Lediga jobb HVB Framtiden i Sandviken

Se alla lediga jobb från HVB Framtiden i Sandviken. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Sandviken som finns inom det yrket.

Föreståndare (deltid) till HVB sökes

Föreståndare till behandlingshem sökes (deltidstjänst). Arbetsgivare: Machan Group AB Hanskrokavägen 8 134 65 INGARÖ E-post: [email protected] Arbetsort: Österfärnebo, Sandviken Platsbeskrivning: HVB Framtiden Antal behandlingsplatser: 8 Information om målgruppen: Pojkar mellan 14–18 år med problematik inom aggressivt/utåtagerande beteende, begynnande kriminalitet, begynnande missbruksproblematik, och/eller där droger och alkohol förekomm... Visa mer
Föreståndare till behandlingshem sökes (deltidstjänst).


Arbetsgivare:


Machan Group AB
Hanskrokavägen 8
134 65 INGARÖ


E-post: [email protected]


Arbetsort: Österfärnebo, Sandviken
Platsbeskrivning: HVB Framtiden


Antal behandlingsplatser: 8
Information om målgruppen:
Pojkar mellan 14–18 år med problematik inom aggressivt/utåtagerande beteende, begynnande kriminalitet, begynnande missbruksproblematik, och/eller där droger och alkohol förekommit i samband med kriminalitet. Psykosocial problematik, pojkar som kommer från en destruktiv hemmiljö, till exempel föräldrar med alkohol- och/ eller drogproblematik.


HVB Framtidens filosofi och värdegrund
Med vårt ledord, TROR (Tydliga Ramar, Omtanke och Respekt), skapar vi en trygg och stabil grund för ungdomarna. Vi utbildar, guidar samt vägleder de unga till alternativa tankesätt och beteendemönster. Detta för att bryta och minimera tidigare destruktiva beteenden som ofta legat till grund för den nedåtspiral dessa ungdomar försatt sig eller hamnat i.
Hur - Vi vet hur viktigt det är med regelbunden fysisk träning och en sund kost för att vi ska må bra.
Vår grundfilosofi, och vad som skiljer oss från de flesta behandlingshem, är att vi implementerar regelbunden fysisk aktivitet som en vital del av behandlingen för ungdomarna.
Den teoretiska delen av behandlingen innefattar bland annat KBT, ADL (miljöterapi), MI (motiverande samtal), samt ÅP (återfallsprevention). Dessa behandlingsprogram fortlöper under hela behandlingstiden i olika former, viket tillsammans med fysisk aktivitet optimerar ungdomarnas förutsättningar till en lyckad behandling.
Beskrivning av arbetsuppgifter
Som föreståndare är du en nyckelperson i verksamheten och har (tillsammans med ledningen) ansvar för klienterna samt för verksamhetens personal, vilket innebär att du ska kunna vara en god förebild ur båda dessa gruppers perspektiv.
Du har ansvar för att verksamheten sköts enligt IVO:s krav, du arbetar också med kvalitetssäkring. Utifrån verksamheten har du ett övergripande ansvar vilket innebär att du tillsammans med ledningen ansvarar för att kvalitetssäkra och vidareutveckla arbetet.
Du har kontakt med myndigheter och ansvarar för rutiner runt inskrivning och placering. Du skall tillsammans med ledningen ansvara för diverse administrativa rutiner. Du ska leda arbetet med dokumentation och incident- avvikelse- och arbetsmiljörapportering.


Vidare ska du arbeta med
o  Att arbetet organiseras så att den enskilde tillförsäkras boende, vård och behandling som är av god kvalitet och uppfyller kraven på säkerhet.
o  Att den enskildes behov av hälso- och sjukvård samt tandvård bevakas.
o  Att personalens behov av handledning tillgodoses.
o  Att personalens behov av kompetensutveckling bevakas och stöds.
o  Att rutiner finns för att hantera synpunkter, klagomål och konflikter.
o  Att hemmets behandlingsmetod eller metoder följs upp och utvärderas.


Beskrivning av kvalifikationer
Vi söker dig som har en utbildning (kandidatexamen) motsvarande minst tre år/180 HP på högskola/universitet med inriktning socionom eller för verksamheten annan adekvat utbildning.
Se IVO:s riktlinjer för föreståndare på HVB-hem. 


Erfarenhet av tidigare arbete som föreståndare är meriterande, gärna med berörd målgrupp (se ovan).
Annan adekvat erfarenhet innefattar arbete inom kommun eller stadsdel, enhetschef, socialsekreterare, eller liknande.
Kunskap inom dokumentation och att du är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift är ett krav. Du behärskar svenska i tal och skrift. Språkkunskaper och kulturella erfarenheter, samt tidigare erfarenhet i ledande befattning ser vi som meriter. För att arbeta hos oss skall du ha ett genuint intresse av att arbeta med människor, du skall ha lätt för att skapa förtroendefulla relationer och vara tålmodig. Du är öppen för och intresserad av att utvecklas inom området socialt arbete utifrån evidensbaserad forskning och erfarenheter. Du måste vara trygg i dig själv, ha en god samarbetsförmåga, samt förmåga att leda, utveckla och engagera. Tydlighet, omtanke, starkt eget engagemang och förmågan att vara flexibel är egenskaper som är nödvändiga.
Då idrott och hälsa är en viktig beståndsdel i vår filosofi, såväl som en vital del av behandlingen, är det viktigt att även du delar den uppfattningen.


Som föreståndare ska du vara en god förebild för våra ungdomar med deras bästa i fokus. Ungdomarnas möjligheter till ett gott framtida liv ska ständigt vara i fokus.


Utdrag ur polisregister, misstanke- och belastningsregister kommer att begäras före anställning.


Körkort B fordras.


Varaktighet: Anställningen, alt. Konsultuppdraget, är en provanställning på deltid (på timme efter behov).
Arbetstid: Tjänsten är en behovstjänst med viss möjlighet till individuellt utformat arbetsschema (viss jourtid kan förekomma).
Möjlighet till övernattning finns om man så önskar.
 
Tillträde: **Omgående.
Viktig info: Ansökan måste godkännas av IVO (Inspektion för vård och omsorg).
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning.
Övrigt om ansökan: Ansökan lämnas via mejl.
Ansökan via E-post: [email protected]


** Ansökan måste bli godkänd av IVO. Anställningen träder i kraft från det datum att det finns minst en (1) inkomstbringande klient registrerad som brukare hos arbetsgivaren. Visa mindre