Lediga jobb Föreningen Fontänhuset Sandviken i Sandviken

Se alla lediga jobb från Föreningen Fontänhuset Sandviken i Sandviken. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Sandviken som finns inom det yrket.

Två handledare till Fontänhus Sandviken

Beskrivning av verksamheten Fontänhuset är en psykosocial, arbetsinriktad rehabiliteringsmodell för personer med psykisk ohälsa. Det bygger helt och hållet på frivillighet - man deltar efter egen förmåga. Fontänhusens arbetsrehabiliterande insats riktar sig mot personer mellan 16-64 år som har eller riskera att hamna i psykisk ohälsa. Vi arbetar efter 37 internationella riktlinjer och arbetar efter fontänhusmodellen vilket innebär att personal och medlemm... Visa mer
Beskrivning av verksamheten

Fontänhuset är en psykosocial, arbetsinriktad rehabiliteringsmodell för personer med psykisk ohälsa. Det bygger helt och hållet på frivillighet - man deltar efter egen förmåga. Fontänhusens arbetsrehabiliterande insats riktar sig mot personer mellan 16-64 år som har eller riskera att hamna i psykisk ohälsa. Vi arbetar efter 37 internationella riktlinjer och arbetar efter fontänhusmodellen vilket innebär att personal och medlemmar arbetar sida vid sida under en arbetsinriktad dag. Fontänhusen arbetar aktivt för att påverka negativa attityder kring psykisk ohälsa, såväl i samhället i stort som bland de människor som drabbats. Fokus läggs på det friska och på förväntningar att alla kan bidra. Ingen vård eller behandling sker i Fontänhusen. När man går vidare ut i studier eller arbetsliv stöttas medlemmen i detta.

Idén till Fontänhuset kommer ursprungligen från USA. Det första huset låg i New York och hade en stor fontän på gården - därav namnet. Idag finns det närmare 300 Fontänhus i över 30 länder, och alla jobbar efter gemensamma riktlinjer. I Sverige finns det 13 hus.

Arbetsuppgifter

På Fontänhuset arbetar medlemmar och handledare sida vid sida för att utföra de uppgifter som finns, som benämns den arbetsinriktade dagen. Som handledare är du både pedagog, inspiratör och kollega, du stöttar medlemmar att så självständigt som möjligt kunna genomföra dagens arbetsuppgifter. Målet är att stötta medlemmarna till att nå sina individuella mål - det kan exempelvis vara att komma ut till studier, praktik eller arbete. Du lär känna de individer du arbetar med och kan anpassa och matcha arbetsuppgift efter person. Att kunna hantera människor som kommer med olika dagsform och som kan vara i behov av stöd och ett lyssnande öra hör till vardagen. Fontänhuset har ett holistiskt perspektiv och utgår från det friska i människan för att kunna frigöra de positiva krafter som behövs för ett rikare och meningsfullt liv.

Fontänhuset Sandviken kommer att bestå av olika enheter - som bland annat Kök, Media och Vägar ut i studier/arbete. Arbetet som handledare är generalistens, man ska alltså kunna vara på olika enheter vid behov. Vana vid bland annat köksuppgifter eftersom huset erbjuder medlemmar måltider och/eller att hantera sociala medier, poddar, bloggar och radio.

Vi söker dig som har förmåga att skapa äkta, bärande, men samtidigt professionella relationer och som har en social kompetens utöver det vanliga. Det är av största vikt med mycket god planerings-, organisations- och samarbetsförmåga. Du ska fungera både som inspirerande arbetsledare och jämställd kollega. Att skapa och upprätthålla en pedagogisk struktur, fånga upp och kanalisera medlemmars initiativ och skapa ett varmt och tillåtande arbetskollektiv där individens inneboende kapacitet och självkänsla är fokus. Att vara en positiv förebild och motivera medlemmar till att vilja och våga delta i såväl de dagliga arbetsuppgifterna. Att vara lösningsorienterad utifrån medlemmarnas behov och verksamhetens inriktning är ett absolut krav.

Kvalifikationer

Krav: Utbildning inom socialt arbete eller omsorg, eftergymnasial utbildning två år eller längre.

Meriterande: Socionomexamen, psykiatri och omvårdnadsprogrammet, psykosomatik, psyk behandlingserfarenhet, socialt arbete med flyktingar/invandrare, lärarexamen, arbetsterapeut. Största vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vissa kvällar och helger ingår i arbetet och ett B-körkort är krav.
Fast månadslön efter överenskommelse.
Vi praktiserar 6 månaders provanställning.

Mer information om Fontänhusmodellen kan du hitta på www.sverigesfontanhus.se. Visa mindre

Verksamhetschef Fontänhuset Sandviken

Fontänhuset är en psykosocial, arbetsinriktad rehabiliteringsmodell för personer med psykisk ohälsa. Det bygger helt och hållet på frivillighet - man deltar efter egen förmåga. Fontänhusens arbetsrehabiliterande insats riktar sig mot personer mellan 16-65 år som har eller riskera att hamna i psykisk ohälsa. Vi arbetar efter 37 internationella riktlinjer och arbetar efter fontänhusmodellen vilket innebär att personal och medlemmar arbetar sida vid sida unde... Visa mer
Fontänhuset är en psykosocial, arbetsinriktad rehabiliteringsmodell för personer med psykisk ohälsa. Det bygger helt och hållet på frivillighet - man deltar efter egen förmåga. Fontänhusens arbetsrehabiliterande insats riktar sig mot personer mellan 16-65 år som har eller riskera att hamna i psykisk ohälsa. Vi arbetar efter 37 internationella riktlinjer och arbetar efter fontänhusmodellen vilket innebär att personal och medlemmar arbetar sida vid sida under en arbetsinriktad dag. Fontänhusen arbetar aktivt för att påverka negativa attityder kring psykisk ohälsa, såväl i samhället i stort som bland de människor som drabbats. Fokus läggs på det friska och på förväntningar att alla kan bidra. Ingen vård eller behandling sker i Fontänhusen. När man går vidare ut i studier eller arbetsliv stöttas medlemmen i detta.

Idén till Fontänhuset kommer ursprungligen från USA. Det första huset låg i New York och hade en stor fontän på gården - därav namnet. Idag finns det närmare 300 Fontänhus i över 30 länder, och alla jobbar efter gemensamma riktlinjer. I Sverige finns det 13 hus.

Fontänhuset Sandviken söker en verksamhetschef för att bygga upp och utveckla verksamheten i Sandviken i samverkan med föreningens styrelse, anställda och medlemmar. Tillsammans med duktiga och engagerade handledare och medlemmar skapar du goda förutsättningar för återhämtning och möjlighet till studier, praktik eller ett fast jobb.

I Sandviken drivs verksamheten av den nystartade Föreningen Fontänhuset Sandviken för vänskap och arbete. Föreningen är religiöst och politiskt obunden och söker finansiering årligen för verksamheten. I styrelsen, som arbetar ideellt, ingår rutinerade människor från olika delar av samhället med en passion för verksamhetens idé.

Arbetsuppgifter

Du har ett övergripande ansvar för verksamheten och ansvarar för bland annat personal, arbetsmiljö, budgetarbete/löpande ekonomi, kompetenshöjande insatser och att verksamheten drivs i enlighet med riktlinjerna. En stor del handlar om att söka bidrag och skriva ansökningar inom utsatt tid. Du är en god ambassadör för Fontänhuset Sandviken vilket kräver att du har lätt för att skapa och upprätthålla goda kontakter med myndigheter, organisationer och olika samverkansparter. Du planerar, följer upp och utvecklar verksamheten i enlighet med föreningens övergripande mål och policys och rapporterar löpande till styrelsen.
I rollen som verksamhetschef har du även ett övergripande medlemsansvar och bör vara lyhörd för medlemmarnas behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett öppet sinne för människors olikheter och kan hantera det på ett kreativt vis för att utveckla verksamheten. Du ska vara trygg i det vardagliga och i att sköta en ekonomi som medlemmar är beroende av att den fungerar. Du ska kunna diskutera med myndighetspersoner och politiker när det gäller psykisk ohälsa och återhämtning. Du ska även kunna rycka in ibland och arbeta pedagogiskt och handfast med medlemmar i det dagliga arbetet.

Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter gärna inom socialt arbete och har ledarerfarenhet. Det är en fördel om du har en beteendevetenskaplig eller pedagogisk utbildning eller erfarenhet, såsom lärare, socialpedagog, yrkesvägledare, beteendevetare, socionom eller liknande. Vi ser gärna att du även besitter god lokalkännedom och har erfarenhet av eller kunskap om arbetsmarknaden. Har du tidigare arbetat med människor med psykisk ohälsa är det bara positivt. Du har goda kunskaper i Office-paketet och du har B körkort (och tillgång till egen bil som används vid behov i tjänsten).

Stor vikt läggs på din personlighet och lämplighet och förmågan att:

- utveckla, inspirera och leda såväl personal som medlemmar.
- skapa goda relationer och engagemang.

Du är positiv, social, inkluderande, självgående och målinriktad. Du är flexibel, van att ta för dig, motivera och utmana. Du är prestigelös och räds inte för att kavla upp ärmarna och ta tag i saker där det behövs. I arbetet på ett Fontänhus ska man vara medveten om att ingen dag är den andra lik.

Tillträde till tjänsten beräknas till den 1 april 2023 och börjar som en provanställning under sex månader.

Mer information om Fontänhusmodellen kan du hitta på www.sverigesfontanhus.se. Visa mindre