Lediga jobb som Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare i Sandviken

Se lediga jobb som Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare i Sandviken. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Sandviken som finns hos arbetsgivaren.

Omsorgspersonal/Boendestödjare Smassensväg 47

Omsorgsförvaltningen med cirka 1300 tillsvidareanställda omfattar fyra verksamhetsområden ordinärt boende, särskilt boende, LSS och socialpsykiatri samt Hälso- och sjukvård och korttidsvistelse. Utöver ledningsgrupp och linjeorganisation finns stödfunktioner såsom ekonomer, handläggarenhet, utredare/utvecklare och administrativt stöd. Omsorgsförvaltningen erbjuder ett meningsfullt och betydelsefullt arbete. Vår strävan är att vård och omsorg skall bygga ... Visa mer
Omsorgsförvaltningen med cirka 1300 tillsvidareanställda omfattar fyra verksamhetsområden ordinärt boende, särskilt boende, LSS och socialpsykiatri samt Hälso- och sjukvård och korttidsvistelse. Utöver ledningsgrupp och linjeorganisation finns stödfunktioner såsom ekonomer, handläggarenhet, utredare/utvecklare och administrativt stöd.

Omsorgsförvaltningen erbjuder ett meningsfullt och betydelsefullt arbete. Vår strävan är att vård och omsorg skall bygga på samarbete mellan den enskilde, närstående och medarbetare.

Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner
- semesterväxling
- årsarbetstid
- friskvårdsbidrag
- hälsofrämjande aktiviteter
- extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år
- personal- och fritidsföreningen Pulsen

Gruppbostad Smassens 47 söker nu två nya medarbetare - välkommen med din ansökan!

ARBETSUPPGIFTER
I arbetet ingår det att arbeta på gruppboendet enligt SOL samt att arbeta som boendestödjare ute i samhället. På gruppboendet bor det 12 personer med olika psykiska funktionsnedsättningar, som behöver hjälp och stöd i vardagen. När du arbetar ute i boendestöd jobbar vi utifrån handläggarnas beslut. I boendestöd är det fokus på att öva, träna och lära, där målet är att brukaren ska bli så självständig som möjligt.

För att klara av rollen som boendestödjare behöver du vara lugn och väldigt trygg i din arbetsroll. Du behöver ha god planeringsförmåga, vara flexibel, lösningsfokuserad, kunna ha många bollar i luften samtidigt och en god fysik. Har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor. Arbetet ställer stora krav på lyhördhet.

Det ingår i arbetet att arbeta utifrån Case management med kartläggning, sammanfattning och hålla i olika mötesforum.


KVALIFIKATIONER
Du har utbildning som mentalskötare, undersköterska, socionom, beteendevetare, vård- och stödsamordnare, behandlingspedagog eller annan likvärdig eller relevant utbildning.

Du har erfarenhet av att arbeta med personer med psykiatriproblematik och kan hantera att arbeta med personer med självskadebeteenden.

Du har förmåga att skapa förtroende, inge trygghet och är stabil. Du ser möjligheter och tror på människans förmåga att utvecklas, vilket bygger på att du har en stor portion tålamod. Du har en god förmåga att strukturera upp arbetet, är kreativ och visar eget ansvar. Arbetet bygger på att du kan arbeta lösningsfokuserat och med god samarbetsförmåga både mot brukare, kollegor och alla externa kontakter.

Du behöver ha god språkförståelse i tal och skrift. Du ska kunna fungera som "spindeln i nätet" mot myndigheter, sjukvård, psykiatri mm. Mycket av ditt arbete sköts via telefon och fysiska möten. Viktiga egenskaper är att vara flexibel, hålla i egen planering och driva olika brukarproblem framåt.

För dokumentation använder kommunen datorbaserat stödsystem och ser därför att du har god datorvana och att du kan behärska det svenska språket väl i tal och skrift.

Giltigt körkort B krävs.

Grundkunskaper i RACT och ESL är meriterande.

ÖVRIGT
I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser.

Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden. Visa mindre

Boendestödjare med hög lön till LSS-boenden och andra verksamheter

Hej och hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen! Tycker du om att arbeta med människor samtidigt som du har ett liv där du vill kunna påverka dina arbetstider själv? Bra - då har du kommit helt rätt till oss! PersonalExpressen är Sveriges största bemanningsföretag inom LSS och vi erbjuder konsultuppdrag till en lång rad olika verksamheter - såväl privata som kommunala. Våra kunder består av LSS-boenden och andra former av dagliga verksamheter som... Visa mer
Hej och hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen!
Tycker du om att arbeta med människor samtidigt som du har ett liv där du vill kunna påverka dina arbetstider själv? Bra - då har du kommit helt rätt till oss! PersonalExpressen är Sveriges största bemanningsföretag inom LSS och vi erbjuder konsultuppdrag till en lång rad olika verksamheter - såväl privata som kommunala. Våra kunder består av LSS-boenden och andra former av dagliga verksamheter som har behov av personal.
Vi erbjuder jobb såväl på dagtid som kvällar, nätter och helger. Genom oss kommer du garanterat att hitta något som passar just dig och det går dessutom utmärkt att ha såväl studier som andra jobb vid sidan av att du arbetar med oss. Detta då vi erbjuder våra konsulter allt ifrån långa heltidsuppdrag till kortare deltidsuppdrag. Vi är kort och gott det perfekta alternativet för dig som söker ett meningsfullt jobb inom LSS på dina egna villkor!
PersonalExpressen har över 15 års erfarenhet av att bemanna inom skolan, vården och omsorgen. Våra hjärtan klappar för att vara där vi behövs som mest och att få göra skillnad i människors vardag!
Återigen hjärtligt välkommen till oss! Vi ser fram emot din ansökan redan idag! Visa mindre

Boendestödjare till Rökebo LSS

Rökebo LSS startade år 2015 och har kontor i Uppsala. Idag bedriver vi två verksamheter enligt lagen för stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS); Rökebo LSS och Alborga LSS. Alborga LSS är sedan år 2018 en del av Team Olivia. För mer information om oss och Team Olivia gå in på https://www.oliviaomsorg.se/ och www.teamolivia.se. (https://www.staffrec.se/www.teamolivia.se.) Rökebo LSS är belägen i en nyrenoverad villafastighet strax utanför Sand... Visa mer
Rökebo LSS startade år 2015 och har kontor i Uppsala. Idag bedriver vi två verksamheter enligt lagen för stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS); Rökebo LSS och Alborga LSS. Alborga LSS är sedan år 2018 en del av Team Olivia. För mer information om oss och Team Olivia gå in på https://www.oliviaomsorg.se/ och www.teamolivia.se. (https://www.staffrec.se/www.teamolivia.se.)

Rökebo LSS är belägen i en nyrenoverad villafastighet strax utanför Sandviken och är ett boende för barn och ungdomar från 13 till 21 år. Målgruppen är personkrets 1 med särskilt fokus på individer med stort tillsynsbehov och utmanande beteende. Boendet är naturnära beläget. Boendet har fem platser.

I arbetet ingår det att ge stöd och service utifrån biståndsbeslut. All personal har ett uppdrag som stödperson för en eller flera brukare. Uppdraget som stödperson innefattar bland annat att tillsammans med brukaren och eller företrädare upprätta en genomförandeplan om hur och när hjälpen ska genomföras. Detta sker i samverkan med närstående och god man, om brukaren så önskar. Samtliga brukare har funktionsnedsättningar inom autismspektrum. Som boendestödjare ger du stöd och hjälp till brukarna i deras hem. Du verkar för att brukarna kan leva ett självständigt, aktivt och meningsfullt liv utifrån hans eller hennes förutsättningar och behov. Arbetsuppgifterna innefattar att ge att ge individuellt stöd, omvårdnad samt att utföra serviceinsatser så som matlagning, tvätt och städ. I arbetet ingår även att, tillsammans med brukaren, planera och genomföra aktiviteter. Vissa delegerade hälso- och sjukvårdsuppgifter ingår i arbetet. Du ansvarar för att skapa och upprätthålla god kontakt med legitimerad personal och för brukaren andra viktiga kontakter så som bland annat skola och habilitering. Utmanande beteende förekommer i arbetet vilket medför att struktur och förutsägbarhet är av stor vikt. Positiv förstärkning, ett gott bemötande, trygghet och rätt stöd är en förutsättning för att möjliggöra för våra brukare att utveckla och bibehålla sina funktioner. En viktig uppgift är att skapa ett gott klimat i boendet samt i arbetsgruppen, genom ett respektfullt bemötande gentemot varandra. Arbetet kan i perioder vara intensivt vilket ställer krav på att du är stresstålig, strukturerad och har god framförhållning. Du är lojal, tydlig, initiativrik, flexibel och ser möjligheter samt vill delta i utvecklingsarbete. Du ingår i ett arbetslag med schemalagd arbetstid dag, kväll, sovande jour och varannan helg Sex månaders provanställning tillämpas. I samband vid anställning kommer utdrag från belastningsregistret att begäras in. Krav är utbildning som socialpedagog, undersköterska eller barn och fritidsprogrammet, behandlingsassistent eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du ska kunna se varje persons individuella behov och bedriva pedagogiskt arbete utifrån detta. Verksamheten söker dig som har stort engagemang, ansvarskänsla, arbetar systematiskt, söker förbättringar och lösningar för att driva utvecklingsarbete tillsammans med dina kollegor. Datorvana samt goda kunskaper i svenska språket, i tal och skrift är ett krav då dokumentation är en viktig del av arbetet. Erfarenhet samt kunskap om målgruppen är ett krav.

Körkort är ett krav.

Just nu söker vi personal till både fasta tjänster samt timanställda.

För frågor om tjänsten kontakta:

Bitr.VC Evelina Gustafsson,

[email protected] , 070 279 97 29 Visa mindre

Boendestödjare sökes till Rökebo LSS

Rökebo LSS startade år 2015 och har kontor i Uppsala. Idag bedriver vi två verksamheter enligt lagen för stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS); Rökebo LSS och Alborga LSS. Rökebo LSS är sedan år 2018 en del av Team Olivia. För mer information om oss och Team Olivia gå in på www.omsorgnorr.se (https://www.staffrec.se/www.omsorgnorr.se), https://www.oliviaomsorg.se/ och www.teamolivia.se. (https://www.staffrec.se/www.teamolivia.se.) Rökebo L... Visa mer
Rökebo LSS startade år 2015 och har kontor i Uppsala. Idag bedriver vi två verksamheter enligt lagen för stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS); Rökebo LSS och Alborga LSS. Rökebo LSS är sedan år 2018 en del av Team Olivia. För mer information om oss och Team Olivia gå in på www.omsorgnorr.se (https://www.staffrec.se/www.omsorgnorr.se), https://www.oliviaomsorg.se/ och www.teamolivia.se. (https://www.staffrec.se/www.teamolivia.se.)

Rökebo LSS är belägen i en större nyrenoverad villafastighet strax utanför Sandviken och är ett boende för barn och ungdomar från 13 till 21 år. Målgruppen är personkrets 1 med särskilt fokus på individer med stort tillsynsbehov och utmanande beteende. Boendet är naturnära beläget med goda kommunikationer till och från Sandviken. Boendet har fem platser.

I arbetet ingår det att ge stöd och service utifrån biståndsbeslut. All personal har ett uppdrag som stödperson för en eller flera brukare. Uppdraget som stödperson innefattar bland annat att tillsammans med brukaren och eller företrädare upprätta en genomförandeplan om hur och när hjälpen ska genomföras. Detta sker i samverkan med närstående och god man, om brukaren så önskar. Samtliga brukare har funktionsnedsättningar inom autismspektrum. Som boendestödjare ger du stöd och hjälp till brukarna i deras hem. Du verkar för att brukarna kan leva ett självständigt, aktivt och meningsfullt liv utifrån hans eller hennes förutsättningar och behov. Arbetsuppgifterna innefattar att ge att ge individuellt stöd, omvårdnad samt att utföra serviceinsatser så som matlagning, tvätt och städ. I arbetet ingår även att, tillsammans med brukaren, planera och genomföra aktiviteter. Vissa delegerade hälso- och sjukvårdsuppgifter ingår i arbetet. Du ansvarar för att skapa och upprätthålla god kontakt med legitimerad personal och för brukaren andra viktiga kontakter så som bland annat skola och habilitering. Utmanande beteende förekommer i arbetet vilket medför att struktur och förutsägbarhet är av stor vikt. Positiv förstärkning, ett gott bemötande, trygghet och rätt stöd är en förutsättning för att möjliggöra för våra brukare att utveckla och bibehålla sina funktioner. En viktig uppgift är att skapa ett gott klimat i boendet samt i arbetsgruppen, genom ett respektfullt bemötande gentemot varandra. Arbetet kan i perioder vara intensivt vilket ställer krav på att du är stresstålig, strukturerad och har god framförhållning. Du är lojal, tydlig, initiativrik, flexibel och ser möjligheter samt vill delta i utvecklingsarbete. Du ingår i ett arbetslag med schemalagd arbetstid dag, kväll, sovande jour och varannan helg Sex månaders provanställning tillämpas. I samband vid anställning kommer utdrag från belastningsregistret att begäras in. Krav är utbildning som socialpedagog, undersköterska eller barn och fritidsprogrammet, behandlingsassistent eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du ska kunna se varje persons individuella behov och bedriva pedagogiskt arbete utifrån detta. Verksamheten söker dig som har stort engagemang, ansvarskänsla, arbetar systematiskt, söker förbättringar och lösningar för att driva utvecklingsarbete tillsammans med dina kollegor. Datorvana samt goda kunskaper i svenska språket, i tal och skrift är ett krav då dokumentation är en viktig del av arbetet. Erfarenhet samt kunskap om målgruppen är ett krav.

Körkort är ett krav.

För frågor om tjänsten kontakta:

Bitr.VC Evelina Gustafsson,

[email protected] , 070 279 97 29 Visa mindre

Två handledare till Fontänhus Sandviken

Beskrivning av verksamheten Fontänhuset är en psykosocial, arbetsinriktad rehabiliteringsmodell för personer med psykisk ohälsa. Det bygger helt och hållet på frivillighet - man deltar efter egen förmåga. Fontänhusens arbetsrehabiliterande insats riktar sig mot personer mellan 16-64 år som har eller riskera att hamna i psykisk ohälsa. Vi arbetar efter 37 internationella riktlinjer och arbetar efter fontänhusmodellen vilket innebär att personal och medlemm... Visa mer
Beskrivning av verksamheten

Fontänhuset är en psykosocial, arbetsinriktad rehabiliteringsmodell för personer med psykisk ohälsa. Det bygger helt och hållet på frivillighet - man deltar efter egen förmåga. Fontänhusens arbetsrehabiliterande insats riktar sig mot personer mellan 16-64 år som har eller riskera att hamna i psykisk ohälsa. Vi arbetar efter 37 internationella riktlinjer och arbetar efter fontänhusmodellen vilket innebär att personal och medlemmar arbetar sida vid sida under en arbetsinriktad dag. Fontänhusen arbetar aktivt för att påverka negativa attityder kring psykisk ohälsa, såväl i samhället i stort som bland de människor som drabbats. Fokus läggs på det friska och på förväntningar att alla kan bidra. Ingen vård eller behandling sker i Fontänhusen. När man går vidare ut i studier eller arbetsliv stöttas medlemmen i detta.

Idén till Fontänhuset kommer ursprungligen från USA. Det första huset låg i New York och hade en stor fontän på gården - därav namnet. Idag finns det närmare 300 Fontänhus i över 30 länder, och alla jobbar efter gemensamma riktlinjer. I Sverige finns det 13 hus.

Arbetsuppgifter

På Fontänhuset arbetar medlemmar och handledare sida vid sida för att utföra de uppgifter som finns, som benämns den arbetsinriktade dagen. Som handledare är du både pedagog, inspiratör och kollega, du stöttar medlemmar att så självständigt som möjligt kunna genomföra dagens arbetsuppgifter. Målet är att stötta medlemmarna till att nå sina individuella mål - det kan exempelvis vara att komma ut till studier, praktik eller arbete. Du lär känna de individer du arbetar med och kan anpassa och matcha arbetsuppgift efter person. Att kunna hantera människor som kommer med olika dagsform och som kan vara i behov av stöd och ett lyssnande öra hör till vardagen. Fontänhuset har ett holistiskt perspektiv och utgår från det friska i människan för att kunna frigöra de positiva krafter som behövs för ett rikare och meningsfullt liv.

Fontänhuset Sandviken kommer att bestå av olika enheter - som bland annat Kök, Media och Vägar ut i studier/arbete. Arbetet som handledare är generalistens, man ska alltså kunna vara på olika enheter vid behov. Vana vid bland annat köksuppgifter eftersom huset erbjuder medlemmar måltider och/eller att hantera sociala medier, poddar, bloggar och radio.

Vi söker dig som har förmåga att skapa äkta, bärande, men samtidigt professionella relationer och som har en social kompetens utöver det vanliga. Det är av största vikt med mycket god planerings-, organisations- och samarbetsförmåga. Du ska fungera både som inspirerande arbetsledare och jämställd kollega. Att skapa och upprätthålla en pedagogisk struktur, fånga upp och kanalisera medlemmars initiativ och skapa ett varmt och tillåtande arbetskollektiv där individens inneboende kapacitet och självkänsla är fokus. Att vara en positiv förebild och motivera medlemmar till att vilja och våga delta i såväl de dagliga arbetsuppgifterna. Att vara lösningsorienterad utifrån medlemmarnas behov och verksamhetens inriktning är ett absolut krav.

Kvalifikationer

Krav: Utbildning inom socialt arbete eller omsorg, eftergymnasial utbildning två år eller längre.

Meriterande: Socionomexamen, psykiatri och omvårdnadsprogrammet, psykosomatik, psyk behandlingserfarenhet, socialt arbete med flyktingar/invandrare, lärarexamen, arbetsterapeut. Största vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vissa kvällar och helger ingår i arbetet och ett B-körkort är krav.
Fast månadslön efter överenskommelse.
Vi praktiserar 6 månaders provanställning.

Mer information om Fontänhusmodellen kan du hitta på www.sverigesfontanhus.se. Visa mindre

Vikarierande boendestödjare till Nytida Kungsgården

Nu söker vi en vikarierande boendestödjare för skukvikariat till Nytida i Kungsgården som är ett stödboende viss annan heldygnsvård. Om Kungsgården Nytida Kungsgården är en verksamhet som bedriver viss annan heldygnsvård (SoL) och vänder sig till personer som är 25-64 år med en psykisk funktionsnedsättning och/eller missbruksproblematik. Kungsgården är en tätort som ligger någon mil väster om Sandviken i en lantlig miljö med trädgård och nära till sjö och... Visa mer
Nu söker vi en vikarierande boendestödjare för skukvikariat till Nytida i Kungsgården som är ett stödboende viss annan heldygnsvård.

Om Kungsgården
Nytida Kungsgården är en verksamhet som bedriver viss annan heldygnsvård (SoL) och vänder sig till personer som är 25-64 år med en psykisk funktionsnedsättning och/eller missbruksproblematik. Kungsgården är en tätort som ligger någon mil väster om Sandviken i en lantlig miljö med trädgård och nära till sjö och natur. Här finns bland annat närbutik, bensinstation och bageri på gångavstånd. Buss mellan Sandviken och Hofors ger bra kommunikationer.

Om rollen
I rollen som boendestödjare utgår du från de boendes individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Tillsammans med övriga medarbetare arbetar du med målet att göra dagen meningsfull och innehållsrik. Du stödjer och vägleder med bland annat personlig omvårdnad, måltider, medicinhantering, städning, samhällskontakter och kommunikation. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera den boende till att utveckla sina förmågor och att skapa möjligheter till en aktiv och meningsfull fritid. I dina uppgifter ingår även att dokumentera och planera utifrån genomförandeplaner.Din erfarenhet och kunskap
Du som söker har gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller annan likvärdig utbildning. Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift, god datorvana och erfarenhet av dokumentation. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med målgruppen. I övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

Du har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor, är ansvarskännande och har personlig mognad. Du trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor och har alltid våra brukares bästa som utgångspunkt i allt du gör.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:

- Förmånsportal med rabatter och förmåner
- Ledarskapsutbildade chefer nära dig
- En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
- Karriär- och utvecklingsmöjligheter
- Friskvårdsbidrag och skobidrag
- Kollektivavtal


Övrigt
Anställningsform: Timvikariat och sjukvikariat
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: 210901
Sista ansökningsdag:210812
För mer information kontakta: Zanna Lindh [email protected]
Facklig kontakt: Kommunal, www.kommunal.se (http://www.kommunal.se/)

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande. Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här (https://team.nytida.se/).

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se (http://www.nytida.se/) Visa mindre

Vikarierande boendeassistenter sökes till Rökebo LSS

På Rökebo LSS i Sandviken bor barn och ungdomar med beslut om bostad med särskild service för barn och ungdom enligt LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. På grund av sina särskilda svårigheter har ungdomarna ett omfattande omvårdnadsbehov.Rökebo LSS tillhör företaget Omsorg Norr. Omsorg Norr har två boenden; Rökebo LSS och Alborga LSS. Omsorg Norr är en del av Team Olivia. För mer information se vår hemsida www.omsorgnorr.se samt ww... Visa mer
På Rökebo LSS i Sandviken bor barn och ungdomar med beslut om bostad med särskild service för barn och ungdom enligt LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. På grund av sina särskilda svårigheter har ungdomarna ett omfattande omvårdnadsbehov.Rökebo LSS tillhör företaget Omsorg Norr. Omsorg Norr har två boenden; Rökebo LSS och Alborga LSS. Omsorg Norr är en del av Team Olivia. För mer information se vår hemsida www.omsorgnorr.se samt www.teamolivia.se.Det är meriterande om du har/genomgår en relevant utbildning såsom: socionom, beteendevetare, behandlingsassistent, undersköterska eller liknande. Tidigare arbete inom LSS är ett krav. Erfarenhet av dokumentation samt att arbeta målinriktad med metoder är meriterande. Vi ser gärna att du är flexibel och tydlig i ditt bemötande och förhållningssätt och har lätt för att samarbeta.Det är meriterande att du har B-körkort. I arbetet på boendet kommer du bl a att:• ge stöd och service i den dagliga livsföringen utifrån varje brukares behov• samverka med ledning, övriga medarbetare, hälso- och sjukvård, gode män, anhöriga samt andra i brukarens nätverkBoendet är i en hemmaliknande miljö och du kommer att arbeta med barn och ungdomar som har neuropsykiatriska funktionsvariationer såsom autism och adhd. Utmanande beteende kan förekomma och därför är det viktigt att du kan erbjuda struktur och trygghet. Visa mindre

Boendeassistent med samordnaransvar sökes

På Rökebo LSS i Sandviken bor barn och ungdomar med beslut om bostad med särskild service för barn och ungdom enligt LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. På grund av sina särskilda svårigheter har ungdomarna ett omfattande omvårdnadsbehov.Rökebo LSS tillhör företaget Omsorg Norr. Omsorg Norr har idag två boenden; Rökebo LSS och Alborga LSS. Omsorg Norr är en del av Team Olivia. För mer information se vår hemsida www.omsorgnorr.se sa... Visa mer
På Rökebo LSS i Sandviken bor barn och ungdomar med beslut om bostad med särskild service för barn och ungdom enligt LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. På grund av sina särskilda svårigheter har ungdomarna ett omfattande omvårdnadsbehov.Rökebo LSS tillhör företaget Omsorg Norr. Omsorg Norr har idag två boenden; Rökebo LSS och Alborga LSS. Omsorg Norr är en del av Team Olivia. För mer information se vår hemsida www.omsorgnorr.se samt www.teamolivia.se.Just nu söker vi en boendeassistent med samordnaransvar. Vi söker dig med relevant utbildning såsom: socionom, beteendevetare, behandlingsassistent, undersköterska eller liknande. Erfarenhet av dokumentation, arbetsledning samt att arbeta målinriktad med metoder är meriterande. Arbetet förutsätter att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift samt att du besitter goda datorkunskaper. Du ska ha erfarenhet från arbete inom LSS, gärna med inriktning mot barn. Ett vänligt, trevligt och korrekt bemötande från din sida är en självklarhet. Vidare är du serviceinriktad och har ett professionellt bemötande i alla situationer och har lätt för att samarbeta. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt och tillsammans med andra. Du förstår ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Du har lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv.Som samordnare arbetar du deltid i verksamheten och deltid med verksamhetsnära, administrativa och arbetsledande arbetsuppgifter.I arbetet på gruppbostaden kommer du att:ge stöd och service i den dagliga livsföringen utifrån varje enskild boendes behovansvara för att individuella genomförandeplaner upprättas, dokumenteras, genomförs och utvärderasskriva och tydliggöra metoder och arbetssättsamverka med ledning, övriga medarbetare, hälso- och sjukvård, gode män, anhöriga samt andra i brukarens nätverkI arbetet som samordnare kommer du att:I samråd med verksamhetschef och kollegor planera och följa upp det dagliga arbetetPlanering och uppföljning av introduktion av nyanställda och tillse att schemaläggning är korrekt och fungerar utifrån verksamhetens behov, avtal och gällande lagstiftning samt ansvara för schemajustering och bemanning utifrån planerade aktiviteter och vakanserTillse att avvikelse- och incidentrapportering, klagomål och synpunkter omhändertasKontroll och redovisning av lönerapporter, personalmat, handkassa, körjournaler m fl rapporter och administrationUtifrån verksamhetens planering, behov och i samråd med verksamhetschef handha vissa ansvarsområden, utveckling av rutiner och arbetssättFöreträda arbetsgivaren och utföra delegerade arbetsuppgifterViss rekrytering i samråd med verksamhetschefArbetet kan i perioder vara intensivt vilket ställer krav på att du är stresstålig, strukturerad och har god framförhållning. Du är lojal, tydlig, initiativrik, flexibel och ser möjligheter samt vill delta i utvecklingsarbete.  Vi ser helst att du har B-körkort.Vi tillämpar sex månaders provanställning. Arbetstiden är förlagd på dag- kväll och helg samt innefattar jourtjänstgöring. Din grundanställning kommer att vara som boendeassistent med tillägg för samordnaransvar.Friskvård erbjuds. Du får ta del av möjligheter till vidareutbildning och handledning.Tjänsten behöver tillsättas omgående och rekrytering sker löpande. Visa mindre

Vill du bli en del av oss?

Rökebo LSS är ett boende för barn och ungdomar mellan 13 till 21 år med beslut om bostad med särskild service enligt LSS. Målgruppen är personkrets 1 med särskilt fokus på individer med omfattande omvårdnadsbehov. Boendet är beläget i en villafastighet i Sandviken. Rökebo LSS drivs av företaget Omsorg Norr. Omsorg Norr har idag två boenden; Rökebo LSS och Alborga LSS. Omsorg Norr är en del av Team Olivia. För mer information se vår hemsida www.omsorgnorr.s... Visa mer
Rökebo LSS är ett boende för barn och ungdomar mellan 13 till 21 år med beslut om bostad med särskild service enligt LSS. Målgruppen är personkrets 1 med särskilt fokus på individer med omfattande omvårdnadsbehov. Boendet är beläget i en villafastighet i Sandviken.
Rökebo LSS drivs av företaget Omsorg Norr. Omsorg Norr har idag två boenden; Rökebo LSS och Alborga LSS. Omsorg Norr är en del av Team Olivia. För mer information se vår hemsida www.omsorgnorr.se samt www.teamolivia.se.
Just nu söker vi en boendestödjare med samordnaransvar. Vi söker dig med högskolekompetens inom läraryrke eller beteende, socionom, socialpsykologi, utvecklingspsykologi eller likvärdigt. Du ska ha kompetens inom både barns utveckling, funktionsnedsättning och LSS samt erfarenhet från arbete inom LSS, gärna med inriktning mot barn- och ungdomar. Du ska även ha erfarenhet av dokumentation, arbetsledning samt att arbeta målinriktad med metoder. Arbetet förutsätter att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift samt att du besitter goda datorkunskaper. Ett vänligt, trevligt och korrekt bemötande från din sida är en självklarhet. Vidare är du serviceinriktad och har ett professionellt bemötande i alla situationer och har lätt för att samarbeta. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt och tillsammans med andra. Du förstår ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Du har lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information samt leda och fördela arbetet. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. 
Som samordnare arbetar du deltid i verksamheten och deltid med verksamhetsnära, administrativa och arbetsledande arbetsuppgifter. 


I arbetet på gruppbostaden kommer du att:
ge stöd och service i den dagliga livsföringen utifrån varje brukares behov
ansvara för att individuella genomförandeplaner upprättas, dokumenteras, genomförs och utvärderas
skriva och tydliggöra metoder och arbetssätt
samverka med ledning, övriga medarbetare, hälso- och sjukvård, gode män/förvaltare, anhöriga samt andra i brukarens nätverkI arbetet som samordnare kommer du att:
I samråd med verksamhetschef och kollegor planera och följa upp det dagliga arbetet
Planering och uppföljning av introduktion av nyanställda och tillse att schemaläggning är korrekt och fungerar utifrån verksamhetens behov, avtal och gällande lagstiftning samt ansvara för schemajustering och bemanning utifrån planerade aktiviteter och vakanser
Tillse att avvikelse- och incidentrapportering, klagomål och synpunkter omhändertas
Kontroll och redovisning av lönerapporter, handkassa, körjournaler m fl rapporter och administration
Utifrån verksamhetens planering, behov och i samråd med verksamhetschef handha vissa ansvarsområden, utveckling av rutiner och arbetssätt
Företräda arbetsgivaren och utföra delegerade arbetsuppgifter
Viss rekrytering i samråd med verksamhetschefArbetet kan i perioder vara intensivt vilket ställer krav på att du är stresstålig, strukturerad och har god framförhållning. Du är lojal, tydlig, initiativrik, flexibel och ser möjligheter samt vill delta i utvecklingsarbete.  
Vi ser helst att du har B-körkort.
Vi tillämpar sex månaders provanställning. Arbetstiden är förlagd på dag- kväll och helg samt innefattar jourtjänstgöring. Din grundanställning kommer att vara som boendestödjare med tillägg för samordnaransvar.
Friskvård erbjuds. Du får ta del av möjligheter till vidareutbildning och handledning.
Rekrytering sker löpande. Visa mindre

Nytida söker boendestödjare till Kungsgården

Nu söker vi påNytida Kungsgårdentvå boendestödjare för att arbeta förebyggande och motiverandemed människor med missbruksproblematik och/eller psykisk ohälsa. Vi söker två heltidstjänster med tills vidare anställning. Vi erbjuder utbildning och flera förmåner. Sök tjänsten senast 31/7 2019. Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, an... Visa mer
Nu söker vi påNytida Kungsgårdentvå boendestödjare för att arbeta förebyggande och motiverandemed människor med missbruksproblematik och/eller psykisk ohälsa. Vi söker två heltidstjänster med tills vidare anställning. Vi erbjuder utbildning och flera förmåner. Sök tjänsten senast 31/7 2019.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:

- Grundutbildning när du tillsvidareanställs inom Nytida samt kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
- Förmånsportal med rabatter och förmåner
- Ledarskapsutbildade chefer nära dig
- En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
- Karriär- och utvecklingsmöjligheter
- Friskvårdsbidrag och skobidrag
- Kollektivavtal

Ditt uppdrag
I rollen som boendestödjare utgår du från de boendes individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Tillsammans med övriga medarbetare arbetar du med målet att göra dagen meningsfull och innehållsrik. Du stödjer och vägleder med bland annat personlig omvårdnad, måltider, medicinhantering, städning, samhällskontakter och kommunikation. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera den boende till att utveckla sina förmågor och att skapa möjligheter till en aktiv och meningsfull fritid. I dina uppgifter ingår även att dokumentera och planera utifrån genomförandeplaner.

Om Nytida Kungsgården
Nytida Kungsgården är en verksamhet som startade iaugusti 2018 ochvänder sig till män och kvinnor mellan 25-65år med psykisk funktionsnedsättning och/eller missbruksproblematik. Kungsgården ligger ca 3.5 mil väster om Gävle. Vi är4 stycken ordinarie boendestödjare som arbetar på Nytida Kungsgården och behöver nu komplettera den ordinariegruppen med tvåboendestödjare. Det finns en verksamhetschefsom arbetarnära boendestödjarna.Vi arbetar 12 timmars pass med vaken natt. Nytida kungsgården bedriver verksamhet i en byggnad som förr i tiden bedrevs som pensionat och har därför mycket familjär atmosfärmed en stor mysfaktorvilket är enviktig ståndpunkt för verksamheten.Det liggeri ett lugnt och naturnära område med en affär, ett bageri, pizzeria och nära kollektivförbindelser. Vi på Nytida Kungsgården arbetar nära varandra och har ett gott samarbete i gruppen för att vi ska kunna ge den bästa förutsättningn till våra boenden att lyckas.

Din erfarenhet och kunskap
Vi gissar att du som söker dig till oss:
har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor
är ansvarskännande och har en personlig mognad
trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor

Du har lägst gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller annan likvärdig utbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med målgruppen.

Du har god datorvana samt erfarenhet av dokumentation. Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav men i övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: Enligt ö.k

Sista ansökningsdag:31/7-2019
För mer information kontakta: T.F Verksamhetschef Zanna Lindh, [email protected] 070-6548269
Facklig kontakt: Kommunal tfn 010-442 90 32

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här. (https://team.nytida.se/)

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. (http://www.nytida.se) www.nytida.se (http://www.nytida.se) Visa mindre