Lediga jobb som Utvecklingsingenjör, metallurgi i Sandviken

Se lediga jobb som Utvecklingsingenjör, metallurgi i Sandviken. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Sandviken som finns hos arbetsgivaren.

Chef Processutveckling Varmbearbetning

Inom Alleima finns Forskning och Utveckling (FoU) som bland annat bedriver processutveckling inom varmbearbetning samt tekniskt stöd mot våra tillverkande enheter, främst i Sandviken men även enheter i Indien och USA. Nu söker vi en person som vill leda gruppen och verksamheten framåt. Huvudsakliga uppdraget för gruppen är utveckling av processer kopplade till tillverkning så som smide, valsning och extrusion samt värmning och värmebehandling. Din roll ... Visa mer
Inom Alleima finns Forskning och Utveckling (FoU) som bland annat bedriver processutveckling inom varmbearbetning samt tekniskt stöd mot våra tillverkande enheter, främst i Sandviken men även enheter i Indien och USA. Nu söker vi en person som vill leda gruppen och verksamheten framåt. Huvudsakliga uppdraget för gruppen är utveckling av processer kopplade till tillverkning så som smide, valsning och extrusion samt värmning och värmebehandling.


Din roll


I rollen leder du arbetet med att initiera och driva uppdrag och utvecklingsprojekt. Du ansvarar för samarbetet med olika produktionsenheter samt övriga FoU-avdelningar för att säkerställa lyckad introduktion av både nya processer och produkter i vår produktion. Inom gruppens ansvar ingår även försöksutrustning bestående av valsverk, extrusion och värmning.


Vi ser det som en naturlig del av uppdraget att du är aktiv i både interna och externa nätverk och bevakar den globala utvecklingen inom ditt ansvarsområde. Du representerar också företaget externt med kunder och andra intressenter. Vidare ingår du även i ledningsgruppen för Metallurgisk forskning och ledningsgruppen för Varmbearbetning och färdigställning.


Vanligt förekommande uppgifter:
Leda, motivera och utveckla din avdelning om 11 personer mot våra strategiska mål.
Vara en del av strategi och utvecklingsarbetet inom hela FoU tillsammans med ledningsgruppen
Samarbeta med olika produktionsenheter och genom det utveckla nya produkter och processförbättringar
Stödja övriga FoU-enheter inom enhetens ansvarsområden

Din Profil


Vi söker dig som är civilingenjör inom materialteknik, teknisk fysik eller motsvarande. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenheter från liknande roller i en ledande befattning där intresset att leda människor samt att utveckla dina medarbetare är en stor drivkraft. Har du dessutom kunskap om produktionsprocesser och produkter kopplade till varmbearbetning ses det som meriterande. Vi arbetar i en global miljö vilket ställer krav på att du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av att du är en god ledare, öppen, driven och målfokuserad. Du är noggrann med en förmåga att omvandla idéer till lösningar samt en ständig vilja att förbättra människor, processer och arbetssätt. Du ger medarbetarna utrymme och frihet att agera samtidigt som du stöder individernas och teamets utveckling för att nå både individuella mål och verksamhetsmål. Du är kommunikativ med en god presentationsförmåga och kan bidra till att skapa en harmonisk arbetsgrupp som stöttar varandra.


Då arbetet ofta handlar om att samarbeta med kunder inom och utanför företaget så är det mycket viktigt att du har lätt för att knyta kontakter och tycker om att bygga relationer.


Vad du kan förvänta dig av oss


På Alleima är vi övertygade om att mångfald och inkludering leder till en bättre arbetsplats för våra anställda, vårt företag och våra kunder.


Vi bryr oss: Vi är stolta över det vi gör. Vi bryr oss om våra kunder, våra människor, miljön, de samhällen där vi verkar och den framtid vi delar


Vi levererar: Vi levererar på våra åtaganden, med ett lösningsorienterat tänkesätt gör vi det möjligt för våra kunder att vara deras allra bästa: effektivare, lönsammare och hållbarare


Vi utvecklas: Vi utvecklas ständigt. Tillsammans tar vi ledningen för att främja material, ambitioner, industrier, oss själva – och samhällen till det bättre.


Övrig information


För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Jan Haraldsson, rekryterande chef, +46 70-314 25 04


För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:
Per Hammas, ansvarig rekryterare, +46 79-098 49 50


Fackliga kontaktpersoner:
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, +46 70-651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, +46 70-314 24 43
Mikael Larsson, Unionen, +46 70-307 30 48


Välkommen med din ansökan senast 2023-02-19. Då vi tillämpar löpande urval med intervjuer kan tjänsten komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen så skicka in din ansökan snarast.


På Alleima är vårt uppdrag mycket mer än att leverera högkvalitativa produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.

Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri.

Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Följ med på vår resa! www.alleima.com Visa mindre

Servicetekniker vindkraft

Deutsche Windtechnik är Europas största fristående serviceföretag inom vindkraft. Bolaget har ca 8600 vindkraftverk under kontrakt och över 2100 anställda i ett flertal europeiska länder samt USA och Taiwan. Du kommer vara en viktig tillgång i teamet där du kommer kunna vara med och påverka och utveckla verksamheten. Vår största tillgång är vår engagerade personal och vårt fokus på trivsel och arbetsglädje. Vi på Deutsche Windtechnik söker kompetenta medar... Visa mer
Deutsche Windtechnik är Europas största fristående serviceföretag inom vindkraft. Bolaget har ca 8600 vindkraftverk under kontrakt och över 2100 anställda i ett flertal europeiska länder samt USA och Taiwan. Du kommer vara en viktig tillgång i teamet där du kommer kunna vara med och påverka och utveckla verksamheten. Vår största tillgång är vår engagerade personal och vårt fokus på trivsel och arbetsglädje. Vi på Deutsche Windtechnik söker kompetenta medarbetare med rätt inställning till arbete och som precis som vi har fokus på arbetsglädje, enkelhet, långsiktighet, flexibilitet och gör det lilla extra för att lyckas.
Arbetsuppgifter
Som vindkraftstekniker är du stationerad på land och kommer att ansvara för rutinartat förebyggande underhåll på vindturbinernas mekaniska, elektrisk, hydraul- och växellådssystem. Du kommer att utföra förbättringsåtgärder och modifieringar samt delta i beredskap och jourverksamhet. Du kommer utföra service och underhåll samt reparationer på El, Mek, Hyd & Styrsystem. Du får chans att använda dina kunskaper inom el, mekanik och hydraulik där du självständigt och med din kollega löser problem på plats för att säkerställa hög driftsäkerhet och ge utmärkt service till våra kunder. Du säkerställer att arbetet på plats alltid utförs med säkerhet som högsta prioritet. Vid elarbeten arbetar vi efter svensk el standard (SS 50110-1). Du ansvarar för rapportering och dokumentation av ditt arbete. Du utgår från vårt lager i Järbo. Resor ingår i arbetet.
Din profil
- Du har lägst en gymnasieutbildning med teknisk, elektrisk inriktning.
- Vi ser gärna att du har några års arbetslivserfarenhet inom vindkraft, el, mekanik eller hydraulik.
- Du har erfarenhet och är bekväm med att arbeta på höga höjder.
- God datorvana och körkort är ett krav i tjänsten.
- Du kan kommunicera på både svenska och engelska.
- Det är meriterande om du har jobbat med vindkraft tidigare.
Som person är du initiativrik och kundfokuserad med en hög servicekänsla. Vi tror att du har ett genuint tekniskt intresse, gillar att lära dig nya saker och att självständigt lösa problem. Vidare är du ansvarsfull, noggrann och har ett högt säkerhetsmedvetande. Vi söker en målinriktad och driven person som gillar att jobba som tekniker med känsla för service, samarbete och som värderar kvalitet samt ordning och reda högt.
Vi erbjuder
Du får möjlighet att jobba hos Europas största märkesoberoende serviceföretag inom vindkraft som har en stark tillväxt i Sverige och norden med flertalet varumärken som vi erbjuder service för.
Ansök
Du ansöker direkt på vår hemsida deutsche-windtechnik.com eller så väljer du att skicka ditt CV samt personliga brev till [email protected] Märk din ansökan med Servicetekniker Järbo. Visa mindre

Designer för raise boring

Är du en problemlösare som gillar att träffa människor och finnas nära till hands där du behövs? Då är du precis den vi söker! Till Sandvik Mining and Rock Solutions och division Rock Tools söker vi nu en designer för vår unika produkt raise boring. Vi erbjuder dig en roll med stort ansvar för produkt och eget arbete samt chansen att jobba med kundsupport och kundrelationer över hela världen. Gör dig redo för ett jobb där du får göra skillnad och utvecklas... Visa mer
Är du en problemlösare som gillar att träffa människor och finnas nära till hands där du behövs? Då är du precis den vi söker!
Till Sandvik Mining and Rock Solutions och division Rock Tools söker vi nu en designer för vår unika produkt raise boring. Vi erbjuder dig en roll med stort ansvar för produkt och eget arbete samt chansen att jobba med kundsupport och kundrelationer över hela världen. Gör dig redo för ett jobb där du får göra skillnad och utvecklas. Vi ser fram emot att träffa dig!
Vad du gör?
Du arbetar som utvecklare för raise boring-verktyg där du är med från idé till slutprodukt. Du bistår också med kundsupport för hela världen men främst för våra europeiska kunder. Hos oss får du chansen att jobba med en exklusiv produkt som utvecklas i ett litet team i nära kontakt med både kund och produktion. Ditt jobb kräver stor flexibilitet när det planerade arbetet ibland måste läggas åt sidan för att istället lägga fullt fokus på att lösa en brådskande uppgift – här kommer ditt kritiska tänkande väl till hands då du ofta stöter på unika kundlösningar som tidigare inte provats av andra!
Du utgår från Sandviken och resor är en naturlig del i ditt arbete, mest inom Sverige och Europa men kan även vara övriga delar av världen.
Vem är du?
Vi söker dig som är högskoleingenjör eller civilingenjör i maskinteknik. Du behöver erfarenhet av CAD modellering och ritningar då det är en stor del av jobbet, där är du länken mellan R&D och produktionen. Du reser en del i din tjänst, och ibland till ställen dit du behöver kunna köra bil, så B-körkort är ett måste. Ett par års arbetslivserfarenhet är meriterande, likaså kunskap i programmen NX eller TeamCenter. Då vi arbetar lokalt och tillhör en global organisation behöver du goda kunskaper i både svenska och engelska, i tal och i skrift. Kunskap i andra språk är ett plus.
Du är självgående med en stark drivkraft att lära dig nya saker och tar dig framåt med stor nyfikenhet och innovationsförmåga. Att nätverka och kommunicera på ett tydligt och inspirerande sätt är något som faller sig naturligt för dig – du trivs i miljöer där du får träffa nya människor och skapa starka relationer. Att hjälpa andra, och ta hjälp av andra, ser du som en självklarhet, med andra ord en riktig lagspelare som alltid ställer upp!
Vår kultur
På Sandvik är vi övertygade om att mångfald leder till en bättre omgivning för våra anställda, vårt företag och våra kunder. Hos oss ska du alltid känna att du kan vara dig själv på jobbet. Vi vet att du då har störst möjligheter att nå din fulla potential och bidra till vår framgång. Var unik. Behåll din nyfikenhet. Det gillar vi!
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-02-17. Läs mer om Sandvik Group och ansök via home.sandvik/karriar, jobb-id: R0049834.
Vi eftersträvar en öppen och rättvis rekrytering och använder olika verktyg för att möjliggöra en objektiv process. När du söker denna tjänst kommer du därför få en inbjudan via email till att genomföra ett personlighets- och logiktest. Återkoppling kommer direkt efter genomfört test och urvalsprocessen startar efter sista ansökningsdatum.
Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Åsa Grönqvist, rekryterande chef, 079 066 32 14
Fackliga kontaktpersoner:
Per Hedman, Unionen, 026-26 50 14
Rickard Andreasson,?Akademikerföreningen,?026-26 51 83
Linda Adamsson, Ledarna, 026-26?16 01

För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.
Ansvarig rekryterare
Anton Karlsson
Sandvik Mining and Rock Solutions är ett affärsområde inom Sandvik-koncernen och en världsledande leverantör av maskiner, verktyg, reservdelar, service, digitala lösningar och teknologier för ökad hållbarhet ?för gruv- och anläggningsindustrin. Tillämpningsområden omfattar bergborrning, bergavverkning, lastning och transportlösningar, tunneldrivning och stenbrytning. Omsättningen 2021 var cirka 41 miljarder SEK och antalet anställda omkring 15 ?600.? Visa mindre

Projektör med ansvar för nätutveckling

Sandviken Energi AB är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Vårt arbete påverkar livet för alla i kommunen - det ställer höga krav på att vi erbjuder trygga, driftsäkra och prisvärda tjänster av hög kvalitet! Vi är en trygg och stabil arbetsgivare som skapar samhällsnytta för dagens och för kommande generationer. Vår värdegrun... Visa mer
Sandviken Energi AB är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Vårt arbete påverkar livet för alla i kommunen - det ställer höga krav på att vi erbjuder trygga, driftsäkra och prisvärda tjänster av hög kvalitet!

Vi är en trygg och stabil arbetsgivare som skapar samhällsnytta för dagens och för kommande generationer. Vår värdegrund, som uttrycks i rubrikerna ansvarstagande, engagerade och öppna, lägger grunden för hur vårt arbete bedrivs och hur vi bemöter varandra och våra kunder.

ARBETSUPPGIFTER
Vi är inne i en fas där vi fokuserar på att utveckla våra arbetssätt inom nätutveckling och du som projektör kommer som vår nya kollega att ges stora möjligheter till att växa och utvecklas! I rollen tillhör och leder du gruppen som ansvarar för planeringen av framtidens elnät och ser till att nya kundanslutningar samt om- och nybyggnadsprojekt genomförs såväl säkert som effektivt. Här väntar många kunniga och hjälpsamma kollegor som ser fram emot att både dela med sig samt att få ta del av dina kunskaper.

Arbetsuppgifter som ingår i tjänsten är bland annat:


• Driva, koordinera och utforma teknisk kravställning för olika utredningar och förbättringsprojekt.
• Nätberäkningar och analyser av elnätet
• Bidra med tekniskt stöd internt och på kundmöten samt presentera lösningar för beslutsfattare.
• Delta i interna såväl som Kommunens forum för samordning
• Utveckla, skapa och förvalta tekniska riktlinjer och kravspecifikationer för lokalnätsanläggningar.

KVALIFIKATIONER
Du har gymnasiekompetens inom el, alternativt utbildning på yrkeshögskola eller högskola inom elkraft eller motsvarande relevant erfarenhet från yrkeslivet. Du har goda kunskaper inom elbranschens lagar, krav och riktlinjer. Vidare har du kunskap om lokalnätets olika delar och vad som krävs för att få en hög leveranskvalitet.

Du är sedan tidigare van vid att jobba självständigt och formulera samt konkretisera tekniska krav, men även tolka standarder och föreskrifter till styrande dokument. Din goda kommunikativa förmåga samt intresse för att samarbeta och kommer väl till pass i den här rollen. Du hanterar svenska och engelska flytande i både tal och skrift.

Då du i denna roll kommer jobba långsiktigt med elnätets utformning, så ser vi det som viktigt att du har en helhetssyn samt strategiskt tänk. Du är inte rädd för djupdykningar i olika problem, samt analysera olika typer av data.

I den här rekryteringen samarbetar Sandviken Energi med Jefferson Wells. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Mats Andersson på telefonnummer: 070-854 30 42 eller via e-post: [email protected]

ÖVRIGT
Välkommen att bidra till Sandviken Energis fortsatta utveckling! Vi erbjuder en spännande arbetsplats med ett gäng härliga kollegor där du har goda möjligheter att växa och utvecklas. Vi har fokus på säkerhet och hållbar arbetsmiljö - hos oss ska du kunna jobba ett helt arbetsliv utan att ta skada. Vi värnar om att alla ska ha balans mellan arbete och fritid och som medarbetare hos oss har du möjlighet till friskvård på arbetstid, träna i vårt eget gym och delta i andra friskvårdsaktiviteter, då vi uppmuntrar till ett friskt och hälsosamt liv. Hos oss förutsätter vi en öppen kommunikation där alla delar med sig av sina åsikter och erfarenheter. Då vi ständigt utvecklar våra arbetssätt finns det stora möjligheter att påverka ditt arbete. Vår grundsyn är att vi tillsammans gör varandra bättre.

Fackliga företrädare
Sveriges ingenjörer, Ledarna, Kommunal, Vision och Seko. Representanter nås på tfn 026-241600

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare
Sandviken Energi gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplatser för en pågående rekrytering och ber er därför inte kontakta oss med sådana erbjudanden. Visa mindre

Drifttekniker

Vi söker dig som vill bidra i ett starkt och lösningsorienterat team med snabba beslutsvägar och mycket positiv energi. Sandviken Energi ansvarar för det lokala elnätet i Sandvikens kommun. Vårt uppdrag är en långsiktigt hållbar och säker eldistribution med hög leveranssäkerhet och kvalitet till våra kunder. Teamet styr den operativa driften och utvecklingen. Tillsammans med teamet bidrar du till ständiga förbättringar av verksamheten och till att vi forts... Visa mer
Vi söker dig som vill bidra i ett starkt och lösningsorienterat team med snabba beslutsvägar och mycket positiv energi. Sandviken Energi ansvarar för det lokala elnätet i Sandvikens kommun. Vårt uppdrag är en långsiktigt hållbar och säker eldistribution med hög leveranssäkerhet och kvalitet till våra kunder. Teamet styr den operativa driften och utvecklingen. Tillsammans med teamet bidrar du till ständiga förbättringar av verksamheten och till att vi fortsatt är en trygg och effektiv leverantör av samhällsviktiga funktioner.

Vi värnar om att alla ska ha balans mellan arbete och fritid och som medarbetare hos oss kan du ta del av flera förmåner, så som möjlighet att träna i vårt eget gym, gratis massage sex gånger per år samt friskvårdsaktiviteter och friskvårdsbidrag.

ARBETSUPPGIFTER
Vi står just nu inför en spännande och viktig utmaning med omställningen till ett klimatneutralt samhälle 2045 som mål. Elbranschen är motorn i denna omställning och utvecklingen i branschen är både spännande och inspirerande. Utvecklingen kommer att kräva stora investeringar och satsningar och elnätet kommer att spela en avgörande roll för framtiden! Elbranschen är en trygg framtidsbransch där det finns stora utvecklingsmöjligheter både inom teknik och människa.

I rollen som drifttekniker hos oss sköter du den tekniska driften och övervakningen av elanläggningen. Du hanterar driftstörningar, nätoptimering och bevakar och förbättrar elnätets funktion gällande leveranskvalitet och leveranssäkerhet, tillsammans med dina kollegor i driftteamet.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:
• Driftöverlämningar mellan den dagliga driften och beredskap
• Leda, utföra och utveckla avbrottsplanering med kopplingsförebilder vid driftomläggningar och avbrott
• Utföra beredning, planering och prioritering av ärenden som ska utföras, med uppföljning och rapportering.
• Kartlägga och analysera störningar i elnätet samt tar fram förslag på förebyggande åtgärder samt till investeringsplaner.
• Delta i rollen som driftledare på beredskap vid behov.
• Hantera driftrelaterade kundärenden med återkoppling
• Delta och driva projekt kopplat till driften

KVALIFIKATIONER
För att lyckas i rollen behöver du ha en el-teknisk utbildning/yrkesutbildning på minst gymnasienivå, alternativt KY-utbildning för distributionselektriker eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har några års el-teknisk erfarenhet, god kännedom om drift och el-underhåll och elnätsverksamhet.

Som person är du ansvarstagande och strukturerad och har lätt för att prioritera. I rollen som drifttekniker har du daglig kontakt med kunder och kollegor så du har nytta av din kommunikativa förmåga.

Vi jobbar med löpande urval och ser framemot din ansökan!

ÖVRIGT
Välkommen att bidra till Sandviken Energis fortsatta utveckling!
Sandviken Energi AB är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Vårt arbete påverkar livet för alla i kommunen - det ställer höga krav på att vi erbjuder trygga, driftsäkra och prisvärda tjänster av hög kvalitet!

Vi är en trygg och stabil arbetsgivare som skapar samhällsnytta för dagens och för kommande generationer. Vi har fokus på säkerhet och hållbar arbetsmiljö - hos oss ska du kunna jobba ett helt arbetsliv utan att ta skada. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och vi tror på en jämställd arbetsplats med mångfald. Vi ser styrkan i våra olikheter och genom en inkluderade kultur lyckas vi allra bäst med vårt uppdrag. Vår värdegrund, som uttrycks i rubrikerna ansvarstagande, engagerade och öppna, lägger grunden för hur vårt arbete bedrivs och hur vi bemöter varandra och våra kunder.

Tjänsten är säkerhetsklassad
För tjänsten krävs B-körkort

Fackliga företrädare
Sveriges ingenjörer, Ledarna, Kommunal, Vision och Seko. Representanter nås på tfn 026-241600 Visa mindre

Product Development Engineer - Additive Manufacturing

Sandvik Manufacturing Solutions is a business area segment within Sandvik Group, with around 1,500 people worldwide incorporating the three divisions of Design & Planning Automation, Additive Manufacturing and Industrial Metrology. We’re on an exciting growth journey, building the new digital era of manufacturing and we have the know-how and innovative mindset to develop ideas into pioneering tech solutions. Do you thrive in an ever-changing environment ... Visa mer
Sandvik Manufacturing Solutions is a business area segment within Sandvik Group, with around 1,500 people worldwide incorporating the three divisions of Design & Planning Automation, Additive Manufacturing and Industrial Metrology. We’re on an exciting growth journey, building the new digital era of manufacturing and we have the know-how and innovative mindset to develop ideas into pioneering tech solutions.
Do you thrive in an ever-changing environment and want an opportunity to shape our AM Services business? We’re now looking for a Product Development Engineer to join our AM Services team in Sandviken. We welcome you to our exciting Sandvik world!

Your mission
In this position, you design, validate and bring new products to the market. You drive and lead customer projects, from customer contact to manufactured and validated products. Working closely with our Sales team you specify new products according to customer requirements, which means that you take responsibility for turning a customer demand into product solutions which excel in terms of performance, cost and quality. You collaborate with production, quality and process specialists to optimize designs for manufacturability. With the help of CAD and CAE systems, you model new designs and produce detailed engineering drawings.
While acting as a node of service, you help with technical questions regarding the organization’s products, systems or services and pre-sales activities, which include customers’ technical needs and different solution suggestions.
This role is based at our AM Service Center in Sandviken, Sweden.

Your character
We’re looking for someone with a relevant engineering degree, together with several years of experience in a similar role. You have knowledge of Siemens NX and experience working as a Designer. Being skilled in the field, you have previous involvement in customer projects, project management and working in Product Development. Beneficial to this position is experience within Additive Manufacturing and different production environments. Working in an international setting as this one calls for adequate skills in the English language, while knowing Swedish is a plus.
With clear ambitions, you know how to drive and lead projects in the most efficient way possible, especially when it comes to service-oriented approaches. While working with both internal and external stakeholders, you have a commercial awareness and being service minded comes naturally to you. You also line your work in methods of strategical and analytical significance – in other words, you’re structured and an effective planner.

Application
Send your application no later than November 10, 2022. Read more about Sandvik Group and apply at home.sandvik/career (Job ID: R0046236).

Contact information
For further information about this position, please contact:
Harald Kissel, AM Service Center Manager, at [email protected]

Union contacts - Sweden
Thomas Lilja, Unionen, 026-266 659
Kerstin Norlén, Akademikerföreningen,?+46 (0)70 616 42 83?
Peter Olsson-Andrée, Ledarna, 026-261 984

For more information about the recruitment process, please contact HR Services, +46 (0)26 261 444.

Recruitment Specialist
Adam Frykman
Sandvik Manufacturing and?Machining Solutions is a business area within the Sandvik Group and a global market-leading manufacturer of tools and tooling systems for advanced industrial metal cutting.?The business area also comprises the areas of additive manufacturing and digital manufacturing. In 2021, sales were approximately 37 billion SEK with about 20,000 employees. Visa mindre

Projektör med ansvar för nätutveckling

Sandviken Energi AB är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Vårt arbete påverkar livet för alla i kommunen - det ställer höga krav på att vi erbjuder trygga, driftsäkra och prisvärda tjänster av hög kvalitet! Vi är en trygg och stabil arbetsgivare som skapar samhällsnytta för dagens och för kommande generationer. Vår värdegrun... Visa mer
Sandviken Energi AB är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Vårt arbete påverkar livet för alla i kommunen - det ställer höga krav på att vi erbjuder trygga, driftsäkra och prisvärda tjänster av hög kvalitet!

Vi är en trygg och stabil arbetsgivare som skapar samhällsnytta för dagens och för kommande generationer. Vår värdegrund, som uttrycks i rubrikerna ansvarstagande, engagerade och öppna, lägger grunden för hur vårt arbete bedrivs och hur vi bemöter varandra och våra kunder.

ARBETSUPPGIFTER
Vi är inne i en fas där vi fokuserar på att utveckla våra arbetssätt inom nätutveckling och du som projektör kommer som vår nya kollega att ges stora möjligheter till att växa och utvecklas! I rollen tillhör och leder du gruppen som ansvarar för planeringen av framtidens elnät och ser till att nya kundanslutningar samt om- och nybyggnadsprojekt genomförs såväl säkert som effektivt. Här väntar många kunniga och hjälpsamma kollegor som ser fram emot att både dela med sig samt att få ta del av dina kunskaper.

Arbetsuppgifter som ingår i tjänsten är bland annat:


• Driva, koordinera och utforma teknisk kravställning för olika utredningar och förbättringsprojekt.
• Nätberäkningar och analyser av elnätet
• Bidra med tekniskt stöd internt och på kundmöten samt presentera lösningar för beslutsfattare.
• Delta i interna såväl som Kommunens forum för samordning
• Utveckla, skapa och förvalta tekniska riktlinjer och kravspecifikationer för lokalnätsanläggningar.

KVALIFIKATIONER
Du har gymnasiekompetens inom el, alternativt utbildning på yrkeshögskola eller högskola inom elkraft eller motsvarande relevant erfarenhet från yrkeslivet. Du har goda kunskaper inom elbranschens lagar, krav och riktlinjer. Vidare har du kunskap om lokalnätets olika delar och vad som krävs för att få en hög leveranskvalitet.

Du är sedan tidigare van vid att jobba självständigt och formulera samt konkretisera tekniska krav, men även tolka standarder och föreskrifter till styrande dokument. Din goda kommunikativa förmåga samt intresse för att samarbeta och kommer väl till pass i den här rollen. Du hanterar svenska och engelska flytande i både tal och skrift.

Då du i denna roll kommer jobba långsiktigt med elnätets utformning, så ser vi det som viktigt att du har en helhetssyn samt strategiskt tänk. Du är inte rädd för djupdykningar i olika problem, samt analysera olika typer av data.

I den här rekryteringen samarbetar Sandviken Energi med Jefferson Wells. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Mats Andersson på telefonnummer: 070-854 30 42 eller via e-post: [email protected]

ÖVRIGT
Välkommen att bidra till Sandviken Energis fortsatta utveckling! Vi erbjuder en spännande arbetsplats med ett gäng härliga kollegor där du har goda möjligheter att växa och utvecklas. Vi har fokus på säkerhet och hållbar arbetsmiljö - hos oss ska du kunna jobba ett helt arbetsliv utan att ta skada. Vi värnar om att alla ska ha balans mellan arbete och fritid och som medarbetare hos oss har du möjlighet till friskvård på arbetstid, träna i vårt eget gym och delta i andra friskvårdsaktiviteter, då vi uppmuntrar till ett friskt och hälsosamt liv. Hos oss förutsätter vi en öppen kommunikation där alla delar med sig av sina åsikter och erfarenheter. Då vi ständigt utvecklar våra arbetssätt finns det stora möjligheter att påverka ditt arbete. Vår grundsyn är att vi tillsammans gör varandra bättre.

Fackliga företrädare
Sveriges ingenjörer, Ledarna, Kommunal, Vision och Seko. Representanter nås på tfn 026-241600

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare
Sandviken Energi gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplatser för en pågående rekrytering och ber er därför inte kontakta oss med sådana erbjudanden. Visa mindre

R&D Expert - Powder Compaction

Are you a curious engineer inspired by the challenges of developing technologies – who loves to interact and build sturdy relationships? At Sandvik Coromant, we always strive to secure long term competence and innovative minds, and are now looking for a R&D Expert for our Powder technology and Compaction department in Västberga. Someone who puts the collective first and thinks proactively on how to improve and move things forward. Are you the one we’re loo... Visa mer
Are you a curious engineer inspired by the challenges of developing technologies – who loves to interact and build sturdy relationships? At Sandvik Coromant, we always strive to secure long term competence and innovative minds, and are now looking for a R&D Expert for our Powder technology and Compaction department in Västberga. Someone who puts the collective first and thinks proactively on how to improve and move things forward. Are you the one we’re looking for?
About the job
In this position, you actively support the overall business mission for Sandvik Coromant, by advancing our knowledge in powder compaction, leading cross functional development and delivering process technology supporting our product and technology plan. You work in close cooperation with production technology as well as with our process engineering group securing state-of-the-art compaction technology. As our senior expert, you make sure others grow and expand their own capabilities by sharing your expertise, developing efficient practices and improving our ways of working. As our company’s leading authority in compaction technology this position includes developing and knowledge communication regarding compaction technology and enabling our future success in this area.
The location for this position is Västberga.
About you
We’re looking for someone with a university degree from a relevant field and an extensive experience of powder compaction technology from R&D and/or production. Complementing this, you have broad theoretical and practical knowledge of process development, and you have a proven track-record of innovation and development. As we’re a global organization, you speak and write English fluently.
For you, communication is of utmost importance when working and you have the ability to engage and share knowledge amongst your teammates – you're good at mentoring, coaching and networking both internal and external stakeholders. You’re supportive and always look out for and encourage people around you. You’ve got excellent leadership and project management skills and you’re not afraid of taking the initiative and working proactively towards the most efficient outcome,


Our culture
At Sandvik Coromant, we believe that diversity of experience, perspective and background leads to a better environment for our employees, our business and our customers. We’re looking forward to meeting you! Visit our website, LinkedIn or Facebook page to get to know us further.


How to apply
Send your application no later than August 20, 2022. Read more about Sandvik Group and apply at home.sandvik/career (Job ID: R0041322).
As we aim for an open and fair recruitment process, we utilize assessment tools to safeguard objectivity. Shortly after the last application date, you’ll therefore be asked to take a personality and logic ability test.


Contact information
Are you curious to know more about this position? Contact your future manager:
Rickard Sundström, recruiting manager, +46 (0)70-617 67 37

Union contacts
Håkan Johnsson, Unionen, +46 (0)8-726 69 53
Carl-Åke Jansson, Akademikerföreningen, +46 (0)8-726 63 47
Peter Olsson-Andrée, Ledarna, +46 (0)26-26 19 84


For more information about the recruitment process, please contact HR Services at +46 (0)26-261 444.


Recruitment Specialist
Andreas Dahlén
Sandvik Coromant is part of the global industrial engineering group Sandvik and is at the forefront of developing manufacturing tools and machining solutions, with knowledge that drives the industry standards and innovations demanded by the metalworking industry now and in the next industrial era. Collaborations with educational institutions, extensive investment in research and development and strong customer partnership ensure the development of machining technologies that change, lead and drive the future of manufacturing. Sandvik Coromant owns over 1700 patents worldwide, employs around 7700 staff, and is represented in more than 150 countries. Visa mindre

Servicetekniker inom drivsystem

Ansök    Jun 16    ABB AB    Servicetekniker, elkraft
Ta ditt nästa karriärsteg tillsammans med vårt globala team på ABB. Vi driver på omvandlingen av både samhället och industrin för en mer produktiv och hållbar framtid. Inom ABB har vi som uttalat mål att främja alla aspekter av mångfald och inkludering: kön, HBTQ+, funktionsnedsättningar, etnisk bakgrund och ålder. Tillsammans befinner vi oss på en resa där vi alla, som individer och som kollektiv, välkomnar och värdesätter individuella olikheter. Är du en... Visa mer
Ta ditt nästa karriärsteg tillsammans med vårt globala team på ABB. Vi driver på omvandlingen av både samhället och industrin för en mer produktiv och hållbar framtid.
Inom ABB har vi som uttalat mål att främja alla aspekter av mångfald och inkludering: kön, HBTQ+, funktionsnedsättningar, etnisk bakgrund och ålder. Tillsammans befinner vi oss på en resa där vi alla, som individer och som kollektiv, välkomnar och värdesätter individuella olikheter.
Är du en teknikintresserad person som älskar att bygga relationer och som dessutom är redo för nästa steg i din utveckling? Trivs du med utmanande teknisk problemlösning och en roll där du både får jobba självständigt och i team? Då kan din nya plats vara här hos oss på ABB.
Inom Drivsystemservice har vi en marknadsledande tjänsteportfölj och en stor installerad bas i hela Sverige. Vår serviceverksamhet befinner sig i en stark tillväxtfas och efterfrågan på våra tjänster ökar, därav hoppas vi att du är vår nästa medarbetare.
Våra kunder finns främst inom energi-, process- och tillverkningsindustrier och majoriteten av dem finns i närområdet, men du har även möjligheten att resa i tjänsten.
Den här tjänsten rapporterar till Field Service Manager.
Dina ansvarsområden
Som serviceingenjör har du en variationsrik vardag där du får vara med och bidra till utvecklingen av vår verksamhet.
Du jobbar med kvalificerad service, underhåll, idrifttagning, uppgradering och optimering av frekvensomriktare och strömriktare i våra kunders anläggningar.
I dina arbetsuppgifter ingår diagnostik med tillhörande åtgärdsförslag, konsultation, livscykelplanering och produktionsoptimering.
Du ansvarar även för genomförandet av våra serviceavtal samt är delaktig i försäljning och marknadsföring av våra tjänster och produkter, där du får användning av din sociala kompetens.
Du kan också räkna med att beredskapstjänst ingår.
Att arbeta i team och projekt blir en naturlig del av tjänsten.
Då vi är ett globalt företag finns det stora chanser att jobba och utvecklas utomlands för den som önskar.

Din bakgrund
Du som söker har en gymnasie- eller högskoleutbildning med inriktning mot el med flera års arbetslivserfarenhet.
Vi ser gärna att du har arbetat som industrielektriker.
Om du har arbetat med idrifttagning eller underhåll av strömriktare och frekvensomriktare är det meriterande.
Goda kunskaper i Officepaketet är ett krav.
Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
Eftersom du kommer att ha ett nära samarbete med våra kunder, är det nödvändigt att du är en utåtriktad problemlösare med fallenhet för att både skapa och upprätthålla goda relationer.
Du trivs med ett fritt arbete och är ansvarstagande, pålitlig och självgående. Dessutom är du en analytiskt lagd person med förmågan att se nya affärsmöjligheter.
Du lockas av att få bidra till förändring och utveckling av såväl vår verksamhet som teknik.

Mer om oss
Rekryterande chef Dan Lindborg, +4621-32 28 10, svarar gärna på dina frågor kring tjänsten. Fackliga kontaktpersoner - Sveriges Ingenjörer: Håkan Sjöberg, +4621-32 91 69; Ledarna: Lenny Larsson, +4621-32 85 47; Unionen: Hannah Norén, +4621-34 23 01. Övriga frågor ställs till Talent Partner Johanna Rosén +4621-32 50 00.
Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så välkommen med din ansökan så snart som möjligt.
Vi ser fram emot din ansökan och uppskattar om både den och de filer du bifogar är på engelska. Om du vill läsa mer om ABB kan du gå till vår webbplats www.abb.com. Visa mindre

Senior R&D Engineer - Edges and Surfaces

At Sandvik Coromant, our expertise in metal cutting is based on a profound understanding of the realities of doing business in our industry, and with a strong focus on customer experience and new industry trends, we’re ready for the demands of tomorrow’s manufacturing. We’re now looking for an experienced R&D Engineer to join our Edges and Surfaces team. Are you eager to make an impact and contribute in the development of cutting-edge microgeometry and pre... Visa mer
At Sandvik Coromant, our expertise in metal cutting is based on a profound understanding of the realities of doing business in our industry, and with a strong focus on customer experience and new industry trends, we’re ready for the demands of tomorrow’s manufacturing.
We’re now looking for an experienced R&D Engineer to join our Edges and Surfaces team. Are you eager to make an impact and contribute in the development of cutting-edge microgeometry and pre- and post-treatment of cutting tools? Do you also enjoy interacting and collaborating with passionate people in a global setting? Keep reading to learn more!
About the job
You’re an important member of a small team that’s securing access to edge preparation and surface treatment for our future products. You lead and take part in the development of methods, processes and technologies that support the introduction of new products. With the aim of introducing the latest processes and methods for edge preparation and surface treatment on our new products, you represent our department in product development projects.
An important part of the role is the industrialization of new production platforms and processes, as well as to support production in case of production problems. You lead research projects and support the industrialization of cost-effective and capable technology platforms, while ensuring adequate patent management and bringing technology insights and competition monitoring to the table. In addition, you act as a true role model for a sharing culture as you understand the importance of collaboration to reach success.
The location for this position is Västberga, Stockholm, and you'll have the opportunity to work some of your time remotely. Regular travel to Gimo, where our main production site is, is a natural part of the job.
About you
We’re looking for someone with a master’s degree in Mechanical Engineering or Material Science and a couple of years’ proven theoretical and practical experience gained from working in a relevant area – someone who can work independently from the start. You have good knowledge of carbides and hard materials, as well as machining applications. You should also be skilled in project management and have good knowledge of surface treatment, micro-geometric measurement, microscopy and surface characterization. As we operate in an international setting, you’re fluent in English, while knowledge of Swedish is an advantage.
We place great interest in your outgoing personality and passion for sharing knowledge. You enjoy working in a setting where collaboration is crucial, and you bring energy and commitment to utilize the experience of an entire team or network. Also, you have a thorough and structured working style, and the patience needed to undertake tests and technical experiments while keeping detailed and accurate records of your observations. Equally important; you are a great communicator, who easily builds and maintains productive relations with both internal and external stakeholders.
Our culture
Innovation is in our DNA and we are proud to shape the future of manufacturing in close collaboration with our customers and partners. We believe in an inclusive, equal and open-minded culture, and we nurture our diversities to form a solid foundation for achieving great results.?Add fair and rewarding benefits, as well as many different career options.?Are you intrigued??Visit?our?website,?LinkedIn?or?Facebook page?to get to know us further.?
How to apply
Send your application no later than March 10, 2022. Read more about Sandvik Group and apply at home.sandvik/career (Job ID: R0036556).
As we aim for an open and fair recruitment process, we utilize assessment tools to safeguard objectivity. Shortly after the last application date, you’ll therefore be asked to take a personality and logic ability test.
Contact information
For more information about this position, please contact:
Mats Ahlgren, recruiting manager, +46 (0)8 726 67 76
Union contacts - Sweden
Håkan Johnsson, Unionen, +46 (0)8 726 69 53
Ernesto Coronel, Akademikerföreningen, +46 (0)8 726 64 17
Peter Olsson-Andrée, Ledarna, +46 (0)26 261 984
To learn more about our recruitment process, please contact HR Services, +46 (0)26 261 444.
Recruitment Specialist
Therese Rutqvist
We have already decided on which advertising channels and marketing campaigns we wish to use, and respectfully decline any additional contacts. #LI-DNI Visa mindre

Driftingenjör, elnät

I över 100 år har Sandviken Energi skapat möjlighet för människor och näringsliv i Sandvikens kommun att växa. Vårt arbete påverkar livet för alla i kommunen - det ställer höga krav på att vi erbjuder trygga, driftsäkra och prisvärda tjänster av hög kvalitet. Vår historia började 1914, när Sandviken Yttre Belysnings AB bildades. Sedan dess har vi bytt namn, utvecklats till en koncern med fyra affärsområden, över 160 medarbetare och en omsättning på cirka 5... Visa mer
I över 100 år har Sandviken Energi skapat möjlighet för människor och näringsliv i Sandvikens kommun att växa. Vårt arbete påverkar livet för alla i kommunen - det ställer höga krav på att vi erbjuder trygga, driftsäkra och prisvärda tjänster av hög kvalitet. Vår historia började 1914, när Sandviken Yttre Belysnings AB bildades. Sedan dess har vi bytt namn, utvecklats till en koncern med fyra affärsområden, över 160 medarbetare och en omsättning på cirka 500 miljoner kronor. Vi är en trygg och stabil arbetsgivare som skapar samhällsnytta för dagens och för kommande generationer. Vår värdegrund, som uttrycks i rubrikerna ansvarstagande, engagerade och öppna, lägger grunden för hur vårt arbete bedrivs och hur vi bemöter varandra och våra kunder.

Sandviken Energis affärsområde Elnät ansvarar för det lokala elnätet i Sandvikens kommun. Vårt uppdrag är en långsiktigt hållbar och säker eldistribution med hög leveranssäkerhet och kvalitet till våra kunder.

Vi söker dig som vill bidra i ett starkt och lösningsorienterat team med snabba beslutsvägar och mycket positiv energi. Teamet styr den operativa driften och utvecklingen. Tillsammans bidrar teamet till ständiga förbättringar av verksamheten och till att vi fortsatt är en trygg och effektiv leverantör av samhällsviktiga funktioner

ARBETSUPPGIFTER
Som driftingenjör kommer du att ha en viktig roll i den fortsatta utvecklingen av ett effektivt elnät. Ditt uppdrag är att ansvara för och utveckla elnätets system för fjärrkommunikation och vara med och bygga upp framtidens smarta elnät.
Du kommer att ingå i vårt team på drift- och underhållsavdelningen, fokus för din del på att utveckla och tillgängliggöra signaler i driftens system för fjärrövervakning. Stor del av rollen är att jobba med utveckling av våra arbetssätt med stöd av vårt framtida driftstödsystem.

Exempel på dina arbetsuppgifter är att:
• Hantera, utveckla och implementera vårt fjärrsystem med signaldata från våra stationer, reläskydd och mätsystem till vår driftcentral.
• samla information för rotorsaksanalys, ansvara för genomförandet av projekt inom ditt område, ta fram underlag inför upphandlingar.
• genomföra förstudier på fält samt arbeta med felsökning av kontrollutrustning och utföra installation, konfiguration och drifttagning i vår anläggning.
• Projektleda eller delta som teknisk resurs i våra investeringsprojekt.
• inom driftsteamet, tillsammans med drifttekniker och driftledare, arbeta med drift och beredskap.


KVALIFIKATIONER
Vi tror att du har utbildning inom automation och el/elkraft. Du har erfarenhet och kunskaper i signalstyrning (RTU/PLC), reläskydd, fjärrsystem, konstruktion och provning. Du bör ha goda erfarenheter av att felsöka och läsa kretsschema. Du är en van datoranvändare och har erfarenhet av att arbeta i flera olika digitala miljöer. För rollen krävs några års erfarenhet av att ha arbetat med detta.

Som person är du ansvarsfull, tar initiativ och har en god servicekänsla. Du är bra på att samarbeta och har en god förmåga att självständigt planera och prioritera ditt arbete. Rollen innebär interna och externa kontakter, vilket kräver att du har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift, även i engelska. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Tjänsten är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer att ske.

Beredskapstjänstgöring kan komma att ingå.

ÖVRIGT
Välkommen att bidra till Sandviken Energis fortsatta utveckling!
Vi erbjuder en spännande arbetsplats med ett gäng härliga kollegor där du har goda möjligheter att växa och utvecklas. Vi har fokus på säkerhet och hållbar arbetsmiljö - hos oss ska du kunna jobba ett helt arbetsliv utan att ta skada. Vi värnar om att alla ska ha balans mellan arbete och fritid och som medarbetare hos oss har du möjlighet att träna på arbetstid, träna i vårt eget gym och delta i andra friskvårdsaktiviteter, då vi uppmuntrar till ett friskt och hälsosamt liv.

Fackliga företrädare
Sveriges ingenjörer, Ledarna, Kommunal, Vision och Seko. Representanter nås på tfn 026-241600 Visa mindre

Returstålsansvarig

Sandvik Materials Technology i Sandviken söker: Returstålsansvarig Kom med på vår resa mot att bli ett fristående företag! Sandviks affärsområde Sandvik Materials Technology (SMT) har inlett en spännande resa för att utforska möjligheten till en separat notering på Nasdaq Stockholmsbörsen - tidigast år 2022, förutsatt att omständigheterna bedöms vara rätta vid den tidpunkten. Med en tydlig riktning för vår resa framåt, med vår position som teknologiled... Visa mer
Sandvik Materials Technology i Sandviken söker:
Returstålsansvarig


Kom med på vår resa mot att bli ett fristående företag!


Sandviks affärsområde Sandvik Materials Technology (SMT) har inlett en spännande resa för att utforska möjligheten till en separat notering på Nasdaq Stockholmsbörsen - tidigast år 2022, förutsatt att omständigheterna bedöms vara rätta vid den tidpunkten. Med en tydlig riktning för vår resa framåt, med vår position som teknologiledare, progressiv kundpartner och med ett driv kring hållbarhet, strävar vi efter att bli ett ännu starkare och oberoende företag inom vår bransch.


Vi letar nu efter drivna medarbetare för att utveckla vår verksamhet och arbeta för att uppfylla våra ambitiösa mål. Med en stark ledarskapsstrategi och proaktiva medarbetare är vi redo att fortsätta på vår tillväxtresa genom att utvecklas industriellt genom materialteknik.


Inom Råvaruhanteringen har vi flera uppdrag, men huvuduppdraget är att förse produktionen i Stålverket med råmaterial, nu söker vi en ny medarbetare i rollen som returstålsansvarig med syfte att ta tillvara returstålet på bästa sätt inom SMT.


Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter består av att ansvara för kontakter och avtal inom SMT globalt vad det gäller returstål. Du ansvarar även för att alla avdelningar får rätt stöd av råvaruenheten vid både implementering och upprätthållandet av returstålspolicyn. Du kommer vara ansvarig för både återkoppling och stöd till levererande enheter i utvecklandet av returstålssorteringen. I arbetet ingår även administrationen av försäljningar och olika fakturahanteringar. I tjänsten kan det förekomma resor till produktionsenheter utomlands för att ha en dialog med personal på plats.


Din profil
Vi söker dig med relevant högskoleutbildning, alternativt har du förvärvat motsvarande kunskaper genom gedigen erfarenhet inom produktion/logistik. Du har arbetat med inköp, avtal och administration i en internationell miljö samt har förmåga att marknadsföra vikten av återanvändning av vårt material. Tjänsten innebär breda kontaktytor mot produktionsenheter inom, samt utanför SMT. Har du kännedom om olika stålsorter är det meriterande.


Att du kan uttrycka dig på svenska så väl som engelska i både tal och skrift är en förutsättning. Övriga språkkunskaper är meriterande. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper vilka karakteriseras av ett stort engagemang och viljan att vara en del i ett team som jobbar tillsammans för att nå högt uppsatta mål.


Att arbeta med oss
På Sandvik är vi övertygade om att mångfald leder till en bättre omgivning för våra anställda, vårt företag och våra kunder. Vi erbjuder dig stora utvecklingsmöjligheter i en global industrikoncern med förmånliga anställningsvillkor som bland annat inkluderar tjänstepension, friskvård, gruppförsäkring, förstärkt föräldrapenning, utbildningsprogram och kompetensutveckling. Välkommen till oss!


Vill du veta mer om Sandvik Materials Technology?
Besök vår hemsida eller YouTube-kanal för att lära dig mer om vår spännande verksamhet.


Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Carina Svedberg, rekryterande chef, 070-268 94 48


För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:
Per Hammas, ansvarig rekryterare, 079-098 49 50


Fackliga kontaktpersoner
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, 070 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, 070 314 24 43
Mikael Larsson, Unionen, 070 307 30 48


Välkommen med din ansökan senast 2022-04-03. Läs mer om Sandvik och ansök via home.sandvik/karriar, jobb-id: R0033976


Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till vilka rekryteringskanaler och vilken typ av marknadsföring vi vill använda. Vi kommer därför inte att köpa några ytterligare annonsplatser eller tjänster för pågående rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.


Sandvik Materials Technology är ett affärsområde inom Sandvik-koncernen och en världsledande tillverkare av högt förädlade produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Spetskompetensen bygger på en integrerad produktionsplattform samt industriledande metallurgi och FoU-verksamhet. Omsättningen 2021 var drygt 13,4 miljarder SEK och antalet anställda omkring 5 500. Visa mindre

Head of Research & Development

?Sandvik Materials Technology in Sandviken is looking for a: Head of Research & Development - Tube Division Join our journey towards becoming a stand-alone company! Sandvik’s business area Sandvik Materials Technology has initiated an exciting journey to explore the possibility of a separate listing on the Nasdaq Stockholm Exchange – earliest in year 2022, provided that the circumstances are deemed right at the ... Visa mer
?Sandvik Materials Technology in Sandviken is looking for a:
Head of Research & Development - Tube Division


Join our journey towards becoming a stand-alone company!


Sandvik’s business area Sandvik Materials Technology has initiated an exciting journey to explore the possibility of a separate listing on the Nasdaq Stockholm Exchange – earliest in year 2022, provided that the circumstances are deemed right at the time. With a clear direction for our journey ahead, utilizing our position as technology leader, progressive customer partner and sustainability driver, we aim to become an even stronger and independent company within our industry.


We are now looking for excellent people to develop our business and work towards fulfilling our ambitious goals. With a strong leadership strategy and a proactive workforce, we are ready to continue on our growth journey by advancing industries through materials technology.


The Tube Division R&D team has a mission to drive our strategic product and process development as well as support the Tube Business Units in tactical and operative matters related to technology, testing technology and quality. We take great pride in Tube having a high performing R&D that strengthens the product portfolio and makes us the leading innovator and the customer’s first choice.


Job Summary
As Head of Tube Research and Development, you have an important mission to drive our material development. You lead the development of new products to create new business opportunities for Tube Division and support the line organization with technical expertise on a strategical as well as operational level. You interact in external research forums and make sure that the division is up to date with recent R&D developments.


Furthermore, you make sure all Tube businesses are covered with relevant Quality Assurance Systems in accordance with our promises. Finally, you lead and develop your team in carrying on this mission. In this role you report to the President of the Division and your engagement in the management team of the division is of high importance.


The location for this job is in Sandviken, International travel is normally included in your job.


Your Profile
We are looking for someone with a M.Sc. in a technical field, such as metallurgy, materials science, engineering physics, mechanics or similar. Knowledge of metallurgy is a requirement and Ph.D. are an advantage. You have a solid and proven track record as a leader within research and development or product development along with your deep knowledge of process development and quality work at a senior level.


We place great value on your personal qualities, which is characterized by your curious mindset, instinct to take the initiative and commit to finding new approaches for developing our work as you promote a culture of innovation and continuous improvements. Using your analytical mind-set, structured working methods and ability to encourage people with your leadership you set ambitious targets, deliver on promises, and take responsibility.


Like us, you value diversity, equality and inclusion, and you form a feedback-friendly arena. Doing business in all corners of the world calls for an open mind and cultural awareness, and you have advanced verbal and written skills in English.


Work with us
At SMT Sandvik we are convinced that diversity leads to a better environment for our employees, our company and our customers. We offer you great development opportunities in a global industrial group with favorable employment conditions that include occupational pension, health care, group insurance, strengthened parental benefit, training programs and skills development. Welcome to us!
Would you like to know more about Sandvik Materials Technology?
Visit our website or YouTube channel to learn more about our exciting journey and business.
Recruiting Manager
Michael Andersson, President Tube Division


Contact information
For more information about the recruitment process, please contact:
Per Hammas, Recruitment Specialist, +46 (0) 79-098 49 50


Union contacts
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, +46 (0) 70-651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, +46 (0) 70-314 24 43
Mikael Larsson, Unionen, +46 (0) 70-307 30 48
Tomas Kärnström, IF Metall, +46 (0) 70-208 77 00


You are welcome with your application no later than 2022-02-28. Read more about SMT and apply through home.sandvik/career, job-id: R0033867


Prior to this recruitment, we have already decided on which advertising channels and marketing campaigns we wish to utilize. In light of this, we respectfully decline any additional contact with marketing or recruitment agencies.


Sandvik Materials Technology is a business area within the Sandvik Group and a world-leading manufacturer of high value-added products in advanced stainless steels and special alloys as well as products for industrial heating. The cutting-edge expertise is based on an integrated production platform and industry-leading metallurgy and R&D??. In 2021, sales were approximately 13.4 billion SEK with about 5,500 employees. Visa mindre

Senior R&D Engineer - Metal Powder Alloy Development

New technologies emerge on the market as we speak, and right now the industry consider near net shape technologies such as Additive Manufacturing (AM) and Metal Injection Molding (MIM) to be some of the disruptive frontrunners. The core in these new manufacturing technologies lies in the metal powder, which is also labeled a ‘recognized sustainable manufacturing technology’. With this comes, naturally, an increasing demand for metal powder – a demand that’... Visa mer
New technologies emerge on the market as we speak, and right now the industry consider near net shape technologies such as Additive Manufacturing (AM) and Metal Injection Molding (MIM) to be some of the disruptive frontrunners. The core in these new manufacturing technologies lies in the metal powder, which is also labeled a ‘recognized sustainable manufacturing technology’. With this comes, naturally, an increasing demand for metal powder – a demand that’s expected to continue growing. Advanced competences within material science is the very foundation of everything Sandvik do and, being a world leader in powder technology, we are now planning to strengthen our position on the powder market even further. This is where you come in!

Our Powder R&D department is responsible for creating a foundation for continuous improvements and innovations within powder alloy development and for optimizing our processes within powder manufacturing in alignment with our customers’ demands and challenges. We’re now looking for a senior R&D Engineer with proven skills within the powder metallurgy area to join our team, in a position where you make a true impact on our operations by working both hands-on and on a strategic level.

Your mission – creating powerful synergies by bringing your expertise to the table
In this role, you’re responsible for setting a structure for gathering and securing knowledge within material development of new powder-based alloys. This takes engagement and flexibility – from a more strategic, holistic standpoint to diving deep into the smallest details. You add value with your extensive knowledge in the area by taking an active part in alloy development at our production sites in Sandviken and Wales, and by participating in lab testing and customer visits to conduct field testing of our offerings. You represent and present Sandvik in conferences, forums and webinars and you continually develop your own knowledge, as you capture and develop new ideas and apply them in a way that adds value to the business.

This position is located in Sandviken, with global travel as a natural part of the assignment.

Your character – a proactive doer with the ability to turn complex theories into practice
We’re looking for someone with several years’ hands-on experience from materials research and proven competency within powder metallurgy. You have a degree in Material Science (preferably a PhD), within Powder Metallurgy, Physics or similar field, and experience from working with computational tools (e.g. Thermocalc/Dictra) for materials and alloy design is considered a plus. As we operate in a global environment, digital literacy, remote working and effective communication is in your second nature. Acting locally in a global organization calls for excellent skills in English and Swedish, both written and verbal.

We’re fascinated by your social skills and your ability to thrive on constantly evolving your knowledge and mindset; challenging both yourself and the organization. You’re genuinely interested in the area and keeping track of what’s going on in the industry comes natural to you – allowing you to always stay ahead of the game. Being a true team player, you act as a role model by sharing insights and best practices to develop both the team and the business in the right direction. As you interact and lead projects with many different stakeholders, both internally and externally, you understand the importance of clear communication and building trustworthy and long-lasting relationship.

At Sandvik, we believe that diversity of experience, perspective and background will lead to a better environment for our employees, our business and, thereby, our customers.

Application
Send your application no later than June 1, 2021. Read more about Sandvik Group and apply at home.sandvik/career (Job ID: R0027010).

Contact information
For further information about this position, please contact:
Rickard Sandberg, recruiting manager, +46 (0)26 260 609

Union contacts - Sweden
Thomas Lilja, Unionen, 026-266 659
Kerstin Norlén, Akademikerföreningen,?+46 (0)70 616 42 83?
Peter Olsson-Andrée, Ledarna, 026-261 984

For more information about the recruitment process, please contact HR Services, +46 (0)26 261 444.

Recruitment Specialist
Lisbeth Häggström
We have already decided on which advertising channels and marketing campaigns we wish to use, and respectfully decline any additional contacts.
Sandvik is a high-tech and global engineering group offering products and services that enhance customer productivity, profitability and sustainability. We hold world-leading positions in selected areas – tools and tooling systems for metal cutting; equipment and tools, service and technical solutions for the mining industry and rock excavation within the construction industry; products in advanced stainless steels and special alloys as well as products for industrial heating. In 2020, the Group had approximately 37,000 employees and revenues of about 86 billion SEK in more than 160 countries within continuing operations. Visa mindre

R & D Engineer for Additive Manufacturing - Binder jetting

Additive Manufacturing is described as one of the most important and disruptive technologies to have emerged in recent years. It makes components lighter, stronger and more flexible than ever before – enabling previously impossible designs. It reinvents logistics and minimizes waste, reducing the need for both transports and warehousing. True environmental advantages.Another true advantage is working in our young, energetic team – with the latest equipment... Visa mer
Additive Manufacturing is described as one of the most important and disruptive technologies to have emerged in recent years. It makes components lighter, stronger and more flexible than ever before – enabling previously impossible designs. It reinvents logistics and minimizes waste, reducing the need for both transports and warehousing. True environmental advantages.Another true advantage is working in our young, energetic team – with the latest equipment available on the market and cutting-edge technology, found no other place in Europe. Combining a deep material know how with being a powder producer and part printer makes us truly unique in our field. We are now looking for two curios and open-minded R&D Engineers to join our team. Are you intrigued by the possibilities that comes with binder jet printing, and by creating a global network in the industry? Then this might be your next challenge! If you’re more into laser printing, read about the second position here.Come join us in creating success for our customers!As R&D Engineer for binder jetting, you are part of a team creating new innovations and clear advantages for our customers. You collaborate with printer OEMs (Original Equipment Manufacturer) to perform beta testing of binder jetting production equipment and tests on binder-material combinations. You develop processing and post processing parameters for new materials, and you support the setup of an internal serial production facility. Furthermore, you act as point of contact for external research projects we run together with academia. You take over full responsibility for development projects and are the point of contact for our internal and external customers.Being located at our new, state of the art Additive Manufacturing Center (AMC) in Sandviken brings you great possibilities for growing your skills within the area. Since this position also includes travelling to meetings with customers and to international fairs, you have great possibilities to grow you network within additive manufacturing globally.We are fascinated by your passion and your innovative mind! We are looking for a tech savvy, hands-on and curious engineer with the will to develop together with us. You have a degree within Materials Science, Mechanical Engineering, Chemistry, Physics or a similar area, in combination with a genuine interest for the latest techniques - and the idea of working with additive manufacturing really excites you! Previous experience from working with binder jetting or inkjet printing is an advantage and, since we act on a truly global stage, you have good skills in written and verbal English.Working in an organization with start-up mentality means everything is new. That takes an open mind, team work and a willingness to try, fail, try again – and again. With a communicative approach, you align with both co-workers and important stakeholders to create new ideas and important synergies, and with responsibility for presenting results to customers and representing us at international fairs and exhibitions, you have a convincing and trustworthy approach. Lastly, but definitely not least, you are ready to give what it takes to create success – both for yourself, and for Sandvik AMC!Welcome to our team!With more than 150 years in the metal industry, few understand the secrets of additive manufacturing like Sandvik. We master every step of the additive manufacturing value chain - and are therefore in a unique position to lead the additive transformation. Our current expansion follows our recent investment in an in-house Additive Manufacturing Center, where we have built up our AM competence and invested in state-of-the-art AM process technologies.What we offerIn addition to an exciting career in a global industry, we offer you:·        Five to six weeks paid time off each year·        Flexible working hours·        Company pension program·        Supplementary parental leave allowance after first year of employment·        Performance related bonuses·        Possible assistance with relocation according to agreementAccess to a wide range of benefits and events through monthly salary deductionSubsidized healthcare, life insurance and gym membershipIntrigued?Learn more about AM at Sandvik on Youtube, visit our website and watch the movie where we create a 3D printed smash-proof guitar – or read more about the team on our Life at AM page on LinkedIn.At Sandvik, we believe that diversity of experience, perspective and background will lead to a better environment for our employees, our business and, thereby, our customers.ApplicationSend your application no later than May 30, 2019. Read more about Sandvik and apply at home.sandvik/career, Job ID: R0010483.Contact informationFor further information about this position, please contact:Harald Kissel, recruiting manager, +46 (0)26 260 279Union contacts - SwedenThomas Lilja, Unionen, 026-266 659Göran Norell, Akademikerföreningen, 026-266 574Peter Olsson-Andrée, Ledarna, 026-261 984For more information about the recruitment process, please contact HR Services, +46 (0)26 261 444.Recruitment SpecialistAmanda Hedqvist Visa mindre

R & D Engineer for Additive Manufacturing - Laser priting

Additive Manufacturing is described as one of the most important and disruptive technologies to have emerged in recent years. It makes components lighter, stronger and more flexible than ever before – enabling previously impossible designs. It reinvents logistics and minimizes waste, reducing the need for both transports and warehousing. True environmental advantages.Another true advantage is working in our young, energetic team – with the latest equipment... Visa mer
Additive Manufacturing is described as one of the most important and disruptive technologies to have emerged in recent years. It makes components lighter, stronger and more flexible than ever before – enabling previously impossible designs. It reinvents logistics and minimizes waste, reducing the need for both transports and warehousing. True environmental advantages.Another true advantage is working in our young, energetic team – with the latest equipment available on the market and cutting-edge technology, found at no other place in Europe. Combining a deep material know how with being a powder producer and part printer makes us truly unique in our field. We are now looking for two curios and open-minded R&D Engineers to join our supportive team; one for laser printing and one for binder jetting. Are you intrigued by the possibilities that comes with power bed fusion printing, and by establishing a global network in the industry? Then this might be your next challenge! If you’re more into binder jetting, read about the second position here.Come join us in creating success for our customers!As R&D Engineer for laser printing, you are part of a team creating new innovations and clear advantages for our customers. You achieve this by tailoring materials, developing processing parameters and working with product design within laser power bed fusion printing processes. You take over full responsibility for development projects and are the point of contact for our internal and external customers. By collaborating with other team members, you review existing and generate new production processes and testing methods. Furthermore, you share skills and best practice in our function and internal networks and support colleagues in professional growth to increase their ability to deliver. As knowledge transfer in various forums is a vital part of our development, you contribute to this by building strong and lasting networks with the world of academia and universities globally. Being located at our new, state of the art Additive Manufacturing Center (AMC) in Sandviken brings you great possibilities for growing your skills within the area. Since this position also includes travelling to meetings with customers and to international fairs, you have great possibilities to grow you network within additive manufacturing globally.We are fascinated by your passion and your innovative mind! We are looking for a tech savvy, hands-on and curious engineer with the will to develop together with us. You have a degree within Materials Science, Mechanical Engineering or a similar area, in combination with a genuine interest for the latest techniques - and the idea of working with additive manufacturing really excites you! Previous experience from working with power bed fusion printing is beneficial and, since we act on a truly global stage, you have good skills in written and verbal English.Working in an organization with start-up mentality means everything is new. That takes an open mind, team work and a willingness to try, fail, try again – and again. With a communicative approach, you align with both co-workers and important stakeholders to create new ideas and important synergies, and with responsibility for presenting results to customers and representing us at international fairs and exhibitions, you have a convincing and trustworthy approach. Lastly, but definitely not least, you are ready to give what it takes to create success – both for yourself, and for Sandvik AMC!Welcome to our team!With more than 150 years in the metal industry, few understand the secrets of additive manufacturing like Sandvik. We master every step of the additive manufacturing value chain - and are therefore in a unique position to lead the additive transformation. Our current expansion follows our recent investment in an in-house Additive Manufacturing Center, where we have built up our AM competence and invested in state-of-the-art AM process technologies.What we offerIn addition to an exciting career in a global industry, we offer you:·        Five to six weeks paid time off each year·        Flexible working hours·        Company pension program·        Supplementary parental leave allowance after first year of employment·        Performance related bonuses·        Possible assistance with relocation according to agreementAccess to a wide range of benefits and events through monthly salary deductionSubsidized healthcare, life insurance and gym membershipIntrigued?Learn more about AM at Sandvik on Youtube, visit our website and watch the movie where we create a 3D printed smash-proof guitar – or read more about the team on our Life at AM page on LinkedIn.At Sandvik, we believe that diversity of experience, perspective and background will lead to a better environment for our employees, our business and, thereby, our customers.ApplicationSend your application no later than May 31, 2019. Read more about Sandvik and apply at home.sandvik/career, Job ID: R0010485. If you wish to add a cover letter to your application, please make sure to attach the file when uploading your resume.Contact informationFor further information about this position, please contact:Harald Kissel, recruiting manager, +46 (0)26 260 279Union contacts - SwedenThomas Lilja, Unionen, 026-266 659Anna Åkesson, Akademikerföreningen, 026-264 735Peter Olsson-Andrée, Ledarna, 026-261 984For more information about the recruitment process, please contact HR Services, +46 (0)26 261 444.Recruitment SpecialistAmanda Hedqvist Visa mindre

Development Engineer - Geometric Measuring

Are you ready to make a true difference in tomorrow’s production? To Sandvik Coromant and our CMM Systems Development team, we’re now looking for an ambitious and tech-driven Development Engineer. Together we develop new technology and high-quality solutions that contribute to making Sandvik Coromant the number one supplier of future products. This role presents a great chance if you want to explore your creativity, share knowledge and deliver results in a... Visa mer
Are you ready to make a true difference in tomorrow’s production? To Sandvik Coromant and our CMM Systems Development team, we’re now looking for an ambitious and tech-driven Development Engineer. Together we develop new technology and high-quality solutions that contribute to making Sandvik Coromant the number one supplier of future products. This role presents a great chance if you want to explore your creativity, share knowledge and deliver results in a truly collaborative and diverse environment.At heart, we are a global tribe of engineering innovators on a quest to create cutting edge tech solutions that push industry boundaries and, in doing so, we connect with brilliant minds all over the globe! Your mission In this position, you are part of an exciting and professional organization where we engage on a global level to develop common metrology solutions and standards for verification of our products’ geometric specifications. We are utilizing and developing high end technology, systems and methods, and you’re responsible for the development and implementation of metrology technologies for our Tools production units. The results of your work support our production units to create verification processes that enables manufacturing of advanced and future products. You also provide metrology knowledge within projects for development of new products, as well as scan the market for new technology and keep a close eye on the development of Industry 4.0 within metrology. Some travel is included, and when not travelling you are located at one of our facilities in Sandviken or Gimo.  Your profileWe see that you have a degree in Engineering, or another relevant field of studies, combined with broad experience from production, technology development or R&D. Knowledge of using metrology for geometric evaluations, preferably within the CMM (Coordinate Measuring Machine) area, is considered advantageous. Although, an alternative to metrology knowledge could be experience from working with CAM programming or CAD design. Other skills that comes in handy in this position include experience from statistics and from programming in Java or similar programming languages. You also need advanced skills in English, while knowledge of Swedish is beneficial.Being creative, analytical and results-driven helps you overcome challenges in your everyday work, and you enjoy diving into technical matters within the field of geometric measuring. To bring success in this role you have strong communication skills, a will to share ideas and knowledge and an open mind that allows you to collaborate and build winning networks across our organization. At Sandvik Coromant, we believe that diversity of experience, perspective and background will lead to a better environment for our employees, our business and, thereby, our customers. ApplicationSend your application no later than May 19, 2019. Read more about Sandvik and apply at home.sandvik/career, Job ID: R0008594. Make sure to include both your resume and a cover letter with your application. Contact information                 For further information about this position, please contact:Patrik Eriksson, recruiting manager, +46 (0)173 843 26  Union contactsRoger Jansson, Unionen, +46 (0)173 844 31Erik Knebel, Akademikerföreningen+46 (0)173 846 10Lennart Wärnborg, Ledarna, +46 (0)173 847 90For more information about the recruitment process, please contact HR Services, +46 (0)26 261 444. Recruitment SpecialistJohnny Sjöstrand Prior to this recruitment, we have already decided on what advertising channels and marketing campaigns we wish to utilize. In light of this, we respectfully decline any contact with marketing or recruitment agencies regarding additional channels or campaigns. Sandvik Coromant is a part of global industrial engineering group Sandvik and is at the forefront of developing manufacturing tools and machining solutions, with knowledge that drives the industry standards and innovations demanded by the metalworking industry now and in the next industrial era. Collaborations with educational institutions, extensive investment in research and development and strong partnerships with customers support the development of advanced machining technologies and systems that will change, lead and drive the future of manufacturing. Sandvik Coromant owns over 3100 patents worldwide, employs over 8,000 staff, and is represented in 130 countries. Visa mindre