfönster Visa mindre

IT-samordnare till Sandviken Energi

I över 100 år har Sandviken Energi skapat möjlighet för människor och näringsliv i Sandvikens kommun att växa. Vårt arbete påverkar livet för alla i kommunen - det ställer höga krav på att vi erbjuder trygga, driftsäkra och prisvärda tjänster av hög kvalitet. Vår historia började 1914, när Sandviken Yttre Belysnings AB bildades. Sedan dess har vi bytt namn, utvecklats till en koncern med över 160 medarbetare och en omsättning på cirka 500 miljoner kronor. ... Visa mer
I över 100 år har Sandviken Energi skapat möjlighet för människor och näringsliv i Sandvikens kommun att växa. Vårt arbete påverkar livet för alla i kommunen - det ställer höga krav på att vi erbjuder trygga, driftsäkra och prisvärda tjänster av hög kvalitet. Vår historia började 1914, när Sandviken Yttre Belysnings AB bildades. Sedan dess har vi bytt namn, utvecklats till en koncern med över 160 medarbetare och en omsättning på cirka 500 miljoner kronor. Vi är en trygg och stabil arbetsgivare som skapar samhällsnytta för dagens och för kommande generationer.
www.sandvikenenergi.seVi söker en IT-samordnare med erfarenhet av IT-säkerhet
 
Nu söker avdelningen för IT och Verksamhetsutveckling en IT-samordnare. I rollen som IT-samordnare kommer du, tillsammans med dina kollegor, att bedriva verksamhetsutveckling inom hela Sandviken Energi med fokus på IT och digitalisering.
 
 
Arbetsuppgifter
 
Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak att utgöras av:

• Ansvara för, och samordna, IT-säkerhetsarbetet inom Sandviken Energi. Detta innebär såväl strategiskt som operativt arbete
• Implementera Sandviken Energis systemförvaltningsmodell samt arbeta med att driva forum kopplade till denna
• Samordning, koordinering och uppdragsledning inom verksamhetsutveckling och IT
• Arbeta med IT-processer samt ta fram, samt underhålla, styrdokument inom området
 
Kvalifikationer 

• Vi söker dig som är utbildad högskoleingenjör inom IT eller?har motsvarande erfarenhet som vi bedömer likvärdig
• Du har minst 2 års erfarenhet av arbete med IT-säkerhet
• Du har erfarenhet av projektledning, samordning och koordinering av arbete
 
Som person är du ansvarstagande, strukturerad, noggrann samtidigt som du tar egna initiativ och självständigt driver utvecklingen framåt. Du är analytiskt lagd och har förmåga att se helheten. Du kommer att ha många kontaktytor både inom och utom organisationen så det är viktigt att du har lätt för att samarbeta och kommunicera med andra.  
 
Då Sandviken Energi arbetar processbaserat är det meriterande om du har erfarenhet av processkartläggning och utveckling.
 
En stor del av ditt arbete kommer att innebära samverkan med övrig verksamhet. Du kommer att ingå i avdelningen IT och Verksamhetsutveckling tillsammans med 5 andra medarbetare inom området.
 
 
Välkommen att bidra till Sandviken Energis fortsatta utveckling!? 
 
Vi erbjuder?dig?en spännande arbetsplats med ett gäng härliga kollegor där du har goda möjligheter att växa och utvecklas. Vi har fokus på säkerhet och hållbar arbetsmiljö - hos oss ska du kunna jobba ett helt arbetsliv utan att ta skada. Vi värnar om att alla ska ha balans mellan arbete och fritid och som medarbetare hos oss har du möjlighet att träna på arbetstid, träna i vårt eget gym och delta i andra friskvårdsaktiviteter, då vi uppmuntrar till ett friskt och hälsosamt liv. Visa mindre

Strategisk Inköpare till Sandviken Energi

Ansök    Jul 6    Balkefors & Ponsiluoma AB    Inköpare
Sandviken Energi AB är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Bolaget är också delägare i elhandelsföretaget Bixia AB. Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar vå... Visa mer
Sandviken Energi AB är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Bolaget är också delägare i elhandelsföretaget Bixia AB.
Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrenskraft och levererar prisvärda produkter med hög driftsäkerhet.
www.sandvikenenergi.se

- du analyserar inköpsmönster och leder det strategiska inköpsarbetet inom koncernen 

Sandviken Energi tar nu nästa steg i att bygga upp en effektiv och kompetent inköpsorganisation till hela koncernen genom att stärka den befintliga organisationen. Enheten Verksamhetsstöd har till uppdrag att stödja affärsområdena att fortsätta skapa värde genom ett processorienterat och standardiserat arbetssätt. 

Vi söker nu en strategisk inköpare som kommer att ingå i avdelningen Projekt & Inköp. Avdelningen ansvarar för den koncernövergripande projektportföljen, projektmodell, samordning av projekt och entreprenader samt inköpsprocessen/inköpsstrategi. 
Som strategisk inköpare blir ditt uppdrag att driva det strategiska inköpsarbetet i nära dialog med vår koncernledning och våra affärsområden. Du kommer att vara drivande i utvecklingen av den nya inköpsfunktionen och du arbetar med både operativa och strategiskt inköp tillsammans med externt stöd vid behov. 
 
Du genomför spendanalyser och kartlägger inköpsmönster samt analyserar och föreslår möjligheter till besparingar och bättre avtal. Du kommer även att fortsätta vår utveckling inom e-handel och digitalisering i nära dialog med vår ekonomiavdelning.
Du har en viktig nyckelroll i vår fortsatta utveckling inom inköp och du driver genomförandet av vår inköpsstrategi med tydlighet, integritet och lyhördhet.  

Du arbetar även med det taktiska inköpsarbetet i vilket du utvecklar upphandlingsprocessen och rutiner, metoder och mallar inom upphandling och avtalsförvaltning. Du bidrar med din kompetens och utbildar företaget i grundläggande upphandlingskunskap, som ger fördelar i framtida upphandlingsarbeten.  

Kvalifikationer: 
Du ska ha jobbat ett antal år med inköp och har kunskap av offentlig upphandling (LOU/LUF). Du har arbetat med inköpsanalyser och ser digitalisering som ett steg framåt. Du kan inköpsprocessens alla steg och kan arbeta med olika utvärderingsmodeller och prissättningar. Erfarenhet av entreprenadupphandlingar AB 04/ABT06 är meriterande. 
 
Du är affärsmässig och analytisk samt att du drivs av den goda affären. För dig är att ta ansvar och initiativ självklart.?Du är kommunikativ och kan samarbeta med olika typer av människor i hela organisationen. 
 
Välkommen till ett spännande inköpsuppdrag! Visa mindre

Drift- och utvecklingsingenjör till Sandviken Energi

I över 100 år har Sandviken Energi skapat möjlighet för människor och näringsliv i Sandvikens kommun att växa. Vårt arbete påverkar livet för alla i kommunen - det ställer höga krav på att vi erbjuder trygga, driftsäkra och prisvärda tjänster av hög kvalitet. Vår historia började 1914, när Sandviken Yttre Belysnings AB bildades. Sedan dess har vi bytt namn, utvecklats till en koncern med över 160 medarbetare och en omsättning på cirka 500 miljoner kronor. ... Visa mer
I över 100 år har Sandviken Energi skapat möjlighet för människor och näringsliv i Sandvikens kommun att växa. Vårt arbete påverkar livet för alla i kommunen - det ställer höga krav på att vi erbjuder trygga, driftsäkra och prisvärda tjänster av hög kvalitet. Vår historia började 1914, när Sandviken Yttre Belysnings AB bildades. Sedan dess har vi bytt namn, utvecklats till en koncern med över 160 medarbetare och en omsättning på cirka 500 miljoner kronor. Vi är en trygg och stabil arbetsgivare som skapar samhällsnytta för dagens och för kommande generationer.
www.sandvikenenergi.seDu är en nyckelkompetens inom mätavdelningens fortsatta utvecklingsresa
 
Vi söker nu ytterligare en ingenjör till mätavdelningen.
Du blir expert på mätinsamlingssystemet och ansvarig för vidarutveckling.
Ständiga förbättringar av avdelningens processer samt framtagande av  styrdokument är en viktig del av tjänsten.
 
Mätavdelningen tillhör stabsfunktionen Verksamhetsstöd och har till ansvar att samla in och analysera data utifrån kundernas förbrukning av el, vatten och fjärrvärme.
 
Det är en roll där du tillsammans med övriga affärsområden utvecklar nya tjänster för våra kunder.
Avdelningen jobbar hela tiden med metodutveckling för att ligga i framkant gällande mätinsamling och säkerställa den bästa kundupplevelsen.
 
Exempel på arbetsuppgifter är:
·     övervaka insamlingssystemens prestanda 
·     analysera mätvärden för el och i viss mån värme och vatten  
·     utveckla insamlingssystemen och mätavdelningens arbete 
·     fel-avhjälpa mät- och kommunikationsutrustning 
·     beställa och programmera mätutrustning 
·     genomföra kvalitetskontroller  
·     tillse att lagkrav följs inom ansvarsområdet 
 
 
Då det här är en relativt ny roll så finns det stor möjlighet att vara med och påverka innehållet i tjänsten. 
Rollen är bred och har många kontaktytor både internt och externt. Du arbetar självständigt och tar initiativ inom prioriterade områden.
 
 
Vem söker vi?
 
Vi söker dig som är högskole- eller civilingenjör alternativt relevant erfarenhet.
Du har en naturlig fallenhet att se helheten i en komplex miljö. Du är självstädig i ditt arbetssätt och har erfarenhet att driva projekt.
Du gillar att ha många olika kontaktytor både internt och externt, samt har lätt att samarbeta med olika personer.
Du har erfarenhet av av transformator- och högspänningsmätning.
B-körkort är ett krav.Krav:

Körkort:
* B (Personbil) Visa mindre

Byggprojektledare till Sandvikenhus

Sandvikenhus erbjuder attraktiva och trygga bostäder och lokaler med hög service. Vi utvecklar och förädlar lägenheter, bostadsområden och boendemiljöer. Vi planerar och projektleder, förvärvar och förvaltar fastigheter och mark. Därutöver ansvarar vi även för drift, skötsel och reparationer av Sandvikens kommuns fastigheter. Våra hus har sett flera generationer Sandvikenbor växa upp; allt sedan företaget grundades 1962. När vi förändrar och bygger nytt, ä... Visa mer
Sandvikenhus erbjuder attraktiva och trygga bostäder och lokaler med hög service. Vi utvecklar och förädlar lägenheter, bostadsområden och boendemiljöer. Vi planerar och projektleder, förvärvar och förvaltar fastigheter och mark. Därutöver ansvarar vi även för drift, skötsel och reparationer av Sandvikens kommuns fastigheter. Våra hus har sett flera generationer Sandvikenbor växa upp; allt sedan företaget grundades 1962. När vi förändrar och bygger nytt, är det för att skapa ett levande Sandviken med attraktiva bostadsmiljöer i många år framåt. De bostäder vi förvaltar och planerar idag, ska fortfarande vara en del av ett attraktivt Sandviken om femtio eller hundra år. Vi är ett allmännyttigt bostadsbolag, vilket dels betyder att vi bidrar till bostadsförsörjningen i kommunen och dels att vi har ett samhällsansvar. Det är viktigt för oss att vi bidrar till en positiv utveckling och tillväxt i Sandvikens kommun, vilket vi bland annat gör genom att samarbeta med olika företag, organisationer, föreningar och evenemang som arbetar för dessa frågor.

Vi är ett engagerat gäng som brinner för att skapa trygga hem för våra hyresgäster. När vi rekryterar nya medarbetare letar vi efter aktiva ambassadörer som känner lika starkt som vi för våra värderingar och vår vision. Vi strävar efter att uppnå en jämn könsfördelning inom våra respektive områden och ser mångfald som en styrka. Vi är 140 anställda och bovärdar är den största yrkesgruppen.
Hos oss arbetar vi med både människor, fastigheter och teknik. Du får en omväxlande arbetsroll och ofta många personliga kontakter. Våra kunder ställer nya krav på sitt boende, kollektiva standardlösningar ersätts av individuella önskemål. Den nya tekniken medför både krav och möjligheter. Därför är det viktigt att vi på Sandvikenhus hela tiden lär oss nya saker. Vi satsar stort på kompetensutveckling. Den utgår alltid från varje medarbetares yrkesområde och individuella behov.
Välkommen till oss!

Vill du vara med och leda dagens och framtidens byggen vid Sandvikenhus?
 
Sandvikenhus rustar och bygger för framtidens trygga hem och nu söker vi dig som vill bli del av ett starkt och yrkesskickligt team av projektledare vid Bygg- och teknikavdelningen. Som byggprojektledare hos oss leder du och får helhetsansvar för om-, till- och nybyggnadsprojekt inom företagets och kommunens fastighetsbestånd. Du jobbar nära våra uppdragsgivare, kunder, kommunens förvaltningar, allmänheten och en hel del konsulter och entreprenörer. Hos oss får du en bred och varierad roll i ett team med stort fokus på laganda och hjälpsamhet i vardagen. Gruppen har gemensamma arbetssätt och processer för projektledarrollen som du förväntas jobba efter. Arbetet  handlar om att leda, följa upp och säkerställa leverans av dina uppdrag i nära samarbete med alla intressenter av olika slag.
 
Din bakgrund
Du har någon form av praktiskt erfarenhet (VVS, bygg, alt El-området) från fastighets- eller entreprenadbranschen i grunden där du skaffat dig en bred kunskap om byggprocessen som helhet. Du bör ha tidigare erfarenhet av någon form av samordnande roll som krävt förmåga inom ledning, strukturerat arbete och att ta ekonomiskt ansvar. Entreprenadjuridisk kunskap är starkt meriterande. Att vara insatt i LOU, BAS P och att ha utövat rollen som kontrollansvarig är andra meriter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och för att lyckas i rollen krävs framför allt god kommunikationsförmåga, viljan att dela och bygga kunskap med andra och förmåga att få saker att hända.
 
Välkommen att visa intresse för att vara en del av samhällsutvecklingen i Sandvikens Kommun! Visa mindre

Senior Inköpare till BUMAX AB i Åshammar

Ansök    Maj 10    Balkefors & Ponsiluoma AB    Inköpare
BUMAX® is known as the strongest stainless steel bolt in the World! Bumax AB has 50 employees and their production unit in Åshammar (30 min from Gävle). The traditions of Bumax go back as far as the middle of the 17th century. The name carries the tradition, the history and the knowledge of generations of engineers and bolt makers in Åshammar . In 1997, the Bumax brand was registered and since 2000 BUMAX AB is part of the Bufab Group with more than 1400 em... Visa mer
BUMAX® is known as the strongest stainless steel bolt in the World!
Bumax AB has 50 employees and their production unit in Åshammar (30 min from Gävle). The traditions of Bumax go back as far as the middle of the 17th century. The name carries the tradition, the history and the knowledge of generations of engineers and bolt makers in Åshammar . In 1997, the Bumax brand was registered and since 2000 BUMAX AB is part of the Bufab Group with more than 1400 employees in 28 countries.
BUMAX AB works constantly to develop the best fastener solutions in close co-operation with customers and are eager to contribute at an early stage in development projects. Thanks to expertise in fasteners and stainless steels we have over the years developed many extraordinary nuts and bolts for special uses. Your problem is their challenge. Some of the products in the BUMAX®-family are completely unique and cannot be found anywhere else on the market. www.bumax-fasterners.com


Vill du ta helhetsansvar för inköpsprocessen vid ett mindre världsledande bolag?
 
BUMAX AB producerar rostfria fästelement i form av premiumprodukter som används i de mest kritiska applikationer världen över. Exempel på användningsområden är ubåtar, oljeriggar, flygplan, partikelacceleratorer, vindkraftverk, satelliter, fusionsreaktorer och bilar. Kunderna utgörs av krävande högteknologiska bolag och finns över hela världen. Bolaget är inne i en expansiv fas och har en stor investeringsportfölj.
 
Rollen som senior inköpare är nyinrättad och du får helhetsansvar för allt inköp inom Bumax AB. Du ansvarar för inköp av råmaterial, maskininvesteringar, verktyg samt vissa tjänster, ingår i produktionsledningsgruppen och rapporterar till platschef. Din roll blir att utveckla och aktivt driva Bumax inköpsarbete till nästa nivå och skapa en tydlig koppling mot förbättring av produktivitet, kvalitet och långsiktig hållbarhet. Du tar fram strategi, mål och handlingsplan för det samlade inköpsarbetet i nära samarbete med verksamheten och bidrar själv i hög grad i det operativa arbetet. Befintliga leverantörer är spridda över världen med merparten belägna i Europa. Resandet beräknas utgöra en mindre del av arbetet och verksamhetens behov styr din tid på plats i Åshammar.
 
 
Din bakgrund
Vi söker dig med flerårig erfarenhet av såväl strategiskt som operativt inköp. Vi tror att du har en akademisk utbildning inom teknik, ekonomi eller likvärdigt. Dina datakunskaper är mycket goda och vi ser gärna att du arbetat i Jeeves eller liknande affärssystem. Din roll förutsätter goda kommunikativa egenskaper i både tal och skrift både på svenska och engelska. Du har ett starkt eget driv och trivs med en god balans av individuellt och teamarbete. Du drivs av att göra bra affärer och är en god förhandlare samtidigt som du uppskattar bredden i rollen som att få vara med och driva processförbättringar . Du har ett intresse för människor och förmåga att skapa förtroendefulla relationer på ett prestigelös och lösningsorienterat sätt.
 
BUMAX AB erbjuda dig ett framgångsrikt företag med mycket goda möjligheter att påverka innehållet i din egen roll utifrån din kompetens och ditt intresse. Visa mindre

Affärscontroller - Maximalfönster Åshammar

Maximalfönster är ett växande fönstertillverkningsföretag som tillverkar aluminiumfönster för boendemiljö. Våra kunder är till största del entreprenadföretag som har bostadsrättsföreningar och allmännyttan som slutkund. Mestadels säljer vi till Mälardalen. Vi omsätter idag cirka 80 miljoner och är 35 anställda. Läs mer: www.maximalfonster.se - affärsdriven controller till fortsatta utvecklingsresan Uppdrag: Maximalfönster är i stark tillväxt och söke... Visa mer
Maximalfönster är ett växande fönstertillverkningsföretag som tillverkar aluminiumfönster för boendemiljö. Våra kunder är till största del entreprenadföretag som har bostadsrättsföreningar och allmännyttan som slutkund. Mestadels säljer vi till Mälardalen. Vi omsätter idag cirka 80 miljoner och är 35 anställda.
Läs mer: www.maximalfonster.se

- affärsdriven controller till fortsatta utvecklingsresan

Uppdrag:
Maximalfönster är i stark tillväxt och söker dig som i en självständig roll utvecklar ekonomifunktionen. Du får en central roll att tillsammans med VD och ledningen besluta om finansiella mål och hur utveckla företaget. Du arbetar nära verksamheten och tar initiativ till utveckling och förbättringar. 

Arbetsuppgifterna består bl. a. av:
-         Månadsbokslut
-         Analys, budget- och prognosarbete
-         Resultatrapportering
-         Bokslut och årsredovisning
-         Kontaktperson mot revisorer, bank och myndigheter avseende legala och redovisningsmässiga frågor
 
Initialt ingår ansvaret med löpande redovisning och kund- och leverantörsreskontra. Lönehanteringen är outsourcad och din roll blir kravställande. Tjänsten är på heltid med placering i Åshammar, strax utanför Sandviken. 

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har relevant arbetslivserfarenhet inom controlling/redovisning och som vill vara med och utveckla företag/organisationer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av tillverkande företag och/eller har intresse av att förstå verksamheten.

Som person har du ett driv, är en ”doer”, gillar siffror och får saker att hända. Du trivs i en självständig roll där du strukturerar, styr och tar ansvar för ditt arbete. Vidare är du kommunikativ och har förmågan att vara lyhörd. För att lyckas i tjänsten har du kontroll på detaljerna samtidigt som du kan hålla ett helhetsperspektiv.

De arbetar i Visma och WinPlan affärssystem. Givetvis är Excel ett verktyg du hanterar mycket väl. Vi söker dig som har akademisk eller eftergymnasial utbildning, alternativt likvärdig arbetslivserfarenhet.
 
Det kan eventuellt ske intervjuer löpande under ansökningstiden.

Välkommen att bli nyckelperson inom Maximalfönster Visa mindre

Senior Inköpare till BUMAX AB i Åshammar

Ansök    Apr 16    Balkefors & Ponsiluoma AB    Inköpare
BUMAX® is known as the strongest stainless steel bolt in the World! Bumax AB has 50 employees and their production unit in Åshammar (30 min from Gävle). The traditions of Bumax go back as far as the middle of the 17th century. The name carries the tradition, the history and the knowledge of generations of engineers and bolt makers in Åshammar . In 1997, the Bumax brand was registered and since 2000 BUMAX AB is part of the Bufab Group with more than 1400 em... Visa mer
BUMAX® is known as the strongest stainless steel bolt in the World!
Bumax AB has 50 employees and their production unit in Åshammar (30 min from Gävle). The traditions of Bumax go back as far as the middle of the 17th century. The name carries the tradition, the history and the knowledge of generations of engineers and bolt makers in Åshammar . In 1997, the Bumax brand was registered and since 2000 BUMAX AB is part of the Bufab Group with more than 1400 employees in 28 countries.
BUMAX AB works constantly to develop the best fastener solutions in close co-operation with customers and are eager to contribute at an early stage in development projects. Thanks to expertise in fasteners and stainless steels we have over the years developed many extraordinary nuts and bolts for special uses. Your problem is their challenge. Some of the products in the BUMAX®-family are completely unique and cannot be found anywhere else on the market. www.bumax-fasterners.com


Vill du ta helhetsansvar för inköpsprocessen vid ett mindre världsledande bolag?
 
BUMAX AB producerar rostfria fästelement i form av premiumprodukter som används i de mest kritiska applikationer världen över. Exempel på användningsområden är ubåtar, oljeriggar, flygplan, partikelacceleratorer, vindkraftverk, satelliter, fusionsreaktorer och bilar. Kunderna utgörs av krävande högteknologiska bolag och finns över hela världen. Bolaget är inne i en expansiv fas och har en stor investeringsportfölj.
 
Rollen som senior inköpare är nyinrättad och du får helhetsansvar för allt inköp inom Bumax AB. Du ansvarar för inköp av råmaterial, maskininvesteringar, verktyg samt vissa tjänster, ingår i produktionsledningsgruppen och rapporterar till platschef. Din roll blir att utveckla och aktivt driva Bumax inköpsarbete till nästa nivå och skapa en tydlig koppling mot förbättring av produktivitet, kvalitet och långsiktig hållbarhet. Du tar fram strategi, mål och handlingsplan för det samlade inköpsarbetet i nära samarbete med verksamheten och bidrar själv i hög grad i det operativa arbetet. Befintliga leverantörer är spridda över världen med merparten belägna i Europa. Resandet beräknas utgöra en mindre del av arbetet och verksamhetens behov styr din tid på plats i Åshammar.
 
 
Din bakgrund
Vi söker dig med flerårig erfarenhet av såväl strategiskt som operativt inköp. Vi tror att du har en akademisk utbildning inom teknik, ekonomi eller likvärdigt. Dina datakunskaper är mycket goda och vi ser gärna att du arbetat i Jeeves eller liknande affärssystem. Din roll förutsätter goda kommunikativa egenskaper i både tal och skrift både på svenska och engelska. Du har ett starkt eget driv och trivs med en god balans av individuellt och teamarbete. Du drivs av att göra bra affärer och är en god förhandlare samtidigt som du uppskattar bredden i rollen som att få vara med och driva processförbättringar . Du har ett intresse för människor och förmåga att skapa förtroendefulla relationer på ett prestigelös och lösningsorienterat sätt.
 
BUMAX AB erbjuda dig ett framgångsrikt företag med mycket goda möjligheter att påverka innehållet i din egen roll utifrån din kompetens och ditt intresse. Visa mindre

Arbetsmiljöingenjör till Sandviken Energi

I över 100 år har Sandviken Energi skapat möjlighet för människor och näringsliv i Sandvikens kommun att växa. Vårt arbete påverkar livet för alla i kommunen - det ställer höga krav på att vi erbjuder trygga, driftsäkra och prisvärda tjänster av hög kvalitet. Vår historia började 1914, när Sandviken Yttre Belysnings AB bildades. Sedan dess har vi bytt namn, utvecklats till en koncern med över 160 medarbetare och en omsättning på cirka 500 miljoner kronor. ... Visa mer
I över 100 år har Sandviken Energi skapat möjlighet för människor och näringsliv i Sandvikens kommun att växa. Vårt arbete påverkar livet för alla i kommunen - det ställer höga krav på att vi erbjuder trygga, driftsäkra och prisvärda tjänster av hög kvalitet. Vår historia började 1914, när Sandviken Yttre Belysnings AB bildades. Sedan dess har vi bytt namn, utvecklats till en koncern med över 160 medarbetare och en omsättning på cirka 500 miljoner kronor. Vi är en trygg och stabil arbetsgivare som skapar samhällsnytta för dagens och för kommande generationer.
www.sandvikenenergi.se- Du har helhetsansvar för den fortsatta säkerhetsresan
 
Vi söker nu en nyckelkompetens för att vidareutveckla resan mot en förbättrad arbetsmiljö och brandskydd. Du tillhör avdelningen Hållbarhet men arbetet sker till stor del hos affärsområdena. I rollen leder och coachar du förbättringsarbetet i nära samarbete med projekt, linjechefer och medarbetare. 
 
Rollen är bred och har många kontaktytor både internt och externt. Du arbetar självständigt och tar initiativ inom prioriterade områden. Du är med och planerar och koordinerar arbetet med bland annat utbildningar och uppföljningar av verksamheten.
 
Ramverket och grunden för det systematiska arbetsmiljöarbetet finns och nu väntar en spännande resa. Du deltar i relevanta nätverk för att hålla dig uppdaterad inom utvecklingen av arbetsmiljöområdet.
 
 
Vem söker vi? 
 
Vi söker dig som har relevant arbetslivserfarenhet inom kvalificerat arbetsmiljöarbete, gärna inom bygg och anläggningsbranschen. Bra om du har erfarenhet av införande av ledningssystem inom arbetsmiljö.
 
Du har en naturlig fallenhet för att kommunicera inom alla nivåer av en organisation och brinner för att hjälpa organisationer utvecklas. Du är självgående och stimuleras av utmaningar.
God samarbetsförmåga och hög vilja att påverka är viktigt för att lyckas i tjänsten.
Vana att ha många kontakter både inom och utanför organisationen.
 
Goda kunskaper i både svenska och engelska för att kunna säkerhetsställa att information når ut på bästa sätt.
 
Du har relevant högskoleutbildning inom arbetsmiljö eller likvärdig arbetserfarenhet.
 
 
Välkommen att bli en nyckelperson inom Sandviken Energi! Visa mindre

VD till Ambulansproduktion i Sandviken

Ambulansproduktion i Sandviken är fordonspåbyggare som utvecklar och tillverkar fordon, idag genom en ambulansmodell som ständigt vidareutvecklas utifrån kundbehov. Vi omsätter ca 40 miljoner och levererar ca 20 st. ambulanser årligen, hälften nya och hälften via chassibyten. Vårt ambulansskåp återanvänds via chassibyten när bilen blivit uttjänt. Vi är idag 20 anställda. Läs mer: www.ambulansproduktion.se - som tar initiativ till utvecklat arbetssätt  ... Visa mer
Ambulansproduktion i Sandviken är fordonspåbyggare som utvecklar och tillverkar fordon, idag genom en ambulansmodell som ständigt vidareutvecklas utifrån kundbehov. Vi omsätter ca 40 miljoner och levererar ca 20 st. ambulanser årligen, hälften nya och hälften via chassibyten. Vårt ambulansskåp återanvänds via chassibyten när bilen blivit uttjänt. Vi är idag 20 anställda.
Läs mer: www.ambulansproduktion.se

- som tar initiativ till utvecklat arbetssätt
 
Företaget: 
Ambulansproduktion i Sandviken AB har i decennier tillverkat ambulanser med hög kvalité och bra arbetsmiljö. Främst tack vare dess kompetenta och ambitiösa personal, och dessutom en smart konstruktion med återanvändning av ambulansskåpet vid uttjänt chassi. Framtida utmaningar är viljan att leverera ca 50 % fler bilar årligen. För att lyckas krävs vidareutveckling av företagets produkter, processer/styrning och administration - ständiga förbättringar. 
 
Ditt uppdrag:
Ditt uppdrag blir att driva, leda, följa upp och utveckla verksamheten så företaget kan ta ytterligare steg i sin långsiktiga utveckling. Att via din coachande ledarstil lyssnar du in, skapar delaktighet och sätter nya och ambitiösa mål för företaget, tillsammans med styrelse/ledningen och medarbetarna. Du har relevant ekonomisk kompetens och använder rätt nyckeltal för att mäta utvecklingen. Du sätter dig tidigt in i marknadsfrågorna och lär dig att förstå kunden och dess krav, samt gällande kvalitetskrav. Du blir även viktig i upphandlingsprocessen inom LOU.
Du tar initiativ, driver och leder prioriterade projekt genom ett strukturerat och metodiskt arbetssätt, mycket tack vare din produktionsbakgrund.
 
Vem söker vi?
Du har säkerligen en industribakgrund, meriterande inom en tillverkande industri. Det har även givit dig god erfarenhet att driva projekt och processutveckling. Du har flerårig ledarerfarenhet och är kunnig inom arbetsmiljö och relevanta HR-frågor. 
Som person är du inlyssnande, kommunikativ, tydlig och prestigelös, samt vill via delaktighet i teamet skapa och nå målen. Du inger ett lugn via ett förtroendefullt ledarskap och du vill ambitiöst lära dig allt mer om verksamhetens utmaningar och därigenom bidra med problemlösning. Du har relevant ekonomisk kunskap för att ta fram rätt faktabaserade förbättringspunkter och uppföljning av dessa.
I grunden har du relevant högskoleutbildning eller likvärdig arbetslivserfarenhet. Det krävs god svenska och affärsengelska i tal och skrift. 
 
Välkommen att vidareutveckla ett välrenommerat företag! Visa mindre

Affärschef till Sandviken Energi

Sandviken Energi är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi cirka 160 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrens... Visa mer
Sandviken Energi är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi cirka 160 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrenskraft och levererar prisvärda produkter med hög driftsäkerhet.
www.sandvikenenergi.se- produktionserfaren ledare som vill utveckla affären
 
Ett unikt samarbetsprojekt pågår för att koppla samman fjärrvärmenäten Sandviken och Gävle. Vid årskiftet 2023/2024 kommer produktionen ske huvudsakligen i Gävle Energi´s regi genom 100% förnybara energikällor och då även täcka Sandvikens fjärrvärmebehov.
 
Sandviken Energi söker nu en AO-chef för fjärrvärme (AO-chef Kraft & Värme) som bland annat är med och implementerar övergången av produktionen till Gävle Energi. Därefter blir AO-chefens roll en viktig beställarfunktion mot producenten, samt att driva och utveckla distributionen och marknadsfrågorna. 
Fram till övergången driver du tillsammans med Produktionschef drift och produktionen vid kraftvärmeverket i centralorten Sandviken samt vid panncentralerna i Järbo och Storvik. Produktionsavdelningen har även drift och underhållsansvar för elva vattenkraftstationer. Tillsammans med Distributionschefen ansvarar ni för distributionen av fjärrvärmen samt kundutvecklingen mot såväl privata som företagkunder. Sandviken Energi arbetar utifrån strategin ”Operationell överlägsenhet” med kontinuerliga förbättringar enligt en utvecklad modell för resultatorienterad styrning.
AO Kraft Värme innefattar totalt ca 27 medarbetare och omsätter ca 160 miljoner årligen. Du ingår Sandviken Energis ledningsgrupp och rapporterar till VD. 
 
Vem söker vi? 
Vi söker dig som har arbetat framgångsrikt i ledande befattning inom producerande verksamhet. Du har erfarenhet att drift och underhållsfrågor och arbetat strukturerat med att ständigt förbättra verksamheten. Erfarenhet av projektstyrning eller processutveckling är en merit. Du har kunskap och erfarenhet av att leda grupper och människor i förändringsarbete. Du som söker har högskoleutbildning eller liknade arbetslivserfarenhet inom industri/teknik samt gärna utbildning inom ledarskap. Goda kunskaper i svenska i tal och skrift är en förutsättning.
Du har ett metodiskt och strukturerat arbetssätt och ett coachande och kommunikativ ledarstil. Du tar initiativ och har lätt för att samarbeta och vill utveckla verksamhet och medarbetare. Du lockas av en ledarroll där du vill skapa en hållbar förändring samt att få inspirera och skapa resultat genom engagemang och hög delaktighet.
 
Säkerhetsklassad tjänst
Tjänsten är säkerhetsklassad och du ska vara svensk medborgare och säkerhetsprövning kommer att ske.
 
Välkommen att utveckla klimatsmartare verksamhet! Visa mindre

Verksamhetsutvecklare till VGS

Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning, med säte i Sandviken, arbetar för att skapa framtidens samhälle för 53 000 invånare i kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hållbarhet, lantmäteri samt trafik. Nu har du chansen att uppleva glädjen i att göra skillnad och bidra till utvecklingen av en attraktiv arbetsplats för ca 80 medarbetare. Läs mer: ww... Visa mer
Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning, med säte i Sandviken, arbetar för att skapa framtidens samhälle för 53 000 invånare i kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hållbarhet, lantmäteri samt trafik.
Nu har du chansen att uppleva glädjen i att göra skillnad och bidra till utvecklingen av en attraktiv arbetsplats för ca 80 medarbetare.
Läs mer: www.sandviken.se och "Bygga, bo & miljö".

- engagerad och processorienterad utvecklare med helhetssyn
 
Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning (VGS) bildades 2016 som en gemensam förvaltning för de tre kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Organisationen säkerställer effektiva och rättssäkra processer med ökad medborgarnytta inom flera myndighetsområden.
Allt i syfte att skapa goda förutsättningar för en hållbar samhällsutveckling.
 
Ditt uppdrag:
Vill du med glädje bidra med din kompetens och samarbetsförmåga, och fortsätta utveckla och kvalitetssäkra VGS’s verksamheter och samhällsbyggnadsprocessen?
Vi söker dig som brinner för att utveckla en verksamhet som arbetar för en hållbar samhällsutveckling och ser långsiktighet som målbild och dialog som verktyg. Du är modig och trivs att leda och driva i förändring och ser kundnytta och "digitalt först" som självklart.
 
Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. Förvaltningen är en utvecklingsinriktad arbetsplats och vi behöver stärka upp med ytterligare en verksamhetsutvecklare. Vi samarbetar, prioriterar och utvecklar vårt stöd till alla i verksamheten. Du bidrar med idéer i mål- och planeringsarbetet utifrån politiska ambitioner och viljeinriktningar så att vi får bästa möjliga verksamhet med tillgängliga medel. Du har lätt för att se helheter vilket gör att du har hela VGS och koncernnyttan i tanken för varje uppdrag du genomför. 
 
Du kommer att arbeta med en bredd av olika spännande utvecklingsfrågor. Några exempel på strategiska utvecklingsområden som är högaktuella för oss just nu är: förändrad verksamhetsstyrning, e-tjänster, processkartläggningar, tjänstedesign och digitalisering av samhällsbyggnadsprocessen. Du ingår i vårt chefsstöd tillsammans med en till verksamhetsutvecklare, förvaltningsekonom, HR-konsult och kommunikatör.
 
Det finns stora möjligheter att vara med och utforma rollen utifrån förvaltningens behov och målsättning.
 
Dina kvalifikationer:
Genom dina tidigare erfarenheter har du insikt om att för att lyckas är det viktigt med helhetssyn, samverkan och dialog. Du har verkat inom samhällsbyggnadsområdet och med ditt samhällsintresse vill du bidra med kvalité och utveckling. 
Du har relevant formell kunskap av processutveckling som arbetsmetod, digitala stöd och verksamhetsutveckling. 
 
Vi vill att du har lätt för att samarbeta, är initiativrik och serviceinriktad samt tar ansvar för dina uppdrag från start till mål. Du har i grunden en relevant högskoleexamen och likvärdig arbetslivserfarenhet.
 
God förmåga att uttrycka dig på svenska både muntligt och skriftligt.
Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.
 
Välkommen att bidra som nyckelperson för Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltnings fortsatta utveckling!


Krav:

Körkort:
* B (Personbil) Visa mindre

Verksamhetsutvecklare till VGS

Ansök    Jan 29    Balkefors & Ponsiluoma AB    Planarkitekt
Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning, med säte i Sandviken, arbetar för att skapa framtiden samhälle för de 53 000 invånare i kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Förvaltningar har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hållbarhet samt trafik. Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. Förvaltningen är en utvecklingsinrikt... Visa mer
Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning, med säte i Sandviken, arbetar för att skapa framtiden samhälle för de 53 000 invånare i kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Förvaltningar har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hållbarhet samt trafik.
Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid.
Förvaltningen är en utvecklingsinriktad arbetsplats och vi behöver stärka upp med en till verksamhetsutvecklare.

Nu har du chansen att uppleva glädjen i att göra skillnad och bidra till utvecklingen av en attraktiv arbetsplats för ca 80 medarbetare.


- engagerad och processorienterad utvecklare med helhetssyn
 
Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning (VGS) bildades 2016 som en gemensam förvaltning för de tre kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Organisationen säkerställer en effektiv och rättssäker kommunal service för medborgare och näringsliv med ett brett utbud av tjänster för ökad tillgänglighet. Allt i syfte att skapa goda förutsättningar för en hållbar samhällsutveckling.
 
Ditt uppdrag:
Vill du med glädje bidra med din kompetens och samarbetsförmåga att fortsätta utveckla och kvalitetssäkra VGS’s samhällsbyggnadsprocess?
De söker dig som brinner för att utveckla samhällsnyttiga verksamheter och ser långsiktighet som målbild och dialog som verktyg. Du trivs att leda och driva i förändring och ser "digitalt först" som självklart. 
Du blir den andra verksamhetsutvecklaren och ni samarbetar, prioriterar och utvecklar ert stöd till cheferna i verksamheten utifrån de mål och planering som beslutas i ledningsgruppen. Du har lätt för att se helheter vilket gör att du har hela VGS i tanken för varje uppdrag du genomför. 
 
Chefsstödjande, "digitalt först"
 
Samverkan, helhetssyn, dialog
 
Dina kvalifikationer:
Prata i DU-form
Helhetssyn, samarbetsförmåga, ansvarstagande, initiativrik, serviceinriktad, chefsstödjande


Välkommen att bli en nyckelperson för Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltnings fortsatta utveckling!
 
Fackligt förtroendevalda:
Marie-Louise Broman
VISION 026-24 11 00
[email protected]

Åsa Holmberg
Naturvetarna 026-24 04 87
[email protected]
 
Matti Lappi
Sveriges Ingenjörer 026-24 13 78
[email protected]Krav:

Körkort:
* B (Personbil) Visa mindre

Rektor Vuxenutbildningen till Sandviken

Ansök    Jan 22    Balkefors & Ponsiluoma AB    Rektor
Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare. I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå k... Visa mer
Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.
I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.
www.sandviken.se

- utvecklingsorienterad ledare som fortsätter den digitala resan
 
En av Sveriges bästa vuxenutbildningar söker nästa nyckelperson för att möta den allt mer flexibla arbetsmarknadens villkor. Utmaningen blir att tillsammans med engagerade medarbetare leverera kompetensutveckling till intresserade och därigenom möta upp organisationers och företags nya krav.
 
Kan exempelvis vara:

• Vård- och omsorgutbildningar eller IT-utvecklare
• Vilket kunskapsbehov behövs för nyetableringen av Microsoft?
• Yrkesförare- eller kockutbildningar
• Yrkeshögskoletekniker
• Vilken kompetens har framtidens medarbetare hos Sandvik?
• Hur stödjer vi integrationen inom språk och kompetens?
Genom ett stort kontaktnät av relevanta utbildare riggar ni attraktiva utbildningar.
 
 
Ditt uppdrag
Du leder och utvecklar vuxenutbildningen i nära samarbete med tre biträdande rektorer och en vuxenutbildningschef. Din gedigna vilja att utveckla människor inspirerar alla till hållbar hög kvalité med kunskapsfokus, samt god måluppfyllelse.
Du förväntas arbeta på ett sätt där du med förtroende och tillit till medarbetarna naturligt delegerar ansvar, är lyhörd, stöttande och tar tillvara på medarbetarnas kompetens. Du har ett intresse och kunskap om digitala pedagogiska verktyg och tillsammans med medarbetarna fortsätter ni bedriva digitalt utvecklingsarbete. Det har redan inletts mot distans och flexibla undervisningsmetoder.
 
Rektor ingår tillsammans med skolledningen i förvaltningens ledningsgrupp. Du har tillgång till stödresurser inom bland annat lokalfrågor, ekonomi, och HR-frågor. Som ny chef får du en introduktion och kommungemensam ledarutbildning.
 
Kvalifikationer
Vi söker dig som utövar ett förtroendeingivande ledarskap och med stort samhällsintresse har förmåga till kreativ problemlösning. Du har god strategisk helhetssyn och är resultatorienterad genom att driva, leda och följa upp/utvärdera verksamheten. Du är förtrogen med styrdokument och motiverar för verksamhetens och skolformernas uppdrag. Du har ledarerfarenhet av likvärdigt ledarskap inom skola och trivs att leda i förändring samt ser möjligheterna till utveckling. Du har ett metodiskt arbetssätt i grunden som leder mot långsiktiga mål och rätt kvalité. Du är intresserad av se vad andra lyckats med 
 
Det är meriterande om du är insatt i skolfrågor inom vuxenutbildnings- och/eller gymnasieområdet, och om du framgångsrikt lett förändringsarbete. Du har en slutförd lärarutbildning, gärna minst en påbörjad rektorsutbildning. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. 
 
Välkommen att bidra till utvecklingen av Sandvikens arbetsmarknad!
 


Krav:

Körkort:
* B (Personbil) Visa mindre

Utredningsingenjör VA med strategisk inriktning till Sandviken Energi

Vi erbjuder en spännande arbetsplats med ett gäng härliga kollegor där du har goda möjligheter att växa och utvecklas. Vi har fokus på säkerhet och hållbar arbetsmiljö - hos oss ska du kunna jobba ett helt arbetsliv utan att ta skada. Vi värnar om att alla ska ha balans mellan arbete och fritid och som medarbetare hos oss har du möjlighet att träna på arbetstid, träna i vårt eget gym och delta i andra friskvårdsaktiviteter, då vi uppmuntrar till ett friskt... Visa mer
Vi erbjuder en spännande arbetsplats med ett gäng härliga kollegor där du har goda möjligheter att växa och utvecklas. Vi har fokus på säkerhet och hållbar arbetsmiljö - hos oss ska du kunna jobba ett helt arbetsliv utan att ta skada. Vi värnar om att alla ska ha balans mellan arbete och fritid och som medarbetare hos oss har du möjlighet att träna på arbetstid, träna i vårt eget gym och delta i andra friskvårdsaktiviteter, då vi uppmuntrar till ett friskt och hälsosamt liv. Hos oss förutsätter vi en öppen kommunikation där alla delar med sig av sina åsikter och erfarenheter. Då vi ständigt förbättrar och förändrar våra arbetssätt finns det stora möjligheter att påverka ditt arbete. Vår grundsyn är att vi tillsammans gör varandra bättre.


- med uppdrag att säkerställa långsiktig vattenförsörjning i Sandviken
 
I över 100 år har Sandviken Energi skapat möjlighet för människor och näringsliv i Sandvikens kommun att växa. Vårt arbete påverkar livet för alla i kommunen - det ställer höga krav på att vi erbjuder trygga, driftsäkra och prisvärda tjänster av hög kvalitet. Vår historia började 1914, när Sandviken Yttre Belysnings AB bildades. Sedan dess har vi bytt namn, utvecklats till en koncern med över 160 medarbetare och en omsättning på 500 miljoner kronor. Vi är en trygg och stabil arbetsgivare som skapar samhällsnytta för dagens och för kommande generationer sandvikenbor.
Sandviken Energis affärsområde Vatten ansvarar för att leverera ett dricksvatten av hög kvalitet samt att rena avloppsvattnet så att belastningen på miljön blir så liten som möjligt.
 
Ditt uppdrag
Som Utredningsingenjör tar du ägarskap och leder den strategiska utvecklingen inom VA-försörjningen inom Sandvikens kommun. Du ansvarar för vattenskyddsfrågor och är sakkunnig vid ärenden kring skyddsföreskrifter och försiktighetsåtgärder, vattentäkter, vattendomar, egenkontroll- och provtagningsprogram, sårbarhetsanalyser, kvalitetsuppföljning, nödvattenplanering etc.  
 
Du följer upp trender, resultat och resursförbrukning för att skapa beslutsunderlag till våra investerings- och förnyelseplaner. Våra uppdrag drivs ofta i projektform och du kommer att fungera både som beställare och projektledare. Du arbetar också med ständiga förbättringar och bevakar uppdateringar av lagtexter och styrdokument. Du håller dig uppdaterad och bevakar teknikutvecklingen inom området. 
 
Du ingår i Utredningsavdelningen men agerar verksamhetsstöd för hela affärsområdet genom att t ex bistå med kompetens kring remisshantering och har en aktiv roll gällande strategisk planering, i att nätverka i branschen samt vara kontakten mot myndigheter.
 
Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning eller likvärdig kompetens. Du har gärna några års erfarenhet inom VA eller liknande bransch. Hög digital kompetens krävs (hela Officepaketet men framförallt i Excel).
 
Du tycker om att samordna och driva på processer och har god vana att föra dialog med kommuner och/eller andra myndigheter. Som person är du analytisk, engagerad och social. Du är strukturerad i ditt sätt att arbete och trivs med att samarbeta med andra. Du har lätt för att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. 
Du är mål- och resultatorienterad, bra på att skapa goda relationer och trivs med att stundtals arbeta med flera projekt samtidigt med säkerheten först.
 
Välkommen att bidra till Sandviken Energis fortsatta utveckling!
 
Krav:

Körkort:
* B (Personbil) Visa mindre

Biträdande Stadsarkitekt/senior planarkitekt till VGS

Ansök    Okt 15    Balkefors & Ponsiluoma AB    Planarkitekt
2016 bildades Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd med gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hållbarhet samt trafik. Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete ... Visa mer
2016 bildades Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd med gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hållbarhet samt trafik.

Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning arbetar för en långsiktigt hållbar och god livsmiljö för invånarna i den tre kommunerna med sammanlagt 53 000 invånare. Vi fortsätter nu arbetet med att vidareutveckla vår förvaltning, och du har i detta arbete chans att bidra till utvecklingen av en attraktiv arbetsgivare för ca 70 medarbetare.


- Erfaren planarkitekt som vill utveckla samhällsbyggnadsprocess
 
Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning (VGS) bildades 2016 som en gemensam förvaltning för de tre kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken – med totalt ca 53 000 invånare. Organisationen säkerställer en effektiv och rättssäker kommunal service för medborgare och näringsliv med ett brett utbud av tjänster för ökad tillgänglighet. Allt i syfte att skapa goda förutsättningar för en hållbar samhällsutveckling.
 
Sandviken har tagit fram en översiktsplan och både Hofors och Ockelbos översiktsplaner är under framtagande. VGS tror på arkitekturen som redskap och vill bidra till att skapa hållbara och attraktiva livsmiljöer för många generationer framöver.
 
Ditt uppdrag:
Vill du bidra med din kompetens och därigenom utveckla och kvalitetssäkra VGS’s samhällsbyggnadsprocess?
Med din gedigna erfarenhet leder, coachar och kvalitetssäkrar du hela planarbetet tillsammans med sex planarkitekter. Uppdraget är en viktig del av kommunernas samhällsbyggnadsprocess, vilket förutsätter ett genuint intresse för hållbart byggande och en kulturell medvetenhet.
Som biträdande stadsarkitekt och erfaren planarkitekt kommer du att arbeta både strategiskt och till viss del operativt med flera intressanta samhällbyggnadsprojekt. Just nu sker fler spännande etableringar och utvecklingsprojekt i de tre kommunerna. Det innebär ett intressant arbete att ta fram detaljplaner och planprojekt från idé till färdig plan. Du har många kontaktytor och arbetar exempelvis nära andra avdelningar, förvaltningar, byggföretag, privata fastighetsägare och politiker.
 
Du är en god ambassadör för verksamheten i dina möten med allmänhet och verksamhetsutövare.
 
Dina kvalifikationer:
Du har relevant högskoleutbildning inom fysisk planering eller likvärdigt. Du har gedigna kunskaper i plan- och bygglagen och kan driva komplexa utvecklingsfrågor strategiskt, uthålligt och pedagogiskt.
Som person är du kreativ, drivande och resultatinriktad och har ett strukturerat arbetssätt med hög kvalitet i fokus. Du har lätt för att samarbeta, skapa engagemang och tycker om att ge service.
Du behöver ha god datorvana och lätt för att uttrycka dig i tal, skrift och bild. Tjänsten är säkerhetsklassad.


Välkommen att bli en nyckelperson för Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltnings fortsatta utveckling!
 
Fackligt förtroendevalda:
Marie-Louise Broman
VISION 026-24 11 00
[email protected]

Åsa Holmberg
Naturvetarna 026-24 04 87
[email protected]
 
Matti Lappi
Sveriges Ingenjörer 026-24 13 78
[email protected]Krav:

Körkort:
* B (Personbil) Visa mindre

Enhetschef Verksamhetsstöd, Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning

2016 bildades Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd med gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hållbarhet samt trafik. Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete ... Visa mer
2016 bildades Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd med gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hållbarhet samt trafik.

Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning arbetar för en långsiktigt hållbar och god livsmiljö för invånarna i den tre kommunerna med sammanlagt 53 000 invånare. Vi fortsätter nu arbetet med att vidareutveckla vår förvaltning, och du har i detta arbete chans att bidra till utvecklingen av en attraktiv arbetsgivare för ca 70 medarbetare.


Trygg och coachande ledare i förvaltningens nav
 
Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning (VGS) bildades 2016 som en gemensam förvaltning för de tre kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken – med totalt ca 53 000 invånare. Organisationen säkerställer en effektiv och rättssäker kommunal service för medborgare och näringsliv med ett brett utbud av tjänster för ökad tillgänglighet. Allt i syfte att skapa goda förutsättningar för en hållbar samhällsutveckling.
 
Ditt uppdrag
Enheten Verksamhetsstöd utgör navet i alla VGS verksamheter i och med att enheten hanterar förvaltningens administrativa arbete. Enheten tar emot alla inkommande ärenden och ofta är det även de som har sista kontakten med kunden - medborgare och organisationer. I uppdraget ingår, förutom registrering vid ankomst och expediering av beslut, även arkivering och utlämning av allmänna handlingar. Här inryms även nämndadministrationen och handläggning av skolskjuts/elevresa, färdtjänst/riksfärdtjänst, parkeringstillstånd samt bostadsanpassningsbidrag.

Du leder och utvecklar 12 medarbetare mot satta mål. Att lyhört och med glädje arbeta för utveckling som gagnar helheten är viktigt.
Med ett coachande och empatiskt förhållningssätt leder och stöttar du dina medarbetare för att på bästa sätt tillvarata och utveckla kompetenser i syfte att uppnå enhetens mål. Du är strukturerad, vilket visas i din planering - i att leda, fördela och följa upp arbetet inom enheten. Du har personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar för enheten.

Du tillhör ledningsgruppen för samhällsbyggnadsförvaltningen och rapporterar till förvaltningschefen och till den kommungemensamma nämnden. Du är serviceinriktad och förstår samtidigt hur struktur leder till kvalitet och tar initiativ till och driver på utvecklingsarbetet. Det är viktigt med helhetssyn, samverkansfokus och dialog både internt och externt för att enheten och förvaltningen ska fortsätta utvecklingsresan. Därigenom bidrar Verksamhetsstöd till VGS vision - tillsammans skapar vi framtidens samhälle!
 
Din profil
Du är en chef som man gärna väljer att följa. Erfarenhet av personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar har du sedan tidigare. Vi letar efter dig som ser lösningar och möjligheter och får med dig människor i utvecklingsresor. Du trivs med att leda, stötta och motivera andra. Du är en relationsbyggare som präglas av dialog och ömsesidigt utbyte. Du är trygg i dig själv, uthållig och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du har en, för tjänsten, lämplig högskole-/universitetsutbildning, flerårig arbetslivserfarenhet samt god insikt i de lagar och förordningar som berör verksamheten. Erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation är meriterande. Om du har varit projektledare och har god processkunskap, så är även det meriterande. 
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
 
Sandvikens Kommun (värdkommunen) erbjuder ett flertal personalförmåner däribland förmånscykel. Inom många av våra yrkeskategorier erbjuds semesterväxling och årsarbetstid. Du kan även utöva friskvård till förmånligt pris och delta i hälsofrämjande aktiviteter, som gör att vi mår bra till kropp och själ. Pulsen är vår personal- och fritidsförening som vi är mycket stolta över. Föreningen erbjuder många aktiviteter och är en av Sveriges bästa personalföreningar.
 
Välkommen att bli en nyckelperson för Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltnings fortsatta utveckling!
 
Fackligt förtroendevalda:
Marie-Louise Broman
VISION 026-24 11 00
[email protected]

Åsa Holmberg
Naturvetarna 026-24 04 87
[email protected]
 
Matti Lappi
Sveriges Ingenjörer 026-24 13 78
[email protected]Krav:

Körkort:
* B (Personbil) Visa mindre

Byggnadsinspektör, Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning

2016 bildades Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd med gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hållbarhet samt trafik. Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete ... Visa mer
2016 bildades Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd med gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hållbarhet samt trafik.

Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning arbetar för en långsiktigt hållbar och god livsmiljö för invånarna i den tre kommunerna med sammanlagt 53 000 invånare. Vi fortsätter nu arbetet med att vidareutveckla vår förvaltning, och du har i detta arbete chans att bidra till utvecklingen av en attraktiv arbetsgivare för ca 70 medarbetare.


- Självständigt leda och driva processer inom plan & bygglagen

Ditt uppdrag
Som byggnadsinspektör/bygglovhandläggare ingår du i ett entusiastiskt team som brinner för samhällsbyggnad och utveckling. Du tar självständigt ansvar för hela processarbetet, men övriga teammedlemmar finns alltid som där som rådgivare. Beslutsfattandet sker i huvudsak på delegation utifrån gällande lagstiftning.
 
Dina arbetsuppgifter är inom plan- och bygglagens område som i huvudsak innebär att handlägga och fatta beslut om bygglov, anmälan, startbesked, tekniskt samråd, slutsamråd samt genomföra arbetsplatsbesök. Vidare ingår det att förbereda beslutsunderlag till samhällsbyggnadsnämnden samt bedriva tillsyn i enlighet med plan- och bygglagen.
Du kommer att arbeta med handläggning av ärenden och det innefattar bland annat granskning av inkomna handlingar. I rollen ingår mycket kontakter med kommunernas invånare, entreprenörer, konsulter och andra myndigheter. Du bidrar också till kontorets kontinuerliga utvecklings- och förbättringsarbete.

Din profil
Vi söker dig som är intresserad av samhällsbyggnad i vid mening eftersom vårt arbetsfält spänner över mycket varierande uppgifter. Du har en för arbetsområdet relevant högskoleutbildning eller motsvarande kompetens. Erfarenhet från liknande arbetsuppgifter ses som meriterande. Du ska ha mycket god kunskap om plan- och bygglagen och god kunskap om miljöbalken.
Du kommunicerar tydligt, enkelt och effektivt. Du prioriterar service och anpassar ditt beteende för att skapa kundnöjdhet, samt hanterar komplexa situationer självständigt, effektivt och med ett lugn. Du tar initiativ inom och utanför eget ansvarsområde i syfte att nå resultat.

Du tycker om att jobba i team, men trivs samtidigt att ta ansvar för egna projekt. Det krävs att du ska ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift i och med att du deltar i sammanträden, hålla presentationer och möta medborgare och byggherrar. Myndighetsutövning, rådgivning, information till allmänheten och intern service kräver förutom sakkunskap, även att du har god samarbetsförmåga. Tjänsten är säkerhetsklassad.

 
Välkommen att bli en nyckelperson för Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltnings fortsatta utveckling!
 
Fackligt förtroendevalda:
Marie-Louise Broman
VISION 026-24 11 00
[email protected]

Åsa Holmberg
Naturvetarna 026-24 04 87
[email protected]
 
Matti Lappi
Sveriges Ingenjörer 026-24 13 78
[email protected]Krav:

Körkort:
* B (Personbil) Visa mindre

Driftingenjör Elnät till Sandviken Energi

Sandviken Energi AB är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi cirka 155 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Bolaget är också delägare i elhandelsföretaget Bixia AB.  Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvest... Visa mer
Sandviken Energi AB är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi cirka 155 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Bolaget är också delägare i elhandelsföretaget Bixia AB.  Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrenskraft och levererar prisvärda produkter med hög driftsäkerhet.
www.sandvikenenergi.se

Vill du bli vår driftingenjör?
 
Framtidens smarta elnät – låter det spännande? Då är du kanske rätt person för oss på Sandviken Energi.
 
I över 100 år har Sandviken Energi skapat möjlighet för människor och näringsliv i Sandvikens kommun att växa. Vårt arbete påverkar livet för alla i kommunen - det ställer höga krav på att vi erbjuder trygga, driftsäkra och prisvärda tjänster av hög kvalitet. Vår historia började 1914, när Sandviken Yttre Belysnings AB bildades. Sedan dess har vi bytt namn, utvecklats till en koncern med över 150 medarbetare och en omsättning på 500 miljoner kronor. Vi är en trygg och stabil arbetsgivare som skapar samhällsnytta för dagens och för kommande generationer sandvikenbor. 
 
Sandviken Energis affärsområde Elnät ansvarar för det lokala elnätet i Sandvikens kommun. Vårt uppdrag är en långsiktigt hållbar och säker eldistribution med hög leveranssäkerhet och leveranskvalitet till våra kunder.
 
Vi söker dig som vill bidra i ett starkt och lösningsorienterat team med snabba beslutsvägar och mycket positiv energi. Tillsammans bidrar ni till ständiga förbättringar av verksamheten och till att vi fortsatt är en trygg och effektiv leverantör av samhällsviktiga funktioner
 
Ditt uppdrag
Som driftingenjör kommer du att ha en viktig roll i den fortsatta utvecklingen av ett effektivt elnät. Ditt uppdrag är att ansvara för och utveckla Elnätets system för fjärrkommunikation och vara med och bygga upp framtidens smarta elnät.
Du kommer att ingå i vårt team på drift- och underhållsavdelningen, med fokus för din del på att utveckla och tillgängliggöra signaler i driftens system för fjärr och övervakning.
 
Exempel på dina arbetsuppgifter är att:

• hantera och utveckla signaldata från reläskydd, fjärrsystem och mätsystem till vår driftcentral.
• samla information för rotorsaksanalys, ansvara för genomförandet av projekt inom ditt område, ta fram underlag inför upphandlingar och avropar.
• genomföra förstudier på fält samt arbeta med felsökning av kontrollutrustning och utföra installation, konfiguration och drifttagning i vår anläggning.
• delta som teknisk resurs i våra investeringsprojekt
 
Kvalifikationer
Du har utbildning inom el/elkraft eller inom automation, samt goda erfarenheter av att felsöka och läsa kretsschema. Du är en van datoranvändare och har erfarenhet av att arbeta i flera olika digitala miljöer.
Meriterande är om du har erfarenhet och kunskaper inom elkraft, RTU/PLC, reläskydd, fjärrsystem, konstruktion och provning.
 
Som person är du ansvarsfull, tar initiativ och har en god servicekänsla. Du är samverkansorienterad och har en god förmåga att självständigt planera och prioritera ditt arbete. Rollen innebär mycket interna och externa kontakter, vilket kräver att du har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift, även i engelska. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.
 
B-körkort är ett krav. Tjänsten är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning och lämplighetsbedömning kommer att ske.
 
Välkommen att bidra till Sandviken Energis fortsatta utveckling!
 
Vi erbjuder en spännande arbetsplats med ett gäng härliga kollegor där du har goda möjligheter att växa och utvecklas. Vi har fokus på säkerhet och hållbar arbetsmiljö - hos oss ska du kunna jobba ett helt arbetsliv utan att ta skada. Vi värnar om att alla ska ha balans mellan arbete och fritid och som medarbetare hos oss har du möjlighet att träna på arbetstid, träna i vårt eget gym och delta i andra friskvårdsaktiviteter, då vi uppmuntrar till ett friskt och hälsosamt liv.
 
Fackliga företrädare:
Sveriges ingenjörer, Ledarna, Kommunal, Vision och Seko. Representanter nås på tfn 026-241600 Visa mindre

Chef Projekt & Inköp till Sandviken Energi

Sandviken Energi AB är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Bolaget är också delägare i elhandelsföretaget Bixia AB. Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar vå... Visa mer
Sandviken Energi AB är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Bolaget är också delägare i elhandelsföretaget Bixia AB.
Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrenskraft och levererar prisvärda produkter med hög driftsäkerhet.
www.sandvikenenergi.se

- samordning av koncernens projekt och inköp
 
Är du rätt person för en inspirerande utvecklingsresa?
 
Sandviken Energi tar nu nästa steg i att bygga upp en effektiv och kompetent stödfunktion till hela koncernen genom den nya avdelningen Verksamhetsstöd. Verksamhetsstöd har till uppdrag att stödja affärsområdena att fortsätta skapa värde genom ett processorienterat och standardiserat arbetssätt.
 
Chef Projekt & Inköp kommer att ansvara för den koncernövergripande projektportföljen, projektmodell, samordning av projekt och entreprenader samt inköpsprocessen/inköpsstrategi. Dessutom leder du en enhet bestående av två projektledare och en inköpare.
 
Din inledande uppgift blir att etablera projektkontoret och du arbetar både operativt och strategiskt för att bidra till en hög kvalitet i enhetens aktiviteter.
Projektkontoret driver övergripande entreprenad-/anläggningsprojekt samt större utvecklingsprojekt på både kort och lång sikt.
Inköp samordnar och administrerar koncernens inköp.
 
Du har personal-, budget- och ekonomiansvar för din enhet, rapporterar till avdelningschefen och ingår i ledningsgruppen för Verksamhetsstöd.
 
Kvalifikationer:
Vi ser att du har en bred och övergripande kunskap inom projekt- och portföljstyrning samt erfarenhet av verksamhetsutveckling. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att etablera och driva ett projektkontor samt att du har kunskaper inom inköpsområdet. Du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
 
Du är en kommunikativ ledare som ser dina medarbetare som den viktigaste resursen för att nå målen. För dig är det självklart att det som traditionellt betraktas som mjuka frågor är vägen till att nå enhetens mål där alla medarbetare får bästa förutsättningarna att göra ett riktigt bra jobb. Du har en hög grad av personlig mognad där insikterna om dina styrkor och utvecklingsområden hjälper dig att utöva ett tryggt och tydligt ledarskap. Du vågar fatta självständiga beslut och får eget mandat att driva enhetens frågor. Vi ser gärna att du är en kreativ problemlösare som tycker om att driva förändringar, är serviceorienterad och tycker om att vara nära verksamheten. Som person är du prestigelös, självgående och engagerad. Stor vikt kommer att läggas vid de personliga egenskaperna.
 
B-körkort är ett krav. Tjänsten är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning och lämplighetsbedömning kommer att ske.
 
Välkommen att bidra till Sandviken Energis fortsatta utveckling! Visa mindre

Kundservicechef till Sandviken Energi

Sandviken Energi AB är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi cirka 155 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Bolaget är också delägare i elhandelsföretaget Bixia AB.  Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvest... Visa mer
Sandviken Energi AB är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi cirka 155 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Bolaget är också delägare i elhandelsföretaget Bixia AB.  Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrenskraft och levererar prisvärda produkter med hög driftsäkerhet.
www.sandvikenenergi.se

- Du vill bygga nytt med Sandviken Energi!
 
Är du övertygad om att framtiden är digital och brinner du för service och bemötande?
Kom då och jobba som kundservicechef hos oss!
 
Just nu söker vi en kundservicechef som vill ge våra kunder service i toppklass. Teamet i kundservice är sex personer som servar våra kunder och utmaningen är bred med stora inslag av verksamhetsutveckling. Du börjar ditt uppdrag med att införa en ny kundserviceplattform med omnikanalsupport och du kommer att ansvara för att bygga processer, rutiner, automatiseringar, vidareutveckla vår chatbot, rapportering etc. för att skapa en positiv kundupplevelse och säkerställa hög effektivitet. Du kommer att arbeta med teamutveckling för att utveckla kunskapsnivån och på så sätt bygga en riktigt bra lösningsinriktad kundservice med breda kunskaper.
Vi erbjuder dig att vara med på en väldigt spännande resa. Du kommer att vara kundens röst i organisationen och du blir en mycket viktig person i vår strävan att bygga kundfokus inom företaget.
 
Kvalifikationer:
Du är en trygg, tydlig och tillgänglig ledare. För dig är det självklart att arbeta proaktivt med teamet genom dialog, tillit och samarbete. Vi ser att du är kund- och lösningsorienterad, samt har hög social kompetens. Du har eftergymnasial utbildning inom relevant område eller motsvarande arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig. Vi tror att du tänker ”digitalt först” och har hög kommunikativ förmåga.
Du har ansvar för personal, arbetsmiljö och budget samt den dagliga driften genom resursplanering, coachning, utbildning och kvalitetsuppföljning. Du rapporterar till kommunikations- och marknadschefen.
 
Vi vill att du ska trivas hos oss och erbjuder därför olika förmåner och förespråkar en god hälsa bland annat genom en del hälsofrämjande aktiviteter. Vi satsar också mycket på vår arbetsmiljö med fokus på säkerhet. Visa mindre

HR-strateg till Kunskapsförvaltningen, Sandvikens kommun

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare. I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå ... Visa mer
Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.
I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.
www.sandviken.se


- du utvecklar HR-arbetet och bidrar på ledningsnivå
 
Förvaltningen förstärker sin ledningsfunktion och söker nu en HR-strateg för arbete både strategiskt och operativt inom området. Du ingår i ledningsgruppen, där du bidrar med HR-perspektivet för det pågående strategiska utvecklingsarbetet och rapporterar direkt till skolchefen. Du utvecklar och implementerar enhetliga processer för att effektivisera HR-arbetet utifrån verksamhetens behov. Tillsammans med två HR-konsulter, vilka du arbetsleder, arbetar ni nära övriga funktioner inom organisationen och delar på stödet mot cheferna i löpande HR-frågor.
 
Kvalifikationer:
Vi söker dig med högskoleutbildning inom HR-området eller motsvarande. Du har några års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete, gärna i en arbetsledande befattning och inom en politiskt styrd organisation. Meriterande om du har erfarenhet av arbete från förskola eller skola.
 
Rollen innebär många kontaktytor och kräver att du har lätt för att samarbeta, har en god kommunikativ förmåga och ett konsultativt förhållningssätt. Du är trygg och stabil med god självinsikt.
 
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Körkort och tillgång till egen bil är ett krav.
 
Välkommen att vara med på det gemensamma uppdraget att åstadkomma ett utbildningssystem av god kvalitet, där barn och elever, oavsett bakgrund, kan utvecklas så långt som möjligt. Visa mindre

Produktionschef Gata till Sandviken Energi

Sandviken Energi är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi cirka 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrens... Visa mer
Sandviken Energi är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi cirka 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrenskraft och levererar prisvärda produkter med hög driftsäkerhet.
www.sandvikenenergi.se

- processorienterad ledare med erfarenhet av entreprenad
 
Hos det kommunala infrastrukturbolaget Sandviken Energi pågår en förändringsresa där ständiga förbättringar och processutveckling är ledande. 
Sandvikens kommun har tilldelat Sandviken Energi och affärsområdet Gata att genomföra ett kommunaltekniskt uppdrag gällande drift & underhåll av vägar och gator, vilket utgör ca 70% av verksamheten inom AO't.
AO Gata konsulteras även av kommunen gällande utförande och projektering av olika gatuinvesteringsprojekt. Dessutom är AO Gata leverantör till övriga affärsområden inom Sandviken Energi, gällande behov av mark och anläggningarbeten.

 
Ditt uppdrag:
Som Produktionschef planerar, leder och driver du mark och anläggningsprojekt inom gatuunderhåll och investeringsprojekt samt interna mark och anläggningsprojekt tillsammans med ditt team.
Det innebär ansvar för genomförande, ekonomi, kvalitet samt personalansvar. Du skapar förutsättningar för en god, effektiv och säker arbetsplats med nöjda och engagerade medarbetare.
Du har personalansvar för två arbetsledare och tolv anläggningsarbetare.. Du får till uppdrag att driva interna projekt för processutveckling och ständig förbättring och arbeta med ständiga förbättringar och tydligare projektuppföljning.
Du driver även upphandling av utförandeentreprenader, leverantörer och underentreprenörer.
Du rapporterar till AO-chef Gata/Entreprenad.
 
Du har god erfarenhet av entreprenadarbeten i en operativt ledande roll, där du arbetat med att skapa delaktighet och engagemang hos dina medarbetare.
Processer inom entreprenadarbetet är för dig självklart och du har god datorvana. Du har lätt för att bygga långsiktiga relationer och har ett hållbart och affärsmässigt tänk samt tydlig och kommunikativ i ditt ledarskap.
Meriterande är om du har upphandlingsvana inom LOU/LUF.
Du har gärna en relevant byggteknisk utbildning eller likvärdiga arbetslivserfarenheter, och i arbetet ingår vinterberedskap.
 
 
Välkommen med din ansökan!Krav:

Körkort:
* B (Personbil) Visa mindre

Projektingenjör Fjärrvärme till Sandviken Energi

Sandviken Energi är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi cirka 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrens... Visa mer
Sandviken Energi är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi cirka 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrenskraft och levererar prisvärda produkter med hög driftsäkerhet.
www.sandvikenenergi.se

- en nyckelperson till fortsatt projektutveckling


I rollen som projektingenjör kommer du att ta ansvar för alla reinvesteringsprojekt som vi genomför. Vi är nu inne i en viktig fas i SEAB:s förnyelse av fjärrvärmenätet där det krävs din kunskap hur projekten ska drivas för att uppnå mesta möjliga kundnytta, dvs. att leda projektet från idé till färdig ledning med ett ekonomiskt sinne. Vi strävar efter att ha en så säker arbetsmiljö som möjligt, att minimera störningar för kund och allmänhet.
Du kommer att få ansvara för en projektbudget om ca 25–35 Mkr per år.
 
Exempel på projekt som kommer att genomföras:
-Reinvesteringar i fjärrvärmekulvert, dvs. utbyte av 50-åriga ledningar
-Strategiska utbyggnadsprojekt av fjärrvärmenätet
-Arbetsmiljöåtgärder i fjärrvärmekammare
-Anslutning av nya kunder till fjärrvärmenäten i Sandviken, Storvik och Järbo
-Ombyggnationer av fjärrvärmecentraler på uppdrag av kunder
-Samordning installationer av villacentraler – el, VVS och övriga arbeten i samband med detta

Dina arbetsuppgifter
Som projektingenjör har du ansvar för att tillsammans med Distributionschefen säkerställa att våra projekt genomförs, säkert, lönsamt med hög produktivitet och med god kvalitet. I din roll har du stort kundfokus vilket bland annat innebär att du behöver vara lyhörd för kundens önskemål. Du hjälper till att utveckla verksamheten för ett närmare samarbete med kunden och styr de entreprenörer som anlitas.
Andra arbetsuppgifter som ingår i arbetet är till exempel:
-          Genomföra riskinventeringar
-          Inköp av tjänster och material
-          Resursplanering
-          Samordning av byggkontroll
 
Du rapporterar till Distributionschefen och bistår denne i det administrativa arbetet. Du kommer även att arbeta med intern arbetsorderhantering och beredning av mindre jobb som utförs av egen personal i teamet och personal inom koncernen.
Du kommer att arbeta i ett team av ingenjörer och tekniker som ambitiöst arbetar för att förse fjärrvärmekunderna med en säker, trygg, prisvärd och miljövänlig produkt.

Dina kvalifikationer
Projektingenjören har oftast VVS eller byggteknisk utbildning från universitetet eller högskola och gärna arbetslivserfarenhet som arbets- eller byggledare inom mark eller VVS.
 
Det är viktigt att du har erfarenhet av och viljan att driva förändringsarbete samt att du är proaktiv och initiativrik. Som person har du en egen drivkraft att ständigt utveckla dig. Vidare är du en bra teamspelare som är lyhörd, handlingskraftig och tydlig i din kommunikation.
 
Tjänsten är säkerhetsklassad - säkerhetsklass 3 (kandidaten kommer genomgå lämplighetsbedömning, och utdrag kommer göras från register hos Säpo).
 
Körkort krävs för tjänsten.


Krav:

Körkort:
* B (Personbil) Visa mindre

Inköpare till Sandviken Energi

Ansök    Apr 3    Balkefors & Ponsiluoma AB    Inköpare
Sandviken Energi AB är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Bolaget är också delägare i elhandelsföretaget Bixia AB. Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar vå... Visa mer
Sandviken Energi AB är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Bolaget är också delägare i elhandelsföretaget Bixia AB.
Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrenskraft och levererar prisvärda produkter med hög driftsäkerhet.
www.sandvikenenergi.se

- du projektleder och genomför hållbara och effektiva upphandlingar
 
Sandviken Energi tar nu nästa steg i att bygga upp en effektiv och kompetent stödfunktion till hela koncernen genom den nya avdelningen Verksamhetsstöd. Verksamhetsstöd har till uppdrag att stödja affärsområdena att fortsätta skapa värde genom ett processorienterat och standardiserat arbetssätt.
 
Denna roll ingår i enheten Projekt & Inköp som ansvarar för den koncernövergripande projektportföljen, projektmodell, samordning av projekt och entreprenader samt inköpsprocessen/inköpsstrategi.

Som inköpare blir ditt uppdrag att driva, genomföra och utveckla upphandlingar och upphandlingsprocessen. Du har en nära dialog med affärsområdena och agerar konsultativt inför och under upphandlingar inom de olika varu- & tjänstekategorierna. Din nyfikenhet och ditt omvärldsbevakande förhållningssätt gör att du utvecklar ett nära, professionellt och affärsmässigt samarbete med olika relevanta leverantörer. 
Utifrån Sandviken Energis prioriterade behov genomför du tillsammans med affärsområdena upphandlingar av ramavtal, förnyad konkurrensutsättning utifrån gällande ramavtal, samt direktupphandlingar utförda i konkurrens.
 
Att utveckla upphandlingsprocessen utifrån rutiner, metoder och mallar inom upphandling och avtalsförvaltning är en annan viktig arbetsuppgift. Du bidrar med din kompetens och utbildar företaget i grundläggande upphandlingskunskap, som ger fördelar i framtida upphandlingsarbeten.
 
Kvalifikationer:
Du ska ha jobbat ett par år med inköp och har kunskap av offentlig upphandling (LOU/LUF) och även av entreprenadupphandlingar AB 04/ABT06. Du har arbetat i ett etablerat upphandlingssystem och ser digitalisering som ett steg framåt. Du kan inköpsprocessens alla steg och kan arbeta med olika utvärderingsmodeller och prissättningar.
Du är affärsmässig och drivs av den goda affären. För dig är att ta ansvar självklart. Du drivs av att leverera resultat som bidrar till verksamhetens mål. Din projektledningsförmåga syns i ditt sätt att leda och utveckla inköpsprocesserna med de olika intressenterna. Kanske främst genom ditt pedagogiska och kommunikativa förhållningssätt.
 
Välkommen till ett spännande inköpsuppdrag! Visa mindre